Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

NÁVOD JAK UDĚLAT MELÍR NA VLASECH

OBSAH

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadá melír na vlasech.

Zdroj: Blond melír

Diskuze

V diskuzi POSTUP MELIRU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuse krumpova.

Domácí melir dělám ho poprvé tak bych potřebovala pomoc kolik meliru a peroxidu. Dik

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Postup meliru

Blond melír v hnědých vlasech

Brunetky mají skvělé možnosti, pokud jde o exotičtější probarvování vlasů. Barvy a barevné melíry vypadají na hnědých vlasech elegantně a méně kontroverzně než na vlasech světlých. Pozor také na příliš tmavé odstíny hnědé barvy na vlasy, hraničící téměř s černou. Blond melír se nehodí ani k příliš světlé pleti.

Blond melíry jsou velmi oblíbené, neboť vlasy rozjasňují. V závislosti na tom, kolik proužků či jak hustý melír je, pak vlasy mohou vytvářet dojem blond vlasů. Postupné melírování a stále přidávání blond melírů do stávajících vlasů je pak často používanou cestou, jak se stát bez nárazového „šoku“ blondýnkou.

Výsledný blond melír na hnědé vlasy nemusí být tou pravou volbou, může přidávat věk, nebo pokud vytvořené melíry nejsou dostatečně kontrastní k barvě vaší pleti, mohou vás udělat příliš nevýraznou.

Zdroj: Blond melír

Diskuze

V diskuzi STŘÍBRNÝ MŮSTEK Z ALOBALU NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Michalusová.

Dobrý den, prosím o obrázek stříbrného můstku z alobalu. Z popisu je obtížně pochopitelné. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mára.

Tady je k tomu video jak udělat stříbrný můstek z alobalu. youtu.be/A9r3nkpyCVw

Zdroj: diskuze Stříbrný můstek z alobalu návod

Melír na tmavé vlasy

Pokud chcete blond melír do černých vlasů, očekávejte, že melíry půjdou obvykle do zrzavé barvy. Tato varianta se tedy odbornicemi moc nedoporučuje. Melír pro hnědé vlasy nebo pro ty černé však již není nic netradičního. Zatímco se vlasy dříve při melíru do tmavých vlasů hlavně zesvětlovaly, teď se barví. Zůstat můžete v přírodních tónech tón v tónu, ale proč si neužít trochu barvy. Vždyť i kobaltová modrá může v hnědých vlasech působit decentně.

Pokud vám melír nevyšel tak, jak jste si představovala, můžete to napravit přelivem, ale jakým, to vám musí poradit kadeřník, který ví, jak melír „ochladit“, aby vlasy nebyly žluté. Neexperimentujte, jinak si poničíte a vysušíte vlasy.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Maršíková.

Mám pásový opar na obličeji, v oku a ve vlasech. Po 9 dnech na kapačkách v nemocnici jsem byla propuštěna domů a zajímalo by mě, kdy bych si mohla umýt vlasy. Puchýřky ve vlasech i na obličeji mám již zaschlé, ale ještě ne všechny vyloupané. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Umej to hned. Když je to zaschlý, tak nehrozí žádnej problém. Nedrbej to, jen lehce konečky prstů zavrť ve vlasech a spláchni to.

Zdroj: diskuze Pásový opar ve vlasech

Cena melíru

  • Melír do čepice (melír, mytí, střih, foukaná, styling) – 730 Kč
  • Melír do alobalu (melír, mytí, střih, foukaná, styling) – od 730 Kč do 880 Kč
  • Melír do alobalu bez střihu (melír, mytí, foukání, styling) – od 600 Kč do 700 Kč
  • Melír do alobalu více barev (melír, mytí, střih, foukaná, styling) – od 800 Kč do 1 000 Kč
  • Melír do alobalu více barev bez střihu (melír, mytí, foukaná, styling) – od 720 Kč do 900 Kč

Ceny jsou pouze orientační.

Zdroj: Melír

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SEBOROICKÉ DERMATIDY VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dělají se mi ve vlasech bílé strupy které svědí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Seboroická dermatitida není jediná možná příčina těchto obtíží. Ještě to může být mimo jiné i psoriáza. Oboje spouští stres, což je v této hysterické době kolem šíření koronaviru velmi pravděpodobný viník. Zvládnutí stresu přinese i úlevu v těchto obtížích. Další léčba je závislá na určení přesné příčiny a to teď nevíme jistě, co to vlastně je. Může vám pomoci dehtový šampon www.zbozi.cz/hledani… a masáž pokožky lékařskou vazelínou www.zbozi.cz/kosmeti…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba seboroické dermatidy ve vlasech

Video, jak udělat drdol na hlavě

Zde můžete vidět návod, jak si učesat na hlavě krásný drdol.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Diskuze

V diskuzi SUCHÁ KŮŽE VE VLASECH PROSIM POMOZTE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Eliášová.

Mám to ASI TAKY - zkouším šampon s konopím, je to na ekzemy ve vlasech, což fohle asi je. Nebo plíseň. Chce to návštěvu kožaře.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aladerma.

Terapeutický šampon Energy Cytosan, který patří do řady tzv. humátových přípravků. Tento šampon je určený k aplikaci při kožních problémech ve vlasové pokožce, tedy například lupy, ekzémy, lupénka či jiné druhy dermatitidy. Při použití šamponu Cytosan dochází k hlubší očistě vlasové pokožky a její detoxikaci.
Šampon Cytosan je velmi vhodný u jemných a mastnějších vlasů, které dobře očistí a zpevní. Pokud máte vlasy spíše suché a lámavé, počítejte s nutností aplikace balzámu Nutritive pro lepší hydrataci. Jsou-li vlasy i tak přesušené a nepoddajné a máte potíže s jejich úpravou, použijte některý z vlasových olejíčků (doporučujeme třeba Weleda Rozmarýnový olej).
Cytosan šampon byl vyvinut pro terapeutické použití, a proto se nedoporučuje k dlouhodobé aplikaci. Střídejte je proto s některým šamponem pentagramu, například Protektinem nebo Artrinem. Dále byste měli vědět, že vzhledem k vysokému obsahu humátů v tomto šamponu, je třeba u světlých vlasů počítat s jejich mírným zabarvením do zrzava. Tento jemný nádech snadno vymyjete 2-3 aplikací jakéhokoli jiného, nejlépe přírodního, šamponu.

Zdroj: diskuze Suchá kůže ve vlasech PROSIM POMOZTE!!!

Melír tón v tónu

Zvýrazňující melíry jsou o kontrastu. Žena v určitém věku by si měla vybírat mezi přirozenými odstíny, které podtrhnou její barvu vlasů. Nejlepší jsou proužky v barvě o několik málo tónů světlejší, než je přírodní barva. Například pokud si necháte udělat velmi okaté a jasné melíry v některých částech vlasů – z důvodu velkého kontrastu –, dojte ke zvýraznění všech linií, tedy i vrásek.

Zde můžete vidět, jak vypadá melír tón v tónu.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rena.

Dobrý den, lupenku mám ve vlasech. Je to nepříjemné nemohu si brát tmavě oblečení protože je to vidět na prádle na ramenou. A stydím se za to, lupenku mám 17 let. A brala jsem takové ty mlicka do hlavy belosalic a dehtovy šampon. Už to moc nepouziva, jenom občas. Připadá mi to úplně stejné, jestli to beru nebo neberu. Chtěla jsem lázně ty mi doktorka na kožním hned zamítla, že prý nemám nárok že to mám pouze v hlavě. Myslíte že to je správně a tak to má být?!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den, lupénka bývá, dle moudrosti tradiční medicíny, příznakem tzv. silně narušené rovnováhy pH kyselosti buněk v těle. Doporučuji tedy, odstranit tuto příčinu jejím vyrovnáním a následným udržováním. Podrobný návod, jak toho lze dosáhnout, uvádím v knize ,, Poklad-škola odkyselení těla". Více informací o knize získáte na webu: www.TradicniMedicina… kde si ji můžete také objednat. V případě neřešení narušené pH rovnováhy těla zpravidla se mohou zdravotní obtíže v čase stupňovat. Mějte hezký den. Jiří

Zdroj: diskuze Lupénka ve vlasech

Blond melír v černých vlasech

Černé vlasy, které osvěží stříbrný melír, nemusí vypadat jako prošedivělé. Díky speciální barvicí technice Davines Flamboyage získají černé vlasy zcela jiný vzhled. Právě černá barva bývá velice agresivní, zostřuje rysy obličeje a je zcela nepoužitelná pro příliš světlé typy žen. Jednolité černé barvě ve vlasech také chybí objem a jen samotný lesk nestačí. Proto potřebují černé vlasy speciální řešení v podobě blond melírů.

Stříbrný melír dokonale modeluje hladké dlouhé černé vlasy, které se jen velice decentně vlní na koncích. Jsou pak ukázkou skutečně mistrovského melírování. Melírované vlasy získávají na objemu a metalické odstíny dávají vlasům exkluzivní a luxusní vzhled.

Zdroj: Blond melír

Poradna

V naší poradně s názvem PROSBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Sokolovská.

Zdravím a mám velikou prosbu. Nemohu sehnat cibulovou mast na bradavice. Tak hledám návod, jak si ji udělat doma. Pomůže mi někdo a poradí.
S touto mastí jsem byla velice spokojená, ale když jsem si ji chtěla objednat, již to nejde. Prosím pomozte. Předem Vám děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Návod na výrobu cibulové masti není nijak složitý. Nejprve potřebujete získat cibulový vodní výluh. Nastrouhejte dvě cibule, dejte je do sklenice s víčkem a zalejte trochou vody. Nechte směs při pokojové teplotě týden odpočívat a několikrát denně protřepejte. Pak směs přeceďte a vymačkejte veškerou tekutinu. Pak si uvařte přírodní želatinu agar agar a nechte ji vychladnout a ztuhnout. Ke ztuhlé želatině přidejte cibulový extrakt, lžičku kyseliny citrónové a několik lžiček arašídového oleje a vše dobře promixujte ručním šlehačem dokud nevznikne krémová konzistence. Hotový cibulový krém uchovávejte v ledničce nejdéle 1 měsíc.

Zdroj: diskuze Prosba

Historie melíru

Barvení vlasů je známé již z dob Egypta, kdy se používaly různé přírodní přelivy. Melír je technika barvení vlasů, kdy se barví jen některé prameny nebo partie vlasů (například konečky), aby se tak odlišily od původní barvy. Pokud se použije technika balení do fólie, je možné použít na melír více než jednu barvu (takzvaný americký melír) a dosáhnout například efektu tónování. Stejně tak je možné k odbarvení vlasů používat roztoky peroxidu.

Melír nepatří mezi zastaralé a opomíjené techniky, i když by se to tak někomu mohlo zdát. Melíry dostaly novou podobu a kolorování účesů je dnes velkým hitem. Módní melír je často nenápadný, pouze prosvětluje a barvou modeluje účes. Moderní melíry dokážou být i extravagantní. Nestačí jen část účesu zesvětlit nebo ztmavit. Takový melír však patří do rukou profesionálních koloristů, kteří vám ve vlasech vytvoří doslova umělecké dílo. Nebojte se tedy ani barev. Barevný melír je přesně to, kam vlasové účesy s melírem spějí. Barva je povolena, trendy jsou růžový, oranžový, žlutý, modrý, fialový či třeba zelený melír. Naprostým hitem je pak multibarevný melír.

Zdroj: Melír

Jak udělat drdol z dlouhých vlasů

Na drdol z dlouhých vlasů postačí hřeben a gumička – nějaká pevnější. Vlasy si vyčešte, jako když si chcete udělat vysoký culík. Pak vlasy přeložte napůl a začněte je kroutit, až se stočí do sebe. Pak stočené vlasy vezměte a zahněte je ještě kolem dokola, do tvaru drdolu. Poté stačí zagumičkovat.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Poradna

V naší poradně s názvem KOLEČKO VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

pěkný den přeji... začalo se mi dělat prvně kolečko ve vlasech a teď i kouty... zkouším různé šampony bylinky a podobné blbosti ale nic nezabírá... co transplantace víte o tom něco?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Transplantace vlastních vlasů je zatím jediná možnost jak se dají vrátit vlasy tam, kde vypadaly. Druhým nejlepším řešením, jak zastavit vypadávání vlasů, je každodenní aplikace přípravku s obsahem Minoxidilu. To vlasy neobnoví, ale zbrzdí jejich vypadávání. Pro silné vlasy je potřeba upravit jídelníček a přijímat více bílkovin, zejména kolagenu, ze kterého vznikají vlasy. Tuto zmenu ve stravování vám pomůže dosáhnout, když budete používat proteinové nápoje pro kulturisty. Stačí jedna až dvě dávky během dne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolečko ve vlasech

Blond melír tón v tónu

Blond melír tón v tónu je hustý s tenkými prameny a vynecháváním jedné pěšinky. Provádí se vyplétáním hrotem tupírovacího hřebene a vybrané pramínky jsou poté zabaleny do alobalu. Kvalitní značka melíru je Matrix V-light s 6% vyvíječem. Díky tomu, že je melír tenký a vynechá se jedna pěšinka, není odrost tak patrný a vcelku pěkně splyne s melírovanou částí.

Výsledný efekt blond melírů tón v tónu se projevuje tím, že odrost nedělá ostrou linku, není tak patrný, a i odrostlejší melír vypadá pořád přirozeně.

Zdroj: Blond melír

Poradna

V naší poradně s názvem PARAZITI VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Prosím, dcerka má ve vlasech, co je to?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše je to veš. Na vši koupíte v lékárně přípravek vyrobený ze speciálního oleje, kterým pak vši udusíte. Tady je vidět jak to vypadá a kolik to stojí: www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Paraziti ve vlasech

Nejdříve si udělejte klasický culík, který vyčešte úplně nahoru, okolo gumičky culíku omotejte vlasy a sepněte je sponkami nebo dejte další gumičku. Vypadá to sice složitě, ale je to úplně snadný a taky rychlý postup. Pro přípravu vám stačí jen dvě gumičky a sponka.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Postup při dobarvování odrostu

Až vám melír začne odrůstat, budete si ho muset dobarvit. V sadě na dobarvování najdete jemný aplikátor, pomocí něhož zesvětlovač snadno nanesete pouze na kořínky. Řiďte se pokyny uvedenými na obalu a nenechávejte roztok působit příliš dlouho.

Zdroj: Blond melír

Jak udělat drdol s drátěnkou

Na drdol s drátěnkou vám postačí obyčejná drátěnka na nádobí, jedna silná a jedna tenká gumička, pérka a sponky (vlásenky), lak na vlasy a kartáč na vlasy. Vyčešte si vysoký culík a zagumičkujte silnější gumičkou. Nasaďte na culík drátěnku a rozprostřete vlasy po drátěnce, ty upevněte slabou gumičkou. Přebývající vlasy otočte okolo drdolu, připněte sponkou a upevněte k hlavě vlásenkami. Celý účes zafixujte. Vlasy na kovové drátěnce velmi dobře drží.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Fotogalerie svrabu ve vlasech

Ve fotogalerii se můžete podívat, jak vypadá svrab ve vlasech.

Zdroj: Může být svrab ve vlasech

Zesvětlení vlasů šamponem

Samotný šampon, který dokáže zesvětlovat barvy, neexistuje. Existují přelivy, pěny nebo šampony, které žluté odlesky potlačují, avšak nedovedou sjednocovat odrosty či barevné odlišnosti ve vlasech (například melír). K zesvětlení vlasů anebo ke sjednocení barvy dojde pouze při chemickém procesu. Rovněž je velmi obtížné získat z černých vlasů skutečný blond nebo platinový odstín. V tomto případě se musí černý pigment nejdříve „stáhnout“ a až poté je možné aplikovat světlejší barvu. Proces zesvětlování je potřeba opakovat i několikrát za sebou, dokud se nedosáhne kýženého efektu. Výsledek pak ale záleží i na kvalitě vlasů. Pro zmírnění odrostů je vhodné aplikovat melír v barvě, která nejvíce odpovídá vlastním vlasům. Melír se postupně vymývá a rozdíly nejsou tak vidět. Přesto platí pravidlo, že chemicky ošetřené vlasy musí odrůst.

Trh samozřejmě nabízí celou řadu výrobků, jako například šampon na zesvětlení tmavých vlasů, zesvětlující šampon na tmavé vlasy, šampon na zesvětlení melíru, zesvětlující šampon Balea, ale všechny tyto „šampony“ vždy obsahují chemické látky pro úpravu barvy vlasů, které můžete vidět zde.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Jak pečovat o lupénku ve vlasech – video

Zde je video, na kterém je vidět péče o lupénku ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP