Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JE WOBENZYM VHODNÝ NA ZÁNĚT DÁSNÍ

OBSAH

Zánět dásní u dětí – foto

Na těchto fotografiích je možné vidět, jak vypadá zánět dásní u dětí.

Zdroj: Zánět dásní

Diskuze

V diskuzi JAK OŠETŘIT ZÁNĚT DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška.

Ahoj před pár týdnama jsem dostala zánět dásní nevím jak se toho zbavit poradíte mi někdo jak se ošetřit tento problém? Nejlepší by bylo kdyby léčba probíhal doma...:-D děkuji všem kteří mi napíší nějaké řešení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Elisko, v lékárnách je k dostání přípravek určen pro záněty v ústní dutině - Corsodyl, ve formě roztoku k oplachům ústní dutiny. Přesto je vhodné navštívit zubaře, jelikož jak popisujete, zánět přetrvává několik týdnů. V případě opakujících se zánětů užívejte Koenzym Q10, který je vhodný pro regeneraci tkání a odborníci ho doporučují i při ustupujících dásní. Hezký den.

Zdroj: diskuze Jak ošetřit zánět dásní

Zánět dásní – foto

Zde je několik fotografií zánětu dásní.

Zdroj: Zánět dásní

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT OKOSTICE ZUBU A ZÁNĚT DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den už 14 dni mám zánět okostice v dasni můj zubar mi první uřízl dasen vyčistil druhý den mi zub vytrhl a třetí den jen drenoval ale bolest je nevidrženi točí se mi hlava bolí mne spánek ucho spatne se mi dícha

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět okostice zubu a zánět dásní

Wobenzym cena

Nejlevnější Wobenzym lze objednat na internetu. Jaká je jeho cena a jaké je k dispozici balení, zjistíte zde: Wobenzym cena.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Jak dlouho trvá zánět dásní

To je těžká otázka. Vždy záleží na pacientovi, jak pečuje o svůj chrup. U lidí trpících dlouhodobě neléčeným zánětem dásní je vysoké riziko hlubšího a nevratného poškození. Velmi důležité je proto včasné zjištění zánětu dásní na základě preventivních prohlídek a následná léčebná opatření ještě před tím, než zánět nenávratně postihne kostěné zubní lůžko a závěsný aparát zubu, což má za následek oteklé dásně, bolest, kolemčelistní zánět zubu, váček.

Zdroj: Zánět okostice zubu a zánět dásní

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁNĚT V TLAMĚ PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav ladman.

Pes bigl špatně žere a má zarudlé dásně. Díky za radu. Jar Ladman

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zarudlé dásně signalizují topické podráždění (například při žvýkání nové hračky), zánět dásní a / nebo infekci. Dásně psa bolí a proto nechce přijímat potravu. Bude potřeba podrobnější vyšetření, aby se našla příčina onemocnění dásní, a mohla se stanovit účinná léčba.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zánět v tlamě psa

Cena

Pokud vás zajímá cena léku Wobenzym, tak zde naleznete aktuální položky za dané balení produktu Wobenzym.

Zdroj: Wobenzym a dna

Poradna

V naší poradně s názvem WOBENZYM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Ostruha na patě je ortopedický problém a na to Wobenzym nestačí. Leda, že byste se rozhodla pro operativní odstranění. Po operaci by Wobenzym mohl zrychlit hojení.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olek.

Wobenzym může pomoci, pakliže se k tomu přidá zánět. Tam je velice účinný. Ale samotnou patní ostruhu nevyléčí, protože patní ostruha je způsobena usazováním vápenítých solí do šlachy.

Zdroj: diskuze Ostruha na patě nic nepomáhá

Wobenzym na hubnutí

U některých lidí, kteří pravidelně úžívali Wobenzym v dávce 3  krát denně 4 tablety po dobu jednoho roku se ukázaly úbytky na váze. Z tohoto pohledu by se dalo říci, že Wobenzym může svými enzymy napomáhal lepšímu metabolizmu a umožňuje tak velmi pomalé hubnutí.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Poradna

V naší poradně s názvem WOBENZYM PO OPERACI SRDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Bočková.

Dobrý den, chtěla bych kamarádovi jako dárek koupit Wobenzym. Je dva týdny po operaci srdce - výměna chlopně. Bohužel nikde nevidím, zda je Wobenzym pro tento druh pacientů vhodný. Děkuji za informaci. Bočková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Wobenzym v tomto případě může pomoci jako podpůrný prostředek při hojení a při posile imunitního systému. V každém případě o záměru užívat Wobenzym musí vědět ošetřující lékař, buď kardiolog nebo praktický lékař. Dávkování v této situaci může být 6 tablet 3 krát denně s délkou léčby alespoň jeden měsíc.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Wobenzym po operaci srdce

Mykóza

Wobenzym výrazně snižuje riziko přechodu gynekologických zánětů do chronického stavu. U úporných infekcí, které vyvolávají mykózy, Wobenzym výrazně zvyšuje účinnost léčby a pravděpodobnost vyléčení.

Účinky

Wobenzym je podpůrným lékem při klasické léčbě mykózy. V kombinaci s Wobenzymem stoupla úspěšnost léčby na více než 81 %.

Dávkování

Začněte užívat Wobenzym v denních dávkách 3x4 dražé a pokračujte v nich po další tři měsíce. U dětí určuje dávkování lékař!

Zdroj: Wobenzym - dávkování u dětí

Diskuze

V diskuzi WOBENZYM ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Wobenzym mi pomohl od opakujících se zánětů močových cest. Právě minulý rok jsem ho brala po dobu tří měsíců. Od té doby jsem zatím neměla další zánět.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Wobenzym účinky

Wobenzym v těhotenství a při kojení

O užívání Wobenzymu během těhotenství a kojení se vždy poraďte s lékařem, a to i tehdy, otěhotníte-li během léčby.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA ZÁNĚT DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Děkuji moc za rady www.babske-rady.eu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na zánět dásní

Příbalový leták

Zde se můžete podívat na příbalový leták Wobenzym.

Zdroj: Wobenzym

Poradna

V naší poradně s názvem WOBENZYM-MUZE JEJ UZIVAT CLOVEK NA WARFARINU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Haškova.

Chtěla bych se zeptat,jaké máte zkušenosti s užíváním tohoto přípravku po úrazech a při Warfarinu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Wobenzym je po úrazech vhodný, protože přispívá ke zlepšení prokrvení tkání a zlepšuje činnost lymfatického systému. Wobenzym tak zkracuje dobu léčby. Bohužel díky těmto účinkům Wobenzym není možné jen tak kombinovat s Warfarinem. Společné užívání je možné, ale musí být trvalé a na začátku a na konci společné léčby musí být proveden test srážlivosti krve a přizpůsobeno dávkování Warfarinu. Proto je třeba obrátit se se svým záměrem užívat k Warfarinu i Wobenzym na svého lékaře, od kterého dostáváte předpis na Warfarin a naplánovat s ním začátek a trvání léčby Wobenzymem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Wobenzym-muze jej uzivat clovek na warfarinu?

Jak a kdy se Wobnezym užívá

Wobenzym se doporučuje užívat na lačno, vždy 1/2 hodiny před jídlem. Nerozkousané tablety se zapijí větším množstvím čisté neperlivé vody - nejméně 1/4 litru. Wobenzym se nesmí zapíjet alkoholem, pivem, ani vínem!

Upozornění: Tento lék nenahrazuje antibiotickou léčbu u infekčního zánětu, zvyšuje však její účinnost!

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Diskuze

V diskuzi JAK POZNÁM ZÁNĚT ŠLACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Já jednou zánět šlachy podcenila a pořád jsem léčbu odkládala. Pořád jsem si říkala, že to není tak strašný, až to pak najednou nešlo vydržet. Léčila jsem si to dva měsíce a moc mi taky pomohl wobenzym. Ruku jsem měla fixovanou v sádře.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak poznám zánět šlach

Wobenzym a kontraindikace

Zde uvádíme výčet situací, kdy Wobenzym škodí.

  • Wobenzym nelze užívat v situacích, které jsou spojeny se zvýšeným sklonem ke krvácení nebo se zvýšenou fibrinolýzou - hyperfibrinolýza. Hyperfibrinolýza je systémový stav související s rozpouštěním krevních sraženin, který provází mnohé klinické patologické stavy, jakou jsou například traumata, jaterní cirhóza či leukémie. Wobenzym díky svým enzymům může zesílit již tak zvýšenou fibrinolýzu.
  • Přípravek Wobenzym se nesmí také užívat při známé přecitlivělosti na účinné či pomocné látky, které jsou vyjmenovány výše.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Antibiotika na zánět dásní

Antibiotika se předepisují pouze u pacientů s velmi závažným zánětem, po velkém výkonu nebo při sdruženém celkovém onemocnění. Jindy je předepisování antibiotik neúčelné a naopak dochází k rozvoji bakteriální rezistence. Antibiotika nejsou při stomatologických zákrocích předepisována.

Zdroj: Zánět dásní

Wobenzym jako prevence dny

Jako podpůrná léčba je Wobenzym vhodný při revmatoidní artritidě (zánětlivé onemocnění kloubů), při revmatismu měkkých tkání i artróze (degenerativní choroby kloubů).

Doporučené množství léčivého přípravku Wobenzym se určuje dle akutnosti onemocnění. Léčba a dávkování se většinou zahajuje dávkou 3x denně 5‒10 tablet. Pokud obtíže začnou ustupovat, je dobré dávku postupně snižovat až na udržovací dávku 3x denně 3 tablety.

Léčba (do úplného vymizení příznaků) obvykle trvá několik týdnů. Tablety se nekoušou ani jinak nedělí, je vhodné užívat je půl hodiny před jídlem a zapít dostatečným množstvím tekutiny (alespoň ¼ litru). Před užíváním Wobenzymu, nebo pokud ho užíváte déle než dva měsíce, je nutné poradit se s lékařem. Před použitím si také důkladně přečtěte příbalový leták.

Zdroj: Wobenzym a dna

Zánět dásně kolem osmičky

Pokud je zánět kolem osmičky, je potřeba nejdříve zánět zaléčit, potom je teprve možné provádět něco dalšího, už jen kvůli případné anestezii, která nemusí účinkovat.

Zdroj: Nemoci dásní

Wobenzym a jiné současně užívané léky

Nežádoucí interakce Wobenzymu s jinými současně podávanými léky není známa.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Balení

Wobenzym se prodává ve formě drobných oranžovočervených enterosolventních tablet, to znamená, že se nerozpouštějí v žaludku, ale až v tenkém střevě. Přípravek patří mezi volně prodejné léčivé přípravky, můžete ho zakoupit v kamenných nebo internetových lékárnách. Je dostupný v balení s obsahem 40, 200, 300 nebo 800 tablet:

  • Wobenzym 40 tablet – pro krátkodobé užívání nebo pro děti
  • Wobenzym 200 tablet – pro léčbu trvající zhruba 2 týdny
  • Wobenzym 300 tablet – pro léčbu trvající zhruba 3 týdny
  • Wobenzym 800 tablet – pro déletrvající léčbu

Cena nejmenšího balení přípravku Wobenzym se pohybuje okolo 189 Kč. Pokud jde o balení 200 tablet, zde je cena zhruba 779 korun. Za balení obsahující 300 tablet, které je praktické a vhodné například na cesty nebo při sportovních aktivitách, zaplatíte zhruba 1 099 korun. Největší možné balení Wobenzymu obsahuje 800 tablet a jeho cena se pohybuje kolem 2 469 Kč.

Zdroj: Wobenzym a dna


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP