Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

MASKA NA EXTRÉMNĚ POŠKOZENÉ VLASY

OBSAH

Vysoce koncentrovaná maska na vlasy Chronologiste

Vysoce koncentrovaná maska na vlasy Chronologiste intenzivně vyživuje vlasy a pokožku hlavy. Její výjimečné složení revitalizuje, posiluje, vyhlazuje a zjemňuje vlasové vlákno. Navíc zabraňuje vysoušení a zklidňuje podráždění pokožky hlavy. Vlasy působí luxusním a zdravým dojmem. Vysoce koncentrovaná maska na vlasy Chronologiste obsahuje abyssine, vitamín E, ceramides. Tento produkt je vhodný pro všechny typy vlasů. Při použití vysoce koncentrované masky na vlasy Chronologiste aplikujte malé množství produktu do celé délky vlasů, jemně vmasírujte a nechejte 5–10 minut působit. Poté důkladně opláchněte.

Dle hodnocení zákazníků vydrží maska na vlasy Chronologiste velmi dlouho, stačí totiž jen malé dávky. Po aplikaci jsou vlasy lesklé se zdravým vzhledem. Při poškozených vlasech spotřebitelky uvádějí, že tento výrobek je pouze na zdravé vlasy a je finančně náročný. Na poškozené vlasy se tento přípravek také velmi rychle spotřebuje, protože je zapotřebí velké dávky, aby se dosáhlo alespoň nějakého efektu.

Zde můžete vidět, jak vypadá produkt Vysoce koncentrovaná maska na vlasy Chronologiste.

Zdroj: Kerastase Chronologiste

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Možnosti nápravy extrémně poškozených vlasů

Poškození vlasů se dá rozdělit do dvou skupin:

  • Poškození chemické: špatné barvení (použití špatné barvy), časté a nešetrné zesvětlování, více služeb v krátkém čase (trvalá, melír)
  • Poškození mechanické: nešetrné rozčesávání, časté přehřívání vlasového vlákna, přežehlování/kulmování vlasů ošetřených stylingovým přípravkem, časté používání gumiček do vlasů, spaní s mokrými vlasy (vlas se přeleží, uschne ve zlomeném tvaru a hned více inklinuje k poškození)

Zdroj: Domácí masky pro extrémně poškozené vlasy

Domácí přírodní recept proti roztřepeným konečkům

Domácí recept - přírodní medová maska na suché vlasy a konečky: Smíchejte 1 lžíci medu s 1 žloutkem a 1 lžíci olivového panenského oleje a naneste na vlasy, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte. Tato domácí přírodní maska je vhodná jak na suché vlasy, tak i na roztřepené konečky.

Olivový olej je přírodním zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. Je známé, že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut, zlepší se vám kvalita vlasů, budou pevnější, zdravější, získají lesk a nebudou vypadávat a to všechno přirozenou přírodní cestou.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Kávová maska proti vypadávání vlasů a pro suché vlasy

Na její přípravu potřebujete:

  • 1 žloutek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce mleté kávy

Postup:

Vše pořádně promíchejte, vytvořte kašičku, kterou si natřete na suché vlasy, v případě vypadávání vlasů až ke kořínkům. Nechte působit 20 minut a pak důkladně omyjte. Omývejte vlažnou vodou, aby se žloutek na vlasech nesrazil. Každá maska, která obsahuje vajíčko, se za použití teplé vody totiž změní v „cucky“. Pokud se vám to někdy přece jen stalo, nechte vlasy uschnout a poté je důkladně vyčešte.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA NA VLASY S KOKOSOVÝM OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den má někdo zkušenost s kokosovým olejem?Když ho dám na vlasy,nebudou se mi mastit?Nebo raděj jen na konečky vlasu??Nebo zda se dá na masky použít na místo olivového!Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evca.

Dobry den, ja ho pouzivam na konecky, vzdy po myti a super, prestaly se trepit, driv jsem s nimi mela opravdu problem a potrebovaly zastrihnout kazdy mesic, pouzivam ho pul roku a zastrihovaly jsme dvakrat a spise preventivne, nez ze by byly ponicene. Jinak jednou jsem ho zkusila dat na celou delku vlasu a dost mastne to bylo. Ale na konecky mohu jen doporucit ;-)

Zdroj: diskuze Domácí maska na vlasy s kokosovým olejem

Kofeinový vlasový zábal proti padání vlasů

Kofeinový zábal proti padání vlasů si můžete zakoupit i v obchodě, pokud se s ním nechcete vyrábět doma. Obsahuje lopuch, kopřivu a samozřejmě kofein, který svým dlouhodobým působením aktivuje vlasové kořínky a tím i jejich růst. Zároveň obsahuje tekutý keratin, který dokonale regeneruje a ozdravuje poškozené vlasy. Zábal naneste na umyté vlasy zhruba na 5 minut a poté opláchněte vodou.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Co není možné

Pokud chcete dostat vlasy do původního stavu, tak zapomeňte na obarvování, melírování, fénování a žehlení. Pokud již není zbytí a upravit je musíte, nikdy nezapomeňte na ochranu proti teplotě, která zabrání většímu vysušování. Pro každodenní potřebu dejte před úpravami horkým vzduchem přednost uhlazujícím balzámům nebo sprejům. Účinné je Kérastase Vyhlazující sérum na suché a nepoddajné vlasy. Oléo-Relax vyhlazující sérum napomáhá dostat poškozené vlasy znovu do formy. Vlasy uhladí a obohatí o cenné složky. Také každodenní mytí vlasů je ještě více vysušuje. Dejte si pozor na to, aby šampony neobsahovaly silikony, které vlas navenek obalí a ten nebude mít možnost dýchat. Zapomeňte na levné šampony a balzámy běžných značek.

Zdroj: Domácí masky pro extrémně poškozené vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Domácí maska na vlasy proti vypadávání vlasů

Jedním z výborných pomocníků při vypadávání vlasů zvláště u mužů, ale samozřejmě i u žen, je kávová maska na vlasy.

Na její přípravu budete potřebovat:

  • trochu oleje
  • tvaroh
  • kávu

Postup:

Tvaroh a olej dáme do misky, přilijeme hotovou kávu (klidně i instantní) a utvoříme směs. Pokud jsme použili zrnkovou kávu, zbylá zrníčka můžeme vetřít přímo ke kořínkům vlasů. Podpoří nám samotný růst vlasů. Necháme působit minimálně 20 minut, poté opláchneme a pořádně umyjeme. Kávu nepoužívejte na světlé vlasy, protože barví. Jinak ji můžete použít do jakýchkoli jiných doma vyráběných masek, má blahodárné účinky.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Poradna

V naší poradně s názvem ROZTŘEPENÉ KONEČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kika.

je mi teprv 14 ale mam hodně poškozene vlasy žehličkou mam roztřepene konečky a vlasy se mi lamou ale jinak je mam leskle a hebke chtěla bych se zeptat jak je mam nechat zacelit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj, taky jsem něco podobného řešila a pomohl mi botox na vlasy. Tady jsou o tom podrobné informace, kolik to stojí a kdo to vyrábí: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Roztřepené konečky

Co je možné

Je nezbytné si mýt vlasy šamponem, který je vhodný pro daný typ vlasů. Pokud jsou suché na koncích a u hlavy mastné, je nutné použít dva typy šamponů. Kondicionér používejte vždy.

Minimálně 1x týdně si udělejte zábal, masku – vlasy dejte pod gumovou čepici a nechte působit klidně i pár hodin. Účinný zábal je z klasického kokosového oleje, do suchých vlasů ho hojně vtírejte, dejte pod gumovou čepici, následně umyjte obvyklým způsobem.

Důležité je starat se o vlasy pravidelně: kvalitní šampon, péče, maska, nějaké sérum a olejíček a jako prevenci termoregulační produkt na ochranu vlasů před horkem.

Nejsilnější regenerací pro vlasy je brazilský keratin. Ten se zažehluje do vlasů, kde působí 3 dny, poté se smyje. Vlasy jsou pak pěkně vyživené, lesklé, krásně hedvábné a netřepí se. Vlasy pak také rychleji rostou, protože se přestávají lámat. Kúra by se měla opakovat po 3 měsících.

Každé dva měsíce si určitě udělejte čas na návštěvu kadeřnictví. Nechte si odborně zastřihnout konečky, vlasy se budou lépe upravovat a hrozí menší riziko zacuchávání. V případě, že se chystáte k moři, nechte případné barvení na později. Jinak by mohlo dojít k vyšisování barvy. Pokud vaše vlasy opravdu hodně utrpěly, choďte na zastřižení konečků raději každý měsíc a před barvou dejte přednost šetrnějším přelivům.

Zdroj: Domácí masky pro extrémně poškozené vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrá den, obracím se na Vás s žádostí o radu. Dcera je po dvou porodech.Druhý porod byl před třemi lety. Nyní ji začaly extremně moc padat vlasy. Byla na vyšetření ,ale v krvi nic nenašly. Užívá různé vitaminy, koupila si speciální šampony na padání vlasů,ale řádný velký účinek. Můžete prosím poradit co s tím? Děkuji .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Navštívit trichologii a nechat si tam vlasy prohlédnout. Trichologie je zdravotnický obor zabývající se problémy s vlasy na vědecké úrovni. Trichologická poradna bývá k nalezení v okresních a větších městech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač www stránky

Jak to správně použít

Na mytí vlasů nikdy nepoužívejte horkou vodu, protože horká voda by mohla způsobit sražení vajec a pálení pokožky hlavy. Raději vždy používejte studenou vodu. Pro zbavení se zbytků vajec použijte vícekrát oplach hlavy. Nedoporučuje se používat zbytečně vysokou dávku citrónu, opravdu postačí pár kapek.

Tato výživná maska by se měla dělat alespoň jednou měsíčně. Bílky z vajec se používají pro mastné vlasy a vaječné žloutky spíše pro suché a lámavé vlasy. Celá vejce se používají pro normální vlasy.

Zdroj: Maska na vlasy s olivovým olejem, vejcem a medem

Diskuze

V diskuzi ZKOUŠKA Č. 1 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den, po hledání na internetu a snaze najít co nejjednodušší recept na domácí šampon jsem se rozhodla vyzkoušet tuto variantu:
- 3 lžíce nastrouhaného 100% olivového mýdla
- hrst sušených kopřiv, hrst sušené meduňky a špetka dubové kůry

po rozvaření mýdla ve 200ml vody z kohoutku jsem přidala suroviny a cca 5min dohromady povařila. Nechala odstát a louhovat do druhého dne. Po umytí byly moje vlasy ještě mastnější než před tím a byly suché a zároveň mastné, jakoby křehčí a lámavé. Možná je to typem vlasů či použitím nevhodných ingrediencí, ale tento recept na domácí šampon totálně zklamal. V hodně receptech je základní surovina povařené mýdlo - nicméně po umytí vlasů pouze mýdlem (dětským) je to velmi podobné - vlasy suché a zároveň mastné, křehké a bez lesku. Přemýšlím jak to dělávaly naše pra pra pra babičky, kdy snad ještě nebyla žádná chemie. Buď měly nějakou speciální vychytávku a nebo si nezakládaly na vzdušných a perfektně umytých vlasech bez mazu...
Zde bych se ráda zeptala, co jsem mohla udělat špatně, či co v mém pokusu chybělo za ingredience? předem děkuji, a přeji všem experimentátorům hodně zdaru!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Herbateka.

Dobrý den,
možná po umytí ještě vlasy propláchnout. Obecně si myslím, že recept je určen spíše pro velmi suché a poškozené vlasy. Nevím, ale nesedí mi kombinace meduňka/dubová kůra.

Zdroj: diskuze Zkouška č. 1

Botox na vlasy

Botox, stejně tak, jako vyhlazuje vrásky, tak i krásně zaceluje poškozené vlasy, které jsou pak silnější a nemají na koncích roztřepené konečky. Více informací o botoxu na vlasy, jeho ceně a kde ho koupit, se dozvíte tady: Botox na vlasy informace.

Autor: JK pro www.vlasy.cz

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Haisová.

Mám velmi dobré zkušenosti s Hennou, přírodním barvivem, která se prodává i jako regenerační, bezbarvý zábal. Působí na vlasy jako "hnojivo" na rostliny.

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Nejlepší pomocníci

  • Máte pocit, že vaše vlasy zachrání snad už jen nějaký zázrak, tak zkuste intenzivní kúru s těmito maskami, které vašim vlasům vdechnou nový život: Schwarzkopf Professional BC Repair Rescue Deep Nourishing Treatment, L'Oréal Professionnel Expert Intense Repair Mask.
  • Značka Aussie přišla se 4 různými tříminutovými maskami – na vlasy krepaté, barvené, roztřepené. Tyto masky vlasy doslova opraví: Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor, Goldwell Kerasilk Ultra Rich Keratin Care Daily Mask. Pořádnou dávku keratinu vám dodá Kerasilk.
  • Nastartujte vlasy vlasovým máslem nebo regeneračním balzámem, jde o nejvyhledávanější produkty na poškozené vlasy. Jsou vysoce účinné, vůně však nesedí každé ženě: Alverde Repair-Haarbutter Avocado Sheabutter, Gestil Wonder Regenerační balzám.
  • Pro barvené a chemicky ošetřené vlasy je maska se šnečím extraktem a tekutými krystaly, jež zabrání třepení, na silné a hrubé vlasy zkuste masku od Welly: Victoria Beauty Hair Reconstructor with Snail Extract, Wella Professionals Hydratační maska pro silné vlasy Enrich.
  • Ceramidy zlepšují strukturu vlasů a navrací jim jejich pevnost, arganový olej je blahodárným elixírem nejen pro pleť, ale i pro vlasy: Ryor Balzám na vlasy s ceramidy, BK Brazil Keratin Therapy Argan Leave-In balzám.
  • Balzám s jojobovým, arganovým a konopným olejem usnadňuje rozčesávání a zabraňuje lámavosti. Na suché, poškozené, krepaté vlasy jsou vhodné: Nobilis Tilia Výživný balzám, Joico K-Pak Intense Hydrator.
  • Roztřepené a suché konečky zacelí a zjemní již na první dotek heboučký vlasový fluid. Celkově zdravé a krásné vlasy slibuje sérum Balea: Alcina Fluid pro vlasové konečky, Balea Professional Sérum pro poškozené vlasy.
  • Vlasům zhrublým, zplihlým, bez lesku a objemu vrátí vitalitu, pružnost a lehkost jim navrátí tyto spreje: Lavera Express Care Leave-In Spray expresní pečující sprej pro posílení vlasů a vytvoření objemu, GKhair Leave-In Spray.
  • Noční péče na vlasy obsahuje mořské řasy, které do nich pronikají a posilují je zevnitř, proteinový sprej chrání vlasy před poškozením a před nepříznivými vlivy fénování či UV paprsky: SachaJuan Over Night Hair Repair, Label.m Protein Spray

Zdroj: Domácí masky pro extrémně poškozené vlasy

Domácí maska na suché vlasy

Rozmarýnový a levandulový olej pro větší lesk

Deset kapek z rozmarýnového a levandulového oleje smíchejte dohromady v misce. Výslednou směs jemně vmasírujte do vlasů a nechte působit aspoň půl hodiny, poté vlasy opláchněte vodou a vymyjte šampónem. Uvidíte, že již po prvním použití budou vlasy zdravější a plné lesku.

Tvaroh a mandlový olej pro suché vlasy

Pokud jsou vlasy mdlé, používejte tuto masku každý týden, dokud zas nebudou krásné a lesklé. Čtyři až pět lžiček obyčejného tvarohu smíchejte s pár kapkami mandlového oleje a vzniklou směs naneste na kořínky vlasů. Nechte působit 20–25 minut a poté vlasy umyjte šampónem a vodou.

Vejce a olivový olej pro vlasy bez života

Nejúčinnější směs na suché a poškozené vlasy. Jednu polévkovou lžíci olivového oleje smíchejte s jedním našlehaným vejcem a vetřete do vlasů. Nechte působit půl hodiny a pak důkladně smyjte.

Zdroj: Suché vlasy

Účinky produktů

Vejce: Jsou zásobárnou mnoha důležitých proteinů i bílkovin. Dobře hydratují a zároveň čistí vlasovou pokožku, dodávají lesk i objem, zpevňují a posilují, a dokonce i dezinfikují. Není dobré je vymývat teplou vodou.

Káva, skořice: Obě suroviny pomáhají lepšímu prokrvení vlasové pokožky, díky tomu urychlují přísun důležitých živin do vlasových cibulek a urychlují tak růst vlasů.

Med: Má vysoce regenerační a antibakteriální účinky. Hodí se do vlasových masek pro velmi poškozené a suché vlasy, protože dodává správnou dávku hydratace. Jen se připravte na to, že jeho vymývání trvá delší dobu a je třeba použít teplejší vodu.

Avokádo: Skvěle zvláčňuje a hydratuje nejen vlasy, ale také vlasovou pokožku.

Hena: Chrání, posiluje a vyživuje vlasy. Je vhodná nejen jako přírodní barva na vlasy, ale lze ji přidat i do masek a vlasových zábalů.

Pivo: Obsahuje cukry a proteiny, které přispívají ke zvětšení objemu vlasů. Je vhodné nejen jako součást vlasových masek, ale lze použít i jako oplach či jako přísada do šamponů.

Šťáva z okurek, banán: Hydratují vlasy i vlasovou pokožku, dodávají lesk.

A jaký recept na poškozené vlasy máte Vy?

Zdroj: Domácí masky pro extrémně poškozené vlasy

Revalid maska na vlasy

Je obohacená o ošetřující složky, posiluje a regeneruje poškozené vlasy, dodává jim pružnost, lesk a jemnost. Užívejte zároveň se šamponem.

Použití: Po umytí vlasů naneste na celý objem vlasů nebo na nejpoškozenější část, nechte působit 5 až 10 minut, pak důkladně opláchněte.

Složení: Aqua, Celearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Dicaprylyl Ether, Myristyl Myristate, Pantenol, Paraffinum Liquidum, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Hydrolyzed Wheat Gluten, Allantoin, Avena Sativa Kemel Extract, Betaine, Guar Hydroxypropyrtrimonium Chloride, Parfum, Phenoxyethanot, Crtric Acid

Bez barviv, bez formaldehydu, bez alergizujících složek parfémů.

Zdroj: Revalid – recenze

Maska na krepaté vlasy

Doporučuje se používat intenzivní regenerační vlasovou masku Edelstein Young curly, vytvořenou speciálně pro vlnité a krepaté vlasy. Velmi důležité je masku nechat působit několik minut před jejím opláchnutím. Čas od času je dobré zabalit vlasy s maskou do horkého ručníku a nechat působit 5 až 10 minut. Horký ručník ještě účinněji aktivuje účinné látky v masce a hydratuje vlasové vlákno do větší hloubky. Po opláchnutí opatrně vysajte přebytečnou vodu ručníkem. Nikdy netřete mokré vlasy o ručník. Mokré vlasy se drsným třením o ručník nenávratně poškozují.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Avokádová maska

Avokádo se již dlouhou dobu používá v kosmetických procedurách pro své vyživující a hydratační vlastnosti. Tato domácí maska je ideální pro jedince se suchými a lámavými vlasy. Avokádo totiž obsahuje hydratační složky, které oživují mdlé a mrtvé vlasy.

Výroba masky

  • 1 malé zralé avokádo
  • 1 lžíce olivového oleje nebo mandlového oleje
  • ½ šálku mléka

Avokádo se rozkrájí na malé kousky a poté se z něho vytvoří pyré (neměly by se tvořit hrudky). Do tohoto pyré se přidá mléko a olivový nebo mandlový olej a vše se dobře promíchá. Maska se aplikuje od kořínků ke konečkům vlasů. Velmi užitečné je překrýt vlasy buď ručníkem, nebo plaveckou čepicí. Maska by se měla nechat působit po dobu 15 minut. Poté vlasy pořádně opláchněte vlažnou vodou. Abyste odstranili všechny zbytky avokáda, pokožku hlavy důkladně masírujte.

Tip

Při výběru avokáda se doporučuje vybírat jen zralé plody, protože vzniklá směs je tak mnohem účinnější. Při vymývání vlasů nezapomínejte na důkladné odstranění všech zbytků avokáda z vlasů. Při tvorbě pyré můžete do směsi přilít jen ¼ šálku mléka. Po umytí vlasů není třeba používat kondicionér, protože samotné avokádo poskytuje přirozenou aklimatizaci vlasů.

Zdroj: Přírodní masky na vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP