Téma: 

ricinový olej a jeho účinky


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

RICINOVÝ OLEJ

Ricinový olej na pigmentové skvrny

Ricinový olej kůži nebělí, ale opravuje její poškození sluncem pomocí lepšího prokrvení. Ricinovým olejem se takto úspěšně léčí melasma, akné a jizvy po akné. Ricinový olej pomáhá snižovat množství nadměrného melaninu a pomáhá k rovnoměrné distribuci melaninu v kůži.

Zdroj: Ricinový olej
Zveřejněno dne: 8.9.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: ricinový olej kojení

Prosím poraďte mi některá z vás jestli se může při kojení používat ricínový olej na pokožku?

Zdroj: diskuze Ricinový olej kojení
Odesláno dne: 4.6.2012 uživatelem Andy
Počet odpovědí: 0

RICINOVÝ OLEJ

Ricinový olej na obočí

Jelikož ricinový olej stimuluje růst vlasů i chlupů, které zahušťuje a posiluje, není příliš moudré snažit se s ním odličovat, mohou vám totiž začít víc rašit tmavší chloupky na obličeji. Samozřejmě pokud chcete posílit růst v určitých partiích, potírejte tyto oblasti pomocí čisticích štětiček s nánosem ricinového oleje.

Zdroj: Ricinový olej
Zveřejněno dne: 8.9.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: ricinový olej diskuse

Zkoušela jsem ricinák na zhoustnutí vlasů,ale po měsící mi ještě víc vypadly,čí je to?Už na něj nevěřím.

Zdroj: diskuze Ricinový olej diskuse
Odesláno dne: 24.11.2011 uživatelem Divoká hříva
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RICINOVÝ OLEJ

Ricinový olej na řasy

Budete-li si ricinový olej pravidelně nanášet přímo na řasy, zjistíte, že se zvětší jejich objem, lépe porostou, budou odolnější a nebudou se lámat. Je však třeba ho aplikovat jemně, neměl by se dostat do očí. Ricinový olej proto nanášejte opatrně prostřednictvím vatové tyčinky, nejlépe jen na konečky řas. Můžete využít i starou prázdnou řasenku – na její kartáček naneste ricinový olej a opatrně jím pročísněte řasy, opět dávejte pozor, aby se olej nedostal do očí. Ricinový olej se stejně tak dá nanášet i na obočí, které dokáže krásně zahustit. Doporučuje se pravidelná aplikace (z praktických důvodů vždy večer) jako součást noční péče.

Zdroj: Ricinový olej
Zveřejněno dne: 8.9.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: ricinový olej diskuse

Pokud se Vám po aplikaci ricínového oleje zhošilo vypadávání vlasů, tak to nejspíše svědčí o tom, že máte dostatečně promaštěnou pokožku a přidaní dalších tuků Vám patrně ucpalo povrch kůže, který pak reagoval uvolněním vlasovývh vláken z fotikul. Zkuste chvíli používat péči pro normální až mastné vlasy a uvidíte, že se ve Vašem případě stav s vypadáváním vlasů určitě zlepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ricinový olej diskuse
Odesláno dne: 25.11.2011 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RICINOVÝ OLEJ NA POKOŽKU

Dostupnost ricinového oleje

Ricinový olej se dá běžně zakoupit jako ředěný přípravek k zevnímu užití. Tady lze ricínový olej koupit ricinový olej cena.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku
Zveřejněno dne: 30.7.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: maska na červené skvrny po akné

Jiný olej = jiné účinky. Nemusí to být vždy špatně, vyzkoušejte a uvidíte.

Zdroj: diskuze Maska na červené skvrny po akné
Odesláno dne: 29.6.2015 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RICINOVÝ OLEJ NA POKOŽKU

Hojivé účinky ricinového oleje

Díky regeneračním schopnostem se ricinový olej využívá při hojení jizev, podporuje a urychluje hojicí proces. Ricinový olej také dokáže stimulovat lymfatický systém, toho se využívá při léčbě některých druhů bradavic. Ricinový olej je také prospěšný vlasům, řasám, obočí nebo nehtům. Využívá se zejména jeho schopnost stimulovat růst vlasů a řas.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku
Zveřejněno dne: 30.7.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: nerostou mi vlasy

Zacala sem uzivat viaderm a ricinovy olej,kup si vodicku na vlasy a do ni kapni par kapek olejicku,me to zacalo,ale ucinkovat po delsi dobe nez se to vse dostane do obehu,pak zkuz koprivovy nebo lopuchovy vyluh,a pokud chces obetovat penizky tak sampon od vichy na rust je to cerveny obal,vzdycky nech sampon pusobit min 2min jinak to nema efekt.no proste 3 tydne si vtirej do vlasu vodicku na vlasy a masiruj si pokozku nebude to za tyden ale dockas se,me nerostly vlasy pekne dlouho a ted jsem spokojena mela sem je ridke a ted mam hrivu jako lvice .

Zdroj: diskuze Nerostou mi vlasy
Odesláno dne: 21.9.2012 uživatelem Romana
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

VÝHODY RICINOVÉHO OLEJE

Hojení jizev a zázračné regenerační schopnosti

Díky regeneračním schopnostem se ricinový olej využívá při hojení jizev, neboť podporuje a urychluje hojicí proces. Ricinový olej také dokáže stimulovat lymfatický systém, čehož se využívá při léčbě některých druhů bradavic. Ricinový olej prospívá vlasům, řasám, obočí nebo nehtům, využívá se zejména jeho schopnost stimulovat růst vlasů a řas.

Zdroj: Výhody ricinového oleje
Zveřejněno dne: 10.6.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: péče

Péče o pleť je s věkem náročnější a důležitější. Například sérum s kaviárem a jinými prvky na profesionální ošetření pleti. Má to výživné a regenerační účinky. (píší o tom na zapakatel.cz) Ale pro tělo je dobrý také olej z Mrtvého moře. Někomu může vyhovovat nejlépe zase dětský olivový olej z lékárny...

Zdroj: diskuze Péče
Odesláno dne: 8.12.2010 uživatelem kamilla
Počet odpovědí: 0

RICINOVÝ OLEJ NA POKOŽKU

Péče o pokožku

Ricinový olej se používá k výrobě řady kosmetických přípravků. Využívají se jeho promašťující a hydratační vlastnosti. Čistý ricinový olej se aplikuje na vysušenou a poškozenou pokožku, napomáhá hydrataci a regeneraci, zjemňuje pokožku. Pro vysokou viskozitu se však v přímé aplikaci na tělo často ředí jemnějšími oleji, které pomáhají jeho vstřebatelnosti. Doporučuje se ho kombinovat například s panenským dýňovým olejem s vysokým obsahem zinku. Ten mastný ricinový olej zjemní, obohatí o cenné minerály a vitamíny, zároveň mu dodá tmavší odstín. Ricinový olej je účinný také pro zpomalení tvorby vrásek. Dá se použít jako regenerační pleťová maska. Aplikuje se proti vráskám na oblast krku a dekoltu. Ricinový olej se uplatňuje také při odstraňování pigmentových skvrn na pokožce.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku
Zveřejněno dne: 30.7.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: účinky pupálky lékařské

Pupálkový olej je prospěšný, když se nanese na srst psa. Ta se mu pak krásně rozzáří.

Zdroj: diskuze Účinky pupálky lékařské
Odesláno dne: 13.6.2016 uživatelem Milda
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

VÝHODY RICINOVÉHO OLEJE

Ricinový olej v péči o pokožku

Ricinový olej se užívá k výrobě řady kosmetických přípravků, kdy se využívají jeho promašťující a hydratační vlastnosti. Čisticí ricinový olej se aplikuje na vysušenou a poškozenou pokožku, napomáhá hydrataci a regeneraci, zjemňuje pokožku. Pro svou vysokou viskozitu se však v přímé aplikaci na tělo často ředí jemnějšími oleji, které pomohou jeho snadnější vstřebatelnosti. Doporučuje se například kombinace s panenským dýňovým olejem s vysokým obsahem zinku, ten mastný ricinový olej zjemní, obohatí o cenné minerály a vitamíny, zároveň mu dodá tmavší odstín. Ricinový olej je účinný také pro zpomalení tvorby vrásek. Dá se použít jako regenerační pleťová maska. Aplikuje se proti vráskám na krku a dekoltu. Ricinový olej se uplatňuje také při odstraňování pigmentových skvrn na pokožce.

Zdroj: Výhody ricinového oleje
Zveřejněno dne: 10.6.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

ÚČINKY RICINOVÉHO OLEJE

Prodej a cena

Ricinový olej je dostupný v drogeriích, lékárnách, internetových obchodech a také zde.

Zdroj: Účinky ricinového oleje
Zveřejněno dne: 11.5.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: domácí lis na olej

Já koupila lis na olej tuším na www.lisnaolej.cz a nedám na něj dopustit. Lisuji kokosoý olej a z dýňového semínka.

Zdroj: diskuze Domácí lis na olej
Odesláno dne: 18.6.2013 uživatelem Danka
Počet odpovědí: 0

RICINOVÝ OLEJ NA POKOŽKU

Funkce ricinového oleje

Ricinový olej díky své nízké molekulové hmotnosti proniká hluboko do pokožky. Je tak vysoce účinný, ale zároveň šetrný k pokožce. Přitom dochází k doplnění živin, které jsou důležité pro pokožku. Veškeré tyto živiny jsou obsažené právě v ricinovém oleji. Ricinový olej obsahuje například vitamín E, antioxidanty, mastné kyseliny (kyselina ricinolejová, kyselina olejová, linolová). Veškeré tyto kyseliny, vitamíny a antioxidanty mají protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku
Zveřejněno dne: 30.7.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Zoladex + lněný olej

Podle mého názoru lněný olej a fytoestrogeny v něm obsažené působí podobně jako Zoladex, jen s menšími nežádoucími účinky. Fytoestrogeny z lněného oleje mají na karcinom prostaty tlumivý efekt, protože inhibují uvolňování jednoho hormonu hypofýzy, takzvaného luteinizačního hormonu. Díky nedostatku luteinizačního hormonu pak klesá tvorba testosteronu a snižuje se tak růst rakovinových buněk prostaty. Nejsilnější účinky mají v tomto ohledu sójové boby. Takže společné užívání lněného oleje a Zoladexu se vzájemně podporuje.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zoladex + lněný olej
Odesláno dne: 6.4.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

VÝHODY RICINOVÉHO OLEJE

Ricinový olej na kůži

Ricinový olej proniká hluboko do kůže, protože má nízkou molekulovou hmotnost. Zároveň obsahuje látky, které jsou šetrné k pokožce, především vitamín E, antioxidanty, mastné kyseliny, konkrétně kyseliny ricinovou, olejovou a linolovou. Také obsahuje triglyceridy mastných kyselin, které mají protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Ricinový olej je užitečný pro regeneraci suché, citlivé a poškozené pokožky. Účinně ji promašťuje a podporuje její hydrataci, váže v pokožce vlhkost. Proto je ricinový olej zvlášť vhodný k ošetření suché, citlivé či poškozené pokožky. Užívá se také k regeneraci jizev nebo léčbě bradavic.

Zdroj: Výhody ricinového oleje
Zveřejněno dne: 10.6.2013

RICINOVÝ OLEJ

Použití ricinového oleje

Díky své schopnosti hydratovat a regenerovat se ricinový olej hodí pro ošetřování suché a citlivé pleti. Působí také proti vráskám, při hojení jizev, odstraňování pigmentu a některých typů bradavic. Pomáhá i na akné, protože neucpává póry, uklidňuje zarudlá místa, zastavuje dozrávání dalších pupínků a celkově zabíjí bakterie. Ricinový olej je také dobrý na podporu růstu řas, vlasů, na odstranění jizev, strií a také na zpevnění nehtů.

Zdroj: Ricinový olej
Zveřejněno dne: 8.9.2015

RICINOVÝ OLEJ NA POKOŽKU

Ricinový olej

Za studena lisovaný ricinový olej pochází z rostliny zvané ricinovník – skočec obecný. Plodí velmi zajímavé tygrované plody připomínající kaštany. Původem jde o okrasnou rostlinu z tropů, u nás se pěstuje pro své regenerační a hojivé účinky s využitím ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu při výrobě mýdel, parfémů, dále také při výrobě maziv, brzdových kapalin, inkoustů, barviv a nátěrových hmot, používá se rovněž do plastů a vosků a v některých zemích i do pohonných hmot. Semena ricinovníku jsou jedovatá, přesto mají pro lidské tělo blahodárné účinky. Ve velice slabé koncentraci je lze použít pod dozorem lékaře jako silné projímadlo.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku
Zveřejněno dne: 30.7.2013

RICINOVÝ OLEJ

Ricinový olej jako projímadlo

Ricinový olej poslouží jako dobré projímadlo, když potřebujete relativně rychlý výsledek. Existují sice i přírodní prostředky s možná vhodnějšími účinky, ale výhodou ricinového oleje je to, že patří mezi prostředky, které by měly být v každé domácnosti. Ricinový olej je totiž praktický a multifunkční, proto se jej vyplatí mít stále v zásobě. Pokud potřebujete projímadlo častěji, pak se raději poohlédněte po něčem jiném. Pokud chcete jen upravit stolici nebo něco s mírnějšími účinky, pak ricinový olej také není to pravé ořechové. Jestli ale výjimečně potřebujete rychlé a účinné projímadlo, pak není co řešit, vytáhněte ze skříně ricinový olej. Jde ostatně o velmi tradiční prostředek, který používaly generace našich předků. Dávkování bývá dost individuální, od poloviny polévkové lžíce po 50 a více mililitrů, takže budete muset experimentovat. Lépe je začít na menším množství a dávky postupně zvyšovat. Účinek se projeví přibližně za 2,5 hodiny a může přijít bleskově. Takže je dobré s tím počítat.

Zdroj: Ricinový olej
Zveřejněno dne: 8.9.2015

RICINOVÝ OLEJ

Co je to ricinový olej

Ricinový olej je bezbarvý, případně světle žlutavé barvy, bez chuti a bez vůně. Obsažená kyselina ricinoolejová mu dává vlastnosti, které nemá žádný jiný rostlinný olej. Těmito vlastnostmi jsou vysoká viskozita a silné hojivé účinky. Ricinový olej však není univerzálním olejem a je třeba ho užívat s obezřetností. Může pomoci při řadě kosmetických (i jiných) problémů, vždy je však třeba ho užívat s mírou a sledovat vlastní reakci těla. Ricinový olej je užitečný pro regeneraci suché, citlivé a poškozené pokožky. Účinně ji promašťuje a podporuje její hydrataci, váže v pokožce vlhkost. Proto je ricinový olej zvlášť vhodný k ošetření suché, citlivé či poškozené pokožky. Užívá se také k regeneraci jizev nebo léčbě bradavic. V kosmetické péči bývají s ricinovým olejem spojovány řasy. Potírání řas ricinovým olejem prostřednictvím vatové tyčinky nebo staré řasenky je posiluje a zhušťuje. Mnoho žen tuto ricinovou kúru na řasy vyzkoušelo a doporučuje ji. Ricinový olej se užívá také jako složka regeneračních přípravků na řasy, i když u některých citlivých jedinců může senzitivní oční okolí dráždit. Ricinový olej lze také použít v podobě olejových zábalů. Ty pomáhají odstranit bolesti svalů a kloubů i jiné bolesti, například pooperační. Ricinový olej dále stimuluje činnost lymfatického systému, čímž dochází k odplavování škodlivých látek z tkání, ke zmírnění bolesti a urychlení procesu hojení. Vnitřní užití ricinového oleje se často nedoporučuje pro jeho silně projímavé účinky.

Zdroj: Ricinový olej
Zveřejněno dne: 8.9.2015

ÚČINKY RICINOVÉHO OLEJE

Účinky

Ricinový olej je jednou z nejlepších přírodních látek, kterou můžete použít na svou pleť. Hojí jizvy, čistí pleť od akné, pomáhá předcházet striím a tvorbě vrásek. Použití ricinového oleje je vskutku pestré: na vlasy, růst řas, obočí. Ricinový olej totiž podporuje růst chloupků a zařídí, aby vaše obočí i řasy působily plným a pěstěným dojmem! Dokonalé je použití ricinového oleje pro odličování – perfektně odlíčí a vyživí pleť a postará se o to, aby z obličeje zmizely veškeré nečistoty. Ricinový olej je vhodný na suchou pokožku, výborně regeneruje a zvláčňuje kůži po zhojených jizvách. V kosmetice se doporučuje ředit jej řidšími oleji, například hroznovým. Účinné jsou rovněž obklady z teplého ricinového oleje, které se přikládají na kůži namožených částí těla.

Pozor! Opatrně používejte ricinový olej vnitřně! Vzhledem ke svým projímavým účinkům je vhodný spíše pro zevní použití. Při vnitřním použití striktně dodržujte dávkovací schéma.

Zdroj: Účinky ricinového oleje
Zveřejněno dne: 11.5.2017

RICINOVÝ OLEJ

Ricinový olej a porod

Pro vyvolání přirozeného porodu můžete použít tento koktejl: ricinového oleje má být 20–30 ml, meruňkového džusu sklenice (je důležitý kvůli draslíku, aby se neprotrhl amniový vak) a hlt čisté kořalky, aby se olej rozpustil v džusu. Tento koktejl by se měl používat, když po termínu hrozí vyvolání porodu tabletami a nepomáhají jiné přirozené metody (stimulace bradavek, klystýr, přírodní prostaglandiny a podobně).

Cena ricinového oleje v lékárně.

Zdroj: Ricinový olej
Zveřejněno dne: 8.9.2015

RICINOVÝ OLEJ NA POKOŽKU

Výhody ricinového oleje

  • Používá se proti plísňovým infekcím kůže, zamezuje růstu plísní, je účinný proti svědění.
  • Velmi účinný je v péči o nehty, které jsou popraskané z důvodu plísňové infekce. Aplikace ricinového oleje na nehty se doporučuje na noc.
  • Ricinový olej je užitečnější než komerční pleťové vody. Často se používá pro dosažení jemné, hladké a lesklé pleti po holení.
  • Ricinový olej obsahuje vitamín E a další antioxidanty, takže při pravidelné aplikaci zvyšuje proces hojení drobných poranění, jako jsou povrchové popáleniny prvního stupně, oděrky nebo škrábance.
  • Ricinový olej obsahuje mastné kyseliny, které jsou vhodné při léčbě omrzlin.
  • Pravidelná aplikace ricinového oleje je vhodná na suchou pleť. Doporučeno je jeho používání přímo po koupeli. Zároveň se jedná o levnější a účinnější produkt, než jsou některé komerční krémy určené na hydrataci.
  • Často se používá na popraskané paty a chodidla.
  • Také může být použit na popraskané ruce nebo rty, protože obnovuje jejich vlhkost a jemnost.
  • Má velmi dobré výsledky při léčbě kuřích ok, bradavic nebo mateřských znamének.
  • Ricinový olej je zároveň vhodný na odstraňování tmavých kruhů pod očima, ale také na léčbu opruzenin u kojenců.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku
Zveřejněno dne: 30.7.2013

RICINOVÝ OLEJ

Ricinový olej na vlasy

Ricinový olej se aplikuje na suché a poškozené konečky vlasů, které dokáže regenerovat. Je tak účinným regenerátorem vlasových konečků. Pro posílení vlasů a stimulaci jejich růstu je vhodné ricinový olej aplikovat formou vlasového zábalu, kdy olej nanášíme po celé délce vlasů a na vlasovou pokožku. Zábal z ricinového oleje aplikujeme vždy na mokré vlasy (jde to lépe než na suché). Ricinový olej má schopnost uzamknout vlhkost ve vlasu, proto není vhodné dávat ho na suché, mohl by je vysušovat. Vždy si tedy vlasy navlhčete nebo rovnou namočte. Pár kapek ricinového oleje poté naneste na vlasovou pokožku a jemnými krouživými pohyby jím hlavu jemně masírujte. Jakmile je olej rozetřený po celé oblasti vlasové pokožky, aplikujete ho i na délku vlasů. Důkladně se zaměřte zejména na konečky. Po nanesení oleje vlasy zabalte do potravinové fólie a udržujte v teple pomocí ručníku. Nechte působit asi 30 minut, poté vlasy opláchněte a omyjte jemným šamponem. Ne každému může ricinový olej vyhovovat samotný, jelikož je velice hutný. Proto je vhodné – a často doporučované – ředit jej s jinými, lehčími oleji, jako jsou olivový, mandlový, kokosový nebo hroznový. Někdo jej také míchá dohromady s vlasovou vodou. Ricinový olej má schopnost nejen vlasy posílit a zrychlit jejich růst, ale může také pomoci zarůst vypadané koutky a pěšinky.

Zdroj: Ricinový olej
Zveřejněno dne: 8.9.2015

VÝHODY RICINOVÉHO OLEJE

Výhody ricinového oleje v péči o pleť

  • Používá se proti plísňovým infekcím kůže, zamezuje růstu plísní, je účinný proti svědění.
  • Velmi účinný je v péči o nehty, které jsou popraskané z důvodu plísňové infekce. Aplikace ricinového oleje na nehty se doporučuje na noc.
  • Ricinový olej je užitečnější než komerční pleťové vody. Často se používá pro dosažení jemné, hladké a lesklé pleti po holení.
  • Ricinový olej obsahuje vitamín E a další antioxidanty, takže při pravidelné aplikaci zvyšuje proces hojení drobných poranění, jako jsou povrchové popáleniny prvního stupně, oděrky nebo škrábance.
  • Ricinový olej obsahuje mastné kyseliny, které jsou vhodné při léčbě omrzlin.
  • Pravidelná aplikace ricinového oleje je vhodná na suchou pleť. Doporučeno je jeho používání přímo po koupeli. Zároveň se jedná o levnější a účinnější produkt, než jsou některé komerční krémy určené na hydrataci.
  • Často se používá na popraskané paty a chodidla.
  • Také může být použit na popraskané ruce nebo rty, protože obnovuje jejich vlhkost a jemnost.
  • Má velmi dobré výsledky při léčbě kuřích ok, bradavic nebo mateřských znamének.
  • Ricinový olej je zároveň vhodný na odstraňování tmavých kruhů pod očima, ale také na léčbu opruzenin u kojenců.

Zdroj: Výhody ricinového oleje
Zveřejněno dne: 10.6.2013

ÚČINKY RICINOVÉHO OLEJE

Použití

Ricinový olej a jeho deriváty mají uplatnění při výrobě mýdel, maziv, hydraulických a brzdových kapalin, nátěrových hmot, barviv, inkoustů, plastů odolných vůči mrazu, vosků, leštidel, polyamidů, léčiv a parfémů.

Semeno rostliny obsahuje mimo jiné ricin, což je toxická bílkovina. Sklízení ricinových semen proto může být nebezpečné. Na povrchu rostliny byly nalezeny alergenní sloučeniny, které mohou trvale poškodit nervový systém. Největšími producenty ricinového oleje jsou Indie, Brazílie a Čína. V těchto zemích byly u osob pracujících se skočcem zaznamenávány škodlivé účinky na jejich zdraví. Kvůli tomuto problému – společně s obavami ohledně toxického vedlejšího produktu ricinu – bylo doporučeno hledat jiné zdroje hydroxymastných kyselin. Někteří vědci například zkouší geneticky modifikovat skočec tak, aby zabránili syntéze ricinu.

Ve zdravotnictví se ricinový olej využívá k léčení bradavic. Velmi dobře působí při hojení pooperačních jizev a zároveň tlumí bolest. Ricinový olej se osvědčil rovněž na zábaly používané při bolestech svalů a kloubů. Aplikací teplého obkladu z ricinového oleje lze dosáhnout uvolnění svalstva a tím i ustoupení bolesti. V některých případech pomohly tyto obklady i při léčbě nádorových onemocnění nebo při léčbě cyst na vaječnících.

V kosmetice se jeho regenerační účinky hojně využívají díky jeho hustší konzistenci – dobře se nanáší v okolí očí. Právě kolem očí regeneruje pokožku a zabraňuje tvorbě vrásek. Ricinový olej dokonale hydratuje suchou pokožku. Aby se snadněji nanášel na celé tělo, je dobré ho zředit řidším olejem, například hroznovým. Nevstřebává se do pokožky tak rychle, ale zanechává ji krásně hebkou. Mnoho žen upozorňuje na výborné účinky zábalu na vlasy z ricinového oleje.

Ricinový olej dokáže hydratovat i pokožku hlavy a zbavuje ji tak lupů. Vlasy se stanou pevnějšími a lesklými. Dokonce už ve starověkém Egyptě se používal jako prevence proti vypadávání vlasů. Obnovujícím účinkem působí i na řasy namáhané používáním řasenky a je vhodný na pigmentové skvrny, sice nebělí, ale sjednocuje sluncem poškozenou pokožku.

Zdroj: Účinky ricinového oleje
Zveřejněno dne: 11.5.2017