Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

PROČ SE NESMÍ S ANTIBIOTIKY NA SLUNÍČKO

Upozorňujeme čtenáře na to, že všechny léčivé přípravky s obsahem antibiotik jsou v České republice k dostání pouze na lékařský předpis. Děkujeme za pochopení.

OBSAH

Vyšetření na chlamydie

Vyšetření na chlamydie je finančně nákladné a zdlouhavé, proto se mnohdy odkládá do doby, kdy standardní léčba nezabírá. Přeléčení akutního stadia běžnými antibiotiky však může jen potlačit prvotní příznaky a nemoc přechází v mnohem komplikovanější chronické onemocnění. Nakažený člověk je přitom po celou dobu hrozbou i pro své okolí.

Zdroj: Chlamydie příznaky a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem ALERGICKÁ REAKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Dobrý den, v pátek jsem začala užívat ostropestřec mariánský a v sobotu jsem se mi po celém obličeji udělaly červené pupínky, nejvíc na čele a okolí pusy. Užívám ještě antibiotika tak nevím jestli to není redakce i k nim. Ostropestřec jsem vysadila a zkusím ho začít užívat až po dobrání antibiotik. Budu doufat, že pupínky zmizí co nejdříve.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Společně s antibiotiky byste vůbec žádné bylinky používat neměla, protože to může způsobit předávkování nebo naopak poddávkování. Bylinky mohou způsobit zpomalení vylučování antibiotika a při další dávce to způsobí předávkování, protože to, co mělo být z předchozí dávky pryč, je stále v těle. Jiné bylinky zase naopak mohou urychlit průchod trávicím traktem a způsobit nedostatek antibiotika v těle, což vede ke vzniku rezistentních bakterií, které pak nejdou vyléčit stejným antibiotikem. Takže ještě jednou: společně s antibiotiky se nesmí užívat žádné bylinky! Pokud si chcete pomoci při léčbě antibiotiky, tak jedině doplňkovou léčbou probiotiky. Probiotika udržují střevní flóru v rovnováze, kterou právě antibiotika ničí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ostropestřec mariánský vyrážka kožní

Zinnat a alkohol

Antibiotika se nesmí kombinovat s alkoholem!

Mějte na paměti, že antibiotika jsou léky na předpis. Recept na antibiotika je platný 3 dny, včetně dne vystavení vaším lékařem!

Zdroj: Antibiotika na tři dny

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šejk.

Dobrý den

Mám atopický ekzém a teď to vypadá navíc i na svrab. Sírová mast ale nepomohla a i po aplikaci Infectoscabu se mi stále ještě dělají nové pupínky v řadách po 3 i 4.
Jak a kde je možné sehnat Ivermektin pro člověka? je to jen na předpis?

Děkuji

Šejk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Prazak josef.

Ivermektin léčí covid-19, ale v Česku nesmí. Proč? Protože Babiš nechá raději lidi umírat.

Zdroj: diskuze Ivermektin

Domácí kapky do nosu

Solný roztok na uvolnění nosu: Smíchejte dva decilitry vody se lžičkou mořské soli a tímto roztokem naplňte buď lahvičku nosních kapek, nebo si vodu aplikujte do nosu pomocí vatových tyčinek. Tato babská rada je velmi populární a nahrazuje i klasické kapky proti rýmě.

Kapky do nosu s antibiotiky: z volně prodejných přípravků bylo možno u infekční rhinitidy použít lokálně působící kapky do nosu s antibiotiky fusafungin, které byly dostupné bez předpisu ve formě inhalačního spreje, který se aplikoval současně do úst i do nosu. Přípravek se jmenoval Bioparox, ale jeho distribuce byla v ČR ukončena bez náhrady. Ostatní kapky do nosu s antibiotiky jsou k dostání pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Babské rady na ucpaný nos

Diskuze

V diskuzi KETOZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Proč se nesmí při ketóze pít káva.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Very.

Káva překyseluje organismus...ale dvě za den si klidně dejte...ale ne s mlékem, černou nebo se šlehačkou

Zdroj: diskuze Ketoza

Kapky do nosu s antibiotiky

Pro aplikaci do nosu bylo testováno několik antibiotik. Mezi ně patří mimo jiné mupirocin, gentamicin, vankomycin, ciprofloxacin, polymyxin B, thiamfenikol, rifamycin, azithromycin a doxycyklin. Ze zkušeností vyplívá, že roztok s gentamicinem, podávaný jako nosní kapky v glykolátu sodném, byl u lidí dobře snášen a účinný. V ČR je gentamicin dostupný pouze jako kapky do očí a často bývá předepisován v této formě i pro použití do nosu.

Intranazální výplach mupirocinem v normálním fyziologickém roztoku účinně snížil počet Staphylococcus aureus v maxilárním sinu. Podobně se u sinonazálních polypóz používá nosní výplach vankomycinem. Kromě toho byla vytvořena zařízení pro intranazální podávání pro zlepšení klinických výsledků.

K dispozici jsou také kapky do nosu s antibiotiky připravované přímo v lékárně. Poměry účinných látek jsou následující:

  • Neomycini sulf. 0,05 g,
  • Dexamethasoni natrii phophas 0,0013 g,
  • Roztok septonexu pufrovaný 4,0 g,
  • Natrii chloridum 0,05,
  • Aqua purificata ad 10,0 g.

Všechny kapky do nosu s antibiotiky jsou k dostání pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Kapky do nosu s antibiotiky

Diskuze

V diskuzi LEDVINOVÁ KOLIKA DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Tady se píše hromada jídel, co se nesmí. Proč se jednoduše nedoporučí, co se jíst má. Byl by to určitě kratší seznam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nasťa.

mám půjčené 3 knihy a tady na netu a všude je něco jiného??
tak bych ráda opravdu měla nějakou jistou odpověď a hlavně někoho kdo se pásku z ledvin zbavil a jak, Děkuji, N.

Zdroj: diskuze Ledvinová kolika dieta

Následky nerovnováhy vnitřní flóry

Výsledkem snížením počtu probiotických bakterií přirozeně se vyskytujících v zažívacím traktu je narušená střevní rovnováha. Tento jev se nejčastěji projevuje průjmem. Dehydratace, která je nejčastěji s průjmem spojovaná, pak představuje pro organismus oslabený nemocí vážnou komplikaci. Probiotika (laktobacily a bifidobakterie) je zapotřebí užívat minimálně s dvouhodinovým odstupem od užití antibiotik. Tedy dvě hodiny před tím nebo po tom, co pacient snědl antibiotika.

Zdroj: Probiotika po léčbě antibiotiky

Diskuze

V diskuzi OBŘÍZKA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Chlubna.

Dobrý den mám diabetes 2 stupně. Urolog mě léčil antibiotiky a masti s antibiotiky. Mám věčně záněty. Doporučil mě obřízku. Už trpím přes rok. Jak dlouho trvá léčba než budu moc opět do práce.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obřízka penisu

Omezení nazálního podávání

Nosní mukociliární clearance omezuje dobu zdržení léku v nosní dutině a snižuje permeabilitu léku nosní sliznicí. Kromě toho enzymatická degradace a transportní proteiny jsou významnými bariérami biologické dostupnosti léčiva. Effluxní systémy a transportéry jsou klíčové pro absorpci a distribuci léčiva do centrálního nervového systému a systémové cirkulace. Kromě toho několik enzymů v nosních průchodech ovlivňuje metabolismus léčiv.

Zdroj: Kapky do nosu s antibiotiky

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, jsem po rakovině prsu,dva roky,teď se lečim zánětem močových cest,užívám antibiotika Biseptol,chtěla jsem se zeptat zda vadí při užívání antibiotik,domácí úklid jako ke vytírání apd.DěkujiP

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při uźívání antibiotik Biseptol můžete vykonávat domácí práce do té míry, do které vám to umožní váš aktuální stav a bolesti, které zánět močových cest doprovázejí. Antibiotika Biseptol nejsou citlivá na vykonávání fyzické zátěže, můžete s nimi i cvičit. Jediné, co vás může omezovat je průběh onemocnění.
Na co si ale dejte pozor, je alkohol. Antibiotika Biseptol zaměstnávají játra a proto se nesmí s těmito antibiotiky pít žádný alkohol, který taktéž zaměstnává játra.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antibiotika


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP