Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

OBNOVA VLASOVÉHO PIGMENTU

OBSAH

Reparex – cena

Zde je uveden seznam nejnižších cen přípravku Reparex.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Diskuze

V diskuzi OBNOVA TVORBY PIGMENTACE KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Jílková.

Má někdo zkušenost s obnovou pigmentu po poranění kůže na pleti?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obnova tvorby pigmentace kůže

Reparex – video

Zde je video, na kterém je možné vidět aplikaci přípravku Reparex.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Diskuze

V diskuzi AKO ODSTRÁNIŤ ŠKVRNY Z REPAREXU NA TRIČKU ČERVENEJ FARBY ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý deň,začala som používať váš prípravok-reparex a som nadmieru spokojná.Čo mi robí problém,je to že pri používaní reparexu som si zašpinila červené tričko a slabo zelené tričko,určite by som to nechcela čistiť savom a ani peroxidom.Veľmi by som vás prosila,aby ste mi poradili čím by mi zišli tie škvrny z takýchto farebných tričiek.Zatiaľ dakujem a prajem pekný deň.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Skvrny z Reparexu jdou vyčistit a lehce. Použiju pár kapek Vanishu hned před praním barevné textílie, pak ji vyperu v pračce a všechny skvrny zmizí po 1 praní. Z kůže odstarníte taky velice lehce a to pleťovým mlékem.

Zdroj: diskuze Ako odstrániť škvrny z reparexu na tričku červenej farby ?

Šedivění a stres

Šedivění vlasů je mnohem vážnější problém, než se mnozí domnívají. Šedivění je buď příznakem stárnutí, anebo choroby, přinejmenším bývá průvodním znakem stresu anebo systematického potýkání se s problémy.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT PIGMENTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

mám pigment pod nosem,zkoušela jsem i leasry a ruzné bělící krémy a zmizíky a pigment je tam stále jsem z toho neštastná poradíte mi jak ho odstranit?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel KAmča.

Na bělení pigmentu pod nosem zkus hydrochinon nebo mýdlo s kyselinou kojic. Tady je seznam několika produktů, které by mohly pomoct: www.heureka.cz/?h%5B…

Zdroj: diskuze Jak se zbavit pigmentu

Použití Reparexu pro muže

Reparex pro muže je speciální neškodný kosmetický preparát, který dokáže šedivým vlasům vrátit jejich původní barvu. Přípravek se nanáší na pokožku ke kořínkům v malých dávkách a ihned vmasíruje do pokožky. První účinky výrobku se obvykle projeví po 1–3 týdnech. U velmi tmavých nebo již dlouho šedivých vlasů se začíná zabarvování projevovat později.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Diskuze

V diskuzi SLIZNICE JÍCNU OBNOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohacek.

Má někdo zkušenosti s léčbou popálené sliznice jícnu po chemoterapii ? Jak obnovit sliznici - čím ? Děkuji. Pište prosím na meil !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Me poradila doktorka vždy kousek másla pro lepší polykani

Zdroj: diskuze Sliznice jícnu obnova

Co je Reparex?

Reparex sám o sobě je bezbarevná tekutina, jejíž složení je patentováno. Je jednoznačně zřejmé, že produkční řada Reparexů tvoří bezbarvá tekutina, která je v průsvitných flakonech z umělé hmoty. Jednotlivé typy Reparexu – pro muže, pro ženy a na kníry a vousy – se navzájem neliší různými barvami, jsou tedy všechny stejně bezbarvé. Liší se jenom složením, a to podle toho, k jakému účelu si Reparex zakoupíte.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Diskuze

V diskuzi DÁ SE LÉČIT ZTRÁTA PIGMENTU A KTERÝM LÉKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Sadílková.

Kterým lékem se dá léčit ztráta pigmentu, děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dá se léčit ztráta pigmentu a kterým lékem

Reparex – recenze

Podle recenzí je jisté, že většině lidem tento produkt pomohl, proto by ho rádi doporučili i dalším uživatelům s předčasným šedivěním vlasů. Tento produkt je celkově velmi dobře hodnocen, jeho percentuální úspěšnost činí 60 %. Ale jako každý přípravek má i tento své pro a proti. Výhodou je zakrývání šedin. Naopak nevýhodou je zbarvení vlasů do červena. Ale záleží na každém uživateli, jakou dříve měl a nyní chce mít barvu vlasů.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA PIGMENTU, BÍLÉ FLEKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobry den mam ztratu pigmentu na kuzi na genitaliich lecim se stim uz 5 rok a nikdo nevi co toje problem je v tom ze se my to rozsiruje a svedi mokva mam zastavenou menstruaci ale nic nepomaha prosim o radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ztráta pigmentu, bílé fleky

Jak Reparex funguje

Obnova vlasového pigmentu, to nabízí Reparex. Princip fungování přípravku spočívá v tom, že oxidovaný bezbarvý melanin, který je v šedivých vlasech, je pomocí enzymu alfa reduktáze, obsaženém v přípravku Reparex, redukován, tedy zbaven kyslíku. Ztrátou kyslíku se melanin opět zabarví a vlasy získají zevnitř svoji původní barvu.

Z melaninu odebraný kyslík naváže enzym na dusičnan stříbrný, který se po malých množstvích během aplikace přípravku z vlasu vymyje nebo vyčeše. Takže oproti klasickým barvám barví Reparex vlasy zevnitř. Reparex má některá specifika, která je potřeba vzít v úvahu. Proto vám doporučujeme dodržovat následující opatření:

  • Reparex je speciální neškodný kosmetický preparát, který vašim šedivým vlasům vrátí jejich původní barvu. Přípravek nanášejte na pokožku ke kořínkům v malých dávkách a ihned vmasírujte do pokožky konečky prstů. První účinky výrobku se projeví po 1–3 týdnech.
  • Nenanášejte na jedno místo nadměrné množství přípravku. Zabráníte tak vzniku urychlené redukce, při které příslušné místo dostane načervenalý nádech. Ten je naštěstí možné odstranit umytím vlasů.
  • Přípravek nenanášejte na vlasy bezprostředně před uložením se ke spánku. Mohl by způsobit zašpinění ložního prádla. Nejkratší doba pro nanášení je jedna hodina před spánkem. V případě nutnosti je zapotřebí vlasy dokonale vysušit fénem.
  • Účinnost přípravku se projeví po uplynutí dvou až tří týdnů. U lidí s původně velmi tmavými vlasy nebo u lidí, kteří jsou již dlouhý čas úplně šediví, případně albínů, začíná přípravek působit později. Při dalším užívání již vlasy reagují rychle.
  • Doporučujeme uschovávat výrobek na tmavém místě. Fotoreakce v důsledku prudkého světla může snížit jeho účinnost.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Obnova vlasů po chemoterapii

Ztráta vlasů (alopecie) je naštěstí dočasná, po ukončení chemoterapie dojde k obnovení vlasového porostu. Stupeň poškození pohlavních orgánů cytostatiky a s tím související funkční důsledky, stejně jako možná změna (reverzibilita) tohoto poškození, závisí na několika okolnostech, ale především na druhu a dávce podaného cytostatika. Pozdní následky po radioterapii se objevují po třech a více měsících od ukončení léčby (12 až 24 měsíců) a jsou neměnné (ireversibilní). Jedná se o některá orgánová poškození, vznik nežádoucích účinků radioterapie závisí do určité míry na dávce ozáření a ozařovaném místě, například oblast hrudníku, oblast malé pánve. Po ozařování místa s vlasovým porostem může být ztráta vlasů (alopecie) trvalá, někdy zůstává v ozařovaném místě i zvýšená pigmentace kůže.

Zdroj: Vlasy po chemoterapii

Poradna

V naší poradně s názvem ZTRÁTA PIGMENTU BÍLÉ FLEKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Jak na bílé flíčky, které nejspíš vznikly z důvodu dřívějšího poranění?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bílé flíčky po předchozích zranění jsou vlastně jizvy. Tyto jizvy vznikly z náhradního vaziva, které bohužel nemá stejné vlastnosti, jako původní kůže. S trochou štěstí se dají mírně vyrovnat jejich povrchové nerovnosti pomocí lejzru nebo dermabráze. Ale barva moc upravit nejde. Pouze dočasně se dají tyto barevné odchylky překrýt pomocí make-up krémy.
Pokud by bylo příčinou bílých flíčků něco jiného, například pityriáza, tak se dají léčit a můžete se jich zbavit natrvalo. Nezbytné by bylo vyšetření pravého původu flíčků u kožního lékaře, který pak určí další postup léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ztráta pigmentu bílé fleky

Použití Reparexu pro ženy

Reparex pro ženy je speciální neškodný kosmetický preparát, který vašim šedivým vlasům pomůže při obnově vlasového pigmentu. Přípravek nanášejte na pokožku ke kořínkům v malých dávkách a ihned vmasírujte do pokožky konečky prstů. První účinky výrobku se projeví po 1–3 týdnech. Pokud jste dříve měla velmi tmavé vlasy, projeví se zabarvování později.

  • Nenanášejte na jedno místo nadměrné množství přípravku, vlasy by mohly mít načervenalý nádech. Při nanášení přípravku nespěchejte, buďte pečlivá.
  • Přípravek nenanášejte na vlasy bezprostředně před uložením se ke spánku, může ušpinit ložní prádlo. Nejkratší možná doba pro jeho použití je jedna hodina před spánkem. V případě nutnosti vlasy ještě dokonale vysušte fénem.
  • Uchovávejte výrobek na tmavém místě. Fotoreakce v důsledku prudkého světla může snížit jeho účinnost.
  • Reparex je určen jen pro vnější použití! Chraňte před přístupem dětí!

Nových invazivní barvy na vlasy, které se nedávno objevily na trhu, ovlivňují složky Reparexu natolik, že se mohou objevit nežádoucí barevné kombinace. Určitá složka přítomná v Reparexu může účinkem agresivních látek, které se nacházejí v barvách na vlasy zoxidovat a vyvolat zelenkavý nádech vlasů.

Proto doporučujeme:

  • Barvit si vlasy až po důkladném vymytí zbytku Reparexu z vlasů a z pokožky (minimálně 2x důkladně umýt).
  • Navrhujeme aplikovat Reparex až po uplynutí 10 dní od použití barvy, aby se minimalizovalo působení agresivních látek přítomných v barvě na jednotlivé složky Reparexu.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Obnova po léčbě žilek

Většina pacientů po léčbě nemá žádné problémy, jen u některých se vyskytují nepříjemné pocity a bolesti, která lze utlumit pomocí paracetamolu. Některým pacientům se doporučuje bandážování elastickými obinadly nebo nošení kompresních punčoch, ale všichni pacienti jsou vyzváni, aby chodili na krátké procházky a pili dostatečné množství vody. Pacientům se doporučuje, aby se vyhýbali teplé koupeli, vířivkám a opalování.

Zdroj: Jak na metličkové žilky na nohách

Poradna

V naší poradně s názvem VLASOVÝ ZÁBAL NA JAKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Nevím, zda se nanáaší vlasový zábal na mokré, umyté nebo suché vlasy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Pavlo, vlasový zábal se nejlépe aplikuje na suché a čisté vlasy. Suché a čisté vlasy sají tekutiny ze svého okolí mnohem lépe, než vlasy právě umyté, které jsou již nasyceny vodou z jejich mytí. Jedině do suchých vlasů se blahodárné látky z vlasového zábalu dostanou nejlépe. Vlasy musí být před aplikací vlasového zábalu čisté! Pokud používáte lak na vlasy nebo gel, tak vlasy nejdříve umyjte šampónem, vysušte je ručníkem, a nejdříve za hodinu teprve aplikujte vlasový zábal. Čím déle od umytí, tím lépe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vlasový zábal na jaké vlasy

Obnova a regenerace zubní skloviny

Obnova a regenerace zubní skloviny je možná pomocí remineralizace. Vápník a fosfát ve slinách a biofilmu umožňují obnovu části ztraceného obsahu minerálů ve sklovině. V některých případech lze počínající bílou sklovinnou lézi plně remineralizovat a rekonstruovat sklovinu do normálního vzhledu, v jiných případech je možné lézi remineralizovat a zastavit, ale na sklovině zůstane bílá skvrna jako „jizva“. Povrch skloviny je intaktní a umožňuje pronikání remineralizačních iontů (to znamená, že je povrch propustný). Extrémně vysoké koncentrace vápníku a fosfátu v zubní kutikule však mohou mít naopak na kvalitu remineralizace nepříznivý vliv. Vysoké koncentrace podporují vznik kalcium-fosfátových minerálních fází na povrchu skloviny, čímž se snižuje její propustnost a omezuje remineralizace podpovrchové skloviny. Samotná remineralizace izolovaných bílých sklovinných lézí ale – bez ohledu na úspěšnost – neřeší vznik zubního kazu coby onemocnění dutiny ústní.

Zdroj: Zubní sklovina

Co jsou pihy

Pihy jsou ostře ohraničené žlutohnědé skvrny na lidské kůži, obsahující zvýšené množství kožního pigmentu (melaninu). Objevují se především na obličeji, hlavně v oblasti nosu, ale také na jiných místech těla, jako je hruď, ruce, ramena či záda. Množství pih ovlivňuje sluneční záření. Větší míra expozice zvyšuje počet a kontrast pih. V letním období se výskyt pih zvyšuje. Důležitým faktorem jsou také genetické predispozice.

Pihovatost je kožní vada, kdy dochází k nerovnoměrnému rozložení kožního pigmentu. Pihy lze odstranit nebo potlačit užíváním speciálních kožních krémů, případně pomocí skalpelu nebo laseru. Účinnou prevencí zůstává ochrana před slunečními paprsky, a to zvláště u jedinců s citlivou pokožkou.

Zdroj: Babské rady na odstranění pih

Charakteristika mědi

Měď je důležitá pro enzymy, strukturu červených krvinek a pigmentaci. Optimální denní příjem mědi činí 1 až 1,5 mg. Průměrná denní dávka mědi je obsažena v:

  • 10 g čokolády
  • 50 g ořechů
  • 40 g humra
  • 1 kg sýra

Nedostatek mědi způsobuje únavu, selhání tvorby pigmentu, potlačení imunitního systému, poruchy v tvorbě červených krvinek. Zdrojem mědi je čokoláda, ořechy, korýši, játra a luštěniny.

Zdroj: Stopový prvek měď

Bílé fleky na obličeji

Bílé fleky na obličeji mohou mít mnoho příčin, viz níže.

Příčiny

Příčinou vzniku bílých fleků v obličeji může být onemocnění štítné žlázy. Pokud se objevují tečky s vyblednutím o velikosti 1–2 mm a pokud se vyskytují na hrudníku a objevily se na opálené kůži, může jít o světlou variantu výsevu mykotické infekce.

Obrázky

Takto mohou vypadat bílé fleky na obličeji.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky

Bílé skvrny na kůži u dětí

Ojedinělé skvrny barvy bílé kávy, takzvané café-au-lait spots, má spousta dětí i dospělých.

Příčiny

Vyskytují-li se bílé skvrny v počtu více než 6 a pokud jsou větší než 0,5 mm (před pubertou) nebo větší než 1,5 cm (po pubertě), mohou být způsobeny neurofibromatózou 1. typu (Recklinghausenova choroba).

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadají skvrny café-au-lait spots u dětí.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky

Proč máme pihy

Nadprodukcí kožního pigmentu, který je známý jako melanocyt, vznikají v obličejové oblasti malé hnědé skvrny, neboli typické pihy. Pigmentová produkce je také stimulována nadměrným vystavováním pokožky na ultrafialové sluneční záření. U lidí, kteří trpí na pihy, tak je velké riziko spálení pokožky sluncem. A pokud se nechtějí spálit, tak by se měli v létě vyhýbat slunci, protože tyto činnosti podporují rozvoj pih.

Zdroj: Domácí péče o pihy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP