Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

MAST NA OPRUZENINY U DOSPĚLÝCH

OBSAH

Opruzeniny v těhotenství

Mezi faktory, které vznik vlhkých míst podporují, patří i těhotenství. Nezřídka se objevují například opruzeniny pod prsy. Nejčastější léčbou je aplikace krému s oxidem zinečnatým.

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Diskuze

V diskuzi ZAPAŘENINY V TŘÍSLECH U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

Děkuji, co mě hodně zaujalo, že tento přípravek můžu aplikovat preventivně před vznikem problému. Objednala jsem si ho v Benu lékárně. Těším se, že pomůže.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Laura.

Já s ním mám velmi dobrou zkušenost. Hodně mi pomohl, když jsem po cyklovýletu měla opruzeniny v tříslech. Pokožku krásně pohohl zregenerovat. Příště si ho aplikuji preventivně už před sportováním.

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Mast na opruzeniny Imazol

Účinnou mastí na opruzeniny je Imazol, který obsahuje 10 mg léčivé látky clotrimazolum (1 %) v 1 g kožní pasty.

Pasta je vhodná při komplikacích, které nejsou běžně zvládnutelné pomocí jiných přípravků. Účinná látka clotrimazol je derivátem imidazolu se širokým spektrem antimykotického působení. Je účinná na celou řadu mikroorganismů, jako jsou kvasinky, plísně, bičíkovci a grampozitivní bakterie.

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Diskuze

V diskuzi ZAPAŘENINY V TŘÍSLECH U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Na opruzeniny bohužel trpím, hlavně pod prsy v létě :- (Co mi teda hodně pomohlo byl IntimComfort sprej o kterém jsem se dočetla v časáku. Rychle se mi ulevilo, pokožka se zklidnila proto ho nosím neustále u sebe.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

Prosim, poradte uz si nevim rady. Mela jsem malinko zapareni v podbrisku namazala jsem to gencianovou vodickou, ale tim ze mam previsle brisko, tak se to potilo, tak jsem dala polstarek a prelepila naplasti. kdyz jsme tu naplast odlepili, tak se mi udelala dalsi zaparka a uz nevim cim ji lecit. V lekarne mi poradili imazol,ale nepomohlo, tak jsem umyla hermankem a susila, jenze kdyz chodim, tak se to stale zaparuje, nevim si rady cim mazat, nepomohlo by noviko. Dekuji za radu

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Jak léčit opruzeniny u starých lidí

U seniorů je nutné dbát na hygienu, tato skupina lidí je totiž náchylnější ke vzniku opruzenin. U ležících pacientů je prospěšné tělo masírovat, kůži promazávat a provádět poklepovou masáž. Jde o klepání prsty směřující od spodní části zad nahoru. Na ošetření kůže je vhodné používat tyto přípravky:

  • Menalind pasta – na zarudlou kůži
  • Chlorophyl gel – na zarudlou kůži
  • Pityol mastna opruzeniny
  • Menalind olej – na suchou kůži

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem KOUPELE V HYPERMANGANU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Dobrý den,
používám hypermangan na opruzeniny v tříslech a chtěl bych se zeptat, jak jej správně dávkovat, protože v oblasti třísel nic cítit není a ještě jsem se ani nepopálil.
1. den použití jsem si jej nasypal do koupele, aby byl roztok růžový (byl jsem několikrát lékárníkem upozorněn, že se mohu popálit) a po několika minutách voda byla opět čirá, jako kdybych hypermangan nepoužil.
2. den jsem dal vyšší dávku, kde voda byla spíše fialová a po několika minutách připomínala vodu ze zarezlého vodního řádu.
Takže nevím, zda ho používám správně nebo ne. Protože v oblasti třísel nic necítím při koupeli, že by to desinfikovalo a je ta koupel podobná, jako kdybych jej tam neměl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Hypermangan normálně reaguje tak, že zbarví vodu do fialova. Čím větší koncentrace hypermanganu, tím tmavší fialová barva. Při moc fialovém roztoku skutečně hrozí popálení. Po chvíli, co je roztok na vzduchu, tak reaguje s atmosférickým kyslíkem a mění barvu z fialové na hnědou. Nepíšete jestli vám to nějak pomáhá léčit opruzeniny. Na opruzeniny je vhodné použít isopropylalkohol 60 - 99%, kterým se pokožka potře. Po vyprchání se hned aplikuje mast na opruzeniny s obsahem zinku. Mast se běžně prodává v oddělení s plenami. Takto se opruzenin zbavíte do tří dnů. Pak na postižených místech preventivně 2 krát do týdne provádějte desinfekci pokožky pomocí isopropylalkoholu. A budete mít pokoj. Isopropylalkohol 99% volně koupíte v lékárně za pár korun. Zředit ho můžete vodou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupele v hypermanganu

Kalciová mast na opruzeniny

Kalciová mast na opruzeniny působí regeneračně, aplikace na opravdu popraskanou kůži sice trochu štípe, ale stojí za to vydržet, protože skutečně léčí. Ideální je, pokud můžete mazat několikrát denně a vydatně na noc.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR A JEHO LÉČENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Brdová.

Dobrý den, píši proto, že si nejsem jistá, jedná-li se o pásový opar nebo

pouze o zapařené místo v podprsence. Venku je velká vlhkost - červen 22, často

bouřky a přeháňky, teplo, dusno ... ani každodenní sprchování nepomůže.

Puchýřky mokvaly, ale postupně se vysušují. Měsíček mast ani heřmánková

nepomohly. Snad klasický pudr - dětský ... slyšela jsem i zinková mast ...

Přikládám fotografii. Děkuji !

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Toto pásový opar skutečně není. Jde o dermatitidu nejspíše opruzeninu. Více by vám sdělil kožní lékař při vyšetření v ambulanci. Při léčbě opruzeniny je použití masti kontraproduktivní, protože mast zadržuje na pokožce vlhkost a ta dále podporuje rozvoj těchto boláků. Na opruzeniny zabírá sucho. Pokožku je třeba omýt mýdlem, vysušit fénem do sucha a aplikovat zásyp. Jakmile zásyp zvlhne, tak třeba vše opakovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar a jeho léčení

Jsou opruzeniny plíseň?

Ano, někdy mohou být opruzeniny způsobeny náhlým přemnožením kvasinek, nebo plísně. Pak se takováto opruzenina léčí jako klasická kožní mykóza. Na tyto opruzeniny pak účinkuje mast Clotrimazol, která je obsažena i v přípravku Imazol krém / pasta. Dále na plíseň na kůži zabírá Censpor krém, Canesten mast a nebo Candibene, či Fungicidin mast.

Zdroj: Jak na opruzeniny kůže

Diskuze

V diskuzi OPRUZENINY NA STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Moc dobře vím co jsou to opruzeniny mezi stehny a pod prsy :-( Díky nadváze jsem k tomu náchylná ale co jsem začala používat Intimcomfort tak mám klid, hodně rychle mi to pokožku zklidní a krásně se vstřebá.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Urbánková.

Mě se osvědčil gelový antiperspirant. Mívám opruzeniny pod prsy a stačí jednou natřít a je na delší dobu pokoj :)

Zdroj: diskuze Opruzeniny na stehnech

Co použít na opruzeniny z horka

Dbejte na to, aby postižené místo zůstalo v suchu. Vyhněte se nevhodnému oblečení. Postižené místo větrejte, ať se dále nezapařuje. Pokožku pravidelně natírejte krémem, například Bepanthenem. Oblíbená je kalciová či zinková mast.

S opruzeninami se obvykle zvládnete vypořádat sami doma bez návštěvy lékaře. V případě, že zarudlá místa neustupují nebo kůže dokonce začala mokvat, navštivte lékaře. Může se jednat o opruzeniny, které jsou způsobené kvasinkami nebo plísněmi. Lékař pak doporučí vhodnou léčbu.

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem OPRUZENINY A JEDLÁ SODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel H. Dirscherl.

Slyšel jsem že na opruzeniny u dospělého(ve velkém stádiu) je dobré použivat jedlu sodu stylem pudru. Může to pomoci?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Soda při styku s pokožkou má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Ačkoliv soda bicarbona může vysušovat pokožku v důsledku jejích alkalických vlastností, tak při jejím působení můžete získat úlevu od svědění a otoku. Kvůli hydrataci pokožky je lepší použít sodu smíchanou s kokosovým olejem. Vzniklá pasta se nanese na pokožku po dobu 4-5 minut. Může se použít dvakrát denně k uklidňujícímu účinku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Opruzeniny a jedlá soda

Opruzenina fotografie

Červené projevy opruzenin na jejich typických místech, na zadku, pod prsy u dospělých, na faldách u kojenců anebo opruzeniny genitálií, jsou zde: opruzeniny fotografie.

Zdroj: Jak na opruzeniny kůže

Poradna

V naší poradně s názvem JAK NA OPRUZENINY KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

To je normální a potká to každého. Pro odstranění je důležitá každodenní hygiena a jemné ale důkladné vysušení ručníkem nebo lépe fénem. Pokožku vysoušejte jemným přikládáním vždy čistého ručníku, který byl vyvařen během praní alespoň na 60°C. Pokožku ručníkem nedrhněte, ale ručník jen přikládejte. Drhnutí může navodit libý pocit při svědění, ale jinak kůži naruší a umožní prostoupit tomu opruzeneckému neřádu hlouběji do kůže. Za opruzeninu může nejčastěji nějaká mykóza. Mykózy milují vlhko, takže abyste zabránila vzniku vlhkého prostředí při pocení, tak ihned po vysušení aplikujte dětský zásyp. Máte-li trochu nadváhu, tak klidně můžete použít k zásypu i toaletní papír, který složíte a umístíte ho mezi nohy. Jakmile nebude vznikat vlhko, tak opruzenina samovolně zmizí. Dbejte na to, abyste zásyp obnovila vždy, když ucítíte, že již zvlhnul.
Druhá možnost je místo zásypu použít mast Clotrimazol, kterou volně koupíte v lékárně. Použijte ji vždy po umytí dvakrát denně. Do několika dní se to zahojí.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

Moc děkuji za pomoc

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Kalciová mast na opruzeniny

U kojenců se velmi dobře uplatňuje kalciová mast jaké mast na opruzeniny. Slouží zde jako prevence, kdy zdravou pokožku promašťuje a zároveň chrání proti opruzení pod plenkami. Vhodná je i na samotnou léčbu opruzenin u kojenců, kdy pokožku zklidňuje a zrychluje její obnovu a hojení.

Zdroj: Na léčbu pokožky zkuste kalciovou mast

Jak na opruzeniny z vložek

Mnoho žen v letním období trpí na opruzeniny z vložek. Vlhké prostředí napomáhá k pomnožení bakterií a plísní, což může komplikovat vznik opruzeniny. V tomto případě je vhodné použít VITELLA Ictamo pastu, která obsahuje ichtamol (3 %) a oxid zinečnatý (10 %). VITELLA Ictamo pasta je vysoce účinný prostředek k ošetření obtížně zvladatelných ložisek kůže. Optimální použití přípravku Vitella Ictamo vede ke zklidnění a regeneraci problémových kožních lézí. Obsažený ichtamol má protizánětlivé účinky, působí antibakteriálně, omezuje růst kvasinek a potlačuje nadměrnou tvorbu mazu. Oxid zinečnatý má zklidňující účinky a výrazně podporuje regeneraci kůže.

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Diskuze

V diskuzi ZAPAŘENINY V TŘÍSLECH U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Koukněte sem - www.zitenax.cz/namah… Dočtete se vše co potřebujete.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Darina.

Děkuji, co mě hodně zaujalo, že tento přípravek můžu aplikovat preventivně před vznikem problému. Objednala jsem si ho v Benu lékárně. Těším se, že pomůže.

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Zásyp na opruzeniny

Lékaři dnes příliš nedoporučují dětský zásyp, protože vytváří na pokožce hrudky a může kůži zbytečně třít. Proto jsou lepší masti a krémy, ale stále je mnoho maminek, které na pudr nedají dopustit.

Když vám nezabírají osvědčené mastičky, je lepší dojít si k pediatrovi, protože ne každé začervenání a podráždění musí být opruzeniny. V některých případech se může jednat o kvasinkovou infekci, která se nazývá kandidóza. Plíseň Candida má ráda vlhko, teplo a narušený povrch. Na místě infikování vznikají rudá místa s bílými puchýřky či pupínky, které praskají a postupně se šíří. Lékař vám může předepsat antimykotické masti a krémy. Někdy stačí i klasická genciánová violeť.

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Diskuze

V diskuzi OPRUZENINY A JEDLÁ SODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miky.

to si děláte srandu , pálí to jako čert

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata Allohová.

Ale kdepak, nepálí, musíš to přiměřeně naředit, máš-li kůži sedřenou tak si to tam nesyp ve velkém, dej si sodu do koupele, stačí půl malého šálku na celou vanu, nebo si opruzeniny otři, stačí čajová lžička na velký hrnek,dle poranění kůže musíš začít velice pomalu. Renata

Zdroj: diskuze Opruzeniny a jedlá soda

Informování lékaře

Opruzeniny se při správné péči o pokožku obvykle ztratí během několika dní. Pokud se stav zhoršuje (pokožka je zanícená, mokvá nebo se objevují prasklinky), může to být příznakem bakteriální nebo kvasinkové infekce. Lékař v takovém případě předepíše vhodnou mast s antibakteriálním nebo protikvasinkovým účinkem.

Zdroj: Rady na opruzeniny u kojenců

Bepanthen, profesionál proti opruzeninám.

Dalším lékem na opruzeniny je Bepanthen mast, která účinně chrání nemluvňata před vznikem opruzenin a umí je i účinně vyléčit. Podobný léčivý účinek se dosáhne i na podrážděné prsní bradavky kojících žen. Bepanten se vyznačuje rychlým hojivým účinkem a díky svému složení je vhodná pro citlivou dětskou pokožku, a to dokonce i u předčasně narozených dětí. Kdo chce pro své miminko profesionálního pomocníka na opruzeniny, ten volí mast Bepanthen. Bepanthen mast neobsahuje žádné dráždivé látky, jako jsou konzervační přísady, parfémy, dezinfekční látky či barviva. Bepanthen lze proto používat i pravidelně, aniž by opruzenému miminku hrozilo jakékoliv riziko. Nejlevnější nabídky a seznam obchodů, kde se dá Bepanthen koupit, jsou zde: Bepanthen cena.

Zdroj: Jak na opruzeniny kůže

Na opruzeniny rybí mast, nevoní, ale pomáhá.

Pro mnoho opruzených je nejlepším řešením na opruzeniny biologická léčba pomocí rybího tuku v tubě. Takovým je přípravkem je i mast s názvem Rybilka, která obsahuje 99% vyčištěného rybího tuku. Rybilka je speciální mast určená k ochraně a ošetření jemné pokožky kojenců a batolat. Rybí mast zklidňuje místa, kde je opruzená pokožka. Používá se jako účinná mast na opruzeniny. Dále Rybilka působí preventivně a udržuje pokožku hladkou a vláčnou. Složení rybí masti je jednoduché, čištěný rybí tuk, čištěná voda a stabilizátory. Někdy se prodává i míchaná rybí mast na objednání v lékárnách, která ale nemá tak dlouhou životnost a hůře se s ní pracuje. U některých lidí byl prokázán lepší účinek čerstvě namíchané rybí masti z lékárny, než při léčbě mastí Rybilka. Rybilka mast se dá nahradit i krémem Nivea baby nutri sensitive SOS krém, který okamžitě zklidňuje začervenalou a podrážděnou dětskou pokožku od opruzenin. Nivea SOS krém také, jako Rybilka, obsahuje rybý tuk ve formě omega 6 mastných kyselin a navíc obsahuje ještě i hydratující bambucké máslo. Nejlevnější nabídky a seznam obchodů, kde se dá rybí mast koupit, jsou zde rybí mast cena. Nejlevnější nabídky a seznam obchodů, kde se dá krém Nivea SOS koupit, jsou zde Nivea SOS cena.

Zdroj: Jak na opruzeniny kůže

Opruzeniny u kojenců foto

Zde je několik fotek, na kterých jsou vidět nejčastější výskyty opruzenin u kojenců opruzeniny u kojenců foto.

Zdroj: Jak na opruzeniny kůže

Nejlepší mast na opruzeniny konečníku

Na akutní opruzeniny konečníku fungují i vysychavé obklady z dubové kůry nebo z velmi světlého roztoku hypermanganu. Ty se přikládají na postižená místa na deset až patnáct minut několikrát denně.

Oproti krémům představuje fyzikální ochrana mnohem bezpečnější způsob prevence. Pokud vás čeká třeba dlouhá cesta nebo už máte zkušenostmi potvrzeno, že právě dnes vám za jistých okolností vznik opruzeniny hrozí, nebojte se použít takzvanou záložku. V místech, kde o sebe kůže nejvíce tře, a navíc třeba nemáte vhodné oblečení, jde o ideální formu prevence. Aby se dvě vrstvy kůže od sebe oddělily, můžete použít jemnou gázovou záložku a prosypat ji zásypem, který vysušuje. Záložka díky tomu udrží suché prostředí. Dá se použít třeba v oblasti konečníku.

Zapařená kůže se stává živnou půdou pro bakterie a kvasinky. A na ně už jsou pak zásypy a přísná hygienická pravidla krátká. Jakmile pokožka mokvá, vyžaduje to návštěvu lékaře, ten předepíše léčebné krémy nebo obklady, které působí antimykoticky a tlumí zánět. S úspěchem se využívají například místní kortikoidní přípravky. Pokud se ostýcháte zajít k lékaři, tak použijte Zitenax krémpastu, na opruzeninu v okolí konečníku není nic lepšího.

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Antivlk

Antivlk krém proti opruzeninám vytváří ochranný film, který chrání pokožku před přílišnou vlhkostí, opruzeninami a vyrážkami. Zmírňuje příznaky a zabraňuje zapaření a odření pokožky dlouhodobě namáhané v nepříznivých podmínkách. Regeneruje a hydratuje pokožku. Snižuje tření a chrání před odřením, i přesto umožňuje neomezený pohyb. Krém je určen zejména pro turisty, cyklisty a ostatní sportovce. Je vhodný při obezitě a je možné jej použít i u dětí.

Aplikujte přiměřené množství na pokožku a jemně rozetřete. Používejte na postižená nebo exponovaná místa několikrát denně dle potřeby.

Složení

Účinnými složkami jsou panthenol, oxid zinečnatý a vitamin A a E.

Balení obsahuje 100 ml.

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP