Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JE JOX DOBRY NA VYTRZENY ZUB

OBSAH

Co dělat po vytržení zubu

Pacient by měl vědět, že první den po zákroku má jen minimálně vyplachovat ústa, následně dodržovat zvýšenou hygienu ústní dutiny. Velmi vhodné je instruovat pacienta nejen verbálně, ale také formou psané informace, kterou si může následně v klidu domova pročíst.

Zdroj: Vytržený zub - jak hojit ránu

Diskuze

V diskuzi VYTRŽENÝ ZUB - JAK HOJIT RÁNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Jednoznačně bych nasadil hned Wobenzym a užívejte ho přesně podle návodu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vytržený zub - jak hojit ránu

Jak dlouho bolí rána po vytržení zubu

Bolest po extrakci je většinou zvládnutelná běžnými analgetiky, o konkrétním léku je vždy dobré domluvit se s ošetřujícím lékařem. Bolesti mohou trvat několik dnů, zhruba od třetího dne by však měly začít ustupovat. Pokud se naopak zvyšují, objeví-li se otok, nebo dokonce teplota, bude nutné další odborné ošetření.

Zdroj: Vytržený zub - jak hojit ránu

Diskuze

V diskuzi NEMOCNÉ DÁSNĚ U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin hysky.

dobrý den mužete poradit fenka po zákroku zanětu dásní byly vytrženy zuby ponechány jen čtyři.je to už 14dní nasazeny anibiotika ale fenka odmítá stravu jen opravdu málo co sní alespon pije docela dobře.trápí mě že nejí děkuji Hyský Martin

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nemocné dásně u psa

GOLDEN RETRÍVR

Postava: mohutná, ale souměrná

Výška (v kohoutku): pes = 56 – 61 cm, fena 51 – 56cm

Zbarvení: různé odstíny zlaté barvy

Lov: používán méně často

Schopnosti:

  • dobrý plavec
  • dobrý čich

Povaha: poslušný, inteligentní, laskavý, přátelský, přívětivý, důvěřivý

Vztah:

  • k lidem: dobře vychází s lidmi, svoji rodinu miluje, ale i s cizími lidmi bývá společenský
  • ke zvířatům: vcelku bez problémů vychází s jinými psy a zvířaty

Foto

Zdroj: Lovecká plemena – retrívři, přinašeči

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ LŮŽKO PO VYTRŽENÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Edita.

Dobrý den, mám dotaz.Pred měsícem mi byl vytržený zub 6v pravo dole.Skoro dva roky mě ten zub bolel i přes umrtvovaci pastu.Zub jsem si nechala vytrhnout.A docházela jsem k zubaři na čištění suchého lůžka.a před týdnem mi zubařka vyndala drén ať se rána zatáhne, jenže to stále bolí.Myslite že by nebylo špatné udělat rentgen?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché lůžko po vytržení zubu

Acylpyrin ředí krev

Protisrážlivého účinku se využívá při ischemické chorobě ke snížení rizika vzniku infarktu myokardu. Používá se i při akutním infarktu myokardu.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT ZÁNĚT ÚSTNÍ SLIZNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Filippová.

Dobrý den, mám prosbu o radu. 4 měsíce vyplivuji hleny, obv. lékař poslal na gastroskopii,
nález žádný, nyní paradentolog poslal na vyšetření ústní sliznice, v březnu jsem měla paradentozu, byly mě vytrženy všechny stoličky. Na vyšetření jdu až za měsíc, jsem hodně
unavená, poradí mě někdo co dělat do té doby pro zklidnění zánětu v ústech, děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak léčit zánět ústní sliznice

Co znamená bolest okolních zubů po extrakci

Bolest okolních zubů po extrakci může být důsledkem podráždění nervu zánětlivým procesem či otokem dásně a pohmožděním, po zaléčení zánětu odezní, pokud ne, vyhledejte lékaře.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub

Diskuze

V diskuzi EXTRAKCE JEDNICKY,-ZLOMENY KOREN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobry den,ve středu mi trhali koren u jednicky v pravo nahoře,dvojku mi zbrousil a prichystal na cep s korunkou,ve ctvrtek jsem prijela l zubaři s tim,ze jsme byli domluveni,na nahradu jednicky a korunky na dvojku,ale pres noc me to šíleně chytlo a bolelo a prijde mi ze me boli ta dvojka,s kterou nebyl žádný problem.Lekar mi tedy predepsal ant.Augmentin 625mg s tim ze se mi to zanitilo a nic na bolest,sehnala jsem si aulin na bolest, ale nezabira mi,uz 3 dny jsem se nevyspala v pondeli mam prijit,dnes je sobota a ja si nejsem jistá,zdali to do pondeli vydrzim,ta bolest mi vystreluje az do spodnich zubů. Prosim o radu,zdali si s tim zajet na pohotovost nebo pockat na meho lekare stomatochirurga do pondeli? Dekuji a preji hezky den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana pscolkova.

Dnes jsem navštívila zubaře s bolesti v korunce, která trvala 4 dny. Lékař mi celou korunku vytrhl se slovy, ze to jinak nejde, protože korunka praskla. Zub mi trhal hodinu po pichnuti injekc a bolest byla strašná. Domnívám se, že postup nebyl spravnykorunky se přece běžné opravují a měla jsem ji 5 let. Prosím o radu, protoze mě čekají další opravy a nechtěla bych zažít podobný problém.

Zdroj: diskuze Extrakce jednicky,-zlomeny koren.

Historie quercetinu

Rostliny obsahující flavonoidy mají dlouhou historii použití v tradičních léčivých přípravcích v mnoha kulturách. Tato fytochemikálie byla objevena před několika desítkami let.

Zdroj: Na co je dobrý Quercetin?

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Chrpa.

Mám snímatelnou zubní náhradu na horní čelisti - nahraženy byly původně 3 zuby s přilepením pastou na patro v roce 2016 - zaplatil jsem 1500 Kč. Následně byla letos vytržena stolička se zadrženým kořenem, který musel být odstraněn chirurgickým zákrokem na zubní klinice FN v Praze - otvor do dutin. Do stávající náhrady přidána stolička za úhradu. Po rozpadu korunky na 4 vytrženy další 2 zuby a nyní mám za úpravu stávající náhrady podle zubní lékařky zaplatit 450 Kč. Jsem pojištěnec VZP. Mám nějaký nárok na úhradu pojišťovnou? Jsem důchodce a je mi 83 let.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanilav Chrpa.

V žádné diskusi jsem se nedověděl co uhradí VZP z účtované ceny. Kolik co stojí úkon zubaře je v diskusi, ale kolik zaplatím já z celkové sumy po ´hradě pojišťovny jsem se nedověděl. To, že kalkulaci za výkon má každý zubař jinou je zvláštní. Tak podle čeho pak pojišťovna vlastně vypočítává kolik za výkon zubař dostane?
Celý dosavadní život jsem platil zdravotní pojištění, zubaře jsem až na výjimky nepotřeboval a ke stáru mám platit za každý výkon. To, že ztráta zubů je jen vina pojištěnce a že ztráta zubů neohrožuje na životě je falešný argument nejen VZP, ale stomatologů. Cožpak stáří, životní styl včetně pracovního a životního prostředí nemá vliv na celý organismus a jeho opotřebení? To je jeden z mnoha příkladů jak se chová společnost k seniorům.

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Acylpyrin a alkohol

Výrobce neuvádí žádné nepříznivé účinky při kombinaci s alkoholem. Pouze v případě, že jedinec je častým poživatelem velkého množství alkoholu, se zvyšuje pravděpodobnost možného nežádoucího účinku krvácení nebo proděravění žaludečního nebo duodenálního vředu.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Diskuze

V diskuzi ZUBAŘI - KATEGORIE ŠMEJDI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Další kategorie šmejdů !
Pět minut práce, ale odborné, 1 gram bílé plomby, celková doba max. 15 minut, cena 800 Kč. Za co ? Kdo stanovil takovou zlodějnu?
Honza M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanislav Chrpa.

Nepřiměřeně drahé jsou nejen bílé plomby, ale i u starších lidí částečné náhrady, které VZP nehradí /nebo jen částečně/. Je skutečností, že se seniorům i při nejlepší péči zuby kazí, vypadávají, nebo musí být vytrženy. Bez zubů, nebo bez jejich náhrady je zdraví těchto seniorů ohroženo - nedokonalé přijímání potravy a s tím související zažívací a další zdravotní potíže. Jejich léčení pak stojí stojí daleko více. Většina seniorů s současné ekonomické situaci na drahé implantáty a další novodobé materiály finančně nedosáhne. A levnější materiály zubaři nejsou ochotni nabízet. O to by se měla zajímat stomatologická komora a pojišťovny. Nebo jim jde jen výši zisku bez ohledu na kom to získají?

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Kdy se užívá Acylpyrin preventivně

Acylpyrin může protektivně působit například v prevenci demence nebo karcinomu tlustého střeva. Jde však o závěry zatížené značnou nejistotou, proto nelze tato zjištění pokládat za dostatečně silná pro doporučení paušálního užívání.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Poradna

V naší poradně s názvem L DOBRY DE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča .

Počkejte až sama vypadne. Když ne, tak běžte na prohlídku 17.8. Nezanedbejte čištění zubů a to včetně místa po vytrženém zubu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Dobrý den moc vám děkuji za radu a nezlobte se že jsem vás tak otravovala

Zdroj: diskuze Dobry den

NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRÍVR (= KANADSKÝ RETRÍVR)

Postava: středně velká, silná a dobře osvalená

Výška (v kohoutku): pes = 48 – 51 cm, fena = 45 – 48 cm

Zbarvení: zrzavé s bílými znaky

Lov: hlavně vodní práce

Schopnosti:

  • dobrý aportér
  • dobrý plavec
  • dobře se vycvičí

Povaha: inteligentní, příjemný, temperamentní, vřelý, přátelský, hravý, čilý, neagresivní, společenský

Vztah:

  • k lidem: s lidmi vychází dobře, svého majitele miluje
  • ke zvířatům: s ostatními zvířaty vcelku vychází, ale může je začít pronásledovat, pokud se pohybují příliš rychle na jeho vkus

Foto

Zdroj: Lovecká plemena – retrívři, přinašeči

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ LÉČENÍ VYRÁŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Taková vyrážka, u které se dělají hnisající pupínky a zůstávají po nich jizvy, nepůjde vyléčit jen tak obyčejnými přírodními prostředky. Na to bude potřeba použít antibiotika nebo antivirotika, podle druhu příčiny, vše na lékařský předpis. Neriskujete komplikace nebo další jizvy a zastavte se s tím na kožním. Dostanete předpis na lék, který vás toho rychle zbaví.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal Dobrý.

Dobrý večer,
Děkuji za informaci pane Cempírku. Asi budu muset nakonec skutečně zajít na kožní, rád bych se toho zbavil či to alespoň eliminoval abych to neměl příští rok znovu.

Hezký večer

Michal Dobrý.

Zdroj: diskuze Přírodní léčení vyrážky

Quercetin – cena

Zde je seznam prodejen, kde se dá nejlevněji sehnat Quercetin.

Zdroj: Na co je dobrý Quercetin?

Diskuze

V diskuzi ALERGIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin Bláha.

Dobrý den,

velmi dobrý článek. Další možností je objednat svého pejska přímo na alergologický test a zajistit individuální léčbu - www.genomia.cz/cz/al…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alergie

CHESAPEAKE BAY RETRÍVR

Postava: mohutná a dobře osvalená postava (vlnitá srst)

Výška (v kohoutku): pes = 58 – 66 cm, fena = 53 – 61 cm

Zbarvení: hnědé

Lov: vodní práce (vodní ptáci, divoké kachny), případně i drobná srstnatá zvěř

Schopnosti:

  • velká energie
  • sklon pronásledovat vše, co se pro ně pohybuje rychle
  • dobrý plavec

Povaha: čilý, veselý, inteligentní, klidný, laskavý, příchylný, ochranitelský, samostatný, statečný, houževnatý, aktivní

Vztah:

  • k lidem: má výborný vztah k rodině, dobře vychází i s dětmi, zvládá i jejich hry, pokud se mu nelíbí, tak uteče
  • ke zvířatům: s ostatními domácími zvířaty nemá dobrý vztah

Foto

Zdroj: Lovecká plemena – retrívři, přinašeči

Charakteristika quercetinu

Quercetin má protizánětlivý a antioxidační vlastnosti. Zároveň je velmi účinný proti široké škále onemocnění. Některé laboratorní výsledky quercetinu se jeví slibně, zatím však neexistuje žádný spolehlivý důkaz, že může pomoci v léčbě rakoviny.

Zdroj: Na co je dobrý Quercetin?

Selen

Selen je nekovový prvek ze skupiny chalkogenů. Selen je silný přírodní antioxidant chránící buňky před škodlivými látkami zvanými volné radikály. V kombinaci s vitamínem A a vitamínem C a E působí selen jako pomocník proti stárnutí kůže a omezuje vznik hlubokých vrásek. Nedostatečný příjem selenu ve stravě nepříznivě ovlivňuje především kardiovaskulární systém. Nízký příjem selenu v průběhu těhotenství může nepříznivě působit na vývoj plodu.

Selen se doporučuje užívat

  • při zvýšeném riziku cévních a kradiovaskulárních chorob.
  • selen je dobrý na podporu správné funknce metabolismu.
  • selen, jako doplňující prvek potřebný v těle při současném užívání jódu k produkci hormónů štítné žlázy.

Zdroj: Na rychlejší růst vlasů je dobrý selen!

Je lepší Acylpyrin, nebo Paralen?

Paralen a Acylpyrin má v lékárničce snad každý. Který je lepší, se říci nedá. Rozdíly a specifika užívání ale u nich jsou. Paralen a Acylpyrin jsou českou klasikou v boji proti virózám a chřipkám. Oba léky neřeší příčinu onemocnění, ale pomáhají s jeho symptomy (především horečkou a bolestí).

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Použití quercetinu

Quercetin má vlastnosti antihistaminik, proto je účinný při léčbě alergií či astmatu. Zároveň může pomoci se zlepšením stavem malých krevních cév, je tak ideální prevencí proti infarktu a mrtvici. Také se dá použít pro léčbu příznaků chronické prostatitidy (otok prostaty) a ke zmírnění některých neurologických komplikací diabetu.

Zdroj: Na co je dobrý Quercetin?

Co znamená bílý povlak po vytržení zubu

Po vytažení zubu je nutno věnovat zvýšenou péči ústní hygieně. Doporučuje se čistit zuby častěji, než je obvyklé, nejlépe po každém jídle, zvláště pečlivě pak na noc. Povlak se zpravidla objevuje po úraze jako následek zhmoždění tkání, rovněž tak i po jakémkoliv chirurgickém výkonu. Pokud se navíc dostaví otok, bolest a teplota, je nutné navštívit lékaře.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP