Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

MIKÁDO

OBSAH

Krátké mikádo

Krátké mikádo, také pážecí mikádo, je tím nejklasičtějším střihem mezi mikády. Vyznačuje se rovným střihem sahajícím k bradě. Sluší hlavně dívkám a ženám s jemnými či zplihlými vlasy, neboť jim dodá na objemu.

Zdroj: Mikádo

Diskuze

V diskuzi JAK SE OSTŘÍHAT NA MIKÁDO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

dobry den! kolik stoji bezne ostrihani na sucho, jen tak od neprofesionala?dekuji! hladikova.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magda.

200 Kč.

Zdroj: diskuze Jak se ostříhat na mikádo

Účesy mikádo

Mikádo představuje nesmrtelný účes, který se v posledních letech opět vrátil do módy a sluší každému typu obličeje. Mikádo oplývá mnohými výhodami, mezi něž patří především praktičnost, funkčnost a flexibilita. Díky mikádu budete elegantní a zároveň roztomilá, ženská a zároveň rozverná. Mikádo můžete nosit na různé způsoby, například takzvané pážecí mikádo, dlouhé, asymetrické či postupně sestříhané.

Zdroj: Mikádo

Mikádo – nejlepší ze všech

Obecně vzato se mikádo snadno udržuje. Při správném sestřihu je zapotřebí jen velmi málo úsilí, aby si mikádo udrželo svůj tvar. Čím chceme mít mikádo kratší a preciznější, tím častěji je nutné navštěvovat vlasového stylistu a nechat si vlasy zastřihávat (kratší mikádo každé čtyři týdny a delší mikádo přibližně každých šest až osm týdnů).

Zde je video s postupem stříhání na mikádo: Mikádo

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Diskuze

V diskuzi JAK SE STRIHA NA PODKOVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

ja se chci ostrihaatna mikado protoze mama znicene vlasi a nikdi jsem se nebarvila

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se striha na podkovu

Mikádo s patkou

Krátké mikádo s patkou sluší hlavně srdcovitému tvaru obličeje. Ofina sluší také delšímu obličeji a rozvlněné vlasy sednou hranaté tváří, jejíž rysy dokážou zjemnit.

Zdroj: Mikádo

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Sestříhané elegantní mikádo s ofinou

Trošku extravagantním střihem je asymetrické mikádo, které se vyznačuje mírně geometrickým střihem, nesouměrnou ofinou a odlišnými délkami vlasů po stranách hlavy.

Zdroj: Mikádo

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČESY PRO PADESÁTILETÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosím o pomoc a radu.jak se zbavit padání vlasů.už mně bude 55.a vlsy řídnou.mám vlasy už rovné.mírně prošedivělé.ale hodně zeřidly.čím to je.dříve v dětství jsem mněla dlouhé po zadek a nyní je mám na mikádo.asi 3x za rok je barvím.větčinou u kadeřnice.ale nyní nestačím po sobě vlasy sbírat.oblčení a mo mytí v koupelně je plná vana.už nevím co s tím.brala jsem jen békomplex.dříe mně pomáhal,i na nehty,ale na vlasy to nefunguje.prosím o pomoc.zatím naschladanou.JANA.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinná látka, která zbrzdí vypadávání vlasů u žen i mužů je Minoxidil. Koupíte ho běžně v lékárně i na internetu. Jde o roztok, který se vmasíruje do vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účesy pro padesátileté

Jak se stříhá mikádo

Postup, kterým se dají vlasy ostříhat na mikádo, je tady.

Zdroj: www.medaprex.cz

nebo navštivte www.facebook.com/tajemstvikrasy

Zdroj: Vypadávání vlasů u mužů a žen

Mikádo je ideálním účesem pro všechny

Mikádo nevyžaduje konkrétní strukturu vlasů. Senzační účes lze vytvořit i na vlasech velmi jemných. Také vlnité, nepříliš kudrnaté vlasy jsou pro nové hravé verze mikáda vhodné. Neposlušné vlasy a kadeřavé trvalé ondulace jsou známé tím, že se vymykají veškeré kontrole a velmi problematické jsou i pro tvorbu mikáda, zejména pro mikádo s vlasy nad čelem. Dva posledně jmenované typy vlasů jsou v podstatě jediným důvodem, proč byste mikádo zvolit neměla. Ženám s intenzivní trvalou ondulací se mikádo velmi pravděpodobně líbit nebude.

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Mikádo podkova

O proslavení střihu mikáda ve tvaru podkovy se postaraly dvě celebrity, a to Victoria Beckham a Rihanna. Obě nosily svého času toto mikádo střižené tak, že vlasy rámující tvář byly delší než ty na krku. Přestože obě krásky již tento styl opustily a nechaly se ostříhat nakrátko, podkova je stále oblíbeným a slušivým účesem. Z pohledu mužů působí mikádo sexy. Vzadu odhalená šíje je pro muže erotogenním signálem.

Zdroj: Francouzské mikádo

Mužské mikádo

Zde jsou fotografie, na kterých jsou vidět muži s mikádem: mužské mikádo foto.

Zdroj: Vypadávání vlasů u mužů a žen

Obrázky nejmodernějších mikád

Teoretické povídání o tom, jak vypadá mikádo, je jedna věc, zajímavější jsou však mnohdy názorné ukázky. Zde se tedy můžete podívat na ta nejmodernější mikáda alias bob frisur französisch.

Zdroj: Francouzské mikádo

Účes sestříhané mikádo

Dalším hitem je sestříhané mikádo. Myšleno ne nakrátko, ale postupně v několika délkách, přičemž linie střihu je dobré zdůraznit. V délce po ramena jde už vlastně o lob, ale ten je jen jednou specifickou formou pro oblíbené francouzské mikádo. Účesu opět sluší jemný melír nebo barevně odlišené prameny vlasů. Nakrátko nebo po ramena sestříhané vlasy jsou skvělým řešením pro jemné vlasy. V postupně sestříhaném účesu totiž dostanou potřebný objem a šmrnc.

Zdroj: Francouzské mikádo

Mikádo do podkovy zezadu

Mikádo do podkovy zezadu je stále in! Asymetricky střižené mikádo ve stylu podkovy je stále žádaný a moderní účes. O proslavení tohoto střihu se postaraly zejména dvě celebrity, a to Victoria Beckham a Rihanna. Obě nosily svého času toto mikádo střižené tak, že vlasy rámující tvář byly delší než ty na krku. A i přesto, že obě krásky již tento styl opustily a nechaly se ostříhat nakrátko, podkova je stále oblíbeným a slušivým účesem. Z pohledu mužů působí mikádo sexy. Zepředu delší vlasy, vzadu odhalená šíje. Vystříhat je můžete kratší či delší, chcete-li si zanechat ženskost. Mikádo do podkovy se vyznačuje delší přední stranou a velmi krátkými vlasy v zátylku. Tento typ účesu je ideální pro zeštíhlení kulatého nebo hranatého obličeje.

Zdroj: Mikádo

Mikádo s ofinou

Extravagantnějším módním střihem je mikádo prostříhávané a s ofinou. I do něj lze pro oživení přidat melír. Zkuste například oživit hnědé vlasy zeleným melírem. Že se vám to nepozdává? Proč ne? Pár pramínků zabarvěte do tmavozelené barvy, budete módní a přitom originální.

Nebo vyzkoušejte objemné mikádo s legendární vlnou nad čelem, které se opět vrací. Na kulmu však zapomeňte, vše musí působit přirozeně a ležérně. Rychlé změny docílíte umístěním pěšinky. Jednou zkuste pěšinku úplně na straně, jindy vlasy rozdělte přímo uprostřed hlavy. No, a máte pokaždé jiný účes.

Zdroj: Francouzské mikádo

Věci, které budete potřebovat

  • nůžky;
  • hřeben;
  • fén na vlasy;
  • středně velký kulatý kartáč.

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Mikádo pro jemné vlasy

Dobře prostříhané mikádo u jemných vlasů nemusíte dokonce ani nijak obzvlášť upravovat. Naopak, trocha rozevláté ležérnosti je namístě. Samozřejmě že ideálním řešením pro jemné vlasy je krátký sestřih mikáda, se kterým si můžete naplno užít rozstřikování gelů ve spreji, lesků a různých fixátorů. U tohoto typu vlasů je efektní využití čelenek v kombinaci s tupírováním. Dávejte si ale pozor na použitý materiál a barevnost. Padesátiletá dáma s křiklavě růžovým proužkem ve vlasech vzbuzuje spíš soucitný úsměv.

Zdroj: Mikádo

Co je to francouzské mikádo

Základní střih je proveden tak, aby vlasy končily ve stejné délce a byly rovné. Od vzniku mikáda uběhlo mnoho času a za tu dobu se vytvořilo nespočet modifikací tohoto nadčasového účesu. Základy tomuto účesu položil kadeřník Vidal Sasoon. Účes se vyznačuje velkou kreativitou a obrovským prostorem k obměnám a inovacím.

Zdroj: Francouzské mikádo


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP