Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

MYKOZA VE VLASECH

OBSAH

Obrázky rakoviny kůže ve vlasech

Zde můžete vidět, jak vypadá rakovina kůže ve vlasech.

Zdroj: Rakovina kůže ve vlasech

Diskuze

V diskuzi MYKOZA A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hany.

Mykóza mě trápila opakovaně. Vyléčila jsem se a za nějakou dobu tu byla zase. Pak mi řekla doktorka o Probiolactu. Zkusila jsem ho a mám pokoj. Mykóza se nevrací a je to už skoro půl roku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykoza a probiotika

Strupy ve vlasech u dospělých

Příčiny

Strupy ve vlasech mohou signalizovat onemocnění seboreickou dermatitidou či lupénkou, bohužel obě nemoci jsou chronické a mohou se vracet.

Léčba

Doporučuje se používat dlouhodobě řadu Blue cap (sprej, šampon, eventuálně i tablety).

Zdroj: Boláky ve vlasech

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sisa.

Mykózu jsem léčila několikrát. Když jsem si jednou postěžovala v práci, kolegyně mi řekla, že měla podobné problémy a vyřešila je užíváním Probiolactu. Vyzkoušela jsem ho a mykóza se už nevrátila.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Poševní mykóza v těhotenství

Mnoho žen si stěžuje na výtok v těhotenství, kdy se u nich objevuje poševní mykóza kvůli zvýšené hladině ženského hormonu estrogenu. Léčba vaginální mykózy u těhotných žen by měla být prováděna pouze pod dohledem lékaře. Vaginální tablety jsou zaváděny gynekologem, bez aplikátoru.

Zdroj: Poševní mykóza

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květinka.

Dostala jsem na něho taky tip. Kamarádka využívala celé balení jak je doporučeno, prolblému se zbavila a zatím se nevrátil.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tercina.

Jestli se mě opět mykóza vrátí, tak ho určitě zkusím. On je dost problém, aby něco spolehlivě zabralo.

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Fotogalerie svrabu ve vlasech

Ve fotogalerii se můžete podívat, jak vypadá svrab ve vlasech.

Zdroj: Může být svrab ve vlasech

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Maršíková.

Mám pásový opar na obličeji, v oku a ve vlasech. Po 9 dnech na kapačkách v nemocnici jsem byla propuštěna domů a zajímalo by mě, kdy bych si mohla umýt vlasy. Puchýřky ve vlasech i na obličeji mám již zaschlé, ale ještě ne všechny vyloupané. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Umej to hned. Když je to zaschlý, tak nehrozí žádnej problém. Nedrbej to, jen lehce konečky prstů zavrť ve vlasech a spláchni to.

Zdroj: diskuze Pásový opar ve vlasech

Plíseň na kůži – příznaky

Mykóza je infekce způsobená například kvasinkami. Přenáší se pohlavním stykem, ale objevit se může i jako důsledek oslabené imunity nebo nesprávné životosprávy.

Mykóza se nejčastěji léčí antimykotiky ve formě mastí. Někdy pacient musí také upravit životosprávu: jedná se především o omezení cukrů ve stravě. Nestyďte se navštívit svého lékaře, jelikož neléčená mykóza se může šířit nebo se z ní může stát chronické onemocnění.

Zdroj: Šupiny na genitáliích

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SEBOROICKÉ DERMATIDY VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dělají se mi ve vlasech bílé strupy které svědí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Seboroická dermatitida není jediná možná příčina těchto obtíží. Ještě to může být mimo jiné i psoriáza. Oboje spouští stres, což je v této hysterické době kolem šíření koronaviru velmi pravděpodobný viník. Zvládnutí stresu přinese i úlevu v těchto obtížích. Další léčba je závislá na určení přesné příčiny a to teď nevíme jistě, co to vlastně je. Může vám pomoci dehtový šampon www.zbozi.cz/hledani… a masáž pokožky lékařskou vazelínou www.zbozi.cz/kosmeti…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba seboroické dermatidy ve vlasech

Jak pečovat o lupénku ve vlasech – video

Zde je video, na kterém je vidět péče o lupénku ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Diskuze

V diskuzi SUCHÁ KŮŽE VE VLASECH PROSIM POMOZTE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Eliášová.

Mám to ASI TAKY - zkouším šampon s konopím, je to na ekzemy ve vlasech, což fohle asi je. Nebo plíseň. Chce to návštěvu kožaře.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aladerma.

Terapeutický šampon Energy Cytosan, který patří do řady tzv. humátových přípravků. Tento šampon je určený k aplikaci při kožních problémech ve vlasové pokožce, tedy například lupy, ekzémy, lupénka či jiné druhy dermatitidy. Při použití šamponu Cytosan dochází k hlubší očistě vlasové pokožky a její detoxikaci.
Šampon Cytosan je velmi vhodný u jemných a mastnějších vlasů, které dobře očistí a zpevní. Pokud máte vlasy spíše suché a lámavé, počítejte s nutností aplikace balzámu Nutritive pro lepší hydrataci. Jsou-li vlasy i tak přesušené a nepoddajné a máte potíže s jejich úpravou, použijte některý z vlasových olejíčků (doporučujeme třeba Weleda Rozmarýnový olej).
Cytosan šampon byl vyvinut pro terapeutické použití, a proto se nedoporučuje k dlouhodobé aplikaci. Střídejte je proto s některým šamponem pentagramu, například Protektinem nebo Artrinem. Dále byste měli vědět, že vzhledem k vysokému obsahu humátů v tomto šamponu, je třeba u světlých vlasů počítat s jejich mírným zabarvením do zrzava. Tento jemný nádech snadno vymyjete 2-3 aplikací jakéhokoli jiného, nejlépe přírodního, šamponu.

Zdroj: diskuze Suchá kůže ve vlasech PROSIM POMOZTE!!!

Vaginální mykóza

Určitě už máte nové plavky, nějaké šik sandálky a šatičky. Možná jste si pořídila novou letní vůni, kterou máte v úmyslu okouzlovat za vlahých večerů. Návštěva kadeřníka a šmrncovní sestřih, k letnímu standardu patří i manikúra a pedikúra.

K létu bohužel patří i jedna nepříjemná záležitost, která Vám tohle nádherné období může pokazit – vaginální mykóza, někdy nazývaná také jako poševní mykóza. Možná Vás to hrozné svědění, pálení, bolest a výtok letos mine. Pokud vás trápí vaginální mykóza každý rok, ještě není všechno ztraceno.

Zdroj: Užijte si léto bez vaginální mykózy

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aďka.

Mykózu jsem mívala několikrát za rok. Hlavně v létě, když jsme se chodili koupat. Většinou se to vyřešilo čípky. Ale jen na nějakou dobu. Doktorka mi jednou poradila Probiolact. Díky jeho preventivnímu užívání je mykóza pryč.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Příznaky

  • zarudlé plochy na kůži nebo ve vlasech pokryté šupinkami
  • popraskaná kůže, puchýřky, bolestivá poranění
  • svědění postižených míst

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolajda.

Jo kvasinky, neznám ženu co ji neměla aspoň jednou. Já osobně vyzkoušela mnho přípravků a babských rad.V lékárně mě doporučili Enzymax V. Zatím pomáhá a doufám, že se vaginální mykóza nebude vracet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tercina.

Taky jsem o něm slyšela, je prý opravdu účinný na daný problém. Má ho někdo opravdu vyzkoušený?

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Strupy ve vlasech u dětí

Nejčastější příčinou strupů ve vlasech u dětí je seborrhoická dermatitida. U malých dětí se často šupinky dělají právě na hlavičce.

Zde můžete vidět, jak vypadají strupy ve vlasech u dětí.

Strupy ve vlasech se u malých dětí manuálně odstraňují kartáčkem na vlasy nebo jemným hřebínkem, případně i houbou či žínkou. Nadměrné maštění bez následného umytí může problém paradoxně zhoršit, protože šupinky nabydou, ale neodloučí se, a nadto se kůže může pod vrstvou oleje zapařit.

Zdroj: Jak odstranit strupy ve vlasech

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA POŠEVNÍ BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Silva.

Děkuji za zajímavý článek. Já mívala mykózu každé léto. A ne jednou. Letos jsem díky probiotikám Probiolact měla klid.Brala jsem ho jako prevenci a mykóza se neobjevila.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza poševní babské rady

Kvasinky u mužů

Dalším místem, kde se mykóza často objevuje, zvláště pak u mužů, jsou třísla a vnitřní plochy stehen.

Zdroj: Kvasinky na kůži

Hnisavé boláky ve vlasech

Příčiny

Hnisavými boláky ve vlasech mohou být nežity (furunkly), ty jsou bakteriálního původu. Opět se jedná o různé bulky různé velikosti a hnisavé boláky jak ve vlasech, tak i jinde na těle.

Léčba

Léčba probíhá jednoduše odstraněním hnisu, poté následuje dezinfikování a překrytí sterilními obvazy.

Zdroj: Boláky ve vlasech

Fotografie lupénky ve vlasech

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět lupénka ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Je mykóza i u mužů?

Poševní mykóza se nevyhýbá ani mužům. Přestože se vaginální mykóza nepovažuje za pohlavně přenosnou chorobu, mohou jí trpět oba partneři a opakovaně ji na sebe přenášet prostřednictvím pohlavního styku. Genitální mykózou tedy mohou trpět i muži. Nestává se to sice příliš často, ale v oblasti předkožkového vaku a žaludu se mohou přemnožit kvasinky. Nemoc se projevuje podobně jako u žen: svěděním, pálením, zarudnutím, případně otokem. Nemoc se neprojevuje výtokem, ale na penisu se může hromadit hlen. Muži mohou být pouze přenašeči tohoto onemocnění, nemoc se u nich přitom nemusí nijak projevit.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět kvasinky ve vlasech.

Zdroj: Kvasinky ve vlasech

Příznaky kvasinkové infekce ve vlasech

  • padání vlasů
  • tvorba lupů
  • suchá nebo naopak mastná pokožka hlavy

Zdroj: Kvasinky ve vlasech

Přípravky na vši

Zde je seznam přípravků na vši.

Zdroj: Paraziti ve vlasech


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP