Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

NOVÉ KERAMICKÉ ZUBY

OBSAH

Zažloutlé zuby – foto

Na těchto fotografiích je možné vidět zažloutlé zuby.

Zdroj: Žluté zuby

Diskuze

V diskuzi KERAMICKÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terezageko.

Dobrý den.
Já jsem si nechávala dělat keramické fazety pred pul rokem a stale si nemohu stezovat. Dostala jsem od kamosky tip na dSmile kliniku. Celé to bylo velice moderní a i pristup lekaru super. Fazety nejsou vubec poznat ze jsou umele :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keramické zuby

Žluté zuby po antibiotikách

Pokud v mládí přijímáte mnoho různých antibiotických léků, pak je zvýšená pravděpodobnost, že budete mít v dospělosti tmavší nebo žluté zuby. Pokud je to možné, tak po dohodě s lékařem zvolte alternativní způsoby léčby bez použití antibiotik.

Zdroj: Žluté zuby

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

CHTĚLA BYCH VĚDĚT,KOLIK KČ BYCH DALA ZA HORNÍ ZUBNÍ PROTEZU...VYNDAVACÍ..DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Cenu totální zubní náhrady ovlivňuje mnoho faktorů. Zejména zdali budou zuby plastové nebo keramické. Pak také u jaké jste zdravotní pojišťovny. Obvyklá cena za totální horní zubní náhradu s litým patrem činí 6000 Kč. Rozhodně to ale nelze brát jako definitivní cenu pro všechna stomatologická pracoviště. Je třeba se na cenu zeptat svého zubního lékaře a rovněž se můžete dotázat u své zdravotní pojišťovny.

Zdroj: diskuze ZUBY

Zkušenosti se zuby moudrosti

U většiny lidí nedojde k prořezání zubů moudrosti. Tyto zuby zůstávají zcela nebo částečně skryty pod sliznicí, mnohdy i v kosti dolní či horní čelisti. Většinou jsou nevýhodně skloněné a ohrožují svým růstem okolní zuby a kost.

Zdroj: Problémy se zuby

Diskuze

V diskuzi KOLIK STOJÍ ZUBNÍ PROTEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tibi.

Ano, teoreticky je to dobrý nápad vyzkoušet doktora maminky, ale záleží na něm, jestli Vás přijme. Jinak záleží taky na typu protézy, na pojištovně, na použitém materiálu a na vybavení ordinace a na spolupráci s laboratoří....žádný doktor Vám neudělá protézu bez laboratoře. obecně platí, že každý Pojištěnec má nárok na základní ošetření a základní protetickou náhradu. Např. totální (celkovou) náhradu - protézu - by jste měl mít zdarma, pojištovna platí cca 3600 kč, z toho se musí zaplatit laboratoři cca 2200,- kč no a z toho zbytku peněz je to prý pro ordinaci nedostačující, nevím...
U celkových protéz placené pojištovnou by se správně nemělo nic platit, to samé platí u částečných snímatelných protéz s jednoduchými retenčními sponami (drátěnýmí).....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

No nevím,ohledně ceny jsem byla šokovaná.U nás v Klášterci nad Ohří je nedostatek zubních lékařů.Horní zuby,kde jsem měla 8 svých zubů,zbroušené a nasazené keramické.Cena 62.000Kč.Třikrát všechno spadlo,zlomily se a protož euž nebylo za co uchytit a zacementovat.(hodně zbroušené moje zuby,vypadaly jak jehličky)všechny musely být vytrhané.Dolní zuby:zubní tvrdá náhrada na kovové háčky(chybí 3 zuby)Nepruží a ulomila mi dva zuby.Cena této zubní náhrady 7.800 Kč.Měla být hrazená pojišťovnou.Zjistila jsem,že úhrada byla zaplacena 4.200Kč.Nevím co jsi o tom myslet.Mám strach kolik zaplatím za celkovou zubní náhradu(má být hrazená pojišťovnou ale nevím kolik mi zas napočítají)A jak bude sedět.

Zdroj: diskuze Kolik stojí zubní proteza

Snímatelné náhrady se zásuvnými spoji

Úplná náhrada chrupu a její cena (kolik stojí snímatelná zubní protéza). Ceny těchto zubních náhrad jsou kalkulovány na míru, v závislosti na počtu a typu použitých konstrukčních prvků náhrady. Cena jednoho zásuvného spoje snímatelné zubní protézy se pohybuje kolem 3 500 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Podle potřeby otisky pro zhotovení studijních modelů a analýzu studijních modelů před zahájením práce na náhradě.
  • Otisky obou čelistí potřebné pro zhotovení pracovních modelů.
  • Stanovení či rekonstrukci mezičelistních vztahů.
  • Zkoušky a úpravy náhrady v jednotlivých fázích zhotovení.
  • Kompletní práci a materiály laboratoře potřebné ke zhotovení náhrady.
  • Možnost výběru umělých zubů do náhrady přímo v laboratoři. Podle představ pacienta lze zvolit nejen barvu, ale i tvar zubů. V případě zájmu je možno vsadit do náhrady zuby keramické, které působí přirozenějším dojmem a výrazně vylepší estetický dojem snímatelné náhrady.
  • Dosazení snímatelné náhrady v ústech.
  • Nácvik hygieny a zacházení s náhradou.
  • Výsledkem je vysoce estetická snímatelná náhrada bez "drátků" na zubech. Pokud jsou ve viditelné části použity keramické zuby, působí spíše dojmem náhrady fixní, umělé zuby splývají s vlastními. Díky zásuvným spojům je náhrada zároveň maximálně spolehlivá, dokonale drží při jídle i při mluvení.

Odstranění zubního kamene ultrazvukem

Vyčištění zubů od usazenin a pigmentů ze stravy, po kouření, po pití čaje či kávy stojí 500 Kč. Obvykle ho provádí hygienistka a během půl hodiny zuby ultrazvukem doslova vybělí. Bělení zubů ultrazvukem nijak nepoškozuje zubní sklovinu a je možné ho několikrát opakovat.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Diskuze

V diskuzi TVOŘÍ SE ZUBNÍ KÁMEN NA KERAMICKÉ PROTÉZE ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumír Štefáček.

Tvoří se zubní kámen na keramické protéze ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Tvoří.☹

Zdroj: diskuze Tvoří se zubní kámen na keramické protéze ?

Bělicí pásky na zuby

Bělicí pásky na zuby jsou nejoblíbenějším prostředkem k bělení zubů na světě. Bělicí pásky využívají stejné účinné látky, jaké používají zubní lékaři při ambulantním bělení zubů. Proč tedy platit tisíce korun u zubaře, když můžete mít krásné bílé zuby i za mnohem méně peněz? Domácí bělení zubů pomocí pásků doporučuje mnoho zubních lékařů na celém světě. Bělení je jednoduché a zcela bezpečné. Zuby budete mít bílé už po prvních třech dnech bělení.

Bělicí pásky na zuby – cena

Zde je seznam cen bělicích pásek na zuby.

Zdroj: Péče o zuby

Poradna

V naší poradně s názvem HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta Růžičková.

Je možné použít hypermangan na dezinfekci dutiny ústní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Je to možné. Hypermangan se používá jako ústní voda, pomůže na vředy v ústech nebo na bolest dásní, popřípadě při angíně a to tím, že dezinfikuje ústa. Na kloktání se používá velmi zředěný roztok! V jednom litru horké vody se rozmíchá 100 mg hypermanganu. Tekutina se nechá vychladnout a pak se kloktá. Zvláštní pozornost je třeba brát v případě, že jsou v ústech umělé zuby. Hypermangan rozpouští keramické korunky.

Zdroj: diskuze Hypermangan

Jak vybělit zuby video

Několik zajímavých videí o tom, jak vybělit zuby doma, naleznete zde.

Zdroj: Domácí triky na bílé zuby

Diskuze

V diskuzi DĚTSKÝ ŽLUTÝ CHRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Hrdličková.

Dobrý den, mám dvě vnučky ve věku 11 a 8 let. Obě mají už i nové zuby hodně zažloutlé, nezdravé. Zuby si čistí, ale já si myslím, že je něco špatně. Jejich lékařka, stomatoložka, tvrdí, že je to v pořádku, někdo má bílé zuby a někdo žluté. Holky jsou pěkné, ale , když se zasmějí, tak je to hrůza. Já si myslím, že by měly změnit lékaře. Mít žluté zuby už v tomto věku podle mne není normální. Děkuji za radu, Hrdličková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dětský žlutý chrup

Žluté zuby – rtěnka

Rtěnka je vhodný trik, jak zamaskovat žluté zuby. Žluté zuby budou s oranžovou rtěnkou nebo se žlutými tóny v červené vypadat ještě hůř. Naopak jako bělejší budou působit v růžových a studeně fialových odstínech. Rtěnek existuje tolik odstínů, že si ke každé barvě zubů můžete pořídit takovou, která je opticky vybělí a rozzáří.

Zdroj: Žluté zuby

Poradna

V naší poradně s názvem ZA KOLIK LET MÁM NÁROK NA NOVÉ UMĚLÉ ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý večer,zajímá mě za kolik let mám nárok na umělé zuby.Beru hodně léků a přestože si důkldně 2 krát denně zuby čistím,mám je dost ošklivé a navíc jsem snížila hmotnost a ty zuby se mi při jídle sami vyndávají.Předem děkuji za odpověd.
S pozdravem Bártová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte se zeptat svého zubního lékaře a říct mu o problémech se svou zubní náhradou. Určitě najdete řešení, které bude finančně dostupné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Za kolik let mám nárok na nové umělé zubní náhrady ceník

Dům péče o zuby

Zde je webová stránka, kde naleznete Dům péče o zuby.

Zdroj: Péče o zuby

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Chrpa.

Mám snímatelnou zubní náhradu na horní čelisti - nahraženy byly původně 3 zuby s přilepením pastou na patro v roce 2016 - zaplatil jsem 1500 Kč. Následně byla letos vytržena stolička se zadrženým kořenem, který musel být odstraněn chirurgickým zákrokem na zubní klinice FN v Praze - otvor do dutin. Do stávající náhrady přidána stolička za úhradu. Po rozpadu korunky na 4 vytrženy další 2 zuby a nyní mám za úpravu stávající náhrady podle zubní lékařky zaplatit 450 Kč. Jsem pojištěnec VZP. Mám nějaký nárok na úhradu pojišťovnou? Jsem důchodce a je mi 83 let.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viki.

Dobrý den,
mám můstek napevno horní patro, ale už mi nejsou pevné.
Prosím mám zbroušené zuby celé horní patro až na dvě stoličky 6 a 7.
Kolik by asi staly nové zuby na ty zbroušené.

Děkuji za přibližnou odpověď

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Vitamíny pro zdravé zuby

  • vitamín D
  • vitamín A
  • vitamín B
  • vitamín C

Zdroj: Péče o zuby

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Chrpa.

Mám snímatelnou zubní náhradu na horní čelisti - nahraženy byly původně 3 zuby s přilepením pastou na patro v roce 2016 - zaplatil jsem 1500 Kč. Následně byla letos vytržena stolička se zadrženým kořenem, který musel být odstraněn chirurgickým zákrokem na zubní klinice FN v Praze - otvor do dutin. Do stávající náhrady přidána stolička za úhradu. Po rozpadu korunky na 4 vytrženy další 2 zuby a nyní mám za úpravu stávající náhrady podle zubní lékařky zaplatit 450 Kč. Jsem pojištěnec VZP. Mám nějaký nárok na úhradu pojišťovnou? Jsem důchodce a je mi 83 let.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viki.

Dobrý den,
mám zbroušené horní zuby a na nich nehezké nové zuby z kovu a fazet. Udělala mi mezeru mezi jedničkami, to jsem nikdy neměla, chci novou a mám i novou zubařku.
Prosím kolik by to asi přibližně stálo, před osmi lety jsem platila kolem 10 000 Kč.
Děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Druhy zubů

Existují čtyři základní druhy zubů:

  • stoličky – slouží k rozmělňování potravy, člověk jich má celkem 12, jsou ploché s malými výstupky
  • třenovézuby podobné stoličkám, ale jsou menší
  • špičáky k trhání potravy
  • řezáky k uchopování a krájení potravy

Zdroj: Zuby

Poradna

V naší poradně s názvem KOSTIVAL NA ZUBY VE FORMĚ TINKTURY A NÁVOD NA PŘÍPRAVU DOMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Výplachy úst tinkturou z kořenu kostivalu udrží zdravé a pevné dásně a tím i pevné krčky zubů. Je tedy velmi prospěšné použít kostival na zuby v případě paradontózy. A jak si doma připravíte z kořenu kostivalu tinkturu na zuby, zde je návod.

Nakrájený a očištěný kořen kostivalu vložíme do dobře uzavíratelné skleněné nádoby, a zalijeme ho 9 díly 38 - 40% žitné vodky, slivovice, režné nebo jiného alkoholu v této síle. Pak to dobře uzavřeme a postavíme na 10 - 14 dní na slunce nebo k topení. Občas protřepeme. Za 14 dní se černá tekutina slije do lahviček přes filtrační papír a popíše se názvem a datem, abyste to později poznali, protože nejlepší je tinkturu nechat uležet nejméně dva roky, protože pak je ještě účinnější a ještě mazlavější. POZOR! Kořen kostivalu nesmí přijít do styku s kovem, takže při čištění a krájení kořenu kostivalu používejte keramícké nože a škrabky!

Zdraví Cempírek!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kostival na zuby ve formě tinktury a návod na přípravu doma

Metalokeramická korunka zhotovená na implantát

Cena konstrukcí metalokeramických korunek na implantáty je kalkulována často na míru, podle typu použitého implantátu, ale obvykle stojí kolem 8 500 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Otisky pomocí A-silikonových materiálů jednorázovou metodou, které prokazují největší přesnost při reprodukci situace v ústech.
  • Krytí implantátu takzvaným vhojovacím válečkem do doby než je nacementována korunka do ůst. Vhojovací váleček tvaruje okolní dáseň. Jeho použití umožní obnovit mezizubní papily, což jsou trojúhelníkovité výběžky dásně mezi vlastními zuby, i okolo implantátu a zajistí tak dokonalý estetický dojem.
  • Kompletní práce a materiál laboratoře, kde se použijí jen vysoce odolné a estetické keramické hmoty nejnovější generace.
  • Výběr barvy laborantem přímo v ústech pacienta pro dosažení lepšího estetického efektu než při výběru barev podle standardizovaného vzorníku.
  • Nacementování korunky v ústech.
  • Nácvik zubní hygieny a zacházení s korunkou.
  • Výsledkem je vysoce estetická korunka zhotovená s přesností v řádu mikrometrů.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Příznaky zubů moudrosti

Zuby moudrosti v dolní čelisti jsou v naprosté většině případů zdrojem menších či větších zánětlivých potíží, a tedy zdrojem infekce. Mohou proto negativně ovlivňovat jak orální zdraví, tak představovat zátěž pro imunitní systém, a tedy celkový zdravotní stav. Jedinou efektivní léčbou a také možností, jak problémům předejít, je zuby moudrosti odstranit. Pokud dojde k zánětu zubu moudrosti, je nevyhnutelná extrakce zubu.

Zdroj: Problémy se zuby

Druhy zubních protéz

Částečně snímatelné zubní protézy

Částečné snímatelné zubní protézy jsou k čelisti přichyceny kotevními prvky (sponami) nebo nesponovými kotevními prvky. Spony jsou levnějším a jednodušším druhem kotevních prvků a jsou na zubech částečně viditelné. Snímatelné zubní protézy se sponami jsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Estetičtějším a k zubům šetrnějším řešením jsou skeletové náhrady s nesponovými kotevními prvky (zásuvné spoje). Jedná se o jakési patentky nebo zásuvky, které nejsou v ústech na první pohled viditelné. Tento druh zubních protéz je však také dražší.

Celkově snímatelné zubní protézy

Celkové snímatelné zubní protézy se zhotovují při ošetření bezzubých čelistí. Pro zhotovení celkové snímatelné zubní protézy je třeba 4–5 návštěv u vašeho zubního lékaře. V rámci zdravotního pojištění lze zhotovit protézu z dvouvrstvých nebo třívrstvých pryskyřičných zubů. Mají nadstandardní kvalitu a jejich tvar, velikost a barvu lze přizpůsobit původnímu odstínu chrupu, nebo podle specifických přání pacienta. V ústech působí velmi přirozeně. Vysoký estetický vzhled je docílen (na rozdíl od dvouvrstvých zubů) překrytím tří barevných vrstev a transparentností hran. Jsou plně hrazeny ze zdravotního pojištění. Nad rámec pojištění mohou tyto zubní protézy obsahovat zuby keramické nebo kompozitní zuby, které jsou odolnější, ale také dražší. Dásně a patro jsou vyrobeny z pryskyřice.

Hybridní zubní protézy

Hybridní zubní protézy vypadají téměř jako celkové zubní protézy. V ústech však drží na zbylých zubech, které jsou proteticky upraveny a ukryty pod zubní protézou. Hybridní zubní protézy jsou ukotveny pomocí zásuvných spojů, které jsou připevněny na zubech i zubní protéze. Hybridní zubní protézy lze použít také u bezzubých čelistí – zuby jsou zde nahrazeny několika zubními implantáty, které suplují funkci zásuvných spojů.

Zdroj: Zubní protézy

Chrániče zubů

Chrániče na zuby nejsou 100% ochranou proti úrazu. Chrániče zubů mohou částečně zmírnit povrchové poškození zubů a dásní, které je způsobeno nárazem zubů horní čelisti o dolní čelist. Chrániče na zuby však v žádném případě nechrání proti vyražení zubů či jejich jinému vážnému poškození. Nechrání také proti nárazům způsobeným pádem, silnými a tvrdými údery tělem, zbraněmi nebo jinými předměty.

Zdroj: Zuby

Co dělat po použití domácí bělící pasty na zuby?

Po dokončení čištění se svou domácí pastou si opět vyčistěte zuby běžnou zubní pastou, která zbaví ústa nepříjemné chuti a zároveň zbaví ústní dutinu od roztoku peroxidu. Budete udiveni, jak bílé a světlé zuby budete mít. Mnoho kuřáků a těžkých pijáků kávy používá tento malý domácí trik se svou pastou. Jedná se o domácí lék podle rad našich babiček.

Zdroj: Domácí bělení zubů

Problematické osmičky

Zuby moudrosti jsou osmičky, které člověku vyrostou až jako zcela poslední zuby. Velký počet pacientů zubního lékaře má osmičky problematické. Snadno totiž podléhají kazivosti. Dalším častým problémem je jejich křivé umístění, které vybočuje z přirozené řady chrupu, ať se již jedná o jejich růst směrem do tváře, nebo naopak k jazyku. Z tohoto důvodu se nejen mezi veřejností traduje, že čím dříve se zub moudrosti vytrhne, tím lépe. Podobný názor zastávají i někteří zubní lékaři. Přitom pokud jsou osmičky dobře prořezané, narostlé a nekazí se, není nejmenší důvod k tomu, aby se musely vyndat. Zuby moudrosti nevyžadují speciální péči v porovnání s ostatními zuby.

Zdroj: Problémy se zuby


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP