Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

MODERNÍ MELÍRY

OBSAH

Melíry - fotogalerie

Zde vám přinášíme fotogalerii melírů: melíry foto.

Zdroj: Melír

Poradna

V naší poradně s názvem RET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena.

Dobrý den děkují za odpověd,Bohužel musím napsat že kožní mě předala když ji přišly výsledky s bioptické laboratoře ke stomatologovi,tam moje výsledky vložily do složky a bylo mi řečeno mazat tot vše.Já už jsem stoho v rozpacích a pevně doufám,že se léčby dočkám.Obvodák mi nasadil ZODAC a to je vše.Koupila jsem si alpu to mi ty rty aspoň ovlaží myslím že to není dobré ale opravdu ten půl rok se na mě podepisuje Kacerlová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jan Hnízdil, to je takový šikovný šaman moderní doby. Třeba by se mu podařilo Vám pomoci. Tady je na něj kontakt hnizdozdravi.cz/kont…

Zdroj: diskuze Ret

Melír tón v tónu

Zvýrazňující melíry jsou o kontrastu. Žena v určitém věku by si měla vybírat mezi přirozenými odstíny, které podtrhnou její barvu vlasů. Nejlepší jsou proužky v barvě o několik málo tónů světlejší, než je přírodní barva. Například pokud si necháte udělat velmi okaté a jasné melíry v některých částech vlasů – z důvodu velkého kontrastu –, dojte ke zvýraznění všech linií, tedy i vrásek.

Zde můžete vidět, jak vypadá melír tón v tónu.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi RE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frantisek.

Koukni www.primulus.cz dozvis se vsechno info o tomhle super multivitaminu :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aleš Bernát.

Jo to je moderní multivitamín který si zamiluješ. já jsem moc spokojený.

Zdroj: diskuze Re

Historie melíru

Barvení vlasů je známé již z dob Egypta, kdy se používaly různé přírodní přelivy. Melír je technika barvení vlasů, kdy se barví jen některé prameny nebo partie vlasů (například konečky), aby se tak odlišily od původní barvy. Pokud se použije technika balení do fólie, je možné použít na melír více než jednu barvu (takzvaný americký melír) a dosáhnout například efektu tónování. Stejně tak je možné k odbarvení vlasů používat roztoky peroxidu.

Melír nepatří mezi zastaralé a opomíjené techniky, i když by se to tak někomu mohlo zdát. Melíry dostaly novou podobu a kolorování účesů je dnes velkým hitem. Módní melír je často nenápadný, pouze prosvětluje a barvou modeluje účes. Moderní melíry dokážou být i extravagantní. Nestačí jen část účesu zesvětlit nebo ztmavit. Takový melír však patří do rukou profesionálních koloristů, kteří vám ve vlasech vytvoří doslova umělecké dílo. Nebojte se tedy ani barev. Barevný melír je přesně to, kam vlasové účesy s melírem spějí. Barva je povolena, trendy jsou růžový, oranžový, žlutý, modrý, fialový či třeba zelený melír. Naprostým hitem je pak multibarevný melír.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi BARVENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LUCIE.

Měla jsem světlé melíry ve světle hnědých vlasech už několik let a chtěla jsem změnu, tak jsem si dala na hlavu barvu=stříbřitě plavý a dopadlo to tak, že vypadám jako kuře s býlími prameny. A také my vypadalo dost vlasú. Poradíte jestli si mohu obarvit vlasy znovu a jestli mohu použít tmavší barvu.A za jak dlouho se po prvním barvení mohu obarvit znovu. DEKUJU

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Ahoj LUCIE, přesně vím, co teď prožíváš, protože něco podobného se stalo i mě a určitě i stovkám dalších experimentátorek. V tuto chvíli určitě další amoniakovou barvu nepoužívej, protože by sis akorát udělala na hlavě chemlon a to určitě nechceš. Doporučuju pro ztmavení odstínu použít hnědou přírodní bravu od Henny. Zde jsou použité přírodní rostlinné pigmenty, které se sice během měsíce vymyjí, ale zase je možné barvení Hennou použít opakovaně. Nezapoměň také na nějakou masku na vlasy, kterou si aplikuj 2x týdně, pokud máš hodně suché vlasy, tak zařaď i masku z olivového oleje a žloutku, kterou najdeš na tomto webu.

Zdroj: diskuze BARVENI

Blond melír v hnědých vlasech

Brunetky mají skvělé možnosti, pokud jde o exotičtější probarvování vlasů. Barvy a barevné melíry vypadají na hnědých vlasech elegantně a méně kontroverzně než na vlasech světlých. Pozor také na příliš tmavé odstíny hnědé barvy na vlasy, hraničící téměř s černou. Blond melír se nehodí ani k příliš světlé pleti.

Blond melíry jsou velmi oblíbené, neboť vlasy rozjasňují. V závislosti na tom, kolik proužků či jak hustý melír je, pak vlasy mohou vytvářet dojem blond vlasů. Postupné melírování a stále přidávání blond melírů do stávajících vlasů je pak často používanou cestou, jak se stát bez nárazového „šoku“ blondýnkou.

Výsledný blond melír na hnědé vlasy nemusí být tou pravou volbou, může přidávat věk, nebo pokud vytvořené melíry nejsou dostatečně kontrastní k barvě vaší pleti, mohou vás udělat příliš nevýraznou.

Zdroj: Blond melír

Diskuze

V diskuzi OPERACE OČÍ NA KLINICE HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Dobrý den, mám velkou prosbu, kdyby měl někdo s touto klinikou zkušenosti, tak sem s nimi. Nutně potřebuji operaci obou očí a zatím mám na kliniku zálusk, ale neznám nikoho kdo by u nich operaci podstoupil a mám z celkové procedury celkem velký strach, proto budu ráda, za jakékoliv názory, zkušenosti..:)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Richard.

Prohlídky nezanedbávám, takže se tu opravdu v daný termín vždy otočím. Je to tu moderní a lidi jsou tu ještě furt slušný. 

Zdroj: diskuze Operace očí na klinice Horní Počernice

Rosacea - moderní léky

  • Deoxymykoin - doxycyklin hyklát,
  • Doxybene - doxycyklin hyklát.

Dávkování: 1 až 2 tablety ráno, zapít velkým množstvím vody.

Zdroj: Rosacea a moderní metody léčby

Diskuze

V diskuzi RE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman Malý.

zalezi kdo to delal, kdo nema s primulusem zkusenost tak to je spatny.. je to moderni multivitamin na podporu testosteronu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re

Melír na tmavé vlasy

Pokud chcete blond melír do černých vlasů, očekávejte, že melíry půjdou obvykle do zrzavé barvy. Tato varianta se tedy odbornicemi moc nedoporučuje. Melír pro hnědé vlasy nebo pro ty černé však již není nic netradičního. Zatímco se vlasy dříve při melíru do tmavých vlasů hlavně zesvětlovaly, teď se barví. Zůstat můžete v přírodních tónech tón v tónu, ale proč si neužít trochu barvy. Vždyť i kobaltová modrá může v hnědých vlasech působit decentně.

Pokud vám melír nevyšel tak, jak jste si představovala, můžete to napravit přelivem, ale jakým, to vám musí poradit kadeřník, který ví, jak melír „ochladit“, aby vlasy nebyly žluté. Neexperimentujte, jinak si poničíte a vysušíte vlasy.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Posledník.

Já se přidám k názoru, snad jen mírnější formou. Nepochybuji samozřejmě, že psychika má významný dopad na stav těla, ale moderní medicína je moderní medicína. Já mám také často pocit, že mé srdce tluče jako o závod, ale určitě budu raději stále znovu a znovu navštěvovat odborné lékaře, než abych se spolehl na nějakou bylinkářku. Ovšem je pravda že ve své nemoci jsem už prošel rakami řady odborníků i šarlatánů. Od odborníka s jeho přístroji jde člověk prostě s pocitem, že se mu pořádně věnovali a on sám na svém zdraví nic nezanedbal. Nyní se snažím získat do užívání přístroj domácí monitoring, je pravda, že mne lékař poslal pryč, ale to mi nezabrání v mém snažení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivan.

Pane Poledníku. Vy by jste měl navštívit psychiatra a domácí monitoring nechat lidem, kteří ho doopravdy potřebují a k něčemu jim bude.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Účesy pro ženy nad 60 let

Účesy pro seniorky v odstínech elegantní šedé v mnoha různých střizích i stylingu mohou vykouzlit zázraky. Ženám v tomto období sluší spíše kratší nebo polodlouhé střihy. Pokud však zásadně chcete dlouhé vlasy a preferujete rozpuštěné vlasy, oživte je raději melírem či zajímavou barvou. Pro společenské účely je ideální jednoduchý drdol s vyčesanou ofinou nahoru. U polodlouhé délky vlasů se na běžné nošení nejlépe hodí mikádo, které snadno upravíte. Můžete jej nosit narovnané nebo zvlněné, například jen konečky vlasů vytočené do stran. S krátkými střihy můžete také experimentovat a upravit je snadno pomocí gelu či stylingového krému na vlasy. Pro odvážné je tu varianta s vyholenými stranami, kde jsou ostatní vlasy s ofinou nagelované nahoru, což působí mladistvě a jedná se o šik účesy pro zralý věk.

Trendy

Krátké vzdušné střihy jsou ideální pro letní dny. Polodlouhé účesy či mikáda se dají nosit buď uhlazené, nebo také zvlněné či rozcuchané. Výhodou je, že polodlouhé vlasy můžete zvýraznit jemným zapleteným pramínkem, což dodá účesu mladistvost a oživení. No a co je letos trendy, tak to je růžový odstín. Vlasy s růžovými melíry můžeme najít v mnoha kolekcích kadeřníků a salonů. Růžová je moderní a in! A zejména v kombinaci s blond vlasy vypadá opravdu neodolatelně. Tato jemná a ženská kombinace sluší nejen mladším ročníkům, ale také starším ženám. Zjemňuje obličej a opticky redukuje vrásky. Máte odvahu jít do toho?

Zde můžete vidět trendy účesy u žen nad 60 let, které vás omladí.

Zdroj: Účesy pro ženy staršího věku

Poradna

V naší poradně s názvem ASLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Pozorovat a podle výsledků přeléčit vhodnými antibiotiky. Z domácí medicíny se nabízí tinktura z lichořeřišnice. Ale spíše důvěřujte svému lékaři a vyčkejte na účinný lék.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ana.

v lednu měla aslo 1800 dostala ospen 2*5ml v den .a v březnu zjistili že má víc.pendipon nám ne dává ,není v CR.momentalni poslali nas na imunolog.dcera už prestala hodit na moderní gimnastiku požadavky je unavlena..děkuju za řadu

Zdroj: diskuze Aslo

Melír nebo barva

Melíry mohou být náročné, pokud jde o dobarvování a následnou péči. Jsou kadeřníci, kteří vám budou chtít aplikovat melír na celou délku vlasů znova a znova, což může vlasy extrémně vysušit a zničit. Promluvte si o tom s kadeřníkem předem, měl by vám následně zesvětlovat jen odrosty. V každém případě se melír stává určitým závazkem. Aby dobře vypadal, je třeba jej pravidelně obnovovat, i když u jemných přirozených odstínů nemusí být odrosty tak patrné. Melírované vlasy ale vždy vyžadují speciální regenerační péči v podobě kvalitních masek a šampónů, aby důsledkem vysušení nedošlo k jejich výraznému poškození.

Rozhodla jste se tedy pro změnu? Není třeba se pouštět do drastických operací, jako je ultra krátký účes nebo rudá barva na blonďaté kštici, postačí jen pár kapek barvy. Možná vám bude stačit jemné, ale viditelné zvýraznění pomocí alobalových proužků. Tak vzhůru do toho, ale mějte na paměti, že když se melíry nezdaří, máte pohromu na několik týdnů, možná měsíců. Navíc je to věc, kterou každý uvidí na první pohled. Zejména pak vy.

Pomůcka: Na melíry se používá i 4% peroxid, na poslední alobaly se pak dává 6%, tím se zajistí, že bude mít melír žlutou barvu při použití produktů od fy Wella.

Nevýhoda barvy na celou hlavu spočívá v tom, že barva rychleji odrůstá, a tak budete chodit častěji ke své kadeřnici, než tomu je u melíru. Melír je však pro vlasy škodlivější než barva. A rozhodně se do zákroku nepouštějte doma.

Melír se obvykle provádí s pomocí speciální čepice a háčku. Tuto metodu musí kadeřnice ovládat, při nezdaru můžete mít pocit, že máte obarvenou celou hlavu a nejsou viditelné žádné pramínky. Pokud kadeřnice použije alobal, tak pravidelnost, že někde pramínky jsou a jinde ne, úplně přebije přirozenost.

Zdroj: Melír

Poradna

V naší poradně s názvem DNA A VYRÁŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adam Mach.

Dobry den, mám vysokou hladinu kyseliny močové a užívám alopurinol. Bohužel bez zlepseni a navíc mám koprivku a žaludeční a střevní potíže . Doslechl jsem se, že je na trhu preparát, novy moderní lek, Adenuric, jenže můj lékař mi ho nechce nasadit, asi kvůli ceně. To mi zjistila dcera v lékárně. Můžu lékaře nějak požádat o tzv. Lepší léčbu, když o ní vim?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Úřad pro kontrolu léčiv (SUKL) uvádí, že lék Adenurid je hrazen v léčbě chronické hyperurikémie u pacientů, u nichž je Allopurinol kontraindikován nebo intolerován, a to z důvodu řádně uvedených v klinické dokumentaci, nebo u pacientů, u nichž není maximální tolerovanou dávkou Allopurinolu dosaženo hodnoty kyseliny močové 360 mikromol/l. Pokud je v průběhu dvou po sobě následujících kontrolních vyšetření zjištěna hladina urikémie nad 360 mikromol/l, léčba Adenuridem není nadále hrazena z veřejného zdravotního pojištění.
Pro vás to znamená, že musíte donést lékaři, který vám předepisuje Allopurinol, potvrzení od gastroenterologa, ve kterém vyjádří, že Allopurinol u vás není tolerován. Pak můžete očekávat změnu v léčbě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dna a vyrážka

Moderní účesy pro dlouhé vlasy – foto

Tady si můžete prohlédnout fotografie s nejmodernějšími trendy v účesech pro delší vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Byl mi predepsan eliquis spolu s lekem Conor. Mohu soucasne uzivat prirodni preparaty jako ostropestrec, lnene seminko, koren pampelisky a olej z cerneho kminu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Eliquis je moderní lék na ředění krve, u kterého není nutné brát ohled na to co jíte. Proto můžete bez obav používat přírodní preparáty jako je ostropestřec, lněné semínko, kořen pampelišky a olej z černého kmínu. Tyto přírodní preparáty rovněž nijak neovlivňují účinky léku Concor.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Lupénka foto

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět psoriáza: psoriáza foto.

Zdroj: Moderní léčba lupénky

Poradna

V naší poradně s názvem TROJKLANÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Matošková.

Děkuji za zprávu ohledně trojklaného nervu ještě prosím kde dělají tyto operace a byl by vhodný i kiberneticky nůž brala jsem prášky i akupunkturu ale to bylo jen na chvíli účinek bylo mi uděleno že takový nález má spousta lidí podle příznaků bodavě bolesti do spamu a do ucha a tuhnutí krční páteře mohlo by to být děkuji jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Psala jste, že máte výsledky z rezonance, na kterou vás poslal lékař. Právě tento lékař vám může nejlépe poradit, jaké řešení zvolit. Z výsledků vyšetření na rezonanci vidí přesné rozmístění nervu a cévky. Zeptejte se ho na všechno a důvěřujte moderní medicíně. Lékař vám také doporučí zdravotnická zařízení, kde tyto zákroky provádějí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trojklaný nerv

Pampeliška a alternativní názvy

Lví zub, prasečí čenich, Taraxacum officinale, smetánka, smetaník, pamprdlik, smetánka pampeliška obecná.

Zdroj: Smetánka pampeliška obecná jako moderní lék

Moderní gelové nehty – fotogalerie

Zde jsou k vidění novinky moderních gelových nehtů.

Zdroj: Gelové nehty

Rhipsalis burchellii

Moderní nenáročná rostlina Rhipsalis burchellii má ráda dostatek světla, ovšem bez přímých slunečních paprsků. Substrát by měl zůstat stále vlhký. Dobré je dopřát rostlině i rosení, nepřelévat. Kvete v období Velikonoc bílými květy.

Zdroj: Kaktus rhipsalis

Rhipsalis heteroclada

Moderní nenáročná rostlina Rhipsalis heteroclada má ráda dostatek světla, ovšem bez přímých slunečních paprsků. Substrát by měl zůstat stále vlhký. Vhodné je rostlinu i rosit. Nepřelévat. Kvete v období Velikonoc bílými nebo žlutými květy.

Zdroj: Kaktus rhipsalis

Kde s dá koupit hypermangan

Krystaly hypermanganu lze v Česku zakoupit online v internetovém obchodě nebo ho také prodá vaše oblíbená lékárna. Zde se můžete podívat jaká je aktuální cena hypermanganu při objednání online na internetu: Hypermangan cena.

Zdroj: Moderní použití hypermanganu

Hypermangan na efekty

Hypermangan je jednou z hlavních chemikálií používaných ve filmovém a televizním průmyslu k „stárnutí“ rekvizit a obvazů. Jeho přeměna na hnědý MnO 2 vytváří "sto let staré" nebo "starobylé" vzhledy na tkanině (pytlovina), provazech, dřevu a skle. Využívá se k tomu koupel v koncentrovaném temně fialovém hypermanganu.

Zdroj: Moderní použití hypermanganu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP