Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

KUKIDENT PASTA

OBSAH

Domácí lepidlo na zuby

Pokud se vám stane nehoda a vypadne nebo se zlomí zub na dočasné nebo trvalé zubní náhradě, tak vám pomůže lepidlo Protefix prášek nebo Kukident pasta. Vhodný je také Kavitan Cem, který je určený přímo na ulomené zuby. Na internetu jej koupíte cca za 1 000 Kč. Jen pozor, ať zub dobře přimáčknete.

Protefix prášek: Je extra silný fixační prášek, který dočasně poslouží při defektu zubní náhrady.

Kukident pasta: Má pružný a zároveň těsnicí účinek. Zároveň je bez přidaných barviv a chutí, a proto má neutrální chuť.

Kavitan Cem: Díky výjimečné gelové konzistenci a neobvykle silné adhezi k tvrdým zubním tkáním je Kavitan Cem první volbou při cementování. Je to ideální materiál k fixaci korunek a můstků, inlejí a onlejí s kovovou bází. Vynikající vlastnosti tohoto materiálu oceníte rovněž při upevňování ortodontických zámků a kroužků.

NIKDY nepoužívejte vteřinová lepidla. Takto například dopadla paní, která si zuby lepila sama doma vteřinovým lepidlem: 48letá žena z Manchesteru chtěla mít své zuby v pořádku, ale bála se zubaře. Vypadlé zuby si začala spravovat sama. Vzala vteřinové lepidlo a zub nalepila na místo, odkud vypadl. Tuto „péči“ dělala deset let, agresivní látky v lepidle jí však téměř zničily horní čelist, a to více než 90 procent kosti. Žena musela za záchranu své čelisti dát všechny své úspory. Lékaři jí museli všechny zbylé zuby odstranit a následně použít titanové čepy.

Zdroj: Lepidlo na zubní náhradu

Diskuze

V diskuzi ČÍM ZALEPIT KORUNKU ZUBU CO VYPADLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan stránský.

nepůjdu k zubaři, protože on mne nevezme, nebo tam budu čekat jako trubka. zalepitnapř. kukident, nebo dentemp?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čím zalepit korunku zubu co vypadla

Prodej a cena

Zde můžete vidět cenu fixačního prášku.

Zdroj: Kukident - prášek

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Laskonka.

Jen ještě dodávám, že pasta chytla barvu světlého, průhledného jantaru, takového toho do světlounce žluta, ani přídech oranžové, natožpak hnědé tam nebyl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Zdravím :) Zkoušela jsem podle návodu cukrovou pastu a nevím, kde sem co udělala špatně, ale nepovedlo se... uvařila jsem podle návodu do světle zlatova, přelila do misky, nechala vychladnout. Mám problém s tou hmotou, když jsem ji pak ohřála, byla taková, že když jsem ji začla zpracovávat, tuhá ( i když jsem přidala vodu) až nakonec jakoby zesklovatěla a byla nepoužitelná, prostě tvrdá. Nevím čím to je, zkoušela jsem 2x a pokaždé to bylo úplně stejné :( Díky za všechny rady ;)

Zdroj: diskuze Cukrová pasta návod

Na očištěnou a suchou protézu naneste na 3–4 místa v tenkém proužku lepidlo, poté nasaďte protézu do úst, zkousněte na pár vteřin a vyčkejte ještě asi 5 minut, než začnete jíst a pít. Účinek vydrží až 12 hodin.

Lepicí pasta se neaplikuje přímo na dásně, vždy na protézu, zbytky lepidla odstraníte kouskem hadříku s olejíčkem, tubu udržujte v suchu, jelikož kontakt s vlhkostí by mohl zalepit uzávěr a tuba by nešla otevřít.

Čisticí tablety Kukident jsou určeny k čištění celkových zubních náhrad a částečných, snímatelných náhrad. Díky svému složení s aktivními kyselými látkami účinně odstraní 99,9 % bakterií.

O tom, zda je lepší prášek, nebo krém, si musí rozhodnout uživatel sám. Každému vyhovuje něco jiného. Tudíž rozhodování je opravdu individuální. Obecně lze říci, že uživatelé upřednostňují k fixaci zubních náhrad spíše krémy.

Zdroj: Kukident - prášek

Diskuze

V diskuzi PASTA A ROUPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Neznam22.

Funguje aj na to zubní pasta? Diky za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pasta a roupy

Je lepší prášek, nebo krém?

Fixační krém Kukident – Nejsilnější fixace (40 g) je pružný a zároveň poskytuje vynikající těsnicí účinek proti nežádoucímu vniknutí jídel pod náhradu a také pro pohodlné nošení. Zároveň je bez přidaných barviv a příchutí, a proto má neutrální chuť. Působí rychle a dlouhodobě, nabízí až o 45 % dlouhodobější fixaci. Aplikace je jednoduchá a přesná díky extra tenké špičce.

Zdroj: Kukident - prášek

Lze použít Kukident lepidlo

Na lepení můstků a korunek se používá speciální cementové lepidlo. Kukident poskytuje pružný a zároveň těsnicí účinek proti nežádoucímu vniknutí jídel pod náhradu a také pro pohodlné nošení. Zároveň je bez přidaných barviv a chutí, a proto má neutrální chuť. A je určen pouze pro celkové protézy. Nelepí, pouze utěsňuje prostor mezi dásní, patrem a celkovou zubní protézou. Je obdobou fixačního krému na celkové protézy Corega a zabraňuje vniknutí části potravy pod protézu, kdy vznikají otlaky.

Zdroj: Lepidlo na zubní můstek

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ PASTA A OPARY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tibir.

Spolehlivě vyzkoušení mám na doporučení Evy,starší kámošky potření oparu zubní pastou před spaním.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zubní pasta a opary

Zubní pasta Curasept

Zubní pasta vhodná při obtížné nebo těžko proveditelné mechanické hygieně v případě ortodontického, protetického nebo parodontálního léčení. Zubní pasta Curasept působí antibakteriálně, zastavuje tvorbu plaku, remineralizuje zubní sklovinu. Zubní pasta Curasept ADS 705 je určena pro dlouhodobé použití. Obsahuje 0,05 % chlorhexidinu a 0,05 % fluoridu sodného. Neobsahuje SLS a má velmi nízkou abrazivitu. Doporučujeme kombinovat s ústní vodou Curasept a jemným kartáčkem Curaprox CS 5460.

Zdroj: Curasept

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN PASTA KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Szurmanová.

kde je možno koupit pastu a za jakou cenu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ivermektin pasta koupit

Adstringentní retrakční pasta

Adstringentní retrakční pasta se používá v oblasti dentálního otiskování. Inovativní retrakční pasta je jednoduchým a efektivním prostředkem gingivální retrakce. Pasta je určena pro dočasnou krčkovou výplň a vysušení sulku, a to pro otiskování či pro preparace tříd II a V. Pasta zaručí čistý, suchý sulkus a silný hemostatický účinek. Má hygienické dávkování kapslemi pro jednorázové použití s extra tenkou koncovkou pro snadný vstup do sulku. Jedná se o pohodlnou a časově úspornou proceduru, která je o 50 % rychlejší než použití retrakčních vláken. Tato metoda má snadné použití, jednoduchý aplikační systém a dostatečnou efektivitu.

Zde můžete vidět, jak vypadá adstringentní retrakční pasta.

Zdroj: Adstringentní přípravky

Diskuze

V diskuzi CITRÓNOVÁ ŠŤÁVA NA ZUBY - NE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Pasta z citrónové šťávy a soli Vám dokonale sežere zubní sklovinu. Mluvím z vlastní zkušenosti.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zubařka.

Na pravidelnou a dlouhodobou péči o zuby určitě NE!!! Ale na mimořádné přírodní bělení zubů a narušení zubního kamene ANO!!! Pochybuji, že by to někdo vydržel používat na každodenní čištění zubů, je to nechutné. Doporučuji používat citron se solí jen nárazově a krátkodobě.

Zdroj: diskuze Citrónová šťáva na zuby - NE!!!

Cukrová pasta

Cukrovou pastu můžete nejlépe použít na depilaci (odstranění) chloupků na nohou. Zde je návod, jak se cukrová pasta připravuje levně doma. Potřeba na to bude bílý cukr, čerstvě vymačkaná citronová šťáva a čistá voda.

Budete potřebovat:

  • 9 odměrek bílého cukru,
  • 2 odměrky vody,
  • 2 odměrky citronové šťávy.

Zdroj: Cukrová pasta, návod na její výrobu

Poradna

V naší poradně s názvem CUKROVÁ PASTA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ter.

Kolik je jedna odměrka? Moc prosím odpovězte co nejdřív :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jak je velká odměrka? Může být velká jak chceš, ale musí být u všech ingrediencí stejně velká! Řekněme například malé štamprle (25 ml) by bylo vhodné jako odměrka. Napiš pak jak se ti to povedlo :-)

Zdroj: diskuze Cukrová pasta návod

Zinková pasta – videorecept

Tady je k dispozici videonávod na přípravu zinkové pasty doma.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

nefunguje... nevim kde ste to vzali že tohle může depilovat... zkoušela sem to, přesně podle návodu a měla sem to řidké .. a ani se to nenalepilo na chloupky... :/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cukrová pasta

Doporučené produkty

Pasty:

  • Caniverm pasta
  • Banmint Pasta
Spot-on:
  • Profender spot-on kočka (je na kůži, ale účinkuje i na vnitřní parazity)
Tablety:
  • Milbemax 16/40mg pro kočky 2tbl
  • Caniverm tablety
  • Cestal cat
  • Drontal pro kočky 2tb

Zdroj: Odčervování koček

Zinková mast - použití

Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění - odření. Zklidňuje a kryje plně propuklé opary - herpes simplex. Obecně se dá říci, že zinková pasta - mast je vhodná na mechanicky poškozenou - odřenou pokožku a na opary.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Domácí bělící pasta na zuby

Dáte 2 nebo 3 lžičky peroxidu vodíku do jedlé sody, čímž vám vznikne pasta. Chvíli to trvá, protože se to musíte nejdříve naučit, takže způsob pokus omyl. Ujistěte se, zda je to stejná konzistence jakou má zubní pasta. Pokud chcete, můžete přidat trochu máty nebo tresti či aroma určené k aromatizaci nebo dokonce i malý kousek zubní pasty. Záleží na vás, jestli si budete chtít upravit chuť, pro lepší použití.

Zdroj: Domácí bělení zubů

Průběh depilace

Cukrová pasta se nejprve ohřeje ve vodní lázni na teplotu, která je srovnatelná s teplotou těla. Poté se pasta nanese na depilované místo proti směru růstu chloupků, aby se zajistilo, že pasta přilne dokonale na všechny chloupky. Následná depilace probíhá již šetrně po směru růstu chloupků, chloupky se tak nepřetrhnou, pokožka není mechanicky poškozena a samotná depilace není tak bolestivá. Depilace cukrovou pastou je velmi vhodná pro citlivé oblasti obličeje nebo intimní partie.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Zinková pasta – recept

Budete potřebovat:

  • oxid zinečnatý
  • olej (dle libosti) pupalkový, mandlový...
  • lanolin
  • palmový tuk

Nejdříve důkladně rozetřeme oxid zinečnatý s olejem a vytvoříme olejovou suspenzi. Pak rozehřejeme lanolin a palmový tuk a v tekutém stavu je dobře promícháme a udržujeme teplé – tekuté. Do větší misky nalijeme připravenou olejovou suspenzi a přidáme tuk se zinkem. Ponorným mixérem vše rozmícháme, pak vložíme nádobu do misky se studenou vodou a mícháme až do vychladnutí.

Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění – odření. Zklidňuje a kryje plně rozvinuté opary (herpes simplex). Obecně se dá říci, že zinková pasta/mast je nejvhodnější právě na mechanicky poškozenou, odřenou pokožku a na opary.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Depilace cukrovou pastou

Depilační cukrová pasta svým 100% přírodním složením bez obsahu chemických barviv, konzervantů a alergenů vyhovuje všem typům pokožky a má výborné regenerační účinky.

  • cukrová pasta nepůsobí na kůži tak invazivně jako depilační vosk
  • chloupky jsou odstraňovány vždy po směru růstu, a tak nedochází k poranění kůže
  • výsledný efekt je okamžitý a vydrží až 6 týdnů
  • pokožka je po ošetření hladká a bez podráždění
  • chloupky po depilaci cukrovou pastou postupně slábnou a nezarůstají
  • opakovaným depilováním chloupky po čase mizí úplně
  • pasta je hygienická, během ošetření se nepoužívají žádné pomůcky a nástroje

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP