Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

KRÁTKÁ MIKÁDA

OBSAH

Obrázky nejmodernějších mikád

Teoretické povídání o tom, jak vypadá mikádo, je jedna věc, zajímavější jsou však mnohdy názorné ukázky. Zde se tedy můžete podívat na ta nejmodernější mikáda alias bob frisur französisch.

Zdroj: Francouzské mikádo

Poradna

V naší poradně s názvem LAPAROSKOPICKÁ OPERACE ŽLUČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kropáčová Jana.

Jsem 4 dny po operaci žlučníku.4 vpichy přelepené lepenkou. Mohu si lepenky sundat a místa osprchovat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete. Krátká sprcha a mýdlo neublíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dieta po laparoskopické operaci žlučníku

Mikádo podle tvaru obličeje

Tvar obličeje je směrodatný pro ideální účes, který dokáže podtrhnout typ obličeje.

  • Oválný obličej: Oválný obličej je považován za ideál, sluší mu všechny účesy od krátkých střihů až po velmi dlouhé vlasy, a to platí i o struktuře vlasů. Ovšem ofině by se tento typ obličeje měl vyhnout, je škoda zakrývat jemné rysy.
  • Kulatý obličej: Dojem kulatosti lze minimalizovat rovnými dlouhými vlasy, které by měly zakrývat také část tváří; pěšinka je u tohoto obličeje tabu, stejně jako krátké, geometricky přesné střihy.
  • Hranatý obličej: Hranatý obličej potřebuje dodat jemnost, a té se dá docílit pomocí vlnitých vlasů. Podstatné je, aby vám účes zakrýval uši, což znamená, že vlasy sepnuté dozadu, vysoké culíky a drdoly nejsou vhodné, a to ani krátká mikáda.
  • Srdcovitý obličej: K srdcovitému obličeji se hodí vlnité vlasy, nadýchané ve spodní části obličeje. Dlouhé vlasy vám slušet nebudou, ale vlasy uhlazené dozadu nebo dlouhé ofiny ano.

Zdroj: Mikádo

Diskuze

V diskuzi CGA 800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

já už jsem sundal taky 2 kg, ale až po 8 dnech. každopádně se musim přiznat, že nedržím žádnou dietu. no uvidíme za měsíc, 8 dnů je přece jen krátká doba na nějaké výrazné výsledky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Serža.

Zdravim z Karlovych Varu. Ja tež užival ten produkt protože moje žena mi furt nadavala že mi roste pupek z vodki. Po 2 mesicach pupek zmizel :-)
Serža

Zdroj: diskuze CGA 800

Mikádo je ideálním účesem pro všechny

Mikádo nevyžaduje konkrétní strukturu vlasů. Senzační účes lze vytvořit i na vlasech velmi jemných. Také vlnité, nepříliš kudrnaté vlasy jsou pro nové hravé verze mikáda vhodné. Neposlušné vlasy a kadeřavé trvalé ondulace jsou známé tím, že se vymykají veškeré kontrole a velmi problematické jsou i pro tvorbu mikáda, zejména pro mikádo s vlasy nad čelem. Dva posledně jmenované typy vlasů jsou v podstatě jediným důvodem, proč byste mikádo zvolit neměla. Ženám s intenzivní trvalou ondulací se mikádo velmi pravděpodobně líbit nebude.

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Poradna

V naší poradně s názvem MILURIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kratka jana.

onemocnela sem a hned sem dostala milurit ale nikdo mi poradne nevysvetlil co dal.mam neco s krvi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Lék Milurit léčí nemoc zvanou dna. Při dně se z těla dostatečně rychle nevylučuje kyselina močová, která se pak hromadí v krvi a s ní se dostává například do kloubů, kde způsobuje bolestivé problémy. Kyselina močová vzniká jako odpadní látka při trávení potravy. Každá potravina vyprodukuje jiné množství kyseliny močové a proto rozlišujeme vhodné a nevhodné potraviny. Od dny Vám pomůže dieta a správná životospráva. Pomocí Miluritu dosáhnete rychleji úlevy neboť přímo brání vzniku kyseliny močové. Informace o tom, jak bojovat proti dně se dovíte ze zde uvedených článků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Milurit

Historie mikáda

Mikádo, někdy také nazývané bob, bylo prvním střihem vlasů, který nosily ženy, když se z módních důvodů zbavily svých dlouhých vlasů. Do 20. let dvacátého století si ženy sice také stříhaly vlasy, ale bylo to z jiných důvodů než módních.

Vlasy si na znamení odproštění se od marnivosti stříhaly jeptišky. Vlasy byly ženám stříhány jako trest za nevěru nebo prostituci. Jana z Arku si ostříhala vlasy, když se postavila do čela vojska. Vlasy byly stříhány ženám v dlouhodobé nemoci. Egyptské krasavice si hlavu dokonce holily a pak si nasazovaly paruky z dlouhých vlasů nebo paruky mikáda, stříhání vlasů a holení lebky prováděly nejspíš z hygienických důvodů.

Zdroj: Mikádo

Poradna

V naší poradně s názvem JSOU VHODNE UHLICITE KOUPELE PO KYRETÁŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislava Schusterova.

Prosim chtela jsem se zeptat ,mam objednane Podebrady a mam tam i uhlicite koupele.
Kyretaz mi byla provedena 16.2. a do Podebrad mam odjizdet 11.3. jestli to neni kratka doba,jelikoz nyni mam mit klidovy rezim 14 dni a potom jdu na kontrolu.
Dekuji Schusterova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Není to krátká doba, nebojte. Klidně do lázní jeďte a využijte všeho, co vám bude nabídnuto. V lázních budete pod dohledem lékaře a odborných zkušených pracovníků, kteří vám neudělají nic, co by vám ublížilo. Hezky si to užijte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jsou vhodne uhlicite koupele po kyretáži

Co je to francouzské mikádo

Základní střih je proveden tak, aby vlasy končily ve stejné délce a byly rovné. Od vzniku mikáda uběhlo mnoho času a za tu dobu se vytvořilo nespočet modifikací tohoto nadčasového účesu. Základy tomuto účesu položil kadeřník Vidal Sasoon. Účes se vyznačuje velkou kreativitou a obrovským prostorem k obměnám a inovacím.

Zdroj: Francouzské mikádo

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobry den me nevlastni dceri zjistily svrab(neziji s dcerou s nimi)a dostala masticku s tim ze ma byt doma do 27.12.a pry by mela byt uz v poradku.ja s mimi nebydlim a dcera by tam mela jed tak nevim jestli to neni kratka inkubacni doba.Nerada aby to dcera dostala taky a my taky.Dekuji za odpoved

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svrab

Mikádo podkova

O proslavení střihu mikáda ve tvaru podkovy se postaraly dvě celebrity, a to Victoria Beckham a Rihanna. Obě nosily svého času toto mikádo střižené tak, že vlasy rámující tvář byly delší než ty na krku. Přestože obě krásky již tento styl opustily a nechaly se ostříhat nakrátko, podkova je stále oblíbeným a slušivým účesem. Z pohledu mužů působí mikádo sexy. Vzadu odhalená šíje je pro muže erotogenním signálem.

Zdroj: Francouzské mikádo

Mikádo pro jemné vlasy

Dobře prostříhané mikádo u jemných vlasů nemusíte dokonce ani nijak obzvlášť upravovat. Naopak, trocha rozevláté ležérnosti je namístě. Samozřejmě že ideálním řešením pro jemné vlasy je krátký sestřih mikáda, se kterým si můžete naplno užít rozstřikování gelů ve spreji, lesků a různých fixátorů. U tohoto typu vlasů je efektní využití čelenek v kombinaci s tupírováním. Dávejte si ale pozor na použitý materiál a barevnost. Padesátiletá dáma s křiklavě růžovým proužkem ve vlasech vzbuzuje spíš soucitný úsměv.

Zdroj: Mikádo

Diskuze

V diskuzi OZAŘOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Šubrtová.

Dobrý den,
za jak dlouho může být pacient znova ozařován. Můj manžel je onkologický pacient, rakovina hrtanu. Nyní nám lékař sdēlil, že operace není možná, ozařování také ne, prý je to krátká doba. Byl na 33 ozař. a ozařování bylo ukončeno 4.9.
Po ozařování byl lékařem prohlášen za vyléčený. Bolela ho hlava, vynutili jsme si CT. Po té nám bylo sdēleno, že manžel má mēsíc života.
Můžu znát Váš názor?

Jana Šubrtová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ozařování

Účesy podkova zezadu

Pomocí různých délek mikáda a střihů ofiny je možné docílit odlišného vzhledu, takže se v tomto střihu může každá žena cítit dobře a přirozeně. Z pohledu mužů může tento typ účesu působit sexy. Zepředu delší vlasy, vzadu odhalená šíje. Ale pozor! Vystříhané temeno slečny nebo velmi mladé ženy je půvabné a třeba i svádí k políbení. Horším dojmem na okolí však působí odhalený tučný zátylek vystupující z korpulentnějšího těla nebo z kulatých zad.

Takto vypadá účes podkova zezadu.

Zdroj: Účes podkova

Diskuze

V diskuzi RYCHLOSŮL PRAGANDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Heřmánek.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zkušenost při smíšeném způsobu solení (naložení) masa s použitím směsi běžné soli a Pragandy. U Pragandy se uvádí, že maso je připravené pro uzení již po 14 dnech. Což mi připadá krátká doba, aby se do masa dostala chuť česneku. Když bych použili Pragandu 50% a běžnou sůl 50% a prodloužil dobu na 4 týdny, může vzniknout nějaký problém? Děkuji za názor.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rychlosůl Praganda

Dlouhé mikádo

Nebojte se jít do delších verzí mikáda s délkou pod lícní kosti a lehce vlnitou texturou vlasu. Dalším prvkem, který se dá s tímto střihem propojit, je ofina, kterou můžete nosit libovolně na stranu či s pěšinkou uprostřed. Platí pravidlo, že méně je více, proto se nesnažte ofinu žehlit, spíše ji jenom prosušte fénem směrem z obličeje. Co se týče barev, k mikádu se hodí ledové a šedivé blond odstíny. Ty jsou velmi oblíbené i vzhledem k tomu, že se na trhu objevily šetrné novinky na zesvětlování vlasů. Samozřejmě toto mikádo sluší všem barvám vlasů.

Zdroj: Mikádo

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO PŮSOBÍ LÉKY PO DOBRÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Skalská.

Dobrý den, chci se zeptat: brala jsem Roxilip na cholesterol 5 měsíců a začla jsem po něm hubnout o 7 kg. vysadila jsem ho před 14 dny, ale stále hubnu. Jak dlouho lék ještě bude působit? Děkuji za odpověď Skalská

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V laboratorní studii na myších bylo prokázáno hubnutí po léčbě Rosuvastatinem - účinná látka Roxilipu. Obvykle tento lék působí ještě 7 dní od poslední dávky. Takže 14 dní po skončení léčby je stále krátká doba, aby se mohlo projevit zlepšení. Nyní byste se měla soustředit na příjem vyvážené stravy bez živočišných tuků. Pokud můžete, tak začněte s nějakým typem fyzické námahy, abyste zbytečně nepřibrala jen tukovou tkáň, ale i svaly. Zůstaňte v kontaktu se svým lékařem a sdělujte mu své pokroky ve výživě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho působí léky po dobrání

Chůze

Nejjednodušším cvičením je chůze. Díky chůzi udržujete nohy v přirozeném pohybu. Chůze je skvělý způsob, jak podpořit krevní oběh v dolních končetinách. Místo jezdění výtahem nebo eskalátory choďte raději po schodech. Dokonce krátká procházka kolem bloku před odchodem do práce vám může pomoci s výrazným zlepšením příznaků.

Zdroj: Cviky proti křečovým žilám

Poradna

V naší poradně s názvem FRANTIŠKOVY LÁZNĚ HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Flegl.

Dobrý den,
léčím se na neuropatii, letos jsem si zaplatil týdenní pobyt v lázních.Byla mi poskytnuta vířívá koupel nohou, suchá koupel CO2, a masáže. Domnívám se ,že pokud by mi byla poskytnuta komplexní léčba ,že by došlo k lepšímu zlepšení,než které jsem získal.O lécích se nerozepisuji.
Můžete mi potvrdit zda moje doměnka je správná.

Děkuji za odpovď

Josef 90 let

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z vašeho dotazu je zřejmé, že jste přesvědčen o přínosech lázeňské léčby, ale proto, že byla moc krátká, nedosáhl jste plného efektu.
Abyste získal lázně od pojišťovny, tak musíte mít doporučení od odborného lékaře. Musíte tedy přesvědčit svého neurologa a vyprávět mu o svých pocitech z té krátké lécby, kterou jste si zaplatil, aby se vám ulevilo od neuropatie.
Když neurologa přesvědčíte, že lázně povedou ke zlepšení vašeho zdravotního stavu, tak vám může buď vystavit doporučení a nebo rovnou napsat celý návrh na lázně, což je nejlepší a měl byste se o to snažit při vyjednávání.
Pokud dostanete jen doporučení, tak musíte ještě k praktickému lékaři, aby vám napsal návrh na lázně.
Ať už návrh na lázně vytvoří kdokoliv z nich, vždy ho pošle na pojišťovnu, nemusíte se o to starat. Zdravotní pojišťovna má 30 dní, aby se k návrhu vyjádřila.
Do návrhu nezapomeňte uvést lázně, kde jste cítil blahodárné zdravotní přínosy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Narok na lazne pri neuropatii

Něco o mikádu

Ve své tradiční podobě sahá mikádo přibližně k bradě a má jasně definované kontury. Mikádo patří k nejoblíbenějším účesům na světě, protože se velmi snadno vytváří i udržuje. V průběhu let se délka mikáda proměňovala a nyní může sahat od ušního lalůčku až po ramena. To znamená, že tento styl lze optimálně přizpůsobit proporcím každého obličeje. To platí zejména pro nejžhavější trendy tohoto vzhledu se zešikmenými postranními vlasy. Díky několika krokům získá váš účes na lehkosti, oživí se a nebude zplihlý.

Máte-li obličej spíše dlouhý, měla byste zvolit mikádo co možná nejkratší. Obličeji s ostrými rysy sluší nejlépe mikádo s měkkými, zvlněnými konturami. Kulatý obličej vypadá nejlépe v delším mikádu s malým objemem po stranách.

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Je vhodné mikádo pro jemné vlasy

Ideálními účesy pro jemné vlasy jsou mikádo a také bob. Mikádo je vhodné pro krátké i polodlouhé jemné vlasy, bob pro ty extra krátké. Mikádo má dokonalou vlastnost – umí při dobrém střihu zvětšit objem vlasů. Jemné vlasy navíc může maskovat více vrstvami střihu, přičemž lze u mikáda využít různé délky pro ofinu, boky účesu a kontrastně vyholenou nebo extrémně krátkou část účesu na krku. Tyto varianty účesům pro jemné vlasy přidávají na objemu. Krátké jemné vlasy milují objemové střihy, ale také styling. Nezapomínejte, že ten ale nesmí být nikdy silně tužící. Příliš by vlasy zatížil. Používejte jemně nebo maximálně středně tužící přípravky ve spreji, výjimečně pěnová tužidla. Objem vlasům kromě vhodného střihu přidáte také barevným tónováním, melírem nebo leskem v barvě.

Zdroj: Francouzské mikádo

Čivava krátkosrstá

Jak název napovídá, pro tuto čivavu je typická krátká srst. Barva srsti není pevně daná, čivava může být jednobarevná, ale může se jednat i o kombinaci více barev. Přestože je srst krátká, na dotek je velmi jemná a hedvábná. Na krku a ocase může být srst o něco delší. Hlava čivavy má jablkovitý tvar se širokým čelem. Oči tohoto psa jsou velké. Uši jsou široké a na špičkách se zužují, boltce směřují nahoru. Čumák je rovný. Krk je středně dlouhý. Končetiny jsou obvykle silné a svalnaté. Ocas je středně dlouhý. Čivava se může dožívat dlouhého věku, ale v době oblíbenosti levných nákupů z množíren atd. je to s tím dožitím často přesně naopak. Její hmotnost se pohybuje mezi 1,5 – 3 kilogramy a výška v kohoutku kolem 18 – 23 cm. Díky své velikosti je vhodná do bytu. Je potřeba dát pozor při kontaktu s většími psi, kteří by ji mohli omylem vzhledem k její velikosti ublížit.

Zdroj: Čivava

Nároky na chov

Britská kočka je v podstatě nenáročný mazlíček. Její krátká srst nevyžaduje žádnou přehnanou péči, stačí ji vyčesávat v době línání. Občas je potřeba vyčistit uši a zastřihnout drápky. Je třeba si dávat pozor jen na stravu, protože tyto kočky mají tendence tloustnout. Strava by měla být kvalitní a suchá. Krmit by se měly jednou nebo dvakrát denně. Kočka je samostatná, a přestože se jedná o celkem velké kočičí plemeno, je vhodná pro svou povahu i do malého bytu.

Zdroj: Britská kočka

Druhy účesů pro kulatý obličej

Růžový bob: Tento účes a barva je hitem sezóny. Úhlová bobová vrstva je navržena s velkým bočním posunem, který má odstupňování vrstev a vylamované, zubaté konce. Tento střih podtrhne rovné vrstvy vlasů.

Mikádo pro kulatý obličej: Pokud správně trefíte mikádo, můžete kulatý obličej velmi efektně prodloužit. Hlavní zásadou je, že by vlasy u mikáda neměly být kratší, než je váš obličej. Naopak by měly být o pár důležitých centimetrů delší, což zajistí optické prodloužení. Konečky mikáda byste neměla podtáčet dovnitř, ale spíše ven od obličeje. Samozřejmě je také můžete nechat rovné. K delšímu mikádu vám bude hezky sedět i zmiňovaná ofina na stranu nebo rovná pěšinka s odkrytým čelem.

Polodlouhé střihy: Polodlouhé vlasy jsou pro kulatý obličej ideální. Svojí délkou obličej opticky natáhnou. Vlasy mohou být postupně sestříhané, což napomůže zakrytí širokých partií v oblasti lícních kostí. Kombinace s delší ofinou na stranu je opět dobrou volbou. Na škodu není ani rovná pěšinka s odkrytým čelem, která dodá obličeji délku. Opět se vyvarujte přílišného objemu po stranách a vlasy foukejte spíše do rovna s větším objemem nahoře hlavy. Konečky vytáčejte ven od obličeje.

Dlouhé střihy: I dlouhé vlasy jsou pro kulatý obličej vhodné. Velmi pěkný je vrstvený střih sčesaný do obličeje. Vhodnou variantou jsou i dlouhé rovné vlasy s odkrytou rovnou pěšinkou. Ve spodních partiích si určitě můžete dovolit i jemné vlnky. Lepší ale je příliš vlasy nevlnit do objemu v oblasti lícních kostí, zbytečně by to rozšířilo obličej. Opět můžete rovné vlasy spojit se sestříhanou delší ofinou. Konečky vytáčejte ven od obličeje, nebo je noste ležérně rozcuchané.

Krátké účesy: Úplně krátké vlasy nejsou pro kulatý obličej úplně nejvhodnější. Jestliže zvolíte špatný střih, tak zaručeně nepotlačíte baculatý obličej. Pokud i přesto preferujete krátký střih, měla byste si dávat pozor, aby byl největší objem hlavně nahoře hlavy, a naopak na stranách byly vlasy sčesané u hlavy. Vlasy by měly být i na krku, a to nejlépe vytočené směrem ven. Zajímavé jsou i kratší rozverné rozcuchy s objemem opět nahoře hlavy. Naopak se vyhněte doširoka vyfoukaným krátkým vlasům.

Zdroj: Nejlepší účesy pro kulatý obličej

Jak použít domácí peeling na nohy

Domácí peeling je prakticky pedikúra nohou. Pod názvem pedikúra se skrývá označení péče o nohy. Jde o službu velmi tradiční a starou, neboť důkazy o ní jsou již ze starověkého Egypta. Pedikúra poskytuje speciální koupele, změkčování kůže, nanášení masek, masáže, upravování, lakování, stříhání a broušení nehtů na nohou. Je možné provádět i speciální úkony jako uvolňování zarostlých nehtů, obrušování ztvrdlé kůže pat a nehtů. Pedikúra zahrnuje i depilaci nohou. Nejrozšířenější je mokrá pedikúra. Připravit nohy na pedikúru představuje namočení nohou do roztoku vody a léčivé soli. Následně je zrohovatělá kůže odstraněna skalpelem, pemzou a pilníkem. Samozřejmostí je ostříhání přerostlé kůžičky u nehtových lůžek. Pro finální úpravu lze použít přístrojovou brusku nebo speciální peeling. Nakonec se do plosek nohou zapracovává zvláčňující a reparační krém a provádí se krátká masáž.

Zdroj: Peeling na nohy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP