Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

KRÁTKÝ STŘIH PRO ŘÍDKÉ VLASY

OBSAH

Účesy pro krátký střih vlasů – foto

Zde jsou vidět fotografie s účesy vhodnými pro krátké vlasy.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Řídké vlasy – foto

Tady je možné vidět fotografie řídkých vlasů.

Zdroj: Řídké vlasy

Diskuze

V diskuzi ŘÍDKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Pro z huštění řídkých vlasů používám přípravek Caboki a je docela spokojenost dělají ho v různých odstínech caboki.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Řídké vlasy

Muži s jemnými vlasy

Důležitý je střih. Delší vlasy mohou jemné vlasy zatížit, takže ideální volbou je kratší střih vlasů. Kratší střih poskytuje vlasům možnost získat větší objem. Muži mohou používat například zahušťovací šampony nebo kondicionéry, které dodávají jemným vlasům větší hustotu a podporu. Naopak největší chybou, kterou můžete udělat, je používání stylingových přípravků. Stylingové produkty se nedoporučují proto, že přidávají vlasům na váze a vlasy vypadají zplihle. Jemné vlasy mají mnoho problémů, ale se správným účesem a stylingovými výrobky můžete dosáhnout plnějšího, silnějšího a zdravějšího vzhledu.

Muži s jemnými vlasy – foto

Zde jsou fotografie, na kterých jsou vidět muži s jemnými vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi PORADTĚ PADÁNÍ VLASU PŘI MENOPAUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Jako jediný se mi osvědčil Reneval neo, který jsem dostala od kamarádky. Nejen že zastavil moje padání vlasů, ale byla jsem překvapená že po měsíci pravidelného užívání mi pomalu začaly růst vlasy nové. Sice je malinko dražší, ale za ten výsledek to rozhodně stojí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Klára.

A co těhotné? Ty ho taky můžou užívat? Ptám se, protože jsem v 7 měsíci a padání vlasů v těhotenství se moc bojím. Už tak mám vlasy řidké jako rákostníček :-(

Zdroj: diskuze Poradtě padání vlasu při menopauze

Střihy pro krepaté vlasy

U krepatých vlasů je zpravidla nejlepší volbou takzvaný tupý střih. V každém případě by se profesionální kadeřník, kterému svěříte své vlasy, měl vyhnout efilačním nůžkám na prostříhávání vlasů a břitvám holicích strojků. Efilační nůžky a břity holicího strojku totiž drtí konce vlasů, které pak mají tendenci třepit se a také krepatět.

Zde můžete vidět střihy pro krepaté vlasy.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Diskuze

V diskuzi NA VYPADÁVÁNÍ NIC NEPOMÁHÁ... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KlaHla.

Já už jsem k jakýmkoliv přpravkům proti vypadávání, ať už přírodním nebo hormonálním spekptická. Snažím se vylepšit svoje řídké vlasy, které zeřídly po těhotenství a už nikdy nebyly tak husté jako předtím, téměř celý život. Nic mi nikdy nepomohlo. Teď se ve stáří přidává je ště přirozené vypadávání a řídnutí, takže je to horší a horší...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na vypadávání nic nepomáhá...

Mikádo pro jemné vlasy

Dobře prostříhané mikádo u jemných vlasů nemusíte dokonce ani nijak obzvlášť upravovat. Naopak, trocha rozevláté ležérnosti je namístě. Samozřejmě že ideálním řešením pro jemné vlasy je krátký sestřih mikáda, se kterým si můžete naplno užít rozstřikování gelů ve spreji, lesků a různých fixátorů. U tohoto typu vlasů je efektní využití čelenek v kombinaci s tupírováním. Dávejte si ale pozor na použitý materiál a barevnost. Padesátiletá dáma s křiklavě růžovým proužkem ve vlasech vzbuzuje spíš soucitný úsměv.

Zdroj: Mikádo

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Střih pro jemné vlasy

Jemným vlasům nesvědčí přílišná délka. Už vlasy delší než 15 centimetrů začínají mít problém, jak udržet svou váhu a zachovat si objem. Ideální jsou proto tupé sestřihy, které by neměly být delší než po ramena. Konce vlasů je vhodné prostříhat, čímž jednak odstraníme roztřepené konečky, ale hlavně vlasům podstatně ulehčíme. Účesy pro jemné a řídké vlasy musí být vzdušné a hravé. Vhodné je také častěji měnit pěšinku, vlasy tak lépe drží od hlavy. Jemným vlasům může pomoci i slabá trvalá, zde je problém s odrosty, případně vhodně zvolená barva. Nejlepší jsou v tomto případě světlé melíry, které účes opticky zvětší a „nadýchají“.

Jemným vlasům svědčí stupňovité střihy, které zajišťují delší udržení účesu. Vhodné jsou i kratší účesy, kdy vlasy nejsou zatíženy délkou. Naopak mikáda a typy účesů, které si vyžadují pro dobrý efekt i objem, nejsou příliš vhodné. Účes, jak již bylo napsáno, je možné oživit i jemnou ofinou, která se snadno udržuje.

Vhodný střih a časté mytí šampónem jsou pro jemné vlasy opravdu důležité. Na trhu jsou také přípravky, které vlasy mírně zpevní. Aplikují se na mokré vlasy těsně po umytí vlasů. Přípravky se silným účinkem nejsou příliš vhodné, neboť vlasy zbytečně zatíží. Pokud se při finální úpravě účesu neobejdete bez stylingových přípravků, použijte je raději pouze na konečky. Lak zvolte takový, který lze z vlasů vyčesat, a tudíž je nezatíží a nevytvoří zplihlé vlasy. Tupírování se zdá být pro jemné vlasy ideální, protože díky jemu nabude účes na objemu. Jenže opak je pravdou, častým tupírováním se poškozuje struktura vlasu, a ten se stává ještě jemnějším a vytváří dojem malého množství vlasů.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Řídké vlasy

Mnoho z nás zná ten pocit, když si najednou při pohledu do zrcadla najde prosvítající místa ve vlasech. Napadne nás hned několik otázek, dostaví se pocit frustrace a vnitřní neklid nám umí někdy pokazit celý den. V první řadě netřeba zoufat, mnoho případů řídkých vlasů představuje jen dočasné následky některých příčin, které padání vlasů vyvolaly a po jejichž odstranění můžete opět zažít ten skvělý pocit ze zdravých a hustých vlasů. Stačí se jen zamyslet a krok za krokem hledat právě tu vaši příčinu. Je třeba se seznámit se všemi možnými příčinami, které padání vlasů a řídké vlasy způsobují. Je jich mnoho a někdy si ani lékaři nevědí rady, co přesně řídké vlasy způsobuje, je proto důležité dodržet 2 kroky: začněte zkoumat sami sebe a testujte se.

Zamyslete se, jaký životní styl vedete, jak se stravujete, kdy jste poprvé zjistili, že vám vlasy řídnou, jaká je predispozice vaší genetiky ohledně padání vlasů (otec, dědeček, matka, babička), jaké jsou výsledky vašich krevních testů, kdy jste naposledy překonali nemoc, jakou hormonální změnou procházíte a mnoho dalších a dalších dotazů je nezbytné klást si při hledání příčiny řídnutí vlasů. Jakmile přijdete byť jen na náznak určité příčiny, odstraňte ji a pozorujte změny.

Zdroj: Řídké vlasy

Diskuze

V diskuzi PESTOVANI KATALPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Holcova.

Dobry den,rada bych se zeptala,jestli se katalpě muže uplně zastřihnout koruna, třeba jako u vrby. Potřebovala bych ji zmenšit,každym rokem ji prostrihavam a už je moc veliká na to jak ma kratky kmen.
Děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milča.

Katalpu zkraťte jak potřebujete. Řez katalpy se provádí v dubnu.

Zdroj: diskuze Pestovani katalpy

Péče o řídké vlasy

Krásné husté vlasy potrhují ženskou i mužskou krásu. Nelze se divit, že ve chvíli, kdy naše pýcha začne řídnout, začneme se stresovat. Péče o řídké vlasy spočívá v jejich barvení, použití produktů na zahuštění vlasů, použití šamponů a kondicionérů pro řídké vlasy, hledání možných způsobů úpravy vlasů a podobně.

Barvení vlasů: Pokud jste zdědili sklon k padání vlasů, budete mít pravděpodobně celkově zdravé vlasy. Proto můžete těžit z trvalého nebo polopermanentního barvení, které dodá vlasům vizuální hustotu a objem. Je známé, že některé léky mohou oslabit vaše vlasy, přimět je, aby padaly. V tomto případě je také dobré polopermanentní barvení, protože neobsahuje čpavek nebo peroxid. Nepoškodí vlasy, ale zahustí je. Pokud jsou vaše vlasy jemné, polopermanentní nebo permanentní barva je rovněž v pořádku, a to tak dlouho, dokud je aplikována profesionálně. Barvené vlasy se mohou snadno unavit zejména při drastických změnách odstínů či častějším barvení, to pak vlasy poškozuje a způsobuje jejich další vypadávání a řídnutí.

Produkty na zahuštění vlasů: Při výběru správného zahušťovače vlasů je důležité zaměřit se na obsah látek v nabízených produktech. Mnohé vlasové přípravky určené k zahuštění vlasů totiž obsahují nevhodné chemikálie, například parafín. To není pro vlasy dobré a způsobuje to lámání vlasů a jejich následnou únavu a padání.

Šampon a kondicionér pro řídké vlasy: Pokud chcete chránit své vlasy, je nejlepší použít šampon pouze tehdy, když jsou vlasy špinavé. Protože se jemné vlasy znečistí rychleji, potřebují šampon častěji, ale pravdou je, že se jemné vlasy snadněji zlomí. Z tohoto důvodu je důležité používat pro jemné a řídké vlasy kvalitní šampon a kondicionér. Pozorně si proto v lékárně či u profesionála přečtěte složení a určitě se vyhněte takovým chemikáliím, jako jsou sulfát a parabeny.

Najděte si vhodný způsob úpravy vlasů: Sušení pomocí fénu by neměl být problém, i když máte řídké vlasy, avšak buďte velmi opatrní, jak vysokou teplotu použijete přímo na vlasy. Žehličky a kulmy nedoporučujeme, mohou vlasy poškodit.

Přemýšlejte o trvalé: Trvalá může pomoci řídkým vlasům získat vizuální objem a hustotu, ale vlasy musí být zdravé, ne suché nebo křehké. Doporučuje se pouze mírně zvlnění, protože přehnané kadeře vlasy mohou poškodit. Vzhledem k tomu, že při vytváření trvalé se používají i chemikálie (tužidla), měla by být až ta poslední možnost pro lidi s řídkými vlasy. I zde platí pravidlo: jen profesionální úprava.

Zdroj: Řídké vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petina.

Vlasy prodlužují i na pobočce vlasy-levne. Nechám si je u nich prodloužit metodou Tape.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratin na vlasy

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Nejvíce využívám prodloužení v léět, kdy chci mít suprové vlasy. Takže taky padla volba na vlasy-levne, protože dodávají do druhého dne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sára.

Já si většinou prodlužuji vlasy na společenské události. Takže si určitě pořídím Clip in u www.vlasy-levne.cz.

Zdroj: diskuze Vlasy

Trvalá ondulace

Dříve se pro dodání objemu doporučovala trvalá ondulace. Ta ovšem vlasy poměrně zatíží a naruší. Hlavně při odrostech jsou pak vlasy zplihlé u kořínků a celkový efekt nepůsobí příjemně.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Chemlonové vlasy

Slabé chemlonové vlasy jsou typickým příznakem, když se vlasy barví neodborně nebo příliš často. V tomto případě již došlo k přeskládání kolagenové struktury vlasů, která již není rovná, jako dříve, ale různě kostrbatá. To pak vede k častému cuchání vlasů, také k lámání vlasů a k třepení konečků, což obecně identifikujeme jako chemlonové vlasy.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Tekuté vlasy ve spreji

Tekuté krystaly jsou považovány za vzácného spojence krásy vašich vlasů díky svým změkčujícím a vyživujícím vlastnostem, které dodávají vlasům výjimečný lesk a lehkost – proto se jim také říká TEKUTÉ VLASY. Aktivní složky: CERAMIDY A2. Tato aktivní složka, která je přirozeně zastoupená ve vlasech, proniká do vlasového vlákna a zevnitř ho posiluje, výrazně jej hydratuje a zvláčňuje a usnadňuje jeho rozčesávání. LNĚNÉ SEMÍNKO: Díky svému vysokému bodu lomu světla tato složka vydává a odráží světlo a dodává vlasům neobyčejný lesk a záři. Tekuté krystaly se lněným semínkem výborně opravují roztřepené konečky a zabraňují jejich opětovné tvorbě. Nezanechávají mastné zbytky ve vlasech a propůjčují všem typům vlasů okamžitý lesk.

Zdroj: Řídké vlasy

Masky na růst vlasů

„Zelené hormony” aneb Síla rostlin v boji proti vypadávání vlasů. Laboratoře společnosti Dr. Wolff vyvinuly a patentovaly nový fyto-kofeinový komplex speciálně určený na vypadávání vlasů u žen po menopauze, který obsahuje kofein, zinek a niacin, stejně jako kombinaci účinných látek z fytoflavonoidů sóji a ploštičníku hroznovitého (Cimicifuga).

Sladký banán – máte křehké a lámavé vlasy se sklonem k vypadávání? Nevadí, můžete jim pomoct! Stačí oloupat obyčejný banán, rozetřít ho v misce vidličkou, popřípadě rozmixovat a nanést na mokré vlasy směrem od kořínků až ke konečkům. Vlasy můžeme zabalit do fólie a ručníku. Vyživující masku nechejte působit 20 minut a potom pomalu opláchněte proudem vlažné vody. Dostat banánovou masku z vlasů pryč není nic lehkého, chce to trpělivost a trošku víc času. Hlavně vlasy promyjte dokonale, ať se vám nestane, že ještě druhý den budete vybírat banánové kousíčky, které ve vlasech uvízly.

Zdroj: Řídké vlasy

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Jemné vlasy

Jde o vlas, jehož průměr na řezu je mnohem menší než u vlasu průměrného, běžného či chcete-li normálního (existuje-li takový). Díky této tenkosti jsou jemné vlasy mnohem křehčí a náchylnější k lámavosti, vysušování, trhání či třepení. Je to také důvod, proč vlasy plihnou a culík za gumičkou místo ladného oblouku mrtvě visí – vlasy postrádají hmotu působící jako „výztuha“.

Zdroj: Jemné vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP