Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

PÉČE O VLASY PO TRVALÉ

OBSAH

Co je to gelová trvalá

Gelové trvalé jsou jemné, některé obsahují rostlinné extrakty, jako jsou třeba výtažky z pšeničných klíčků, a vlasy po takové trvalé získají na viditelném zdraví. Jsou potom lesklé a dobře se rozčesávají. Jsou to však trvalé jemné, vymývají se tedy asi za tři měsíce, u někoho dříve, u jiného později, a vlasy pouze lehce provzdušní. Pomocí těchto přípravků se také docílí dotrvalení odrostů. Mají hodně společného s headlines a některé kadeřnice je ani nerozlišují.

Zdroj: Ondulace vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné si dát jemnou trvalou na vlnité vlasy jelikoš je mám hřitčí,tak bych je chtěl objěmově zvětčit. Dělá se mi také malá pleš,ale používám Alpecin šampon a Toniku a docela mi to pomáha. Tak jsem se chtěl jen zeptat jestli je ta trvala možná v mém případě, předem Děkuji s pozdravem. Míra
p.s. dělal jsem si byt zhruba před 3 měsíci.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Péče o rovné vlasy

O každé vlasy se musíte starat a pečovat, ať jsou rovné, či kudrnaté. Máte-li rovné nebo narovnané vlasy, pak se na trhu zaměřte na přípravky pro rovné vlasy, které jim dodají sílu, zdravý lesk, budou vám je udržovat hladké. Čím více zákroků vaše vlasy podstupují, tím více péče jim věnujte. Je na vás, zda se rozhodnete pro balzámy, vyživovací masky, nebo ampule, ale určitě byste měla regeneraci vlasům dopřávat pravidelně, pak svou píli a pečlivost uvidíte při pohledu do zrcadla.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elen.

Dobrý den,
mám vlasy po trvalé ondulaci, bohužel se nedokážu zbavit zápachu na vlasech. Mokré vlasy smrdí jak stuchlé ponožky!
Prosím o radu.
Děkuji Elen

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Po trvalé ondulaci někdy ve vlasech zůstanou malé škvírky, ve kterých se pak hromadí kožní tuk, zbytky chemikálií po trvalé a úlomky vlasového stvolu. Tento substrát po navlhčení ožije a začne se tvořit zápach. Zkuste vlasy umýt jedlou soudou rozmíchanou v malém množství vody a po opláchnutí aplikujte kvalitní balzám na vlasy, který už neoplachujte.

Zdroj: diskuze Zápach vlasů

Co suchým vlasům škodí?

  • nevhodný způsob česání (mohou se polámat)
  • časté používání laku na vlasy
  • přesušování při fénování
  • vysušující zařízení solárií
  • celková špatná péče
  • drastické, chemické úpravy

Zdroj: Péče o suché vlasy

Princip olejové kúry po trvalé

Čtyřtýdenní kúra na vlasy, jejímž základem je horkým vlasový olej, se rovná zázračnému elixíru. S její pomocí dosáhnete úžasného efektu, který mnohonásobně převýší účinek běžného vlasového kondicionéru nebo masky na vlasy. Matné, drsné a cuchající se vlasy se promění ve vlasy lesklé, hladké, zdravé a na omak hedvábné, a to za pouhých 30 minut. Vlasová revitalizační maska z horkého oleje je určena především pro suché vlasy nebo vlasy chemicky ošetřené či poškozené tvarováním při vysoké teplotě (to jest fénováním, kulmováním, natáčením, žehlením a podobně). V takových případech může olejová regenerační kúra s hedvábím pomoci při napravování škod na vlasech, jež byly způsobeny uvedenými procesy.

Zdroj: Olejová kúra po trvalé

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Péče o mastné kořínky a suché konečky

  • Používat jílovou masku jen u kořínků a ne na konečcích!
  • Umyjte si celé vlasy čistícím šamponem.
  • Pomocí hydratačních olejů a masek vyživujte své vlasy po celé jejich délce.
  • Nemasírujte vlasovou pokožku. Čím více se stimuluje krevní oběh, tím více mazu je produkováno na povrch pokožky hlavy.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Recept na domácí olejovou kúru po trvalé

Lahvičku s vlasovým olejem dejte ohřát do teplé vody na 40 °C. Poté lahvičku otevřete a horký olej vetřete do vlhkých vlasů. Olej vtírejte do vlasů důkladně, aby mohl působit po celé jejich délce, tedy od kořínků až po konečky. Následně vlasy zabalte do sprchovací čepice nebo do vyhřátého ručníku a vlasový olej nechte působit přibližně 30 minut jako regenerační olejovou masku na vlasy. Nakonec olej spláchněte a vlasy umyjte šamponem pro suché nebo poškozené vlasy. Za týden použijte další lahvičku s olejem a olejovou kúru zopakujte. Horký olej aplikujte na vlasy po dobu nejméně 4 týdnů. Jestliže máte dlouhé vlasy nebo velmi suché vlasy, můžete použít obsah dvou lahviček oleje najednou. Po absolvování uvedené regenerační kúry by měly být vaše vlasy jako pravé hedvábí a měly by získat přirozený a zdravý lesk.

Zdroj: Olejová kúra po trvalé

Diskuze

V diskuzi PÉČE O VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naděžda.

Já si všímám, co dnes obsahuje kosmetika.Jsou to samé sulfáty, parabeny a chlorid sodný, tyhle látky jen vysušují vlasy.Proto jsem se rozhodla používat už jen výhradně přírodní kosmetiku, teď se mi osvědčila kosmetika od řady Alloxi.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Péče o vlasy

Jak správně mít vlasy?

Vždy byste měli používat malé množství dobře zředěného šamponu. Šampon by neměl být příliš dlouho na hlavě a vlasech. Čím rychleji je odstraněn, tím je to lepší.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Jak na mastné vlasy?

Neměl by se používat kovový hřeben na vlhké vlasy. Lepší je použít dřevěný nebo plastový hřeben. Zuby hřebenu by měly být kulaté a hladké, aby nepoškodily vaše vlasy. Nepoužívejte plastový hřeben nebo kartáč na vlasy s jemnými nebo těsnými zuby, protože ty stimulují tvorbu kožního mazu. Vyhněte se stylingovým gelům, které dělají vlasy matné a mastné. Používejte stylingové vlasové přípravky, které dělají vlasy lesklé a objemné.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem LZE UZIVAT CHLORELLU TRVALE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květoslava Mazancová.

Dobrý den chtěla bych vědět zda mohu chlorellu užívat trvale děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U lidí ve věku do 40 let se Chlorella dá užívat trvale v dávkách stanovených výrobcem. U starších lidí je zde nebezpečí, že Chlorella může v rámci očisty organizmu uvolnit zvápenatělé či zkornatělé kousky z cév. Tím vznikne tak zvaný tromb a ten pak putuje krevním řečištěm a může někde ucpat úzkou cévku a zastavit v tom místě průtok krve. To pak vede k náhlé mozkové příhodě IKT (mrtvice) a nebo k infarktu myokardu. Proto u starších lidí je vhodné Chlorellu užívat v cyklech, při kterých je nutná zvýšená opatrnost a vnímavost na příznaky infarktu nebo mrtvice.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Lze uzivat chlorellu trvale

Péče o vlasy po trvalé

Podobně jako přirozeně vlnité či kudrnaté vlasy potřebují i vlasy s trvalou preparací specifickou péči. Takovéto vlasy se mohou vyznačovat porézností – určitou hrubostí a suchou texturou, ztrátou vlhkosti, krepatostí, tudíž menším leskem, obtížnější upravitelností. Trvalá preparace je přípravek s intenzivním účinkem, který přestavuje chemickou strukturu vlasů. I následky působení trvalé na kvalitu vlasů jsou intenzivní. Vlasy je potřeba zvlhčovat, zvláčňovat, dodávat jim lesk, podporovat je v udržení si nového tvaru. K tomuto účelu jsou vhodné přípravky určené speciálně pro kudrnaté a porézní vlasy. Myrtový extrakt obnovuje vlhkost pro hebkost a lesk. Vitamín C pak zajišťuje antioxidační účinky. Olivový olej pomáhá získat zpět lipidohydratační rovnováhu, která je důležitá pro vlnité vlasy, které mají tendenci k vysoušení.

Vlasy po umytí a nanesení kondicionéru rozčešte hřebenem se širokými zuby. Po vypláchnutí kondicionéru přebytečnou vodu z vlasů něžně vymačkejte do ručníku nebo je do ručníku zabalte a nechte chvíli odpočinout. Poté vlasy již pokud možno nečešte nebo jen opatrně prohrábněte prsty. Vlasy vkládejte do paraboly difuzéru nebo dlaně, přibližte k hlavě, aby se vlasy jakoby zmuchlaly a sušte bez kmitání fénem, snažte se, aby vlasy zůstávaly co nejvíce ve spojených vlnitých pramenech. Buďte trpělivé a postupně takto vysušte všechny vlasy, na závěr přepněte fén na studený stupeň a prosušte jím vlasy znovu. Nakonec si do dlaní naneste malé množství tužidla a vlasy pak promačkejte a upravte do požadovaného tvaru.

Zdroj: Ondulace vlasů

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Jak by měla být léčena mastnota vlasů?

Mezi první kroky patří použití speciálního šamponu pro mastné vlasy nebo použít velmi šetrný šampon, který má neutrální pH. Tímto způsobem můžete umýt vlasy, kolikrát chcete a jakmile máte pocit potřeby, bez obav to můžete udělat znovu.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petina.

Vlasy prodlužují i na pobočce vlasy-levne. Nechám si je u nich prodloužit metodou Tape.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratin na vlasy

Jak zabránit mastným kořínkům a suchým koncům?

Barvení, trvalá ondulace, zesvětlení a nešetrné sušení vlasů může způsobit, že vaše vlasy nebudou hebké a nebudou ani rovnoměrně mastné po celé své délce.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Tipy pro zdravé vlasy

Kromě těchto kosmetických rad je důležitý i zdravý životní styl pro zdravé vlasy. K eliminaci toxinů pomáhá dostatek spánku, vyvážená strava, zelená zelenina a čerstvé ovoce. Také se doporučuje používat vlasové přípravky, které obsahují sirné aminokyseliny, zinek a vitamin B6. Díky tomu budou vaše vlasy nepoškozené a v dlouhodobém horizontu budou vypadat a cítit se zdravější.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Péče o vlasy

Výrobci přidávají panthenol do šamponů, kondicionérů, stylingových a jiných produktů v péči o vlasy. Ačkoli jsou vlasové buňky mrtvé, a nemohou využít vitamín B5, pomáhá panthenol uchovávat jejich vlhkost, vlasy zahušťuje a posiluje a dodává každému pramínku hladký, lesklý vzhled. Má blahodárný účinek na hojení pokožky hlavy.

Zdroj: Použití panthenolu

Gely

Ibišek

Vařený ibišek je skvělým gelem na vlasy. Tento gel je spíše určený pro jemné vlasy, které nepotřebují takovou fixaci jako pevnější, silnější vlasy.

Lněné semínko

Stačí povařit několik tmavých hnědých lněných semínek v hrnci po dobu 10 minut. Poté vznikne pěkný, hustý gel. Důležité je odstranit z hmoty zbytky semínek. Tento gel je velmi účinný a efektivní.

Dalo by se říci, že veškeré přírodní prostředky na vlasy jsou o dost účinnější a lepší nežli komerční přípravky, které spíše vlasy poškozují, než aby jim prospívaly.

Zdroj: Péče o vlasy přírodními prostředky

Příčiny suchých vlasů

Vlasy špatně snáší suché prostředí, například letní sluníčko, fénování, chlorovanou vodu nebo chemické, kadeřnické úpravy. Tím vším klesá vlhkost ve vlasu a ten ztrácí pružnost a lesk. Další příčinou suchých vlasů může být i nedostatečná produkce mazových žláz.

Zdroj: Péče o suché vlasy

Jaké jsou příčiny mastných vlasů?

Mastné vlasy jsou s největší pravděpodobností genetického původu, ale také to může způsobit stres, úzkost, nevyvážený nebo vysoký obsah tuku, vyčerpání, různé šampony a nadměrné používání chemických barviv.

Zdroj: Péče o mastné vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP