Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

PROČ SE NESMÍ PÍT ALKOHOL NA OSTROPESTŘEC

OBSAH

Nejlepší mlýnek na ostropestřec

Pokud zvažujete, jak nejlépe ostropestřec pomlít, tak zde naleznete vhodný mlýnek na ostropestřec mariánský.

Zdroj: Mlýnek na ostropestřec

Diskuze

V diskuzi ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka Králíková.

Opravdu je tak Eliquis nebezpečný s alkoholem? Je i jedno pivo alkohol? Nebo se nesmí ani hlt?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Jak je to stim alkoholem,muze snižovat učinky ŕedeni krve,nebo zatežuje játra.děkuji za odpoved

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Nežádoucí účinky a rizika

Pokud máte vysoký krevní tlak, neměli byste ostropestřec užívat. Rovněž se po užití přípravku obsahujícího výtažek z rostliny doporučuje nepít nebo nekonzumovat do 1 až 2 hodin alkohol, mléko a dráždivá jídla. Sylimarin zpomaluje metabolismus vápníku v těle, takže pokud s tím máte problém, poraďte se před užíváním ostropestřce se svým lékařem. Také se nedoporučuje v těhotenství. Ostropestřec mariánský má jinak téměř nulové vedlejší účinky, a pokud dodržíte správné dávkování, je vyloučeno, aby se stalo něco negativního.

Zdroj: Mlýnek na ostropestřec

Diskuze

V diskuzi JÁTRA A JEJICH NEMOCI PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Křížová.

Obracím se na ty, co mají problémy s játry. Co přesně jíst? Čemu se vyhnout? Vím, že se nesmí pít alkohol. Chtěla bych se zeptat, zda se může pít nealkoholické pivo. Pít vodu, šťávy, máte nějakou specialitu?
Děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Játra a jejich nemoci příznaky

Jak rozdrtit ostropestřec

Žvýkání je otravné, zdlouhavé a stejně nelze drť rozžvýkat dostatečně. Vhodnější je ostropestřec mariánský pomlít, a to tak, aby se neztratily cenné látky. Doporučuje se lžičku semen pomlít na tříštivém mlýnku na kávu a hned jíst.

Zdroj: Mlýnek na ostropestřec

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, jsem po rakovině prsu,dva roky,teď se lečim zánětem močových cest,užívám antibiotika Biseptol,chtěla jsem se zeptat zda vadí při užívání antibiotik,domácí úklid jako ke vytírání apd.DěkujiP

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při uźívání antibiotik Biseptol můžete vykonávat domácí práce do té míry, do které vám to umožní váš aktuální stav a bolesti, které zánět močových cest doprovázejí. Antibiotika Biseptol nejsou citlivá na vykonávání fyzické zátěže, můžete s nimi i cvičit. Jediné, co vás může omezovat je průběh onemocnění.
Na co si ale dejte pozor, je alkohol. Antibiotika Biseptol zaměstnávají játra a proto se nesmí s těmito antibiotiky pít žádný alkohol, který taktéž zaměstnává játra.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antibiotika

Eliquis a alkohol

Není známa žádná interakce mezi Eliquisem a alkoholem.

Alkohol i přípravek Eliquis však mohou zvýšit riziko krvácení. (Tyto dvě látky mohou zabránit srážení krve.) To znamená, že pití alkoholu během užívání přípravku Eliquis může dále zvýšit riziko krvácení.

Pokud pijete alkohol, poraďte se se svým lékařem. Mohou vám poradit, zda existuje bezpečné množství k pití během užívání přípravku Eliquis.

Zdroj: Co se nesmí jíst a pít na Eliquis

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šejk.

Dobrý den

Mám atopický ekzém a teď to vypadá navíc i na svrab. Sírová mast ale nepomohla a i po aplikaci Infectoscabu se mi stále ještě dělají nové pupínky v řadách po 3 i 4.
Jak a kde je možné sehnat Ivermektin pro člověka? je to jen na předpis?

Děkuji

Šejk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Prazak josef.

Ivermektin léčí covid-19, ale v Česku nesmí. Proč? Protože Babiš nechá raději lidi umírat.

Zdroj: diskuze Ivermektin

Dávkování

Ostropestřec je možné zakoupit v podobě tinktury, která se užívá 3x denně 1–2 ml (15 –30 kapek) po dobu 4 týdnů. Cena je závislá na výrobci, místě nákupu a velikosti balení.

Pokud máte ostropestřec v tabletách, užívá se 1–2x denně 1 tobolka. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Dodržujte cyklus podání 4 týdny. Cena je závislá na výrobci, místě nákupu a velikosti balení.

Zdroj: Ostropestřec ve veterině

Diskuze

V diskuzi KETOZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Proč se nesmí při ketóze pít káva.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Very.

Káva překyseluje organismus...ale dvě za den si klidně dejte...ale ne s mlékem, černou nebo se šlehačkou

Zdroj: diskuze Ketoza

Jak dlouho se má ostropestřec užívat

Užívání ostropestřce mariánského je velmi bezpečné a má mimo jiné pozitivní vliv na játra. Detoxikační kúru za pomoci ostropestřce lze podstoupit i vícekrát do roka, a to na základě individuálních potřeb. Četnost opakování se volí podle stavu organismu, přetrvávajících nebo opakujících se onemocnění jater, predispozic k onemocněním jater, užívání velkého množství léků nebo sklonů sklouznout k nesprávné životosprávě a podobně. Mezi jednotlivými kúrami se doporučuje udělat přestávku, která by měla trvat 2 až 4 týdny.

Při užívání ostropestřce mariánského se nedoporučuje pít alkohol a mléko a konzumovat hůře stravitelná a dráždivá jídla (minimálně do 60 minut po užití). Užívání doporučených větších dávek ostropestřce nezpůsobuje žádné zdravotní problémy (s výjimkou osob, kterým se jeho užívání vysloveně nedoporučuje).

Ostropestřec mariánský by neměly užívat děti mladší 5 let, těhotné a kojící ženy a lidé se závažnými onemocněními srdce a s vysokým krevním tlakem. V případě alergií (zejména na ořechy, semena a jiné potraviny) se o užívání ostropestřce poraďte se svým lékařem.

Zdroj: Ostropestřec na hubnutí

Diskuze

V diskuzi LEDVINOVÁ KOLIKA DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Tady se píše hromada jídel, co se nesmí. Proč se jednoduše nedoporučí, co se jíst má. Byl by to určitě kratší seznam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nasťa.

mám půjčené 3 knihy a tady na netu a všude je něco jiného??
tak bych ráda opravdu měla nějakou jistou odpověď a hlavně někoho kdo se pásku z ledvin zbavil a jak, Děkuji, N.

Zdroj: diskuze Ledvinová kolika dieta

Antibiotika Ospen a alkohol

Ospen je antibiotikum penicilinové řady, které se rychle metabolizuje organismem a nezůstává v těle déle než 24 hodin, a tak je možné užít alkohol po 24 hodinách od poslední tablety tohoto antibiotika.

Antibiotikum Ospen nemá žádné interakce na alkohol, tudíž po doužívání je možné konzumovat alkohol.

Pití alkoholu při užívání tohoto antibiotika je možné, ale jen v malém množství. I přesto budete svůj organismus zbytečně přetěžovat a snížíte účinnost tohoto antibiotika.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Poradna

V naší poradně s názvem POLYNEUROPATIE DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Prosím odpoví mě nějaká dobrá duše proč mám polyneuropatii dolních končetin? Nemám cukrovku,nikdy jsem nekouřila ani nepila alkohol.Ten alkohol jen na malý přípitek např.narozeniny.Mám srážení krve laidenskou mutaci.Moc díků za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Někdy si polyneuropatii přineseme do života vlastní genetickou výbavou, podobně jako třeba leidenckou mutaci. To pak vůbec nezáleží na dodržování zásad zdravého životního stylu a neuropatie propukne tak jako tak. V kombinaci s leidenskou mutací zde vyvstává možnost řešení projevů polyneuropatie úpravou dávkování antikoagulačních léků, které určitě užíváte na ředění krve. Domluvte se na tom se svým kardiologem. Také by bylo vhodné být v péči neurologa, který bude kontrolovat změny v projevech neuropatie a určí i následnou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Polyneuropatie dolních končetin.

Verospiron a alkohol

V žádném případě u tohoto léku nekonzumujte alkohol.

Zdroj: Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Poradna

V naší poradně s názvem MOHU UŽÍVAT SOUČASNĚ WARFARIN A MACMIROR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Mám zánět močového měchýře a lékař mi předepsal Macmiror. Ale zapomněla jsem upozornit, že beru lék Warfarin. Mohu léky brát současně ? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Macmiror můžete bez obav užívat společně s Warfarinem. Jen si dejte pozor na alkohol. Macmiror se nesmí kombinovat s alkoholem po celou dobu léčby. Pokud u sebe zjistíte nějaké nežádoucí účinky vlivem tohoto léku, tak je neprodleně sdělte svému lékaři. Pomůžete tím pokračovat ve sledování poměru přínosů a rizik tohoto léčivého přípravku

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mohu užívat současně Warfarin a Macmiror

Alkoholismus

Je pravdou, že alkoholismus je alergický stav, který je výsledkem postupného zvyšování senzibility na alkohol po více či méně dlouhou dobu. Fyzické příznaky se projevují tak, že když notorický pijan konzumuje alkohol, tělo si na něj vytvoří závislost a touží po něm ještě víc. To je alergický aspekt alkoholismu. Mentální „posedlost“ pitím lze ovládat, ale alergickou nikoliv. To je jeden z hlavních důvodů, proč si raději skleničku vůbec nedat. Existuje také nepříjemný a vysilující stav s názvem „Asian flush“ (asijské zrudnutí), který však jde vyléčit. Projevy jsou:

  • červené tváře po konzumaci alkoholu;
  • po pití se dostavují bolesti hlavy, zvracení a nevolnost;
  • dostanete vyrážku a máte zrychlený tep.

Zdroj: Alergie na alkohol

Poradna

V naší poradně s názvem CO SE NESMÍ JÍST A PÍT NA ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuse.

Co se nesmí jíst při užívání Eliquis

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Eliquis (apixaban) je skvělý lék na ředění krve, protože společně s ním můžete konzumovat téměř vše. Během užívání přípravku Eliquis byste se měla vyhýbat grapefruitu, grapefruitové šťávě, limetkám a pomelům. Tyto citrusové plody zabraňují rozkladu apixabanu a mohou zvýšit nežádoucí účinky z předávkování.
Pozor si rovněž dejte na užívání léků proti bolesti jako je ibuprofen a naproxen. Bezpečným volně prodejným lékem na bolest při léčbě Eliquisem je Paralen (paracetamol).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis 5 mg a alkohol

Osobní alkohol tester

Alkohol testery splňují všechny požadavky pro osobní detekci alkoholu. Pro řidiče je nejdůležitější, že alkohol testery dokážou detekovat i malé množství alkoholu, tedy i nulovou hodnotou alkoholu v krvi, což je nejpodstatnější. To bývá problémem u levných (povětšinou reklamních) alkohol testerů, tyto alkohol testery nulovou hladinu nedokážou detekovat. Vůbec všechny alkohol testery z naší nabídky nulovou hodnotu naměřit zvládnou, nemusíte se pak obávat nepříjemností, ztráty trestných bodů či nižších reakcí při jízdě. U kvalitních alkohol testerů je samozřejmostí kalibrace a výměna čidla přímo konkrétní firmou, což je pak řadí do jiné prodejní sorty, než jsou „hračky na pár použití“.

Nízká cena je u těchto alkohol testerů dána tím, že jsou přímo specializované na základní funkci a tou je přesná detekce alkoholu v dechu/plicích člověka.

Zde je seznam nejlevnějších cen alkohol testerů.

Zdroj: Alkohol za volantem

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA DOMÁCÍ TINKTURU Z PUPENŮ - KOLIKA % ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Volf.

Dobrý den,
v receptu uvádíte: ... "Čerstvé pupeny dejte do litrové zavařovačky pěkně až po okraj a zalijte je roztokem alkoholu a vody v poměru 1 díl alkoholu ku 3 dílům vody"...
Prosím, kolika % alkohol doporučujete použít do roztoku pro luhování pupenů?
Předem děkuji za odpověď.
Jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

60% alkohol.

Zdroj: diskuze Recept na domácí tinkturu z pupenů - kolika % alkohol

Antibiotika alkohol – zpovědnice

Pití alkoholu při užívání antibiotik může mít za následky různé zdravotní komplikace, jako například bolesti břicha, střevní potíže, bolesti hlavy, závratě, teploty, dávivý kašel a podobně.

Antibiotika mohou při konzumaci s alkoholem přestat zabírat a vy si tak prodloužíte dobu léčby. Určitě by bylo dobré alkohol při antibiotické léčbě vynechat.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Příčiny alergie na alkohol

Lidé alergičtí na alkohol mají velmi nepříjemné příznaky. Jedinou prevencí a zároveň léčbou je ukončení konzumace alkoholu. Často si tito lidé myslí, že se u nich jedná jen o stav kocoviny, ale mýlí se. Ve skutečnosti se jedná právě o alergii na alkohol. Alergie na alkohol vzniká z nedostatku enzymu, který je potřebný pro rozklad toxinů obsažených v alkoholu. Tento stav je geneticky daný. Existuje ale mnoho dalších faktorů způsobujících tuto alergii. Zejména se jedná o určité látky obsažené v alkoholu. Nejčastějším viníkem je oxid siřičitý a histamin. Rovněž jedinci alergičtí na určitý druh obilí (pšenice, žito, kukuřice a ječmen) trpívají alergií na alkohol.

Zdroj: Alergie na alkohol

Účinky na hubnutí

Ostropestřec mariánský se předepisuje především při bakteriálních onemocněních jater, žloutence, mononukleóze a cirhóze. Pro maximální účinek aktivních látek se doporučuje konzumace odvaru ze semínek této byliny. Při jeho užívání se také můžete těšit na očistu střev, jejichž aktivitu odvar mírně stimuluje, takže podporuje i hubnutí.

Před každým hubnutím byste měli provést detoxikaci organismu a s ní vám může pomoci právě ostropestřec mariánský. Jedná se o silný antioxidant obsahující komplex bioflavinoidů, které mají společný název silymarin. Ostropestřec nejenže detoxikuje organismus, ale jeho konzistence pomáhá čistit stěny střev (výstupky zvané klky) od nánosů, jež jsou tvořeny zbytky potravy, která jimi prochází.

Tlučený ostropestřec se konzumuje přímo, konkrétně 4x denně 1 čajová lžička (3−4 g) alespoň 45 minut před jídlem. Drť v ústech důkladně rozkousejte (tak se smíchá se slinami, čímž dojde k rychlejšímu strávení a distribuci prospěšných látek) a spolkněte. Následně ostropestřec zapijte dostatečným množstvím vody (cca 150 ml na čajovou lžičku). Na začátku kúry (prvních 10 dní) je velmi vhodné dávku byliny zdvojnásobit, aby se v játrech spustily intenzivní regenerační procesy. S detoxikačním procesem úzce souvisí i úprava životosprávy.

Zdroj: Ostropestřec na hubnutí

Riziko u krevního tlaku

I když neexistuje žádný vědecký důkaz pro stanovení účinku ostropestřce mariánského na krevní tlak, dle informací Národní diabetické organizace lze vyvodit, že vysoká hladina cukru v krvi přispívá k vysokému krevnímu tlaku. Jeden z navrhovaných způsobů použití ostropestřce je snížit hladinu cukru v krvi, což může v konečném důsledku způsobit i pokles krevního tlaku.

MayoClinic.com laboratorním výzkumem u zvířat zjistil, že ostropestřec mariánský je schopen snížit vysokou hladinu cholesterolu v krvi. Nicméně je zapotřebí dalších výzkumů, aby byla potvrzena jeho skutečná účinnost. Pokud je to pravda, ostropestřec mariánský může pomoci snížit krevní tlak tím, že odstraní nadměrné hladiny cholesterolu v tepnách.

Zdroj: Ostropestřec a jeho nežádoucí účinky

Léčivé účinky

Silymarin je hlavní aktivní složka ostropestřce mariánského, která má protizánětlivé a antioxidační účinky. Ostropestřec mariánský se někdy používá jako přírodní léčba při problémech s játry. Doporučuje se také při cirhóze, žloutence a u chorob žlučníku. V současné době však není k dispozici dostatek vědeckých údajů, zda ostropestřec mariánský opravdu příznivě působí na játra. Některé starší výzkumy sice naznačují, že může pomoci lidem s onemocněním jater způsobeným alkoholem, jiné studie však žádné zlepšení jaterních funkcí v této skupině lidí neprokazují. Některé studie prokázaly příznivý vliv ostropestřce u poškození jater průmyslovými jedy, jako je toluen a xylen. Ostropestřec pravděpodobně umí snižovat hladiny cholesterolu. A lékařské výzkumy naznačují, že by ostropestřec mariánský mohl v kombinaci s tradiční léčbou zlepšit i diabetes. Studie ukázaly pokles hladiny cukru v krvi a zlepšení cholesterolu u lidí s diabetem 2. typu. Vědci také zjistili, že ostropestřec mariánský zlepšuje inzulínové rezistence, což je klíčová charakteristika diabetu mellitus 2. typu. Snížením takzvaného „špatného“ cholesterolu LDL může údajně ostropestřec mariánský pomoci snížit riziko vzniku srdečních chorob. Avšak studie byly provedeny pouze u lidí s cukrovkou a je zřejmé, že lidé s diabetem mají často vysoký cholesterol. Není tedy jasné, zda ostropestřec mariánský může mít stejné účinky u lidí s vysokým cholesterolem bez přítomnosti diabetu 2. typu.

Poraďte se vždy se svým lékařem, než začnete potravinové doplňky tohoto typu užívat, jelikož by mohly zasahovat do vaší současné léčby farmaky.

Zdroj: Ostropestřec a jeho nežádoucí účinky

Zbytkový alkohol

Rychlost odbourávání alkoholu z krve závisí především na pohlaví, ale i na tom, zda jste najedení, vyspaní, zda nejste nemocní a neberete léky. To všechno totiž prodlužuje dobu odbourávání. Naopak rychleji odbourávají lidé, kteří jsou na alkohol zvyklí a pijí častěji. A obecně lépe mizí alkohol z krve mužům. Deset věcí, které zpomalují vylučování alkoholu z těla:

  • pohlaví ženské
  • nemoc
  • nevyspání
  • únava
  • stres
  • pití nalačno
  • některé léky
  • hmotnost člověka
  • málo zkušeností těla s pitím alkoholu
  • etnikum

Zdroj: Alkohol za volantem


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP