Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

LEVNY SAMPON PROTI KREPATENI

OBSAH

Šampon Neutrogena forte

Jedná se o šampon proti lupům určený speciálně pro svědivou pokožku hlavy.

Zde je seznam nejnižších cen šamponu Neutrogena forte.

Zdroj: Svědění hlavy

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA ŘEDĚNÍ KRVE XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Protože je levný..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohouš švarc.

mám pocitm,že průjem mi působí warfarin, pomohl by tento lék?

Zdroj: diskuze Léky na ředění krve xarelto

Který kopřivový šampon je nejlepší

Kopřivový šampon Dixi

Dixi šampon s kopřivovým extraktem příznivě působí na výživu vlasových kořínků. Kopřiva patří mezi nejúčinnější léčivé rostliny na ozdravení a pěstování pokožky hlavy a vlasů. Výluh z listů kopřivy silně podněcuje prokrvování pokožky, má stimulující a posilující účinky. Zabraňuje vypadávání vlasů. Přidaná složka usnadňuje rozčesávání vlasů.

Použití: Na mokré vlasy naneseme potřebné množství šamponu, zpěníme, necháme 3–5 minut působit, vlasy umyjeme a pěnu důkladně opláchneme. Po umytí doporučujeme vlasy ošetřit kondicionérem.

Složení: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide Dea, Polyquaternium-7, Urtica dioica, Parfum, Methylchloroisotiazolinone, Methylisohtiazolinone, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid, Eugenol, Geraniol, Limonene, Amyl Cinnamal, CI 19140, CI 42090, CI 15985, CI 28440, CI 14720.

Dixi kopřivový šampon proti vypadávání vlasů je určený pro všechny typy vlasů, má obsah 250 ml.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Dixi.

Kopřivový šampon Alpa

Vedle značného množství kyselin obsahuje kopřivový šampon Alpa výtažek z kopřivy, chlorofyl, vitamíny a minerální látky, které dodávají zdravý vzhled tmavým vlasům. Osvěží je a naparfémuje příjemnou vůní zelených rostlin.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Alpa.

Kopřivový šampon Tania

Tania Naturals šampon kopřiva 500 ml je šampon s bylinnými extrakty, určený pro každodenní použití. Obsahuje panthenol, který proniká do vlasů a vyživuje je od kořínků po konečky. Vlasům dodá zářivý vzhled, hebkost a lesk.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Tania.

Kopřivový šampon Yves Rocher

Kopřivový šampon Yves Rocher je svěží šampon na mastné vlasy. Obsahuje výtažek z kopřivy. Má velké, 300 ml balení. Neobsahuje silikony, parabeny ani barviva.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Yves Rocher.

Zdroj: Kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi JAK NA UDRŽENÍ SVĚŽÍ POKOŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek Pánek.

Vyzkoušeno a výsledek potvrzen. Nemá konkurenci a za levný peníz !

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak na udržení svěží pokožky

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Diskuze

V diskuzi SAMPON PRI KOJENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žaneta.

Dobry den koupila jsem si v lekarne sampon Mediket plus na lupy,ale nenasli jsme jestli to muzou kojici zeny.Nevite jak to je?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Šampon proti lupům Mediket Plus obsahuje především ketokonazol a k němu nejsou k dispozici žádné adekvátní a dobře kontrolované studie prováděné u těhotných nebo kojících žen. Z těch co máme k dispozici vyplývá, že plazmatické koncentrace ketokonazolu nebyly detekovatelné po topické aplikaci šamponu na vlasatou část hlavy u žen, které nebyly těhotné. Plazmatické hladiny ketokonazolu byly zjištěny až po topické aplikaci tohoto šamponu na celý povrch těla. Nejsou známa žádná rizika spojená s používáním ketokonazolu ve formě šamponu během těhotenství nebo kojení. Takže bez obav používej šampon Mediket Plus na své vlasy i během kojení.

Zdroj: diskuze Sampon pri kojeni

Nioxin šampon

Čisticí šampon Systém 1 (300 ml) čistí mazem ucpané folikuly, mastné kyseliny a zbavuje vlasovou pokožku přebytečných nečistot. Čistí a vlasy zároveň získávají silnější vzhled. Tento šampon je určen pro mírné řídnutí vlasů. Čisticí šampon Systém 2 je určen pro pokročilé řídnutí vlasů. Čisticí šampon Systém 3 je určen pro jemné vlasy. Čisticí šampon Systém 4 je určen pro normální až silné vlasy. Čisticí šampon Systém 5 je určen pro vlasy s přírodní barvou. Čisticí šampon Systém 6 je určen pro chemicky ošetřené vlasy.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem KOPRIVOVÝ SAMPON RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel GITA JUHANAKOVA.

Dobrý den,jakou zivotnost ma koprivový sampon.Jak poznam,ze uz je prosli,kdyz si jich v lete udelam vice do zasoby na zimu?Dekuju za info :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Starý Kopřivový šampon se zakalí a změní svojí vůni.

Zdroj: diskuze Koprivový sampon recept

Domácí šampon uspoří peníze

Stejně jako u většiny věcí, které si uděláme domácí výrobou, tak i domácí šampon je mnohem levnější než komerční šampony, které můžeme koupit v obchodě. Zvlášť pokud máte větší rodinu, tak vlastní domácí šampon vám ušetří peníze, které můžete použít jinde.

Zdroj: Domácí šampon

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN – NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Dobrý den,
jsem ročník 1947 a od roku 1970 jsem diabetik na inzulínu. Celé roky jsem dokázal cukrovku udržet v přijatelné mezi. Nyní jsem 18let na inzulínové pumpě která je super věc. Nyní jsem si vylepšil stav diabetu pomocí FreeStyle Libre senzorem který mi pomohl ještě lépe vylepšit nastavení pumpy. V roce 2017 červen jsem po očkování proti klíšť. encefalytýdě obdržel Myastenii Gravis. Pro vysoké dávky Prednizonu + další léky mne potkala v prosinci 2017 oboustranná embolie plic a od ledna 2018 jsem užíval Xalerto bez jakýchkoliv modřin a průjmů které se dostavily po nástupu WARFARINU. Celých devět měsíců se snažím bezůspěšně přemluvit paní doktorku která tvrdě zastává WARFARIN--NEJDE TO! Pojišťovna ta by mi dala. Chtěl bych poprosit o radu kdo by mi poradil na koho se mohu obrátit pro zrušení WARFARINU.
Děkuji předem František

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ten důvod je jednoduchý. Warfarin je levný lék oproti Xalertu a proto se lékaři brání jeho trvalému předepisování. Když si ale najdete lékaře, který dokáže před pojišťovnou obhájit, že Warfarin má u vás nebezpečné vedlejší účinky, tak vám bude zdravotní pojišťovna platit i tyto drahé léky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin – nežádoucí účinky

Domácí šampon lépe myje

Toto bude velmi subjektivní pocit. Někteří lidé tvrdí, že jejich domácí šampon funguje mnohem lépe než komerční značky. Další lidé říkají, že si raději každý den koupí komerční šampon. Jak dobře bude váš domácí šampon mýt, bude záviset na receptu, který použijete k výrobě, a zároveň také na typu vašich vlasů.

Zdroj: Domácí šampon

Pivo není šampon

Pivo samo o sobě nikdy nebude fungovat jako šampon, takže není možné pivem šampon nahradit. Pivo však můžete použít jako součást pivního šampónu anebo k výrobě kondicionéru z piva. Pivo také bezvadně vlasy ztuží a může se tak použít jako přírodní domácí gel na vlasy.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Diskuze

V diskuzi FIBROM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Jednou jsem na PC při čtení různých článků narazila na přípravek, který by měl zamezit množení fibromů a stávající postupně zmenšovat až třeba do úplného zmizení. Jednalo se určitě o zahraniční přípravek, který není zrovna levný, ale snad účinný. Nepoznamenala jsem si ihned údaje a už na to nemohu narazit. Poraďte.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Fibrom

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi JAKÝ ŠAMPON PRO PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linduška.

Hodně k tomu přispívá špatný šampon.my používáme tenhle www.zooo.cz/gottlieb… spokojenost velká.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabriiella.

Tak pokud má pes nějaké kožní problémy, určitě bych sáhla po přírodních šamponech, třeba s olejem, nebo jsou vyloženě i proti svědění atd. Já kupuju Menforsan a ani nemusí být vyloženě na suchou kůži a nikdy se mi po nich psi nedrbali :) Asi už bych neměnila www.reedog.cz/sampon :)

Zdroj: diskuze Jaký šampon pro psa

Domácí bio šampon

Co budete potřebovat:

  • lahvičku na šampon
  • bylinky (mastné vlasy: kopřiva, pampeliška; suché vlasy: meduňka, černý bez; proti lupům: máta; pokud máte vlasy normální, je to na vás, kterákoli bylinka jim udělá dobře)
  • pár kapek esenciálního oleje dle vaší chuti a nálady, doporučuji například citronelu, levanduli, mátu
  • 4 lžíce nastrouhaného olivového mýdla
  • převařenou destilovanou vodu
  • pokud chcete prodloužit trvanlivost šamponu, tak i konzervant

Postup:

  • převařte 1 hrnek vody;
  • vmíchejte nastrouhané olivové mýdlo;
  • přidejte 2 kapky esenciálního oleje a hrst bylinek dle vlastního výběru;
  • vše nechte odstát tak do druhého dne, poté sceďte, přelijte do lahvičky – a je to;
  • skladujte v chladu, vydrží až týden.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi JAKÝ ŠAMPÓN POUŽÍT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magdaléna Monika.

Dobrý den, jaký prosím používat šampón po pásovém oparu, ještě ho léčím ale již potřebuji umít hlavu. Kdy tedy mohu umít hlavu a jaký nejlépe použít šampón děkuji Přesličková.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaký šampón použít

Domácí šampon je lepší pro životní prostředí

Při použití přírodního šampon, co se dostane do kanalizace? Zase jen přírodní suroviny. Kupované šampony a kondicionéry obsahují tuny syntetických chemikálií, které jdou přímo do vodního systému (zejména pokud je vaše čistička odpadních vod nefiltruje). Takže, domácí přírodní šampony jsou ohleduplnější k životnímu prostředí.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva K.

Já jsem dostala od kamarádky drahý šampon na vlasy k narozkám. Esenciální šampon od Aloxxi. Vždy jsem musela s běžným šamponem po třech měsících ke kadeřnici, protože mi vlasy hned začaly krepatět. Tento dražší šampon mě ovšem velmi překvapil, vlasy se nekrepatí, jsou krásně zdravé a lesklé.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché vlasy

Kopřivová voda proti padání vlasů

Hrst kopřiv zalijeme 1 litrem vroucí vody a louhujeme 20 minut. Poté přecedíme a přidáme šťávu z 1 citronu. Používáme 1 lžíci denně na masáž vlasové pokožky.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Šampon proti svědění hlavy

Velmi účinné jsou jemné šampony. Naopak by se neměly používat keratolytické šampony. Také existují kosmetické výrobky, které mohou být použity po mytí vlasů pro zklidnění příliš citlivé pokožky hlavy.

Zde je vidět cena šamponu, který je účinný proti svědění hlavy: svědění hlavy cena.

Zdroj: Svědění hlavy

Kopřivová tinktura proti padání vlasů

2 lžíce listů a kořenů z kopřiv zalijeme 5 lžícemi čistého lihu, uzavřeme a postavíme na 2 týdny na slunečné místo. Poté scedíme a zředíme čtvrtlitrem vody. Touto tinkturou masírujeme vlasovou pokožku vždy po umytí vlasů.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Kupovaný pivní šampon

Pokud se nechcete patlat a chcete raději zaplatit za namíchání šamponu někoho jiného, aby pro vás připravil pivo v podobě profesionálního přípravku na vlasy, tak vás potěšíme, existuje více než dost produktů, ze kterých si můžete vybrat z nabídky trhu v péči o vlasy. Například firma Lush dělá zcela veganský šampon s názvem Cynthia Sylvia, který je složený z organického Irish Stout a z citronů pro vyhlazení kutikuly a zvětšení objemu. Další výrobky jsou vyrobeny z přírodního chmele a propůjčují vlasům zdravě vypadající strukturu a lesk. Pak jsou i pivní šampony specielně určené pro jemné nebo křehké vlasy, kde pivo bývá propagováno jako druhá složka. Pivní kondicionér zase spojuje pivní složky s měděným peptidem, vitaminu-H a bylinných výtažků k projasnění vlasů a proti vypadávání vlasů.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Domácí šampon je lepší pro váš domov

Přírodní látky jsou mnohem šetrnější pro vaše odpadní potrubí. Silné chemikálie obsažené v komerčních šamponech mohou způsobit velké škody na vašem odpadním potrubí, jehož oprava pak bude v konečném důsledku stát mnoho úsilí a peněz.

Zdroj: Domácí šampon

Účinky

Všem jedincům, kterým padají vlasy, se doporučuje používání kopřivového šamponu. Nejen že podle každé správné kadeřnice je tento šampon na vlasy nejlepší, ale také nepodléhá snad žádným reklamám. Jeho cena je na rozdíl od propagovaných a reklamou doporučovaných produktů velmi znát. Litr šamponu se dá koupit za třicet korun! Nepodléhejte tlakům z reklam a používejte přípravky, které fungují. A kopřivový šampon na růst vlasů opravdu pomáhá.

Kombinace extraktu z kopřiv a výživných esenciálních olejů dalších rostlin poskytuje zklidnění pokožky hlavy a působí proti tvorbě lupů. Kopřiva dvoudomá je léčivá bylina, která má mnoho pozitivních účinků na zdraví člověka. Nejsilnější účinky se týkají podpory imunitního systému, snížení hladiny glykemického indexu, urychlení trávení a pročištění orgánů, jako jsou játra, ledviny a dýchací cesty. Kopřiva obsahuje vitamíny A, B, C a minerální látky.

Zdroj: Kopřivový šampon


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP