Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

RECEPT NA SEDIVE VLASY

OBSAH

Domácí kondicionér na vlasyrecept

Nechcete-li si pořizovat kondicionér v obchodě a chcete-li vždy přesně vědět, čím si své vlasy ošetřujete, pak si můžete připravit kondicionér z běžných surovin. Pro suché vlasy si můžete připravit kondicionér například z vody a piva v poměru 2 : 1. Pro lesklé vlasy si pak připravte kondicionér z jednoho litru vody a šťávy z poloviny citronu. Tento kondicionér již neoplachujte. Pro všechny typy vlasů pak můžete připravit kondicionér z jednoho vydlabaného a dohladka rozmixovaného avokáda a jedné lžíce medu. Tento kondicionér nechte chvíli působit a pak opláchněte vodou.

Zdroj: Kondicionér

Diskuze

V diskuzi ZKOUŠKA Č. 1 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den, po hledání na internetu a snaze najít co nejjednodušší recept na domácí šampon jsem se rozhodla vyzkoušet tuto variantu:
- 3 lžíce nastrouhaného 100% olivového mýdla
- hrst sušených kopřiv, hrst sušené meduňky a špetka dubové kůry

po rozvaření mýdla ve 200ml vody z kohoutku jsem přidala suroviny a cca 5min dohromady povařila. Nechala odstát a louhovat do druhého dne. Po umytí byly moje vlasy ještě mastnější než před tím a byly suché a zároveň mastné, jakoby křehčí a lámavé. Možná je to typem vlasů či použitím nevhodných ingrediencí, ale tento recept na domácí šampon totálně zklamal. V hodně receptech je základní surovina povařené mýdlo - nicméně po umytí vlasů pouze mýdlem (dětským) je to velmi podobné - vlasy suché a zároveň mastné, křehké a bez lesku. Přemýšlím jak to dělávaly naše pra pra pra babičky, kdy snad ještě nebyla žádná chemie. Buď měly nějakou speciální vychytávku a nebo si nezakládaly na vzdušných a perfektně umytých vlasech bez mazu...
Zde bych se ráda zeptala, co jsem mohla udělat špatně, či co v mém pokusu chybělo za ingredience? předem děkuji, a přeji všem experimentátorům hodně zdaru!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Herbateka.

Dobrý den,
možná po umytí ještě vlasy propláchnout. Obecně si myslím, že recept je určen spíše pro velmi suché a poškozené vlasy. Nevím, ale nesedí mi kombinace meduňka/dubová kůra.

Zdroj: diskuze Zkouška č. 1

Chemoterapie a vypadávání vlasů

Jedním z nejhorších vedlejších účinků chemoterapie je často vypadávání vlasů. Rakovinové buňky se dělí rychlým tempem, stejně jako buňky vlasových folikulů. Chemoterapie nedokáže tyto dva typy buněk od sebe odlišit, takže lék má tendenci napadat oba druhy.

Rozsah vypadávání vlasů se může značně lišit v závislosti na tom, jaké typy léků se používají a jaké dávky. Někteří lidé mohou zaznamenat pouhé řídnutí, zatímco jiní mohou ztratit všechny vlasy.

Proces ztráty vlasů obvykle začíná po několika ošetřeních. Vlasy mohou vypadávat postupně nebo mohou vypadávat v chomáčích. Někteří pacienti se rozhodnou oholit si hlavu a někdy nosí paruky nebo šátky, aby se nemuseli dívat, jak jejich vlasy vypadávají. Zbývající vlasy mohou během chemoterapie vypadat matně nebo mohou být suché.

Někteří pacienti neztrácejí nejen vlasy na hlavě, ale ztrácí ochlupení po celém těle.

Zdroj: Šedivé vlasy po chemoterapii

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
už asi rok si žehlím svoje vlasy, po tom co jsem si všimla jednoho černého vlasu na mé hlavě toto žehlení omezuji na ofinu po případě kudrliny na konečcích. Ale pořád se mi zdá, že mi vypadává hodně vlasů a také jako by mi ubývaly vlasy u pěšinky. Zkoušela jsem hodně šampónů ale nic nezabírá. Existuje nějaký lék nebo přírodní recept na regeneraci? Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilie.

Ahoj, zkuste vyzkoušet bioaquamol U - je volně podejný v lékárně a není ani drahy. Já ho taky používám, rostou nové vlasy a nevypadávají, navíc je i na lupy :-) Přeji hodně štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Kolik stojí

Zde můžete vidět, jaká je cena Reparexu na šedivé vlasy.

Zdroj: Reparex pomáhá zakrýt šedivé vlasy

Diskuze

V diskuzi CITLIVÁ POKOŽKA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Klimešová.

Dobrý den, prosím Vás obracím se na Vás s prosbou. Od ledna 014 mě svědí/až bolí, když se opřu o hlavu/ pokožka na hlavě. Nejvíce vzadu a nad ušima, bohužel lupy ani jiný problém nemám. Mám sušší pokožku po barvení a velmi husté vlasy. Již jsem vyzkoušela/Nizoral, Linola/. Mám i kortokoidy, ale bohužel ani ty mi nepomáhají. Jediné co mí zmírní svědění je Claritin na alergie.Vyzkoušela jsem kůru z bahna od f. Kapyderm, mám jejich šampon i gel, ale zatím výsledek žádný. Již opravdu nevím, co mám dělat. Kožní už neví, co by mi dala. Kupuji další šampony a učinek nulový.Odborník od f. Kapydermu mi řekl, že mám seboroiskou dermatitidu. už jsem o tom přečetla spustu článků, ale zjistila jsem, že každému pomůže něco jiného. Dokáže někdo udělat opravdu diagnozu pokožky, co by to mohlo být? Moc prosím o radu, nebo na koho se obrátit. Moc děkuji za odpověď. 

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Václava Pasterčíková.

Mám ty samé problémy jako p.Klimesova a pokožku ve vlasech mám červenou uz rok též na kožním si už neví rady vyzkoušela jsem toho moc a nic.Vlasy jsou pro mne doménou od jakživa a jsem blondyna o to víc mi červená pokožka prosvítá a me to moc trápí neodbarvuji se již rok a me vlasy jsou již šedivé a nemohu se s tím smířit poraďte prosím.dekuji

Zdroj: diskuze Citlivá pokožka ve vlasech

Použití Reparexu pro ženy

Reparex pro ženy je vlasová kosmetika, která se používá proti šedivým vlasům u žen. Navrátí šedivým vlasům jejich původní barvu. Barví šedivé vlasy zevnitř, při pravidelném používání má dlouhodobý účinek.

Zdroj: Reparex pomáhá zakrýt šedivé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DÖTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Umacena lenka.

Dobry den, precetla jsem si barveni a pripravu barvy z orechovych skorapek.
Nevim co je ..cerny orech.. znam jen orech normalni a take zda tato barva barvi 100% sedive vlasy. Jestli nekdo ma zkusenosti s touto barvou rada bych vedela podrobnosti.
Jsem po chemoterapiich asi 7 mesicu a dva po bioterapiich,
Nechci byt sediva a paruku nosim a uz me to dost obtezuje.Na normalni barvu nemam odvahu, abych si nezpusobila nejake problemy.
Dekuji moc za jakekoliv rady a poznatky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tahle barva ze skořápek bohužel šediny nezakryje. Dokáže zvýraznit původní tmavou barvu vlasů. Šediny zakryjete jen barvou s oxidačními činidly, kterou můžete koupit v drogérii. Po chemoterapii je celé tělo v jiném stavu než dříve a i u barvení vlasů hrozí vyšší riziko popálení nových vlasů nebo náhlá alergická reakce. Po chemoterapii je možné nové vlasy nabarvit, ale měl by to provést odborník - zkušená kadeřnice. Ta taky dá vlasům nový tvar a objem, který tolik potřebují. Doporučuji svěřit barvení vlasů po chemoterapii do rukou kadeřnice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dötaz

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Diskuze

V diskuzi MUCHOVNÍK MARMELÁDA RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anežka Kuchařová.

recept na povidla z muchovníku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Muchovník marmeláda recept

Jak Reparex funguje

Princip fungování přípravku Reparex proti šedinám spočívá v tom, že oxidovaný melanin, který je v šedivých vlasech, je redukován enzymem alfa-reduktázou, obsaženým v přípravku, čímž se melanin zbarví a šedivé vlasy nabudou ze svého vnitra původní barvu. Získaný kyslík enzym naváže na dusičnan stříbrný, který se v malých částkách z vlasů vymyje anebo vyčeše. Jiné barvy na vlasy barví šedivé vlasy zvenčí, kdežto Reparex zevnitř.

Reparex:

  • obnovuje původní barvu vlasů, která vypadá opět jako přírodní;
  • je snadno použitelný, není nutná žádná pomoc s jeho aplikací;
  • nanáší se lokálně pouze na šedé vlasy, je velmi efektivní;
  • barva vlasů je obnovena zevnitř, proto jsou všechny vlasy obarvené stejně;
  • šetří peníze, jedna láhev Reparexu vydrží téměř 2 měsíce;
  • nikdo si nevšimne, že ho používáte.

Zdroj: Reparex pomáhá zakrýt šedivé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ŠEDIVÉ VLASY U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lubomír.

Dobrý den,zjistili jsme u syna,má 9let,šedé plochy vlasů,průměr asi 2 x 5cm,od sebe vzdálené cca.10cm,má to už delší dobu.Teď se nás začal na to ptát, proč to má,nevíme mu co na to odpovědět.Kamarádi se ho na to ptají.Začína častěji nosit kšiltovku.Může nám někdo poradit,jak to léčit?Co je to za nemoc?Děkuji všem za radu Lukášoví rodiče.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Parciální albinismus se léčit ničím nedá. Buď zmizí spontánně nebo zůstává po celý život. Světlé fleky ve vlasech je potřeba vnímat pozitivně a vysvětlit si je například jako znamení vlastnosti, ve které vaše dítě exceluje a podobně. Když to budete v rodině prezentovat takto pozitivně, tak to přijme i vaše dítko a lépe bude moci reagovat na ataky ze svého okolí - sebejistě a s jasným vysvětlením, proč to má. Zkuste se na internetu inspirovat nějakými moderními účesy pro děti a některý mu nechte udělat. Tím vaše dítě zaujme a světlá místa zůstanou druhořadá. Dbejte o jeho zdravý duševní rozvoj a mírně posilujete jeho sebevědomí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Šedivé vlasy u dětí

Příznaky šedivých vlasů

Příznaky šedých vlasů netřeba snad ani vysvětlovat – vaše původní barva se postupně mění na šedou. Často je tato proměna způsobena nedostatkem tří vitamínů B-komplexu, které specificky vyživují vaše vlasy.

Zdroj: Šedivé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem PROSÍM O RECEPT NA VYSYCHÁNÍ KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Sláma .

Dobrý den,otec Pleskač říkal v rádiu recept na vysychání kloubů.Chtěl bych poprosit o recept.Moc děkuji za recept.Sláma Stanislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept proti vysychání kloubních pouzder podle Otce Pleskače: V potravinách si kupte želatinu, kterou si večer připravte v množství dvě lžičky rozmíchat do vody a ráno to vypijte. Takto postupujte každý den po dobu jednoho měsíce. Tady je záznam z rádia, kde o tom Otec Pleskač hovoří (48. minuta):
prehravac.rozhlas.cz…

Zdroj: diskuze Prosím o recept na vysychání kloubů

Domácí přírodní recept proti roztřepeným konečkům

Domácí recept - přírodní medová maska na suché vlasy a konečky: Smíchejte 1 lžíci medu s 1 žloutkem a 1 lžíci olivového panenského oleje a naneste na vlasy, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte. Tato domácí přírodní maska je vhodná jak na suché vlasy, tak i na roztřepené konečky.

Olivový olej je přírodním zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. Je známé, že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut, zlepší se vám kvalita vlasů, budou pevnější, zdravější, získají lesk a nebudou vypadávat a to všechno přirozenou přírodní cestou.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Čaj na vlasy

  • 1 polévková lžíce jetele
  • ½ lžíce pelyňku
  • 1 lžíce kopřivy

Tyto byliny nechte vylouhovat po dobu 30 minut. Následně je přelijte do rozprašovače, který může být uložen v chladu. Po použití žloutkové směsi aplikujte na vlasy čaj z bylin a nechte jej působit. Tento čaj je dobrý proti lupům, lámavosti nebo poškození vlasů. Pomocí tohoto čaje si můžete provést další masáž. Látky obsažené v užitých bylinkách (inositol a cholin) jsou užitečné pro posílení vlasů. Kopřiva brání šedivění vlasů, ale jen za předpokladu, že nejsou poškozeny vlasové kořínky.

Zdroj: Šedivé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Na přírodní zesvětlení tmavě obarvených vlasů použijte kopřivový odvar! Jak si udělat kopřivový odvar na přírodní zesvětlení vlasů? Jednoduše, natrhejte si čerstvé kopřivové listy a přelijte je horkou vodou. Až odvar z kopřiv na zesvětlení vlasů vychladne, tak ho zceďte a opakovaně si s ním omývejte své vlasy. Po několika měsících takovéhoto opakovaného oplachování tmavých vlasů v kopřivovém odvaru obarvené vlasy zesvětlají. Tento recept ale nepoužívejte na příliš suché vlasy, protože by se mohly jseště více vysušit a zlámat nebo roztřepit u konečků. Trochu zlouhavé, ale odrosty nevhodné barvy by vám trvaly nejspíše ještě mnohem déle.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Poškozené vlasy

Pokud jsou vaše vlasy suché a lámavé, mohou být poškozené příliš častým používáním chemických barev nebo trvalou, nebo nejsou správně vyživovány. Přírodní prostředky zvyšují obsah bílkovin a pomáhají dostat vlasy zpět do původního stavu, jestliže jsou pravidelně používány.

  • Vezměte vejce a oddělte bílek od žloutku.
  • V misce smíchejte žloutek se 4 dcl vody.
  • Přidejte lžíci citronové šťávy.

Smíchejte všechny tyto přísady dohromady v misce. Vmasírujte si žloutkovou směs do vlasů a nechte ji působit po dobu 5 minut, poté opláchněte. Tuto masáž opakujte ještě jednou. Oplachování se provádí vlažnou vodou.

Zdroj: Šedivé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem RUST VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kaiserova.

Dobry den,
Prosim o radu, memu synovi je 16 let. Ma velmi ridke a slabe vlasy. Nevedel by nekdo, jaky pripravek, nebo i domaci recept by mu mohl pomoci? Dekuji za odpovedi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ostříhat na krátko a přestat se tím zabývat. Kluci s chmýřím na hlavě jsou atraktivní stejně jako ostatní. Soustřeďte se na to, aby váš syn aktivně sportoval. Díky tomu bude mít hezké tělo, které přehluší zdánlivé nedostatky s vlasy. Současná medicína a ani domácí recepty stále ještě nedokáží obnovit nebo posílit růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rust vlasu

Recept na použití

Nálev: 6 polévkových lžic sušené byliny nebo 3 lžíce čerstvé byliny přelijeme půllitrem vařící vody a necháme 15 minut luhovat. Pak scedíme. Takto připraveným vlažným nálevem si pravidelně oplachujte vlasy.

Zdroj: Řebříček na vypadávání vlasů

Obnovení barvy vlasů

Chcete-li obnovit přirozenou barvu vlasů, potřebujete dodat tělu určité vitamíny. Jedná se o vitamíny, obsažené v kyselině para-aminobenzoové, kyselině listové, pivních kvasnicích a černé melase. Také je dobré užívat řasy, které napomáhají obnově vlasů.

  • Směs kopřivy, šalvěje a rozmarýnu se používá pro tmavé vlasy.
  • Henna je barvivo obsažené v rostlině, která se používá po staletí proto, aby byly vlasy světlejší. Henna funguje nejlépe na jemné vlasy.
  • Heřmánek a citron v kombinaci s hennou prospějí blonďatým vlasům.
  • Rozmarýn a šalvěj pomáhají získat lesk tmavým vlasům.
  • Ocet vyvažuje rovnováhu pH ve vlasech.
  • Chaluha a mořská voda podporují obnovu vlasů.

Zdroj: Šedivé vlasy

Rozmarýnový olej použití

Olej z rozmarýnu má stimulující účinek a celkově slouží k oživení – revitalizaci. Tyto jeho stimulační funkce se projeví jak na psychické tak i na fyzické stránce těla. Rozmarýnový olej je také vhodný na pokožku hlavy, pokud ji máte suchou nebo svědící. Rozmarýn také hydratuje a zjemňuje vlasy, které pak jsou silné a se zdravým leskem. Přidáním rozmarýnového oleje do rozprašovače osvěží mdlé a matné vlasy a zanechává ve vlasech příjemnou vůni.
 

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Recept na přípravu

Ingredience: 1 vejce, 1 lžíce medu, 2 polévkové lžíce olivového oleje, kapky citrónu.

Postup: Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme dvě lžíce olivového oleje a jednu lžíci medu, aby vznikla mazlavější směs. Můžeme přidat pár kapek citrónu pro osvěžující pocit pokožky hlavy. Masku aplikujeme masírováním pokožky hlavy a necháme ji působit po dobu 20 minut. Velmi vhodné je překrýt pokožku hlavy koupací čepicí, nebo aspoň ručníkem. Pokožku hlavy a vlasy poté důkladně opláchneme vlažnou vodou. Pro druhé mytí se doporučuje použít regenerační šampon, který vlasy šetrně dočistí.

Zdroj: Maska na vlasy s olivovým olejem, vejcem a medem

Levandulový olej na vlasy

Levandulový olej má pozitivní účinky na vlasy. Vlasy jsou po něm krásně lesklé a bez lupů. Pro krásné lesklé vlasy bez lupů si můžeme připravit následující vonnou lázeň. Po umytí si vlasy oplachujte v lázni připravené do vhodné nádoby. Do vlažné vody přidejte 1 lžíci jablečného octa a 3 kapky levandulového éterického oleje. Pokud máte suché vlasy, můžete přidat ještě lžičku jojobového oleje. Vlasy pak již neoplachujte.

Zdroj: Levandulový olej

Nebezpečí při použití rozmarýnového oleje

Při použití rozmarýnového oleje na blond vlasy buďte opatrní, protože pokud používáte rozmarýnový olej na blond vlasy, tak je možné že tyto vlasy olej ztmaví. Rozmarýnový olej je velmi silné přírodní léčivo a neměl by být používán u epileptiků nebo u osob náchylných na svalové záškuby a křeče. Také použití rozmarýnového esenciálního oleje v průběhu těhotenství není vhodné, protože může způsobit stahy dělohy a tím vyvolat předčasný porod. Pokud místo rozmarýnového oleje použijeme rozmarýnovou silici, tak ji nikdy nesmíme používat neředěnou, ale musí být vždy řádně smíchaná s nosnými oleji nebo zředěná nějakým jiným způsobem. Silice z rozmarýnu je opravdu moc silná.

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová

Nina Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP