Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

PŘÍPRAVKY NA OBNOVU PŮVODNÍ BARVY VLASŮ

OBSAH

Použití Reparexu pro muže

Reparex pro muže je speciální neškodný kosmetický preparát, který dokáže šedivým vlasům vrátit jejich původní barvu. Přípravek se nanáší na pokožku ke kořínkům v malých dávkách a ihned vmasíruje do pokožky. První účinky výrobku se obvykle projeví po 1–3 týdnech. U velmi tmavých nebo již dlouho šedivých vlasů se začíná zabarvování projevovat později.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY OD REPAREXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pokoradi.

Chcem sa opytat,ako odstranit skvrny od reparexu na nabytku a dverach kupelne? Dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tmavé skvrny od Reparexu někde na textilu nebo na nábytku půjdou odstranit peroxidem vodíku a to jejich zesvětlením. Reparex svým působením odebírá původní pigment a nahrazuje ho vlastním, takže i při zesvětlování peroxidem zesvětlujete pigment Reparexu, nikoliv původní barvy před potřísněním. Původní barvu Reparex zničí a nahradí ji vlastní. Pokud to jde, tak po zesvětlení je možné poškozené plošky natřít modelářskou barvou podobného odstínu, jako byla barva původní. Modelářské barvy jsou k dostání v široké paletě barev. Tu správnou barvu nejlépe určíte přiložením barevného vzorníku k původní barvě. Podle čísla barvy pak koupíte modelářskou barvu v malé lahvičce se štětečkem. Na závěr je dobré barvu zakrýt bezbarvým lakem, matným nebo lesklým.

Zdroj: diskuze Skvrny od reparexu

Přeliv, nebo permanentní barva?

Přelivy

Tónovací smývatelné barvy (přelivy) buď uloží barvu na vnější vrstvě vlasového stvolu, nebo obsahují tak malé molekuly, že proniknou do kutikuly, aniž by ji narušily. Většina přelivů obsahuje velmi málo nebo žádný peroxid. Při každém mytí vlasů šamponem odstraníte trochu barvy, proto se jí říká přeliv. Trvanlivost tónovací smývatelné barvy prodloužíte méně častým mytím vlasů a používáním přípravků na úpravu vlasů, které byly vyvinuty speciálně pro potřeby barvených vlasů. Jsou k vašim vlasům ultra šetrné a vy si budete moct užívat svou nádhernou barvu déle.

Permanentní barva

Na rozdíl od přelivu dodává permanentní barva na vlasy molekuly pigmentu do vnitřních vrstev vlasového stvolu. Aby k tomu mohlo dojít, musí nejprve narušit kutikulu. Barva pak reaguje s vnitřní vrstvou vlasů, takzvaným kortexem. Většina permanentních barev na vlasy funguje ve dvou krocích, nejprve se původní barva z vlasů odstraní a pak se uloží barva nová. Výsledkem je dlouhotrvající barva. A pokud chcete, aby vaše barva zářila ještě déle, používejte přípravky na úpravu vlasů, které jsou šetrné k vašim vlasům i k molekulám barviva a snižují až o 70 % vyblednutí barvy!

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem BARVENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromira.

své vlasy mám barvené hennou do rezava, koupila jsem si evropské vlasy na zhuštění a prodloužení středně hnědé, rezavé jsem nesehnala, jak je dobarvit? henna na mě nechce chytnout

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kupované vlasy je potřeba nejdříve stáhnout odbarvovačem a potom obarvit na zrzavo. Henna bude v tomto případě příliž slabá pomocnice. Použijte klasické chemické barvy. Pro pěkný efekt je nejlepší nechat si barvu prodloužených vlasů upravit od kadeřnice, která je prodlužuje.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů

Obnovení barvy vlasů

Chcete-li obnovit přirozenou barvu vlasů, potřebujete dodat tělu určité vitamíny. Jedná se o vitamíny, obsažené v kyselině para-aminobenzoové, kyselině listové, pivních kvasnicích a černé melase. Také je dobré užívat řasy, které napomáhají obnově vlasů.

  • Směs kopřivy, šalvěje a rozmarýnu se používá pro tmavé vlasy.
  • Henna je barvivo obsažené v rostlině, která se používá po staletí proto, aby byly vlasy světlejší. Henna funguje nejlépe na jemné vlasy.
  • Heřmánek a citron v kombinaci s hennou prospějí blonďatým vlasům.
  • Rozmarýn a šalvěj pomáhají získat lesk tmavým vlasům.
  • Ocet vyvažuje rovnováhu pH ve vlasech.
  • Chaluha a mořská voda podporují obnovu vlasů.

Zdroj: Šedivé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SLOŽENÍ REPAREXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lada.

Zajímala by mě koncentrace dusičnanu v přípravku a jestli byly provedeny testy na vstřebatelnost této látky kůží a její toxicitu. Je prima nemít šedivé vlasy, ale je takto častá aplikace takovéto látky opravdu zdraví neškodlivá?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Reparex obsahuje dvě látky zodpovědné za obnovu barvy vlasů, a to octan stříbrný a octan měďnatý.
Octan stříbrný je žíravina a při vyšších koncentracích způsobuje při styku s pokožkou podráždění kůže. Při zasažení očí způsobí jejich vážné poškození nebo podráždění. Při vdechnutí může způsobit podráždění dýchacích cest.
Octan měďnatý je toxický při požití a hrozí nebezpečí akutní otravy. Při styku s pokožkou je rovněž toxický a hrozí akutní dermální toxicita. Octan měďnatý způsobuje těžké poleptání kůže a vážné poškození očí.
Z výše uvedeného se dá dovodit, že Reparex rozhodně nebude bez vedlejších nežádoucích účinků a jeho dlouhodobé používání sebou ponese nebezpečí, která jsou zde zmíněná. Jak hodně bude Reparex škodlivý záleží na koncentraci těchto dvou látek. Výrobce však údaje o koncentraci neuvádí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Složení Reparexu

Jak dostat barvu z vlasů

Pro odstranění barvyvlasů se doporučuje používat obvyklý mycí prostředek nebo prací prášek. Nedoporučuje se používání čisticích prostředků obsahujících bělidla nebo jakákoliv bělicí činidla. Postačí používat jednoduché přírodní prostředky, které fungují velmi dobře. Vlasy by měly být namočeny do tohoto saponátu najednou. Dávejte si však pozor, aby se mycí prostředek nedostal k očím, uším nebo ústům.

Odstranění barvy odstraňovačem

Velmi účinným odstraňovačem barvyvlasů je Colour B4 extra. Tento odstraňovač je určen pro tmavší typy vlasů. Působí tak, že zmenšuje molekuly umělého barviva, což umožňuje jeho jednoduché odstranění. Tento přípravek nemá vliv na přirozenou barvu vlasů. Z čehož vyplývá, že umyté vlasy budou mít svou původní přirozenou barvu. Zároveň tento prostředek neobsahuje bělidla nebo čpavek a je bezpečný. Tento výrobek obsahuje složky, které mohou způsobit podráždění kůže. Ale nikdy jej nepoužívejte na řasy a obočí.

Zde je seznam cen, za které lze koupit odbarvovač vlasů Colour B4.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Diskuze

V diskuzi CHOROBY VYSAZENÝCH RAJČAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dědík.

Na listech vysazeních rajčat sz od sponích listů objevila na nich bílá vrstva a šíří se nahoru na listech.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra Klaudysová.

Rajčata jinak silné,pěkně kvetoucí,ale dnes jsem zjistila u vrcholových výhonků jako zesvětlení původní zelené barvy listú.Jako když např u rododendronů chybí železo.Zatím to je u třech sazenic,není to přemokřené?V tomto počasí dost intensivně zaléváme.Děkuji.

Zdroj: diskuze Choroby vysazených rajčat

Reparex – recenze

Podle recenzí je jisté, že většině lidem tento produkt pomohl, proto by ho rádi doporučili i dalším uživatelům s předčasným šedivěním vlasů. Tento produkt je celkově velmi dobře hodnocen, jeho percentuální úspěšnost činí 60 %. Ale jako každý přípravek má i tento své pro a proti. Výhodou je zakrývání šedin. Naopak nevýhodou je zbarvení vlasů do červena. Ale záleží na každém uživateli, jakou dříve měl a nyní chce mít barvu vlasů.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Na přírodní zesvětlení tmavě obarvených vlasů použijte kopřivový odvar! Jak si udělat kopřivový odvar na přírodní zesvětlení vlasů? Jednoduše, natrhejte si čerstvé kopřivové listy a přelijte je horkou vodou. Až odvar z kopřiv na zesvětlení vlasů vychladne, tak ho zceďte a opakovaně si s ním omývejte své vlasy. Po několika měsících takovéhoto opakovaného oplachování tmavých vlasů v kopřivovém odvaru obarvené vlasy zesvětlají. Tento recept ale nepoužívejte na příliš suché vlasy, protože by se mohly jseště více vysušit a zlámat nebo roztřepit u konečků. Trochu zlouhavé, ale odrosty nevhodné barvy by vám trvaly nejspíše ještě mnohem déle.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Rozdělení přípravků na změnu barvy vlasů

Permanentní barvy jsou trvalé, vydrží úplně nejdéle a neměly by se vymývat. Jsou to klasické barvy, které lze pořídit v obchodě, obsahují amoniak a peroxid vodíku. Tyto druhy barev se nedoporučují u oslabených a poničených vlasů.

Demipermanentní barvy jsou podobné permanentním barvám, ale neobsahují amoniak. Jsou šetrnější a vydrží i více než 25 umytí. Sem se řadí například henna a pěnové barvy, které se velmi jednoduše nanáší a nemají tak nepříjemný zápach.

Semipermanentní barvy jsou krátkodobé barvy, které jsou ideální pro domácí použití. K dostání jsou především ve formě šamponů a rychle se vymývají. Semipermanentní barvy se nedají použít k zesvětlování vlasů. Další variantou jsou barevné spreje nebo barevná pěnová tužidla.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Poradna

V naší poradně s názvem DÖTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Umacena lenka.

Dobry den, precetla jsem si barveni a pripravu barvy z orechovych skorapek.
Nevim co je ..cerny orech.. znam jen orech normalni a take zda tato barva barvi 100% sedive vlasy. Jestli nekdo ma zkusenosti s touto barvou rada bych vedela podrobnosti.
Jsem po chemoterapiich asi 7 mesicu a dva po bioterapiich,
Nechci byt sediva a paruku nosim a uz me to dost obtezuje.Na normalni barvu nemam odvahu, abych si nezpusobila nejake problemy.
Dekuji moc za jakekoliv rady a poznatky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tahle barva ze skořápek bohužel šediny nezakryje. Dokáže zvýraznit původní tmavou barvu vlasů. Šediny zakryjete jen barvou s oxidačními činidly, kterou můžete koupit v drogérii. Po chemoterapii je celé tělo v jiném stavu než dříve a i u barvení vlasů hrozí vyšší riziko popálení nových vlasů nebo náhlá alergická reakce. Po chemoterapii je možné nové vlasy nabarvit, ale měl by to provést odborník - zkušená kadeřnice. Ta taky dá vlasům nový tvar a objem, který tolik potřebují. Doporučuji svěřit barvení vlasů po chemoterapii do rukou kadeřnice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dötaz

Příznaky šedivých vlasů

Příznaky šedých vlasů netřeba snad ani vysvětlovat – vaše původní barva se postupně mění na šedou. Často je tato proměna způsobena nedostatkem tří vitamínů B-komplexu, které specificky vyživují vaše vlasy.

Zdroj: Šedivé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem OLEANDR ŠEDÉ LISTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Matyášová.

Letos poprvé mi na některých oleandrech začaly listy ztrácet zelenou barvu a zešedly. Začalo se to se to šířit i na další oleandry. Poradí mi někdo co s tím?
Předem děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Ztrátu zelené barvy na listech oleandru mohou zapříčinit roztoči. Ti žijí na listech a živí se na spodní části listů vysáváním buněčné tekutiny. To právě způsobuje ztrátu chlorofylu a změnu barvy listů ze zelené na šedou. Co s tím dělat? Existuje osvědčený recept na přípravu postřiku. Smíchejte dvě lžičky Jaru na nádobí, dvě lžičky řepkového oleje a jeden litr vody. Nalijte vše do postřikovače a dobře protřepejte. Pak s tímto postřikem každý den postříkejte celou rostlinu, hlavně spodní části listů. Jar umožní lepší přilnavost postřiku a olej zase obalí roztoče, kteří se pak díky tomu udusí. Bohužel již poškozené listy se nevrátí do původní barvy, ale ty nové, které teprve vyrostou již budou normálně zelené. Roztoči zemřou do několika dní při pravidelném stříkání.

Zdroj: diskuze Oleandr šedé listy

Šedivění a stres

Šedivění vlasů je mnohem vážnější problém, než se mnozí domnívají. Šedivění je buď příznakem stárnutí, anebo choroby, přinejmenším bývá průvodním znakem stresu anebo systematického potýkání se s problémy.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Diskuze

V diskuzi PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

prolacton je na obnovu střevní mikroflóry a dobrej na zlepšení a posílení imunitního systému

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dominika.

prolacton je na spousty veci, ale zalezi na kazdem, jak mu to zabere

Zdroj: diskuze Probiotika

Alternativní barvení vlasů

Neobvyklé barvy na vlasy zkoušejí hlavně přívrženci různých hudebních žánrů. Například mnozí punk-rockeři si rádi barví vlasy na zeleno a červeno. Také růžová a oranžová jsou celkem populární.

Zdroj: Barvení vlasů

Diskuze

V diskuzi STRŽENÝ NEHET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.

Dobrý den, vloni v létě mi na koncertě nekdo dupl na nohu a nehet na palci se oddělil od nehtového lůžka, nehet jsem odstranila, ale až po zahojení nehtového lůžka (do té doby přelepen). Zůstaly cca 2 milimetry nehtu, je to již 14 měsíců a nehet stále nedorostl do původní délky. Beru sice léky na úpravu funkce štítné žlázy, před nasazením léčby se mi nehty hodně lámaly a rostly extrémně pomalu, ale nyní se funkce štítné žlázy upravila, tak myslím, že s pomalým růstem nehtu nesouvisí. Kde muze byt problém? Více jak 14 měsíců na obnovu mi přijde opravdu hodně. Děkuji za odpověď Lena

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Stržený nehet

Aplikační techniky

Barvy na vlasy se používají kvůli změně vzhledu. Jedná se o moderní trend používající několik barev k tvorbě melírů nebo barevných přechodů. Aplikační techniky mají za úkol zvýrazňovat, zesvětlovat, vytvářet nové metody, jako je například ombre. Veškeré aplikační techniky mohou být použity s jakýmkoliv typem barvy. U světlých vlasů dochází pouze k zesvětlení.

Zdroj: Barvení vlasů

Diskuze

V diskuzi KREPOVAČKA NA VLASY RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sandra.

Já jsem byla s padáním vlasů, doporučili mi přípravky a díky nim mi přestaly padat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krepovačka na vlasy recenze

Po odbarvení vždy na vlasy dejte vhodnou masku

Předně je třeba poznamenat, že každé přírodní zesvětlení vlasů je založeno na jejich vyšísování a jako takové vždy více či méně vlasy poničí – vysuší. Proto je nezbytné na zesvětlené vlasy aplikovat ozdravnou kůru, která vrátí vlasům jejich původní hebkost, svěžest a lesk.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Nejčastější chyby

Plocha, kterou tvoří součet jednotlivých vlasů, je velká. Při použití přípravku Reparex, ale i při používání všech předcházejících barviv, musí být celá plocha rovnoměrně zvlhčená. Protože jsou vlasy na povrchu obalené keratinem, který má poměrně vysoké povrchové napětí a tím zabraňuje tomu, aby na vlasech zůstávala vlhkost nebo tekutina. Proto všechny přípravky na ošetření vlasů obsahují vhodná smáčedla, která snižují povrchové napětí a umožňují ulpění tekutiny na vlasech a její vniknutí dovnitř vlasu. To znamená, že nebudou-li vlasy dokonale rovnoměrně zvlhčené danou tekutinou, tak se k nim žádný přípravek nedostane.

Z tohoto hlediska je nový systém nanášení přípravku ke kořínkům vlasů pomocí kónického aplikátoru daleko lepším řešením, než byl výrobek nabízený ve spreji.

V návodu na použití je jasně napsané, že po nanesení přípravku ke kořínkům vlasů je třeba jej vmasírovat prsty a dlaněmi do vlhké pokožky a do vlhkých vlasů tak, jak je uvedeno v příbalovém letáku. Ten vznikl právě z potřeby upozornit na tuto skutečnost.

Vlasy se vtíráním tekutiny mechanicky navlhčí a přípravek vniká do vlasů, kde potom plní svoji funkci – redukování melaninu a tím jeho zabarvení do tmavohněda.

Někteří uživatelé jsou nedočkaví, ale je jasné, že Reparex navrací původní barvu po jednom až třech týdnech, u někoho je to dříve, u někoho později. Někteří uživatelé tohoto výrobku nacházejí i různé „finty“, jak nanášet Reparex do vlasů. Například navlhčí přípravkem hřeben a vlasy jím pročesávají. Po určitém čase získají i „začátečníci“ v používání Reparexu patřičnou rutinu a aplikace jim nezabere víc času než jednu dvě minuty, což je skutečně minimum času, které můžete svým vlasům obětovat. Znovu upozorňujeme, že Reparex může vrátit pouze původní barvu vlasů. To proto, že může redukovat pouze tolik melaninu, kolik se ho ve vlasech nachází, tedy u blondýnů méně, nejvíce u brunetů. Reakce jednoho z uživatelů byla, že jeho původní vlasy byly tmavší než vlasy regenerované přípravkem. Zachovaná barevná fotografie z té doby však potvrdila, že barva vlasů po užití přípravku byla totožná s jeho původní barvou.

Vlasy sehrávají důležitou úlohu hlavně u žen, které také častěji podléhají výkřikům módy. Ale to už není záležitostí přípravku Reparex. Mnozí porovnávají používání tohoto výrobku s barvením vlasů, což ale představuje porovnávání nesrovnatelného. Barvení zabírá mnohem víc času, je dražší, musí se často opakovat, aby se neobjevily odrostlé, neobarvené části vlasů. Barvy barví vlasy na povrchu, barva se odírá, obarvené vlasy často špiní ložní prádlo. Reparex oproti tomu redukuje melanin uvnitř vlasů, vlastně je „barví“ zevnitř a neužívá-li se pravidelně, neobjeví se neobarvená odrostlá zóna, ale celý vlas postupně bledne. To ale nevylučuje například to, že si žena užívající Reparex nemůže kdykoliv vlasy obarvit požadovanou barvou a naopak – i při obarvených vlasech je možno začít s užíváním přípravku Reparex.

Péče o vlasy tedy zahrnuje i používání přípravku Reparex, který je dobrým prostředkem k jejich ošetřování při návratu k jejich původní barvě.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Jak oživit barvu a lesk vlasů?

Naše vlasy dokonale odrážejí světlo, jen když jsou zdravé a mají hladký a jednotný povrch. Mechanickým poškozením a působením externích vlivů (slunce, voda, vítr, mráz) však dochází k narušení struktury vlasů. Abychom předešli nežádoucímu poškození, ztrátě barvy a lesku vlasů, je důležité používat kvalitní kosmetiku, která byla pro tento účel vyvinutá.

Profesionální kosmetika není jen marketingovým tahem

Některé přípravky obsahují báze aktivních rostlinných výtažků, esenciální oleje anebo mikročástice, které lépe vyplňují drobná poškození ve vlasech. Mikročástice navíc vlas jemně obalí a neviditelný film uhlazuje šupinky na povrchu vlasu. Mezi základní péči se považují šampony a kondicionéry. Výbornou doplňkovou péči představují různé hloubkové regenerační přípravky, ampule a séra, které vlasy cíleně vyživují, uhlazují a zabraňují dalšímu uvolňování barevných pigmentů na povrch vlasu.

Zdroj: Barvení vlasů - kam pro novou barvu vlasů?

Péče o barvené vlasy

Barvené vlasy vyžadují kvalitní péči a k tomuto účelu slouží speciální přípravky. Tyto produkty jsou vyvinuty tak, aby barvu vlasů chránily a zároveň o vlasy pečovaly.

  • Po aplikaci barvy na vlasy určitě chceme, aby barva vydržela co nejdéle. Ztráta barvy může být zapříčiněna například vodou, nečistotami, ultrafialovým zářením, volnými radikály a tak dále.
  • Ke ztrátě barvy dochází postupně při každém mytí vlasů, při koupání, na barvu působí i déšť a pot.
  • Ačkoliv je působení vody hlavní příčinou ztráty barvy, neměli bychom nijak omezovat běžné mytí vlasů, na které jsme zvyklí. Je třeba ale dbát na to, aby vlasy nebyly namáčeny zbytečně dlouho, a důležité je také používat speciální přípravky na barvené vlasy.
  • Na trvalost barvy působí i stav našich vlasů. Čím více jsou vlasy poškozené, tím méně barva vydrží.
  • I při nabarvených vlasech je možné běžně používat vlasové přípravky jako tužidla, gely, vosky, laky, spreje a podobně.
  • Barvíte si vlasy často a připadají vám zničené, bez lesku a bez života? Zkuste speciální obnovující kúry pro barvené vlasy.
  • Při nákupu chemické barvy se řiďte nejtmavším odstínem vlasů, který má modelka na obrázku: většinou bývá nejvíce vypovídající.
  • Pokud plánujete použít chemickou barvu nebo přeliv ihned po použití stahovače (klidně v rozmezí několika dní po stahování), vždy si vyberte hodně světlou (klidně i blond) barvu: vlasy po stahování mají tendenci chytat pigment daleko více než normálně, takže po použití například Lískového oříšku byste mohli lehce skončit s hlavou černou jako bota. Stejné omezení platí i pro hennu: také po stahování chytá velmi tmavě.

Zdroj: Barvení vlasů

Za jak dlouho znovu barvit vlasy

Jestli chcete razantněji změnit barvu typicky odbarvit na blond, tak opakované odbarvení by mělo proběhnout buď po důkladném vyfénování, ale lépe po 4 hodinách, aby vlasy pěkně proschly. Jinak se opakovaná barva nedostane dovnitř vlasu a neodstraní původní barvivo a tím dostanou vlasy nažloutlý nádech.

Pokud si chcete udržet stále šmrncovní barvu, tak by opakované obarvení mělo znovu proběhnou každých 6 týdnů, kdy se nejdříve obarví odrosty u hlavy a pak zbytek délky vlasů.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Typy barvení

Permanentní barvy (trvalé)

Obarvení vlasů dosahujeme oxidačními barvami s 50–100% krycí schopností, tedy dostatečnou až dokonalou schopností. Jejich předností je velký výběr barev, vysoká trvanlivost až 100% krytí. Obsahují 6–12 % peroxidu vodíku. Vlasy je potřeba při odrostech dobarvovat. Může dojít k podráždění pokožky. Permanentní barvy díky peroxidu narušují přirozené vlasové barvivo, a proto je změna trvalá. I při použití stahovače (který barvu více či méně odstraní) nezískáme původní barvu, protože již byla odstraněna barvou chemickou.

Dočasné zbarvení vlasů

Oxidačními přelivy a fyzikálními barvivy

Fyzikální barviva s keratinem nereagují a snadno se smývají. Patří sem smývatelné barvy – po několika umytích šamponem, avšak nikdy zcela nezmizí! Nabízí poměrně široký výběr barev. Stupeň intenzity krytí je 15–50%. Obsahují cca 1,9 % peroxidu vodíku, díky čemu vlasy méně poškozují. Může také dojít k podráždění pokožky.

Semipermanentní (krátkodobé) barvy

Jsou ideální pro domácí použití, neboť jejich aplikace je mnohem jednodušší a neosahují tak silné chemické látky. Patří sem barvy ve formě šamponů, které vlasy obarví pouze na několik umytí. Vlasy však můžeme pouze ztmavit, nikoli zesvětlit (blond tedy nedosáhneme). Jejich krycí schopnost není tak vysoká jako u chemických barev a pohybuje se v rozmezí 15–50 %. Jsou řešením pro ty, kteří rádi experimentují. Snadno se vymývají – už po jednom umytí šamponem. Nacházejí se ve formě barevných pěnových tužidel, řasenek a podobně. V nabídce je poměrně široká škála barev včetně extravagantních odstínů.

Zdroj: Barvení vlasů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP