Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

KVASINKY V PUSE

OBSAH

Bílý povlak v ústech

Pokud máte v ústech mykózu (mykoza v ústech), můžete pociťovat tyto symptomy: špatný dech a zahleněná ústní dutina, bílý povlak na jazyku a v ústní dutině, přetrvávající únava, nespavost, oslabená imunita a v důsledku toho časté chřipky, bolesti v kloubech, pocity staženosti v krku a v ramenou a k tomu i bolesti hlavy, dentální problémy, tmavé kruhy pod očima, poměrně častá nízká horečka, zácpa, anebo průjem, popřípadě i plynatost, pocity suchosti v puse, pocit suchých očí, nevysvětlitelné škrábání.

Zdroj: Kvasinky na jazyku

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Obecně se na kvasinky Wobenzym doporučuje a u mě také dobře zafungoval.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět kvasinky ve vlasech.

Zdroj: Kvasinky ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

zdravím. co mám teda použít na kvasinky.co koupání v řepíku?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řepík plíseň nevyléčí. Zkuste nejdříve mazat Canesten, který můžete koupit bez předpisu a k tomu na měsíc užívejte probiotika. Pokud tím kvasinky nevyléčíte, tak budete muset sáhnout po silnějších lécích, které jsou již na lékařský předpis a ten vám vystaví kožní lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky na penisu

Kvasinky u mužů

Dalším místem, kde se mykóza často objevuje, zvláště pak u mužů, jsou třísla a vnitřní plochy stehen.

Zdroj: Kvasinky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kvasinky způsobují bílý jazyk. Kvasinky se dají dobře léčit. Nejdříve je potřeba zjistit o jaký druh přesně jde. To se prokáže pomocí laboratorního vyšetření stěru z krku. Zastavte se v ordinaci ORL a nechte si tam tento stěr udělat. Za týden budete vědět o co jde a za další týden budete vyléčen.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Kvasinky na kůži

Kvasinková nákaza se na kůži projevuje hlavně obtěžujícím svěděním. Povrch kůže je bělavý a často šupinatý nebo se tvoří malé puchýřky.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

A kvasinkové infekce svědčí o oslabené imunitě, takže by tady mohl i dobře pomoci wobenzym jako podpůrná léčba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Ano, oslabená imunnita dává prostor celé řadě onemocnění a wobenzym je na podporu imunity skvělý. Kvasinky ovšem mohou být úzce spjaté se stresem a s překyseleným organismem.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Kvasinky na žaludu

Kvasinková infekce způsobí, že penis je zarudlý, svědí, pálí a může být dokonce i pokrytý puchýřky. Chronickou kandidózou trpí čtvrtina mužů. Jedná se o systémové onemocnění, což znamená, že je postiženo celé tělo, nejenom pohlavní orgány, a tak je potřeba přistupovat i k léčbě – systémově. Kvasinky mohou přejít v nespecifickou uretritidu (zánět močové trubice) s bolestivým močením.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Diskuze

V diskuzi JAK UDRŽET OLIVOVÝ OLEJ V PUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Plivka.

Škoda že to nedokážu, zvedá se mi z toho žaludek, nejde to :(

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak udržet olivový olej v puse

Lze aplikovat Clotrimazol do úst?

Mykóza v ústech se léčí antimykotiky, konkrétně léčivy jako nystatin, ketokonazol nebo fluknazol. Ústní dutina se může vyplachovat zředěným roztokem peroxidu vodíku, genciánovou violetí a roztokem chlorhexidinu. Na mykózy kůže se používají obvykle lokální antimykotika ve formě roztoků nebo zásypů (například Lamisil nebo Canesten). Při rozsáhlejších mykózách se užívají perorální antimykotika.

CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1%

Clotrimazol AL spray 1% je širokospektré antimykotikum (přípravek určený k léčbě mykotických, plísňových či kvasinkových, infekcí) u dospělých. Na doporučení lékaře lze přípravek použít i u dětí od 2 let. [1]

Clotrimazol AL spray 1% se používá k léčbě kožních a slizničních infekcí (mykóza v puse), které jsou způsobeny kvasinkami, plísněmi a některými bakteriemi. Mykózu v ústech lze po konzultaci s lékařem řešit i tímto prostředkem, a to pomocí vatových tyčinek nastříkaných tímto roztokem 2krát až 3krát denně. Maximální délka léčby je 3–4 týdny. Pokud se obtíže nezlepší do 14 dnů nebo se zhorší, poraďte se s lékařem.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Fotografie aftu

Zde je několik fotografií aftu: Afty foto.

Zdroj: Afty v puse

Diskuze

V diskuzi CO NA AFTY V PUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linda.

Hodně trpím na afty v puse, proti bolesti a k rychlejšímu zahojení aft mi pomáhá čerstvý hřebíček nebo silný odvar ze šalvěje. Když ale nepomůže ani to nebo už nemůžu hřebíček a šalvěj ani vidět, koupím si Tantum Verde a kloktám nebo přímo potírám afty roztokem. Nic dalšího mi ještě nepomohlo, ani ty přípravky co mají afty pokrýt filmem aby se rychleji hojili.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Toncek.

Zdravim, na afty v puse pouzivam jako vyplachovadlo ust slivovici. Popripade namocit varivou tycinku do slivovice a afty potrit. Vyplachovani slivovici je bolestive, ale mne velice pomohlo snad to nekomu pomuze.

Zdroj: diskuze Co na afty v puse

Kvasinky v krku

Kvasinky milují vlhká a teplá místa (jako jsou například ústa, podpaží nebo genitálie) a ideální potravou jsou pro ně cukry, které jsou v typickém jídelníčku jednadvacátého století zastoupeny v hojné míře. Pokud je kvasinková infekce způsobena oslabeným imunitním systémem, typicky se objeví nejprve v ústech a bude mít podobu bílých skvrn, bude vás bolet polykání a poměrně nepříjemnou záležitostí se stane příjem potravy celkově.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Afty v ústech

Afty v puse jsou sice malé (většinou do 5 mm) defekty, ale o to více bolí. Zpravidla se rychle objeví a zmizí po jednom až třech týdnech. Někdo je na afty náchylný, jiný se s nimi nesetká po celý život. Jestliže máte oslabenou obranyschopnost organismu, mohou se u vás afty objevovat pravidelně. Když vás postihují častěji než třikrát do roka, navštivte lékaře, který vás vyšetří.

Zdroj: Afty – příčina a léčba

Diskuze

V diskuzi BOLEST JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislava Mašková.

Dobrý den,
mám zvětšená játra a bolí mi při zmačknutí břicha, Mám divnou chuť v puse. Děkuji za radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest jater

Kde se v ústech vyskytují?

Afty se nevytvoří na kterémkoliv místě v dutině ústní, ale pouze tam, kde sliznice není na povrchu takzvaně keratinizována. To znamená, že je nikdy nenajdeme na tvrdém patře a dásních. Afty nacházíme častěji v přední části úst (ve „vestibulu“), na hranách a spodině jazyka. Méně se afty vyskytují na patrových obloucích, měkkém patře a mandlích.

Zdroj: Afty v puse

Diskuze

V diskuzi AFTY A KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den. Trpím afty už 10 let.Je to vyčerpávající a nekonečné.Jsem podle zjištění odborníků alergik se specifikovanými alergeny.Přestože zubní lékařka používá materiály,které jsou pro mne vhodné, afty se stále objevují.Mohou být kvasinky příčinou neustálého výskytu. Po vyšetření (stěry v ústech) bylo zjištěno, že se vyskytují v normě.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Afty a kvasinky

Fotografie

Zde naleznete fotografie zachycující kvasinky u miminek.

Zde naleznete fotografie zobrazující svrab u miminek.

Zdroj: Kvasinky u miminek versus svrab

Prevence mykózy u dětí

Při kojení dodržujte hygienu, před a po kojení si umyjte ruce. Pokud jsou vaše bradavky popraskané nebo červené, použijte pečující masti a krémy určené na tyto potíže. V případě závažnějších prsních ragád používejte kloboučky na ochranu bradavek.

Pokud kojíte, omezte příjem cukru. Pokud jste již kvasinkovou infekci měli, vyzkoušejte protikvasinkovou dietu.

Vyvářejte dudlíky a láhve. Kvasinky odstraní 10minutový var při teplotě 100 stupňů. Dudlíky a láhve pravidelně měňte.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Jaké obtíže vyvolávají?

Výskyt aft je doprovázen výraznou a nepříjemnou bolestivostí – zejména při jídle, ale i mluvení. Spontánní klidové bolesti jsou vzácnější. Pacienti, kteří trpí tvorbou aft opakovaně, jsou již na základě předchozích zkušeností schopni předem říci, kde se afta vytvoří. Vyskytují se u nich takzvané prodromální příznaky v podobě pálení, tlaku, sliznice se jim zdá v daném místě oteklá a při dotyku citlivá. Jejich předpověď se velice často vyplní do 1–3 dnů. Bolest aft se zhoršuje kontaktem se slaným, kyselým nebo kořeněným jídlem.

Zdroj: Afty v puse

Příznaky kvasinkové infekce ve vlasech

  • padání vlasů
  • tvorba lupů
  • suchá nebo naopak mastná pokožka hlavy

Zdroj: Kvasinky ve vlasech

Kvasinky v ústech

Bílý povlak v puse může být způsobený kvasinkami. Kvasinková infekce je poměrně častá infekce vyvolaná kvasinkami rodu Candida. Za normálních okolností jsou kvasinky součástí obvyklé flóry v trávicím traktu a genitálu, ojediněle na kůži. V přítomnosti predispozičních faktorů se mohou výrazně pomnožit a vyvolat nejrůznější projevy. Kvasinková infekce způsobuje na jazyku bílé pupínky, které mohou být známkou plísňové infekce. Kvasinková infekce je rovněž známá jako afty nebo jako kandidóza, která je způsobena přímo plísní Candida albicans. Předtím než se objeví bílé pupínky na jazyku, dochází obvykle k jeho otoku a bolesti. Léčba se řídí lokalizací infekce, jejím rozsahem a přidruženými rizikovými faktory. Základem úspěšné léčby je dodržování režimových opatření a cílené odstranění kvasinek antimykotiky, která zabrání růstu a množení kvasinek. Při orální kandidóze se aplikují lokální prostředky ve formě sprejů a roztoků.

Mykóza u dětí je nepříjemné onemocnění způsobené plísní zvanou Candida. Mezi kvasinkové infekce patří moučnivka a plenková dermatitida. Moučnivka postihuje hlavně novorozence a kojence (viz výše). Moučnivka se například u dětí projeví po porodu, jestliže jejich matka měla vaginální kvasinkovou infekci, dále při kojení z matčiných prsů, při léčbě antibiotiky či u dětí s poruchami imunitního systému. Plenková dermatitida se vyskytuje v místech zakrytých plenkami. Častou příčinou je nadměrná vlhkost způsobená močí a potem pod plenkami. Moučnivka se léčí protiplísňovými léky v tekuté formě, které se vtírají dítěti do úst smotkem vaty nebo čistým prstem. Starším dětem je možné podávat lék na lžíci; dítě si jím vypláchne ústa a vyplivne ho. Plenková dermatitida se léčí protiplísňovými léky ve formě masti nebo roztoku, které se nanášejí na postižená místa. Poševní kvasinková infekce se obecně léčí protiplísňovou mastí nebo čípky, které se zavádějí do pochvy. Léčená infekce by měla po několika dnech odeznít, může se však vracet.

Zdroj: Červené pupínky v ústech

Kvasinková infekce pokožky hlavy

Kvasinková infekce pokožky hlavy je kvasinková infekce na kůži hlavy. Kvasinková infekce kůže se nazývá kandidóza. Kandidóza je plísňová infekce, která se může vyvinout téměř kdekoli ve vašem těle nebo na něm. Kvasinka zvaná Candida způsobuje kandidózu. Kvasinky jsou druh houby.

Vaše pokožka má přirozeně mnoho druhů plísní, které na ní žijí, včetně kvasinek, jako je Candida. To je normální a zdravým lidem to obvykle nezpůsobuje žádné problémy. Ale když má Candida možnost se přemnožit, může se zarýt pod povrch vaší kůže a to může způsobit kožní infekci.

Zdroj: Šampon na kvasinky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP