Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JEDLÁ SODA KOJENÍ

OBSAH

Kde se dá jedlá soda koupit

Jedlá soda se dá běžně koupit, zde je cena v různých obchodech.

Zdroj: Jedlá soda jako lék

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA PROTI ŠPATNÉMU DECHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenny.

Proti špatnému dechu je skvělá jedlá soda - ať už na kartáček a jemně si vyčistit zuby, nebo jí kloktat. Dobře neutralizuje bakterie - www.belenizubu.info/…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jedlá soda proti špatnému dechu

Vhodná antacida pro kojící matky

Může to být antagonista H2, například cimetidin nebo ranitidin nebo inhibitor protonové pumpy, například omeprazol, lansoprazol nebo esomeprazol. Ranitidin a omeprazol dosahují nejnižších hladin v mateřském mléce.

Z přírodních prostředků je možné použít citronovou vodu.

Zdroj: Jedlá soda při kojení

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA JAKO LÉK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta30.

Četla jsem že jedlá soda má blahodárný vliv na organismus, ať už v boji s překyselením, rakovinou, bolestí hlavy a dalšími problémy. Máte s tím zkušenost? Opravdu to pomáhá? Radí smíchat lžičku jedlé sody s citronovou šťávou a užívat to každý den před jídlem. Myslíte, že to má smysl? Už dlouho trpím na migrénu a zkouším co se dá. Toto asi ublížit nemůže ne?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rudolf.

Jedla soda skutečně pomáhá. Já ji užívám již dávno, ale:
Jedla soda se nesmí užívat víc než 6 lžiček denně, nesmí se užívat déle než dva týdny v kuse.
Jedlu sodu nesmíte z důvodu strávení jídla užívat 30 minut před nebo po jídle.
Zda pomáhá na migrénu netuším.
Já z dcérou jezdím na masáže krční páteře, které ji s migrénou výborně pomáhají. Ale chce to najít zkušeného maséra.

Zdroj: diskuze Jedlá soda jako lék

Jedlá soda proti kocovině

Proti překyselení žaludku po alkoholu je osvědčeným prostředkem jedlá soda (soda bicarbona), a to 2 lžičky sody rozpustíme v 60 ml vody a vypijeme.

Zdroj: Jak se neopít

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ptám se na warfarin a jedlá soda,děkuji Jana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jedlá soda a warfarin

Jak chutná jedlá soda

Soda bicarbona – hydrogenuhličitan sodný, NaHCO3 (jedlá soda, sodná sůl kyseliny uhličité) – je bílý jemný krystalický prášek se zásaditou reakcí a chutí, znáte ji jako součást prášku do pečiva nebo jako lék na pálení žáhy (vyrovná překyselení žaludku). Soda má nejen alkalizující, ale i antibakteriální účinek a antiseptické a protizánětlivé vlastnosti. Má lehce štiplavou chuť.

Zdroj: Jedlá soda na zdraví

Poradna

V naší poradně s názvem JEDLÁ SODA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ptám se na warfarin a jedlá soda,děkuji Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Soda bikarbona (hydrogenuhličitan sodný) neobsahuje žádný vitamín K, na který je Warfarin citlivý a ani není známa žádná interakce mezi Warfarinem a jedlou sodou. Při léčbě Warfarinem můžete jedlou sodu používat jak potřebujete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jedlá soda a warfarin

Jedlá soda a ocet

Jedlá soda a jablečný ocet pomáhají při redukci váhy.

Ingredience: 1 šálek vody, 1/2 lžičky jedlé sody, 2 lžíce organického jablečného octa

Postup: Smíchejte jedlou sodu s organickým jablečným octem, přidejte vodu a promíchejte. Pijte 1/2 hodiny před snídaní na lačný žaludek.

Zdroj: Jedlá soda na zdraví

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA A JEJÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasakv.

Já mám zkušenosti s Novominem, což je Patentovaný komplex oxidačních inhibitorů. Novomin je prvním a dosud jediným přípravkem v onkologii ve světové praxi , který jednak chrání zdravé buňky a zároveň ničí buňky nemocné. Mám i odborné studie – mohu poslat - vlasakv@seznam.cz

Osobně vyzkoušeno. Patentováno a dlouhodobě klinicky testováno

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka.

Ahojky pane Vlasak, poslala jsem vam email a moc vas prosim o odpoved, DEKUJI! Mejte se moc krasne!

Zdroj: diskuze Jedlá soda a její účinky

Jedlá soda a žlučník

Jedlá soda se používá i ke zklidnění žlučníku. Nekonzumujte ji však déle než dva týdny. Při dlouhodobém užívání se mohou dostavit nepříjemné nežádoucí účinky v podobě průjmu a ztráty vitaminů a minerálních látek.

Dávkování

Lžičku jedlé sody rozmíchejte ve sklenici vody a vypijte. Chuť není příliš dobrá, ale účinek se dostaví velmi rychle.

Zdroj: Jedlá soda na zdraví

Diskuze

V diskuzi JAVOROVÝ SIRUP A JEDLÁ SODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Saša.

Dobrý den, nemáte prosím někdo přímou zkušenost s vyrobením směsi? I přez zakoupení těch nejlepších surovin (kvalitní sirup a čistá soda bez hliníku) a dodržení postupu mi ve směsi soda sedimentuje ke dnu. Nevím kde nastala chyba. Děkuji za odpověď. Saša

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Babula.

Javorový sirup je potřeba zahřát a za tepla vmíchávat sodu

Zdroj: diskuze Javorový sirup a jedlá soda

Cena

Jedlou sodu v prášku (50 g) prodává řetězec Kaufland v rozmezí 4–5 korun. DM drogerie nabízí ve svém sortimentu produkt Jedlá soda čistič (1 kg) za cenu 69,90 Kč, Jedlá soda čistič (5 kg) za cenu 299 Kč, Deodorant stick bergamot + limetka (75 ml) s obsahem Sodium bicarbonate (baking soda) za cenu 179 Kč, Deodorant stick aktivní uhlí & hořčík (75 ml) s obsahem Sodium bicarbonate (baking soda) za cenu 179 Kč. Oba deodoranty slouží pouze k zevnímu použití.

Zdroj: Jedlá soda na zdraví

Co je jedlá soda

Chemický vzorec jedlé sody NaHCO3 ukazuje z čeho je složena. Jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný dokáže pomoci v mnoha oblastech, od zdraví počínaje až úklidem v koupelně konče. Jednou z oblastí, ve které jedlá soda funguje, jako eko-magický zázrak je v říši krásy. Jedlá soda patří do ekologických kosmetických výrobků, tak na co utrácet za drahé produkty, když si můžete doma udělat kosmetický produkt z jedlé sody. Získejte pocit nablýskanosti od hlavy až k patě pomocí těchto receptů z jedlé sody, která vám dodá neobvyklou krásu.

Zdroj: Použití jedlé sody

Poradna

V naší poradně s názvem JEDLÁ SODA A LEXAURIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Můžu užívat na pálení žáhy a na pálení v žaludku jedlou sodu, když trvale užívám Lexaurin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hydrogenuhličitan sodný neboli jedlá soda, by neměla společně s Lexaurinem dělat problémy. Ale i přesto je třeba sledovat zažívací pocity při tomto užívání. Překyselený žaludek nebo pálení žáhy může být způsobeno stresem, který může být důsledkem deprese nebo úzkosti či strachu, které dobře znáte. Zkuste společně s užíváním sody také zmírnit tyto faktory, které negativně ovlivňují překyselení žaladku. Pro zmírnění pálení žáhy a žaludku taktéž omezte konzumaci kynutého těsta, knedlíků a moukou zadělávaných omáček.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jedlá soda a lexaurin

Škodí soda bikarbona?

Škodlivost sody bikarbony na lidský organismus je v přiměřeném množství vyloučena. Soda bikarbona neboli hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3), lidově jedlá soda, je zásadité činidlo a je to naprosto bezpečná látka. Konzumujeme ji běžně například v pečivu pod označením E500 - protispékavá látka a kypřící prášek.

Zdroj: Použití sody bikarbony

Poradna

V naší poradně s názvem JEDLÁ SODA ŠKODÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julie .

Můžu domácí bělení zubů používat i na umělý chrup - můstek?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Sodu můžete použít i na zubní protézu. Lepšího vysledku ale dosáhnete, když si necháte chrup vyčistit zubní hygienistkou pomocí ultrazvuku. Stojí to asi 500 Kč a zuby se tím krásně projasní.

Zdroj: diskuze Jedlá soda škodí

Škodí soda bikarbona?

Škodlivost sody bikarbony na lidský organismus je v přiměřeném množství vyloučena. Soda bikarbona neboli hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3), lidově jedlá soda, je zásadité činidlo a jde o naprosto bezpečnou látku. Konzumujeme ji běžně například v pečivu pod označením E500 – protispékavá látka a kypřicí prášek.

Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody

Koupel z jedlé sody

Zapomeňte na pěnu do koupele a různé koupelové soli. Jediné co potřebujete je jen jedlá soda. Nasypte ½ šálku jedlé sody do vany naplněné teplou vodou. Ve vaně byste měli být po dobu 15 – 30 minut. Jedlá soda zanechá vaši pokožku svěží a hedvábně hebkou.

Zdroj: Použití jedlé sody

Jedlá soda při kojení

Je obsažena v přípravcích používaných k léčbě nadměrné žaludeční acidózy, perorálních rehydratačních roztocích a tekutinách pro nitrožilní použití, které mají za cíl úpravu akutní metabolické acidózy. Používá se také k dlouhodobé léčbě chronické metabolické acidózy způsobené poruchou funkce ledvin.

Perorální roztoky bikarbonátu neutralizují žaludeční kyselost tvorbou oxidu uhličitého. Zbytek absorbuje střevo. V plazmě je hydrogenuhličitan udržován v normálním fyziologickém rozmezí, přičemž přebytek je eliminován ledvinami.

Epiteliální buňky mléčné žlázy regulují vstup sodíku a bikarbonátu do mateřského mléka s malým vlivem na složení mléka.

Bikarbonát snižuje sekreci prolaktinu v případech sekundární hyperprolaktinémie v důsledku metabolické acidózy, ale neovlivňuje tvorbu mléka.

Přestože je známo, že hydrogenuhličitan sodný je vylučován do mateřského mléka, nebyly nalezeny žádné zprávy popisující jeho použití během kojení u lidí. Užívání jedlé sody jako antacida se však během kojení nedoporučuje.

Zdroj: Jedlá soda při kojení

Jak se vyrábí jedlá soda

Výroba jedlé sody není jednoduchá a v domácích podmínkách těžko proveditelná, protože se při ní zahřívá amoniak a ten může poleptat dýchací ústrojí. Výroba jedlé sody spočívá v zahřívání uhličitanu vápenatého a vody, ve které je rozpuštěna jedlá sůl a amoniak. V těchto podmínkách se začne v roztoku srážet hydrogenuhličitan sodný - jedlá soda, která se usadí na dně po vypaření redakčního roztoku. Mnohem lepší a bezpečnější je koupit jedlou soudu hotovou za pár korun kdekoliv například jako prášek do pečiva.

Zdroj: Použití jedlé sody

Koupel z jedlé sody

Zapomeňte na pěnu do koupele a různé koupelové soli. Jediné, co potřebujete, je jedlá soda. Nasypte ½ šálku jedlé sody do vany naplněné teplou vodou. Ve vaně byste měli být maximálně po dobu 15–30 minut. Jedlá soda zanechá vaši pokožku svěží a hedvábně hebkou. Nezapomeňte poté celé tělo namazat.

Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody

Jedlá soda i škodí

Nikdy by se nemělo vypít více než 5 sklenic s jedlou sodou během 24 hodin. Nápoj z jedlé sody by se neměl dávat dětem do 5 let. Nápoj z jedlé sody by se neměl konzumovat po dobu delší, než jsou dva týdny. Jedlá soda může snižovat hladinu vitamínů a minerálů, zejména vitamíny skupiny B, kyselinu listovou a chrom. Jedlá soda může vyvolat zažívací potíže a průjmy. I zde platí všeho s mírou!

Soda může být při nadměrné konzumaci nebezpečná, a to vzhledem k obsahu sodíku, který při vnitřním užívání může zvyšovat krevní tlak a zadržovat v těle vodu. Vnitřní užívání jedlé sody ve velkém množství má tedy podobné následky jako solení.

Jedlá soda může při pravidelné kombinaci snížit vstřebávání antibiotik, zejména tetracyklinů, chinolonů a cefpodoxim proxetilu, dále pak solí železa, propranololu, tiludronátu a velmi pravděpodobně i alendronátu.

Zdroj: Jedlá soda jako lék

Škodí jedlá soda

Obvykle se podává jedna lžička sody na sklenici vody, a to půl hodiny před jídlem. Tři sklenice denně by neměly být problém. Ale nic se nemá přehánět – pozor na předávkování jedlou sodou každý den. Existuje teorie, že když se žaludeční kyselina jedlou sodou neutralizuje, tak má tělo tendenci jí pak tvořit více a paradoxně to může zhoršovat problémy se žaludkem. Ale krátkodobě je jedlá soda skvělá a velmi účinná věc nejen na bolest žaludku.

Jedlou sodu nepoužívejte dlouhodobě k pití, třeba při pálení žáhy. Odbourává z těla vitaminy a minerály. Obzvláště vitaminy řady B. Při dlouhodobém vnitřním užívání dochází k odvápnění kostí!

Zdroj: Jedlá soda na zdraví


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP