Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

MLÉKO S ČESNEKEM A ROUPI

OBSAH

Jak se zbavit roupů bez chemie

Roupů se podle starých pediatrů dá zbavit třemi kroky, které musíte dodržovat!

  • Strava – nejíst sladké, ráno nalačno vypít teplé mléko s prolisovaným česnekem a nereptat kvůli tomu, že to není dobré nebo je cítit z úst. To zopakovat i víckrát denně, jestli to žaludek snese. Roupům se pak ve střevech opravdu nelíbí.
  • Hygiena – mytí ovoce, časté mytí rukou a konečníku po každé stolici a ráno se rozumí samo sebou, ale je dobré večer po umytí natřít řitní otvor krémem, samičky tam v této době, anebo v noci, kladou okem neviditelná vajíčka, které krém zachytí a vy jej ráno setřete vatou nebo ubrouskem a vyhodíte.
  • Odstranit – je to pro někoho nechutné, ale právě večer nebo po stolici se dostanou roupi do konečníku a opatrně se dají chytit, někdy jich je tam i více, když je odstraníte, pak nekladou další vajíčka.

Zdroj: Pyrvinium

Poradna

V naší poradně s názvem DCERA MA ROUPI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Dobry den,rada bych se zeptala...? Dcera ma roupi,koupili jsme prasky Vermophyt...bere je treti den... Jenze mi neji,nepije a stale zvraci...ikdyz nema vlastne co....,? Zvraci uz jen stavy..nevim co mam delat... Prosim o radu...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na roupy je nejlepší Vermox, který má nejméně škodlivé vedlejší účinky. Uvědomte si, že roupy se léčí tím, že se otráví, takže každý lék na roupy obsahuje jed. Proto raději neexperimentujte a raději vemte svou dceru k dětskému lékaři a nechte si předepsat Vermox. Za deset dní bude vyléčená a naprosto bezpečně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dcera ma roupi

Komplikace infekce roupy

Pokud se roupi neléčí, může se infekce dál rozvinout a objeví se průjmy, neprospívání z malabsorpce (nedostatečné vstřebávání živin z trávicího traktu), noční pomočování (enuréza), svědění genitálu, vaginální výtok, který může být spojen s drážděním kůže v okolí vulvy a vznikem vyrážky.

Při postupu červů výš pohlavním ústrojím žen a dívek mohou následkem zánětu vznikat jizvy ve stěnách reprodukčních orgánů.

Při průniku nákazy do močových cest může dojít k zánětu močového měchýře, výjimečně až zánětu ledvin.

I když roupi napodobují zánět slepého střeva, je jejich skutečný podíl při jeho vzniku rozporuplný. Někteří autoři uvádějí, že zánět slepého střeva roupi vyvolat mohou, jiní, že se jim to nikdy nepovedlo prokázat.

Zdroj: Pyrvinium

Diskuze

V diskuzi DCERA MA ROUPI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Dobry den,rada bych se zeptala...? Dcera ma roupi,koupili jsme prasky Vermophyt...bere je treti den... Jenze mi neji,nepije a stale zvraci...ikdyz nema vlastne co....,? Zvraci uz jen stavy..nevim co mam delat... Prosim o radu...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kotec.

Zkuste přírodní - bylinný produkt Vernikabon - objednávky na vernikaboncz@seznam.cz

Zdroj: diskuze Dcera ma roupi

Komplikace roupů

Pokud se roupi neléčí, může se infekce dál rozvinout a objeví se průjmy, neprospívání z malabsorpce (nedostatečné vstřebávání živin z trávicího traktu), noční pomočování (enuresis), svědění genitálu, vaginální výtok, který může být spojen s drážděním kůže v okolí vulvy a vznikem vyrážky. Při postupu červů výš pohlavním ústrojím žen a dívek mohou následkem zánětu vznikat jizvy na stěnách reprodukčních orgánů. Při průniku nákazy do močových cest může dojít k zánětu močového měchýře, výjimečně až zánětu ledvin. I když roupi napodobují zánět slepého střeva, je jejich skutečný podíl při jeho vzniku rozporuplný. Někteří autoři uvádějí, že zánět slepého střeva roupi vyvolat mohou, jiní, že se jim to nikdy nepovedlo prokázat.

Zdroj: Jak si poradit s roupy

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A MLEKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slava.

Wafarin a mleko polotucne

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mohu pít mléko, když užívám Warfarin?
Ano, můžete. Maso, ryby, vejce, mléko, sýr a jogurt jsou bezpečné potraviny, které můžete konzumovat bez omezení, i když užíváte Warfarin.
Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Salátové okurky a warfarin

Roupi - foto

Tady jsou fotky, na kterých je vidět roup dětský.

Zdroj: Jak se zbavit roupů

Poradna

V naší poradně s názvem INTOLERANCE LAKTÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kočička.

Před dvěma měsíci mi zistlili nesnášenlivost laktózy,striktně jsem upravila jídelníček, avšak chybí mi taková jídla jako pudink a podobně, všimla jsem si že postupně už se dá koupit i bezlaktózovou mléko a podobně ale přijde mi to strašně drahé všechno, teď jsem si v Kauflandu všimla ještě sójové mléko (www.letakomat.cz/kau… z takového něco se dá vařit i pudink a podobně? Má to někdo odzkoušené?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sójové mléko je dobrou náhražkou za mléko kravské v případě intolerance laktózy. Dá se z něho uvařit i pudink, ovšem bude chutnat trochu jinak. Kromě sojového mléka je k dostání ještě mléko mandlové. Sójové mléko by neměli používat muži, protože sója stimuluje tvorbu estrogenu (ženský pohlavní hormon) a brzdí testoteron. Pro muže je právě vhodnější mléko mandlové.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Intolerance laktózy

Sójové mléko a hubnutí

Sójové mléko je vhodné při hubnutí. Jeho energetická a nutriční hodnota je v pořádku. Sójové mléko konzumujte během hubnutí 1–2krát týdně po 2–2,5 dl.

Zdroj: Sojové mléko

Cena kefírového mléka Kunín

Podle posledních testů je nejlépe hodnocené kefírové mléko od společnosti Kunín. Jimi vyrobené mléko se dá pořídit za cenu.

Zdroj: Kefírové mléko

Použití

Sójové mléko je nutričně vyvážený nápoj z vybraných sójových bobů obsahujících mnoho cenných minerálů a vitamínů. Ze sójového mléka si můžete připravit koktejl, kaši, polévku nebo jiné jídlo, do kterého potřebujete přidat mléko. Na dalších řádcích najdete recepty se sójovým mlékem.

Zdroj: Sojové mléko

Diskuze

V diskuzi KEFÍROVÁ HOUBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maru.

Může se dávat kefírová houbička i do běžného,,ošetřeného"mléka z obchodu?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Ano v krabicovém pasterizovaném mléku vyrobíte také kefír ale, houbičky se zvětšují jen mírně. Používám na výrobu kefíru pouze plnotučné mléko a na zvětšení houbičky farmářské nepasterizované plnotučné mléko.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Kefírová houba

WELEDA SLÉZOVÉ PĚSTICÍ MLÉKO

WELEDA SLÉZOVÉ PĚSTICÍ MLÉKO je emulze s výtažky ze slézu a violky trojbarevné, s olejem z jader meruňky a makadamského ořechu, která podporuje přirozenou tvorbu ochranné vrstvy na povrchu kůže. Přípravek tak chrání pokožku před ztrátou tekutin, zvyšuje její hladkost a přirozený lesk. Mléko se nanáší po koupeli.

Záporem tohoto mléka je nízká hydratace.

Zde je cena přípravku WELEDA SLÉZOVÉ PĚSTICÍ MLÉKO.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Diskuze

V diskuzi DRUHY STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

co je pricinou kdyz zustavaji zbytky stolice v konecniku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aaa.

muze jit o alergii na laktozu, vynechte mleko, jogurty a vse, v cem je mleko..

Zdroj: diskuze Zůstává v konečníku stolice

Alergie na kravské mléko – dieta

Je vhodné vysadit veškeré mléko a mléčné výrobky, to znamená máslo, sýry, jogurty, omáčky, krémy, kaše, tvarohy. Pokud se stav dítěte zlepší a potíže ustoupí, je doporučeno znovuzavedení do stravy asi za 6 měsíců. Při přidávání mléčných výrobků je třeba trpělivosti. O tolerování potraviny může rozhodovat i množství podaného jídla, proto začínáme po lžičkách.

Zdroj: Alergie na kravské mléko

Poradna

V naší poradně s názvem ALERGIE NA MLÉKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Slavíková.

Dobrý den chtěla bych se zeptat,mojí dceři zjistili alergii na kravské mléko,doktorka řekla že může jíet a pít třeba kozí sýry nebo mléko.Ale na internetu jsem se dočetla že to není vhodné.Co jí mám kupovat aby jí to neuškodilo ještě víc?Může třeba sojové mléka.Také má kopřivku a zjistili jí v moči podrážděnou slinivku.Má dost velkou dietu.Možná ty příznaky jsou z té alergie na mléko.Proto Vás prosím o radu co kupovat,co jí podávat.Děkuji za odpověd'.S pozdravem Slavíková Martina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Alergie na mléko je abnormální reakce těla na proteiny, které se nacházejí v kravském mléce. Alergie na mléko je nejčastější u kojenců a malých dětí. Starší děti obvykle z alergie na mléko vyrostou a v dospělosti s tím už problémy nemají. Mléko a mléčné výrobky se nacházejí v mnoha potravinách. Zjevnými formami mléka jsou smetana, sýr, máslo, zmrzlina a jogurt. Mléko a mléčné výrobky mohou být také skryté v běžně konzumovaných potravinách. Chcete-li se vyhnout potravinám, které obsahují mléčné výrobky, musíte si přečíst štítky potravin.
Mléko je důležitým zdrojem vápníku. Vaše dítě potřebuje vápník pro zdravé kosti, zuby a nervy. Promluvte si s lékařem vašeho dítěte o potravinách s vápníkem, které můžete dát svému dítěti. Mezi příklady patří zelená listová zelenina, pomerančový džus s přidaným vápníkem, fíky, tofu a sušené fazole. Mléko je možné nahradit mlékem sojovým nebo mandlovým. Až zcela vyřadíte mléčné výrobky, tak opatrně můžete vyzkoušet produkty z kozího či ovčího mléka.
Je třeba vyloučit všechny potraviny, které mají na štítku uvedeno:
Umělá příchuť másla
Máslo, máslový tuk
Podmáslí
Kasein
Kaseináty (amonium, vápník, hořčík, draslík, sodík)
Sýr, tvaroh
Šlehačka, smetana
Pudink
Ghee
Hydrolyzáty (kasein, mléčná bílkovina, bílkovina, syrovátka, syrovátková bílkovina)
Laktalbumin, laktalbumin fosfát
Lactoglobulin
Laktóza
Lactoferrin
Mléko (derivát, bílkovina, pevné látky, slad, kondenzované, odpařené, suché, celé, nízkotučné, beztukové, nízkotučné)
Nugát
Kasein ze syřidla
Zakysaná smetana
Kyslá smetana
Syrovátka (delaktovaná, demineralizovaná, proteinový koncentrát)
Jogurt

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alergie na mléko

Sójové mléko při hubnutí

Sójové mléko pomůže při hubnutí doplnit jídelníček tak, aby byl nejen méně kalorický, ale aby obsahoval i dostatek bílkovin, vlákniny a dalších živin. Konzumace sójového mléka je tak dobrou volbou pro úspěšné hubnutí, navíc dodá organismu nesmírně mnoho živin a bílkovin, které by neměly chybět v jídelníčku nikoho z nás.

Zdroj: Sójové mléko

Diskuze

V diskuzi KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomira.

Pěkný den pane Weidenthalere,
dnes Vám pošlu tibetskou houbu na dobírku.
Můžete použít balené mléko,nejlépe v plastové lahvi -čerstvé mléko.

Návod Vám pošlu.

S pozdravem
Radomíra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mgr. Pavel Weidenthaler.

Dobrý večer,
děkuji Vám moc za rychlou reakci. Doufám, že v zásilce najdu cestu, jak Vám uhradit náklady s tímto spojené.
Zdraví
Mgr. Pavel Weidenthaler.

Zdroj: diskuze Kefírová houba prodej

NIVEA VÝŽIVNÉ TĚLOVÉ MLÉKO PRO VELMI SUCHOU POKOŽKU

NIVEA VÝŽIVNÉ TĚLOVÉ MLÉKO poskytuje velmi suché pokožce dlouhotrvající péči a dodává jí výživu. Mléko má extra výživné složení obohacené o přírodní minerály a zvláčňující látky. Mléko znatelně redukuje hrubost suché pokožky, díky mandlovému oleji je pokožka jemnější a vláčnější po celý den. Mléko stimuluje tvorbu nových aquaporinů (pleti vlastních hydratačních kanálků), které zlepšují cirkulaci vody v pokožce. Zajišťuje optimální hydrataci i hlubších vrstev pokožky.

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: sorbát draselný.

Záporem tohoto mléka je jeho parfemace.

Zde je cena přípravku NIVEA VÝŽIVNÉ TĚLOVÉ MLÉKO PRO VELMI SUCHOU POKOŽKU.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

NEUTROGENA HLOUBKOVĚ HYDRATAČNÍ TĚLOVÉ MLÉKO

NEUTROGENA HLOUBKOVĚ HYDRATAČNÍ TĚLOVÉ MLÉKO je vhodné pro suchou a citlivou pokožku. Mléko s norskou recepturou působí hluboko v pokožce (bylo klinicky prokázáno, že hydratuje až 10 horních vrstev pokožky) a poskytuje jí dlouhodobou hydrataci (až 24 hodin) a ochranu. Mléko může používat celá rodina každý den. Pokožka by po použití mléka měla být vláčná a hedvábně jemná až 24 hodin. Mléko je neparfémované se složením, které minimalizuje riziko alergické reakce. Okamžitě se vstřebává a nezanechává pocit mastné nebo lepkavé pokožky.

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: parabeny, fenoxyethanol.

Záporem tohoto přípravku je horší vyprazdňování obalu.

Zde je cena přípravku NEUTROGENA HLOUBKOVĚ HYDRATAČNÍ TĚLOVÉ MLÉKO.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

DOVE VYŽIVUJÍCÍ TĚLOVÉ MLÉKO

DOVE VYŽIVUJÍCÍ TĚLOVÉ MLÉKO nejen hydratuje vnější vrstvu pokožky, ale poskytuje také intenzivní hloubkovou výživu. Jedná se o jedinečný komplex s bohatým esenciálním olejem obsahující pokožce přirozené nutrienty. Pravidelným používáním mléka se pokožka stane krásnou a hebkou.

DOVE VYŽIVUJÍCÍ TĚLOVÉ MLÉKO obsahuje tyto konzervační látky: parabeny, fenoxyethanol, sorbát draselný, kyselina sorbová, benzoát sodný, kyselina benzoová.

Zde je cena přípravku DOVE VYŽIVUJÍCÍ TĚLOVÉ MLÉKO.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Projevení alergie na kravské mléko

Záleží na věku pacienta. U těch nejmenších bývá varovnou známkou zhoršené prospívání dítěte (nepřibývá), průjmy – někdy i zácpa, ublinkávání, plynatost, kopřivka, atopický ekzém, kašel, záněty průdušek. K novějším poznatkům patří, že alergií na kravské mléko může trpět i plně kojené dítě. Do mateřského mléka přechází totiž některé z bílkovin syrovátky, což může být příčinou potíží.

Zdroj: Alergie na kravské mléko

Nákaza a příznaky nemoci

Roupem se nakazíme, pokud sníme jeho vajíčka. Tento druh onemocnění se nejčastěji vyskytuje u dětí, které se snadno nakazí ve školkách a školách, kde si mnohdy zapomenou umýt ruce a přenášení vajíček má tak volnou cestu. Nakazit se mohou ale i dospělí. Oplozená vajíčka způsobují nepříjemný pocit svědění, pálení uvnitř a kolem konečníku. Dítě se škrábe a na konečcích prstů mohou ulpět oplozená vajíčka. Neumyté ruce pak mohou být zdrojem opětné nákazy – autoinfekce. Vajíčka jsou velmi lehká a mohou být roznášena dokonce prouděním vzduchu a mouchami. Onemocnění se projevuje únavou, častou potřebou se vyprázdnit, bolestí břicha, průjmem, podrážděností, svěděním a kopřivkami. Ve stolici se začínají objevovat nejen oplozená vajíčka, ale i dospělí roupi.

Zdroj: Jak si poradit s roupy

GARNIER TĚLOVÉ KRÉMOVÉ MLÉKO 5% HYDRAFIX

GARNIER TĚLOVÉ KRÉMOVÉ MLÉKO 5% HYDRAFIX přináší intenzivní a dlouhodobou hydrataci. Tělové mléko obsahuje 5procentní HydraFix, což je unikátní hydratační látka (známá též jako urea), která působí jako jedna ze složek přirozeně přítomných v pokožce. Látka HydraFix váže vodu v pokožce, čímž jí zajišťuje optimální hydrataci a zabraňuje jejímu vysoušení. Díky nové krémové konzistenci se mléko výborně vstřebává do pokožky těla a dodává jí okamžitý pocit jemnosti a hebkosti. Pokožka je intenzivně hydratovaná, pružná a hebká po celý den. Mléko se hodí ke každodennímu použití (nejlépe po koupeli nebo sprchování).

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: parabeny, fenoxyethanol.

Záporem tohoto přípravku je, že výrobce nedeklaruje v textu délku účinku.

Zde je cena přípravku GARNIER TĚLOVÉ KRÉMOVÉ MLÉKO 5% HYDRAFIX.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP