V diskuzi POTRAVINY V BOJI PROTI RAKOVINĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kolik.
V bojiprotirakovině vyzkoušejte tohleto něco si nastudujte a pak se klidně poradte z lékaři,myslím,že i oni vám tohle to vřele doporučí jedná se totiž o 100% přírodní produkt
V naší poradně s názvem LEN A TVAROH PROTI RAKOVINE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renča.
Prosím o info, zda k diete s tvarohem a lneným olejem se může třeba caro, nebo melta , předpokládám , že me oblibené preso asi ne, nebo třeba káva upravená ne pražením, ale mrazením, nebo káva zelená. Máte někdo zkušenost? Diky renča
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Když chcete tuto léčivou dietu použít jen na posílení jinak zdravého organismu, tak k tomu můžete jíst i jiné potraviny. Když se s tím pokusíte léčit rakovinu, tak by se nemělo v této dietě jíst nic jiného po co nejdelší dobu.
U kurkuminu bylo prokázáno, že může být mocným nástrojem v bojiprotirakovině, protože pomáhá obnovovat imunitní systém, funkci, která začíná slábnout u mnoha lidí v důsledku desetiletí špatné stravy a působením faktorů životního prostředí. Kurkumin podporuje imunitní systém obnovením funkcí klíčových imunitních buněk známých jako CD4 a CD8 T buňky. Podle studie zveřejněné v časopise Biological Chemistry zvyšuje kurkumin produkci bílkovin, které jsou nutné pro buňky imunitního systému, při současném snížení bujení proteinů, které ničí buňky imunitního systému.
V naší poradně s názvem DIETA PŘI RAKOVINĚ SLINIVKY BŘIŠNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman Baloga.
Prosím lze pít kávu ?(nejen při rakovině , ale i při zánětu ,podráždění slinivky)
Děkuji za odpověď
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Kofein, který je obsažen v kávě je vzhledem ke slinivce v malých dávkách prospěšný jen, když je slinivka zdravá. To znamená, že v ní není ani zánět a ani není přítomna cukrovka. Jakmile je slinivka nemocná, omezte příjem kofeinu na minimum. Totéž platí i o alkoholu.
Olivový olej je považován za významný prostředek proti stárnutí a rakovině již celá staletí. Díky obsaženým antioxidantům podporuje buněčné membrány a činí buňky stabilnějšími vůči volným radikálům. Antioxidanty v olivovém oleji mají významný anti-aging efekt a také chrání buňky před změnami vyvolávajícími vznik rakoviny. Olivový olej je také vydatným zdrojem nenasycených mastných kyselin - kyseliny olejové a linoleové. Podle výzkumu provedeném Dr. Menendezem olivový olej – resp. v něm obsažené kyseliny – pomáhají lékům při rakovině prsu. Toto synergické působení kyseliny olejové např. s lékem Herceptinem zvyšuje zničení většího počtu rakovinových buněk. Navíc kyselina olejová zvyšuje produkci proteinů, které potlačují zhoubné bujení.
V naší poradně s názvem DIETA PŘI RAKOVINĚ SLINIVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Dolanska.
Kdo mi poradi jakou dietu mam drzet pri rakovine slinivky
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Doposud nebyly u žádné diety prokázány účinky, které by měnily riziko rakoviny pankreatu. Dieta bohatá na ovoce a zeleninu s nízkým obsahem masa je nejlepší stravou pro celkové zdraví. Neexistuje žádná určitá technika prevence rakoviny pankreatu. Nicméně nekouření, cvičení a správné stravování jsou nejlepší volbou pro celkově zdravý životní styl.
Jedna až dvě skleničky kvalitního vína jsou pro lidský organismus velmi prospěšné, protože působí jako prevence mnohým civilizačním nemocím: onemocnění srdce, cév či cukrovky. Účinek vína se připisuje obsahu polyfenolů, které mají významný protirakovinový a protizánětlivý účinek, ale hrají také důležitou roli při prevenci srdečních chorob a cévních onemocnění. Polyfenoly však nejsou jediné důležité látky, které víno obsahuje. Patří sem také vitaminy, jejichž obsah závisí od odrůdy. Mezi nejvíce obsažené patří vitamin C a B-komplex (B1, B2, B6), dále antioxidanty (vitamin E a betakaroten), flavonoidy (nacházejí se ve slupkách hroznového vína a hlavně v červeném vínu), resveratrol (řadí se mezi flavonoidy a antioxidanty, chrání před tukovými usazeninami), quercetin (silný antioxidant účinný v bojiprotirakovině a ateroskleróze). Obecně se červené víno považuje za zdravější díky vyššímu obsahu účinných látek.
V naší poradně s názvem DIETA PŘI RAKOVINĚ SLINIVKY BŘIŠNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Kudrna.
Jaké jídla jsou zakázaná a jaké povolena
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Když už rakovinu slinivky máte, tak od diety neočekávejte žádné velké léčebné účinky. Spíše zde půjde o to, nezhoršovat zdravotní stav, který už tak komplikuje rakovina a její léčba.
Tady je uvedeno co je vhodné jíst při rakovině slinivky: www.ceskenemoci.cz/r…
„Jedno jablko denně ochrání protirakovině“ - věřte, že se nejedná o pouhé rčení, ale o potvrzený fakt. Podle provedených vědeckých studií riziko vzniku nádoru u lidí, kteří konzumují jablka, je o několik procent nižší než u lidí, kteří jablka nekonzumují. Vědci pozorovali snížení rizika vzniku nádorových onemocnění v případě rakoviny ústní dutiny (cca 25 %), tlustého střeva (cca 20%), rakoviny prsu (18 %), dále rakoviny vaječníku, jícnu a rakoviny prostaty. Podle nejnovějších výzkumů látky obsažené ve slupce jablka (triterpenoidy) dokáží omezit růst nádorů či dokonce zabíjet nádorové buňky – prozatím jen v laboratorních podmínkách. Nejdůležitější částí je slupka jablka. Látky v ní obsažené působí hlavně na rakovinu prsu, jater a střeva. Vědci se však domnívají, že i konzumace celých syrových jablek může mít podobný protirakovinový účinek.
Kořen králů, tajemství dlouhověkosti a dobrého zdraví. Jedna ze studií prokázala, že složka ženšenu - prositol - má protirakovinový účinek u metastáz do lymfatických uzlin. Žen-šen také zvyšuje obranyschopnost aktivováním enzymatických procesů u pacientů s rakovinou a příznivě ovlivňuje zotavení pacientů po radiologické léčbě. Žen-šen je také možné užívat jako prevenci nádorovým onemocněním, avšak jeho účinek na všechny druhy rakoviny nebyl prokázán. Klinické studie však prokázaly, že žen-šen snižuje riziko vzniku a růst těch druhů rakoviny, které jsou vyvolané působením nějakého karcinogenu, jakým je např. nezdravé životní prostředí.
Výsledky práce mnoha výzkumníků dokazují, že konzumace česneku snižuje riziko vzniku nádorových onemocnění. Dokonce u pravidelných konzumentů této suroviny je výskyt různých druhů rakoviny nižší až o 32 % než u lidí, kteří česnek nekonzumují vůbec. Jak vysvětlit protirakovinový účinek česneku? Sloučeniny, které česnek obsahuje, zpomalují dělení buněk – hlavně rakovinových, ale také ochraňují buňky před působením volných radikálů a následně vzniku rakovinových buněk. Podle výzkumů provedených na potkanech je podáváním česneku možné ochránit až 80% genetického materiálu buňky. Známé jsou také blahodárné účinky česneku a citrónu, například česnek s citronem bezvadně zabírá proti zvápenatění věnčitých tepen srdce. Konkrétní recepty jak použít česnek a citron se dozvíte na webu Zdraví-léčba.cz. Přímý odkaz je zde: K čemu slouží česnek a citron.
V naší poradně s názvem MOHU PŘI UŽÍVÁNÍ XARELTA PÍT HŘEBÍČKOVÝ ODVAR? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Uhlířová.
chci odvar pít jako prevenci protirakovině prsu
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Existuje odborná studie, která na zvířatech dokazuje pozitivní účinky hřebíčku při boji proti již probíhajícímu karcinomu prsu. Podle této studie má nejsilnější protirakovinové účinky esenciální olej z hřebíčku a o něco slabší alkoholový extrakt a vodový odvar. Výsledky této studie si můžete detailně přečíst zde: www.ncbi.nlm.nih.gov…
Jak je to s hřebíčkem a léky na ředění krve?
Hřebíček a v něm obsažený hřebíčkový olej mohou zesílit účinky antikoagulancií (tedy i Xarelta) a dalších léků, které ovlivňují srážlivost krve, jako jsou inhibitory krevních destiček, trombolytická činidla a nesteroidní protizánětlivé léky, což může zvýšit riziko krvácení.
Eugenol, aktivní složka hřebíčku a hřebíčkového oleje, se ukázal jako inhibitor aktivity krevních destiček. Závažné komplikace krvácení a interakce s hematologickými přípravky však nebyly hlášeny. Účinky hřebíčku na srážlivost krve se výrazně různí kvůli různým obsahům aktivních látek v tomto koření. Jednou si koupíte hřebíček, který bude mít účinky vyšší a jindy zase skoro žádné.
Pokud užíváte Xarelto, tak byste měla spolupracovat s lékařem, který vede léčbu Xareltem a informovat ho o vašich záměrech užívat hřebíčkový odvar dříve, než jej začnete užívat. Doporučuje se pečlivé klinické a laboratorní sledování hematologických komplikací. Také byste svému lékaři měla neprodleně hlásit jakékoli známky krvácení, včetně bolesti, otoku, bolesti hlavy, závratě, slabosti, prodlouženého krvácení z řezných ran, zvýšeného menstruačního krvácení, vaginálního krvácení, krvácení z nosu, krvácení z dásní při čištění zubů, neobvyklého krvácení nebo modřin, červená nebo hnědá moč nebo červená nebo černá stolice.
Jsou významným zdrojem velmi cenné látky – inositolu, která byla v posledních letech podrobena mnoha výzkumům a výsledky nasvědčují, že se jedná o nesmírně důležitou látku. Jedna ze studií prokázala, že mimo jiné působí i proti vzniku rakoviny prsu a prostaty avšak inositol chrání před nádorovými onemocněními všeobecně. Má navíc výjimečnou schopnost chránit lidský organismus před vlivem volných radikálů a také pomáhá předcházet vzniku civilizačních onemocnění, jakými jsou cukrovka, rakovina, vysoká hladina cholesterolu atd. Inositol bojuje proti vzniku nádorů tím, že zvyšuje aktivitu přirozených tak zvaných zabíječů buněk nádorového bujení. Tuto látku si však tělo neumí v dostatečném množství vytvořit, a proto ji musí přijímat v potravě. Jelikož skladba stravy v rozvinutých zemích, mezi které ČR patří, je na tyto cenné látky chudá, vzniká jejich nedostatek. Lze ho odstranit užíváním ve formě doplňku stravy.
Kurkumin je jedna z mála známých živin, která má prokázané schopnosti výrazně snížit riziko rakoviny, srdečních onemocnění a Alzheimerovy choroby, a bylo prokázáno, že má vliv na ukládání tuků v těle tím, že mění jejich metabolismus. Kurkumin je přírodní polyfenol se silnými antioxidačními vlastnostmi, který lze získat například z kari koření nebo doplněním koncentrovaného extraktu aktivních kurkuminoidů.
V diskuzi KYLA VE TVARU POMERANCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.
Dobrý den otec ma triselnou kýlu ve tvaru pomeranče je mu 77 roků ma 4 bajpasy a bojí se jak ho mám přesvědčit aby šel k lékaři moc se o něj bojím. Děkuji za info
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada.
Já mám podobný problém se svým otcem, který zatvrzele odmítá lékařské prohlídky. Vždy když už to jinak nejde, tak mu dám lexaurin, ten ho trochu otupí a umožní mi odvést ho k lékaři. Poraďte se se svým praktickým lékařem, který z uklidňujících léků by byl vhodný pro vašeho otce a zkuste pak otce k lékaři doprovodit.
Začněte svůj den s miskou ovesné kaše nebo ještě lépe použijte ocelí řezaný oves, také známý jako irský oves.
Vyberte si zdravou hnědou rýži místo bílé rýže, která je vysoce rafinovaná a z nutričního pohledu jde o prázdné kalorie.
Pečte své cukroví, pečivo a vdolky z celozrnné špaldové mouky místo rafinovaného bílé pšeničné mouky. Špalda má vynikající ořechovou příchuť a obsahuje více zdravé vlákniny, než pšeničná mouka.
Přidejte do pečiva i pšeničný klíček, který zvýší nutriční dávky vitamínů B a bílkovin.
Pomocí pšeničných nebo ovesných otrub zvyšte obsah vlákniny v pečivu a teplých cereáliích.
Nahraďte krupici a těstoviny s celozrnnými těstovinami a celozrnnou krupicí, nebo zkuste těstoviny vyrobené z jiných zrn, například z kukuřice nebo pšenice špaldy.
Při boji protirakovině rozšiřte své kulinářské obzory a střídejte různé exotické druhy obilí, jako je pšenice špalda, quinoa, proso, amarant nebo pohanka. Můžete je použít místo vařené rýže v jakémkoli oblíbeném receptu.
Při nákupu balených výrobků, jako je chléb nebo pečivo, se podívejte na značky, které jasně říkají, že jde o "celozrnný výrobek" a ne "vícezrnný" nebo "vyrobený z celozrnné mouky".
Kurkuma se zdá být v doporučených dávkách velmi bezpečná, ale podle některých zpráv může ve vysokých dávkách poškozovat zažívací ústrojí, a dokonce snad mít i vliv na tvorbu vředů.
Jak již bylo řečeno výše, kedlubna je vhodnou potravinou a adekvátní náhradou za špenát. Kedlubna obsahuje 0,1 μg vitaminu K1 ve 100 g. Mimo jiné představuje nezanedbatelný zdroj sodíku, draslíku, hořčíku, vápníku, manganu, železa i fosforu, včetně vitaminů skupiny B a kyseliny nikotinové, pantotenové a listové. Obsahuje také hodně vlákniny – její rozpustná forma mírně snižuje hladinu cholesterolu a nerozpustná se podílí na průchodnosti střev. Kedlubna má rovněž málo kalorií a v poslední době se objevují i její potenciální účinky protirakovině tlustého střeva. Listy obsahují více vitaminu C a vápníku než hlízy.
Nepřekračujte doporučenou dávku. I když je kurkuma celkem bezpečná, může ve velkých dávkách způsobit zažívací obtíže, dokonce i vředy. Máte-li zdravotní problémy, poraďte se o užívání potravinových doplňků vždy se svým lékařem.