Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

RICINOVÝ OLEJ DR MAX

OBSAH

Ricinový olej na pigmentové skvrny

Ricinový olej kůži nebělí, ale opravuje její poškození sluncem pomocí lepšího prokrvení. Ricinovým olejem se takto úspěšně léčí melasma, akné a jizvy po akné. Ricinový olej pomáhá snižovat množství nadměrného melaninu a pomáhá k rovnoměrné distribuci melaninu v kůži.

Zdroj: Ricinový olej

Diskuze

V diskuzi DÁ SE POUŽÍT TECHNICKÝ RICINOVÝ OLEJ MÍSTO LÉKAŘSKÉHO ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Prosím - jaký je rozdíl Ricinový olej technický - Ricinový olej z lékáren ? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra.

Dobrý den, může mi někdo odpovědět Jaký je rozdíl v Ricinovém oleje z lékárny a Ricinovým olejem technickým ? Může se použít technický na pokožku nebo jen pro práci ve výrobě.
Děkuji předem za informaci.

Zdroj: diskuze Dá se použít technický ricinový olej místo lékařského ?

Ricinový olej

Ricinový olej se doporučuje jak na ošetření zhojených jizev, tak i jako forma teplého obkladu na kůži namožených částí těla. Ricinový olej je ideální na suchou pokožku, neboť ji regeneruje a zvláčňuje.

Účinky na zuby

Nikdy neužívejte ricinový olej vnitřně! V podstatě by mohl být ve vysokých dávkách jako jed. Kvůli svým projímavým účinkům se hodí pouze pro zevní použití.

Použití na zuby

Ricinový olej má projímavé účinky, a proto se jeho použití na zuby nedoporučuje.

Zdroj: Přírodní antibiotika na zánět zubu

Diskuze

V diskuzi RICINOVÝ OLEJ KOJENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andy.

Prosím poraďte mi některá z vás jestli se může při kojení používat ricínový olej na pokožku?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ricinový olej kojení

Dostupnost ricinového oleje

Ricinový olej se dá běžně zakoupit jako ředěný přípravek k zevnímu užití. Tady lze ricínový olej koupit ricinový olej cena.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem RICINOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliska Chaloupkova.

Dobrý den,
Mám uz nekolik měsíců velice suché vlasy, dále mám problém i s vypadavanim i růstem. Pořídila jsem si tedy ricinovy olej i 100% rozmarynovy olej (také dále mám arganovy a třešňový olej). Poradila by jste mi jak tyto oleje smichat abych vytvořila nejlepši kombinaci na moje vlasy?

Děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suché vlasy plně postačí kvalitní šampon a arganový olej. Stačí ho jen malinko vetřít do mírně vlhkých vlasů.

Zdroj: diskuze Ricinový olej

Hojivé účinky ricinového oleje

Díky regeneračním schopnostem se ricinový olej využívá při hojení jizev, podporuje a urychluje hojicí proces. Ricinový olej také dokáže stimulovat lymfatický systém, toho se využívá při léčbě některých druhů bradavic. Ricinový olej je také prospěšný vlasům, řasám, obočí nebo nehtům. Využívá se zejména jeho schopnost stimulovat růst vlasů a řas.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Ricinový olej na řasy

Budete-li si ricinový olej pravidelně nanášet přímo na řasy, zjistíte, že se zvětší jejich objem, lépe porostou, budou odolnější a nebudou se lámat. Je však třeba ho aplikovat jemně, neměl by se dostat do očí. Ricinový olej proto nanášejte opatrně prostřednictvím vatové tyčinky, nejlépe jen na konečky řas. Můžete využít i starou prázdnou řasenku – na její kartáček naneste ricinový olej a opatrně jím pročísněte řasy, opět dávejte pozor, aby se olej nedostal do očí. Ricinový olej se stejně tak dá nanášet i na obočí, které dokáže krásně zahustit. Doporučuje se pravidelná aplikace (z praktických důvodů vždy večer) jako součást noční péče.

Zdroj: Ricinový olej

Poradna

V naší poradně s názvem RICINOVÝ OLEJ DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Divoká hříva.

Zkoušela jsem ricinák na zhoustnutí vlasů,ale po měsící mi ještě víc vypadly,čí je to?Už na něj nevěřím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud se Vám po aplikaci ricínového oleje zhošilo vypadávání vlasů, tak to nejspíše svědčí o tom, že máte dostatečně promaštěnou pokožku a přidaní dalších tuků Vám patrně ucpalo povrch kůže, který pak reagoval uvolněním vlasovývh vláken z fotikul. Zkuste chvíli používat péči pro normální až mastné vlasy a uvidíte, že se ve Vašem případě stav s vypadáváním vlasů určitě zlepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ricinový olej diskuse

Ricinový olej na obočí

Jelikož ricinový olej stimuluje růst vlasů i chlupů, které zahušťuje a posiluje, není příliš moudré snažit se s ním odličovat, mohou vám totiž začít víc rašit tmavší chloupky na obličeji. Samozřejmě pokud chcete posílit růst v určitých partiích, potírejte tyto oblasti pomocí čisticích štětiček s nánosem ricinového oleje.

Zdroj: Ricinový olej

Péče o pokožku

Ricinový olej se používá k výrobě řady kosmetických přípravků. Využívají se jeho promašťující a hydratační vlastnosti. Čistý ricinový olej se aplikuje na vysušenou a poškozenou pokožku, napomáhá hydrataci a regeneraci, zjemňuje pokožku. Pro vysokou viskozitu se však v přímé aplikaci na tělo často ředí jemnějšími oleji, které pomáhají jeho vstřebatelnosti. Doporučuje se ho kombinovat například s panenským dýňovým olejem s vysokým obsahem zinku. Ten mastný ricinový olej zjemní, obohatí o cenné minerály a vitamíny, zároveň mu dodá tmavší odstín. Ricinový olej je účinný také pro zpomalení tvorby vrásek. Dá se použít jako regenerační pleťová maska. Aplikuje se proti vráskám na oblast krku a dekoltu. Ricinový olej se uplatňuje také při odstraňování pigmentových skvrn na pokožce.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČKOVÝ OLEJ NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Prosím o radumjak použít hřebířkový olej a Teatree olej na svrab děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maja.

Čítala som, že Tea tree oil 1 PL zmiešať s 2 dcl kokosový olej a natrieť celé telo 3-4 x. Nemám odskúšané, ale vraj toto zabralo.

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej na svrab

Hojení jizev a zázračné regenerační schopnosti

Díky regeneračním schopnostem se ricinový olej využívá při hojení jizev, neboť podporuje a urychluje hojicí proces. Ricinový olej také dokáže stimulovat lymfatický systém, čehož se využívá při léčbě některých druhů bradavic. Ricinový olej prospívá vlasům, řasám, obočí nebo nehtům, využívá se zejména jeho schopnost stimulovat růst vlasů a řas.

Zdroj: Výhody ricinového oleje

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den, může mi někdo odpovědět Jaký je rozdíl v Ricinovém oleje z lékárny a Ricinovým olejem technickým ? Může se použít technický na pokožku nebo jen pro práci ve výrobě.
Děkuji předem za informaci.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ricinový olej se získává lisováním semen skočce obecného. Výsledný produkt je bezbarvý nebo mírně zbarvený do žluta. Základní nebezpečí spočívá v tom, že ricinová semena obsahují ricin, což je jedovatý lektin. Ohřev během procesu extrakce oleje denaturuje a deaktivuje tento lektin. Pokud je ohřev aplikován i při výrobě technického ricinového oleje, pak je z tohoto pohledu bezpečný i ten technický. Pokud není znám technologický proces výroby, je možné technický ricinový olej preventivně zahřát na teplotu 200 °C po dobu několika minut.
Další úskalí u technického ricinového oleje tkví v jeho obohacování dalšími látkami. Například je li používán k výrobě maziv, změkčovačů a barviv, tak bývá obohacen o kyselinu sírovou a má barvu jako český rum. U technického ricinového oleje je dobré mít i jeho technický list, ze kterého se dozvíte co daná tekutina přesně obsahuje.
Alergické sloučeniny, které se nacházejí na povrchu rostliny, mohou způsobit trvalé poškození nervů. Tyto sloučeniny mohou být přítomny i v technickém ricinovém oleji, kam se dostaly při sklizni a následné extrakci.
Vzhledem k těmto rizikům u technického ricinového oleje není vhodné jeho použití pro humánní účely.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dá se použít technický ricinový olej místo lékařského ?

Ricinový olej v péči o pokožku

Ricinový olej se užívá k výrobě řady kosmetických přípravků, kdy se využívají jeho promašťující a hydratační vlastnosti. Čisticí ricinový olej se aplikuje na vysušenou a poškozenou pokožku, napomáhá hydrataci a regeneraci, zjemňuje pokožku. Pro svou vysokou viskozitu se však v přímé aplikaci na tělo často ředí jemnějšími oleji, které pomohou jeho snadnější vstřebatelnosti. Doporučuje se například kombinace s panenským dýňovým olejem s vysokým obsahem zinku, ten mastný ricinový olej zjemní, obohatí o cenné minerály a vitamíny, zároveň mu dodá tmavší odstín. Ricinový olej je účinný také pro zpomalení tvorby vrásek. Dá se použít jako regenerační pleťová maska. Aplikuje se proti vráskám na krku a dekoltu. Ricinový olej se uplatňuje také při odstraňování pigmentových skvrn na pokožce.

Zdroj: Výhody ricinového oleje

Diskuze

V diskuzi NEROSTOU MI VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat je možné aby se zastavil rust vlasu?Snažím se už delší dobu si nechat narust dlouhé vlasy a přijde mi že vubec nerostou.Měla bych proto něco udělat.Už si nevím rady.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Romana.

Zacala sem uzivat viaderm a ricinovy olej,kup si vodicku na vlasy a do ni kapni par kapek olejicku,me to zacalo,ale ucinkovat po delsi dobe nez se to vse dostane do obehu,pak zkuz koprivovy nebo lopuchovy vyluh,a pokud chces obetovat penizky tak sampon od vichy na rust je to cerveny obal,vzdycky nech sampon pusobit min 2min jinak to nema efekt.no proste 3 tydne si vtirej do vlasu vodicku na vlasy a masiruj si pokozku nebude to za tyden ale dockas se,me nerostly vlasy pekne dlouho a ted jsem spokojena mela sem je ridke a ted mam hrivu jako lvice .

Zdroj: diskuze Nerostou mi vlasy

Ricinový olej na kůži

Ricinový olej proniká hluboko do kůže, protože má nízkou molekulovou hmotnost. Zároveň obsahuje látky, které jsou šetrné k pokožce, především vitamín E, antioxidanty, mastné kyseliny, konkrétně kyseliny ricinovou, olejovou a linolovou. Také obsahuje triglyceridy mastných kyselin, které mají protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Ricinový olej je užitečný pro regeneraci suché, citlivé a poškozené pokožky. Účinně ji promašťuje a podporuje její hydrataci, váže v pokožce vlhkost. Proto je ricinový olej zvlášť vhodný k ošetření suché, citlivé či poškozené pokožky. Užívá se také k regeneraci jizev nebo léčbě bradavic.

Zdroj: Výhody ricinového oleje

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LIS NA OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danka.

Já koupila lis na olej tuším na www.lisnaolej.cz a nedám na něj dopustit. Lisuji kokosoý olej a z dýňového semínka.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí lis na olej

Použití ricinového oleje

Díky své schopnosti hydratovat a regenerovat se ricinový olej hodí pro ošetřování suché a citlivé pleti. Působí také proti vráskám, při hojení jizev, odstraňování pigmentu a některých typů bradavic. Pomáhá i na akné, protože neucpává póry, uklidňuje zarudlá místa, zastavuje dozrávání dalších pupínků a celkově zabíjí bakterie. Ricinový olej je také dobrý na podporu růstu řas, vlasů, na odstranění jizev, strií a také na zpevnění nehtů.

Zdroj: Ricinový olej

Funkce ricinového oleje

Ricinový olej díky své nízké molekulové hmotnosti proniká hluboko do pokožky. Je tak vysoce účinný, ale zároveň šetrný k pokožce. Přitom dochází k doplnění živin, které jsou důležité pro pokožku. Veškeré tyto živiny jsou obsažené právě v ricinovém oleji. Ricinový olej obsahuje například vitamín E, antioxidanty, mastné kyseliny (kyselina ricinolejová, kyselina olejová, linolová). Veškeré tyto kyseliny, vitamíny a antioxidanty mají protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Ricinový olej a porod

Pro vyvolání přirozeného porodu můžete použít tento koktejl: ricinového oleje má být 20–30 ml, meruňkového džusu sklenice (je důležitý kvůli draslíku, aby se neprotrhl amniový vak) a hlt čisté kořalky, aby se olej rozpustil v džusu. Tento koktejl by se měl používat, když po termínu hrozí vyvolání porodu tabletami a nepomáhají jiné přirozené metody (stimulace bradavek, klystýr, přírodní prostaglandiny a podobně).

Cena ricinového oleje v lékárně.

Zdroj: Ricinový olej

Ricinový olej jako projímadlo

Ricinový olej poslouží jako dobré projímadlo, když potřebujete relativně rychlý výsledek. Existují sice i přírodní prostředky s možná vhodnějšími účinky, ale výhodou ricinového oleje je to, že patří mezi prostředky, které by měly být v každé domácnosti. Ricinový olej je totiž praktický a multifunkční, proto se jej vyplatí mít stále v zásobě. Pokud potřebujete projímadlo častěji, pak se raději poohlédněte po něčem jiném. Pokud chcete jen upravit stolici nebo něco s mírnějšími účinky, pak ricinový olej také není to pravé ořechové. Jestli ale výjimečně potřebujete rychlé a účinné projímadlo, pak není co řešit, vytáhněte ze skříně ricinový olej. Jde ostatně o velmi tradiční prostředek, který používaly generace našich předků. Dávkování bývá dost individuální, od poloviny polévkové lžíce po 50 a více mililitrů, takže budete muset experimentovat. Lépe je začít na menším množství a dávky postupně zvyšovat. Účinek se projeví přibližně za 2,5 hodiny a může přijít bleskově. Takže je dobré s tím počítat.

Zdroj: Ricinový olej

Ricinový olej

Za studena lisovaný ricinový olej pochází z rostliny zvané ricinovník – skočec obecný. Plodí velmi zajímavé tygrované plody připomínající kaštany. Původem jde o okrasnou rostlinu z tropů, u nás se pěstuje pro své regenerační a hojivé účinky s využitím ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu při výrobě mýdel, parfémů, dále také při výrobě maziv, brzdových kapalin, inkoustů, barviv a nátěrových hmot, používá se rovněž do plastů a vosků a v některých zemích i do pohonných hmot. Semena ricinovníku jsou jedovatá, přesto mají pro lidské tělo blahodárné účinky. Ve velice slabé koncentraci je lze použít pod dozorem lékaře jako silné projímadlo.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Prodej a cena

Ricinový olej je dostupný v drogeriích, lékárnách, internetových obchodech a také zde.

Zdroj: Účinky ricinového oleje


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP