Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ODKYSELENÍ ORGANISMU BABSKÉ RADY

OBSAH

Babské rady na odkyselení organismu

Babské rady na odkyselení uvádějí, že je vhodná voda z brambor. Jednou z možností je také čaj. Ten je na odkyselení organismu velmi vhodný, a jak říkají babské rady, postačí i běžný zelený čaj, který má zásadité účinky. Pokud zelený čaj máte doma, můžete jej zkusit na odkyselení organismu. Babskými radami je také doporučován čaj, který by měl být dopoledne složený z listu a kořene pampelišky, fenyklu, benediktu, řepíku a puškvorce. Odpolední čaj by měl obsahovat kopřivu, vřes, truskavec, tužebník, lopuch a jitrocel.

Zdroj: Odkyselení těla

Babské rady na odkyselení žaludku

Překyselení žaludku spadá také do kategorie překyselení celého organismu, a proto na „léčbu“ překyseleného žaludku využívají lidé i předcházející rady. To znamená, že se také doporučuje pít voda s citronem, s jedlou sodou, různé zásadité koupele, studená voda.

Zdroj: Babské rady na odkyselení organismu

Poradna

V naší poradně s názvem VHODNÉ POTRAVINY PŘI ODKYSELENÍ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,

v kyselinotvorných potravinách je uvedeno slepičí maso a také ořechy. V zásadotvorných potravinách je opět uvedena slepice a ořechy, tak jak je to správně? Děkuji za odpověď. Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Slepičí a kuřecí maso patří mezi neutrální potraviny. Ale pokud je s kůží, tučné a nebo se ho sní hodně, tak může také způsobovat překyselování. Ořechy jsou mírně kyselinotvorné. Oboje se dá zneutralizovat přidáním citronové šťávy.

Zdroj: diskuze Vhodné potraviny při odkyselení organismu

Jak dosáhnout odkyselení organismu?

Účinnou zbraní proti překyselení mají být údajně dechová cvičení a relaxace, fyzická aktivita, změny ve stravování a životním stylu a podobně. Protože samotná myšlenka překyselení vznikla pravděpodobně jako komerční tah, je samozřejmě v prodeji bezpočet nijak zvlášť levných přípravků, pomůcek a prostředků, jak s tímto problémem bojovat.

Zdroj: Rady na odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi ROZPOZNÁNÍ PŘEKYSELENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ADELA HOLCOVA.

dobry den mam uz dlouho velky problemy prujmy velkou unavu ted me zacaly strasne padat vlasy citim se hrozne spatne nemam chut zit poradte my prosim co mam delat dekuju moc alena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maria.

Zdravím,

měla jsem stejné příznaky a dva roky jsem držela dietu zaměřenou na odkyselení organismu a pak mi zjistili anémii a celiakii ( nesnášenlivost lepku).

Přeji hodně zdraví a věřím, že se Váš stav zlepší.
Maria

Zdroj: diskuze Rozpoznání překyselení

Potraviny na odkyselení organismu

Na odkyselení je doporučována také celá řada konkrétních potravin, které jsou označovány jako zásadotvorné.

Cibule, česnek, ředkev, brokolice, okurky, meloun, květák, houby, rajčata, hrušky, řepa, kapusta, maliny, banány, špenát, fazole, celer nebo například i plzeňské pivo.

Zdroj: Odkyselení organismu

Babské rady na překyselený organismus

Překyselení organismu ale není nové téma, setkaly se s ním už naše babičky. I když kompletní jídelníček se všemi rozbory tehdy ještě k dispozici neměly, dokázaly se s tímto problémem úspěšně popasovat. Kromě dostatku odpočinku a vyvarování se stresu a nadměrné konzumace alkoholu sázely především na očistné koupele.

Solné koupele pomáhají odvádět škodlivé kyseliny z pohybového aparátu, zejména pak z kloubů. Teplota solné lázně, kdy ve vaně rozpustíme 8 plných lžic soli, by neměla přesáhnout 37 °C. Koupele trvající deset minut se doporučuje absolvovat 2x týdně.

Žádoucí účinky má i rašelinová koupel. Ta zlepšuje činnost svalstva, zvyšuje prokrvení všech částí těla a velmi intenzivně působí proti problémům souvisejícím s revmatem, artritidou a proti onemocnění srdce. Rašelinové koupele obohacené v současné době o sůl z oblastí Mrtvého moře jsou pro odkyselení organismu doslova zázrakem, který si dopřejte až 3x týdně. Pozitivní změny zaznamená i vaše pokožka. Oceníte její hebkost, pružnost a celkově vitálnější vzhled.

Zdroj: Babské rady na odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ ORGANISMU OLEJEM POMALOU FORMOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Já tyhle očisty těla olejem provozuju vždy 10 dní v kuse a jsem pak jak znovuzrozená. Kamrádka to dělá taky, ale ta vydrží vždy jen 7 dní se stejnými účinky. U každého to funguje jinak, ale mělo by to být provozováno vždy několik dní za sebou v kuse.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka Bylinka.

Ten olej je výborná věc ale pro dokonalé vyčištění je potřeba přece jenom více.Stejně jako v přírodě, tak i u člověka je překyselení škodlivé.Jsme nemocní a ztrácíme životní sílu.Tělo se brání a pokouší se kyselé látky neutralizovat.K tomu odčerpává bunkám bazické minerály jako draslík,hořčík...To vede ke vzniku neutrlizačního odpadu.Tělo onemocní.Co musíme udělat pří překyselení organismu? vyčištění-odkyselení-remineralizace organismu.Ráda Všem poradím.Bylinka

Zdroj: diskuze Čištění organismu olejem pomalou formou

Odkyselení organismu jedlou sodou

V Čechách je běžně k mání balení po 50 g „Jedlá soda – regulátor kyselosti“. Cílem je udržovat pH v moči kolem neutrální hodnoty 7.

Škála pH je od 1 do 14, hodnoty menší než 7 jsou kyselé, nad 7 jsou zásadité.

Rozdíl hodnot o 1 znamená 10x, tedy pH 5 je 10x kyselejší než pH 6.

Než dosáhnete stabilní hodnoty pH 7, užívejte 2x denně (ráno a večer) jednu čajovou lžičku jedlé sody rozpuštěné ve 1/4 l vlažné vody.

Doporučení ke stravování:

  • redukovat cukr;
  • redukovat pšeničné pečivo, nezahušťovat omáčky jíškou;
  • upřednostňovat potraviny se zásaditým zbytkem (kysané zelí, zralé citrusy);
  • nedoporučuje se jíst slupky, obvykle jsou nestravitelné a jedovaté.

Po normalizaci pH postačí už jenom 2x až 4x týdně užívat 1x za den obvyklou dávku jedlé sody.

Lakmusové papírky můžete použít od firmy JUST, dají se nastříhat na čtverečky z proužků, což postačí.

Zdroj: Babské rady na odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi OČIŠTĚNÍ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linda.

Mě na pročištění organismu pomohla goldenyacca,cítím se velmi dobře a plná energie.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očištění organismu

Jak na odkyselení organismu

Účinnou zbraní proti překyselení mají být údajně dechová cvičení a relaxace, fyzická aktivita, změny ve stravování a životním stylu a podobně. Protože samotná myšlenka překyselení vznikla pravděpodobně jako komerční tah, je samozřejmě v prodeji i bezpočet nijak zvlášť levných přípravků, pomůcek a prostředků, jak s tímto problémem bojovat.

Zdroj: Odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi TABLETY NA ODVODNĚNÍ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena šejvlová.

vhodný přípravek na odvodnění organismu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tablety na odvodnění organismu

6 hlavních potravin na snížení kyselosti organismu

  • kořenová zelenina
  • brukvovitá zelenina
  • listová zelenina
  • česnek
  • papriky (kapie)
  • citrony

Zdroj: Odkyselení organismu

Koupel na odkyselení těla

Bylinná koupel na odkyselení – řepík a přeslička 20 g

Tato koupel je silná a účinná. Napomáhá odkyselení organismu tím, že vylučuje toxiny přes pokožku. Pomáhá při vyrážce, odřeninách a napomáhá hojení ran. Má protizánětlivé účinky.

Praktické balení v sáčku: Koupel je k dostání v nálevovém sáčku pro rychlou a pohodlnou přípravu koupele.

Snadná příprava koupele: Bylinný sáček vložíme do vany s teplou vodou a necháme louhovat. Po 10 minutách je koupel připravena. Teplota lázně by měla být taková, aby byla příjemná vašemu tělu. Balení 20 g.

Zdroj: Odkyselení těla

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Boženka.

Jsou levnější produkty na vyčištění organismu. Výrobky jsou také na bylinné bázi, dokonce v BIO kvalitě. Jsou to české výrobky v té nejlepší kvalitě. Colonix stojí 1300,- Kč, InPure stojí 490,- Kč a jde sehnat ještě levněji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel E..

Dobrý den,

musím souhlasit s paní Boženkou, mám téže vynikající zkušenosti s In Pure od firmy Sunkins, stojí podstatně méně, vše je v bio kvalitě, jde o český výrobek, navíc je vynikající i pro alergiky:-).

Máte-li zájem napište email pošlu Vám zkušenosti ...

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Základem je voda

Základ života i našeho těla! V našem mírném podnebném pásmu vyloučí dospělý člověk denně nejméně 2,4 litry vody močí, potem, stolicí a dýcháním. Toto množství musí být bezpodmínečně zase doplněno. Část chybějící vody přijímáme v potravě, větší část však musíme doplnit pitím.

Zdroj: Rady na odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Boženka.

Pokud chceš složení Colonixu, tak mi napiš na e-mail, mám ho a pošlu Ti ho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

dobrý den,také bych ráda věděla složení Colonixu,nikde není podrobnější popis,vypadá to,jak když ho výrobce tají.



díky

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Čím dochází k překyselení?

Především naším „moderním“, přesněji řečeno sebevražedným jídelníčkem. Leckde na internetu najdete podrobnější seznamy, které potraviny jsou kyselinotvorné, které jsou neutrální a které jsou naopak zásadotvorné. Úmyslně se píše „kyselinotvorné“ a „zásadotvorné“, nikoliv kyselé či zásadité, protože samotná chuť potraviny není rozhodující. Pro příklad: citron chutná kysele, a přesto je to potravina, která tělu pomáhá udržet zásaditější (zdravější) vnitřní prostředí.

Zdroj: Rady na odkyselení organismu

Čaj na odkyselení organismu

Ideální je dvousložkový čaj na odkyselení organismu:

Dopolední bylinný čaj

Fenykl plod – podporuje správnou střevní mikroflóru, zažívací trakt

Andělika kořen – podporuje správné pH zažívacího traktu

Pampeliška kořen – podporuje detoxikaci, střevní mikroflóru

Pampeliška list – podporuje funkci jater a žaludku

Benedikt nať – podporuje zažívání, očistu

Řepík nať – podporuje funkci jater, žlučníku a střev

Puškvorec kořen – podporuje správné trávení

Odpolední bylinný čaj

Jitrocel list – podporuje správnou mikrobiální a střevní mikroflóru

Kopřiva nať – podporuje ledviny, vylučování, hladinu cukru v krvi

Lopuch kořen – podporuje očistu krve

Truskavec nať – podporuje zažívání střeva, hubnutí

Tužebník nať – podporuje normální hladinu cholesterolu v krvi, očistu

Vřes nať – podporuje ledviny a močové ústrojí

Zdroj: Odkyselení těla

Obnovení rovnováhy pH v těle člověka

Ideální hodnota pH krve je 7,4, obvykle se pohybuje v nepatrném rozmezí od 7,35 do 7,45. To znamená, že krev musí být neustále lehce zásaditá. Tělo tedy musí nepřetržitě a za každou cenu udržet pH v nepatrném rozptylu uvnitř těchto hraničních hodnot, jinak umíráme. Když tělu znesnadníme udržení přesného pH krve, tou cenou, kterou platíme, je naše zdraví. Tělo prostě musí obětovat část sama sebe (níže popsanou demineralizací), jen aby se udrželo naživu, to je v rozmezí hodnot pH 7,35–7,45.

Zdroj: Rady na odkyselení organismu

Životní prostředí

Mnoho z nás je dítky měst denně vystavovanými smogu, výfukovým zplodinám, elektrosmogu a dalším jedovatým látkám z ovzduší. Bohužel ani takové prostředí nenapomáhá pH rovnováze našeho těla.

Zdroj: Odkyselení organismu

Odkyselení organismu a hubnutí

Pokud patříte mezi zastánce teorie o překyselení a myslíte, že by tento problém mohl být jednou z příčin vaší nadváhy, měli byste vědět, že mezi hlavní údajné důvody vzniku překyselení patří špatná skladba jídelníčku a nevhodný životní styl. Zejména pak:

  • přemíra masa a mléčných výrobků
  • jednoduché cukry
  • alkohol a kofein
  • kouření
  • těžká tučná jídla, konzervovaná a chemicky upravovaná jídla
  • znečištění prostředí a potravin (v důsledku intoxikace půdy chemikáliemi)

Výše uvedené činitele byste se tedy měli snažit ve svém životě omezit nebo zcela vynechat – u některých faktorů to samozřejmě bude velký problém (těžko ovlivníte znečištění ovzduší a půdy). Ať už v překyselení věříte, či nikoli – omezením kouření, alkoholu, tučných a těžkých jídel či cukrů rozhodně nic nepokazíte, právě naopak. Vaše nadváha půjde téměř jistě dolů, ať už bylo její příčinou cokoli.

Zdroj: Rady na odkyselení organismu

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Jitka Konášová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP