Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

PARUKY A ŠÁTKY PO CHEMOTERAPII PRAHA

OBSAH

Levné šátky a šály

Šátky, šátečky, šály, plédy a pašmíny jsou fantastické doplňky každé ženy. Dokážou zázraky, a nadto zahřejí vaše zmrzlá záda, krk či hlavu. Šátky levně můžete koupit zde.

Zdroj: Dámské šátky na hlavu po chemoterapii

Diskuze

V diskuzi PARUKY PLZEŇ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cechurova zdenka.

nemohu najít adresy prodejen paruk v plzni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lad. Jirešová.

Prosím o sdělení adresy prodejny paruk v Plzni . Jsem po chemoterapii. Děkuji s pozdravem JIrešová.

Zdroj: diskuze Paruky plzeň

Paruky z pravých vlasů v Praze

Zde si můžete pročíst diskusní příspěvky.

Zdroj: Paruky

Poradna

V naší poradně s názvem PROSIM K DO ME PORADI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

chodim na chemoterapii a a zacali me padat vlasy tak jsem to nechala astrihat ale udelali se me na hlave pupinky ktere svrby mam paruku nemuze to delat paruka poratte co mam delat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pupínky na hlavě může způsobovat paruka, ale zároveň to může být průvodním jevem chemoterapie. Paruku můžete preventivně desinfikovat pomocí isopropylalkoholu ve spreji, který se aplikuje na vnitřní stranu paruky a nechá se působit do vypaření. Když pupínky budou souviset s chemoterapií, tak se budete muset obrátit na lékaře, který Vám chemoterapii aplikuje, popřípadě se můžete obrátit na kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prosim k do me poradi

Paruky

Přestože jsem byla rozhodnuta pořídit si paruku na zakázku, našla jsem řešení mezi hotovými výrobky. Paruky Mediflex, které toto studio představilo jako svou novinku, jsou vyrobeny speciálně pro onkologické účely, což bylo v mém případě ideální. Možná se ptáte, v čem spočívá ta výhoda. Je to způsob uchycení paruky tak, aby vypadala přirozeně a držela dostatečně pevně. Za šikovné považuji možnost výběru ze 3 velikostí, které se nechají ještě upravit. Paruky z evropských vlasů jsou ručně poutkovány, tudíž účes nebo barva jdou snadno doladit. Přední část paruky je podšitá jemnou tkaninou – to umožňuje naprosto přirozený přechod vlasové linie stejně jako tomu je u vlastních vlasů. U běžných paruk bývá naopak přechod velmi ostrý, právě proto všichni poznají, že je máte na hlavě. Upravený podklad zabraňuje sklouznutí paruky po pokožce a navíc ji lze dodatečně připevnit lepicí páskou.

Zdroj: Ztráta vlasů při chemoterapii

Diskuze

V diskuzi PARUKY PLZEŇ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cechurova zdenka.

nemohu najít adresy prodejen paruk v plzni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Prosím o sdělení adres v Plzni kde se prodávají dámské paruky. Díky. Jarka.

Zdroj: diskuze Paruky plzeň

Pánské paruky – foto

Zde si můžete prohlédnout fotografie pánských paruk.

Zdroj: Paruky

Poradna

V naší poradně s názvem PROSIM POTREBUJI PORADIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

dobry den chtela jsem se zeptat jezdim na chemoterapii po 14 dnech a vypadaly me vlasy uz me to zase roste musim to nechat zase oholit chemoterapii mam az do unora to me budou padat porat vlasy co delat kdyz se me v paruce poti hlava a dela me to zle prosim poratte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vyzkoušejte šátky na hlavu. Tady jsou vidět fotografie, jak se dají šátky na hlavě upravit: www.google.cz/search…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prosim potrebuji poradit

Dámské paruky – foto

Zde můžete vidět fotografie dámských paruk.

Zdroj: Paruky

Poradna

V naší poradně s názvem OPALOVÁNÍ NA SLUNÍČKU PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Vaňková.

Dobrý den mám prosbu,manželka ukončila chemoterapii je možné odjet k moři a slunit se. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chemoterapie je velký zásah do fungování celého organismu a fundovaně může na vaší otázku odpovědět jen onkolog, který chemoterapii vedl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Opalování na sluníčku po chemoterapii

Paruky Plzeň

Zde lze zakoupit paruky.

Zdroj: Paruky

Diskuze

V diskuzi LÉČBA NEUROPATIE PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Řičánek.

mám po chemoterapii neuropatii končetin.Gabapentin mně moc nepomáhá.Co by bylo lepší? Dík.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Položili jste si nebo svým lékařům někdy otázku, proč neuropatii máte nebo co je její příčinou? Bez vyřešení skutečné příčiny neuropatie končetin nepřináší užívání léků trvalé výsledky. Příčinou vzniku neuropatie jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující zánětlivé autoimunitní reakce těla, které napadají a ničí naše vlastní tkáně. Konkrétně u neuropatie jsou ničeny nervová spojení v nohou a rukou. Používám testy, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto reakce v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit stravu, abyste si neuropatii sami trvale odstranili, a žádné léky jste nepotřebovali. Konzultace zdarma na tel. 608 155 338.

Zdroj: diskuze Léčba neuropatie po chemoterapii

Cena levné paruky

Na těchto stránkách můžete zjistit ceny levných paruk.

Zdroj: Paruky

Poradna

V naší poradně s názvem PROTONOVÉ CENTRUM PRAHA BULOVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Vospálková.

Dobrý den, můj tatínek (62) prodělal karcinom tlustého střeva,byl operován a léčen chemoterapiemi. Na posledním vyšetření CT se ukázaly drobné metastázy v měkkých tkáních dutiny břišní,jinde ne. Chemoterapii pan doktor ukončil s tím, že již tělo na léčbu nereaguje a nasadil tatínkovi pilulky. Byla by pro něj vhodná protonová léčba? Velmi děkuji za případnou odpověď. Zdenka Vospálková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Protonová léčba by mohla pomoci. Zkuste se obrátit přímo na Protonové centrum v Praze na Bulovce a zjistěte si podmínky této léčby. Ne vždy je zdravotní pojišťovna ochotna uhradit náklady na tuto léčbu. Co ale pomáhá určitě a nic to nestojí je chuť do života. Pozitivní myšlení, zábava a radost změní chemické reakce v těle nemocného a pomohou lépe bojovat proti vznikajícím metástazím.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Protonové centrum praha bulovka

Barvení paruky

Paruku z pravých vlasů je možné v případě potřeby barvit, odbarvovat či melírovat, natáčet a případně i natrvalit. Zakoupená paruka nemusí být ostříhána, a tak je možné ji upravit do požadovaného účesu.

Zdroj: Paruky

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ BRNĚNÍ CHODIDEL PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar .

Brní mě po chemoterapii. Dá se s tím něco dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirekjanousek.

dekuji za odpoved

Zdroj: diskuze Léčení brnění chodidel po chemoterapii

Paruky na karneval – foto

Zde můžete vidět fotografie paruk na karneval.

Zdroj: Paruky

Diskuze

V diskuzi BOLESTI SVALŮ KLOUBŮ KOSTI , ZAD 5 MĚSÍCŮ PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Bartoníková.

Jsem po léčbě rakoviny prsu, 5 měsíců po chemoterapii a 2 měsíce po ozařování. Mám stále bolesti kostí, kloubů, zad a to hlavně v noci.Prodělala jsem při chemoterapii herpes zofer v zádové oblasti.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dalibor.

Ano jsem také pět měsíců po chemoterapii a začaly mě bolet kosti ,záda ,a hlava i zlomenina . Co s tím ? Děkuji Dalibor

Zdroj: diskuze Bolesti svalů kloubů kosti , zad 5 měsíců po chemoterapii

Rada odborníka:

Chcete-li být při výběru paruky spokojená, dejte na radu odborníka. Majitel studia Natur Hair CZ, Petr Stříbrný, doporučuje: "V případě paruky, která bude vyrobena na zakázku, doporučuji tento osvědčený postup. Paruka by neměla mít vlasy delší než 30 cm a to i v případě, že Vaše vlasy byly dříve delší. Paruka by měla být vyrobena z evropských vlasů, pokud možno stejné barvy i struktury. Pouze tak máte jistotu, že si rozdílu nikdo nevšimne. Kratší vlasy doporučujeme zejména proto, že nevyžadují takovou péči jako vlasy dlouhé a pochopitelně jsou i mnohem levnější. Krátké vlasy Vám umožní lepší přechod z paruky k vlastním vlasům, až tyto začnou opět růst. Vlasy po chemoterapii začínají růst přibližně po dvou až třech měsících s přírůstkem asi 1 – 2 cm za měsíc. V případě, kdy vlasy dorostou do délky 10 – 15 cm, je nejlepším řešením paruku odložit a věnovat se obnově vlastních vlasů. Pro tento přechod je dobré paruku postupně zkracovat".

Zde najdete širokou nabídku paruk z pravých a umělých vlasů.

Zdroj: Ztráta vlasů při chemoterapii

Cena paruky z umělých vlasů

Zde můžete vidět ceny paruk z umělých vlasů.

Zdroj: Paruky

Cena paruky z pravých vlasů

Zde můžete vidět ceny paruk z pravých vlasů.

Zdroj: Paruky

Chemoterapie a vypadávání vlasů

Jedním z nejhorších vedlejších účinků chemoterapie je často vypadávání vlasů. Rakovinové buňky se dělí rychlým tempem, stejně jako buňky vlasových folikulů. Chemoterapie nedokáže tyto dva typy buněk od sebe odlišit, takže lék má tendenci napadat oba druhy.

Rozsah vypadávání vlasů se může značně lišit v závislosti na tom, jaké typy léků se používají a jaké dávky. Někteří lidé mohou zaznamenat pouhé řídnutí, zatímco jiní mohou ztratit všechny vlasy.

Proces ztráty vlasů obvykle začíná po několika ošetřeních. Vlasy mohou vypadávat postupně nebo mohou vypadávat v chomáčích. Někteří pacienti se rozhodnou oholit si hlavu a někdy nosí paruky nebo šátky, aby se nemuseli dívat, jak jejich vlasy vypadávají. Zbývající vlasy mohou během chemoterapie vypadat matně nebo mohou být suché.

Někteří pacienti neztrácejí nejen vlasy na hlavě, ale ztrácí ochlupení po celém těle.

Zdroj: Šedivé vlasy po chemoterapii

Šátky na hlavu

Na trhu najdete mnoho různých modelů a barevných kombinací, které si můžete v prodejně vyzkoušet a vybrat si tak typ, ve kterém se budete cítit opravdu dobře. Ceny šátků se pohybují v rozsahu několika stokorun, což je v porovnání s pořízením kvalitní paruky zcela zanedbatelné. Šátek vám také poslouží na překlenovací období při případné výrobě kvalitní zakázkové paruky.

Luxusní látkové šátky jsou náhradním řešením pro určité období (různé typy po všechna roční období) nebo také jako elegantní doplněk na denní nošení. Střih šátku je přizpůsoben tak, aby zakryl co největší část hlavy a uší, například pro ženy, které ztratily své vlasy kvůli nemoci, po chemoterapii nebo při alopecii.

Zde můžete vidět, jak vypadají luxusní látkové šátky.

Šátek à la turban je navržený a ušitý z přírodního materiálu, velmi pohodlného a luxusně měkkého bambusového vlákna. Šátky jsou na omak měkké a mohou absorbovat a zároveň odvádět až čtyřikrát více vlhkosti než bavlna, aniž by vznikal pocit vlhka. Navíc dobře odolávají bakteriím. Bambusové vlákno má termoregulační vlastnosti a prodyšnost, takže vyrovnává teplo nebo v teple ochlazuje a v chladném počasí ohřívá. Výrobce myslel především na pohodlí a pocity klientek, proto jsou šátky vyrobeny ze speciálního kvalitního materiálu, který řeší prodyšnost a celkovou funkčnost tohoto produktu. Díky rychlému prosychání se textilie nelepí na tělo, čímž je zajištěna ještě lepší vzdušnost a zvýšený komfort nošení. Tato pokrývka hlavy drží pevně na svém místě a hodí se i pro použití při sportovních aktivitách.

Zde můžete vidět, jak vypadá šátek à la turban.

Sluneční šátek s kšiltem poskytuje tu nejlepší ochranu proti škodlivému UV záření. Je navržený a ušitý z přírodního materiálu – velmi pohodlné a prodyšné 100% bavlny. Šátek je na omak měkký a tvárný. Střih šátku je přizpůsoben tak, aby zakryl co největší část hlavy a uší, a tím chránil před slunečními paprsky. Jeho odpovídající velikost lze upravovat zavazovacími cípy jako u šátku. Kromě velmi pěkného designu nabízí zvýšenou ochranu SPF 50+, která podléhá trvalé kontrole a je v souladu s australskými normami AS/NZ 4399: 1996. Tato kolekce pokrývek hlavy drží pevně na svém místě a hodí se pro použití při sportovních aktivitách.

Zde můžete vidět, jak vypadá sluneční šátek s kšiltem.

Zdroj: Dámské šátky na hlavu po chemoterapii

Náhražky vlasů k nošení s klobouky a šátky

Některé ženy rády nosí příčesek pod čepicí nebo šátkem, aby získaly přirozený vzhled vlasů, aniž by musely nosit plnou paruku. Příčesky bývají prodyšnější, lehčí, snáze se o ně pečuje a jsou cenově dostupnější než paruky. Jsou k dispozici v různých barvách a délkách a v rovných nebo kudrnatých stylech. Zde je několik možností ke zvážení:

  • Svatozář nosící se pod kloboukem nebo šátkem dodává přirozený vzhled vlasů vzadu a po stranách hlavy a někdy zahrnuje i ofinu. Na rozdíl od plné paruky je nahoře otevřená, aby vás chladila. Obrázky můžete vidět zde: svatozář s vlasy.
  • Baseballová čepice s trvale připevněnými vlasy je snadná volba, protože je připravena k nošení a nevyžaduje žádný styling. Obrázky můžete vidět zde: čepice s vlasy.
  • Ofinu z koupených vlasů lze připevnit k šátku, turbanu nebo klobouku pomocí odlupovacích pásků na suchý zip.
  • Čelenka s vlasy má připevněný culík nebo ofinu (s nebo bez bočních třásní) a nosí se pod čepicí nebo šátkem.

Zdroj: Střihy na šátky pro onkologické pacienty

Péče o umělé paruky

Výhodou těchto paruk je nejen příznivá cena, ale také to, že je můžete umývat a sušit, aniž byste se při tom museli příliš namáhat, neboť tyto paruky drží dokonale svůj tvar. Umělé vlasy mohou být umývány a sušeny s minimální péčí. K mytí paruky z umělého vlasu používejte pouze originální vlasovou kosmetiku s obsahem kaučuku. Pokud byste použili přípravky na humánní rostlý vlas, který má zcela jiné chemické složení, došlo by k nevratnému poničení modelu. Většina paruk z umělých vlasů se nedá barvit.

Zdroj: Paruky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP