Téma: 

parafínový olej jedlý


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

PARAFÍNOVÝ ZÁBAL NA NEHTY

Recept na parafínový zábal

Budete potřebovat:

  • 1 blok parafínu
  • 28 gramů oleje
  • 20 kapek esenciálního oleje s vůní levandule
  • několik kapek olivového nebo kokosového oleje
  • pekáč vymazaný olejem
  • 2 plastové sendvičové sáčky

Příprava:

  • Rozpusťte parafín, velmi opatrně nalijte vosk do misky, otestujte vosk na zápěstí, abyste zjistila, zda teplota není příliš vysoká.
  • Naneste si na ruce olivový nebo kokosový olej (kokosový olej je vhodnější, lépe voní).
  • Ponořujte každou ruku do vosku tak dlouho, dokud na nich nebudete mít několik vrstev vosku.
  • Požádejte někoho, aby vám pomohl dát na ruce sáček a odpočívejte asi 30 minut. Ruce si také navíc můžete zabalit do ručníku.
  • Chcete-li odstranit vosk, jednoduše jej odloupněte. S odlupováním začínejte od zápěstí. Po odstranění vosku kůži jemně promasírujte a je hotovo.

Detail odstavce: Recept na parafínový zábal
Zdroj: Parafínový zábal na nehty
Zveřejněno: 12.4.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: parafínový zábal a peeling ruce

Do toho jdu : )

Zdroj: diskuze Parafínový zábal a peeling ruce
Odesláno: 3.11.2017 uživatelem Maruška
Počet odpovědí: 0

PARAFÍNOVÝ ZÁBAL NA NEHTY

Jak udělat parafínový zábal doma

Stejnou péči, kterou věnujete vlasům a pleti, zasluhují i vaše ruce a nehty. Ruce o nás vypovídají mnohé. Již při prvním vizuálním kontaktu upoutají pozornost, a tak se stávají i naší vizitkou. Pravidelná manikúra nám pomůže zachovávat ruce i nehty stále krásné, upravené a ve skvělé kondici. Nezapomínejme na to, že jsou ruce důležitou součástí našeho těla, a věnujme jim potřebnou, každodenní péči. Naše ruce jsou nejvíce zatěžovány mnoha vnějšími vlivy, například při každém kontaktu s vodou a mycími prostředky dochází k vysoušení pokožky rukou i nehtů. A právě na tento problém vám můžeme doporučit parafínové zábaly.

Na to, abyste si mohla sama doma udělat parafínový zábal, potřebujete parafínovou vaničku Therabath. Pro svoji snadnou obsluhu, spolehlivost a bezpečnost se stala velmi oblíbenou nejen v nehtových studiích (pro závěrečnou práci při úpravě rukou) a v salonech, ale i v domácnosti. Pro nejlepší vlastnosti a účinek používejte perličkový parafín s vůní nebo čistý perličkový parafín, který zakoupíte v internetových obchodech.

Detail odstavce: Jak udělat parafínový zábal doma
Zdroj: Parafínový zábal na nehty
Zveřejněno: 12.4.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: parafínový zábal a peeling ruce

Dobrý den, děkuji za zajímavý článek. Měla bych dotaz k jedné věci... nezačne vosk v misce po několika minutách tuhnout? Není lepší nějaká vanička s termostatem? např. www.nehtyshop.cz/par…

Zdroj: diskuze Parafínový zábal a peeling ruce
Odesláno: 5.11.2017 uživatelem Ivana
Počet odpovědí: 0

PARAFÍNOVÝ ZÁBAL NA NEHTY

Parafínový zábal – postup

Parafín je speciální vosk, který má schopnost zadržovat teplo. Nanáší se štětcem po vrstvách na ruce, při teplotě 50–60 °C. Nejprve se musí ruce očistit a zbavit šupinek staré kůže, nejlépe peelingem na ruce. Poté namočíte ruce až po zápěstí na několik vteřin do rozehřátého parafínu. Abyste docílila rovnoměrného rozložení, je třeba ruce na chvíli vyndat a opět ponořit do lázně, toto zopakovat nejlépe 3krát. Poté nechejte vosk okapat a ruce vložte do mikroténového nebo igelitového sáčku a navlékněte si froté rukavice (díky nim může působit teplo delší dobu). Vosk nechte působit zhruba 15–20 minut. Pak stačí parafín z pokožky jen lehce stáhnout a ruce ošetřit výživným krémem. Chcete-li si udržet krásné a jemné ruce, doporučuje se absolvovat parafínovou lázeň každé 3–4 týdny. Po zábalech je ihned vidět změna – kůže, která byla suchá a hrubá, je najednou jemná a vypadá zdravě.

Pro zábaly rukou jsou ideální parafíny s vůní. Snadno tavitelný parafín s příměsí éterických olejů po roztavení v parafínové lázni zanechává pokožku na rukou a nohou jemnou, měkkou a vláčnou.

Detail odstavce: Parafínový zábal – postup
Zdroj: Parafínový zábal na nehty
Zveřejněno: 12.4.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: hřebíčkový olej v lékárně

dobry den poradi mi někdo kde objednat hřebickovy olej dekuji

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej v lékárně
Odesláno: 23.8.2018 uživatelem jaroslava
Počet odpovědí: 0

ŠÁCHOR

Šáchor jedlý (Cyperus esculentus)

Někdy také zelenošáchor jedlý bývá označován lidově jako zemní mandle nebo také „tygří ořech“. Je prastarou rostlinou, jejíž jedlé hlízy byly nalezeny v Egyptě, v hrobech a sarkofázích jako potrava na věčnou cestu zemřelým. Tyto olejnaté hlízy mají hnědou barvu a sladkou mandlovou chuť. Říká se jim čufa nebo gomi a ve velkém se pěstují především v Orientu. Jsou velmi zdravou potravinou. Mají vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, vápníku, hořčíku, draslíku a sodíku. Ve slupce najdeme rutin, který posiluje cévy. Jsou také zdrojem vlákniny a energie. Lze je konzumovat v syrovém stavu, vařené i pečené. Upražené a rozemleté mohou nahradit kávu, vyrábí se z nich jedlý olej, jsou součástí luxusní vlasové a nehtové kosmetiky. V arabských zemích se z nich připravuje sladký nápoj zvaný „šerbet“. V Evropě jsou oblíbené především ve Španělsku, v oblasti Valencie. Po usušení je rozemelou, přidají vodu, cukr, citrónovou šťávu a přefiltrují. Tomuto nápoji se říká horchata neboli šáchorové mléko. Podává se hlavně v letních dnech s ledovou tříští jako skvělé osvěžení.

Šáchor jedlý se dá pěstovat i u nás, ale pouze v teplejších oblastech. Není úplně mrazuvzdorný (cca do -10 stupňů). Můžeme ho umístit jak do záhonu, tak do prostorného květináče. Potřebuje lehčí písčitou půdu a vydatnou zálivku. Vysazuje se v dubnu a na podzim, kdy nadzemní část rostliny začne odumírat, sklízíme hlízky.

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět šáchor jedlý.

Detail odstavce: Šáchor jedlý (Cyperus esculentus)
Zdroj: Šáchor
Zveřejněno: 13.2.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

RECEPT NA ROZMARÝNOVÝ OLEJ

K výrobě rozmarýnového oleje budeme potřebovat:

Čerstvý rozmarýn, skleničku s víčkem, nějaký přírodní rostlinný olej, například mandlový olej, olej z meruňkových jader, olej z hroznových semínek nebo olivový olej. Pokud budeme používat rozmarýnový olej na pokožku nebo do vlasů, tak je dobré zvolit olej z hroznových jader, protože je to velice lehký olej.
 

Detail odstavce: K výrobě rozmarýnového oleje budeme potřebovat:
Zdroj: Recept na rozmarýnový olej
Zveřejněno: 31.7.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

LNĚNÝ OLEJ A TVAROH V BOJI PROTI RAKOVINĚ

Co se nesmí jíst

Vyvarujte se produktů, jimž se říká hydrogenované umělé tuky nebo fritovaným potravinám, protože narušují proces okysličování. Červené krvinky odevzdávají v plících oxid uhličitý a nabírají kyslík. Pak jsou přepravovány v krevním oběhu k buňkám a vypustí nesený kyslík do plazmy. Takto uvolněný kyslík je k buňkám přitahován rezonancí pí-elektronové oxidace, podporované právě mastnými kyselinami. Jinak si kyslík cestu do buňky nenajde. Na elektrony bohaté mastné kyseliny mají rozhodující roli mezi „dýchacími enzymy“, což je základem buněčné oxidace. Netřeba dodávat, že rakovinové buňky jsou citlivé na kyslík.

Při jakékoliv léčbě je absolutně zakázaný cukr. Dále jsou to veškeré živočišné tuky, všechny salátové omáčky (včetně v obchodech prodávaných majonéz), veškeré druhy čerstvého masa (může obsahovat chemikálie a hormony), máslo, umělý jedlý tuk, konzervované maso a uzeniny. Konzervační prostředky blokují látkovou výměnu vyvolanou lněným olejem.

Detail odstavce: Co se nesmí jíst
Zdroj: Lněný olej a tvaroh v boji proti rakovině
Zveřejněno: 6.11.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: domácí lis na olej

Já koupila lis na olej tuším na www.lisnaolej.cz a nedám na něj dopustit. Lisuji kokosoý olej a z dýňového semínka.

Zdroj: diskuze Domácí lis na olej
Odesláno: 18.6.2013 uživatelem Danka
Počet odpovědí: 0

BODLÁKOVÝ OLEJ

Oblíbené bodlákové oleje

Nabídka bodlákových olejů je opravdu široká. Níže najdete několik druhů, které se na našem trhu prodávají.

Bodlákový olej Just

Bodlákový olej Just má obsah 500 ml.

Složení: jedlý světlicový olej z prvního lisování.

Zakladatelem firmy JUST byl pan Ulrich Jüstrich, jedná se o švýcarskou firmu, která přistupuje ke zdraví osvědčenou přirozenou cestou – využívá blahodárných účinků přírody v harmonii s lidským tělem. Just chápe přírodu a lidské tělo jako perfektní systém, který je ovlivněn vnějšími faktory, jako například životním stylem, stresem, umělými chemikáliemi a stravou. Zaměřuje se na rovnováhu mezi vědou a přírodou, zabývá se studiem bylin společně se starověkými terapiemi a objevuje v nich zdroje pohody a zdraví. Tyto zkušenosti se pak uplatňují při vývoji nových výrobků s esenciálními oleji, které přináší řešení pro každodenní problémy milionů zákazníků firmy Just po celém světě a pomáhají jim žít zdravějším životním stylem. Dnes je společnost JUST CS výhradním zástupcem švýcarských výrobků JUST a Nahrin v České republice a je tak součástí rozsáhlé celosvětové distribuční sítě.

Všechny výrobky společnosti JUST procházejí, tak jako mnoho procesů v přírodě, přírodním udržitelným cyklem a jsou certifikované v souladu s těmi nejpřísnějšími mezinárodními výrobními normami Good Manufacturing Practice a ISO 9001:2008.

Nevýhodou tohoto produktu je, že se dá koupit pouze prostřednictvím přímého prodeje.

Bodlákový olej Kaufland

Bodlákový olej při troše štěstí koupíte i v Kauflandu. Jedná se o panenský zastudena lisovaný olej a 0,7 l koupíte pod 100 Kč.

Bodlákový olej Frisan

Běžná cena produktu Frisan Bodlákový olej 0,75 l je 89,90 Kč. Dříve byl produkt Frisan Bodlákový olej 0,75 l nabízen v akčním letáku Norma.

Detail odstavce: Oblíbené bodlákové oleje
Zdroj: Bodlákový olej
Zveřejněno: 13.3.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: ricinový olej kojení

Prosím poraďte mi některá z vás jestli se může při kojení používat ricínový olej na pokožku?

Zdroj: diskuze Ricinový olej kojení
Odesláno: 4.6.2012 uživatelem Andy
Počet odpovědí: 0

ORGANICKÝ ARGANOVÝ OLEJ

Arganový olej cena

Organický arganový olej není levná záležitost, díky tomu že patří mezi nejlepší oleje a je hodnocena jako číslo 1. Tedy je přehled nejlevnějších cen, za které se dá arganový olej koupit: arganový olej cena.
 

Detail odstavce: Arganový olej cena
Zdroj: Organický arganový olej
Zveřejněno: 29.10.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: petrkličový olej

Prosím o radu hladam petrkličový olej koncentrovaný viete mi poradiť súrne.

Zdroj: diskuze Petrkličový olej
Odesláno: 22.3.2016 uživatelem Eliška
Počet odpovědí: 0


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: olej s citronem

Oleje, které se používají v kuchyni, jako například olivový olej, rýžový olej, slunečnicový olej, mají přirozený ochranný UV faktor 2 až 4, podle druhu oleje. Navíc tyto oleje mají i přírodní vitamín E, který předávají pokožce a tím ji omlazují. Přidáme-li k oleji ještě několik kapek citronové šťávy (maximálně 1/2 lžičky na 1 deci oleje), tak z takového oleje získáme bezvadnou přírodní hydratující směs - emulzi.

Zdroj: diskuze Olej s citronem
Odesláno: 20.5.2012 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

MÁTOVÝ OLEJ

Účinky mátového oleje

Mátový olej zmírňuje příznaky divertikulitidy a syndromu dráždivého tračníku; pomáhá rozpouštět žlučové kameny, osvěžuje dech. Mátový olej také utišuje svalové bolesti, zmírňuje kašel a slizniční městnání způsobené nachlazením nebo alergií.

Detail odstavce: Účinky mátového oleje
Zdroj: Mátový olej
Zveřejněno: 16.6.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: fikus

Fíkus je české jméno pro rostlinu fíkovník pryžodárný a ten opravdu kvete. Stejně jako u jiných členů rodu Ficus, květy vyžadují jen určitý druh vosku, aby jím byly opylovány ve společně vyvinutém vztahu. Vzhledem k tomuto vztahu rostlina nevytváří vysoce barvité nebo voňavé květy, které by přilákaly další opylovače. Plod je malý žlutozelený oválný 1 cm dlouhý, sotva jedlý a obsahuje pouze životaschopné semeno. Zde se můžete podívat, jak vypadají jeho květy www.google.cz/images…

Zdroj: diskuze Fíkusy druhy a pěstování
Odesláno: 12.9.2017 uživatelem Zahradník
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

JAK VYROBIT ÉTERICKÝ OLEJ

Éterický olej Geranium

Éterický olej Geranium se vyrábí průmyslově. Tento olej má antidepresivní, léčivé a deodorační účinky, používá se proti plísním, zaceluje rány, působí proti akné a dermatitidě, používá se rovněž na popáleniny a proti parazitům.

Detail odstavce: Éterický olej Geranium
Zdroj: Jak vyrobit éterický olej
Zveřejněno: 21.9.2015

OLEJ Z KRILLU JE ÚČINNĚJŠÍ NEŽ RYBÍ TUK

Olej z krillu versus rybí tuk

Existuje mnoho ověřených předností, které činí olej z krillu účinnějším než rybí tuk.

  1. Olej z krillu je silnějším zdrojem omega-3 mastných kyselin, než rybí tuk.
  2. Antioxidační účinky oleje z krillu můžou lépe chránit před poškozením volných radikálů.
  3. Olej z krillu je absorbován rychleji než rybí tuk.
  4. Olej z krillu snižuje riziko onemocnění srdce.
  5. 1000 mg oleje z krillu má stejný účinek jako 3000 mg rybího tuku.

Detail odstavce: Olej z krillu versus rybí tuk
Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk
Zveřejněno: 29.10.2012

RICINOVÝ OLEJ

Ricinový olej na pigmentové skvrny

Ricinový olej kůži nebělí, ale opravuje její poškození sluncem pomocí lepšího prokrvení. Ricinovým olejem se takto úspěšně léčí melasma, akné a jizvy po akné. Ricinový olej pomáhá snižovat množství nadměrného melaninu a pomáhá k rovnoměrné distribuci melaninu v kůži.

Detail odstavce: Ricinový olej na pigmentové skvrny
Zdroj: Ricinový olej
Zveřejněno: 8.9.2015

ŠÍPKOVÝ OLEJ

Šípkový olej na jizvy

Šípkový olej se používá neředěný na oděrky, hojící se rány, jizvy, popraskané rty i na ošetření v ústní dutině. Pravidelné používání přírodního šípkového oleje se doporučuje při psoriáze, ekzémech i proleženinách. Pomůže i při drobných jizvičkách, popáleninách, stařeckých skvrnách a striích. Kromě toho šípkový olej chrání pokožku před škodlivým slunečním zářením.

Detail odstavce: Šípkový olej na jizvy
Zdroj: Šípkový olej
Zveřejněno: 31.1.2018

RŮŽOVÝ OLEJ

Růžový olej saloos

Obličejový olej Růže Saloos obsahuje oleje lisované zastudena, a to bio jojobový, bio brutnákový a bio šípkový. Dále pak 100% esenciální oleje – růži bulharskou, růži marockou a další. K tomu navíc vitamíny A, E, F a lecitin. Olej má sytě žlutou barvu. Na celý obličej stačí několik kapek. Roztírá se lehce a dobře se vstřebává. Olej je balen v krásné lahvičce s kapátkem, aplikace je jednoduchá a příjemná.

Detail odstavce: Růžový olej saloos
Zdroj: Růžový olej
Zveřejněno: 22.4.2015

ORGANICKÝ ARGANOVÝ OLEJ

Organický arganový olej na pleť 

Kromě toho, že arganový olej je dobrý na vlasy, tak je také prospěšný na kůži, protože je zdrojem vitaminu E - tokoferolu, který je obsažen v regeneračních produktech na péči o pleť. Arganový olej hydratuje pokožku a tím je ideální pro lidi, kteří mají suchou nebo šupinatou pokožku. Arganový olej také zabraňuje vzniku akné a udržuje pleť, aby nebyla mastná. Kromě akné, je také arganový olej dobrý na jizvy a různé skvrny na pleti. Arganový olej také pomáhá snížit výskyt těhotenských známek, jako jsou strie.
 

Detail odstavce: Organický arganový olej na pleť 
Zdroj: Organický arganový olej
Zveřejněno: 29.10.2012

MRKVOVÝ OLEJ PRODLOUŽÍ LETNÍ OPÁLENÍ

Mrkvový olej použití

Domácí mrkvový olej se používá na jakékoliv suché skvrny na kůži, zaměřte se především na drsné oblasti, jako jsou kolena a chodidla. Mrkvový olej v sobě taktéž přináší důležitý přírodní beta-karoten, který regeneruje pokožku a mírně ji tónuje do bronzova. Mrkvový olej obarvuje do bronzova úplně vše, nejen pokožku, takže pozor, při styku mrkvového oleje s jakýmkoliv porézním materiálem po něm zůstávají neodstranitelné skvrny.

Detail odstavce: Mrkvový olej použití
Zdroj: Mrkvový olej prodlouží letní opálení
Zveřejněno: 15.9.2012

OLEJ Z KRILLU JE ÚČINNĚJŠÍ NEŽ RYBÍ TUK

Jaký olej z krillu koupit?

Dávejte pozor, abyste nekoupili sporné výrobky, jelikož ne všechny výrobky s olejem z krillu si jsou rovny. Pravý olej z antarktického krillu není levná záležitost, takže když uvidíte olej z krillu, který bude levný, tak bude velká pravděpodobnost toho, že se nejedná o 100% čistý olej z Antarktidy. Levný olej „z krillu“ zároveň nemusí obsahovat ani správnou rovnováhu omega 3 mastných kyselin a ani základní vitamíny jako je vitamín E.
 

Detail odstavce: Jaký olej z krillu koupit?
Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk
Zveřejněno: 29.10.2012

EMU OLEJ

Použití Emu oleje

Emu olej má protizánětlivé účinky, které zmírňují bolest, svalové potíže a bolesti kloubů s otoky. Emu olej je široce používán ve sportovní medicíně, stejně jako pro fitness nadšence, kteří mají bolesti kloubů a svalů. Tento olej může snížit bolest, otoky a ztuhlost a může být aplikován na kůži na rukou, nohou, kolenou a loktech.

Detail odstavce: Použití Emu oleje
Zdroj: Emu olej
Zveřejněno: 13.4.2016

ŠÍPKOVÝ OLEJ

Šípkový olej na strie

Šípkový olej je známý svými skvělými účinky již dlouhá staletí a kromě toho, že pomáhá potlačit nástup vrásek, zjemňuje ty, které se již stihly objevit. Navíc pomáhá i proti striím či různým jizvičkám.

Detail odstavce: Šípkový olej na strie
Zdroj: Šípkový olej
Zveřejněno: 31.1.2018

MÁTOVÝ OLEJ NA DIABETES

Použití mátového oleje

Mátový olej má dva účinky, uklidňující a otupující. Z tohoto důvodu, je účinný při zmírnění syndromu dráždivého tračníku, který způsobuje průjem, bolest, plynatost a nadýmání. Mátový olej také zabraňuje zácpě v souvislosti s nachlazením nebo chřipkou, snižuje křeče během gastrointestinálních lékařských postupů a při léčbě neulcerózní dyspepsie. Při lokální léčbě mátový olej zmírňuje svědění a podráždění.

Detail odstavce: Použití mátového oleje
Zdroj: Mátový olej na diabetes
Zveřejněno: 5.11.2012