Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

NU SKIN JE PODVOD

OBSAH

The Body Shop soft hands kind heart – all skin types

The Body Shop soft hands kind heart – all skin types má obsah 75 ml. Hydratuje dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (72 %).

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Diskuze

V diskuzi TERCON SKIN CARE NA AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Bohužel i já mám špatné zkušenosti s akné a až donedávna jsem už opravdu nevěděla, co dalšího vyzkoušet.
Jako léčba v lékárně mi poradili vyzkoušet Tercon Skin Care na akné se kterým jsem tedy maximálně spokojená, účinkuje opravdu spolehlivě a rychle. Určitě stojí za to vyzkoušet, mně pomohl moc.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tercon Skin Care na akné

Detoxikační náplasti – podvod nebo pravda

Je jen na vás, zda si tuto techniku očisty organismu chcete vyzkoušet. Každý jsme jedinečný a každému zabírá něco jiného. Ovšem jak říká stará východní medicína, vše souvisí se vším. Tak proč to nevyzkoušet. Jde přeci o očistu bez chemie a zatížení organismu.

Zdroj: Detoxikační náplasti

Diskuze

V diskuzi JEDEN VELKÝ PODVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Je to PODVOD.

Lidi nekupujte to, je to PODVOD.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze JEDEN VELKÝ PODVOD

Testované produkty podle dTestu

  • La Roche Posay Hydreane BB Creme – hodnocení: dobře (67 %).
  • Nivea BB Cream 5 in 1 – hodnocení: dobře (67 %).
  • Yves Rocher BB Créme 6 in 1 – hodnocení: dobře (66 %).
  • Vichy Idéalia BB Créme – hodnocení: dobře (63 %).
  • Clarins BB Skin Perfecting Cream – hodnocení: uspokojivě (58 %).
  • Dermacol BB Cream 8 in 1 Beauty Benefit Glow – hodnocení: uspokojivě (57 %).
  • L´Oréal Paris Nude Magique BB Cream 5 in 1 – hodnocení: uspokojivě (54 %).
  • Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector – hodnocení: uspokojivě (53 %).
  • Maybelline BB Cream Dream Fresh 8 in 1 – hodnocení: uspokojivě (49 %).
  • Biotherm Aquasource BB Cream – hodnocení: uspokojivě (48 %).
  • Clinique Age Defense BB Cream – hodnocení: uspokojivě (44 %).
  • Erborian BB Crème Au Ginseng 5 in 1 – hodnocení: uspokojivě (44 %).
  • Clinique Superdefense CC Cream – hodnocení: uspokojivě (41 %).

Zdroj: Nejlepší BB krém

Diskuze

V diskuzi BLACK SKIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Běla Binková.

Mame pejska pomeranian, ktery trpi vypadavanim srsti tzv. Black skin. Jako maly byl prvnimi majiteli vykastrovan a drst se opet srovnala. Po dvou letech, ale doslo k opětovnému vypadávani srsti. Zkouseli jsme ho léčit na problemy se stitnou žlázou. Davame mu prasky s obsahem melatoninu, ale vysledky se stale nedostavuji. Věk 4 roky.
Dekuji za radu.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý deň. Ja svojmu dávam gynevet, chlorelu, kurkumu. Už pozorujem zmeny. Tak kde srst nemal mu začala rast.

Zdroj: diskuze Black skin

Jak se užívá zelená káva

Užívání přípravků s obsahem výtažku ze zelené kávy podvod není. Jedná se o podporu hubnutí a součást celkového hubnoucího programu, kam nezbytně patří i dietní a pohybový režim. Takže pokud někdo užije jen tabletku s výtažkem ze zelené kávy a nedělá nic jiného, tak opravdu nezhubne.

Dávkování tobolek: 1 tobolka 2x denně 20 minut před jídlem.

Dávkování koktejlu: 1x denně 2 kávové lžičky prášku dobře rozpustit ve 300 ml vody a vypít.

Zdroj: Zelená káva na hubnutí

Diskuze

V diskuzi DETOXIKAČNÍ NÁPLASTI PODVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Kořánová.

Detoxikační náplasti od Detox Pharma,PO Box 135,Ostrava 30 je velký podvod.Nejenže to vůbec nepomůže,ale když jsem část náplastí vrátila,tak jsem několikrát urgovala vrácení peněz a do dneška je nemám.Nenechte se nikdo napálit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Dobrý večer, velice ráda přidávám svůj komentář. Zboží jsem po převzetí obratem vrátila....bohužel do dnešního se mi i přes opakované urgence nikdo neozval. Patrně jsem o své peníze přišla. DOPORUČUJI NENALETĚT!!!

Zdroj: diskuze Detoxikační náplasti podvod

Vaše pokožka je citlivá až začervenalá:

Červená místa na pokožce a pálení jsou projevem velmi citlivé pleti, která reaguje na každou změnu počasí či použitý kosmetický prostředek. Vyžaduje extrémně jemnou péči s nedráždivými složkami. Zklidnění, hydratace a ochrana jsou hlavními kritérii výrobků pro tento typ pleti. Vyhýbejte se prostředkům s přílišnou parfemací, s obsahem alkoholu (vysušuje), parabenů, izothiazolinonů a dalších látek.

BIO Defense Skin denní krém

BIO Defense Skin denní krém 50 ml

Zdroj: Podzimní péče o pleť

Diskuze

V diskuzi IPL DEPILACE STROJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nancy.

Dear Sir/Madam,
This is Nancy from Beijing Nubway S&T Co., Ltd, we are manufacturer of beauty equipment for the skin improvement and skin disease treatment.

Our main beauty equipments are below:
1. High frequency machine for spider veins removal
2. IPL system
3. RF-Fractional/Fraxel CO2 Laser
4. Skin Analyzer System
5. Cryolipolysis Fat Freeze Slimming Machine
6. Q-switched ND: YAG laser: Tattoo removal system
7. 808 Diode laser hair removal
8. Diode Laser Hair re-growth Therapy Device
9. Ultrosonic Fat Burning Device
Other main equipments include RF System, E-Light system, Oxygen Infusion System, Hair and Scalp Analyzer System, Laser Lipo Slimming Machine, LED/PDT System and Teeth whitening machine.
If you want to find more products, please visit WWW.NUBWAY.COM, thanks!
If any product meet your demand , please contact us , we are sure any of your question will get our prompt reply!
Best Regards!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze IPL depilace stroj

TIP

Přípravky pro krásnou a zdravou pleť zakoupíte i v e-shopu pro zdraví a krásu.Skin Essence

Autor: JK pro zdravi-lecba.cz

Zdroj: Co užívat proti vráskám

Výživa pokožky zevnitř

Často zapomínáme na skutečnost, že regenerace pokožky probíhá uvnitř kožních buněk, které mají cyklus asi 30 dnů, poté zanikají a vznikají buňky nové. Pro krásu pokožky je proto vhodné dodávat určité látky přímo tam, kde obnova probíhá. Novinka na trhu - Neobotanics Age Perfection - je doplňek stravy, který svým složením působí proti povadlé a mdlé pokožce s tendencí k "šedivění". Komplex antioxidantů prokrvují pokožku, navracejí její svěžest a barvu.


Pokud chcete navíc podpořit pružnost a zmírnit či vyplnit drobné vrásky, sáhnete po Neobotanics Skin Essence. Patentované látky, které tyto preparáty obsahují, jsou nepochybně tím nejluxusnějším zbožím na našem trhu a navíc za rozumnou cenu.

Autor: JK, zdravi-lecba.cz

Zdroj: Podzimní péče o pleť

Diskuze

V diskuzi VÝTAŽEK ZE SEMEN ZELENÉ KÁVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zina.

Vydírače peněz a je to!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

Vyhozené peníze !!!! Souhlasím s předešlými příspěvky - je to jen další reklamní podvod a způsob jak vytáhnout z lidí nemalé peníze! Green - Coffe a "zázračné" zhubnutí = po měsíci ani kilo a vrácení peněz - podvod. Naletěla jsem a stydím se.

Zdroj: diskuze Výtažek ze semen zelené kávy

Poznámka autora:

Toto ošetření je velmi příjemné a vyhlazení pokožky poznáte okamžitě. Můžete po něm použít make-up anebo rovnou odejít, pleť je krásně vypnutá a pružná, místy se může objevit dočasné začervenání. Měli bychom však mít na paměti, že po této aplikaci je nutné pokožku chránit před slunečním světlem a používat ochranné prostředky s vysokým UV filtrem. Současně doporučujeme používat kvalitní kosmetiku, která účinek regenerace pleti ještě podpoří. K vnitřnímu užívání jsou vhodné přípravky na bázi kolagenu anebo kyseliny hyaluronové pro lepší hydrataci pleti, dále s obsahem pupalkového či olivového oleje pro snadnejší regeneraci pleti a její zjemnění (napr. Neobotanics Skin Essence pro znatelné a rychlé zmírnění vrásek).

Zdroj: Diamantová dermabraze, trochu jiná péče o pleť

Diskuze

V diskuzi AKNÉ NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Zbavila jsem se akné na zádech jediné za pomoci přípravku Tercon Skin Care, nic jiného mi nepomohlo.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné na zádech

Hydratace pokožky pomocí BB krémů

Krémy, které získaly dobrou známku za hydrataci pokožky, jsou v účinku srovnatelné s H krémy, tedy dobrými hydratačními krémy. Hydratace pokožky se během testování výrazně zlepšila. Dobré hodnocení (70 %) získalo sedm produktů, mezi nimi i vítězové testu La Roche Posay Hydreane BB Creme a Nivea BB Cream 5 in 1. Velmi dobré hodnocení ve zkoušce hydratace pokožky, kdy by testovaný produkt byl výrazně lepší než H krém, však nezískal žádný BB krém. Průměrné hodnocení (50 %) znamená, že testovaný produkt hydratuje hůře než H krém, ale oproti stavu na počátku testování byla zjištěna vyšší hydratace pokožky a také na původně neošetřovaném místě byla hydratace pokožky vyšší. Průměrné hodnocení obdržely krémy Dermacol BB Cream 8 in 1 Beauty Benefit Glow a Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector. Hodnocení 40 % bylo uděleno výrobku Biotherm Aquasource BB Cream a říká, že hydratace pokožky je sice lepší než na začátku testu, ale v porovnání s neošetřovaným místem zde není patrný žádný výrazný pokrok. Dostatečné hodnocení pak vyjadřuje to, že po dvoutýdenním používání BB krému se úroveň hydratace nezlepšila. A velmi špatné hodnocení poukazuje na vysušující efekt testovaného krému. To je případ Clinique Superdefense CC krému, který se proto k hydrataci pokožky nehodí.

Zdroj: Nejlepší BB krém

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

Manželka užívá kolagen a jde to na ní poznat. Má hezčí kůži a celkově omládla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Zdravím, mám výbornou zkušenost s rozpustným kolagenem Oslo Skin Lab. Výsledky jsou už teď krásně viditelné, jsem opravdu spokojená.

Zdroj: diskuze Kolagen

Řešení

Tvorba lupů je proces, který nemůžeme zcela eliminovat. Mírné šupinatění kůže, které není způsobeno žádnou kožní nemocí, lze ohlídat správným mytím a používáním kvalitních přípravků. Při dlouhodobém problému můžeme použít šampony s přídavkem látek s účinkem pro snížení tvorby lupů (selen, zinek). Tyto látky snižují intenzitu dělení buněk v povrchové vrstvě pokožky vlasů. Výborným přírodním prostředkem je extrakt z aloe vera anebo tea tree oleje, které mají protiplísňové účinky. Z přípravků z lékárny můžete sáhnout po výrobcích, které obsahují účinné látky klimbazol (Climbazole), pirocton olamin (Piroctone Olamine) a dosud i ketokonazol (Ketoconazole).

Doporučené přípravky z lékárny:

  • DUCRAY šampony a séra (nejširší nabídka na trhu i pro velmi vážny stav lupů)
  • Skin CAP šampon a spray (speciální roztoky)
  • Šampony (účinné látky ketokonazol 1%, octopirox 1%)

Doporučené profesionální přípravky pro lehký stav lupů

Zdroj: Lupy ve vlasech a možnosti léčby lupů

Diskuze

V diskuzi ARTHRONEO RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Plně s Vám souhlasím.Mám s tím stejné zkušenosti. Je to jeden velký podvod. Václav P.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš V..

Poctivě jsem užíval (postřikoval) jak říká návod a po spotřebování ŽÁDNÉ výsledky.
Neutrácejte zbytečně !!!

Zdroj: diskuze Arthroneo recenze

Krémy na opalování

Ladival sprej na ochranu proti slunci pro normální až citlivou kůži (SPF 25)

Ladival sprej na ochranu proti slunci pro normální až citlivou kůži (SPF 25) má výbornou konzistence i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, rychle se vstřebává, voní. Má zvýšenou lepivost, po aplikaci navozuje průměrný pocit. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (73 %).

Zde můžete vidět cenu Ladival sprej na ochranu proti slunci pro normální až citlivou kůži (SPF 25).

Nivea Sun protect & bronze Sun Lotion (SPF 20)

Nivea Sun protect & bronze Sun Lotion (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi, který má výborný celkový dojem, dobrou konzistenci, výborně se roztírá, nezanechává bílé skvrny, nelepí, velmi rychle se vstřebává, krásně voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (71 %).

Zde můžete vidět cenu Nivea Sun protect & bronze Sun Lotion (SPF 20).

Vichy Capital Soleil Spray Skin cell sun protection (SPF 30)

Vichy Capital Soleil Spray Skin cell sun protection (SPF 30) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Působí dobrým celkovým dojmem, má výbornou konzistenci, dobře se roztírá, nezanechává bílé skvrny, velmi rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Lepí se jen mírně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (71 %).

Zde můžete vidět cenu Vichy Capital Soleil Spray Skin cell sun protection (SPF 30).

Daylong regular, Lipozomální sluneční ochrana (SPF 15)

Daylong regular, Lipozomální sluneční ochrana (SPF 15) je opalovací přípravek v tubě. Navozuje dobrý celkový dojem, má dobrou konzistenci, výborně se roztírá, nezanechává bílé skvrny, rychle se vstřebává, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Lepí se jen mírně, voní průměrně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (70 %).

Zde můžete vidět cenu Daylong regular, Lipozomální sluneční ochrana (SPF 15).

Dermacol Voděodolné zvláčňující mléko na opalování (SPF 20)

Dermacol Voděodolné zvláčňující mléko na opalování (SPF 20) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Působí dobrým celkovým dojmem. Má dobrou konzistenci, výborně se roztírá, nezanechává bílé skvrny, nelepí, velmi rychle se vstřebává, krásně voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (69 %).

Zde můžete vidět cenu přípravku Dermacol Voděodolné zvláčňující mléko na opalování (SPF 20).

dm Sundance / Schutz & Bräune Sonnenmilch (SPF 20)

Produkt dm Sundance / Schutz & Bräune Sonnenmilch (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí výborným celkovým dojmem. Má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, nelepí, rychle se vstřebává, voní. Navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (70 %).

Přípravek dm Sundance / Schutz & Bräune Sonnenmilch je k dostání cca za 100 Kč.

La Roche-Posay Anthelios Easy application spray (SPF 30)

La Roche-Posay Anthelios Easy application spray (SPF 30) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Působí dobrým celkovým dojmem. Má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, velmi rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci, lepí se jen mírně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (70 %).

Zde můžete vidět cenu La Roche-Posay Anthelios Easy application spray (SPF 30).

Lavera Sun Sensitiv Family

Lavera Sun Sensitiv Family Sun Spray (SPF 15) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Působí dobrým celkovým dojmem. Má výbornou konzistenci, dobře se roztírá, nezanechává bílé skvrny, nelepí, rychle se vstřebává, voní. Navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (67 %).

Zde můžete vidět cenu Lavera Sun Sensitiv Family.

Biotherm Lait Solaire melting milk with citrus fragrance (SPF 15)

Biotherm Lait Solaire melting milk with citrus fragrance (SPF 15) je opalovací přípravek v lahvi. Navozuje dobrý celkový dojem. Má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci, lepí se jen mírně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (66 %).

Zde můžete vidět cenu Biotherm Lait Solaire melting milk with citrus fragrance (SPF 15).

Piz Buin In Sun moisturising sun lotion (SPF 20)

Piz Buin In Sun moisturising sun lotion (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí dobrým celkovým dojmem. Má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, lepí se jen mírně, velmi rychle se vstřebává, voní. Navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (66 %).

Zde můžete vidět cenu Piz Buin In Sun moisturising sun lotion (SPF 20).

Avène Eau Thermale Spray For sensitive skin (SPF 30)

Avène Eau Thermale Spray For sensitive skin (SPF 30) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Má dobrou konzistenci; výborně se roztírá, bílé skvrny zanechává minimálně, lepí se jen mírně, rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Působí průměrným celkovým dojmem. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (65 %).

Zde můžete vidět cenu Avène Eau Thermale Spray For sensitive skin (SPF 30).

Lidl Cien Sun / Transparentní sprej na opalování (SPF 20)

Lidl Cien Sun / Transparentní sprej na opalování (SPF 20) je opalovací přípravek ve formě oleje, aplikovaný ve spreji. Celkový dojem je dobrý, olej má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, lepí se jen mírně, velmi rychle se vstřebává, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Voní průměrně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (64 %).

Přípravek Lidl Cien Sun / Transparentní sprej na opalování (SPF 20) je k dostání cca za 130 Kč.

Garnier Ambre Solaire Golden Protect (SPF 20)

Garnier Ambre Solaire Golden Protect (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí výborným celkovým dojmem, má dobrou konzistenci, výborně se roztírá, nezanechává bílé skvrny, nelepí, rychle se vstřebává, voní. Navozuje velmi příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (62 %).

Zde můžete vidět cenu Garnier Ambre Solaire Golden Protect (SPF 20).

Rossmann Sun ozon / Sonnenmilch classic (SPF 20)

Rossmann Sun ozon / Sonnenmilch classic (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí dobrým celkovým dojmem. Má dobrou konzistenci, dobře se roztírá, bílé skvrny zanechává minimálně, nelepí, rychle se vstřebává, voní, po aplikaci navozuje příjemný pocit. Hodnocení kvality dle dTestu: uspokojivě (59 %).

Přípravek Rossmann Sun ozon / Sonnenmilch classic (SPF 20) je k dostání cca za 100 Kč.

Clarins Spray Solaire Lait-Fluide Douceur (SPF 20)

Clarins Spray Solaire Lait-Fluide Douceur (SPF 20) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Celkový dojem je dobrý, přípravek má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, lepí se jen mírně, velmi rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: uspokojivě (54 %).

Zde můžete vidět cenu Clarins Spray Solaire Lait-Fluide Douceur (SPF 20).

Eucerin Sonnen Allergie Schutz Creme-Gel (SPF 25)

Eucerin Sonnen Allergie Schutz Creme-Gel (SPF 25) je opalovací přípravek v lahvi. Navozuje dobrý celkový dojem, má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, nelepí, velmi rychle se vstřebává, pocit po aplikaci je velmi příjemný. Voní průměrně. Hodnocení kvality dle dTestu: uspokojivě (53 %).

Zde můžete vidět cenu Eucerin Sonnen Allergie Schutz Creme-Gel (SPF 25).

Astrid mléko na opalování (SPF 20)

Astrid mléko na opalování (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí dobrým celkovým dojmem, má dobrou konzistenci, bílé skvrny zanechává minimálně, lepí se jen mírně, rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Má průměrnou roztíratelnost. Hodnocení kvality dle dTestu: dostatečně (29 %).

Zde můžete vidět cenu Astrid mléko na opalování (SPF 20).

Sephora SPF 15-30-50 Adjustable sunscreen

Sephora SPF 15-30-50 Adjustable sunscreen je opalovací přípravek v lahvi s pumpičkou. Výrobek obsahuje dvě lahvičky s opalovacím přípravkem s ochranným faktorem 15 a 50, které lze vzájemně míchat a vytvořit si tak patřičnou ochranu. Jednotlivé vlastnosti se proto netestovaly. Hodnocení kvality dle dTestu: dostatečně (29 %).

Zdroj: Nejlepší krémy na opalování

Vzácné ingredience pilulek krásy

Přípravků na trhu je mnoho a liší se především složením. Některé jsou proto vhodné pro prevenci, jiné zase pro pleť kolem 30 let a nebo po menopauze, další zase pomáhají redukovat pigmentové skvrny nebo rozšířené žilky. Co by měla obsahovat pilulka krásy?

  • Vitaminy, minerály a směs antioxidantů
  • Omega kyseliny
  • Kolagen, nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou

Zhruba před 15 lety se na našem trhu objevil první doplněk stravy pro výživu pleti – Imedeen Classic, který vsadil na Biomarine Complex – výtažky z mořských ryb a polysacharidů, které jsou velmi podobné těm, jež pokožka obsahuje. Přípravek zaznamenal velký úspěch. Dalšími složkami výrobků Imedeen jsou vitaminy C, E, zinek a lykopen, který je považován za velmi silný antioxidant, získávaný z extraktu slupek rajčat. Dnes značka Imedeen nabízí varianty pro pleť 30+, 40+, 50+ a nutrikosmetiku pro muže. Zhruba před 6 lety byl na trhu dostupný přípravek NuCell, jehož základní složkou byl také výtažek z mořských ryb a obsahoval i další kvalitní komponenty. Byl však o 50 % levnější než Imedeen, bohužel dnes už není v ČR k dostání. V roce 2011 vstoupila na trh řada přípravků nové generace Neobotanics Essences s velmi promyšleným systémem komplexu látek. Nabízí pilulky pro pleť s vrásky, dále proti rozšířeným a popraskaným žilám, proti celulitidě atd. Přípravek pro pleť Neobotanics Skin Essence obsahuje patentovanou formuli látek BioCell Collagen II™ obohacenou o komplex silných přírodních antioxidantů. Zakládá si na nízkomolekulární kyselině hyaluronové z důvodu snazšího vstřebání organizmem, dále kolagenu typu II a chondroitinu. Látky se snáze dostávají do cílových tkání - kožních buněk a zjistilo se, že vedou ke stimulaci produkce kolagenních vláken v pokožce. Zcela unikátní je obsah látky zvané Oleuropein (účinná látka extraktu z listu olivovníku), která působí proti poškození kůže UVB zářením a zabraňuje ztrátě elasticity. Podobné účinky má i kyselina ellagová, výtažek z granátového jablka, považována za významný antioxidant. Navíc klinické studie potvrdily, že její užívání potlačuje vznik pigmentových skvrn na pokožce způsobených vlivem UV záření! Antioxidant lykopen, extrakt z borovice přímořské a výtažek z jadérek vinných hroznů jsou obsaženy z důvodu foto-protektivního účinku a ochrany před volnými radikály. Tyto velmi silné antioxidanty chrání kožní buňky před poškozením.

Na trhu jsou však i další možnosti, mezi kterými lze vybírat. Například pilulky Juvelin vsadily na vitaminy a antioxidanty jako jsou například extrakty z vinných hroznů, zelený čaj, granátové jablko. Zajímavostí je obsah kurkumy, o které se hodně mluví v souvislosti s protektivním účinkem na kožní buňky a podpory tvorby kolagenu. Mezi hráči na trhu nelze opomenout ani přípravky Viaderm Skin a Inneov. Viaderm Skin obsahuje kyselinu hyaluronovou (neudává však v jaké formě a uvedené množství je 10 mg, což je ve srovnání s jinými přípravky opravdu málo). Zato však je třeba ocenit poměrně vysoké množství pupalkového oleje (700 mg) a koenzymu Q10, které hrají v metabolizmu kožních buněk důležitou roli. Doplněk stravy Inneov pro pevnost pleti je založený především na Lacto-Lycopenu (patentované látce), vitaminu C a sojových isoflavonech. Kombinace těchto látek má zajistit buněčnou obnovu a ochranu kolagenových vláken.

Zdroj: Výživa pokožky zevnitř aneb krása v pilulkách


Autoři obsahu

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP