Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

PŘÍRODNÍ MASKA NA VLASY

OBSAH

Vysoce koncentrovaná maska na vlasy Chronologiste

Vysoce koncentrovaná maska na vlasy Chronologiste intenzivně vyživuje vlasy a pokožku hlavy. Její výjimečné složení revitalizuje, posiluje, vyhlazuje a zjemňuje vlasové vlákno. Navíc zabraňuje vysoušení a zklidňuje podráždění pokožky hlavy. Vlasy působí luxusním a zdravým dojmem. Vysoce koncentrovaná maska na vlasy Chronologiste obsahuje abyssine, vitamín E, ceramides. Tento produkt je vhodný pro všechny typy vlasů. Při použití vysoce koncentrované masky na vlasy Chronologiste aplikujte malé množství produktu do celé délky vlasů, jemně vmasírujte a nechejte 5–10 minut působit. Poté důkladně opláchněte.

Dle hodnocení zákazníků vydrží maska na vlasy Chronologiste velmi dlouho, stačí totiž jen malé dávky. Po aplikaci jsou vlasy lesklé se zdravým vzhledem. Při poškozených vlasech spotřebitelky uvádějí, že tento výrobek je pouze na zdravé vlasy a je finančně náročný. Na poškozené vlasy se tento přípravek také velmi rychle spotřebuje, protože je zapotřebí velké dávky, aby se dosáhlo alespoň nějakého efektu.

Zde můžete vidět, jak vypadá produkt Vysoce koncentrovaná maska na vlasy Chronologiste.

Zdroj: Kerastase Chronologiste

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Avokádová maska

Avokádo se již dlouhou dobu používá v kosmetických procedurách pro své vyživující a hydratační vlastnosti. Tato domácí maska je ideální pro jedince se suchými a lámavými vlasy. Avokádo totiž obsahuje hydratační složky, které oživují mdlé a mrtvé vlasy.

Výroba masky

  • 1 malé zralé avokádo
  • 1 lžíce olivového oleje nebo mandlového oleje
  • ½ šálku mléka

Avokádo se rozkrájí na malé kousky a poté se z něho vytvoří pyré (neměly by se tvořit hrudky). Do tohoto pyré se přidá mléko a olivový nebo mandlový olej a vše se dobře promíchá. Maska se aplikuje od kořínků ke konečkům vlasů. Velmi užitečné je překrýt vlasy buď ručníkem, nebo plaveckou čepicí. Maska by se měla nechat působit po dobu 15 minut. Poté vlasy pořádně opláchněte vlažnou vodou. Abyste odstranili všechny zbytky avokáda, pokožku hlavy důkladně masírujte.

Tip

Při výběru avokáda se doporučuje vybírat jen zralé plody, protože vzniklá směs je tak mnohem účinnější. Při vymývání vlasů nezapomínejte na důkladné odstranění všech zbytků avokáda z vlasů. Při tvorbě pyré můžete do směsi přilít jen ¼ šálku mléka. Po umytí vlasů není třeba používat kondicionér, protože samotné avokádo poskytuje přirozenou aklimatizaci vlasů.

Zdroj: Přírodní masky na vlasy

Domácí přírodní recept proti roztřepeným konečkům

Domácí recept - přírodní medová maska na suché vlasy a konečky: Smíchejte 1 lžíci medu s 1 žloutkem a 1 lžíci olivového panenského oleje a naneste na vlasy, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte. Tato domácí přírodní maska je vhodná jak na suché vlasy, tak i na roztřepené konečky.

Olivový olej je přírodním zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. Je známé, že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut, zlepší se vám kvalita vlasů, budou pevnější, zdravější, získají lesk a nebudou vypadávat a to všechno přirozenou přírodní cestou.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Kávová maska proti vypadávání vlasů a pro suché vlasy

Na její přípravu potřebujete:

  • 1 žloutek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce mleté kávy

Postup:

Vše pořádně promíchejte, vytvořte kašičku, kterou si natřete na suché vlasy, v případě vypadávání vlasů až ke kořínkům. Nechte působit 20 minut a pak důkladně omyjte. Omývejte vlažnou vodou, aby se žloutek na vlasech nesrazil. Každá maska, která obsahuje vajíčko, se za použití teplé vody totiž změní v „cucky“. Pokud se vám to někdy přece jen stalo, nechte vlasy uschnout a poté je důkladně vyčešte.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA NA VLASY S KOKOSOVÝM OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den má někdo zkušenost s kokosovým olejem?Když ho dám na vlasy,nebudou se mi mastit?Nebo raděj jen na konečky vlasu??Nebo zda se dá na masky použít na místo olivového!Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evca.

Dobry den, ja ho pouzivam na konecky, vzdy po myti a super, prestaly se trepit, driv jsem s nimi mela opravdu problem a potrebovaly zastrihnout kazdy mesic, pouzivam ho pul roku a zastrihovaly jsme dvakrat a spise preventivne, nez ze by byly ponicene. Jinak jednou jsem ho zkusila dat na celou delku vlasu a dost mastne to bylo. Ale na konecky mohu jen doporucit ;-)

Zdroj: diskuze Domácí maska na vlasy s kokosovým olejem

Domácí maska na vlasy proti vypadávání vlasů

Jedním z výborných pomocníků při vypadávání vlasů zvláště u mužů, ale samozřejmě i u žen, je kávová maska na vlasy.

Na její přípravu budete potřebovat:

  • trochu oleje
  • tvaroh
  • kávu

Postup:

Tvaroh a olej dáme do misky, přilijeme hotovou kávu (klidně i instantní) a utvoříme směs. Pokud jsme použili zrnkovou kávu, zbylá zrníčka můžeme vetřít přímo ke kořínkům vlasů. Podpoří nám samotný růst vlasů. Necháme působit minimálně 20 minut, poté opláchneme a pořádně umyjeme. Kávu nepoužívejte na světlé vlasy, protože barví. Jinak ji můžete použít do jakýchkoli jiných doma vyráběných masek, má blahodárné účinky.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Jak to správně použít

Na mytí vlasů nikdy nepoužívejte horkou vodu, protože horká voda by mohla způsobit sražení vajec a pálení pokožky hlavy. Raději vždy používejte studenou vodu. Pro zbavení se zbytků vajec použijte vícekrát oplach hlavy. Nedoporučuje se používat zbytečně vysokou dávku citrónu, opravdu postačí pár kapek.

Tato výživná maska by se měla dělat alespoň jednou měsíčně. Bílky z vajec se používají pro mastné vlasy a vaječné žloutky spíše pro suché a lámavé vlasy. Celá vejce se používají pro normální vlasy.

Zdroj: Maska na vlasy s olivovým olejem, vejcem a medem

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Maska na krepaté vlasy

Doporučuje se používat intenzivní regenerační vlasovou masku Edelstein Young curly, vytvořenou speciálně pro vlnité a krepaté vlasy. Velmi důležité je masku nechat působit několik minut před jejím opláchnutím. Čas od času je dobré zabalit vlasy s maskou do horkého ručníku a nechat působit 5 až 10 minut. Horký ručník ještě účinněji aktivuje účinné látky v masce a hydratuje vlasové vlákno do větší hloubky. Po opláchnutí opatrně vysajte přebytečnou vodu ručníkem. Nikdy netřete mokré vlasy o ručník. Mokré vlasy se drsným třením o ručník nenávratně poškozují.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLEK, CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.

Kolikrát za týten se pužívá tahle maska???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na pleť z bílku a citronu se používá maximálně 2 krát do týdne. Maska z bílku a citrónu má spíše obnovovací účinky na pleť, trochu ji vybělí a zbaví jí odumřelých kožních buněk a pokožku vypne. Tato maska by se měla ve zbylých dnech týdne vystřídat s nějakou pěstící mastnou maskou z avokáda nebo olivového leje.

Zdroj: diskuze Bílek, citron

Jogurtová maska

Jogurt je potravina, která je nabitá antioxidanty, vitamíny a velkým množstvím vápníku a bílkovin. Jogurt má hydratační vlastnosti, které pomáhají odstraňovat maz z vlasů. Jogurtová maska je výborná i s jinými ingrediencemi, doporučují se například banány, které výborně vlasy hydratují. Také lze použít jahody, které vedou k lepší kontrole vlasového mazu.

Výroba masky

  • ½ šálku jogurtu
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1 lžička medu

V misce se smíchá jogurt, jablečný ocet a med. Směs, která vznikne, se aplikuje na vlasovou pokožku. Maska by měla působit po dobu 15 minut a poté ji opláchněte vlažnou vodou. Nakonec vlasy promyjte organickým ovocným šamponem, abyste dobře odstranili všechen jogurt z vlasů.

Tip

Nezapomínejte, že se měl k výrobě masky používat probiotický přírodní jogurt. Dokonce si můžete tento jogurt vyrobit doma sami. Tyto jogurty obsahují živé přírodní enzymy, které jsou bohatým zdrojem živin. Také je důležité si uvědomit, že je možné používat bílý jogurt bez příchuti a bez cukru. Jogurt je k dostání také ve formě pasty, zejména pokud nechcete řešit nepořádek, který může vzniknout při v aplikaci. Nedoporučuje se nadměrné přidávání jablečného octa, protože by mohlo dojít k pálení pokožky hlavy. Doporučený poměr je 1 : 2 (jablečný ocet : jogurt).

Zdroj: Přírodní masky na vlasy

Diskuze

V diskuzi BAVLNĚNÁ PLEŤOVÁ MASKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

A co takhle bavlněná pleťová maska: www.misshashop.cz/mi… Vcelku mě zaujala, když jsem ji objevila. Akorát si to nějak moc nedovedu představit. Zkoušel jste ji někdo už? :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bavlněná pleťová maska

Účinky trojice

  • Olivový olej hydratuje vlasy a působí jako přírodní kondicionér. Olivový olej je v péči o vlasy používán dlouhou dobu, zvláště je skvělý pro výživu křehkých, suchých a poškozených vlasů. Zároveň je omlazuje a dodává jim lesk.
  • Vejce obsahují mnoho živin, které z nich činí nepostradatelnou surovinu. Vejce jsou dobře známá zvláště pro svůj vysoký obsah bílkovin. Bílkoviny ve vejcích jsou nejkvalitnějším proteinem, který se nenalézá v žádných jiných potravinách.
  • Med má výborné hydratační vlastnosti. Velmi často se používá pro výrobu domácích masek na vlasy, a to pro suché a unavené vlasy. Med má skvělé regenerační vlastnosti a dodá vlasům vlhkost, takže pak vypadají zářivěji a jsou nádherně lesklé.

Zdroj: Maska na vlasy s olivovým olejem, vejcem a medem

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ RECEPTURY PROTI VRÁSKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice P..

Příjemný večer přeji a moc děkuji za recepty. Musím říct, že mě opravdu hodně překvapilo, že by na vrásky mohl pomoci obyčejný vaječný bílek. Já už mám za sebou lifting tady www.premier-clinic.cz ale byla bych moc ráda, aby se mi ta pleť bez vrásek udržela co možná nejdéle, tak chci vyzkoušet i nějaké ty přírodní prostředky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada.

Prý aloe a nebo světe div se avokádo s medem - maska :) Já jinak používám kaplse Skincode a oční pero. Není to dělané doma ale je to ze švýcarska, tak by to mělo být snad ok :)

Zdroj: diskuze Přírodní receptury proti vráskám

Jahodová maska na vlasy

Jahody stejně jako citrusové plody obsahují velké množství vitamínu C, který poskytuje vlasům potřebnou výživu. Dalo by se říci, že se jedná o vynikající přírodní ingredienci pro kontrolování vlasového mazu. Jahody pomáhají s odstraňováním přebytečného mazu a přitom jsou k vaší pokožce velmi šetrné. Jahody také regulují přirozeně pH. Nejčastěji se používají v maskách pro lesklé vlasy.

Výroba masky

  • 1 hrst červených jahod (pro středně dlouhé vlasy je ideální počet sedm jahod, záleží na délce vlasů)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce medu

Všechny ingredience smíchejte, než se vytvoří hustší pyré. Poté masku aplikujte na vlhké vlasy. Nanášejte vždy od kořínků ke konečkům. Po aplikaci vlasy dobře opláchněte vlažnou vodou. Nepotřebujete žádné organické šampony, protože jahody mají vlastní čistící účinky.

Tip

Někdy je zapotřebí používat společně s jahodami hydratační složky, aby nedošlo v průběhu sušení vlasů k jejich maštění. Díky těmto přírodním maskám dosáhnou vlasy přirozeného zdraví a krásy. Zároveň nesmíte opomenout dobu působení masky, protože čím déle je maska ve vlasech, tím více je vyživuje a posiluje vlasové kořínky. Délka času působení masky se také musí přizpůsobit kvalitě vlasů.

Zdroj: Přírodní masky na vlasy

Diskuze

V diskuzi PLEŤOVÁ MASKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Mne nadchla tahle medová pleťová maska: www.lecivemasti.cz/p…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pleťová maska

Kofeinový vlasový zábal proti padání vlasů

Kofeinový zábal proti padání vlasů si můžete zakoupit i v obchodě, pokud se s ním nechcete vyrábět doma. Obsahuje lopuch, kopřivu a samozřejmě kofein, který svým dlouhodobým působením aktivuje vlasové kořínky a tím i jejich růst. Zároveň obsahuje tekutý keratin, který dokonale regeneruje a ozdravuje poškozené vlasy. Zábal naneste na umyté vlasy zhruba na 5 minut a poté opláchněte vodou.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Pomoc proti krepatění vlasů

Krepatění vlasů ve vlhku znají především ženy s vlnitými vlasy, pro tento typ vlasů jsou účinné přípravky se silikony. Silikony vlas obalují a brání tak příjmu přirozené vlhkosti z okolního prostředí. Krepaté a suché vlasy je nutné hloubkově a pravidelně hydratovat. Šampony jsou určené převážně k odstranění nečistot a jejich hydratační účinek je minimální. Pro důkladnou hydrataci vlasů je vhodná pravidelná aplikace hydratačního balzámu či masky na vlasy. Vhodnou volbou je například Cotril CW Honey&Milk hydratační balzám pro suché vlasy. Balzám obsahuje olivový olej, aloe vera, med a mléčné proteiny a má silné hydratační účinky. Také maska Salerm Keratin Shot Deep Impact Plus je vhodná pro hydrataci a vyhlazení vlasů.

Pokud chcete sáhnout po vlasové kosmetice bez obsahu silikonů, vyzkoušejte šampon a masku MedaVita Lissublime pro vyhlazení vlasů. Přírodní výtažky uvolňují napětí vlasového stonku a podporují jeho rovnovážnou vlhkost. Navíc šampon ani maska neobsahují silikony ani parabeny.

Dále se striktně doporučuje používat pouze nové moderní vysoušeče vlasů. Moderní keramické vysoušeče vlasů vytvářejí záporné ionty, které zabraňují krepatění vlasů, eliminují statickou elektřinu, uhlazují kutikulu vlasů a prodlužují trvanlivost účesu.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Domácí maska na suché vlasy

Rozmarýnový a levandulový olej pro větší lesk

Deset kapek z rozmarýnového a levandulového oleje smíchejte dohromady v misce. Výslednou směs jemně vmasírujte do vlasů a nechte působit aspoň půl hodiny, poté vlasy opláchněte vodou a vymyjte šampónem. Uvidíte, že již po prvním použití budou vlasy zdravější a plné lesku.

Tvaroh a mandlový olej pro suché vlasy

Pokud jsou vlasy mdlé, používejte tuto masku každý týden, dokud zas nebudou krásné a lesklé. Čtyři až pět lžiček obyčejného tvarohu smíchejte s pár kapkami mandlového oleje a vzniklou směs naneste na kořínky vlasů. Nechte působit 20–25 minut a poté vlasy umyjte šampónem a vodou.

Vejce a olivový olej pro vlasy bez života

Nejúčinnější směs na suché a poškozené vlasy. Jednu polévkovou lžíci olivového oleje smíchejte s jedním našlehaným vejcem a vetřete do vlasů. Nechte působit půl hodiny a pak důkladně smyjte.

Zdroj: Suché vlasy

Keratinové kúry

Hydrolyzovaný keratin umí nádherně vyplnit vlas, aniž by vlasy ztěžkly. Keratinová kúra se většinou skládá z více přípravků: šampon, kondicionér, maska, spreje. Kúru je vhodné pravidelně opakovat. Ideální je, když se vám pravidelnou péčí podaří dospět do stavu, že vám bude stačit provést keratinovou kúru jedenkrát za měsíc až dva. Mezitím můžete používat běžné regenerační přípravky. Většina kadeřnických salónů dnes už keratinové procedury nabízí a můžete tudíž využít jejich služeb anebo si balení koupit na doma.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Recept na přípravu

Ingredience: 1 vejce, 1 lžíce medu, 2 polévkové lžíce olivového oleje, kapky citrónu.

Postup: Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme dvě lžíce olivového oleje a jednu lžíci medu, aby vznikla mazlavější směs. Můžeme přidat pár kapek citrónu pro osvěžující pocit pokožky hlavy. Masku aplikujeme masírováním pokožky hlavy a necháme ji působit po dobu 20 minut. Velmi vhodné je překrýt pokožku hlavy koupací čepicí, nebo aspoň ručníkem. Pokožku hlavy a vlasy poté důkladně opláchneme vlažnou vodou. Pro druhé mytí se doporučuje použít regenerační šampon, který vlasy šetrně dočistí.

Zdroj: Maska na vlasy s olivovým olejem, vejcem a medem

Banánová maska

Banány jsou skvělé plody, které jsou dostupné v kterémkoli ročním období. Banány jsou neuvěřitelné ovoce, jsou velmi chutné, a navíc bohaté na draslík, vitamíny, antioxidanty, obsahují přírodní oleje a hydratační složky. Domácí banánové masky jsou velmi výživné, posilují vlasy a zabraňují jejich poškození a třepení. Zároveň udržují přirozenou pružnost vlasů, životnost a zdraví. Banánové masky obsahují draslík důležitý pro regeneraci suchých vlasů, vitamín A posilující vlasové folikuly, vitamín E podporující zdravé vlasy a pokožku hlavy, vitamín C pro regulaci mazu ve vlasech.

Výroba masky

  • 2 přezrálé banány
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu

Oloupeme zralé banány a rozmixujeme je. Po rozmixování se musí banány míchat a přitom přidávat med, kokosový a olivový olej. Tuto směs aplikujeme na pokožku hlavy po celé délce vlasů a necháme ji působit po dobu 5 minut. Poté se vlasy důkladně opláchnou vlažnou vodou. Nezapomeňte odstranit všechny kousky z vlasů. Konečné opláchnutí je účinné i bez použití organických šamponů.

Tip

Pro tvorbu směsi je vždy lepší vybírat jen zralé banány. Doporučuje se při přípravě směs stále míchat. Vyrobenou směs si můžete dokonce zmrazit, protože po rozmražení se účinky této masky dokonce zlepšují.

Zdroj: Přírodní masky na vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP