Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

KVASINKY V USTECH

OBSAH

Bílý povlak v ústech

Pokud máte v ústech mykózu (mykoza v ústech), můžete pociťovat tyto symptomy: špatný dech a zahleněná ústní dutina, bílý povlak na jazyku a v ústní dutině, přetrvávající únava, nespavost, oslabená imunita a v důsledku toho časté chřipky, bolesti v kloubech, pocity staženosti v krku a v ramenou a k tomu i bolesti hlavy, dentální problémy, tmavé kruhy pod očima, poměrně častá nízká horečka, zácpa, anebo průjem, popřípadě i plynatost, pocity suchosti v puse, pocit suchých očí, nevysvětlitelné škrábání.

Zdroj: Kvasinky na jazyku

Diskuze

V diskuzi AFTY A KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den. Trpím afty už 10 let.Je to vyčerpávající a nekonečné.Jsem podle zjištění odborníků alergik se specifikovanými alergeny.Přestože zubní lékařka používá materiály,které jsou pro mne vhodné, afty se stále objevují.Mohou být kvasinky příčinou neustálého výskytu. Po vyšetření (stěry v ústech) bylo zjištěno, že se vyskytují v normě.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Afty a kvasinky

Foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět kvasinky ve vlasech.

Zdroj: Kvasinky ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

zdravím. co mám teda použít na kvasinky.co koupání v řepíku?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řepík plíseň nevyléčí. Zkuste nejdříve mazat Canesten, který můžete koupit bez předpisu a k tomu na měsíc užívejte probiotika. Pokud tím kvasinky nevyléčíte, tak budete muset sáhnout po silnějších lécích, které jsou již na lékařský předpis a ten vám vystaví kožní lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky na penisu

Příznaky

Kandidóza v ústech a krku může mít mnoho různých příznaků, mezi ně patří:

  • bílé skvrny na sliznici úst, jazyku a krku;
  • zčervenání nebo bolestivost;
  • pocit „přítomnosti bavlny“ v ústech;
  • ztráta chuti;
  • bolest při jídle nebo polykání;
  • praskání a zarudnutí v ústních koutcích.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Obecně se na kvasinky Wobenzym doporučuje a u mě také dobře zafungoval.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Kvasinky v krku

Kvasinky milují vlhká a teplá místa (jako jsou například ústa, podpaží nebo genitálie) a ideální potravou jsou pro ně cukry, které jsou v typickém jídelníčku jednadvacátého století zastoupeny v hojné míře. Pokud je kvasinková infekce způsobena oslabeným imunitním systémem, typicky se objeví nejprve v ústech a bude mít podobu bílých skvrn, bude vás bolet polykání a poměrně nepříjemnou záležitostí se stane příjem potravy celkově.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Diskuze

V diskuzi ZTRATA CHUTI V USTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera.

Byla jsem na orl ztratila jsem chuť v ústech spíše mam sladko v ústech kouřim a mam obavy

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ztrata chuti v ustech

Přenos – prevence

Způsoby, jak zabránit kandidóze v ústech a krku:

  • udržovat zdravý stav ústní sliznice pomocí pravidelné ústní hygieny;
  • po použití inhalačních kortikosteroidů vyplachovat ústa nebo si vyčistit zuby.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Diskuze

V diskuzi KVASINKY NA JAZYKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Marešová.

Dobrý den!Prosím o radu,jak bojovat proti povlaku na jazyku a afty v ústech?Děkuji Marešová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kvasinky na jazyku

Kvasinky na kůži

Kvasinková nákaza se na kůži projevuje hlavně obtěžujícím svěděním. Povrch kůže je bělavý a často šupinatý nebo se tvoří malé puchýřky.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kvasinky způsobují bílý jazyk. Kvasinky se dají dobře léčit. Nejdříve je potřeba zjistit o jaký druh přesně jde. To se prokáže pomocí laboratorního vyšetření stěru z krku. Zastavte se v ordinaci ORL a nechte si tam tento stěr udělat. Za týden budete vědět o co jde a za další týden budete vyléčen.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Diagnostika

Lékaři obvykle diagnostikují kandidózu v ústech nebo krku pouhým pohledem. V nejasných případech odebírají malý vzorek z úst nebo krku. Vzorek je odeslán do laboratoře k testování (k vyšetření pod mikroskopem).

Kandidózu v krku je možné diagnostikovat pomocí endoskopie. Endoskopie je vyšetřovací metoda zažívacího traktu pomocí trubice se světlem a kamerou.

Lékaři také mohou předepsat antimykotika bez provedení endoskopie, aby zjistili, zda se příznaky pacienta zlepšily.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Poradna

V naší poradně s názvem POCIT ZELEZA V USTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IVANA.

dobrý den,před týdnem jsem začala užívat železo.novoferrin a od včera mám nepříjemný pocit v ústech,jakoby železitý.Je možné,že to souvisí s přísunem železa v práškách.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pachuť železa v ústech je běžný vedlejší účinek při užívání potravních doplňků se železem. Důležité je užívat kapsli se železem ráno po probuzení a dobře ji vždy zapít čistou vodou nebo zředěným 100% džusem. Po té (asi za půl hodiny) je třeba se normálně najíst vydatnou snídaní. Tím by se měly tyto nepříjemné pocity pachuti po železe zmírnit.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Pocit zeleza v ustech

Příčina

Kandidóza je infekce způsobená druhem houby patřící do rodu Candida. Kandidy/kvasinky normálně žije na kůži a uvnitř našeho organismu, na místech, jako jsou ústa, krk, střeva a vagina, aniž by způsobovaly jakékoli problémy. Při změně na prostředí podporující růst plísní v ústech, krku nebo jícnu se ale mohou přemnožit a způsobit infekci.

Kandidóza v ústech a krku se také nazývá orofaryngeální kandidóza. Kandidóza v jícnu, což je trubice, která spojuje hrdlo se žaludkem, se odborně nazývá Candida esophagitida. Jícnová kandidóza je jednou z nejčastějších infekcí u lidí žijících s HIV, respektive s AIDS.

Mezi osoby, u nichž je riziko získání kandidózy v ústech a krku vyšší, patří děti, zejména děti mladší než 1 měsíc, a dále jedinci, u nichž je přítomen alespoň jeden z těchto faktorů:

  • zubní protéza;
  • diabetes mellitus;
  • rakovina;
  • HIV/AIDS.
  • užívání antibiotik nebo kortikosteroidů, včetně inhalačních kortikosteroidů, při stavech, jako je astma;
  • užívání léků způsobujících sucho v ústech, nebo zdravotní stav, který způsobuje sucho v ústech;
  • kouření.

Většina lidí s kandidózou v jícnu má oslabenou imunitu, což znamená, že jejich těla bojují s infekcemi. Patří sem lidé mající HIV/AIDS a lidé s rakovinou krve, jako je leukémie a lymfom. Lidé, kteří mají kandidózu v jícnu, mají obvykle také kandidózu v ústech a krku.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

A kvasinkové infekce svědčí o oslabené imunitě, takže by tady mohl i dobře pomoci wobenzym jako podpůrná léčba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Ano, oslabená imunnita dává prostor celé řadě onemocnění a wobenzym je na podporu imunity skvělý. Kvasinky ovšem mohou být úzce spjaté se stresem a s překyseleným organismem.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Slanost v ústech u dětí

Slanost v ústech u dětí může být způsobena špatnou skladbou potravin. V dětském věku by dítě mělo minimálně konzumovat uzeniny, které jsou přesolené a dětem škodí. Další možností slané chuti v ústech u dítěte může být zvracení. Slaná pachuť v ústech u dětí vzniká rovněž po antibiotikách.

Zdroj: Slano v ústech

Kvasinky v ústech u dětí

Kvasinky v ústech u dětí se projevují jako soor neboli moučnivka. Jde o světlé bělavé puntíky na sliznici úst či nápadné bělavé vyvýšeniny sliznice na okrajích jazyka. Dalším projevem je velmi časté nadýmání, zejména po sladkých jídlech, bolesti břicha, páchnoucí větry.

Příznaky

Soor, žabka i moučnivka, to jsou názvy pro jedno onemocnění. U malých miminek se často už v porodnici může objevit bílý povlak v pusince. Nejčastěji ho maminky pozorují na jazýčku, ale bývá i na patře a vnitřních stranách tváří.

Léčba

Mnozí lékaři nedají stále dopustit na takzvanou genciánku (genciánovou violeť). Na její používání ale existují protichůdné názory, takže někteří odborníci jsou proti jejímu používání u malých miminek.

Lékař vám může pro miminko předepsat i různá antimykotika. V neposlední řadě je možné pomoc hledat i v homeopatii. Existují různé homeopatické léky, které jsou určeny i na soor u miminka. Vždy se však poraďte se zkušeným homeopatem. U nekojených miminek, které trápí soor v ústech, je nutné dbát na přísnou hygienu lahví a dudlíků, jinak se tato infekce může neustále vracet. Boj s kvasinkovou infekcí bývá často dlouhodobý. I když se bílý povlak v pusince podaří odstranit, může se vracet opakovaně. Často se objevuje při oslabené imunitě, po překonání nějakého onemocnění, a to i u starších dětí.

Zdroj: Kvasinky na jazyku

Poradna

V naší poradně s názvem OLIVOVÝ OLEJ NECHAT PŮSOBIT V ÚSTECH A POTÉ VYPLIVNOUT DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sofie.

k tomu oliváči mám dotaz, jak velká lžíce se tu myslí. ( polévková nebo čajová )?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kloktání oleje: Polévková lžíce olivového oleje do úst každý den kloktat a převalovat v ústech.

Zdroj: diskuze Olivový olej nechat působit v ústech a poté vyplivnout diskuse

Kvasinky na žaludu

Kvasinková infekce způsobí, že penis je zarudlý, svědí, pálí a může být dokonce i pokrytý puchýřky. Chronickou kandidózou trpí čtvrtina mužů. Jedná se o systémové onemocnění, což znamená, že je postiženo celé tělo, nejenom pohlavní orgány, a tak je potřeba přistupovat i k léčbě – systémově. Kvasinky mohou přejít v nespecifickou uretritidu (zánět močové trubice) s bolestivým močením.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Hořko v ústech po ránu

Hořkost v ústech po ránu nelze jednoznačně přisoudit tomu kterému onemocnění. Někdy je způsobena potravinami, nejrůznějšími léky a dost často také stresem či nemocí. I rozvoj různých onemocnění, například roztroušené sklerózy, může souviset s hořkostí v ústech. Vhodné je doplnit minerály a vitamíny a zbavit se stresu. U lékaře můžete požádat o celkovou prohlídku s krevními testy.

Zdroj: Hořko v ústech

Domácí léčba suchosti v ústech

Pomoci může cucání bonbonů, žvýkání žvýkaček. Další možností je zvýšení vzdušné vlhkosti. Je možné též užívat umělé sliny před jídlem. Také jsou dobré inhalace, které zvlhčí sliznici v ústech i krku. Nutné je léčit základní onemocnění, pokud je diagnostikováno.

Zdroj: Co značí sucho v ústech

Slano v ústech u dětí

Pocit slanosti v ústech u dětí může být způsoben špatnou skladbou potravin. V dětském věku by dítě mělo minimálně konzumovat uzeniny, které jsou přesolené a dětem škodí. Další možností slané chuti v ústech u dítěte může být zvracení. Slaná pachuť v ústech u dětí vzniká rovněž po antibiotikách.

Zdroj: Slaný pocit v puse

Hořko v ústech po antibiotikách

Většina antibiotik má nahořklou chuť, která způsobuje následný pocit hořkosti v ústech. Charakteristickým představitelem tohoto problému je například antibiotikum Klacid. Zde se doporučuje konzumovat při jeho užívání dostatečné množství jogurtů. U citlivějších jedinců a dětí je často nutné jej nahradit jiným adekvátním lékem.

Zdroj: Hořko v ústech

Sucho v ústech po marihuaně

Sucho v ústech je vedlejší účinek užití konopí a je nepříjemný, protože ruší při spánku, práci nebo mluvení. To, že konopí může způsobovat sucho v ústech, je známou skutečností už několik desítek, možná i stovek let. THC obsažené v marihuaně se chová obdobně jako anandamid, působením na receptory ve slinných žlázách tedy dočasně snižuje tvorbu slin. Působení rostlinných kanabinoidů na lidské kanabinoidní receptory má i určité vedlejší účinky, a to právě ono sucho v ústech. Sucho v ústech může být sice nepříjemné, ale stejně jako většina vedlejších účinků konopí je pouze dočasné a není nebezpečné.

Zdroj: Co značí sucho v ústech


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP