Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

LÉK NA ALERGII ZENARO

OBSAH

Je lék Zenaro volně prodejný

Lék Zenaro může být předepsán, ale je k dispozici i na volný prodej. Lék se vyrábí ve formě tablet o síle 5 miligramů – Zenaro 5 mg.

Neužívejte přípravek Zenaro, jestliže jste alergický(á) na levocetirizin-dihydrochlorid, na cetirizin, hydroxyzin nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku. Dále jestliže máte závažnou poruchu funkce ledvin (závažné selhání ledvin a clearance kreatininu pod 10 ml/min).

Zdroj: Lék Zenaro

Diskuze

V diskuzi KOUPÁNÍ A DRBÁNÍ PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ShibaInu.

Dobrý den,

je možné, že za častým drbáním u psa je zapříčiněné častým koupáním viz. psiusmev.cz/media/p-… . My ho koupeme, protože hodně smrdí, tak nevím, co dělat... :( Vet na nic nepřišel :-o

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Ždímalová.

Dobrý den. Mám dotaz. Náše fenka jezevčice Ťapinka, má alergii na trávu. Ale protože nemá v pořádku zažívání (játra) nemůže brát trvale léky. Jsou prosím na psí alergii nějaká homeopatika ?
S pozdravem
Eva Ždímalová
Třebíč

Zdroj: diskuze Koupání a drbání psa

Zenaro a únava

Zenaro může nepříznivě ovlivnit pozornost a působit celkový útlum a ospalost. Účinek je značně individuální. Kromě toho byly po požití léku často popisovány nespecifické příznaky jako bolesti hlavy a sucho v ústech.

Zdroj: Lék Zenaro

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB, SEŽERE VÁS ZA ŽIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den rád bych se zeptal zda jde o alergii nebo Svrab ? Předem děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle vaší fotografie to nevypadá na svrab. V takto rozsáhlém stádiu by svrab na pokožce způsobil rozškrábané boláky z nočního svědění. Vaše příznaky vypadají jako rané fáze po napadení svrabem. S jistotou by to samozřejmě potvrdilo vyšetření pod mikroskopem. Tak jako tak to bude potřebovat léčbu. Zajděte za svým praktickým lékařem a zeptejte se ho na mast Flucinar. Mohla by pomoct, ale potřebujete na ni lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Zkušenosti s lékem Zenaro

Lék Zenaro se řadí do skupiny antihistaminik, což jsou léky proti alergii. Účinnou složkou léku je sloučenina levocetirizin, která v organismu dokáže blokovat účinek látky známé jako histamin. Histamin je mimo jiné velmi důležitý pro průběh alergických reakcí a jeho vyřazení proto působí protialergicky.

Prášky se užívají nárazově při slabších alergických reakcích, jako je alergická rýma, alergický zánět spojivek a kopřivka. Lék Zenaro lékaři také běžně předepisují i za účelem snížení alergických projevů na kůži, k odstranění svědění kůže a podobně. U silných reakcí, jako je například anafylaktický šok, není preparát příliš účinný, ale pokud není nic jiného po ruce, je určitě lepší než nic. Lék Zenaro může být předepsán, ale je k dispozici i na volný prodej. Lék se vyrábí ve formě tablet o síle 5 miligramů a při alergické reakci se užívá jedna tableta. Přípravek lze samozřejmě užít i preventivně. Zenaro se kromě tablet vyrábí i v podobě kapek a sirupu.

Zdroj: Lék Zenaro

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA ALERGII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.


Chci se zeptat ,jestli může po větším požití zázvoru nastat alergická reakce.otok obličeje a svědivé vyrážky. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz na alergii

Porovnání léků Zenaro a Xyzal

U léku Zenaro je léčivou látkou levocetirizini dihydrochloridum. Jedna potahovaná tableta obsahuje levocetirizini dihydrochloridum. Dalšími složkami jsou monohydrát laktózy, mikrokrystalická celulóza, sodná sůl karboxymethyl škrobu (typ A), koloidní bezvodý oxid křemičitý, magnesium-stearát, hypromelóza 2910/5, makrogol 6000, mastek, oxid titaničitý (E171).

Zenaro jsou téměř bílé, podlouhlé, bikonvexní potahované tablety, na jedné straně s vyraženým značením „e“.

Vnitřní obal: Al/Al blistr nebo PVC/Aclar/Al blistr, nebo PVC/Aclar/PVC/AL blistr.

Vnější obal: papírová krabička.

Velikost balení: 7, 14, 20, 21, 28, 30, 50, 90 potahovaných tablet. To znamená 1, 2, 3 nebo 4 blistry po 7 potahovaných tabletách, nebo 2, 3, 5, 9 blistrů po 10 potahovaných tabletách. Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Pokud vám lékař sdělil, že nesnášíte některé cukry, obraťte se na svého lékaře dříve, než začnete užívat tento léčivý přípravek.

Držitelem rozhodnutí o registraci a výrobce je Zentiva, k.s., Praha, Česká republika.

Tento léčivý přípravek je v členských státech EHP registrován pod těmito názvy:

  • Česká republika: Zenaro 5 mg, potahované tablety
  • Slovensko: Zenaro 5 mg, filmom obalené tablety
  • Polsko: Zenaro
  • Rumunsko: ZENARO, 5 mg, comprimate filmate
  • Bulharsko: ЗЕНАРО 5 mg филмирани таблетки
  • Portugalsko: Levocetirizina Zentiva
  • Francie: Levocetirizine Zentiva

Zdroj: Lék Zenaro

Diskuze

V diskuzi CO NA TO? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maaarcy.

Co tak na alergii, která se projevuje jako senná rýma užíváte? máte něco osvědčenýho co fakt pomůže?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucinka.

Podle jsou nejlepší kapky allergodil allergodil.drmax.cz/

Zdroj: diskuze Alergie

Dávkování

Obvyklá dávka pro dospělé a děti od 6 let věku je jedna potahovaná tableta denně.

Zdroj: Lék Zenaro

Diskuze

V diskuzi ALERGIE NA KOČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jestli někdo může mýt alergii na kočky,ale když ji má od kotete tak mu kočka nevadí. děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alergie na kočky

Lék Xyzal

Xyzal je preparát, který se řadí do skupiny antihistaminik, což jsou léky proti alergii. Účinnou složkou léku je sloučenina levocetirizin, která v organismu dokáže blokovat účinek látky známé jako histamin. Histamin je mimo jiné velmi důležitý pro průběh alergických reakcí a jeho vyřazení tak působí protialergicky. Lék se vyrábí ve formě tablet o síle 5 miligramů.

Složení – pomocné látky: mikrokrystalická celulóza, monohydrát laktózy, koloidní bezvodý oxid křemičitý, magnesium-stearát, hypromelóza (E464), oxid titaničitý (E171) a makrogol 400.

Popis přípravku: potahované tablety Xyzal jsou bílé nebo téměř bílé, oválné, s logem „Y“ na jedné straně.

Kontraindikace: Neužívejte Xyzal jestliže jste alergický/á (přecitlivělý/á) na levocetirizin-dihydrochlorid nebo jiné antihistaminikum, nebo na kteroukoli další složku Xyzalu.

Držitelem rozhodnutí o registraci je UCB s.r.o., Praha, Česká republika.

Výrobce: UCB Pharma S.p.A., Pianezza, Itálie

Balení: 7, 14, 28, 50, 90 tablet. Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Oba léky mají stejné složení a indikaci, liší se výrobcem, počtem balení a cenou.

Zde můžete vidět cenu léku Xyzal.

Zde můžete vidět cenu léku Zenaro.

Zdroj: Lék Zenaro

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ PO VPICHU INJEKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den prosí o radu...Chodím každý den na injekce do břicha kvuli tromboze v noze.Po vpichu mě hodně začlo svědit to místo.Mám to i zarudlé.potírám si to Betadine kožním roztokem.Doktor my řekl že to mám stále s tím potírat.Chvilku to přestane a zachvíli znova.Už jsem s toho nervozní nevím už co stím dělat.Prosím o radu co ještě by na to učinkovalo.Předem děkuji za radu..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Viděla bych to spíš na alergii na tu desinfekci,kterou vám to před vpichem potírají.

Zdroj: diskuze Bolesti nohou a yersinie

Nejběžnější alergie vyvolávané u dětí

  • Z potravin nejčastěji způsobuje alergii kravské mléko, ryby, ořechy a vaječný bílek.
  • Z hmyzu způsobuje nejčastěji alergii včela a vosa.
  • Léky, které způsobují alergii, jsou penicilin, kontrastní látky, alergenové výtažky.

Zdroj: Alergické reakce u dětí

Diskuze

V diskuzi ALERGIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jegrová Renata.

Dobrý den, poslední dobou se mi stává že když vyjdu ven, za chvilku mi zčervená obličej a uši, dost do pálí až jako hoří. Během několika minut vše ustoupí. Je mi 59 a nikdy jsem nic takového neměla. Nevím, zda je to také alergie, ale na co? Na vítr, chlad, slunce, vzduch,... Nevím čeho se vyvarovat, prosím poraďte.
Dík Jegrová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

to klidně alergie být může...já mám třeba alergii na pyly a když mi začala, tak jsem byla překvapená, že se jedná o sennu rýmu. Podle mě totiž ještě nic nekvetlo a i přes to...

Zdroj: diskuze Alergie

Alergie na mrkev – léčba

S alergií na mrkev musí být zacházeno stejným způsobem jako s jakoukoli jinou potravinovou alergií. U mírných až těžkých forem alergie se užívají perorální antihistaminika. Při velmi těžkých formách mohou být předepsány injekce nebo steroidy. Nicméně prevence je nejlepší způsobem, jak se vypořádat s alergií. Je důležité, aby se pacient s alergií na mrkev vyhýbal její konzumaci. Zároveň by se měl vyhnout i různým odrůdám mrkve, protože mohou mít podobné strukturální složení. Na alergii lze využít domácí léky, zejména santalové pasty, které se používají na kožní podráždění.

Zdroj: Alergie na mrkev

Diskuze

V diskuzi INFECTOSCAB 0BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Avramidisova.

Dobrý den prosím moc o pomoc na svrab

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Pane Cempirek.Lecim to už xx let.Kdyz už mám alergii i na infektoscab na sírovou mast i po ivermektinu mi je velmi zle tak čím léčit.Dekuji

Zdroj: diskuze Infectoscab 0bez receptu

Česnek proti alergii

Nejste-li alergičtí na česnek, ale trpíte jinou alergií, může být pro vás česnek naopak velmi prospěšný. Kromě antibakteriálního, protizánětlivého a protiinfekčního účinku, ovlivnění parazitárních střevních infekcí, pozitivního účinku na cévy a krevní oběh a na řadu vnitřních nemocí včetně cukrovky a vysokého tlaku má totiž česnek podle některých studií také pozitivní vliv na imunitní systém alergika obecně a může pomoci příznaky jiných alergií zmírnit.

Zdroj: Alergie na česnek

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Červená.

Kde koupit tento lék

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika Gaszczykova.

Pokud mám alergii na biseptol mohu použít ivermektin?

Zdroj: diskuze Ivermektin

Doporučení

Informujte rodinu a přátele, že jste alergičtí na ořechy a arašídy. Pokud je alergické vaše dítě, ujistěte se, že lidé, kteří o něj pečují, jsou informováni (školka, škola, příbuzní). Zároveň je důležité dávat pozor na to, že někteří lidé s alergií na ořechy mohou špatně reagovat i na některé luštěniny, jako je sója, fazole, hrášek, protože tyto potraviny obsahují podobné alergeny jako arašídy.

Zdroj: Život s alergií na ořechy

Diskuze

V diskuzi MOJE ZKUŠENOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stepanka.

Zdravím všechny.
Furolin jsem dobrala před necelym týdnem za zanet moc.měchýře. Celou dobu brání mi bylo tezko. Na zvracení, pocit těžkého žaludku. Ale všechno jsem dobrala. Ovšem po třech dnech po ukončení léčby... Vyrážka po celém tele, štípání a svědění kůže. Jak kdyby me někdo polil kyselinou. Dle dr alergie na atb. Poradila at si vezmu lék na alergii. Ale ja už jsem ve stavu kdy opravdu do sebe nechci nic cpat :( Nikdy jsem na nic alergii neměla. Od teď už ano. Takže opravdu nepříjemné prášky :(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Blanka.

Doktor napsal tento lék mému 90 letému otci a myslela jsem, že je to jeho poslední hodinka. Musí to být hrozný svinstvo a myslím, že je to nějaký testovací, nový prášek. Ale to vám nikdo neřekne. Jen jsem se dočetla na netu,že je to něco jako chemoterapeutika. Takže proto ty hrozný stavy - trochu jako chemoterapie. Už nikdy. Prášky jsem vrátila.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Jak rozpoznat alergii?

Alergii poznáte tak, že vás postižené místo začne svědit. Pak následují i další příznaky, které zahrnují zarudnutí, zblednutí, puchýřky a kopřivku. Projevy alergie se mohou z postiženého místa rozšířit dál po těle. Další používání make-upu pak způsobuje ekzém. Ten vzniká asi po třech až čtyřech použitích kosmetiky, která obsahuje alergeny. Kůže zarudne, svědí, většinou vznikají menší puchýřky, pokožka mokvá a může i otékat.

Zdroj: Alergie na make-up

Léčba alergie na česnek

Jediným domácím lékem na tuto alergii je vyhýbat se konzumaci česneku. V některých případech detoxikace těla se používá česneková tinktura, ale ta by měla být použita jen v případě slabé nebo mírné alergie na česnek. Velmi užitečné jsou bylinné doplňky, které nahrazují česnek a nezpůsobují žádné alergické reakce. Nejužitečnějším lékem proti alergii na česnek je vitamín C, který účinně potlačuje projevené příznaky.

Zdroj: Alergie na česnek

Svědivá vyrážka na nohou – léčba

K základnímu ošetření patří podávání léků proti alergii a vyvarování se kontaktu s alergenem. Pro zlepšení stavu pokožky se používají zvlhčující krémy.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Léčba alergie u psů

Přípravky na zmírnění alergií se nazývají antihistaminika. Některé tyto léky, které se používají ke zmírnění alergií u lidí, lze použít ve třetinovém dávkování také u psů. Ale lepším řešením je navštívit veterinárního lékaře, který předepíše vhodný a optimální přípravek pro vašeho psa. Dále se dají příznaky alergie zmírnit rybím tukem, neboť obsahuje protizánětlivé látky. Úlevu také přinese koupel ve studené vodě.

Dalším lékem jsou kortikosteroidy, které sice účinkují výborně, ale mají mnoho vedlejších účinků, proto se k jejich použití veterinární lékaři uchylují jen ve vážných případech.

Zdroj: Alergie na trávu u psa

Účinky kortikoidů

Kortikoidy se používají hlavně k léčbě alergií a dalších onemocnění souvisejících s imunitou a nebo i při dýchacích obtížích, například při léčení nemoci astma bronchiale.

Pojem kortikoidy se někdy nesprávně používá pro označení kortikosteroidů.

Zdroj: Přírodní kortikoidy v bylinách

Ochrana před environmentálními dráždidly

Alergie na pyl, prach, domácí mazlíčky a plísně jsou častou příčinou vysychání očí. Je spousta jedinců trpících různými alergiemi, z nich asi ¼ lidí má alergii spjatou s očními příznaky. Suchým a podrážděným očím způsobeným alergií lze pomoci nošením slunečních brýlí, používáním vzduchových filtrů i řízením vozidla se zavřenými okny. Vzduchové filtry odstraňují prach a další environmentální dráždidla ze vzduchu, brýle chrání oči před větrem a sluncem. Také se doporučuje přestat kouřit, tedy pokud kouříte, a rovněž se vyhýbat místům, kde se kouří.

Zdroj: Domácí léky na suché a podrážděné oči


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP