Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

MIKÁDO PODLE TVARU OBLIČEJE

OBSAH

Mikádo s patkou

Krátké mikádo s patkou sluší hlavně srdcovitému tvaru obličeje. Ofina sluší také delšímu obličeji a rozvlněné vlasy sednou hranaté tváří, jejíž rysy dokážou zjemnit.

Zdroj: Mikádo

Diskuze

V diskuzi JAK SE OSTŘÍHAT NA MIKÁDO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

dobry den! kolik stoji bezne ostrihani na sucho, jen tak od neprofesionala?dekuji! hladikova.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magda.

200 Kč.

Zdroj: diskuze Jak se ostříhat na mikádo

Účesy mikádo

Mikádo představuje nesmrtelný účes, který se v posledních letech opět vrátil do módy a sluší každému typu obličeje. Mikádo oplývá mnohými výhodami, mezi něž patří především praktičnost, funkčnost a flexibilita. Díky mikádu budete elegantní a zároveň roztomilá, ženská a zároveň rozverná. Mikádo můžete nosit na různé způsoby, například takzvané pážecí mikádo, dlouhé, asymetrické či postupně sestříhané.

Zdroj: Mikádo

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE - ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Zdravím, mám hodně dlouho brýle a opravdu hodně řeším co do budoucna, protože zrak se mi zhoršuje mílovými kroky. Momentálně jsem se dostal do fáze, kdy jsem na 100% přesvědčen, že operace očí je nezbytná, abych se brýlí zbavil definitivně. Kontaktoval jsem Oční kliniku Horní Počernice, zatím čistě ze zvědavosti, ale vše co mi řekli a nabídli se mi zatím moc líbí, kdyby náhodou s klinikou touto nebo jinou měl někdo zkušenosti na laserovou operaci, budu rád. Hezký den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana.

Optika v místě je fajn, taky jsem tam zavítala pro nové brýle, paní umí dobře odhadnout jaké obroučky sedí k danému tvaru obličeje a ani cena mi nepřišla vysoká.

Zdroj: diskuze Oční klinika Horní Počernice - zkušenosti

Mikádo – nejlepší ze všech

Obecně vzato se mikádo snadno udržuje. Při správném sestřihu je zapotřebí jen velmi málo úsilí, aby si mikádo udrželo svůj tvar. Čím chceme mít mikádo kratší a preciznější, tím častěji je nutné navštěvovat vlasového stylistu a nechat si vlasy zastřihávat (kratší mikádo každé čtyři týdny a delší mikádo přibližně každých šest až osm týdnů).

Zde je video s postupem stříhání na mikádo: Mikádo

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Diskuze

V diskuzi KYLA VE TVARU POMERANCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

Dobrý den otec ma triselnou kýlu ve tvaru pomeranče je mu 77 roků ma 4 bajpasy a bojí se jak ho mám přesvědčit aby šel k lékaři moc se o něj bojím. Děkuji za info

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada.

Já mám podobný problém se svým otcem, který zatvrzele odmítá lékařské prohlídky. Vždy když už to jinak nejde, tak mu dám lexaurin, ten ho trochu otupí a umožní mi odvést ho k lékaři. Poraďte se se svým praktickým lékařem, který z uklidňujících léků by byl vhodný pro vašeho otce a zkuste pak otce k lékaři doprovodit.

Zdroj: diskuze Kyla ve tvaru pomerance

Mikádo podkova

O proslavení střihu mikáda ve tvaru podkovy se postaraly dvě celebrity, a to Victoria Beckham a Rihanna. Obě nosily svého času toto mikádo střižené tak, že vlasy rámující tvář byly delší než ty na krku. Přestože obě krásky již tento styl opustily a nechaly se ostříhat nakrátko, podkova je stále oblíbeným a slušivým účesem. Z pohledu mužů působí mikádo sexy. Vzadu odhalená šíje je pro muže erotogenním signálem.

Zdroj: Francouzské mikádo

Mikádo podle tvaru obličeje

Tvar obličeje je směrodatný pro ideální účes, který dokáže podtrhnout typ obličeje.

  • Oválný obličej: Oválný obličej je považován za ideál, sluší mu všechny účesy od krátkých střihů až po velmi dlouhé vlasy, a to platí i o struktuře vlasů. Ovšem ofině by se tento typ obličeje měl vyhnout, je škoda zakrývat jemné rysy.
  • Kulatý obličej: Dojem kulatosti lze minimalizovat rovnými dlouhými vlasy, které by měly zakrývat také část tváří; pěšinka je u tohoto obličeje tabu, stejně jako krátké, geometricky přesné střihy.
  • Hranatý obličej: Hranatý obličej potřebuje dodat jemnost, a té se dá docílit pomocí vlnitých vlasů. Podstatné je, aby vám účes zakrýval uši, což znamená, že vlasy sepnuté dozadu, vysoké culíky a drdoly nejsou vhodné, a to ani krátká mikáda.
  • Srdcovitý obličej: K srdcovitému obličeji se hodí vlnité vlasy, nadýchané ve spodní části obličeje. Dlouhé vlasy vám slušet nebudou, ale vlasy uhlazené dozadu nebo dlouhé ofiny ano.

Zdroj: Mikádo

Diskuze

V diskuzi JAK SE STRIHA NA PODKOVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

ja se chci ostrihaatna mikado protoze mama znicene vlasi a nikdi jsem se nebarvila

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se striha na podkovu

Krátké mikádo

Krátké mikádo, také pážecí mikádo, je tím nejklasičtějším střihem mezi mikády. Vyznačuje se rovným střihem sahajícím k bradě. Sluší hlavně dívkám a ženám s jemnými či zplihlými vlasy, neboť jim dodá na objemu.

Zdroj: Mikádo

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Sestříhané elegantní mikádo s ofinou

Trošku extravagantním střihem je asymetrické mikádo, které se vyznačuje mírně geometrickým střihem, nesouměrnou ofinou a odlišnými délkami vlasů po stranách hlavy.

Zdroj: Mikádo

Poradna

V naší poradně s názvem BUKSUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maruška.

Máme na zahrádce asi 8 buksusů. Je jim asi 15 let, manžel se o ně stará, stříhá je do tvaru koule. Problém je v tom, že nám je za tuto zimu všechny občůral náš pes, který si jich do teď nevšímal. Obrazí, když ty spálené větvičky ostříhám? Děkuji za odpověď. Maruška

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Spálené větvičky buksusu je třeba ostříhat a počkat až znovu obroste. Pokud bude řez hluboký, tak dorůstánì bude zdlouhavé a bude potřeba zřejmě změnit i tvar rostlin. Růst můžete trochu podpořit dusíkatými hnojivy.

Zdroj: diskuze Buksus

Mikádo do podkovy zezadu

Mikádo do podkovy zezadu je stále in! Asymetricky střižené mikádo ve stylu podkovy je stále žádaný a moderní účes. O proslavení tohoto střihu se postaraly zejména dvě celebrity, a to Victoria Beckham a Rihanna. Obě nosily svého času toto mikádo střižené tak, že vlasy rámující tvář byly delší než ty na krku. A i přesto, že obě krásky již tento styl opustily a nechaly se ostříhat nakrátko, podkova je stále oblíbeným a slušivým účesem. Z pohledu mužů působí mikádo sexy. Zepředu delší vlasy, vzadu odhalená šíje. Vystříhat je můžete kratší či delší, chcete-li si zanechat ženskost. Mikádo do podkovy se vyznačuje delší přední stranou a velmi krátkými vlasy v zátylku. Tento typ účesu je ideální pro zeštíhlení kulatého nebo hranatého obličeje.

Zdroj: Mikádo

Poradna

V naší poradně s názvem POPÍNAVÁ ROSTLINA NA PLOT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Prosím o radu
Rostlina je jednoletá rychle rostoucí popínavá po plotě.Stonky jsou zelené dužnaté ne dřevnaté.Květy jsou žluté trochu ve tvaru jako kopr místamy stočené do spírál jako u vína.Plody jsou zelené šištíce s bodáky ve tvaru jako kiwi.Na podzim šištice uschne a spodní část se rozevře a vypadnou z ní 4 ploché hnědé pecky .Tvar jako dýňové semínko s rozdílem celé hladké.Mockrát děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Posílám vám odkaz na stránku, kde jsou vidět nejznámější popínavé druhy a jejich obrázky: www.theguardian.com/…
Podle obrázků najděte tu svojí rostlinu a hned vedle se dozvíte její latinský název. Podle něho již dohledáte český název.

Zdroj: diskuze Popínavá rostlina na plot

Jaký mám tvar obličeje?

Určit tvar obličeje není těžké. Stačí si stoupnout před zrcadlo a smývatelným fixem (rtěnka, tužka na oči) nakreslit obrysy obličeje. Ideální je začít s kreslením od brady. Základem je se příliš nehýbat a vlasy z obličeje sepnout dozadu. Mezi základní typy obličejů patří: kulatý, čtvercový, srdcovitý a oválný.

Zdroj: Účesy podle tvaru obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem TVAROVÁNÍ TUJI DO SPIRÁLY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena kozubková.

Dobrý den, ráda bych si sestřihla thujku do tvaru spirály a nevím jak na to.omotám šňůru kolem thujky a stříhám to jak?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Tůje sestříhané do spirály jsou opravdu kouzelné. Abyste získala představu, jak správně spirálu udělat, připravil jsem pro vás seznam několika instruktážních videí. Zde je odkaz na video návody: www.youtube.com/resu…

Zdroj: diskuze Tvarování tuji do spirály

Jak se stříhá mikádo

Postup, kterým se dají vlasy ostříhat na mikádo, je tady.

Zdroj: www.medaprex.cz

nebo navštivte www.facebook.com/tajemstvikrasy

Zdroj: Vypadávání vlasů u mužů a žen

Poradna

V naší poradně s názvem LEDVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Při sonografickém vyšetření lékař zjistil ve střední části levé ledviny naznačené ovoidní ložisko23x15mm.Prosím kdo mi může vysvětlit o jaké onemocnění jde. Děkuji Josef

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ovoidní znamená, že ložisko je ve tvaru vejce. Zůstaňte dále v kontaktu s lékařem, abyste se mohl dozvědět více o tomto ložisku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ledviny

Mikádo je ideálním účesem pro všechny

Mikádo nevyžaduje konkrétní strukturu vlasů. Senzační účes lze vytvořit i na vlasech velmi jemných. Také vlnité, nepříliš kudrnaté vlasy jsou pro nové hravé verze mikáda vhodné. Neposlušné vlasy a kadeřavé trvalé ondulace jsou známé tím, že se vymykají veškeré kontrole a velmi problematické jsou i pro tvorbu mikáda, zejména pro mikádo s vlasy nad čelem. Dva posledně jmenované typy vlasů jsou v podstatě jediným důvodem, proč byste mikádo zvolit neměla. Ženám s intenzivní trvalou ondulací se mikádo velmi pravděpodobně líbit nebude.

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Něco o mikádu

Ve své tradiční podobě sahá mikádo přibližně k bradě a má jasně definované kontury. Mikádo patří k nejoblíbenějším účesům na světě, protože se velmi snadno vytváří i udržuje. V průběhu let se délka mikáda proměňovala a nyní může sahat od ušního lalůčku až po ramena. To znamená, že tento styl lze optimálně přizpůsobit proporcím každého obličeje. To platí zejména pro nejžhavější trendy tohoto vzhledu se zešikmenými postranními vlasy. Díky několika krokům získá váš účes na lehkosti, oživí se a nebude zplihlý.

Máte-li obličej spíše dlouhý, měla byste zvolit mikádo co možná nejkratší. Obličeji s ostrými rysy sluší nejlépe mikádo s měkkými, zvlněnými konturami. Kulatý obličej vypadá nejlépe v delším mikádu s malým objemem po stranách.

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Mužské mikádo

Zde jsou fotografie, na kterých jsou vidět muži s mikádem: mužské mikádo foto.

Zdroj: Vypadávání vlasů u mužů a žen

Jak učesat mikádo

Pomocí různých délek, sestříhání a vrstvení, s ofinou či bez a také díky kouzlům s barvami si na své přijde každá žena, ať už je tvar jejího obličeje jakýkoli. Velmi moderním účesem dneška je roztřepené, postupně sestříhané mikádo, a to jak s ofinou, tak bez ní. Konečky vlasů vytočené pomocí gelu ven, stejně tak i celý účes upravený jen prsty působí vzdušně a rošťácky. Zastánci klasiky pak mohou naopak účes učesat do hladka a pomocí fénu mu dodat oblé tvary. Vysoké čelo lze zakrýt ofinou, a to od rovné přes moderní šikmou trošku do očí až po extravagantní nepravidelné sestřihy se zuby.

Zdroj: Francouzské mikádo

Diamantový tvar obličeje

Tento typ obličeje se od kulatého liší tím, že jsou lícní kosti výrazně širší než brada a čelo. Diamantový obličej je nejširší v oblasti tváří a čelo i brada jsou menší. Obličej je poněkud delší. Pokud máte tváře širší než čelo a bradu máte malou a špičatou, pravděpodobně máte tento typ obličeje.

Tipy – účesy pro ženy

Vyhněte se účesům, které mají největší objem na úrovni uší. Nejslušivější bude účes, který buď zakryje lícní kosti, anebo bude mít větší objem na temeni. Nevhodné jsou krátké účesy s pěšinkou uprostřed hlavy.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

K tomuto tvaru obličeje nejvíce ladí mírně zvlněné ofiny, sestříhané účesy i vlnité vlasy, které mají zjemňující účinek a nerovnost obličeje snadněji vyváží. Obloukem se pak vyhněte nepřirozeně rovným vlasům.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Dlouhé mikádo

Nebojte se jít do delších verzí mikáda s délkou pod lícní kosti a lehce vlnitou texturou vlasu. Dalším prvkem, který se dá s tímto střihem propojit, je ofina, kterou můžete nosit libovolně na stranu či s pěšinkou uprostřed. Platí pravidlo, že méně je více, proto se nesnažte ofinu žehlit, spíše ji jenom prosušte fénem směrem z obličeje. Co se týče barev, k mikádu se hodí ledové a šedivé blond odstíny. Ty jsou velmi oblíbené i vzhledem k tomu, že se na trhu objevily šetrné novinky na zesvětlování vlasů. Samozřejmě toto mikádo sluší všem barvám vlasů.

Zdroj: Mikádo


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Jitka Konášová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP