Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

MAKROBIOTIKA INFO

OBSAH

Makrobiotický styl

Makrobiotika je životní styl, který si zakládá na rovnováze, harmonii a zdravém selském rozumu. Součástí zdravého života vždy byl, je a bude i výběr potravy a její způsob přípravy. Již dávné kultury kladly výživu na první místo. Makrobiotika je neustále spojována s vegetariánstvím a jeho zdravotními dopady. Tvrdí se, že vegetariáni mají často problémy s nedostatkem železa v krvi, chybí jim vitamín B12, ženy mívají problémy s menstruací, tedy i s otěhotněním a podobně. Ve vegetariánství je velmi těžké určit, co je důležité ve stravě pro vnitřní metabolismus a čeho by nemělo přebývat, aby organismus stíhal vylučovat přebytky. Vegetariáni jedí často mnoho mléčných výrobků, čímž si nahrazují maso. Ale mléčná strava ve velké míře může zahleňovat organismus a způsobit tak špatné vstřebávání prvků důležitých pro organismus. Vegetariánské stravování je opravdu velká „věda“. Je třeba znát odborně vnitřní chemii a metabolismus lidského organismu. A aby to bylo ještě složitější, uvědomit si při tom, že každý člověk je originál. Co jednomu prospívá, druhému nemusí. V makrobiotice jsou jistá pravidla od začátku daná. Tím se předchází výše uvedeným zdravotním nedostatkům. Lidský organismus umí nejlépe vstřebávat vitamíny, minerály a stopové prvky. Naše prababičky i pradědečkové se stravovali do značné míry makrobioticky a v minulosti nebyl tak velký výskyt potravinových alergií, rakoviny tlustého střeva nebo dalších civilizačních onemocnění.

Záměrem makrobiotického stylu je vyvažovat neustálé změny a harmonizovat organismus s vnějšími vlivy. Makrobiotický styl se přizpůsobuje člověku a jeho vnitřním změnám, ale i makrokosmu, tedy vnějším změnám.

Zdroj: Info o makrobiotice

Poradna

V naší poradně s názvem KNIHA SKRYTO V PÁTEŘI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Knihu Skryto v páteři seženete již jen v antikvariátu a nebo v knihovně, protože byla vydána v roce 1987 vydavatelstvím Avicenum. Jméno autorky je Eva Rychlíková. Kniha je k dispozici v Národní knihovně ČR v Praze ve dvou exemplářích s možností vypůjčení na 30 dní. Seznam antikvariátů, kde lze tuto knihu koupit je zde: www.google.com/searc…

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ing. Josef Škoda.

Dík za info. J.Š.

Zdroj: diskuze Kniha Skryto v páteři

Makrobiotická restaurace v Praze

Na této mapě můžete vidět makrobiotické restaurace a jídelny nejen v Praze.

Zdroj: Info o makrobiotice

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ADELA HOLCOVA.

mam tak strasne bolesti a krece a po kazdem jidle bud zvracim ale vetsinou prujem zluty a hlenovity krev mam v poradku a vcera jsem byla na ultrazvuku a nic nekde nemam jsem tak zoufala ze pomyslym na nejhorsi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vyzkoušejte na měsíc detoxikační program od Antonie Mačingové. Zde je k tomu bližší info: www.ceskenemoci.cz/2…

Zdroj: diskuze Žlutá stolice

Makrobiotika jako přírodní léčení

Moderní strava se skládá z velkého množství rafinovaných a syntetických potravin. Je složena zejména z nasycených živočišných tuků, cholesterolu, rafinovaných rostlinných tuků, z přílišného množství soli, cukru a chemických přísad. Kdežto makrobiotická strava se skládá z 50–60 % z obilnin, z 20–30 % ze zeleniny, z 5–10 % z luštěnin a mořských řas, z 5–10 % z polévek a 5 % tvoří ochucovadla a ostatní potraviny.

Zdroj: Makrobiotika a zdraví

Diskuze

V diskuzi ČERNÁNÍ JEŠTĚ ZELENÉ SLUPKY OŘEŠÁKU ČERNÁNÍ SLUPKY NA JEŠTĚ NEDOZRÁLÝCH OŘEŠÍCH VLAŠSKÝCH OŘECHŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Malinová.

pod černající slupkou jsou malí červíci,co je toho příčinou?Jaká je ochrana?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav Kubík.

Jedná se o škůdce vrtule ořechová. více info na agromanualschop.cz

Zdroj: diskuze Černání ještě zelené slupky ořešáku černání slupky na ještě nedozrálých ořeších vlašských ořechů

Makrobiotická strava

Principem makrobiotické stravy je strava bohatá na ovoce, zeleninu, luštěniny a obilniny. Maso, vejce a rafinované potraviny se výrazně omezují. Nejedná se o vegetariánství, neboť makrobiotika konzumaci masa striktně nezakazuje, pouze doporučuje dopřávat si ho pokud možno v co nejmenším množství a střídat potraviny jin s potravinami jang. Dáte-li si třeba těžký biftek, měli byste přísun energie jang vyvážit přísunem energie jin, tedy například čerstvou zeleninou. Makrobiotika nezakazuje úplně se nezdravých laskomin vzdát, spíše radí, kterými potravinami lze negativní účinky snížit. Makrobiotika, to je především rovnováha.

Zdroj: Čočka na kyselo

Poradna

V naší poradně s názvem KOMPLEXNÍ LÉČBA FRANTIŠKOVY LÁZNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Mašková.

Dobrý večer,prosim o info,já s kamaradkou budeme mit komplexsní léčbu a moc bychom si přály do Františkových lázní a to pod jednou strechou léčbu,pokoj dvoulužkovy Standart hrazený pojištovnou ,bez dalši platby,já pojištovna 205 a kamaradka 211.prosim,který lécebný dum se tam nachazí? Děkuji za info,s pozdravem Jana Mašková,Jana Hodinářová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Možnost absolvovat léčebný pobyt s kamarádkou, která má taktéž schváleny lázně je výtečná možnost, jak ušetřit. Zavolejte si na číslo 351012345 nebo e-mailem na info@frantiskovylazne.cz a dohodněte si vhodné ubytování ve dvoulůžkovém pokoji.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Komplexní léčba Františkovy Lázně

Co jsou to makrobiotika a makrobiotická strava

Makrobiotika není jen obyčejná dieta nebo stravovací návyk, ale je v podstatě jakousi filosofií či životním stylem. Kolébkou této filosofie jsou Tibet a Čína. Makrobiotika rozděluje přijímané potraviny podle ročního období. Makrobiotika a jídelníček podle makrobiotických zásad může být vhodným doplňkem nebo i základem diet pro potravinové alergie. Principem makrobiotické stravy je strava bohatá na obilniny, luštěniny, čerstvou zeleninu a ovoce, důležité je podstatné omezení masa, sýrů, vajec, drůbeže a rafinovaných potravin s malým obsahem vlákniny, dále soli, cukru a tuku. Požadavky na správné stravování a výživu vycházejí z geografické polohy, podnebí, místa, náročnosti povolání a individuálních odlišností, jako je například zdravotní stav.

Zdroj: Makrobiotická strava

Diskuze

V diskuzi FORFEMINA PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mamka.

Dobrý den.Nenašla jsem v příbalovém letáku info,mohu používat forfeminu ,když kojím už jen na uspání a přes noc?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristina..

DOBRY DEN MAM PROZBU MUŽU UŽIVAT FORFEMINAL KDYŽ BERU LEKY NA VYSOKY TLAK A NA ŘEDENI KRVE WARFARIN MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚD
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Forfemina příbalový leták

Kontakt

Oční klinika DuoVize

Sokolská 35, 3. patro (poblíž náměstí I. P. Pavlova)

Praha 2

mobil: 777 643 020

telefon: 223 009 068

e-mail: info@duovize.cz

Ordinační doba:

Pondělí: 8:00–15:30

Úterý: 8:00–20:00

Středa: 8:00–16:00

Čtvrtek: 8:00–18:00

Pátek: 8:00–14:00

Zdroj: Oční klinika DuoVize

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Boženka.

Pokud chceš složení Colonixu, tak mi napiš na e-mail, mám ho a pošlu Ti ho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kiky.

Dobrý den,

můžete mi poslat info o Colonixu a Vaše zkušenosti s tímto přípravkem.



Děkuji

Naďa

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Hotely s makrobiotickou stravou

Například hotel Francis Palace, Jezerní 15/2, 35101 Františkovy Lázně – Slatina nabízí pobyty s makrobiotickou stravou.

Zdroj: Info o makrobiotice

Diskuze

V diskuzi ALAVIS MSM NA KLOUBY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

dekuji za info super

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Nováčková.

Byla jsem u lékaře a prosila ho,aby mi pomohl mám bolesti kolen a jestli mohu užívat alavis msm beru warfarin .Byla jsem tak zoufalá,že se na mě vykašlal ,řekl,že to nezná a v počítači to nemá.Pak jsem sehnala injekce do kloubů ,kamarádce to v Brně pichli a měla 3 roky pokoj .Doplácela 3000kč jinak to stojí asi 5000kč.Synvisc one taky to neznal prý to nemá v počítači.Já ho prosila a poslal mě k ortopedovi dal mi aclexu a to nemohu brat prý beru warfarin.Byla jsem s kocourkem u veterináře tam jsem se ptala jestli nemají něco pro zvířata na klouby byl tam syn ten mi poradil Alavis sms ,ale nevěděl jestli to mohu brat s warfarinem.Lékař mi neporadil tak jsem volala tatinkovi veterinářovi a zrovna tam byl pán ,který to bere z warfarinem.Ten Lát z Jevišovic je bezcitný doktor neporadil..Nevím mám 2 psy o které se starám a kocourka a kocourek má nemocnou nožičku tak pro něj a beru to taky .Ten veterinář je ohromný člověk znám ho už přes 30 let je to pan doktor.Všem zvířátkum pomáhá .Ještě ten doktor mi dělal dřepy jak je šikovný tak co můžete chtít po b.

Zdroj: diskuze Alavis msm na klouby diskuze

Kontakt

Organizace spolupracuje se státní správou ČR (Ministerstvo zemědělství, Státní veterinární správa, Státní zemědělský intervenční fond).

Kontakt na svaz: Český svaz včelařů, z. s., Křemencova 8, 115 24 Praha 1, tel. 224 934 082, e-mail info@vcelarstvi.cz, webové stránky www.vcelarstvi.cz.

Zdroj: CSV - Český svaz včelařů

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ROXILIP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Dobrý den, můžu brát Roxilip,když beru Warfarin ? Děkuji předem za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Roxilip a Warfarin se mohou vzájemně ovlivňovat, proto je potřeba, aby lékař pravidelně a často kontroloval laboratorní vyšetření krve. Společné užívání přípravků Roxilip a Warfarin je možné, ale jen pod dohledem lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a Roxilip

Makrobiotická strava jako dieta

Makrobiotická strava se dá použít jako dieta u lidí trpících potravinovou alergií. Strava typického Čecha je plná nasycených tuků, rafinovaných škrobů a cukrů. Makrobiotická strava nezakazuje úplně se nezdravých laskomin vzdát. Radí spíše, jakým druhům potravy se vyvarovat. Makrobiotika, to je především rovnováha, životní styl, ne dieta.

Zdroj: Makrobiotická strava

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Procházková.

Prosím o info, zda může chlorella způsobovat vznik rakoviny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chlorella podporuje buněčné dělení a to jak zdravých buněk, tak i těch rakovinových. Takže chlorella přímo nezpůsobuje rakovinu - není karcinogenní, ale může u již existující rakoviny pomoci k jejímu rozvoji.

Zdroj: diskuze Chlorella

Zásady makrobiotiky

Makrobiotická strava pro obyvatele našeho pásma spočívá v konzumaci korýšů, měkkýšů a ryb (náhrada vepřového, hovězího a drůbežího), sójových produktů (náhrada mléčných výrobků), konzumaci potravin v co nejpřirozenějším stavu (neloupaná zrna obilnin a jejich mouky, která nahradí bílou mouku), vyřazení rafinovaných cukrů ze stravy a jejich náhrada za cukry složené (spalují se pomaleji) a ve značně větším a častějším využití luštěnin v našem jídelníčku.

Zdroj: Makrobiotika a zdraví

Diskuze

V diskuzi ANTONIE MAČINGOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana štieberová.

chtěla bych vědět přesné preferování této diety více info děkuji moc

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Antonie mačingová

Makrobiotika Průchová

Jarmila Průchová je průkopnice makrobiotiky v Česku a tvrdí, že oproti vegetariánům nehledí na jídlo jen jako na hmotu. Ve svých 88 letech poctivě cvičí hodinu denně a svůj dobrý zdravotní stav připisuje životnímu stylu a makrobiotice. Jde o pohled na stravu ze všech hledisek a podle toho sestavený jídelníček. Strava je základem energie a může z člověka udělat jak radostného a zdravého jedince, tak i nemocného, který chodí od lékaře k lékaři. Cukr považuje za jed. Na stravu se dívá z makrobiotického pohledu, podle něhož by se jídelníček měl skládat z 50 % z celozrnných obilovin, z 30 % ze zeleniny a z 5 až 10 % z luštěnin. Tento jídelníček ona sama doplňuje rybami, které si dopřává dvakrát týdně. Celozrnné obilniny jsou nutností. To nejpodstatnější, co nám zrno přináší, je ve slupkách. Uprostřed je jen škrob. Výzkumy uvádějí a dokazují, že převážně rostlinná strava a zdravá životospráva jsou tím, co dokáže negativní genetické vlivy doslova vypnout a u uzdravujícího se jedince přepnout na vliv pozitivnější.

Zdroj: Makrobiotika a zdraví

Firemní údaje:

  • Roxabel s.r.o.
  • Korunní 588/4
  • 120 00 Praha 2 – Vinohrady
  • Česká republika
  • Tel.: 277 270 947
  • E-mail: info@inparfumerie.cz
  • Web: www.inparfumerie.cz
  • IČO: 02839148
  • IČ DPH: CZ02839148
  • Bankovní spojení: Neuhrazujte prosím na tento účet žádné platby do té doby, dokud vám nebudou zaslány detailní informace k úhradě vaší objednávky.
  • Číslo účtu: 3624147389/0800
  • Banka: Česká spořitelna
  • Číslo účtu: IBAN / SWIFT (BIC): CZ8808000000003624147389 / GIBACZPX
  • Banka: Česká spořitelna

Zdroj: Inparfumerie.cz

Kontakt

Organizace spolupracuje se Státní správou ČR (Ministerstvo zemědělství, Státní veterinární správa, Státní zemědělský intervenční fond), Středním odborným učilištěm Blatná, Střední lesnickou školou Hranice, Mendelovou společností pro včelařský výzkum, Mendelovou univerzitou Brno, Pracovní společností nástavkových včelařů SK, Českým svazem včelařů.

Kontakt na společnost: Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, o. s., Staroměstská 6/1, 370 04 České Budějovice, tel. 728 717 375, e-mail Info@psnv.cz, webové stránky www.psnv.cz

Zdroj: PSNV - Pracovní společnost nástavkových včelařů

Prospěšné potraviny

Slinivka břišní - vhodné potraviny:

  • strava bohatá na enzymy, čerstvá zelenina a šťávy (kedlubna, rajče, řepa, mrkev)
  • čerstvá, vařená/dušená veškerá zelenina
  • ovoce – jablka, kiwi, grepy, broskve
  • jíst jen malé porce jídla 3–5x denně, poslední jídlo v 17–18 h večer (3–4 hodiny před spaním)
  • rýže, pohanka, jáhly, kroupy, ovesné vločky (vařené, přidané do polévek) – uvolňují postupně živiny a sacharidy ve střevech, a navíc obsahují vodu a minimalizují žízeň, oproti chlebu
  • luštěniny
  • bílé maso
  • makrobiotika

Zdroj: Léčba slinivky břišní

Makrobiotika jídelníček

Příklad makrobiotického jídelníčku:

SNÍDANĚ

POHANKOVÁ KAŠE S BULGUREM: 1 díl pohanky, 1 díl bulguru, 3 díly vody, špetka soli, kokos, skořice, dýňová semínka. Příloha: spařené zelné listy.

OBĚD

ZELENINOVO-ČOČKOVÁ POLÉVKA: Červená čočka, řasa wakame, cibule, dýně hokkaido, zázvor, mořská sůl, bobkový list. Vaříme asi 1,5 hodiny na mírném ohni. Na závěr přidáme miso a posypeme zelenými natěmi jarní cibulky.

CIZRNA: Přes noc namočenou cizrnu slijeme. Uvaříme s řasou kombu doměkka (asi 1,5 h v tlakovém hrnci). Na závěr pokapeme umeoctem a sníme i s kombu.

ŠPALDA S RÝŽÍ: Přes noc namočenou loupanou špaldu (1 díl) propereme, přidáme 1 díl rýže natural, 2,5 dílu vody. Vaříme asi 1,5 hod. na mírném ohni.

DÝŇOVÁ SMĚS: Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, dýni na proužky, zázvor na drobné kostičky a společně produsíme na oleji dozlatova. Přidáme sůl, kurkumu, sójovou omáčku, umeocet a podlijeme zeleninovým vývarem. Dusíme asi 20 minut a na závěr přidáme vlašské ořechy.

PICKLES SALÁT mrkvový

MOUČNÍK – PEČENÉ JABLKO: Jablku vyřízneme jádřinec a naplníme směsí. Směs: pomleté lískové oříšky, rýžová sladěnka, instantní obilná káva Yannoh, karob. Upečeme na plechu dozlatova.

VEČERE

NATTO NA ZELENINĚ: Cibulku, pórek a tuřín orestujeme dosklovata, zakapeme sójovkou.

OVES S RÝŽÍ: 1 díl bezpluchého ovsa, 1 díl rýže natural, společně vaříme asi 1,5 h v tlakovém hrnci.

STACIONÁRNÍ ZELENINA: Blanšírovaná brokolice.

Zdroj: Makrobiotika a zdraví

LR Cosmetics Ostrava

LR Cosmetics Ostrava nabízí nejširší sortiment zboží prestižního německého výrobce LR. Za kvalitu dodaného zboží ručí. Poskytuje profesionální poradenské služby 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. S odbornými radami se obrací na uznávané odborníky z řad českých i zahraničních lékařů. Zaručuje nejrychlejší dodání – 99 % zboží je skladem. Pokud si zboží objednáte ve všední den do 14:00 hodin, bude vám tentýž den odesláno. Ceny jsou denně upravovány s ohledem na dodavatele a konkurenci (nabízí nejnižší ceny zboží na trhu). Nakoupíte-li nad 2 000 Kč, budete mít dopravu zdarma.

Poradce: Ing. Markéta Kičmerová

  • tel: + 420 602 575 155
  • e-mail: info@investicedozdravi.cz
  • Facebook: https://www.facebook.com/investicedozdravi/
  • Adresa:
  • Oty Synka 1855
  • 708 00 Ostrava-Poruba
  • Provozovatel e-shopu: Ing. Martin Prokeš, Lidická 542, 739 61, Třinec-Lyžbice, IČ: 04253191, podnikatel zapsaný v živnostenském rejstříku vedeném Magistrátem města Třinec.

Zdroj: LR Cosmetics


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP