Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

NIMBA

OBSAH

Nimba olej

Nimba olej je očistný elixír. Jedná se o přírodní péči o problematickou pleť, vlasy a nehty z panenského oleje lisovaného za studena z plodů stromu nimba. V ájurvédě byl od nepaměti známý pro své antiseptické, antivirové, antibakteriální a protiplísňové působení na nedokonalosti a potíže kůže včetně akné. Pouze k vnějšímu užití.

Složení: 100% nimbový olej

Zde můžete vidět cenu nimbového oleje.

Zdroj: Léčivá nimba

Poradna

V naší poradně s názvem NIMBA NA ZÁNĚT ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Vědci, kteří zkoumali výtažky z nimby, zjistili, že je mohou doporučit pro ústní hygienu a také by podle nich nimba měla pomoci na zánět zubu. Mnohé mikroorganismy, které se vyskytují v zanícených dásních kolem zubů, jsou již rezistentní vůči penicilínu i tetracyklínu, ale nejsou odolné vůči antibakteriální rostlině, kterou je právě nimba. Na rozdíl od antibiotik nevede užívání nimby k rozvoji alergie, která by bránila účinné léčbě.

Pyorrhea (hnisavý zánět zubového lůžka) je závažné onemocnění dásní. Při tomto onemocnění jsou dásně postiženy hnisavým zánětem a membránami pokrývajícími kořeny zubů. Toto onemocnění je nejčastější příčinou ztráty zubů u lidí nad 35 let. Použitím pasty s nimbou a vyplachováním si úst speciální ústní vodou vede u pacientů k vyléčení krvácejících dásní a zástavě sekrece z váčků kolem zubů. Dásně získají, namísto modrého nádechu, zpět svou zdravou světle růžovou barvu.

Nimba má také blahodárné účinky při zevním použití na kůži. Lokální aplikace nimby jsou snadné a nenákladné, a jelikož prostředky jsou obvykle na olejové nebo krémové bázi, pomáhají zároveň lubrikovat pokožku. Mezi hlavní účinky nimby patří například tyto:
- Nimba ničí bakterie, které způsobují akné, a snižuje s tím spojené záněty.
- Nimbová voda hubí plísně, které způsobují lupy, a promazává vysušenou pokožku.
- Výtažky z nimby jsou toxické pro herpes virus (virus způsobující opar) a rychle hojí boláky způsobené tímto virem, tedy opar.
- Nimba zmírňuje intenzivní svědění při planých neštovicích, snižuje výskyt pupínků a jizev.
- Nimba odstraňuje během 2 – 3 dnů z pokožky i plíseň, která způsobuje trichofycii (onemocnění, vyvolané plísněmi ze skupiny trichophyton).
- Výtažek z nimby pomáhá při potírání plísňového onemocnění, kvasinkové infekce, způsobeného Candidou (druhem kvasinkovité plísně), a snižuje stálé svědění, které Candida způsobuje.
- Prášek i krém z nimby chrání kůži před výskytem plenkové dermatitidy a pomáhá ji léčit.
- Nimba pomáhá udržet rovnováhu produkce melaninu a snižuje tak výskyt bílých míst na kůži způsobených vitiligem (poruchou pigmentace kůže projevující se bílými skvrnami na kůži).
- Nimba je výborným podpůrným prostředkem při hojení ran, pomáhá tělu rychle vytvářet kolagenová vlákna, potřebná k uzavírání rány.
- Nimbové mléko snižuje zarudnutí kůže po slunění a snižuje odlupování vrchních vrstev pokožky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nimba na zánět zubu

Nimba strom

Nimbovník (Azadirachta indica) je mocná bylina v ájurvédské medicíně. Má neuvěřitelné množství použití od pomoci s trávicími potížemi až k léčení kožních problémů. Může být užívána orálně nebo lokálně. Nimba je rychle rostoucí strom, který odpuzuje různé rostlinné škůdce a parazity. Říká se jí také „Strom života“.

Zdroj: Léčivá nimba

Poradna

V naší poradně s názvem BOBKOVY LIST A PUKLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena kremenova.

Dobry den. Mam asi pětiletý bobkový list, a letos mi ho napadly puklice.Stírám je vatou namočenou ve slívovici.Moc to nepomáhá.Nechci na to použít nějaké chemikálie. Ráda ho používám při vaření.Poradte mi prosím někdo,co s tím.Moc děkuji za případnou radu. Zdravím.Alena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Na puklice je nejúčinnější chemická ochrana pomocí přípravku Actara. Bohužel jde o jed a v případě bobkového listu je to nešťastné řešení, protože se sice zbavíte puklic, ale nemůžete použít listy na vaření. Přírodní cesta k likvidaci puklic na vavřínu jsou berušky. Beruška se živí puklicemi a pomůže k jejich zničení. Ovšem je to živý tvor a bude těžké ho přimět, aby zůstal právě na vašem vavřínu. Další přírodní cesta je použití nimbového oleje. Olej ze stromu nimba má insekticidní účinky, když se pečlivě nastříká na všechny části postižené rostliny. Olej z nimby je možné koupit na internetu, například tady: www.prozdravi.cz/nim…

Zdroj: diskuze Bobkovy list a puklice

Nimba krém

Hydratační krém je namíchán z nimbového oleje a oleje z australského čajovníku (Tea Tree Oil), kokamového másla, Aloe Vera a bergamotového oleje. Jeho hlavní předností je hydratace a ochrana pleti.

Použití: antibakteriální účinky, svědivá a suchá pokožka

Balení: 50 ml

Zde můžete vidět cenu Nimba krému.

Zdroj: Léčivá nimba

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Svědění zubu, jakkoliv se nám to může zdát nemožné, je u mnoha lidí běžná věc. Jde zde spíše o pocit, který vyvolává hojení po nepatrném zánětu kolem zubního krčku, který se projevuje jako svědění zubu. Jak předcházet svědění zubu? Jednoduše, zabránit vzniku oněch drobných zánětů v okolí krčků zubů. Toho dosáhneme pečlivou zubní hygienou, ale ne zase přehnanou, abychom si s ní krčky zbytečně neobnažili a nepřipravili podhoubí pro tvorbu nových mikrozánětů. Je třeba zakoupit si vhodný jemný kartáček a protizánětlivou zubní pastu a opatrně si zuby pravidelně, ale důkladně čistit. Zároveň je třeba do čištění zařadit i nové nástroje, jako dentální nit nebo mezizubní kartáček, který taktéž namožíme do protizánětlivé zubní pasty. Jako vhodná zubní pasta, která působí proti zánětu zubu se nám doma osvědčila zubní pasta s obsahem Nimby. Nimba působí v ústní dutině protizánětlivě.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svědění zubu

Nimba proti svrabu

Jedním z doporučovaných léků na svrab je i nimbový olej. Nimba je asijský zelený strom, jehož účinků se využívá v léčitelství nejen v Japonsku, ale i v Americe a v Evropě. Nimba se využívá hlavně na kožní nemoci, dokáže totiž zlikvidovat viry, bakterie i mikroorganismy, kteří tato onemocnění způsobují. Zároveň obsahuje mnoho mastných kyselin, které pomáhají omlazovat a chránit pokožku. Nimba zmírňuje intenzivní svědění, snižuje výskyt pupínků a hojí rány.

Zdroj: Sauna proti svrabu

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Sedlak.

Kvasinky ve vlasech jak se jich zbavit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek.

Já zase používám olej z nimby. Nimba je druh stromu, který může být označován rovněž jako neem, nimtree nebo latinsky Azadirachta indica. Tady se můžete podívat kolik olej z nimby stojí a jak vypadá: www.prozdravi.cz/nim…
K přípravě léku bude potřeba:

- neemový olej - 1 čajová lžička
- kokosový olej - 2-3 lžíce

Postup

1. Smíchejte neemový a kokosový olej.
2. Aplikujte směs na pokožku hlavy a také na vlasy. Pak přikryjte igelitovým sáčkem a zabalte do ručníku.
3. Nechte ji působit přes noc.
4. Ráno si vlasy a pokožku hlavy umyjte oblíbeným šampónem.

Jak často byste to měli dělat

- tento postup opakujte jednou za tři dny.

Proč to funguje

Antimikrobiální vlastnosti neemu byly po staletí používány v Ayurvedě k léčbě různých infekcí. Pokud jde o kvasinky ve vlasech, tak neemový olej je dokáže účinně zabít a zmírní svědění pokožky hlavy a vypadání vlasů. Kokosový olej v tomto prostředku se postará o výživu pokožky hlavy i vlasů.

Zdroj: diskuze Babské rady

Zázračná pasta s nimbou

Vědci, kteří zkoumali výtažky ze stromu nimba (neem), zjistili, že je mohou doporučit pro ústní hygienu a také by podle nich nimba měla pomoci na zánět zubu. Mnohé mikroorganismy, které se vyskytují v zanícených dásních kolem zubů, jsou již rezistentní vůči penicilínu i tetracyklínu, ale nejsou odolné vůči antibakteriální rostlině, kterou je právě nimba. Na rozdíl od antibiotik nevede užívání nimby k rozvoji alergie, která by bránila účinné léčbě.

Zdroj: Nimba na zánět zubu

Poradna

V naší poradně s názvem VLAŠSKÉ OŘECHY CHOROBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Litvák.

V letošní sklizni vlašských ořechů jsem zjistil u spousta plodů "jakoby vyžrané" díry ve skořápce, zjištěno min. na 50 % úrody. Tento jev jsem zaznamenal poprvé. Můžete mi poradit o co se jedná a jak tomu předcházet?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Obaleč jablečný (Cydia pomonella) dělá tyto díry do ořechů. Je to škůdce, který přezimuje jako larva v kůře stromu v hedváných chomáčcích. Vývoj začíná brzy na jaře a dospělí se objevují v době kvetení. Dospělí jsou aktivní pouze za soumraku a za úsvitu a kladou vajíčka na listy, případně na plody. Larvy vystupují z vajíček a hledají ořechy, aby se začaly krmit. Chemické postřiky se obvykle používají k likvidaci vajec a mladých larev předtím, než vstoupí do plodu. Larvy mohou vlést do středu vyvíjejících se ořechů, aby se krmili jádrem. Když dospívají, vytlačují ze vstupní díry své výkaly. Po třech až čtyřech týdnech larvy opustí ořech a hledají na stromě chráněné místo, aby se obalily kokony. Larvy ve svém kokonu mohou přezimovat, nebo se mohou objevit ve dvou až třech týdnech jako nová generace dospělých. Tito dospělí jsou aktivní v červenci a srpnu. V teplých oblastech může být i třetí generace.
Ochrana je postřikem celého stromu. To je při vzrostlém ořechu velmi komplikované, protože se používají kontaktní jedy, které jsou jedovaté pro všechno živé. Nejméně toxický je postřik neemovým olejem (olej ze stromu nimba). Existuje ale jedna nechemická vychytávka, která omezí populaci těchto potvor. Je to papírová vlnitá lepenka, která se omotá kolem kmene a větví. Larvy do ní velmi rády nalezou, aby se zakuklily. Pravidelným vyměňováním a likvidací lepenky zamezíte vývoji nových generací.

Zdroj: diskuze Vlašské ořechy choroby

Nimba kapsle

Kapsle jsou vegetariánské, s dobře stravitelnou rostlinnou celulózou, neobsahují tedy hůře stravitelnou hovězí želatinu.

Použití: imunita a obranyschopnost, plísně, viry a bakterie, dýchací cesty, urogenitální systém, zažívání, střevní infekce, pokožka

Dávkování: 1 kapsle 2x denně před jídlem

Kapsle nejsou určené pro děti, těhotné a kojící ženy, snižují krevní tlak, přípravek snižuje hladinu krevního cukru v krvi.

Balení: 60 vegetariánských kapslí

Zde můžete vidět cenu přípravku Nimba kapsle.

Zdroj: Léčivá nimba

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nicola.

Dobrý večer.Chtěla bych se zeptat,jestli je normální,že když už se druhý den léčím krémem Infectoscab,tak se mi pořád dělají nové pupínky,které furt šíleně svědí.Už se mi nedělají tolik,ale sem tam nějaký jo..znamená to,že paraziti i po masti ještě pořád žijí,nebo to jen doznívá.děkuji moc za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Doktor84.

Tahle bežnej lek na to nebude fungovat Infectoscab neje známo že by večina prípadu fungoval tahle vrab kuži by ste musela mat min 50 % nebo použivat silnejší leky Poklad z pekla Nimbový olej nbo nimba čaj najlepe a pak tu máte kvapky :
Použitie bylinného koncentrátu Cistus complex
Tento výrobok je schválený ako výživový doplnok. Nie je to liek, nemožno ho zamieňať za predpísané lieky.
Viď.: Smernica Európskej komisie 432/2012, ktorá upravuje obaly a reklamy výživových doplnkov..

Cistus complex je bioinformačný prípravok obsahujúci vysoko koncentrovaný extrakt dvoch druhov bylín – Cistus incanus a Cistus ladanifer, doplnený o čistú esenciu Cistus ladanifer.

Bioinformácie sú frekvencie, ktoré napodobňujú riadiace impulzy podkôrových centier mozgu, regulujúcich vegetatívnu nervovú sústavu a činnosť vnútorných orgánov. Ich pôsobením sa narúšajú negatívne informácie a vyvolá sa spätný regeneračný proces.

» je účinný predovšetkým pri infekčných ochoreniach spôsobených vírusmi
» pôsobí aj proti plesniam a chlamýdiám
» vhodný je najmä pri všetkých typoch zápalov horných dýchacích ciest
» pomáha pri infekciách s prolongovaným priebehom, komplikáciami, recidívami a rezistencii na inú liečbu
» zvyšuje obranyschopnosť organizmu
» pôsobí ako prírodný antioxidant (neutralizuje voľné radikály)
» chráni tkanivá pri infekcii pred poškodením zápalom a odpadovými toxínmi






Energetické pôsobenie Cistus complex
podľa princípu TČM
Cistus complex ovplyvňuje predovšetkým energetické dráhy pľúc, hrubého čreva, sleziny, troch žiaričov (troch ohnísk), perikardu a srdca.




Zloženie a účinky Cistus complex
Cistus incanus aj ladanifer patria do stredomorskej flóry. Rastú divoko na teplých, strmých horských úbočiach a ich pravidelné kvety hrajú farbami od bielej až po fialovú. Historicky môžeme dohľadať používanie rastlín z čeľade cistovitých až do roku 330 p.n. l. V perzskej tradičnej medicine, v oblasti dnešného Iránu, patrili tieto byliny medzi najcennejšie. V priebehu nasledujúcich storočí sa použitie cistu vďaka početným obchodným cestám rozšírilo z Perzskej ríše po celom Stredomorí, najviac medzi Cyprus, Taliansko, Turecko a Grécko.
Extrakty z oboch cistov obsahujú mnoho dôležitých prvkov: vápnik, horčík, zinok a železo. Zásadný pre pôsobenie v ľudskom organizme je však úhrnný obsah viac než 800 druhov proantokyanidínov, flavonoidov a polyfenolov vo vzájomnej optimálnej väzbe.
Obidva cisty pôsobia nielen synergicky, ale svojím mierne odlišným zložením podstatne zväčšujú záber účinkov na oveľa širšie spektrum infekcií.
Cistus complex zabezpečuje účinnú chemicko-fyzikálnu ochranu, ktorá sa dá využiť nielen pri ochorení, ale aj pri prevencii. Zabraňuje vírom prenikať do buniek, a tým následne eliminuje ich rozmnožovanie. Najznámejšie je použitie cistu pri akejkoľvek nákaze označovanej ako zápal horných dýchacích ciest, či už vírusovej, bakteriálnej či plesňovej. Druhou silnou zbraňou cistu je jeho schopnosť neutralizovať voľné radikály a účinne vylučovať toxíny z akýchkoľvek patogénov v organizme. Opäť tak pomáhajú pri uzdravení tým, že zabraňujú toxickej záťaži, poškodeniu tkanív, zápalom a dlhodobému ohrozeniu a zaťaženiu obranyschopnosti. V tejto súvislosti sa v praxi osvedčili nielen pri toxínoch z bakteriálnej infekcie (chlamýdie), ale aj po prekonanom parazitickom ochorení (svrab).
Uvádza sa, že cisty sú niekoľkonásobne silnejšie antioxidanty než napríklad zelený čaj, citrón či červené víno, čím okrem zmieňovaných účinkov pomáhajú ako prevencia pri zvyšovaní obranyschopnosti organizmu.
Vzhľadom na aktuálne obavy odbornej verejnosti z toho, že vírusy a baktérie stále viac mutujú a rastie ich odolnosť voči liečbe, ktorá doposiaľ účinkovala (o stúpajúcej rezistencii na antibiotiká nehovoriac), predstavuje Cistus complex vhodnú voľbu na riešenie niektorých druhov infekčných ochorení.

nezabudajte že chemicke leky nebudu vždy učinkovat najlepšie proti svrabu je príroda vela pacientou se lečilo i na svrab nemocniciach pomohlo to ne večina prípadu nefungovalo museli hold hládat inu cestu prat by ste mneli min 95% stupnu a vysokej hygienický standart často vetrat pak vešat venku a nechat to na slnku min 3 dny nebo ak máte mrazak zmrazit to i mraz nepritelem svrabu ale musíte mit silnej mrazak dale ked to máte uschnute davat to do vrecach zabalit to do ních ked tak je chcete mit doma ne zase do skrine nebo infekce se roširi do iních veciach a máte to tu znovu nebo spalit šaty čo ste nosili a kupit nové chytat veci rukavicaich ne bez ních a použivat antibaktiralne mydlo s nazvom DRAGS IMUN da se ho kupit www.energy.sk zmiernuje učinky srbeni a je prírodne mydlo

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Svrab

Nimba čaj

Nimba je účinný čaj, který slouží k regeneraci pokožky coby „čistič krve“. Působí jako vnitřní prostředek péče o pleť a zlepšuje její prokrvení. Dodává pokožce mladost, vitalitu a pružnost. Příznivě působí proti akné, oparům, ekzémům a kožním infekcím. Je vhodný při kožních poraněních a hemoroidech. Ulevuje při silné a bolestivé menstruaci. Pomáhá při výtocích a odstraňuje záněty ženských orgánů. Je podpůrným prostředkem při chemoterapii a léčbě počátečních stadií nádorových onemocnění.

Složení: rubia cordifolia, pterocarpus marsupium, curcuma longa, cymbopogon citratus, glycyrrhiza glabra, tinospora cordifolia, emblica officinalis, terminalia bellirica, terminalia chebula, ocimum sanctum.

Doporučené dávkování: 2 šálky za den

Zde můžete vidět cenu Nimba čaje.

Zdroj: Léčivá nimba

Nimba

I nimba se řadí mezi oleje, které se nacházejí v krémech a různých mastích. O tomto oleji je známo, že má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti.

I tomuto oleji přisuzují některé studie schopnost zabíjet roztoče zákožky svrabové. Testováno to ale bylo zatím jen na psech (svrab se u nich léčil použitím šamponu s tímto olejem po dobu dvou týdnů. Psi se sice plně nezotavili, ale výrazně se zmenšil počet roztočů v jejich kůži).

Zdroj: Bylinky na léčení svrabu

Nimba na zuby

Za své jedinečné a nezaměnitelné účinky vděčí nimbová kosmetika obsahu aktivních látek jako nimbin, azadirachtin, nimbidol, quercetin a nimbidin, které můžete najít jenom v přípravcích s obsahem nimbového oleje a extraktu z nimbových listů a nimbové kůry. Při nemocech dutiny ústní, jako je například parodontóza, jsou mikroorganismy, které se vyskytují v zanícených dásních, rezistentní vůči penicilinu i tetracyklinu, ale nejsou odolné vůči antibakteriální rostlině, jako je nimba.

Nimba tedy pomáhá ničit nejen bakterie způsobující zubní kaz, ale dokonce i ty, jež mají za následek zánět dásní a zubního lůžka a jsou rezistentní vůči penicilinu i tetracyklinu. Používání nimbové zubní pasty a zubního prášku je zároveň účinnou součástí prevence zubního kazu, krvácivosti dásní, paradontózy a zápachu z úst.

Zdroj: Nimbová zubní pasta

Nimba na kůži

Nimba má také blahodárné účinky při zevním použití na kůži. Lokální aplikace nimby jsou snadné a nenákladné, a jelikož prostředky jsou obvykle na olejové nebo krémové bázi, pomáhají zároveň lubrikovat pokožku. Mezi hlavní účinky nimby patří například tyto:

  • Nimba ničí bakterie, které způsobují akné, a snižuje s tím spojené záněty.
  • Nimbová voda hubí plísně, které způsobují lupy, a promazává vysušenou pokožku.
  • Výtažky z nimby jsou toxické pro herpes virus (virus způsobující opar) a rychle hojí boláky způsobené tímto virem, tedy opar.
  • Nimba zmírňuje intenzivní svědění při planých neštovicích, snižuje výskyt pupínků a jizev.
  • Nimba odstraňuje během 2 – 3 dnů z pokožky i plíseň, která způsobuje trichofycii (onemocnění, vyvolané plísněmi ze skupiny trichophyton).
  • Výtažek z nimby pomáhá při potírání plísňového onemocnění, kvasinkové infekce, způsobeného Candidou (druhem kvasinkovité plísně), a snižuje stálé svědění, které Candida způsobuje.
  • Prášek i krém z nimby chrání kůži před výskytem plenkové dermatitidy a pomáhá ji léčit.
  • Nimba pomáhá udržet rovnováhu produkce melaninu a snižuje tak výskyt bílých míst na kůži způsobených vitiligem (poruchou pigmentace kůže projevující se bílými skvrnami na kůži).
  • Nimba je výborným podpůrným prostředkem při hojení ran, pomáhá tělu rychle vytvářet kolagenová vlákna, potřebná k uzavírání rány.
  • Nimbové mléko snižuje zarudnutí kůže po slunění a snižuje odlupování vrchních vrstev pokožky.

Nimbu tedy lze doporučit na léčbu zánětů zubů.

Zdroj: Nimba na zánět zubu

Domácí léčba růže

Existují dokonce i domácí prostředky pro léčbu růže. Jedním z přírodních léků je nimba. Právě tato rostlina inhibuje bakterie. Aplikace je jednoduchá, stačí si pouze potírat postiženou oblast nebo provádět celkovou koupel. Nimba s využitím kurkumy může být aplikována na tělo nebo konzumována. Zároveň je velmi důležitá tělesná hygiena!

Dalším účinným domácím lékem je za studena lisovaný mandlový olej. Jedná se o efektivní způsob odstranění skvrn a erisypelu. Po několika aplikacích tohoto oleje je kůže opět obnovena. Stačí pouze pravidelně aplikovat tento olej na kůži, a to alespoň dvakrát denně. Za pár týdnů se pokožka uzdraví. Tato jednoduchá léčba spočívá v komplexu vitamínů a minerálů, které jsou obsaženy v mandlovém oleji.

Zdroj: Erisypel alias růže

Zánět zubů

Pyorrhea (hnisavý zánět zubového lůžka) je závažné onemocnění dásní. Při tomto onemocnění jsou dásně postiženy hnisavým zánětem a membránami pokrývajícími kořeny zubů. Toto onemocnění je nejčastější příčinou ztráty zubů u lidí nad 35 let. Použitím pasty s nimbou a vyplachováním si úst speciální ústní vodou vede u pacientů k vyléčení krvácejících dásní a zástavě sekrece z váčků kolem zubů. Dásně získají, namísto modrého nádechu, zpět svou zdravou světle růžovou barvu.

Zdroj: Nimba na zánět zubu

Léčivé účinky nimby

V Indii, kde jsou suchá léta a pálí horké tropické slunce, se stalo tradicí užívat přípravky z nimby. Nimbový olej rychle uleví suché pokožce, protože se do ní snadno vstřebává, pomáhá hojit její poškozené vrstvy a udržovat přirozenou rovnováhu. Tyto vlastnosti umožňují nimbě zmírnit tvorbu vrásek, a to tím, že pomáhají kůži udržovat její pružnost. Nimba rovněž podporuje léčbu poškození kůže způsobené ultrafialovým zářením a také je prevencí předčasného stárnutí pokožky. Díky vysokému obsahu mastných kyselin přípravky vyrobené z nimbového oleje účinně napomáhají léčit onemocnění kůže, včetně plísňových onemocnění, lupénky a ekzémů. Nimba může být použita i v boji proti střevním červům. Pití nimbového čaje zabíjí koužkový lišej a svrab. Použití nimby v ájurvédě se doporučuje při léčbě žloutenky, protože tato rostlina mimo jiné pomáhá játrům správně odfiltrovat toxiny. Pasta z nibového prášku může být aplikována na bradavice, herpes a jiné virové problémy. Je známo, že nimba zmenšila velikosti nádoru, když byla injekčně aplikována do okolí nádoru.

Za své jedinečné a nezaměnitelné účinky vděčí nimbová kosmetika obsahu aktivních látek jako nimbin, azadirachtin, nimbidol, quercetin a nimbidin, které můžete najít jenom v přípravcích s obsahem nimbového oleje a extraktu nimbových listů a nimbové kůry. Při nemocech dutiny ústní, jako je například paradontóza, jsou mikroorganismy, které se vyskytují v zanícených dásních, rezistentní vůči penicilinu i tetracyklinu, ale nejsou odolné vůči antibakteriální rostlině, jako je nimba. Nimbový olej se v Indii tradičně používá jako lubrikant a také poměrně účinný prostředek proti nežádoucímu otěhotnění. Tyto vlastnosti, spolu s protivirovým a imunostimulačním účinkem, z něj dělají prostředek přispívající k bezpečnému a příjemnému sexu. Nimba je také dobrý přírodní repelent proti hmyzu, bezpečný pro použití. Používá se rovněž v šamponu proti vším – olej se vetře do vlasů a nechá působit přes noc. Nimbový olej může být také přidáván do psích šamponů proti klíšťatům. Dalším použím jsou ochranné spreje před škůdcům na zahrádce.

Zde můžete vidět, jak vypadá nimba.

Zdroj: Léčivá nimba

Které kožní problémy nimba léčí?

Lupénka

Nimba je jednoznačně nejlepším produktem, který je v současnosti pro léčbu lupénky k dispozici. Podle výzkumů je nimba stejně účinná jako přípravky, které obsahují steroidy. Na rozdíl od těchto přípravků nimba nemá žádné vedlejší účinky. Nimba ulevuje tím, že zvlhčuje a hojí pokožku, zmírňuje olupování a podráždění.

Ekzémy

I zde je používání nimby účinnější nežli předepisované léky. To i u malých dětí a kojenců. Vhodnou aplikací jsou koupele s přídavkem nimbového extraktu. Podle testování bylo zjištěno, že při aplikaci koupele 2x denně po dobu deseti dnů došlo u všech testovaných osob k vymizení či výraznému ústupu ekzémů.

Vitiligo

Vitiligo jsou bílé fleky na kůži , které nebolí a ani nejsou nebezpečné. Vitiligo svým nositelům způsobuje velké psychické a sociální problémy. Také zde nimba přináší naději, jak to vyplívá z jedné studie, která byla aplikovaná pacientům po dobu 90 dnů. U 85 % z nich došlo ke zmírnění, u 25 % pacientů došlo k úplnému vymizení nemoci vitiligo.

Akné

Nimba obsahuje látky, které ničí bakterie způsobující akné. Navíc je nimba schopna odstranit poškozené struktury pokožky, které byly způsobené těžkou formou akné.

Lupy

I lupy můžou být způsobené bakteriemi, které nimba dokáže odstranit. Používání nimbových šamponů odstraňuje lupy a bakterie, které je způsobují.

Bradavice

Dalším pozitivním účinkem nimby je silné protivirové působení. Díky tomuto působení dokáže nimba léčit i bradavice. Stačí denně přikládat obklad z nimbového extraktu na bradavici. Nimbový extrakt se nakape na kousek gázy a přiloží.

Opary

Nimba účinně likviduje i herpetické viry, které způsobují vznik oparů. Pokud se začne potírat zasažené místo již v počátcích nimbovým extraktem, tak se podaří předejít vzniku oparu. Počátky se myslí svědění a pálení pokožky.

Plísně

Nimba patří mezi přírodní antimykotika. Nimba si dokáže účinně poradit s plísňovými onemocněními. Nezáleží na druhu plísně, protože nimba si poradí se všemi druhy plísní, jako je kmen Trichophyton nebo i s kvasinkovou infekcí.

Poranění

Nimba podporuje vytváření kolagenových vláken, která jsou nutná k uzavírání ran. Díky tomu výrazně urychluje hojení všech typů poranění kůže.

Pigmentové skvrny

Pomocí bělícího nimbového krému lze dosáhnout ústupu či vymizení nehezkých pigmentových skvrn. Nimbový krém se užívá 2x denně po dobu 3 měsíců.

Suchá kůže a vrásky

Látky obsažené v nimbě účinně zvlhčují a chrání pokožku. Antivirové, antibakteriální a proti plísňové složky navíc chrání pokožku proti infekcím. Zároveň tyto látky podporují imunitní systém kůže a výrazně zlepšují krevní oběh. Díky tomu pomáhají omladit i hluboké vrstvy kůže. Jedinečné účinky nimbové kosmetiky potvrzují prakticky všichni, kteří ji vyzkoušeli.

Jaké kosmetické a léčivé nimbové prostředky jsou u nás k dispozici?

  • Nimbový krém
  • Nimbové tělové mléko
  • Nimbový šampon a kondicionér
  • Nimbový olej
  • Alkoholový extrakt z nimbových listů
  • Zubní prášek z nimbové kůry a nimbová zubní pasta
  • Nimbové mýdlo
  • Nimbová pleťová maska
  • Nimbový bdělící krém na stařecké skvrny a jizvy
  • Ústní voda
  • Balzám na rty
  • Repelent

Zdroj: Nimba pro zdraví pokožky

Zubní pasty s nimbou

DESERT ESSENCE Zubní pasta pomáhá v boji proti plaku, hloubkově čistí zuby i dásně. V kombinaci s antiseptickými účinky ekologicky sklízeného Tea Tree oleje zanechává v ústech pocit čistoty a svěžesti. Použijte minimálně 2× denně, ideálně po každém jídle.

Ingredience: Calcium Carbonate, Glycerin (Vegetable Derived), Water (Aqua), Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Distillate, Sodium Coco-Sulfate, Carrageenan (Plant Derived), Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Oil, Sodium Bicarbonate, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil*, Melia Azadirachta Extract (Neem), Sea Salt. Eco-Harvest®.

Balení: 130 ml

Cena: 199 Kč

Desert Essence Zubní pasta tea tree a nimba 176 g obsahuje vysoký podíl výtažků z tea tree a neemu (nimby); pečuje o zdraví celé ústní dutiny, snižuje riziko vzniku zubního kazu, a zároveň působí skvěle antisepticky. Obsažené antibakteriální oleje bojují proti vzniku drobných zánětů i aft, a zároveň na dlouhou dobu osvěžují dech. Pasta je natolik účinná díky obsahu uhličitanu vápenatého, který šetrně odstraňuje nečistoty z chrupu, a zároveň brání usazování zubního plaku. Jemná zrníčka křídy navíc přirozenou cestou zesvětlují barvu chrupu. O zdraví ústní dutiny se starají antibakteriální oleje a výtažky z neemu, libavky a tea tree. Ty celou ústní dutinu dezinfikují, chrání před vznikem kazu, a současně eliminují výskyt zánětů. Rostlinné výtažky působí antibakteriálně, příjemně osvěžují dech na dlouhou dobu a aktivně napomáhají regeneraci poškozené sliznice. Vzhledem k jemnému složení je pasta vhodná pro každodenní použití, spolehlivě chrání chrup před vznikem zubního kazu, a zároveň udržuje celou ústní dutinu zdravou. Malé množství pasty aplikujte na zubní kartáček. Zuby čistěte po dobu dvou minut 2× denně.

Ingredience: Calcium Carbonate, Glycerin, Aqua, Melaleuca Alternifolia Leaf Distillate, Sodium Coco Sulfate, Carrageenan, Gaultheria Procumbens Oil, Sodium Bicarbonate, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Melia Azadirachta (Neem) Extract, Sodium Chloride.

Balení: 176 g

Cena: 195 Kč

Himalaya Complete Care zubní pasta kompletní péče 75 ml je bylinný přípravek s výtažkem z nimby, jež má přírodní antibakteriální účinky. Poskytuje 12hodinovou ochranu před škodlivými bakteriemi, odstraňuje povrchové skvrny a plak ze zubů. Pomáhá předcházet bolesti zubů a zubnímu kazu. Udržuje čisté a bílé zuby. Díky pokrokovému, dásně zpevňujícímu systému pomáhá snižovat jejich krvácení a zabraňuje zánětu. Granátové jablko je silný antioxidant, který udržuje dásně zdravé. Obsahuje fluorid.

Balení: 150 ml

Cena: 89,90 Kč

Nimbová zubní pasta má charakteristickou chuť, která po vyčištění poskytuje jedinečně svěží dech. Doporučuje se používat i preventivně v kombinaci s ústní vodou.

Aplikace:

  • parodontóza – nimbová zubní pasta podporuje snížení rizika poškození dásní, a tedy i ztráty zubů,
  • krvácení a záněty dásní,
  • zápach z úst,
  • pomáhá omezit růst bakterií a plaku.

Ingredience: Calcium carbonate, Sorbitol, Aqua, Glycerin, Silica, Sodium Lauroyl Glutamate, Xylitol, Xanthan Gum, Guar Gum, Vitis Vinifera, Glycyrrhiza Glabra, Foeniculum Vulgare Capillaceum, Eugenia Caryophyllus, Azadirachta Indica (Leaf and Bark), Mentha Piperita, Mentha Viridis, Ascorbic Acid. Neobsahuje: lauryl sulfát, sacharin, parabeny, umělá barviva nebo příchutě, fluoridy.

Balení: 120 g

Cena: 240 Kč

Zdroj: Nimbová zubní pasta


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP