Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

KALHOTKY PROTI ODŘENÍ STEHEN

OBSAH

Kalhotky s nohavičkou

Kalhotky s nohavičkou, často označované také jako boxerky, jsou upřednostňovány hlavně sportovně založenými ženami. Ovšem ne jenom jimi. Pro své pohodlí a unikátní vzhled si tento trendy střih dámského spodního prádla získává přízeň i u žen pro běžné použití. Jedná se o kalhotky fungující proti odření stehen, a tak jim dávají přednost zejména aktivní ženy.

Zde můžete vidět kalhotky s nohavičkou.

Zde je cena kalhotek s nohavičkou.

Zdroj: Oblíbené kalhotky

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY NA VNITŘNÍCH STRANÁCH STEHEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Fremrová.

Mohl by my někdo poradit

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené fleky na vnitřních stranách stehen

Dámské kalhotky Superman

Kalhotky Superman jsou vyrobeny z kvalitního materiálu v kombinaci bavlny a polyesteru. Kalhotky jsou bezešvé a jsou dostupné v několika barvách. Tyto kalhotky jsou vyhledávány především velmi mladými slečnami, čímž se stávají vhodným námětem na velmi originální dárek.

Zde můžete vidět kalhotky Superman.

Zde je cena kalhotek Superman.

Zdroj: Oblíbené kalhotky

Diskuze

V diskuzi ZŮSTÁVÁ V KONEČNÍKU STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Hejlová.

Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu, delší dobu mě trápí ´častá stolice, která je střídavá a všimla jsem si při sprchování, že mi v konečníku zůstává stolice!!! Děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marketa.

Dobry den dcera ma problem je ji 7 a ma vetcne umazany kalhotky nekdy i stolici .Necítí,kdyz to jde ven:-( dekuji za odpoved p. Černá

Zdroj: diskuze Zůstává v konečníku stolice

Kalhotky Calvin Klein

Kalhotky Calvin Klein jsou dámské luxusní kalhotky. Kalhotky jsou vyrobeny z velice příjemného materiálu, díky němuž nejsou vůbec cítit na těle. V horní části kalhotek je jemný překlad látky, díky kterému prádlo krásně drží na těle a přitom „neřeže“. V boční části kalhotek je tištěný nápis Calvin Klein.

Zde můžete vidět kalhotky Calvin Klein.

Zde je cena kalhotek Calvin Klein.

Zdroj: Oblíbené kalhotky

Poradna

V naší poradně s názvem ÚNIK MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jura..

při delším sezení je vše v pořádku. , nato vstanu že půjdu na toaletu se vymočit , následně se mi chce moc močit tak ho vezmu a zaškrtim. toto nemohu udělat na veřejnosti. Jak na to ??????

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V takovém případě je nejlepším řešením nosit absorpční kalhotky. Do nich se můžete klidně vymočit a pak v klidu na záchodě vyměnit. Nejsou vidět a jsou spolehlivé. Tady máte přehled cen a prodejen: www.zbozi.cz/kosmeti…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Únik moči

Kalhotky Gina

Kalhotky Gina jsou nabízeny v mnoha střizích, a to jako klasické kalhotky, bokové kalhotky, boxerky či tanga. Kromě vyhledávaných kalhotek z bavlny si můžete u tohoto typu kalhotek vybrat i z jiných materiálů, jako je modal, bambus, polyester či tactel. Kalhotky mají bezešvý střih, kvalitní a příjemný materiál zaručuje maximální pohodlí, prodyšnost, antibakteriální vlastnosti, rychlé schnutí a pružnost. Stejně jako guma v pase.

Zde můžete vidět kalhotky Gina.

Zde je cena kalhotek Gina.

Zdroj: Oblíbené kalhotky

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENTOVÉ SKVRNY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bobina.

Zdravím, absolvovala jsem kryolipolýzu a po poslední aplikaci na zadní straně stehen mi zůstaly hnědé fleky (byla jsem na destičkách). Jsou to již 2 měsíce. Poraďte prosím co s tím.
Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bobino, to vypadá, že Vám při kryolipolýze příliž zmrazili ošetřovanou kůži a ta teď asi odumřela a změnila barvu, podobně, jako by byla opálená od slunce. Nejspíše tedy máte omrzliny. Pigmentové skvrny od kryolipolýzy se obvykle spraví podobně, jako u spálené kůže od slunce, je třeba nechat mrazem popálenou kůži regenerovat a obnovit. Během této regenerace doporučuji tmavá místa masírovat a promazávat sádlem nebo lékařskou vazelínou. Masáž je důležitá, protože pomůže obnovit původní prokrvení poškozené tkáně a napomůže Vaší kůži vrátit i její původní barvu.
Jste-li odvážná a máte-li na to chuť, mohla byste tyto nepříjemné nežádoucí účinky kryolipolýzy reklamovat v salonu, kde Vám to takto provedli.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na nohou

Kalhotky Andrie

Kvalitní dámské kalhotky značky Andrie zastupují dámské spodní prádlo z kolekce „PERFECT FIT“, které je na dotek velmi jemné, ale přitom dostatečně pružné a odolné. Barvy jsou sytější a oproti bavlněným materiálům neztrácí na intenzitě ani při opakovaném praní. Kalhotky jsou také výjimečné tím, že v pase a kolem nohou nejsou všité gumičky, díky čemuž prádlo nestahuje, ale přesto dokonale přiléhá k tělu a je tak velmi pohodlné.

Zde můžete vidět kalhotky Andrie.

Zde je cena kalhotek Andrie.

Zdroj: Oblíbené kalhotky

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB U LIDI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den,
Kožní lékař diagnostikoval svrab. Předepsal mast infectoscab hen mně a synovi. Manžel prý nemusí, když to nemá. Je to správně?
Nyní po 14 dnech, co jsme se se synem namazali a po všem tom martyriu hyg.opatreni se manželovi objevila na vnit.strane stehen vyrazka. Může to byt zase ono?
Jestli ano, tak to se synem můžeme mit znovu?
Děkuji Monika

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když manžel neměl příznaky svrabu, tak skutečně není třeba aplikovat mast na svrab jako prevenci.
Předávání svrabu mezi členy rodiny je možné a časté, například prostřednictvím společného ručníku nebo v manželské posteli, na pohovce a podobně. Na druhou stranu vyrážka na vnitřní straně stehen nemusí být svrab, ale obyčejná dermatitida, například vlivem tření kalhot a nebo opruzenina. Zkuste nejdříve manželovi mazat na vyrážku kalciovou mast a kdyby to nepomohlo a hodně to svědilo zejména v noci, tak bude třeba aplikovat infectoscab i na manžela. Svrab se může takto předávat stále dokola, protože po vyléčení nevzniká imunita, jako například u neštovic.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab u lidi

Kalhotky brazilky

Kalhotky brazilky jsou určené pro obyčejné ženy, které chtějí vypadat sexy, ale z důvodu pohodlí nebo pocitu přílišného odhalení tanga nosit odmítají. Pohodlné bokové střihy zahalují větší partii hýždí, takže je odhalená pouze spodní část, což postavě lichotí. Jde o optické rozdělení ploch tak, že ani ta zahalená ani ta odhalená část nevypadá příliš velká. Zadní díl bez gumičky na okraji nohaviček zajistí neviditelnost prádla pod svrchním ošacením.

Zde můžete vidět kalhotky zvané brazilky.

Zde je cena kalhotek zvané brazilky.

Zdroj: Oblíbené kalhotky

Poradna

V naší poradně s názvem PUCHÝŘKY PO CELÉM TĚLE-SVĚDIVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radmila Lőrinczová.

Prosím o radu kamarádčina maminka má malé puchýřky skoro po celém těle a je z toho nanervy. Trvá to už dlouho a každý pohyb či dotek trička nebo i kalhotky na těle ji šíleně svědí a pořád jen brečí a brečí. Bohužel jsem to nevyděla tak to nemohu blíže popsat. Byla i na alergologii kde ji vzali vzorek kůže a nic nebylo zjištěno. Kdysi měla rakovinu a ted´jí někdo postrašil že to může být příznak že se to vrací. Prosím zkuste poradit je mi ji hrozně líto je strašně hodná. Děkuji Radmila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tento stav, kdy dochází k výsevu puchýřků po celém těle, může mít mnoho příčin. Jestli je vám paní skutečně líto, tak ji doprovoďte na kožní, protože to je opravdu to nejlepší, co pro ni můžete udělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Puchýřky po celém těle-svědivé

Výbavička pro podzimní miminko

Pokud máte termín porodu na podzim, budete potřebovat:

  • soupravičku do porodnice velikost 56/62 – 1 ks
  • body s dlouhým rukávem ve velikosti 62 – 5 ks
  • bavlněné košilky nebo mikinky – 2 ks
  • bavlněné dupačky – 6 ks
  • sametové dupačky na chladnější počasí – 3 ks
  • kombinézka-overálek – 3 ks
  • bavlněné čepičky – 2 ks
  • teplá čepička-pletená nebo flaušová – 1 ks
  • přízové rukavičky – 1 ks
  • mikinky nebo svetříky, volte spíše rozepínatelné na patentky – 3 ks
  • bavlněné overálky na noc – 5 ks
  • ponožky – 5 ks
  • ortopedické kalhotky nebo kalhotky na pleny – 2 ks
  • bundička nebo kabátek z fleesu – 1 ks

Nakupujte velikost 62, nejdéle si ji děti užijí.

Zdroj: Výbavička pro miminko

Poradna

V naší poradně s názvem TMAVÁ KŮŽE PO ZPOCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Era74@seznam.cz.

Dobrý den,prosím Vás ,poraďte mi.Před časem jsem se v létě spotila v oblasti vnitřních částí stehen a následně oprudila. Pak po zhojení mám tu kůži v oblasti genitálií ztmavlou a nevypadá to hezky.Lze nějakým způsobem,aby ta kůže v těch místech znovu zesvětlala?Třeba se v něčem vykoupat,něčím mazat v oněch partiích apod...???Děkuji Vám moc předem za odpověď.S pozdravem.Erika.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Eriko, opalovala jste si zahojenou opruzenou pokožku v tom samém létě, kdy se vám to oprudilo?

Zdroj: diskuze Tmavá kůže po zpocení

Jak se bránit

Předejít tomu stavu můžeme vhodným oblečením a dostatečným ochlazováním pokožky. Noste volné oblečení z prodyšných materiálů, sprchujte se vlažnou vodou, nepoužívejte tělové oleje ani pleťové výrobky s obsahem kakaového másla. Pokud máte silnější stehna a dělá se vám vyrážka na vnitřní straně stehen, pomoci vám mohou kalhotky či trenýrky s delší nohavičkou. Při extrémně horkém a vlhkém počasí omezte tělesnou činnost. Koupejte se a sprchujte vlažnou vodou, kdykoliv se potřebujete ochladit. Vlažná voda je lepší, protože studená vám prudce zúží krevní cévy, aby v pokožce zadržela teplo, a pak vám bude ještě větší horko. Vyhýbejte se syntetickým tkaninám a těsným oblekům, zejména v horkých letních dnech. Vyvarujte se opalovacích krémů na olejové bázi a výrobků obsahujících kakaové máslo. Zvolte raději méně mastný hypoalergenní krém, který kůži ochraňuje před UVA zářením.

Zdroj: Vyrážka z potu

Diskuze

V diskuzi NEUROPATIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika K..

Měřím cukr, hlídám stravu, doporučení lékaře dodržuju pravidelně, ale s neuropatickou bolestí mám problémy pořád :-( Zkouším kurkumu a Neuritogen, uvidíme…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

Dva roky jsem byla léčena na neuropatii a nakonec se ze všeho vyklubala onemocnění páteře. Trýznivé bolesti nohou i v klidovém stavu, pálení, štípání stehen a okolo kolene a postupně ke kotníkům.
Je opravdu důležitá správná diagnostika. Já diabetes II.typ,a cukr stále nízko, než u normální cukrovky.
Držím palce, ať se Vám brzy uleví a hlavně ať najdete ten správný směr k zmírnění bolesti.
S pozdravem Iva.

Zdroj: diskuze Neuropatie

Nohy nahoru!

Tímto pokynem máme na mysli cvičení, které nejen posiluje vnitřní nebo vnější stranu stehen, ale především napomáhá ke zlepšení průtoku krve v celých končetinách. Lehněte si na záda, ruce vložte pod hýždě, abyste zamezili zvýšené námaze zad. Udržujte hýždě stisknuté a dolní část zad tlačte proti podlaze, pak zvedněte jednu nohu a nějakou dobu ji držte nahoře, kolmo proti podlaze. Držte do té doby, dokud neucítíte, jak krev proudí vzhůru do vašich nohou, lýtek a stehen. Opakujte toto cvičení i s druhou nohou. Pro dokonalý odpočinek ležte na podlaze s hýžděmi u zdi. Obě zvednuté nohy se tak zároveň opírají o zeď, i takto lze zlepšit krevní oběh v dolních končetinách. Případně můžete toto cvičení zlepšit ještě tím, že budete u zvednutých nohou kroužit chodidly v kotnících.

Zdroj: Cviky proti křečovým žilám

Poradna

V naší poradně s názvem REHABILITACE PO RADIKÁLNÍ OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Oldřich MACH.

Vážení, přečetl jsem si Vaše webové stránky a zajímá mně terapie po operaci prostaty , kterou jsem absolvoval před 21 dni. Mám stále problém inkontinencí, což mně značně vadí. Nebyl jsem na to zvyklí. Proto, když jsem se dozvěděl, že se dá tento problém odstranit, tak se o to stále zajímám. Mohli byste mě poskytnout alespoň informaci? Děkuji předem. Ing. Oldřich Mach Husova 74 57201 Polička , rodné číslo, 520209/452. mobil. 724205302, email. mach.oldrich@worldonline.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hodně zde záleží, jak moc byl při operaci poškozen svěrač u močového měchýře. Jediným pomocníkem je nyní čas v délce měsíců, než se funkce svěrače uspokojivě obnoví. Do té doby normálně používejte absorpční kalhotky. Dnes se vyrábějí v tenkém provedení, takže nejsou nijak vidět přes obvyklý oděv. Při jejich používání se nemusíte nijak stydět, protože například vrcholoví vytrvalostní sportovci je používají také. Důležité je, že vám operace pomohla zbavit se nádoru a umožnila vám zůstat mezi námi. Rychle se mentálně přizpůsobte novým podmínkám se svou inkontinencí, ať si můžete znovu užívat radosti běžného života.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rehabilitace po radikální operaci prostaty

Servírování

Nyní si Kluci v akci orestují pokrájené žampiony a papriku na oleji ze smažení stehen. Servírují to tak, že na talíř umístí stehno, polijí ho trochou omáčky a navrch nakupí orestované žampiony s paprikou. Celé to pak ozdobí snítkem rozmarýnu použitého při smažení stehen. Já osobně bych pokrm doplnila o knedlíky, protože omáčka je s nimi velice chutná.

Zdroj: Recept na kuře na paprice podle Kluci v akci

Diskuze

V diskuzi OŠETŘENÍ PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ola.

Prosím poraďte jaké je další ošetření pleti po sloupnutí gelové masky z obličeje, krku a dekoltu. Aplikovala jsem si masku s čajovníkem a okurkou.
Dále prosím o radu, jaké cviky mám cvičit na zpevnění břišních svalů, zádových a prsních svalů, zadečku a stehen... Na zádech se mi tvoří "visací" kožní záhyby, na břiše mám vrstvu tuku a na stehnech při chůzi v kr. kalhotech nebo sukni pozoruji "vlnění" kůže do ošklivých vrásek. Zadeček mám povislý a při chůzi se mi také vlní. Stáhnu-li na něm svaly, utvoží se mi na něm povadlé vrásky...
Děkuji za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ošetření pleti

Výbavička pro miminko na zimu

Pokud se má vaše miminko narodit v zimě, budete potřebovat:

  • soupravičku do porodnice o velikosti 56/62 – 1 ks
  • body s dlouhým rukávem ve velikosti 62 – 5 ks
  • bavlněné košilky nebo mikinky – 2 ks
  • bavlněné dupačky – 6 ks
  • sametové dupačky na chladnější počasí – 3 ks
  • kombinézka – overálek – 3 ks
  • bavlněné čepičky – 2 ks
  • teplá čepička – pletená nebo flaušová – 1 ks
  • přízové rukavičky – 1 ks
  • mikinky nebo svetříky, volte spíše rozepínatelné na patentky – 3 ks
  • bavlněné overálky, které oceníte zejména na noc – 5 ks
  • ponožky – 5 párů
  • ortopedické kalhotky nebo kalhotky na pleny – 2 ks
  • bundička nebo kabátek z fleesu – 1 ks
  • zimní kombinéza – 1 ks
  • zimní fusak – doporučujeme volit kombi verze – 1 ks
  • teplá čepička a rukavičky – 1 ks
  • lehký fleesový overal – 1 ks

Velikost číslo 56 si kupte co nejméně, stačí maximálně 2 kousky od každého oblečení, kdykoliv si můžete potřebnou věc dokoupit.

Zdroj: Výbavička pro miminko

Domácí léčba odřených stehen

  • Velmi vhodné je nanášení lékařské vazelíny, která hydratuje pokožku a zmírňuje zánět, pálení a má zklidňující efekt.
  • Zároveň je dobré nosit volné oblečení, a to kvůli dostatečnému proudění vzduchu. Volné oblečení by mělo být používáno i v noci, protože také během spánku dochází k odřeninám na vnitřní straně stehen.
  • Účinným lékem je používání měsíčkového oleje nebo masti. Tato mast by se měla aplikovat dvakrát až třikrát denně.
  • Může být také použit výtažek z Aloe vera, protože samotná rostlina má příznivý hojivý efekt na téměř všechna kožní poranění.
  • U sportovců a běžců se doporučuje užívání krémů, které zabraňují podráždění a tření vnitřní strany stehen.

Zdroj: Rady na odřená stehna

Příprava kuřecích stehen

Nyní si Kluci v akci připraví stehna z kohouta. Navrchu stehen udělají tři zářezy, přičemž jeden je přímo na kloubku, aby šlo stehno při konzumaci dobře rozlomit. Dále stehna osolí a umístí je do pánve s rozehřátým olejem kůží dolů. Orestují je, aby se maso stáhlo a při vaření neztrácelo šťávu. Ke smažícím se stehnům přidají 4 kousky rozmarýnu a smaží 2 minuty na každé straně. Těsně před koncem smažení přidají mletou papriku, kterou na stehna lehce rozpráší.

Zdroj: Recept na kuře na paprice podle Kluci v akci

Video s receptem

Z archivu ČT si můžete pustit video, kde je vidět celý postup přípravy kohoutích stehen na paprice.

Zdroj: Recept na kuře na paprice podle Kluci v akci

Výbavička pro miminko seznam

V miminkovské výbavě by vám určitě neměly chybět tyto kousky oblečení:

  • bavlněné body – 3 ks
  • overal – 2 ks
  • dupačky – 4 ks
  • ponožky – 5 ks
  • trička s dlouhým rukávem – 5 ks
  • svetřík – 1 ks
  • bavlněná čepička – 1 ks
  • bačkůrky – 2 ks
  • látkové nebo fleesové botičky – 1 ks
  • rukavičky – 2x
  • zimní kombinéza – 1 ks
  • letní kraťásky nebo šatičky – 2 ks
  • rychlozavinovačka – 1 ks
  • bavlněné plenky – 10 ks
  • ortopedické kalhotky – 2 ks

Při pořizování výbavičky pro miminko se musíte řídit ročním obdobím, ve kterém se má miminko narodit.

Zdroj: Výbavička pro miminko

Jak žít s průjmem souvisejícím s cukrovkou?

Lidé s cukrovkou mají často zažívací potíže. Můžete však podniknout kroky k omezení těchto problémů na minimum:

  1. Zlepšete si hladinu cukru v krvi tím, že budete dodržovat diabetický plán, který vy a váš lékař vytvoříte.
  2. Podle potřeby užívejte léky.
  3. Noste plenkové kalhotky pro dospělé.
  4. Jezte celozrnné potraviny – včetně celých zrn a vlákniny.
  5. Pijte hodně vody.
  6. Pravidelně cvičte.
  7. Přestaňte kouřit a užívat tabákové výrobky.
  8. Omezte alkohol.

Zdroj: Cukrovka a stolice


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP