Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

NATRIUM TETRABORICUM GLYCERINOVÉ GLOBULE

OBSAH

Boraxglycerin globule

Boraxglycerin globule se používají při léčbě mykotické vulvovaginitidy. Příčinou mykotické vulvovaginitidy jsou kvasinky rodu Candida. Asi v 90 % případů je to C. albicans, asi v 10 % případů C. glabrata. Zachytit se může řada dalších druhů, které však dohromady tvoří jen asi 1 % případů. V České republice jsou stále oblíbené vaginální globule s látkou natrium tetraboricum („boraxglycerin“). Jde spíše o vaginální dezinfekci než o antimykotikum v pravém slova smyslu. Aby byla léčba účinná, musí se boraxglycerin užívat 14 dní.

Zdroj: Boraxglycerin

Diskuze

V diskuzi GLYCERÍNOVÉ MYDLO NA PIGMENT KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

mám na krku pigment. používala jsem glycerínové mydla,elecom mast, bioderma čistiaca voda a ne pomohlo.děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Glycerínové mydlo na pigment krku

Borax globule

Boraxové globule se používají při léčbě mykotické vulvovaginitidy. Příčinou mykotické vulvovaginitidy jsou kvasinky rodu Candida. Asi v 90 % případů je to Candida albicans, asi v 10 % případů C. glabrata. Zachytit se může řada dalších druhů, které však dohromady tvoří jen asi 1 % případů. V České republice jsou stále oblíbené vaginální globule s látkou natrium tetraboricum („boraxglycerin“). Jde spíše o vaginální dezinfekci než o antimykotikum v pravém slova smyslu. Aby byla léčba účinná, musí se boraxglycerin užívat 14 dní.

Zdroj: Borax

Poradna

V naší poradně s názvem POŽITÍ DÍTĚTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka.

Dobrý den, má dcera 1,5měsíců mi snědla 3 vaginální globule pharmatex. Co mám dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte hned k lékaři. Vaginální globule Pharmatex obsahují benzalkonium chlorid a ten může být při spolknutí velmi nebezpečný. Na nic nečekejte a zavolejte záchranou službu na čísle 112. Připravte si příbalový leták a nebo krabičku od Pharmatex globulí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Požití dítětem

Boraxglycerinové globule

Boraxglycerinové globule se používají při léčbě mykotické vulvovaginitidy. I v této době jsou stále oblíbené vaginální globule s látkou natrium tetraboricum (boraxglycerin). Jde spíše o vaginální dezinfekci než o antimykotikum v pravém slova smyslu. Aby byla léčba účinná, musí se boraxglycerin užívat 14 dní. V těhotenství je dobré poradit se s lékařem o vhodnosti léčby boraxglycerinovými globulemi. Boraxglycerinové globule jsou volně prodejné v lékárně. Boraxové vaginální kuličky Globulus cum natrio tetraborico 0,6 CSC obstaráte v kterékoliv kamenné lékárně, případně vám budou obvykle nejpozději do druhého dne objednány. Antikoncepce by neměla nijak ovlivnit užívání boraxglycerinových globulí.

Každá lékárna by měla mít Boraxglycerinové globule k dostání.

Cena

Cena vag glb 10X0.6 g je cca 105 Kč. Výrobcem je Vakos XT a.s.

Zdroj: Roztok borax glycerin

Glycerinové čípky v těhotenství a po porodu

Glycerinové čípky jsou vhodné i k řešení zácpy u těhotných či kojících žen.

Zdroj: Projímadlo čípky

Poradna

V naší poradně s názvem BĚLAVÁ POŠEVNÍ SLIZNICE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Kratochvílová.

Mám vnější svědění pochva. Sliznice je bělavé barvy.Behem dne nic necítím,ale přijde večer a provází mě nepříjemné pálení a svědění.Mohlo by se jednat o mykóza? Mám 62 roků.Myslim , že o vysichani se nejedná.S partnerem! mám plnohodnotný sexuální život.Muj lékař mi doporučil clotrimsol.Neni špatný ,ale v noci mě to opět vzbudí.Muze to být alergie nebo nervového původu? Předem děkuji za radu..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše se vám v pochvě přemnožila kvasinka Candida Albicans. Nejlepší lék dostanete u svého lékaře po sdělení, že u vás Clotrimazol neúčinkuje dostatečně. Pokud nemůžete navštívit lékaře, tak si v lékárně kupte vaginální globule proti poševní kandidóze.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bělavá poševní sliznice.

Cena

Zde můžete vidět cenu glycerinových čípků na našem trhu.

Zdroj: Glycerinové čípky

Poradna

V naší poradně s názvem GLYCERINOVÉ ČÍPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Dobré ráno, můžete mi poradit? V úterý 15.2. jedu na magnetickou rezonanci do Prahy. Ráno mám použít čípek na vyprázdnění konečníku. Chci si ho vzít v 6:00 hodin, mohu se pak nasnídat v 7 nebo v 8 hodin? Vyšetření mám ve 13:30, 4 hodiny předtím nemám jíst. Předem Vám děkuji za radu. S pozdravem Ladislav.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete se nasnídat, ale změňte jídlo. K snídani použijte tekutý výživný nápoj, který můžete koupit v lékárně. Jedno balení nahradí jedno jídlo. Kupte si jich víc, ať si můžete dát ještě jeden do 4 hodin před vyšetřením a pak hned po něm.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Glycerinové čípky

Glycerinové čípky pro děti

Pro děti jsou vhodné glycerinové čípky 1 g x 5 ks.

Výhody použití: snadná aplikace, působí cíleně přímo v místě účinku, bez omezení věku (i pro kojence), vhodné pro těhotné a kojící ženy.

Účinná látka: bezvodý glycerin 2 g.

Dávkování:

  • kojenci a malé děti: podle potřeby 1 ks Suppositoria Glycerini SANOVA o hmotnosti 1 g;
  • děti a dospělí: podle potřeby 1 ks Suppositoria Glycerini SANOVA o hmotnosti 2 g.

Zdroj: Glycerinové čípky

Glycerinové čípky v těhotenství

Pokud se potíže s vyprazdňováním nedaří odstranit vhodnou volbou stravy a dodržováním režimových opatření, je možné pravidelné dlouhodobé užívání laktulózy, občasně lze aplikovat glycerinové čípky, eventuálně také nárazově užít takzvaná kontaktní laxativa (například pikosulfát – Guttalax). Rovněž popíjení hořké vody Zaječická lze zahrnout do výběru vhodné stravy – její šetrný projímavý účinek se s výhodou využívá k dlouhodobé úpravě zažívacích potíží a nastolení pravidelného rytmu vyprazdňování. V těhotenství doporučujeme užívat nejnižší účinnou dávku, tedy1 dl Zaječické 1x denně večer před spaním. V případě potřeby je možné podávat až 4 dl denně, lze pít i ráno nalačno.

Zdroj: Glycerinové čípky

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Macik.

Dobrý den. Protože léta trpím zácpou, zakoupila jsem colonix, abych se s tímto problémem touto cestou pokusila bojovat. Vím, že colonix neberu dlouho, teprve od minulého pondělka a dnes je úterý (od 22.6.). Ale dosud jsem se nevyprázdnila. Přiznám se, že dnes mi není už nejlépe. Cítím se unavená a ospalá a tlačí mi žaludek. V neděli jsem si vzala čípek a trochu jsem měla stolici. Ale čípek mi vždy nezabírá a nevím, zda tím neporušuji program. Můžete mi k tomu dát nějakou informaci?? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den. Já také trpím už delší dobu zácpou a glycerinové čípky mě moc nezbírají jsou slabé.Lepší je čípek Dulcolax ten zabere spolehlivě do 20minut nebo si musím udělat mýdlový klystýr který je spolehlivý a je za chvilku hotový a úleva od zácpy je velká.

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Glycerinové čípky po porodu

Po porodu se asi každá maminka bojí při návštěvě toalety zatlačit, ale vyprázdnit se musí... V tomto případě také výborně pomáhá glycerinový čípek. Glycerin obsažený v čípku na sebe váže vodu, změkčuje stolici, zvětšuje její objem v dolní části tlustého střeva a usnadňuje tak její odchod. Účinek se dostaví za 10–20 minut. Dá se koupit v lékárně a balení obsahuje 10 ks. Cena je kolem 20 Kč. Přípravek lze užívat i v těhotenství, šestinedělí a během kojení.

Zdroj: Glycerinové čípky

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDÍ MĚ POKOŽKA NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blažková Olga.

Již 2 roky mě svědí pokožka na hlavě a píchá celé tělo. Je to takové bodání na tom nebo onom místě. Padají vlasy a nové rostou jemnější.Vyšetřena jsem snad na vše a žádná změna. Prosím poradte. Prášky na vlasy zapůsobily tím, že mám chlupatější atmavší ruce až k loktum. Hlava stále svědí až jemně pokožka na dotek bolí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den paní Blažková, zkuste ve svém jídelníčku omezit cukry, a to jak přímé (cukr, sladké pití, cukrovinky), tak i cukry nepřímé - sacharidy (mouka, pečivo, rýže, knedlíky, atd.) Na místo toho si dejte každý den pytlíček dýňových semen a ráno berte B-komplex podle návodu. Dále přidejte ještě Lecithin s obsahem 70% phosphaditylcholinu v dávkování 2 mg na každých 10 kg hmotnosti, minimální dávka 8-10 mg za den. A k tomu užívejte rybí tuk v kapslích, zož jsou omega 3 a 6 mastné kyseliny, v dávkování 2 - 4 g těchto mastných kyselin denně (podle tělesné váhy a návodu). Na vlasy si často dělejte odvar z měsíčku lékařského. A na tělo používejte přírodní glycerinové mýdlo obsahující bylinné extrakty, čisté přírodní silice a termální vodu z vřídla Podhájska. Pak si celé tělo promastěte kokosovým olejem.
Do svého životního stylu zařaďte nějakou vhodnou aktivitu, která Vás bude bavit a zároveň trochu zrychlí Váš krevní oběh, například delší procházky svižnou chůzí (musíte se při tom zadýchat a také i spotit).
Toto praktikujte celý měsíc a pak zde spolu zhodnotíme Vaše výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědí mě pokožka na hlavě

Jak funguje glycerinový čípek

Glycerinové čípky jsou laxativa. Glycerin (glycerolum) obsažený v čípku na sebe váže vodu, změkčuje stolici a zvětšuje její objem v dolní části tlustého střeva, čímž usnadňuje její odchod. Glycerinové čípky jsou tedy vhodným prostředkem k řešení zácpy. Účinek se dostaví za 10–20 minut po použití. Dle recenzí je přípravek dobře snášen, může však dojít ke dráždění konečníku se svěděním a pálením. V tomto případě – nebo při výskytu jiných neobvyklých reakcí – používání čípků ukončete a poraďte se s lékařem.

Přípravek se nesmí používat při známé přecitlivělosti na některou jeho složku, při bolestivých trhlinkách v oblasti řitní, při krvácejících hemoroidech.

Přípravek se prakticky nevstřebává, proto používání těchto čípků neovlivňuje účinky jiných léků současně užívaných. Nepoužívejte však současně s tímto přípravkem bez porady s lékařem jiné léky v čípkové formě. V případě předepisování jiných léků upozorněte lékaře, že používáte glycerinové čípky.

Zkušenosti na zácpu: Dospělí a děti starší než 10 let si podle potřeby zavádějí 1 čípek do konečníku. Přípravek vyvolá vyprázdnění stolice za 10–20 minut po zavedení čípku.

Zdroj: Glycerinové čípky

Guttalax kapky, nebo Dulcolax čípky?

Účinná látka obsažená v Guttalaxu patří do skupiny takzvaných stimulačních laxativ, která přímo stimulují nervovou pleteň v tračníku. Vzniká na ně návyk. Účinek očekávejte za 6-8 hodin. Je lepší volit Zaječici či Šaratici, popřípadě glycerinové čípky (změkčující laxativum, mění konzistenci tvrdé stolice, účinek za 15-40 minut, vhodné i pro těhotné) nebo laktulózu.

Hlavně je ale potřeba uvažovat nad příčinou! Ta může být opravdu různá a při dlouhodobých obtížích je potřeba konzultovat situaci s lékařem. Je vhodné zařadit do stravy psyllium (vlákninu), zakysané výrobky a důkladně pít.

Zdroj: Projímadlo čípky

Nácvik vyprázdnění stolice u návykové zácpy

Ráno po probuzení vypijte sklenici vody nebo čaje, za půl hodiny se nasnídejte a po snídani zaveďte do konečníku 1 čípek. Před upotřebením uvolněte čípek roztržením nastřižené fólie nad špičkou čípku! Jakmile se dostaví nucení na stolici, nejdéle však do půl hodiny, pokuste se o vyprázdnění. Po několika dnech vynechávejte čípky a pokoušejte se o vyprázdnění stolice ve stejnou dobu bez čípků.

Na přípravek může vzniknout návyk, nedoporučuje se tedy jeho nepřetržité denní používání po dobu delší než 1 týden. Při zácpě dodržujte vhodnou životosprávu (dostatek pohybu, strava bohatá na vlákniny – ovoce, zelenina, celozrnné pečivo, dostatečné množství tekutin a podobně). Při krvácení z konečníku nebo nemožnosti vyprázdnit se po použití těchto čípků vyhledejte lékaře, může jít o závažné onemocnění. Rovněž při dlouhodobé zácpě vyhledejte lékaře. Při náhodném požití většího množství čípků, zvláště dětmi, může dojít k žaludeční nevolnosti, případně ke zvracení. Je vhodné vypít větší množství studené vody a vyhledat lékaře.

Glycerinové čípky uchovávejte při teplotě do 25 °C, a to v původním vnitřním obalu. Přípravek není určen pro děti mladší než 10 let.

Zdroj: Glycerinové čípky

Hradecká směs

Vertebrogenní algické syndromy jsou evergreenem všeobecné medicíny. Poměrně dobře reagují na infuzní léčbu kombinací salicylátu a myorelaxancia, která je známá pod názvem Hradecká směs neboli H-směs.

Složení infuze na bolest zad neboli H-směsi:

  • fyziologický roztok 1/1 500 ml
  • Natrium salicylicum inj. 1 amp.
  • Guajacuran inj. 1 amp.
  • 1% Mesocain amp. 20 ml
  • Celaskon 1 amp.

V i. v. podání v rozmezí 1 až 2 hodiny.

Vedlejší účinky

Před podáním mezokainu je vzhledem k možným alergickým reakcím vhodné provést test (aplikace malého množství s.c.).

Zdroj: Infuze na bolest

Co je Pimafucort

Pimafucort je mast nebo krém, který se řadí do skupiny kombinovaných dermatologik ve složení:

  • krém – léčivé látky: hydrocortisonum 10 mg, natamycinum 10 mg, neomycinum 3,5 mg (jako neomycini sulfas) v 1 g krému; pomocné látky: natrium citrát, emulgátor, sorbitan-stearát, umělá vorvaňovina, decyl-oleát, makrogol-100-stearát, methylparaben, propylparaben, čištěná voda;
  • mast – léčivé látky: hydrocortisonum 10 mg, natamycinum 10 mg, neomycinum 3,5 mg (jako neomycini sulfas) v 1 g masti; pomocné látky: polyethylenová mast.

Přípravek obsahuje tři složky: hydrokortizon, který má protizánětlivé a protisvědivé účinky; neomycin, který zamezuje růstu některých baktérií; natamycin, který brání růstu hub, zvláště kvasinek.

Zdroj: Pimafucort krém na hemoroidy

Směs bylin na odkyselení organismu

Směs na odkyselení – nutno požádat o namíchání v lékárně: Natrium phosphoricum 10 g, Kalium bicarbonicum 10 g, Calcium carbonicum 100 g, Natrium bicarbonicum 80 g, Magnesium carbonicum 50 g.

Alkalizační a očistný vývar – potřebujeme větší cibuli, petržel, menší celer, pór, několik mrkví, zelené listy květáku, svazek ředkviček, dvě syrové neloupané brambory, dvě zralá rajčata.

Všechny přísady důkladně omyjeme, nadrobno pokrájíme a povaříme ve větším množství vody. Vzniklý vývar scedíme. Po vychladnutí uložíme do lednice. Půl hodiny před každým jídlem vypijeme jednu sklenici tohoto vývaru. Pokud některá z přísad není k dostání, je možné ji nahradit jinou sezónní zeleninou. Základem vývaru však musí zůstat cibule a celer.

Vývar je možné ochutit vhodnými aromatickými bylinami.

Javorový sirup a jedlá soda – smícháme tři díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody (soda bicarbona), například 18 lžiček sirupu a 6 lžiček sody, a promícháme, poté dáme v kastrůlku na sporák a zahříváme 5 minut nepříliš silně do té doby, než směs mírně zhoustne. Užívání: Na počátku můžeme užívat častěji, například 3x denně jednu čajovou lžičku. Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně, a to dlouhodobě. Směs lze také rozpustit ve vodě nebo třeba namazat na chléb.

Zdroj: Jak na překyselený organismus

JAK SE MACMIROR UŽÍVÁ

Vždy užívejte přípravek Macmiror přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý/á, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Podle typu onemocnění je obvyklá dávka přípravku Macmiror následující:

Infekce ženských pohlavních orgánů

  • Dospělí: 1 tableta 3krát denně po dobu jednoho týdne. Léčbu je třeba doplnit lokální léčbou pochvy přípravkem Macmiror complex (vaginální globule nebo vaginální mast).
  • Děti od 10 let: denní dávka je 10 mg/kg tělesné hmotnosti po dobu 10 dnů. Denní dávka by měla být rozdělena do 2 dílčích dávek.

Infekce močového ústrojí

  • Dospělí: 3–6 tablet denně po dobu 1–2 týdnů podle závažnosti infekce.
  • Děti od 6 let: denní dávka je 10–20 mg/kg tělesné hmotnosti a podává se rozdělena do 2 dílčích dávek. Podle rozhodnutí lékaře může být léčebná kúra bez rizika prodloužena či opakována.

Střevní amébiáza (střevní infekce způsobené prvokem améba)

  • Dospělí: 3krát denně 2 tablety po dobu 10 dnů.
  • Děti od 6 let: 3krát denně 10 mg/kg tělesné hmotnosti po dobu 10 dnů.

Střevní giardiáza (střevní infekce způsobená prvokem giardia)

  • Dospělí: 2–3krát denně 2 tablety po dobu 7 dnů.
  • Děti od 5 let: 15 mg/kg tělesné hmotnosti ve 2 dílčích dávkách po dobu 7 dnů. Obvykle se užívá 1–2 tablety denně při jídle.

Dojde-li náhodně k požití větších dávek, vyhledejte ihned lékaře. Jako první opatření se pokuste vyvolat zvracení.

Jestliže jste zapomněl/a užít Macmiror, nikdy nezdvojujte dávku, abyste doplnil/a vynechanou dávku.

Zdroj: Macmiror


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP