Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

NIMBA NA ZUBY

OBSAH

Nimba olej

Nimba olej je očistný elixír. Jedná se o přírodní péči o problematickou pleť, vlasy a nehty z panenského oleje lisovaného za studena z plodů stromu nimba. V ájurvédě byl od nepaměti známý pro své antiseptické, antivirové, antibakteriální a protiplísňové působení na nedokonalosti a potíže kůže včetně akné. Pouze k vnějšímu užití.

Složení: 100% nimbový olej

Zde můžete vidět cenu nimbového oleje.

Zdroj: Léčivá nimba

Poradna

V naší poradně s názvem NIMBA NA ZÁNĚT ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Vědci, kteří zkoumali výtažky z nimby, zjistili, že je mohou doporučit pro ústní hygienu a také by podle nich nimba měla pomoci na zánět zubu. Mnohé mikroorganismy, které se vyskytují v zanícených dásních kolem zubů, jsou již rezistentní vůči penicilínu i tetracyklínu, ale nejsou odolné vůči antibakteriální rostlině, kterou je právě nimba. Na rozdíl od antibiotik nevede užívání nimby k rozvoji alergie, která by bránila účinné léčbě.

Pyorrhea (hnisavý zánět zubového lůžka) je závažné onemocnění dásní. Při tomto onemocnění jsou dásně postiženy hnisavým zánětem a membránami pokrývajícími kořeny zubů. Toto onemocnění je nejčastější příčinou ztráty zubů u lidí nad 35 let. Použitím pasty s nimbou a vyplachováním si úst speciální ústní vodou vede u pacientů k vyléčení krvácejících dásní a zástavě sekrece z váčků kolem zubů. Dásně získají, namísto modrého nádechu, zpět svou zdravou světle růžovou barvu.

Nimba má také blahodárné účinky při zevním použití na kůži. Lokální aplikace nimby jsou snadné a nenákladné, a jelikož prostředky jsou obvykle na olejové nebo krémové bázi, pomáhají zároveň lubrikovat pokožku. Mezi hlavní účinky nimby patří například tyto:
- Nimba ničí bakterie, které způsobují akné, a snižuje s tím spojené záněty.
- Nimbová voda hubí plísně, které způsobují lupy, a promazává vysušenou pokožku.
- Výtažky z nimby jsou toxické pro herpes virus (virus způsobující opar) a rychle hojí boláky způsobené tímto virem, tedy opar.
- Nimba zmírňuje intenzivní svědění při planých neštovicích, snižuje výskyt pupínků a jizev.
- Nimba odstraňuje během 2 – 3 dnů z pokožky i plíseň, která způsobuje trichofycii (onemocnění, vyvolané plísněmi ze skupiny trichophyton).
- Výtažek z nimby pomáhá při potírání plísňového onemocnění, kvasinkové infekce, způsobeného Candidou (druhem kvasinkovité plísně), a snižuje stálé svědění, které Candida způsobuje.
- Prášek i krém z nimby chrání kůži před výskytem plenkové dermatitidy a pomáhá ji léčit.
- Nimba pomáhá udržet rovnováhu produkce melaninu a snižuje tak výskyt bílých míst na kůži způsobených vitiligem (poruchou pigmentace kůže projevující se bílými skvrnami na kůži).
- Nimba je výborným podpůrným prostředkem při hojení ran, pomáhá tělu rychle vytvářet kolagenová vlákna, potřebná k uzavírání rány.
- Nimbové mléko snižuje zarudnutí kůže po slunění a snižuje odlupování vrchních vrstev pokožky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nimba na zánět zubu

Nimba strom

Nimbovník (Azadirachta indica) je mocná bylina v ájurvédské medicíně. Má neuvěřitelné množství použití od pomoci s trávicími potížemi až k léčení kožních problémů. Může být užívána orálně nebo lokálně. Nimba je rychle rostoucí strom, který odpuzuje různé rostlinné škůdce a parazity. Říká se jí také „Strom života“.

Zdroj: Léčivá nimba

Diskuze

V diskuzi PORCELÁNOVÉ ZUBY CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dita Soukupová.

Dobrý den,
zajímám se o porcelánové zuby. Mám špatné zuby. Napomáhá tomu velké časové prodlení od návštěvy k návštěvě.
Je možno se touto cestou objednat?
Děkuji moc DITA Soukupová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Porcelánové zuby cena

Nimba krém

Hydratační krém je namíchán z nimbového oleje a oleje z australského čajovníku (Tea Tree Oil), kokamového másla, Aloe Vera a bergamotového oleje. Jeho hlavní předností je hydratace a ochrana pleti.

Použití: antibakteriální účinky, svědivá a suchá pokožka

Balení: 50 ml

Zde můžete vidět cenu Nimba krému.

Zdroj: Léčivá nimba

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Svědění zubu, jakkoliv se nám to může zdát nemožné, je u mnoha lidí běžná věc. Jde zde spíše o pocit, který vyvolává hojení po nepatrném zánětu kolem zubního krčku, který se projevuje jako svědění zubu. Jak předcházet svědění zubu? Jednoduše, zabránit vzniku oněch drobných zánětů v okolí krčků zubů. Toho dosáhneme pečlivou zubní hygienou, ale ne zase přehnanou, abychom si s ní krčky zbytečně neobnažili a nepřipravili podhoubí pro tvorbu nových mikrozánětů. Je třeba zakoupit si vhodný jemný kartáček a protizánětlivou zubní pastu a opatrně si zuby pravidelně, ale důkladně čistit. Zároveň je třeba do čištění zařadit i nové nástroje, jako dentální nit nebo mezizubní kartáček, který taktéž namožíme do protizánětlivé zubní pasty. Jako vhodná zubní pasta, která působí proti zánětu zubu se nám doma osvědčila zubní pasta s obsahem Nimby. Nimba působí v ústní dutině protizánětlivě.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svědění zubu

Nimba proti svrabu

Jedním z doporučovaných léků na svrab je i nimbový olej. Nimba je asijský zelený strom, jehož účinků se využívá v léčitelství nejen v Japonsku, ale i v Americe a v Evropě. Nimba se využívá hlavně na kožní nemoci, dokáže totiž zlikvidovat viry, bakterie i mikroorganismy, kteří tato onemocnění způsobují. Zároveň obsahuje mnoho mastných kyselin, které pomáhají omlazovat a chránit pokožku. Nimba zmírňuje intenzivní svědění, snižuje výskyt pupínků a hojí rány.

Zdroj: Sauna proti svrabu

Diskuze

V diskuzi JAK NA BÍLÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

mam dotaz jak u těch zubů máte z kůry pomeranče může to být i kůra od citronu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Já to zkoušela s citronovou kůrou a šlo to stejně dobře jako s kůrou z pomeranče. Nevhodná k čištění zůbů se mi zdá kůra z mandarinek. Ale úplně nejlepší na bílé zuby je ten recept sůl a citron. Je to sice humáč, ale zuby jsou pak skvěle bílé.

Zdroj: diskuze Jak na bílé zuby

Zázračná pasta s nimbou

Vědci, kteří zkoumali výtažky ze stromu nimba (neem), zjistili, že je mohou doporučit pro ústní hygienu a také by podle nich nimba měla pomoci na zánět zubu. Mnohé mikroorganismy, které se vyskytují v zanícených dásních kolem zubů, jsou již rezistentní vůči penicilínu i tetracyklínu, ale nejsou odolné vůči antibakteriální rostlině, kterou je právě nimba. Na rozdíl od antibiotik nevede užívání nimby k rozvoji alergie, která by bránila účinné léčbě.

Zdroj: Nimba na zánět zubu

Diskuze

V diskuzi DĚTSKÝ ŽLUTÝ CHRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Hrdličková.

Dobrý den, mám dvě vnučky ve věku 11 a 8 let. Obě mají už i nové zuby hodně zažloutlé, nezdravé. Zuby si čistí, ale já si myslím, že je něco špatně. Jejich lékařka, stomatoložka, tvrdí, že je to v pořádku, někdo má bílé zuby a někdo žluté. Holky jsou pěkné, ale , když se zasmějí, tak je to hrůza. Já si myslím, že by měly změnit lékaře. Mít žluté zuby už v tomto věku podle mne není normální. Děkuji za radu, Hrdličková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dětský žlutý chrup

Nimba na zuby

Za své jedinečné a nezaměnitelné účinky vděčí nimbová kosmetika obsahu aktivních látek jako nimbin, azadirachtin, nimbidol, quercetin a nimbidin, které můžete najít jenom v přípravcích s obsahem nimbového oleje a extraktu z nimbových listů a nimbové kůry. Při nemocech dutiny ústní, jako je například parodontóza, jsou mikroorganismy, které se vyskytují v zanícených dásních, rezistentní vůči penicilinu i tetracyklinu, ale nejsou odolné vůči antibakteriální rostlině, jako je nimba.

Nimba tedy pomáhá ničit nejen bakterie způsobující zubní kaz, ale dokonce i ty, jež mají za následek zánět dásní a zubního lůžka a jsou rezistentní vůči penicilinu i tetracyklinu. Používání nimbové zubní pasty a zubního prášku je zároveň účinnou součástí prevence zubního kazu, krvácivosti dásní, paradontózy a zápachu z úst.

Zdroj: Nimbová zubní pasta

Diskuze

V diskuzi JAK A CO.MAM DELAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava hornova.

Co.mam delat boli me predni zub vedle 2 kdyz kousu mam tam vlozku nebot me hodne ten zub bolel ale boli me i 2 zub co mam.uz delsi roky po resekci pan doktor rikal ze je to.malicky zoubek drzi nekyvese ale boli takova tupa cukava bolest s tlakem nevim co stim prosim radu podle rengenu tam nic neni zanet ani nic jen rikal ze zub je mali ta 2 ze by ho odstranil ale co tam pak budu mit zpivam a potrebuji nejak mit zuby dekuji m.h

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Haluz.

Vytáhnout vložku, propláchnout dezinfekcí, proplachovat dezinfekcí, a čistit zuby pořádně a dlouho dezinfekcí, poté bych to s přehledem uzavřel.. Hledej MMS, CDS, ZUBY forum upramene.cz

Zdroj: diskuze Jak a co.mam delat

Nimba kapsle

Kapsle jsou vegetariánské, s dobře stravitelnou rostlinnou celulózou, neobsahují tedy hůře stravitelnou hovězí želatinu.

Použití: imunita a obranyschopnost, plísně, viry a bakterie, dýchací cesty, urogenitální systém, zažívání, střevní infekce, pokožka

Dávkování: 1 kapsle 2x denně před jídlem

Kapsle nejsou určené pro děti, těhotné a kojící ženy, snižují krevní tlak, přípravek snižuje hladinu krevního cukru v krvi.

Balení: 60 vegetariánských kapslí

Zde můžete vidět cenu přípravku Nimba kapsle.

Zdroj: Léčivá nimba

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ SKLOVINA A BĚLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libka.

Mám slabou sklovinu a přesto bych chtěla mít bělejší zuby, nechci ale abrasivní pasty, musím si sklovinu chránit jak vybělit šetrně zuby, poraďte mi díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na bělení zubů je nejlepší zubní hygienistka. Ta speciálním ultrazvukovým udělátkem rozruší tmavé usazeniny na zubní sklovině a zuby se tím prozáří. Efekt je okamžitý a trvalý, než se zuby zase zanesou, a to trvá několik let. Na bělení zubů u tenké skloviny se nejlépe hodí tento ultrazvukový zákrok, neboť zubní sklovinu dále neztenčuje a přesto vybělí.

Zdroj: diskuze Slabá sklovina a bělení

Nimba čaj

Nimba je účinný čaj, který slouží k regeneraci pokožky coby „čistič krve“. Působí jako vnitřní prostředek péče o pleť a zlepšuje její prokrvení. Dodává pokožce mladost, vitalitu a pružnost. Příznivě působí proti akné, oparům, ekzémům a kožním infekcím. Je vhodný při kožních poraněních a hemoroidech. Ulevuje při silné a bolestivé menstruaci. Pomáhá při výtocích a odstraňuje záněty ženských orgánů. Je podpůrným prostředkem při chemoterapii a léčbě počátečních stadií nádorových onemocnění.

Složení: rubia cordifolia, pterocarpus marsupium, curcuma longa, cymbopogon citratus, glycyrrhiza glabra, tinospora cordifolia, emblica officinalis, terminalia bellirica, terminalia chebula, ocimum sanctum.

Doporučené dávkování: 2 šálky za den

Zde můžete vidět cenu Nimba čaje.

Zdroj: Léčivá nimba

Diskuze

V diskuzi BĚLÍCÍ PÁSKY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žána.

Opravdu ty bělící pásky na zuby fungují?abych zas nekoupila něco marně:-(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirda.

Já zkoušel ty bělící pásky na zuby a hele nic moc! Pak jsem byl u hygienistky a ta mi teprve pomohla zuby pořádně vybělit. Za bělení zubů jsem zaplatil 500 Kč, trvalo to půl hodky a teď mám zuby jak když mi právě vyrostly. Zvaž to, jestli použít neúčinné bělící pásky anebo jít rovnou tam, kde bělení zubů fakt funguje.

Zdroj: diskuze Bělící pásky diskuze

Nimba

I nimba se řadí mezi oleje, které se nacházejí v krémech a různých mastích. O tomto oleji je známo, že má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti.

I tomuto oleji přisuzují některé studie schopnost zabíjet roztoče zákožky svrabové. Testováno to ale bylo zatím jen na psech (svrab se u nich léčil použitím šamponu s tímto olejem po dobu dvou týdnů. Psi se sice plně nezotavili, ale výrazně se zmenšil počet roztočů v jejich kůži).

Zdroj: Bylinky na léčení svrabu

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ BĚLENÍ ZUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elen.

Ahoj, no já jsem si vždycky bělila zuby i pomocí citronu a soli. Co se týče domácího bělení, hodně jsem experimentovala, ale trochu jsem si zničila zubní sklovinu. Teď jsem si nechala vybělit zuby od své lékařky www.schwarzdent.cz/n… A je to úplně něco jiného. Člověk si za to sice připlatí, ale zuby jsou bílé jako perličky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí bělení zubů diskuze

Zažloutlé zuby – foto

Na těchto fotografiích je možné vidět zažloutlé zuby.

Zdroj: Žluté zuby

Poradna

V naší poradně s názvem ZA KOLIK LET MÁM NÁROK NA NOVÉ UMĚLÉ ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý večer,zajímá mě za kolik let mám nárok na umělé zuby.Beru hodně léků a přestože si důkldně 2 krát denně zuby čistím,mám je dost ošklivé a navíc jsem snížila hmotnost a ty zuby se mi při jídle sami vyndávají.Předem děkuji za odpověd.
S pozdravem Bártová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte se zeptat svého zubního lékaře a říct mu o problémech se svou zubní náhradou. Určitě najdete řešení, které bude finančně dostupné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Za kolik let mám nárok na nové umělé zubní náhrady ceník

Nimba na kůži

Nimba má také blahodárné účinky při zevním použití na kůži. Lokální aplikace nimby jsou snadné a nenákladné, a jelikož prostředky jsou obvykle na olejové nebo krémové bázi, pomáhají zároveň lubrikovat pokožku. Mezi hlavní účinky nimby patří například tyto:

  • Nimba ničí bakterie, které způsobují akné, a snižuje s tím spojené záněty.
  • Nimbová voda hubí plísně, které způsobují lupy, a promazává vysušenou pokožku.
  • Výtažky z nimby jsou toxické pro herpes virus (virus způsobující opar) a rychle hojí boláky způsobené tímto virem, tedy opar.
  • Nimba zmírňuje intenzivní svědění při planých neštovicích, snižuje výskyt pupínků a jizev.
  • Nimba odstraňuje během 2 – 3 dnů z pokožky i plíseň, která způsobuje trichofycii (onemocnění, vyvolané plísněmi ze skupiny trichophyton).
  • Výtažek z nimby pomáhá při potírání plísňového onemocnění, kvasinkové infekce, způsobeného Candidou (druhem kvasinkovité plísně), a snižuje stálé svědění, které Candida způsobuje.
  • Prášek i krém z nimby chrání kůži před výskytem plenkové dermatitidy a pomáhá ji léčit.
  • Nimba pomáhá udržet rovnováhu produkce melaninu a snižuje tak výskyt bílých míst na kůži způsobených vitiligem (poruchou pigmentace kůže projevující se bílými skvrnami na kůži).
  • Nimba je výborným podpůrným prostředkem při hojení ran, pomáhá tělu rychle vytvářet kolagenová vlákna, potřebná k uzavírání rány.
  • Nimbové mléko snižuje zarudnutí kůže po slunění a snižuje odlupování vrchních vrstev pokožky.

Nimbu tedy lze doporučit na léčbu zánětů zubů.

Zdroj: Nimba na zánět zubu

Zkušenosti se zuby moudrosti

U většiny lidí nedojde k prořezání zubů moudrosti. Tyto zuby zůstávají zcela nebo částečně skryty pod sliznicí, mnohdy i v kosti dolní či horní čelisti. Většinou jsou nevýhodně skloněné a ohrožují svým růstem okolní zuby a kost.

Zdroj: Problémy se zuby

Žluté zuby po antibiotikách

Pokud v mládí přijímáte mnoho různých antibiotických léků, pak je zvýšená pravděpodobnost, že budete mít v dospělosti tmavší nebo žluté zuby. Pokud je to možné, tak po dohodě s lékařem zvolte alternativní způsoby léčby bez použití antibiotik.

Zdroj: Žluté zuby

Bělicí pásky na zuby

Bělicí pásky na zuby jsou nejoblíbenějším prostředkem k bělení zubů na světě. Bělicí pásky využívají stejné účinné látky, jaké používají zubní lékaři při ambulantním bělení zubů. Proč tedy platit tisíce korun u zubaře, když můžete mít krásné bílé zuby i za mnohem méně peněz? Domácí bělení zubů pomocí pásků doporučuje mnoho zubních lékařů na celém světě. Bělení je jednoduché a zcela bezpečné. Zuby budete mít bílé už po prvních třech dnech bělení.

Bělicí pásky na zuby – cena

Zde je seznam cen bělicích pásek na zuby.

Zdroj: Péče o zuby

Jak vybělit zuby video

Několik zajímavých videí o tom, jak vybělit zuby doma, naleznete zde.

Zdroj: Domácí triky na bílé zuby

Žluté zuby – rtěnka

Rtěnka je vhodný trik, jak zamaskovat žluté zuby. Žluté zuby budou s oranžovou rtěnkou nebo se žlutými tóny v červené vypadat ještě hůř. Naopak jako bělejší budou působit v růžových a studeně fialových odstínech. Rtěnek existuje tolik odstínů, že si ke každé barvě zubů můžete pořídit takovou, která je opticky vybělí a rozzáří.

Zdroj: Žluté zuby


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP