Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

PROKRVENÍ VLASOVÉ POKOŽKY

OBSAH

Způsob použití

Přípravek se používá vtíráním do vlasové pokožky, přičemž se stimulují vlasové kořínky. Zlepšuje se tak vyživování vlasové pokožky a podporuje její regenerace.

Sérum aplikujte denně, nejprve jemně masírujte pokožku hlavy, poté opláchněte vodou. Po umytí nevystavujte pokožku mrazu.

Dávkování: denně do míst řídnutí vlasů.

Zdroj: Biohar – vlasové sérum

Poradna

V naší poradně s názvem PROKRVENÍ ŽALUDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Funguje hloh i na prokrvení žaludu na penisu? Nebo mi prosím poraďte, jak bych ho mohl více prokrvit, aby byl větší. Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Žalud se prokrvuje prostřednictvím topořivých tělísek, pomocí kterých se také zvětšuje. Průtok krve topořivými tělísky a tedy i to jak bude žalud prokrven řídí mozek v závislosti namíře erotického vzrušení. Pokud nestačí erotické vrušení na pořádné napumpování krve do penisu a jeho úplné ztvrdnutí, tak je tu ještě možnost použít vakuovou pumpu. Vakuovou pumpu je třeba používat pomalu a postupně odčerpávat vzduch, jak se bude penis zvětšovat. Tato procedura trvá několik desítek minut. Pak, až je penis díky podtlaku naplněn krví, tak se zaškrtí u kořene erekčním kroužkem, aby z něho krev tak rychle neodtekla.
Hloh v této souvislosti je jen podpůrným prostředkem pro správnou funkci hlavní pumpy - tedy srdce a může takto nepřímo i podpořit prokrvení žaluda.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prokrvení žaluda

Účinky

Masáž vlasové pokožky příznivě působí na kvalitu a růst vlasů, podporuje přísun výživných látek a kyslíku do vlasového folikulu. Mezi hlavní výhody masáží vlasové pokožky patří:

  • zlepšení krevního oběhu a lymfatického systému vlasové pokožky;
  • urychlení metabolické výměny;
  • obnovení psychofyzické rovnováhy vlasové pokožky;
  • uvolnění napětí a stresu;
  • relaxace a navození fyzické a mentální pohody.

Pravidelnou a správně provedenou masáží se výrazně zlepší vitalita vlasové pokožky, která je nezbytná pro povzbuzení růstu vlasů. Vlasy budou hustší, kvalitnější a lesklejší. Účinek masáže vlasové pokožky lze navíc podpořit pomocí vlasového tonika či lotionu. Vlasové vody, tonika nebo lotiony jsou obohaceny o aktivní látky, které řeší specifické problémy vlasů a vlasové pokožky, jako je nadměrné vypadávání vlasů, nadměrná produkce kožního mazu, suché nebo mastné vlasy.

Masáže není vhodné provádět v případě výskytu infekčního onemocnění či horečky, vysokého nebo velmi nízkého krevního tlaku, lokální infekce či zánětu, při nádorových onemocněních, při lupénce nebo při otevřených ranách.

Zdroj: Masáž vlasové pokožky

Diskuze

V diskuzi OPERACE UCPANÝCH CÉV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Richterová.

bolesti hlavy, špatné prokrvení mozku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Operace ucpaných cév

Co dělat proti vypadávání vlasů?

Při vypadávání vlasů je jednak vhodné ošetřovat vlasovou pokožku vhodnými prostředky, ale také doporučujeme i užívání doplňku stravy, který příznivě ovlivňuje funkce vlasové pokožky. Novinkou na trhu jsou perleťové kapsle Neobotanics Hair Essence, intenzivní výživa vlasové pokožky. Kapsle jsou výborným zdrojem celého spektra účinných látek.

Zdroj: Sérum proti vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem BRNENI PRSTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobry den,docela casto me brni a boli konecky prstu, staci kdyz je mi trochu zima na ruce nebo je mam delsi dobu v jedne poloze tak mi konecky zbelaji, jakoby je necitim ale velmi to boli..neustale nosim rukavice, velmi rychle mi ruce prochladnou. Obcas me boli i zapesti. Zacala se mi pod nehtama delat tvrda kuze ktera praska a boli me to a nehty se mi hodne kazi. Nejdrive jsem myslela ze by to mohla byt nehtova plisen, ale nikdy jsem s tim problemy nemela takze si spis myslim ze je to od toho spatneho prokrveni. Je mi 20 a nadvahou netrpim, zdrave se stravuji. Prosim poradte mi co si koupit v lekarne nebo jake potraviny zaradit do sveho jidelnicku ziju nyni v zahranici a nemam moznost se tu nechat vysetrit. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Na zlepšení prokrvení periferií nejlépe pomáhá dlouhodobé užívání ginkgo biloba (jinan dvoulaločný). Pod latinským názvem to jde sehnat i v zahraničí. Taktéž mírné popíjení červeného vína (jedna až dvě deci denně) napomůže prokrvení a zahřátí končetin. Pravidelný pohyb se zatěžováním všech partií, například ve fitness, také pomáhá řešit tyto problémy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Brneni prstu

Domácí recepty na vypadávání vlasů

Vyzkoušejte několik ověřených domácích receptů pro podporu růstu vlasů a proti plešatosti. Pamatujte, že výsledky uvidíte až po několika měsících.

  • Kefír proti vypadávání vlasů.
  • Cibule na vypadávání vlasů.
  • Velmi účinná jsou semena a listy rostliny pískavice řecké seno. Smíchejte listy a semena této rostliny s vodou a směs aplikujte na vlasovou pokožku na dobu 40 minut, poté umyjte vlažnou vodou. Masku aplikujte minimálně jednou měsíčně.
  • Černý pepř podporuje prokrvení vlasové pokožky a tím i růst nových vlasů. Koření smíchejte s troškou vody a připravte směs, kterou pečlivě vetřete do vlasové pokožky, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte.
  • Smíchejte 4 lžičky bílého jogurtu se 4 lžičkami kafrové vody. Aplikujte na vlasovou pokožku a nechejte působit 2–3 hodiny, poté opláchněte vlažnou vodou.
  • Speciální směs připravena z černého pepře, cibule a soli působí jako výborný očistný prostředek na vlasovou pokožku. Současně pokožku desinfikuje a podporuje růst vlasů.
  • Velmi výživná je pro vlasovou pokožku směs medu a vaječných bílků. Vmasírujte do vlasové pokožky, nechejte působit 30 minut a opláchněte.
  • Na holá místa bez vlasů můžete použít i čerstvou cibuli. Vtírejte do pokožky až do jejího zčervenání. Poté aplikujte med. Tato kombinace výborně zabírá proti plešatosti.
  • Gel z aloe vera příznivě ovlivňuje stav vlasové pokožky a podporuje růst nových vlasů. Aplikujte do vlasů a nechejte působit alespoň 30 minut, poté umyjte bylinkovým šamponem. Vhodná je biologicky aktivní aloe vera jako např. ACTIValoe. Výsledky můžete zaznamenat už po několika měsících.
  • Rozmarýn a šalvěj – v nádobě s vodou nechejte vřít obě bylinky a nálev použijte k omývání vlasové pokožky po šamponové lázni. Používejte po každém umytí. Tento nálev stimuluje vlasové kořínky a podporuje růst vlasů.

Další tipy proti vypadávání vlasů najdete na portálu Vlasy.cz

Zdroj: Přírodní receptury proti vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽI - PLEŠATOST, LYSINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hanousková.

Dobrý den,
pomohla by derivační koupel na podporu růstu vlasů, plešatost, lysiny apod. u muže? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nijak zvlášť. Vlasy každého muže v sobě mají zakódováno, kdy přesně mají přestat růst a nic jim v tom zatím nedokáže zabránit. Derivační koupel v tomto ohledu pomáhá prokrvením pokožky vlasaté části hlavy a tím může prodloužit přežití vlasů, které měly již přestat růst a to tím, že podpoří přísun stavebních látek pro růst vlasů během prokrvení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Derivační koupel video

Princip účinku

Přípravek Vlasové hnojivo obsahuje aminokyseliny, zdroje keratinu představujícího základní stavební prvek vlasových buněk. Nejdůležitější jsou pro vlasy aminokyseliny obsahující síru, jako je methionin a cystin. Dále jsou v přípravku obsaženy vitamíny skupiny B, důležité pro růst a kvalitu vlasových buněk a jejich návrat k přirozenému stavu. Zvýšené dávky těchto minerálů zajišťují přirozenou kvalitu vlasů a vlasové pokožky zodpovědné za pevné uchycení vlasových cibulek.

Zdroj: Hnojivo na vlasy

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VLASOVÉ ZÁBALY PRO POŠKOZENÉ VLAS DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Ahoj...Mám úplně hrozné vlasy. Strašně husté, suché, polámané konečky, nepoddajné, trochu krepaté. Teď sháním nějaké dobré přírodní domácí recepty na vlasové zábaly. Tak se chci zeptat jaké jsou pro tyto vlasy nejlepší. Nemáte někdo zkušenosti třeba s medem???? Děkuji moc za reakce a odpovědi. ;-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší vlasové zábaly pro poškozené vlas domácí recepty

Co je to Biohar vlasové sérum

Biohar vlasové sérum účinně zastavuje nadměrné vypadávání vlasů a obnovuje jejich zdravý růst. Regeneruje vlasovou pokožku a zlepšuje také pevnost a pružnost vlasů. Umožňuje regulaci krystalicky vázané vody a současně cíleně transportuje do vlasové pokožky růstové polypeptidy a vitamíny, čímž dochází k aktivaci vlasových kořínků. Nově rostoucí vlasy jsou bohatší a kvalitnější, je omezeno jejich vypadávání, třepení a lámavost. Biohar svým složením působí přirozenou cestou proti zvýšenému vypadávání vlasů a regeneruje tvorbu nových vlasů. Zcela vstřebatelná přírodní účinná látka na bázi vysokomolekulárního HyaluronuBiora s agrekanem keratanu a protokolagenu bez negativních vedlejších účinků je vhodná pro denní použití.

Složení: kyselina hyaluronová a kolagen

Kontraindikace: nejsou známy

Vedlejší příznaky: nejsou známy

Zdroj: Biohar – vlasové sérum

Poradna

V naší poradně s názvem SEBOROICKÁ POKOŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.

Dobrý den, nevím, jestli jsem tady správně, ale - trpím úporným svěděním vlasové pokožky, nejdříve se vytvořily jakoby puchýřky, svědilo to tak, že jsem do nich zatínala nehty, puchýřky splaskly, teď se zřejmě hojí, ale stále to neskutečně svědí. Pokožku jsem ošetřovala diprosalicem, ale to pomůže vždy jen na krátkou chvíli.
Svědění není po celý den, vždy v nějakém intervalu, v noci je klid. Nevíte, co s tím? Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Adélo, vzhledem k úpornému svědění, které zmiňujete, tak bych ze všeho nejdříve volil přípravek proti svrabu - krém Infectoscab (na lékařský předpis), aplikuje se jednorázově. Jako doplňkovou péči bych doporučil tento mix: 2x denně Aerius tablety (jen na lékařský předpis) a pak k tomu 2x týdně umývat šamponem Kerium DS (volně dostupný v lekárně). Uvedené medikamenty Vám může předepsat Váš obvodní lékař, ovšem bez podrobné prohlídky dermatologem není možné přesně určit správnou léčbu a v tomto případě půjde jen o pokusy. Kdyby výše zmíněné nepomohlo, tak Vám vřele doporučuji zajít k dobrému dermatologovi, aby Vám podrobně prozkoumal Vaši vlasovou pokožku na výskyt svrabu, vší, popřípadě i plísně ve vlasech nebo seboroické dermatitidy. Nepodceňte to a raději jděte rovnou ke kožnímu lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Seboroická pokožka

Co je to Vlasové hnojivo

Produkt Maxivitalis Vlasové hnojivo 60 tbl představuje maximální péči o vlasy. Obsahuje pečlivě zvolenou kombinaci látek s komplexním účinkem na stav vlasů. Z recenzí vyplývá spokojenost uživatelek, které na základě svých pozitivních zkušeností doporučují výrobek i ostatním.

Zdroj: Hnojivo na vlasy

Diskuze

V diskuzi LÉK MEDROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Kadlecova.

Užívám pondělí středa pátek medrol 4mg na revma artritidu. Je to. Tak dobře.... Děkuji z odpověď večer pak každý den plaquenil a na prokrvení suell du eff

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lék Medrol

pH vlasové pokožky

Zrohovatělá vrstva pokožky sama působí jako ochranný štít proti mechanickým a tepelným vlivům okolí. Na zrohovatělé vrstvě leží povrchový film z potu, kožního mazu (sebum) a bakterií -Hydro-lipidový film, který je označován také jako ochranný kyselý plášť. Díky tomuto ochrannému filmu má vlasová pokožka mírně kyselou hodnotou pH 4 až 5 a má funkci ochranného pouzdra, protože dokáže omezeně neutralizovat zásadité a kyselé látky, a chrání tak pokožku před jejím poškozením. Šetrné zacházení s pokožkou, například používáním šamponů s hodnotou pH, která odpovídá pH pokožky, zaručuje, že tento samoochranný mechanismus kůže zůstane zachován.

Zdroj: Účinky jablečného octa na vlasy

Diskuze

V diskuzi MOJE ZKUŠENOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stan_258.

Já mohu doporučit jen Nanogen vlasové růstové sérum. Používal jsem také jejich šampón a výsledek splnil mé očekávání. Takhle si představuji fungující přípravek proti vypadávání vlasů.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Moje zkušenost

Melatonin na vlasy

Vlasy potřebují kvalitní péči, která by měla vycházet ze zásad zdravého životního stylu a z používání vyhovujících kosmetických prostředků. Strava bohatá na vitaminy, minerály, stopové prvky, aminokyseliny pomáhá růstu zdravých a pevných vlasů a příznivě také ovlivní podrosty vlasů. Kromě toho je potřeba dbát na dostatek spánku a relaxaci. Totiž právě během spánku se v našem organizmu produkuje významný antioxidant – hormon melatonin, jehož přítomnost vědci potvrdili i ve vlasové papile. Účinky melatoninu na vlasové folikuly byly zkoumány řadou klinických studií a zjistilo se, že místně aplikovaný melatonin příznivě ovlivňuje podrosty vlasů a růst růst vlasů u lidí při difuzním nebo androgenetickém vypadávání vlasů (British Journal of Dermatology 2004; 150: 341-345). U 61 % účastníků byly zaznamenány pozitivní výsledky, kdy bylo dosaženo prokazatelné zvýšení hustoty vlasů o 29% až 43% po 3 až 6 měsících používání (měřeno v otevřené studii účinnosti a bezpečnosti (MEL-COS-AS-03) za použití digitální epiluminiscence, Trichoscan). Závěry mnoha výzkumů potvrzují, že melatonin hraje významnou roli v cyklu růstu a fyziologii vlasů, pigmentaci a také chrání buňky keratinocitů před poškozením vlivem UV záření. Tento fakt byl pro vědce natolik přelomový, že vyvinuli sérum s patentovanou formuli na bázi melatoninu, která je nyní dostupná i ČR. ASATEX® sérum obsahuje tři účinné látky: melatonin, Ginkgo biloba a Biotin (vitamin H), které se ve svém účinku vzájemně doplňují. Dochází k prokrvení vlasové pokožky a následné lepší výživě vlasového folikulu a posilují se i vlasové podrosty. Protizánětlivé složky (melatonin a ginkgo biloba) působí proti mikrozánětům ve vlasové pokožce, za jejichž původce se nejčastěji považuje stres, UV záření, životní prostředí, špatná strava, nemoc, atd. Biotin působí jako podpůrný prvek v procesu dělení buněk vlasů a má příznivý vliv na tvorbu keratinu (bílkovina tvořící vlas).

asatex-serum

Zdroj: Patentovaný přípravek s melatoninem zastavuje padání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem PALENI VLASOVE POKOZKY LECBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

pali mne pokozka na hlave nvim co delat je mi 56let nemam zadne vitamini kvuli vaze poradte prosim !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Darino, v době po klimaktériu je možné, že se rozhází hladina některých hormónů, které mohou vyvolávat pálení pokožky hlavy a proto by to mohl být i Váš případ. Navíc zmiňujete i problémy se svou váhou a vitamíny. Já bych Vám za těchto okolností doporučil, abyste se obrátila na svého gynekologa. Požádejte ho, aby Vám odebral krev a zjistil z ní stav Vaší biochemické hormonální rovnováhy. Podle toho se pak dá nasadit účinná substituční léčba, která případné anomálie vyrovná.

Zdarví Cempírek!

Zdroj: diskuze Paleni vlasove pokozky lecba

Šampon na lupénku

Terapeutický šampon Energy Cytosan, který patří do řady tzv. humátových přípravků. Tento šampon je určený k aplikaci při kožních problémech ve vlasové pokožce, tedy například lupy, ekzémy, lupénka či jiné druhy dermatitidy. Při použití šamponu Cytosan dochází k hlubší očistě vlasové pokožky a její detoxikaci. Šampon Cytosan je velmi vhodný u jemných a mastnějších vlasů, které dobře očistí a zpevní. Pokud máte vlasy spíše suché a lámavé, počítejte s nutností aplikace balzámu Nutritive pro lepší hydrataci. Jsou-li vlasy i tak přesušené a nepoddajné a máte potíže s jejich úpravou, použijte některý z vlasových olejíčků (doporučujeme třeba Weleda Rozmarýnový olej).

Cytosan šampon byl vyvinut pro terapeutické použití, a proto se nedoporučuje k dlouhodobé aplikaci. Střídejte je proto s některým šamponem pentagramu, například Protektinem nebo Artrinem. Dále byste měli vědět, že vzhledem k vysokému obsahu humátů v tomto šamponu, je třeba u světlých vlasů počítat s jejich mírným zabarvením do zrzava. Tento jemný nádech snadno vymyjete 2-3 aplikací jakéhokoli jiného, nejlépe přírodního, šamponu.

Zdroj: Humáty v léčbě lupů, ekzémů a dalších nemocí vlasové pokožky

Diskuze

V diskuzi JAKÉ CIKY NA PROKRVENÍ DOLNÍCH KONČETIN PŘI UZÁVĚRU PÁNVE - STENTGRAFTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Prosím o radu, jakými cviky bych podpořil prokrvení dolní končetiny, u které došlo k uzávěru pánve. Jsem po EVAR AAA před 3 roky a IM před 30 lety, trpím Idiopat. plicní fibrozou.
Cévní lékař mi doporučil rehabilitaci dol. konččetin, ale nevím, jaké cviky bych měl provádět.
Podotýkám, že při chůzi mám po chvíli tupou bolest v celé noze a v třísle a mohu jíti jen velmi pomalu.
Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaké ciky na prokrvení dolních končetin při uzávěru pánve - stentgraftu

Co znamená bioinformační krém

Bioinformace jsou frekvence, které napodobují řídicí frekvence podkorových center mozku regulujících vegetativní nervovou soustavu a činnost vnitřních orgánů. Jejich působením dochází k vyrušení negativních informací a k vyvolání zpětného regeneračního procesu.

Jedná se o přírodní přípravky, které podporují činnost srdce a prokrvení organismu. Mají široké spektrum účinků na pokožku, od regeneračních přes masážní až po relaxační. Pokožku maximálně hydratují, a to díky vysokému obsahu polysacharidů a přírodnímu obsahu ceramidů. Mají antimikrobiální, protikřečové a imunostimulační účinky. Zlepšují strukturu praskající a křehké pokožky a zesilují ji. Vyhlazují vrásky a eliminují drobné jizvy. Podporují periferní prokrvení. Přírodní vůně krému působí příznivě na psychiku. Artrinu se přezdívá krém zraněných duší.

Zdroj: Artrin

Doporučení

Ať budete masáže provádět sami, nebo půjdete do masážního salónu či kadeřnictví, důsledně trvejte na dodržování následujících doporučení:

  • nejlepší dobou pro masáž je ráno a večer;
  • před každou masáží si vždy pečlivě umyjte ruce;
  • při masírování se uvolněte a zbavte se napětí;
  • soustřeďte se na rytmické a plynulé masážní pohyby;
  • používejte pouze kvalitní bylinné extrakty a éterické oleje;
  • máte-li zvýšenou teplotu nebo se cítíte slabí, masáže neprovádějte;
  • nemasírujte při kožním onemocnění (záněty, plísně, ekzémy), nemocích krve a uzlin.

Zdroj: Masáž vlasové pokožky

TIP:

U kožních chorob ve vlasaté části hlavy se doporučuje také užívat i některý z produktů pro vnitřní užívání. Nejčastěji se doporučují Regalen kapky, Cytosan kapsle, Drags Imun kapky. Pouze jejich dávkování je potřeba konzultovat.

Cytosan šampon složení (200 ml)

Aqua, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Cocoamphodiacetate, Xylitol, Hydroxyethyl Urea, Ammonium Lactate, Xantan Gum, Hydroxyethylcellulose, Citric Acid, Humic Acids, Potassium Salts, Caprylyl Glycol, Glyceryl Caprylate, Glycerin, Phenylpropanol

Zdroj: Humáty v léčbě lupů, ekzémů a dalších nemocí vlasové pokožky

Čaj na prokrvení končetin

Bylinný čaj není skutečný čaj, ve skutečnosti se jedná o takzvaný odvar. Z listů prastarého čínského stromu Gingko biloba (jinan dvoulaločný) se získává výtažek obsahující flavonoidy a terpenlaktony, mezi jejichž hlavní účinky patří schopnost rozšíření cév, čím dochází k lepšímu prokrvení organismu.

Také zázvor obsahuje řadu důležitých a zdraví prospěšných látek a mezi jeho vlastnosti patří i schopnost rychle prokrvit organismus. Nemusíte si hned dávat zázvorovou koupel, někdy postačí domácí zázvorový sirup. Krevní oběh stimuluje rovněž obyčejná cibule, česnek a chilli papričky nebo běžně používané koření, jako je hřebíček, fenykl, pepř, kmín či skořice.

Zdroj: Nedokrvování končetin

Masáž hlavy – postup

Jedná se o maximálně pohodlný a relaxační typ masáže, kterou provádíte vsedě nebo vleže. Zpočátku je třeba urychlit krevní oběh v oblasti hlavy, a proto své čelo, spánky a zátylek masírujete jemným kruhovým pohybem. Následuje hlazení hlavy ve směrech čelo–zátylek, temeno–spodní část uší, od vrcholu hlavy ve všech směrech, ale vždy po směru růstu vlasů. Pohyby mohou být přímé, kruhové nebo spirálovité, lehce při nich tlačíme polštářky prstů proti pokožce hlavy. Na závěr zlehka masírujeme oblast krku. Celková doba masáže by se měla pohybovat mezi 4–10 minutami. Masáž účinkuje nejen proti vypadávání vlasů, ale blahodárně působí také při léčbě kožních onemocnění hlavy.

Zdroj: Masáž vlasové pokožky

Stimulace růstu vlasových folikul

Efektivní krevní oběh je rozhodující pro silné a zdravé vlasy. Jablečný ocet dokáže stimulovat cirkulaci krve do vlasových folikul. Efektivní cirkulace následně více vyživuje vlasové folikuly, posiluje kořeny a vede ke zdravým vlasům.

Zdroj: Účinky jablečného octa na vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP