Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

MRTVÝ ZUB BOLÍ NA SKUS

OBSAH

Bolest zubů na skus

Obecně může být citlivost na skus způsobena zánětem v okolí hrotu kořene zubu, prasklým nebo naprasklým zubem, případně přetížením z kousání příliš tuhé stravy.

Zdroj: Bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem KDYŽ BOLÍ ZUB NA SKUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava.

Dobrý den mám v zubů čep a od té doby mě bolí zub při kousání ale i v noci občas mám pocit i že my jako vystoupíme lékař mi řekl že si.musim na to zvyknout a nemyslet na to čep mám v zubů už teď měsíc a půl a pořád je to stejné jim prášky aby se to zmírnilo alespoň na noc ale nic moc nevím co STIM prosím o řadu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Někdy se může stát, že čep zasazený v čelisti nemusí být přijat a způsobí vnitřní infekci. To většinou pozná lékař při kontrole. U některých lidí však může vzniknout alergická reakce na oxidy kovů obsažených v čepu. To pak není možné řešit jinak, než výměnou čepu. V každém případě je potřeba zůstat v kontaktu se zubním lékařem a pravidelně ho informovat o subjektivních pocitech, aby mohl zvážit další postup vedoucí k vašemu pohodlí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Když bolí zub na skus

Léčba naraženého zubu

Vymknuté vazy zubů mohou nějakou dobu bolet, než se zahojí. Je to proto, že je těžké nepoužívat zuby. Používáte a dále namáháte zuby žvýkáním, mluvením a polykáním. Další namáhání pohmožděných zubů může zhoršit příznaky bolesti. Může způsobit rozšíření bolesti i do okolních tkání.

Odpočinek je počáteční, doporučená léčba pohmožděného zubu. Zubní zákroky bolest zhorší. Pokud máte bolest zubu a nedávno jste podstoupili zubní ošetření a váš skus není v pořádku, navštivte znovu svého zubaře. Může zkontrolovat, zda je třeba upravit váš skus.

Zubař vám také může předepsat léky ke snížení bolesti a zánětu.

Pokud si všimnete, že zatínáte nebo skřípete zuby, zvažte použití chrániče úst pro ochranu a úlevu. Váš lékař vám může doporučit jíst měkká jídla, dokud bolest neustoupí.

Zdroj: Jak dlouho bolí naražený zub

Diskuze

V diskuzi KŮŽE CHODIDLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Co dělat proti loupání kůže na chodidlech? Díky za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Domulenka.

Skus si to patlat mydlem a mastickama az po tom skus si to udelat pilnickem a potom tema mydlema

Zdroj: diskuze Kůže chodidlech

Bolest zubů na skus

Bolest zubu na skus je nepříjemným a limitujícím pocitem.

Příčiny

Obecně může být citlivost na skus způsobena zánětem v okolí hrotu kořene zubu, prasklým nebo naprasklým zubem, případně přetížením z kousání příliš tuhé stravy. Bez vyšetření ale bohužel můžeme o příčině obtíží jen spekulovat.

Rychlá léčba

Potřete zub například zubní pastou Sensodyne a dojde k úlevě. Každopádně navštivte svého zubního lékaře, který stanoví diagnózu a doporučí další postup.

Zdroj: Co na bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem KDYŽ BOLÍ ZUB NA SKUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Někdy se může stát, že čep zasazený v čelisti nemusí být přijat a způsobí vnitřní infekci. To většinou pozná lékař při kontrole. U některých lidí však může vzniknout alergická reakce na oxidy kovů obsažených v čepu. To pak není možné řešit jinak, než výměnou čepu. V každém případě je potřeba zůstat v kontaktu se zubním lékařem a pravidelně ho informovat o subjektivních pocitech, aby mohl zvážit další postup vedoucí k vašemu pohodlí.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslava.

u lekaru jsem jiz byla a stejne si nevi rady a cep nechteji ani vyndat ze zubu takze trpim dal.

Zdroj: diskuze Když bolí zub na skus

Jízda na kole

Jízda na kole je opravdu vhodnou rehabilitační technikou při léčbě artrózy.

Zdroj: Kde bolí artróza kyčle

Diskuze

V diskuzi NECH NA NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Dolezalova.

Mam dotaz je to ale 2 roky co jsem mela zlomeny palec na noze odpadl narostl novy ale ted se zhora uvolnuje od luzka shora jsem ostrihala vypada to hrozne nevim proc tak narostl a ted je mrtvy nevim jestli pod nim neco je shora to nevypada nevim co dal diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra Dolezalova.

Co delat mam mrtvy nehet mela jsem zlomeny palec nehet narostl blbe opet mrtvy a s vrchu se odkliluje

Zdroj: diskuze Mrtvý nehet

Kde bolí žlučník

Příznaky podrážděného žlučníku se dostaví bezprostředně po jídle. Objeví se pocity nafouklého břicha a intenzivní plnosti, prudká bolest vystřelující pod žebro, zvracení nebo pocit na zvracení, říhání a případně i mírné zežloutnutí bělma.

Zdroj: Co dělat s podrážděným žlučníkem

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola gaborova.

jemi 18let a zniceho nic mi zacali padat vlasi padajimi cimdal vic bralasem nato be 12inekce viskosela sem vselijake samponi a nepomaha mi ni poradte mi negdo comam delat dekuji potrebujini pomoc nikola

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sabina Kucerova.

skus se si je ostrihat

Zdroj: diskuze Vlasy

Je bolest kyčelního kloubu při chůzi vždy artróza

Bolest kyčle při chůzi může být způsobena přetížením svalů dolní končetiny, obtížemi bederní páteře (příčina je tedy v oblasti od páteře), začínající artrózou.

Zdroj: Kde bolí artróza kyčle

Zápal plic inkubační doba

Inkubační doba u zápalu plic se pohybuje v řádech několika hodin až dnů.

Zdroj: Když plíce bolí - zápal plic

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI PO ZDVIŽENÍ TĚŽKÉHO BŘEMENE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luk.

již třetí týden po zvednutí s přenesením litinového radiátoru v mírném předklonu..mě bolí při poloze do sedu a hlavně při zvedání břemene ze sedu levý kyčel v oblasti kloubu...bolest silná..rengen kloubu negativní...vnímám to jako by byla poškozená chrupavka okolo kloubu...? mohlo dojít k nějakému natržení či podobně..děkuji za odpověd ...57 let, bývalý sportovec, zvyklý na zátěž,postava středně svalnatá, strava zaměřená na ochranu kloubů..obvodák řekl natržený sval a ortopéd bolesti od páteře...chůze ,běh, zvedání břemen ve stoje bez bolesti..trvalé bolesti přišli až druhý den po zátěži

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kdy jste naposledy cvičil mrtvý tah? Je to už dávno? Zvednutím těžkého radiátoru jste si nejspíše namohl svaly - vzpřimovače a ty teď bolí. Musíte zůstat v kontaktu s ortopedem a dodržovat klidový režim. Ve stravě posilněte aminokyseliny a vápník, abyste dodal tělu potřebné stavební prvky k obnově poškozené tkáně. Zkuste se dohodnout s ortopedem na rehabilitaci. V rámci rehabilitace byste dostal podpůrnou léčbu a návody, které by vás vrátily rychleji zpět.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti po zdvižení těžkého břemene

Zápal plic nakažlivost

Inkubační doba u infekčních pneumonií je závislá na původci nemoci (například bakteriální pneumonie 1–3 dny, pneumonie způsobená respiračním syncytiálním virem 4–6 dní, pneumonie způsobená virem chřipky 18–72 hodin).

Zdroj: Když plíce bolí - zápal plic

Diskuze

V diskuzi NEMOC NEBO CO? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka Paduchová.

Máme betu třetím rokem byl v pohodě až poslední cca tři týdny stale se zdržuje u hladiny tlamičkou nahoru je to asi špatný přirovnání ale téměř( stojí ) a ani se moc nepohybuje a potravu moc také nepřijímá.Je mi ho líto a nevím jak mu pomoci.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bety.

To se mi stalo taky skus k ní přikoupit paví očka ( 2 a víc ). O ni ho navnadí ale nevím jak dlouho přežijou( ty paví očka) beta je asi do týdne ... ale budeš ji mít ještě apon 2 týdny.

Zdroj: diskuze Nemoc nebo co?

Co znamená bolest okolních zubů po extrakci

Bolest okolních zubů po extrakci může být důsledkem podráždění nervu zánětlivým procesem či otokem dásně a pohmožděním, po zaléčení zánětu odezní, pokud ne, vyhledejte lékaře.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub

Diskuze

V diskuzi ZAKRSLÝ KRÁLÍK - NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Dobrý deň,môj zajačik náhle umrel,ešte ráno bol v poriadku,poobede hnačkoval,bol ospalý,neskôr už nechcel ani behať.Ráno už bol mŕtvy.Srsť mal peknú,žiadne problémy ani zmena stravy.dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bag.

Králičí mor... Je to rychlý - v řádu hodin..

Zdroj: diskuze Zakrslý beránek má průjem

Jak dlouho se to hojí

Nejvíce naražená žebra bolí, když rychle dýcháme, kašleme, kýcháme nebo se něčemu smějeme. Bolest může trvat i několik týdnů. Doporučuje se 4–6 týdnů absolutního klidu a spaní v polosedě.

Zdroj: Naražená žebra

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB A DEODORANT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobry den,
jsme tri tydny od ukonceni lecby. Vse jsem peclive vycistila, premrazila, izolovala, veskere kosmetiky se zbavila. Bohuzel jsem dnes zjistila, ze dcera pouziva cca ctvrty den deodorant z inkubacni doby. Deodorant neobsahuje alkohol( bioderma sensitiv), znamena to, ze se musime znovu prelecit? Dekuji Vam moc za odpoved. V

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Deodorant myslíte asi ten s tím kolečkem, které roznáší deodorant po pokožce, že ano? Nemáme žádné vědecké studie, které by zkoumaly přežití svrabu na povrchu takového kolečka, ale je to dost nepravděpodobné, že by v těch deodoračních chemikáliích svrab přežil a při dalším použití se znovu dostal na pokožku. Úplně vyloučeno to není, ale pravděpodobnost je velmi nízká. Teď po skončení léčby se u vás budou ještě objevovat svědivá ložiska a to v místech, kde svrab zůstal pod kůži mrtvý. To znamená, že nepoznáte jestli je svrab mrtvý a nebo přežil a množí se. Vyčkejte dva týdny a pokud by i po této době byly patrné příznaky svrabu, tak potom budete muset léčbu se všemi opatřeními znovu opakovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Proč mě bolí žlučník

Podrážděným žlučníkem může trpět i mladý člověk. K záchvatům přispívá (či je způsobuje) ostré, kořeněné nebo tučné jídlo a hektický způsob života plný stresu. Svoji roli zde hrají i rodové dispozice. V případě větších problémů a bolestí navštivte okamžitě lékaře.

Zdroj: Co dělat s podrážděným žlučníkem

Zápal plic přenos

U infekčních pneumonií je nejčastější přenos vzduchem, to znamená kapénkovou infekcí. Častý je také přenos rukama. Na rozdíl od neinfekčních zánětů je pacient s infekčním zánětem plic nakažlivý, zejména v akutní fázi respirační infekce, z hlediska šíření infekce do okolí je riziková rovněž inkubační doba.

Zdroj: Když plíce bolí - zápal plic

Jak bolí chronický zánět slinivky

Většina lidí s chronickou pankreatitidou pociťuje bolest v horní části břicha, ale někteří pacienti nemají bolesti vůbec. Bolest se může šířit do zad, zhoršovat se při jídle nebo pití a přejít až v bolest konstantní. V některých případech může bolest se zhoršující se pankreatitidou odeznít, hlavně proto, že poškozený pankreas už dále neprodukuje trávicí enzymy.

Další symptomy chronické pankreatitidy:

  • nevolnost;
  • zvracení;
  • ztráta váhy;
  • průjem;
  • olejovitá stolice.

Lidé s chronickou pankreatitidou často hubnou, i když jsou jejich chuť a stravovací návyky normální. Ztráta váhy se objeví, protože slinivka neprodukuje dostatečné množství enzymů, které jsou třeba ke správnému trávení potravy, takže živiny nejsou normálně absorbovány. To může vést až k malnutrici (podvýživě).

Zdroj: Kde bolí slinivka

Co znamená bílý povlak po vytržení zubu

Po vytažení zubu je nutno věnovat zvýšenou péči ústní hygieně. Doporučuje se čistit zuby častěji, než je obvyklé, nejlépe po každém jídle, zvláště pečlivě pak na noc. Povlak se zpravidla objevuje po úraze jako následek zhmoždění tkání, rovněž tak i po jakémkoliv chirurgickém výkonu. Pokud se navíc dostaví otok, bolest a teplota, je nutné navštívit lékaře.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub

Pomáhá česnek na bolest zubu

Dle babských rad je česnek na bolest zubů účinný. Česnekový dech není zrovna příjemný, ale když bolí zuby, není zbytí. Česnek působí jako antibiotikum a má i další léčebné vlastnosti, které mohou být účinné při snížení bolesti. Rozdrťte tedy stroužek česneku, přidejte špetku soli a pepře. Směs naneste na bolavý zub a nechte působit co nejdéle. Opakujte dle potřeby.

Zdroj: Co na bolest zubů

Bolest po extrakci zubu moudrosti

Po zákroku přetrvává působení lokální anestezie po několik hodin. Po jejím odeznění může nastoupit citlivost až bolestivost rány přetrvávající po další 2 až 3 dny. Tato bolest je zvládnutelná běžně dostupnými léky proti bolesti. Aby se snížilo riziko komplikací při hojení (například zánětu), poskytne lékař po ošetření dostatečné informace o tom, jak o ránu pečovat. Při nekomplikovaném průběhu hojení je pacient bez obtíží zpravidla během jednoho týdne.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP