Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

KDY UMÝT VLASY PO TRVALÉ

OBSAH

Babské rady na krepaté vlasy

Mytím vlasů jedlou sodou se údajně stav krepatých vlasů výrazně zlepší. Vysoká zásaditost jedlé sody napomáhá otevírat kutikulu vlasu. Vlasy se vzpřímenými šupinkami kutikuly působí krepatým, suchým a křehkým dojmem. Vlasy se také zacuchávají a jsou náchylnější na mechanické poškození. K neutralizaci jedlé sody a k uzavření kutikuly vlasu se vlasy následně musí opláchnout jablečným octem na kyselé bázi. Po umytí vlasů jedlou sodou jsou vlasy měkké, poddajné a snadno upravitelné. Vlivem vysoké zásaditosti dochází ke změně vnitřní struktury. Dlouhodobé a okamžité výkyvy kyselého a zásaditého prostředí oslabují vlasy a činí je trvale zranitelnými. Extrémně zásadité roztoky způsobují rozklad disulfidových vazeb keratinu. Po čase dochází k úplnému rozpadu proteinů. Proto se doporučuje tuto kúru používat pouze nárazově za účelem odstranění nahromaděných stylingových přípravků a k revitalizaci velmi mastných vlasů. Jedlá soda je výborná pro svou abrazivitu a přirozený peeling vlasů a vlasové pokožky. Čas od času není na škodu řádně a důkladně vlasy a vlasovou pokožku umýt a odstranit veškeré zbytky odumřelých buněk a nečistot. Jedlá soda mimo účinných mycích účinků však také absorbuje přirozenou vlhkost z vlasu a může je tak nadměrně vysušovat.

Více informací, jak zregenerovat suché a krepaté vlasy, naleznete zde.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elen.

Dobrý den,
mám vlasy po trvalé ondulaci, bohužel se nedokážu zbavit zápachu na vlasech. Mokré vlasy smrdí jak stuchlé ponožky!
Prosím o radu.
Děkuji Elen

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Po trvalé ondulaci někdy ve vlasech zůstanou malé škvírky, ve kterých se pak hromadí kožní tuk, zbytky chemikálií po trvalé a úlomky vlasového stvolu. Tento substrát po navlhčení ožije a začne se tvořit zápach. Zkuste vlasy umýt jedlou soudou rozmíchanou v malém množství vody a po opláchnutí aplikujte kvalitní balzám na vlasy, který už neoplachujte.

Zdroj: diskuze Zápach vlasů

Rady na lesklé a rovné vlasy

Chcete-li mít vlasy rovné a lesklé, pak bych vám poradila domácí použití keratinu, zakoupíte ho v internetových obchodech, jen nevybírejte ty nejlevnější produkty, ale spíše si zkuste najít doporučené, ozkoušené přípravky. Možná jste se s keratinem právě setkala u své kadeřnice, která ho aplikuje pro dlouhodobé narovnání vlasů, tato aplikace ale u profesionála stojí většinou v řádu tisíců korun, a to si ne každá z nás může dovolit. Při domácím použití určitě nedosáhnete srovnatelných výsledků jako ze salonu, ale vaše vlasy by měly být na nějaký čas rovné a hlavně lesklé a měly by působit zdravě. Keratin vaše vlasy v podstatě obalí a zpevní.

Aplikace keratinu se prování na umyté, vyfénované vlasy, musíte ho nanést rovnoměrně na jednotlivé prameny po celé hlavě. Po nanesení keratin rozčešete a necháte působit. Asi po tři čtvrtě hodině vlasy vyfénujete do sucha a důkladně vyžehlete žehličkou. Co vás možná bude obtěžovat nejvíce, je, že následující tři dny nesmíte vlasy umýt, ani namočit a nesmíte je mít pevně spojené žádnou sponou ani gumičkou, aby nezůstaly zafixované v nevhodném tvaru. Podrobný návod jak keratin aplikovat, jak se zachovat v určité situaci nebo jak vyřešit nastalý problém naleznete jako součást balení keratinu.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM UMÝT BARVU NA VLASY Z KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Každé z nás se určitě stalo, že při barvení svých vlasů jste se ušpinili na pokožce. Po barvě na vlasy vznikají na pokožce takové tmavé skvrny, které nejsou moc pěkné a przrazují úroveň vaší zručnosti při barvení :-) Nejvíce je to k naštvání, když se obarvíte před nějakou důležitou schůzkou nebo před slavnostním večerem. To byste pak raději ani nevylejzala mezi lidi. Moje rada, jak předejít tmavým skvrnám od barvy na vlasy, je nechat si obarvit vlasy u zkušené kadeřnice!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Koubová.

Já mám barvu na kůži vždy od kadeřnice, když přijdu od ní domů, musím si hned umýt vlasy několikrát a blbě to jde. Kadeřnice je šikovná, ale jde vždy jak indián.Prosím o radu čím to?
Děkuji

Zdroj: diskuze Čím umýt barvu na vlasy z kůže

Princip olejové kúry po trvalé

Čtyřtýdenní kúra na vlasy, jejímž základem je horkým vlasový olej, se rovná zázračnému elixíru. S její pomocí dosáhnete úžasného efektu, který mnohonásobně převýší účinek běžného vlasového kondicionéru nebo masky na vlasy. Matné, drsné a cuchající se vlasy se promění ve vlasy lesklé, hladké, zdravé a na omak hedvábné, a to za pouhých 30 minut. Vlasová revitalizační maska z horkého oleje je určena především pro suché vlasy nebo vlasy chemicky ošetřené či poškozené tvarováním při vysoké teplotě (to jest fénováním, kulmováním, natáčením, žehlením a podobně). V takových případech může olejová regenerační kúra s hedvábím pomoci při napravování škod na vlasech, jež byly způsobeny uvedenými procesy.

Zdroj: Olejová kúra po trvalé

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM UMÝT BARVU NA VLASY Z KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dorka.

Ale uz se stalo-barvila jsem vlasy doma a na hodne tmavy odstin-co tedy? Jak ,nebo cim ji odstranim z obliceje?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tmavé skvrny na pokožce po barvení vlasů nejlepé odstraní šťáva z citronu anebo také jedlá soda. Každé ale samostatně, nemíchat dohromady!.

Zdroj: diskuze Čím umýt barvu na vlasy z kůže

Recept na domácí olejovou kúru po trvalé

Lahvičku s vlasovým olejem dejte ohřát do teplé vody na 40 °C. Poté lahvičku otevřete a horký olej vetřete do vlhkých vlasů. Olej vtírejte do vlasů důkladně, aby mohl působit po celé jejich délce, tedy od kořínků až po konečky. Následně vlasy zabalte do sprchovací čepice nebo do vyhřátého ručníku a vlasový olej nechte působit přibližně 30 minut jako regenerační olejovou masku na vlasy. Nakonec olej spláchněte a vlasy umyjte šamponem pro suché nebo poškozené vlasy. Za týden použijte další lahvičku s olejem a olejovou kúru zopakujte. Horký olej aplikujte na vlasy po dobu nejméně 4 týdnů. Jestliže máte dlouhé vlasy nebo velmi suché vlasy, můžete použít obsah dvou lahviček oleje najednou. Po absolvování uvedené regenerační kúry by měly být vaše vlasy jako pravé hedvábí a měly by získat přirozený a zdravý lesk.

Zdroj: Olejová kúra po trvalé

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné si dát jemnou trvalou na vlnité vlasy jelikoš je mám hřitčí,tak bych je chtěl objěmově zvětčit. Dělá se mi také malá pleš,ale používám Alpecin šampon a Toniku a docela mi to pomáha. Tak jsem se chtěl jen zeptat jestli je ta trvala možná v mém případě, předem Děkuji s pozdravem. Míra
p.s. dělal jsem si byt zhruba před 3 měsíci.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Recept jak použít majonézu na vlasy jako masku

Léčba majonézou je nejlevnější zázrak, který můžete svým vlasům poskytnout, protože na co utrácet za zbytečně drahé produkty, když se stačí podívat do spíže.

  1. Kupte majonézu v potravinách. Nezáleží na značce ani na tom, jaký má obsahu tuku, protože bude použita ve vlasech a ne ve vašem těle.
  2. Připravte si vlasy pomocí teplé vody, aby byly hezky vlhké.
  3. Lžičkou nabíráte majonézu z mísy a potírejte si s ní vlasy jako byste používali kondicionér. Množství majonézy, které budete používat, záleží na délce a hustotě vašich vlasů.
  4. Nakonec si z vlasů udělejte zábal a přehoďte přes ně fólii, igelitový sáček nebo koupací čepici, aby se drželo teplo uvnitř, protože teplo otevírá póry a umožňuje léčbě proniknout až ke kořínkům, čímž lépe pracuje.
  5. Minimální doba léčby je 20 minut, ale záleží na tom, jak jsou vlasy poškozené, když jsou poškozené tak může být ještě prodloužena doba zábalu i na hodinu nebo celou noc.
  6. Umytí vlasů se doporučuje se ve sprše za použití zředěného šamponu. Pravděpodobně budete muset umýt vlasy několikrát, než se dostane všechna majonéza z vlasů pryč. Ujistěte se, že používáte šampon pro jemné vlasy, po kterém se vám vlasy necuchají.

 

Zdroj: Majonéza na vlasy

Diskuze

V diskuzi OCTOVA VODA NA VLASY RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabs.

Octovou vodu opravdu doporučuji. Pravidelně si barvím vlasy. Používala jsem všechny možné přípravky, ale nic nefungovalo tak jako ocet s vodou. Pokud máte lámavé a suché vlasy, je octová voda to nejlepší. Používám ji pravidelně a vlasy se viditelně velmi zlepšily. Opravdu stačí vlasy umýt šampónem a poté použít octovou vodu. Kadeřnice mi doporučila nechat octovou vodu na vlasech - neumývat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Octova voda na vlasy recenze

Mastné vlasy po umytí

Vlasy, které vypadají mastné ihned po umytí, mohou mít příčinu ve špatném umytí šampónem. Vlasy se pak zdají trochu mastné až ošklivě mastně lesklé. Nejúčinnějším lékem na mastné vlasy po umytí je pivo! Po umytí je ideální nalít si 250 ml piva na vlasy a nevymývat.

Zdroj: Mastné vlasy

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi CIBULE NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den,
nápady zde jsou dobré, ale už se nikde nepíše, zda po těchto procesech si ještě dotyčný má umýt hlavu šamponem, vodou nebo ničím (potom ale podle mě vlasy budou zapáchat).
Tato informace je podle mého názoru taky velice důležitá??


Děkuji předem za radu

Martina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eurona.

Pro mě jsou nejlepší šampony ty z Eurona by Cerny - připadají mi takové povzbuzující. Vlasy jsou pak krásně lesklé. Hebké a bohatší a líp se upravují. www.katalogdrogerie.cz a www.r-club.webnode.cz

Zdroj: diskuze Cibule na vlasy

Chemlonové vlasy

Slabé chemlonové vlasy jsou typickým příznakem, když se vlasy barví neodborně nebo příliš často. V tomto případě již došlo k přeskládání kolagenové struktury vlasů, která již není rovná, jako dříve, ale různě kostrbatá. To pak vede k častému cuchání vlasů, také k lámání vlasů a k třepení konečků, což obecně identifikujeme jako chemlonové vlasy.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYMÝT BAREVNÝ ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pacáčková Jana.

Můžete mi prosím poradit nějakej fígl jak mohu odstranit barevný šampon z hlavy? sem od přírody blondýnka a nikdy jsem neměla jinou barvu tak jsem si koupila barvící šampon hnědé barvy. Mám ho víc jak měsíc a nic. Už teda né hnědé ale rezavé, ale už bych chtěla svoi barvu. Prosím poraďte! Děkuji!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Barvící šampón nepůjde zcela umýt, vždy na vlasech zbyde malé množství přidaného pigmentu a proto na blond vlasech bude znatelný až do jejich ostříhání. Pro úplné odstranění barvícího šampónu použijte odbarvovač na vlasy a nechte ho působit 1/4 až 1/2 jeho doporučené doby působení. Pak si aplikujte na své vlasy výživnou masku, kterou používejte, než Vám takto odbarvené vlasy neodrostou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak vymýt barevný šampon

Péče o mastné vlasy

Mastné vlasy jsou oproti suchým vlasům potaženy slabou vrstvou tuku. Vlasy se začínají mastně třpytit a stále těžce popadávají. Mastné vlasy často bývají už jeden den po umytí opět potaženy touto tukovou vrstvičkou. Jemná regulace mazových žláz je zde velmi nesnadná a vyžaduje speciální péči.

Zde je několik doporučení:

  • Promývejte si mastné vlasy teplým heřmánkovým čajem nebo také pivem.
  • Vymačkejte šťávu z jednoho až dvou citrónů. Rozetřete tuto šťávu na pokožku hlavy a nechte dvacet minut působit. Následně šťávu vymyjte. Citrónová šťáva podporuje prokrvení, zužuje póry a působí protizánětlivě. Podobnou metodou je rozpuštění dvou čajových lžiček boraxu ve dvou litrech vlažné vody.
  • Vyvarujte se agresivních vlasových přípravků.
  • Pokud se vaše vlasy velmi rychle mastí, natáhněte bavlněnou ponožku na kartáč a vykartáčujte si jím každý večer vlasy. Mastnota ulpí na ponožce. Ponožku je třeba přirozeně pokaždé vyměnit.
  • Používejte šampón s kyselým pH a podporou regulace mazové žlázy. Vlasy se musí umýt dvakrát, při druhé aplikaci je nejlepší nechat působit na vlasovou pokožku 3–5 minut. U prvního mytí z vlasů a pokožky odstraníme nečistoty (například z ovzduší), maz a tak dále. U druhého mytí necháme působit aktivní látky. Poté šampón důkladně smyjeme z vlasů a můžeme nanést vlasové tonikum, které již z pokožky nesmýváme. Po umytí vlasy důkladně vysušíme fénem (ale ne příliš horkým vzduchem), abychom na pokožce nenechávali působit vodu, která má vysoké pH, a nezvýšili tak opět funkci mazových žláz.

Zdroj: Mastné vlasy

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Jemné vlasy

Jde o vlas, jehož průměr na řezu je mnohem menší než u vlasu průměrného, běžného či chcete-li normálního (existuje-li takový). Díky této tenkosti jsou jemné vlasy mnohem křehčí a náchylnější k lámavosti, vysušování, trhání či třepení. Je to také důvod, proč vlasy plihnou a culík za gumičkou místo ladného oblouku mrtvě visí – vlasy postrádají hmotu působící jako „výztuha“.

Zdroj: Jemné vlasy

Botox na vlasy postup video

Video, na kterém je vidět postup aplikace botoxu na vlasy, je vidět tady: video botox na vlasy
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Botox na vlasy

Botox, stejně tak, jako vyhlazuje vrásky, tak i krásně zaceluje poškozené vlasy, které jsou pak silnější a nemají na koncích roztřepené konečky. Více informací o botoxu na vlasy, jeho ceně a kde ho koupit, se dozvíte tady: Botox na vlasy informace.

Autor: JK pro www.vlasy.cz

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Botox na vlasy cena

V domácích podmínkách je možné použít sérum Loreal serie Expert Fiberceutic sérum, což je intenzivně posilující sérum na vlasy, které ovlivňuje přímo struktury vlasových aminokyselin a obsahuje 15 ampulí s 15ml botoxového séra. Cena za domácí botox na vlasy je zde: Botox na vlasy doma cena.

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Gely na vlasy – cena

Zde jsou uvedeny ceny gelů na vlasy.

Zdroj: Jak nagelovat vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Nina Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP