Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

NAROSTOU SPALENE RASY

OBSAH

Jak chemoterapie ovlivňuje vlasy

Ztráta vlasů je častý nežádoucí účinek chemoterapie, nemusí se však vyskytnout u každého nemocného. I když tento problém nemocného neohrožuje na zdraví, jde o nepříjemný nežádoucí účinek. Naštěstí po skončení léčby vlasy v každém případě znovu narostou, často ve znatelně lepší kvalitě, než byla ta původní. S vlasy výjimečně vypadává i obočí, řasy a další ochlupení. Když je ztráta vlasů nevyhnutelná, cítí se zvláště ženy lépe v paruce, kterou by si měly mít ještě před prvními příznaky a kterou jim lékař může předepsat. Je možné používat i tužku na obočí a umělé řasy.

V průběhu chemoterapie vždy používejte nedráždivé šampony. Používejte měkké kartáče na vlasy, které nedráždí pokožku. Při sušení vlasů nepoužívejte vysokou teplotu, abyste zbytečně nevysušovali pokožku hlavy, která je oslabená. Nepoužívejte barvu na vlasy ani jiné chemické úpravy vlasů, jako je trvalá. Ostříhejte si vlasy nakrátko.

Zdroj: Jak se starat o vlasy po chemoterapii

Poradna

V naší poradně s názvem PSKOZENE RASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Dobry den,mohla jsem rasy porusit po sundani umelich ras(docela tvrdym zpusobem tim mam na mysli pinzetu jelikoz jsem z toho byla nepricetna), tak ze nedorostou? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ne, neboj, sundáním umělých řas se růst vlastních řas nezastaví. Jen při sundání příjdeš o mnoho svých vyrostlých řas a může to pak chvíli vypadat vypelichaně, ale do jednoho měsíce se to spraví a řasy ti dorostou.

Zdroj: diskuze Co ovlivňuje růst očních řas

Kulma na řasy

Řasy si můžeme natáčet pomocí kulmy, která vydává teplo, což je o mnoho šetrnější než klasické natáčení řas. Při něm se totiž řasy často lámou. Kulma na řasy, to jsou vlastně elektronické kleště. Působením tepla se řasy krásně natočí a při nanesení řasenky se zafixují do požadovaného tvaru. Ovládání kulmy je velice jednoduché. Necháte ji nahřát – vhodnou teplotu poznáte rozsvícením bílého světla – a můžete použít. Přiložíte na řasy, podržíte je v nejvyšší poloze a počkáte, dokud neucítíte teplo na oku. Doba působení záleží jen na vás.

Zdroj: Řasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ ŘASY... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Chtěla bych se zeptat jak se starat o poškozené řasy..používám kleštičky takže to bude asi i tím že řasy vypadávají a jsou poškozené ...prosím o radu!všichni mi chválí že mám řasy jak panenka ale jestli to tak půjde dál tak za chvíli nebudu mít žádný...děkuji !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Čau Jano, jak jsou poškozené ty tvoje řasy? Jsou nějak krepaté (pokřivené), popálené nebo ti připadá že jenom vypadávají ve větším množství? Upřesni to prosím, ať je možné si tvůj problém představit a najít pak nějaké řešení.
Když tak sem napiš i počet řas, které ti vypadnou v průběhu jednoho dne.

Zdraví Kamila!

Zdroj: diskuze Poškozené řasy...

Příznaky

Spálené rty od sluníčka se projevují citlivostí, otokem a bolestí. Většinou do druhého dne dojde ke sloupnutí spálené kůže. Jako komplikace spáleného rtu může vzniknout hnisavý vřed, který vyžaduje odborné ošetření lékařem.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné si dát jemnou trvalou na vlnité vlasy jelikoš je mám hřitčí,tak bych je chtěl objěmově zvětčit. Dělá se mi také malá pleš,ale používám Alpecin šampon a Toniku a docela mi to pomáha. Tak jsem se chtěl jen zeptat jestli je ta trvala možná v mém případě, předem Děkuji s pozdravem. Míra
p.s. dělal jsem si byt zhruba před 3 měsíci.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Rychlá pomoc

Okamžitě použijte ledové kostky a zchlaďte si spálené rty, dobrým pomocníkem jsou i nachlazené použité čajové sáčky, které si přikládejte na rty. Samozřejmě takto postiženou část těla nevystavujte slunci.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Doba hojení

Doba hojení je individuální, vždy záleží na rozsahu poškození jemné kůže rtů a na tom, zda nedošlo k bakteriální infekci. Pokožka potřebuje dostatečně dlouhou dobu na svou regeneraci.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Poradna

V naší poradně s názvem BUKSUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maruška.

Máme na zahrádce asi 8 buksusů. Je jim asi 15 let, manžel se o ně stará, stříhá je do tvaru koule. Problém je v tom, že nám je za tuto zimu všechny občůral náš pes, který si jich do teď nevšímal. Obrazí, když ty spálené větvičky ostříhám? Děkuji za odpověď. Maruška

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Spálené větvičky buksusu je třeba ostříhat a počkat až znovu obroste. Pokud bude řez hluboký, tak dorůstánì bude zdlouhavé a bude potřeba zřejmě změnit i tvar rostlin. Růst můžete trochu podpořit dusíkatými hnojivy.

Zdroj: diskuze Buksus

Léčba

Při spálení rtu je nutné vyhýbat se přímému sluníčku. Rty ošetřete stejně, jako si ošetřujete sluncem spálenou kůži. Při bakteriální infekci bude nutné přidat antibiotickou mast, třeba Framykoin, který obsahuje neomycin a bacitracin.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Diskuze

V diskuzi TŘEPENÍ - DVOJENÍ NEHTŮ! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lada Krupková.

Dobrý den, už delší dobu mám problém s dojením nebo třepením nehtů, nevím co je správné. Když malinko narostou hned se třepí, měla jsem nehty v pořádku, mám sušší pokožku celkově a rukách také.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Switnes.

můžu doporučt velmi účinný výrobek , který vyřeší tyto problémy
prodávají se na lhd-cosmetics.cz

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Třepení - dvojení nehtů!

Péče o řasy

Pokud chcete mít pěkné řasy, je dobré o ně pečovat. Můžete jim dopřát zpevňující a omlazující kúru. V dnešní době jsou na trhu již dostupná séra a kapky na řasy. Nebo můžete použít recepty našich babiček, jako například mandlový nebo ricinový olej.

Zdroj: Řasy

Tip na lesklé řasy

Výrazně lesklé řasy lze v domácím prostředí dosáhnout pomocí lékařské vazelíny. Lékařská vazelina řasy obalí, tím je mírně zmohutní a krásně projasní. Vazelína se na řasy musí nanést jen v nepatrné vrstvičce pomocí čistého štětečku z nějaké staré maskary. Tímto štětečkem se pak řasy několik sekund vyčesávají a tím se účasně pomocí vazeliny vyleští. Vazelina řasy nijak zvlášť nevyživuje a ani nijak významně nedráždí oči, Vazelína v oku může na několik minut zapříčinit rozmazané vidění, které se samo napraví. Stejný postup se dá použít i pro lesklé obočí.


Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ ŘASY... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Nějak sem nepostřehla že mi řasy vypadávají..ale pak jsem marodila takže jsem se nějakou dobu nemalovala,ale jakmile jsem se malovala tak sem prostě měla o pár řas míň...bylo to hodně poznat!ale jen řasy na jednom oku..nechápu to!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Hele, to se běžně stává. I mě se stává něco podobného a i opakovaně. Řeším to tím, že nejdříve kolem řas natáhnu vhodnou linku tužkou a pak na vypadané oko použiju řasenku pro objem, trochu více intenzivněji, než na to oko druhé. Tužku používámm tuhle: www.krasa.cz/ocni-li… a řasenku tuhle www.krasa.cz/rasenka…
Důležité je, aby sis zkontrolovala, že ti vyrůstaj malé řasy v místech po těch vypadaných řasách. Kdyby nedorůstaly, tak by bylo třeba toto řešit osobně s dermatologem. Mě se nerovnováha v množství řas spraví do jednoho měsíce.

Ahoj, zdraví Kamila!

Zdroj: diskuze Poškozené řasy...

Oční řasy foto

Zde si můžete prohlédnout různé typy očních řas.

Zdroj: Řasy

Poradna

V naší poradně s názvem POŠKOZENÉ ŘASY... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý den, měla jsem umělé řasy ale už jsem je nechtěla protože mě znich bolely oči tak jsem si je sundala ale už nemám skoro vůbec žádné řasy. Dorostou mi?vypadá to hrozně prosím poradte mi co mám dělat. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řasy ti dorostou, neboj. Tím, jak sis to sundala, tak sis vytrhla i vlastní řasy, na kterých ty umělé držely. Řasy rostou stejně rychle jako vlasy, takže do měsíce by se to mělo spravit do podoby, která byla před aplikací umělých řas. Teď je pro tebe ten pocit vypelichání velmi nepříjmený, protože jsi byla zvyklá na husté a mohutné řasy. Prozatím používej na zamaskování oční tužku, ať trošku zvýrazníš okaj očního víčka. Vypadat budeš určitě stejně krásně, jako s umělými řasami.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poškozené řasy...

Význam očních řas

Oční řasy jsou důležitou součástí oka, zabraňují tomu, aby nám do něj nevnikla nějaká nečistota.

Zdroj: Řasy

Prodlužování řas

Jestliže chcete mít dlouhé a husté řasy, nemusíte se dnes už s tímto problémem zabývat tak, jako tomu bylo dříve. Krásné a husté řasy získáte jednoduše navštívením kosmetického salonu. Samotná metoda prodlužování řas spočívá v tom, že vám na řasu přírodní nalepí řasu umělou pomocí silného lepidla na řasy.

Zdroj: Řasy

Umělé řasy

Umělé řasy si dnes může pořídit každá žena. Jejich aplikace se provádí v různých kosmetických salonech, ale lze to i doma. Mezi ženami a dívkami je tato metoda velmi populární a nepostradatelná, stejně jako kosmetika, manikúra či kadeřnictví. Umělé řasy jsou tvořeny celou řadou řas a lepí se speciálním lepidlem v celku.

Zdroj: Řasy

Historie modro zelené řasy

Řasy mohou být stejně staré jako samotné moře. Řasy se často nacházejí v oceánech světa. Modro zelené řasy jsou neuvěřitelně důležitou součástí milionu vodních životních cyklů. Tato řasa zodpovídá za dusík v oceánu a vykonává důležitou funkci, což je převod oxygenů do  atmosféry naší planety. Řasy zodpovídají za prodyšnost zemské atmosféry. Také pomáhají v šíření kyslíku do organismů. Většina řas se vyskytuje jen v oceánech, ale některé řasy jsou i v extra slaných vnitrozemských jezerech či ve sladkovodních vodních plochách, jako jsou rybníky.

Zdroj: Modro zelená řasa

Jak se dají řasy prodloužit

Samotný trh nabízí širokou škálu řasenek, které řasy prodlouží, zahustí a díky svému složení jim dodají větší objem. Ovšem máte-li řasy hodně krátké a nevýrazné, budete se každé ráno trápit s líčidly, aniž byste se dočkaly kýženého výsledku. Jednou z možností je vyzkoušet prodlužování řas, které se obvykle provádí v salonech. Syntetické řasy se aplikují v tresách či jednotlivě. Každá z metod má své přednosti i nedostatky, a to především z hlediska časové i finanční náročnosti. Nesmíme opomenout ani skutečnost, že se jedná o doplněk, jakousi „náhražku“, která se nikdy nebude chovat jako naše vlastní řasy, vyžaduje speciální zacházení a používání šetrných kosmetických prostředků.

Zdroj: Prodloužené řasy pro svůdný pohled vašich očí

Nalepovací řasy cena

Cena nalepovacích řas se pohybuje mezi 50 až 200 korunami, záleží na provedení a výrobci.

Zdroj: Řasy

Pěstování modro-zelené řasy

Řasa je sklízena z oceánů a jezer, ve špičce optimálního růstu. To je obvykle během léta, od června do listopadu. Po sklizni pak řasy projdou filtračním procesem, aby se vybraly jen živé rostliny. Posléze jsou odstřeďovány a prodávány buď chlazené, nebo mražené anebo mohou být prodávány i v prášku, který vzniká vysušením řasy při nízkých teplotách.

Zdroj: Modro zelená řasa


Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP