Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ODBARVENÍ ČERNÝCH VLASŮ

OBSAH

Odbarvení vlasů octem

Dojem zesvětlení vlasů vytvoříte pomocí octa – ocet vaše vlasy oživí a dodá jim lesk. Na zesvětlení vlasů octem použijte 800 ml vody, 15 ml octa a povařte s heřmánkem nebo kopřivou. Odvarem opláchněte vlasy, které pak budou nejen lesklé, ale připravený odvar jim navíc dodá látky, které podpoří jejich celkovou regeneraci a růst.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVETLENI TMAVYCH VLASŮ NA SVĚTLE HNĚDÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

ahoj moc dlouho se snažím mýt světle hnědé vlasy a pořád mi to nevychází prosím Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi máte silnou pigmentaci nebo silný vlasový stvol, který neustále drží tmavý odstín. K odbarvení takových vlasů je zapotřebí speciální zesvětlující barva, kterou mají jen profesionální kadeřnice, protože její použití je velmi rizikové. Může dojít ke spálení vlasů až na chemlon. Doporučuji obrátit se na kadeřnický salon, nejlépe Bomton, kde vám zesvětlení bezpečně provedou.

Zdroj: diskuze Zesvetleni tmavych vlasů na světle hnědé

Odbarvovací lázeň na vlasy

Zesvětlovací lázeň na vlasy, jak název napovídá, slouží k zesvětlení barvy. U zesvětlení vlasů stejně jako u barvení a odbarvování musí dojít k chemické reakci. Aby došlo ke stažení uměle dodaného pigmentu, je potřeba použít melírovací prášek a peroxid. Aby nedošlo k úplnému odbarvení, míchají se tyto dva prostředky v poměru 1 : 2 anebo se k nim přimíchává šampon.

Složení

Peroxidová lázeň se skládá z těchto ingrediencí: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, požadovaná hnědá barva.

Postup

Odbarvovací prášek, peroxid vodíku a šampon smícháme v poměru 1 : 3 : 3. Naneseme na vlasy, a to tak, že je nejprve rozdělíme na 3 části. Poté barvíme postupně od zdola a následně vlasy promasírujeme, jako když si myjeme hlavu šamponem. Přesný čas, jak dlouho nechat směs na hlavě, je individuální, musíte si to kontrolovat sami, ovšem maximální doba je 60 minut. Je dobré do odbarvovací lázně kápnout i pár kapek oleje – pro šetrnější odbarvování. Výsledek odbarvení bude stejný, ale vlasy budou méně poničené. Mějte na paměti, že odbarvovací lázní zesvětlující vlasy z tmavě hnědé na světle hnědou nikdy hned nedocílíte krásné studené barvy. Podtón vlasů vždy bude teplý.

Připravenou směs můžete nanášet jak na mokré, tak na suché vlasy, ale lepší je na suché vlasy. Takto samozřejmě můžete postupovat i při odbarvení černých vlasů.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem BARVENÍ VLASŮ NA MODRO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý den, dcera (hnědovláska) si chce obarvit vlasy na modro. Znamená to nejprve odbarvení na platinovou blond a pak tu modrou. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Špatné vítány také, alespoň jí to dám přečíst a třeba jí to pustí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Dani, jsi skvělá máma, když se takhle preventivně zajímáš o to, jak si má tvoje dcera nabarvit vlasy na modro. :-) Je fajn, když je mezi matkou a dcerou fungující kamarádský vztah.
Teď k tomu barvení. Při barvení tmavých vlasů je třeba skutečně nejdříve stáhnout jejich barvu nějakou barvou na vlasy, která odbarvuje na blond. Při odbarvování vlasů postupujte podle návodu, který je u přípravku přiložen a nepřekračujte maximální dobu působení chemie na vlasech. Po tomto odbarvení dosáhnete podkladového odstínu, který umožní dosáhnout temnou ale sytou modrou barvu. Pokud byste chtěli mít vlasy zářivě modré, tak bude potřeba odbarvení ještě jednou opakovat. Takže zářivé modré vlasy budou vyžadovat dvě balení odbarvovací barvy na vlasy. Mezi odbarvováním nechte vždy přestávku alespoň 2 hodiny, aby mohly vlasy pěkně proschnout. Proschlé vlasy pak lépe vztřebávají další barvu. Mezi barveními nedávejte na vlasy žádnou péči, žádný kondicionér! Kondicionér nebo maska by vlasy zalepily a zkazily by následné barvení na modro.
Po nabarvení modrou barvou vlasy ošetřete jedním balíčkem následné péče po barvení vlasů nebo kondicionérem na barvené vlasy. Zbylé balíčky následné péče o vlasy po barvení, které byly součástí barvy na vlasy, postupně vypotřebujte po každém mytí modrých vlasů.
Modrá barva se bude postupně z vlasů smývat a bude také šísovat na sluníčku. Zároveň jí nesmírně bude ohrožovat chlorovaná voda například v bazánu ale i voda z vodovodu bývá chlorovaná. Chlorovaná voda může postupně změnit modrou barvu do ošklivě zelené anebo třeba i jiné :-(.
Je třeba respektovat skutečnost, že barvení vlasů je nebezpečný proces, který by se měl raději pčenechat odborníkům v kadeřnictví. Vlasy se touto barvící procedůrou v každém případě změní. Po takovém barvení se významě sníží životnost vlasů, které se ve zvýšeném počtu začnou postupem času odlamovat, pokud ještě dříve nevypadnou. S těmito následky je třeba po takovém barvení počítat a věnovat vlasům zvýšenou péči. Po barvení je, jako následná péče, dobrá maska na barvené vlasy, kde je jen rozmýchaný olivový olej a žloutek. Tahle maska na barvené vlasy totiž nezmění barevný odstín obarvených vlasů a přesto je vyživí.
Držím palce, ať se obarvení povede a dcera bude moci být za modrou hvězdu! Napište sem pak, jak to celé dopadlo.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů na modro

Po odbarvení vždy na vlasy dejte vhodnou masku

Předně je třeba poznamenat, že každé přírodní zesvětlení vlasů je založeno na jejich vyšísování a jako takové vždy více či méně vlasy poničí – vysuší. Proto je nezbytné na zesvětlené vlasy aplikovat ozdravnou kůru, která vrátí vlasům jejich původní hebkost, svěžest a lesk.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi ODBARVENÍ A OBARVENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Dobrý den, už asi rok si barvím vlasy na černo.( naposledy asi pred dvěma měsíci) Nyní bych se chtěla vrátit k barvě co jsem mívala kdysi bordo.Koupila jsem si na odbarvení melírovací prášek s 12% peroxidem a chtěla bych se zeptat, zda mohu ihned ten den obarvit vlasy na bordo. Děkuji za odpověd Vlasta

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Odbarvení a obarvení vlasů

Za jak dlouho znovu barvit vlasy

Jestli chcete razantněji změnit barvu typicky odbarvit na blond, tak opakované odbarvení by mělo proběhnout buď po důkladném vyfénování, ale lépe po 4 hodinách, aby vlasy pěkně proschly. Jinak se opakovaná barva nedostane dovnitř vlasu a neodstraní původní barvivo a tím dostanou vlasy nažloutlý nádech.

Pokud si chcete udržet stále šmrncovní barvu, tak by opakované obarvení mělo znovu proběhnou každých 6 týdnů, kdy se nejdříve obarví odrosty u hlavy a pak zbytek délky vlasů.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

TIP:

Prodloužené vlasy si můžete pořídit levněji na Zbozi-vlasy.cz.

Více informací ke kvalitě vlasů najdete na portálu www.vlasy.cz:

Zdroj: Prodlužování vlasů levně

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den můžete mi prosím poradit jak se zbavit černých vlasů. Děkuji. Richtrova.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vlasy

Rebarbora na zesvětlení vlasů

Rebarbora ve skutečnosti vlasy neodbarvuje, ale barví je na žluto, takže pokud máte vlasy plavé nebo světlé, tak tento recept může tyto vlasy i ztmavit! Před tímto zesvětlením vlasů si nejdříve opatřete sušený kořen rebarbory. Budete potřebovat asi jednu lžíci sušeného kořene rebarbory. Tento kořen vařte ve čtyřech šálcích čisté vody ve skleněném hrnci nebo v jiné nekovové nádobě 1 hodinu. Nechte směs vychladnout a poté ji scedíte přes jemné sítko. Pro silnější efekt obarvení vlasů použijte 3 šálky vody namísto uvedených čtyř šálků. Přelívejte své vlasy tekutinou z kořene, kterou pak zase hned zachytávejte v misce pod vlasy a znovu ji nalévejte na vlasy. Tento postup zanechá na vlasech trvalý blond odstín. Vysušením vlasů na přímém horkém slunci posílí vliv zesvětlování pomocí kořene z rebarbory. S rebarborou můžete při zesvětlování určitě experimentovat, zde je ještě jeden postup, jak dosáhnout s její pomocí světlých vlasů. 1/4 šálku nasekané čerstvé lodyhy od listu rebarbory, kterou uvaříte ve 2 šálcích vody a necháte vychladnout a omývejte s ní své vlasy, než zesvětlají. Místo namáhavého koupání vlasů v odvaru z rebarbory můžete odvar nalít do rozprašovače a vlasy si s jeho pomocí stříkat až do doby než se vám podaří dosáhnout požadovaného světlejšího odstínu svých vlasů. Jako alternativu můžete při vaření použít červené víno místo vody a vlasy tak dostanou ještě teplejší tón. Po odbarvení je třeba vlasy zneutralizovat pomocí jedné lžičky jedlé sody a hrnku vody, čímž se vlasy opláchnou a po masáži se dobře spláchnou čistou vodou.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondra.

jak sem připravit na miti vlasu co ajak

Zdroj: diskuze Myti vlasu

Efassor

Efassor je speciální odbarvovač na vlasy z drogerie DM, určený pro odstranění nežádoucí barvy z vlasů. Účinně odstraňuje nežádoucí barvu z vlasů a rychlého a efektivního odstranění barvy docílíte bez poškození. Přípravek je vhodné použít pro korekci stávající barvy nebo pro její úplné odstranění. Lze aplikovat na celou hlavu nebo na jednotlivé partie.

Použití:

Aplikujte vždy na suché, neumyté vlasy. Potřete vlasy směsí nebo aplikujte pomocí štětce jen na jednotlivé partie. Po dobu působení vlasy masírujte.

Pro odstranění barvy:

Smíchejte 1 sáček přípravku Efassor a 60 ml teplé vody, naneste a nechte působit 5 až 20 minut.

Pro zesvětlení až o 1 tón:

Smíchejte 1 sáček přípravku Efassor a 60 ml teplé vody, naneste a nechte působit 10 až 20 minut.

Pro zesvětlení až o 2 tóny:

Smíchejte 1 sáček přípravku Efassor a 75 ml 6% oxidačního krému, naneste a nechte působit 15 až 40 minut (jen na jednotlivé partie!).

Tmavé odstíny překryté barvou:

Smíchejte 1 sáček přípravku Efassor a 75 ml 9% oxidačního krému, naneste a nechte působit 35 až 60 minut (jen na jednotlivé partie!).

Oxidační krém není součástí balení, je nutné jej dokoupit zvlášť. U oxidačního krému nepřekračujte doporučenou koncentraci. Nejdříve vlijte vodu nebo oxidant do nekovové misky a poté přidejte Efassor. Vyhněte se kontaktu s čelní a temporální částí hlavy.

Dle recenzí je přípravek Efassor při domácím použití jako odstraňovač barvy z vlasů dobrý pro menší zesvětlení nebo odstranění nevymytého šamponu, ale vlasy po něm vyžadují vyživující péči. Odbarvení vlasů na původní barvu při domácím postupu nedocílíte, to nedokáže žádný nejlepší odbarvovač na vlasy, pokud si dlouhodobě barvíte vlasy.

Zde můžete vidět cenu produktu Efassor.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Paula.

Zkoušela jsem různé metody prodlužování vlasů nejvíce mě vyhovuje clip in.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evženie.

Na www.vlasy-levne.cz mají více metod prodlužování. Pro mě jsou clip in nejlepší.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Cena za prodloužení vlasů

Zde je uveden seznam cen prodlužování vlasů.

Zdroj: Prodloužení vlasů

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leona.

Pro mě je důležité u koho nakupuji materiál k prodloužení vlasů. A to splňují www.vlasy-levne.cz.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Paula.

Na stránky jsem koukala, pro mě je důležité, že materiál k prodloužení je z pravých lidských vlasů. Dobře se pak udržuje.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Amálka.

U vlasy-levne mají k prodoužení vlasů i metodu tape. Zkusila jsem si je dát. Výsledek byl dobrý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Taky uvažuji o permanentní metodě tape. Dokonce nabízí aplikaci u nich na poboče.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Řídnutí vlasů u žen – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět řídnutí a vypadávání vlasů u žen.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Extra TIP:

Pečující kosmetiku pro krásnou barvu vlasů seženete v kadeřnických salonech anebo v internetových prodejnách.

Redken Color Extend - péče o barvené vlasy Kérastase - péče o barvené vlasy

Redken Color Extend - pro péči o barvené vlasy

Kérastase Chroma Riche - pro barvené vlasy, brilantní lesk a ochranu vlasů před poškozením.

Doporučujeme e-shop s nejširší nabídkou na trhu: www.zbozi-vlasy.cz anebo jeho slovenskou verzi www.vlasy.com.

Více se o barvení vlasů můžete dozvědět na Vlasy.cz.

Zdroj: Barvení vlasů - kam pro novou barvu vlasů?

Řídnutí vlasů u žen při špatné dietě

Mnoho žen si rádo naordinuje diety na rychlé hubnutí, při kterých omezí vyváženou stravu. Při špatném stravování potom může dojít k nedostatku proteinů přijímaných stravou. Proteiny (bílkoviny) jsou základním stavebním kamenem pro tvorbu vlasů. Z toho vyplývá, že špatná strava = málo vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Zesvětlení vlasů šamponem

Samotný šampon, který dokáže zesvětlovat barvy, neexistuje. Existují přelivy, pěny nebo šampony, které žluté odlesky potlačují, avšak nedovedou sjednocovat odrosty či barevné odlišnosti ve vlasech (například melír). K zesvětlení vlasů anebo ke sjednocení barvy dojde pouze při chemickém procesu. Rovněž je velmi obtížné získat z černých vlasů skutečný blond nebo platinový odstín. V tomto případě se musí černý pigment nejdříve „stáhnout“ a až poté je možné aplikovat světlejší barvu. Proces zesvětlování je potřeba opakovat i několikrát za sebou, dokud se nedosáhne kýženého efektu. Výsledek pak ale záleží i na kvalitě vlasů. Pro zmírnění odrostů je vhodné aplikovat melír v barvě, která nejvíce odpovídá vlastním vlasům. Melír se postupně vymývá a rozdíly nejsou tak vidět. Přesto platí pravidlo, že chemicky ošetřené vlasy musí odrůst.

Trh samozřejmě nabízí celou řadu výrobků, jako například šampon na zesvětlení tmavých vlasů, zesvětlující šampon na tmavé vlasy, šampon na zesvětlení melíru, zesvětlující šampon Balea, ale všechny tyto „šampony“ vždy obsahují chemické látky pro úpravu barvy vlasů, které můžete vidět zde.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Mytí vlasů s kondicionérem

Používání kondicionéru by při mytí vlasů mělo být stejnou samozřejmostí, jako je používání šamponu. Při mytí šamponem se vlas otevře, aby se mohl umýt, a kondicionér ho uzavře zpět, aby byl chráněn a zacelen. Kondicionér na rozdíl od šamponu nenanášejte od hlavy, ale spíše do délek a konečků vlasů, aby vám pak účes lépe a déle držel. Vlasy ošetřené kondicionérem se navíc většinou lépe rozčesávají. Kondicionér naneste na umyté, mírně prosušené vlasy a na závěr ho důkladně z vlasů vypláchněte.

Zdroj: Jak na mytí vlasů

Řídnutí vlasů z duchovního hlediska

Psychika hraje v našem těle významnou roli. Prožíváme-li stres nebo úzkost, tak často při tom měníme k horšímu způsob a kvalitu stravování, a to dohromady tvoří podmínky pro zánik vlasových cibulek a následné strátě vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Vypadávání vlasů u mužů – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět vypadávání vlasů u mužů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP