Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JARNÍ TYP A VHODNÉ BARVY

OBSAH

Jarní typ

Jarní typ rozkvétá v čirých, jemných barvách s teplými žlutými podtóny. Tyto barvy najdeme v probouzející se jarní přírodě – květiny, nové lupínkyr stromů. Ženy jarního typu mají nazlátlý tón pleti. Jejich pokožka je nejsvětlejší ze všech typů. Je průsvitně bledá s broskvovým nádechem, zlatavá, teple zabarvená, maximálně do růžové. Rty jsou jemně červené, oči modré nebo hnědé. Tyto typy mohou krásně experimentovat s barvami svých vlasů. Přírodně je mají nejčastěji plavé, blond se zlatistým (medovým) podtónem, světle hnědé, někdy až do červena. Pokud chtějí změnu, postačí melír. Dokonce si mohou dovolit i odvážnější proužky, například oranžová, tmavě hnědá, ale i červená a podobně. Z barev se k tomuto typu nejvíce hodí červená, trávově zelená, žlutá, oranžová, broskvová, meruňková a lososová. Všechny barvy musí být ale teplé, veselé, svítivé, světlé.

Zdroj: Barevná typologie

Diskuze

V diskuzi PRIMULUS RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman.

Ďalšie tipy podporujúce zvýšenie testosterónu nájdete tu : www.tadalafil.cz/tip…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukyno.

Taky jsem o tom něco četl imen.cz/primulus-lek… ale pořád nevím, na jarní unavu bych to zkusil

Zdroj: diskuze Primulus recenze

Co je barevná typologie

Barevná typologie je rozdělení lidí do čtyř skupin podle ročního období jaro, léto, podzim, zima. Autorkou tohoto principu je Carole Jackson, která pochází z USA.

Barvy hrají v našem životě významnou roli. Barevnou typologii si můžete otestovat sami, a to tak, že se posadíte před zrcadlo za denního světla, s vlasy staženými z čela, bez make-upu. Střídavě si přikládejte k obličeji barevnou látku nebo papír teplé a studené barvy. Teplou barvu zastupuje například meruňková, studenou barvu zastupuje například neonově růžová. Rozzáří-li se vám obličej a vaše rysy se zjemní, je to ten typ barvy, který hledáte. Pokud to není ono, potřebujete typ opačný. Nyní rozlišíte, zda jste typ jarní, podzimní, letní, nebo zimní. Pokud jste typ teplý, volíte mezi dvěma variantami: jarní a podzimní. Opět přiložte k obličeji dvojici barev, pro jarní typ hráškově teple zelenou, pro podzimní typ tmavě zemitě zelenou s nádechem mechu. Pokud jste typ studený, volíte mezi dvěma variantami: letní a zimní. Přiložte k obličeji dvojici barev, pro letní typ zapudrovanou růžovou, pro zimní typ neonovou růžovou.

Jakmile poznáte svůj barevný typ, budete moci kombinovat ty správné barevné kombinace oděvů a doplňků, zvolíte správný odstín make-upu, barvy rtěnky a očních stínů i laku na nehty.

Zdroj: Barevná typologie

Poradna

V naší poradně s názvem PĚSTOVÁNÍ VINNÉ RÉVY PRO ZAČÁTEČNÍKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iv.

Dobrý den, kdy lze ještě provést jarní řez vinné révy ? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Teď na konci dubna už je pozdě. Réva by po řezu ronila lepkavou tekutinu, přes kterou by se do dřeva dostala bakterie, která by zahubila celou rostlinu. Řez vinné révy se musí provádět jen v období, kdy rostlina spí. Tedy nejlépe v únoru až do 1/2 března.

Zdroj: diskuze Postřiky vinné révy

Nejlepší barvy na vlasy

Mezi nejlepší barvy na vlasy patří bezpochyby henna.

Použití henny je docela snadné a přímočaré. Stačí rozpustit cihličku henny v misce s horkou vodou. I když rozpuštěná henna připomíná trochu bláto, je nejideálnější přírodní barvou na vlasy. Při aplikaci henny se doporučuje používání rukavic. Po nanesení henny na vlasy je vhodné překrýt vlasy koupací čepicí pro lepší výsledné zbarvení. Doba působení je rozdílná, závisí na vás, jak dlouho ji necháte působit, jestli to vydržíte dvě hodiny, nebo šest hodin.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Diskuze

V diskuzi POSTŘIKY VINNÉ RÉVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdy je třeba stříkat vinnou révu a jaké přípravky doporučujete?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Prosím o radu, jak poznam dvouleté dřevo u vinné révy.

Zdroj: diskuze Postřiky vinné révy

Očista těla aneb odkyselení organizmu.

Jarní očista není na deset dní, ani na týden, ale měla by se dodržovat po dobu 6 až deseti týdnů! Jarní očistu těla může podstoupit nejen člověk, který nepije alkohol, nekouří a má dobrý životní styl, ale zároveň i ten, který nebyl přes zimu příliš aktivní. Očistná kůra přispívá k tomu, že se tělo očistí, a zároveň se může shodit pár kilo. Tělo se během ní očisťuje od toxických - jedovatých látek, které jsou nashromážděny v těle. Spousta lidí právě v zimním období nedodržuje správný pitný režim a díky tomu je jejich organismus po zimě překyselený. Během jarní očisty by se měl organismus takzvaně odkyselit a při tomto odkyselení je také srovnáno Ph v těle. Existují speciální zásadité čaje na odkyselení organismu, přičemž nejlepší je čaj dvoufázový, kdy se jeden čaj pije dopoledne, a druhá čajová směs, která je odlišnější, se pije odpoledne.
 

Zdroj: Jarní očistná kůra

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÝ MASTIF ŠTĚŇATA CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Samajova.

hledam stene psa s papirama zlate barvy nas stary mastifek uz nas opustil

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tibetský mastif štěňata cena

Detoxikace a léky

Když člověk bere léky, tak je musí brát dál i během detoxikace, nesmějí být vysazeny! U diabetiků je to složitější. Každý diabetik má určenou dietu od svého diabetologa, kterou by měl dodržovat.
 

Zdroj: Jarní očistná kůra

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA DO MLÉKA NA JARNÍ OČISTU A IMUNITU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Mičianova.

Dobrý den.
Měla bych zájem o kefirovou houbu.
Mičianova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Dobrý den p. Mičianová,
napište mi prosím na email- jasinkocin@seznam.cz, ohledně Tibetské houby, domluvíme se,
děkuji Alena

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba do mléka na jarní očistu a imunitu

Jarní řez švestek

Vhodné je provádět takzvaný zmlazovací řez, který posilní plodnost stromu. Dělá se zkracováním hlavních větví o plných 50 až 100 centimetrů. Nejlepší období pro tento řez přichází tehdy, když slivoň začíná kvést, protože se tak poměrně lehce zacelí rány po řezu. Ty ale stejně musíte ošetřit. Pokud jsou přírůstky větší, bude nutný takzvaný udržovací řez. Na ten pamatujte při vegetativním přírůstku o délce alespoň 40 centimetrů, nejlépe však až 60 centimetrů. Pokud byste na tento druh řezu zapomínali, pupeny by se změnily na „spící“, což by znamenalo, že se v dolní části větví ochudíte o snadno dostupné plody.

Zde můžete zhlédnout video, jak správně provádět řez slivoní.

Zdroj: Řez švestek

Poradna

V naší poradně s názvem DULEZITA OTAZKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

dobrý den prosím vás mužu se pri tomto leku obarvit vlasy barvou na vlasy kdyz puzivam tenhle lek ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Můžete, ale postupujte podle návodu od výrobce a proveďte zkušební test před nanesením barvy na celou hlavu.

Zdroj: diskuze Dulezita otazka

Pohled odborníka. Co na únavu říká homeopatie?

Zajímalo mne, jak se k jarní únavě staví například homeopatie. "Na únavu existuje asi 900 léků, nelze tedy doporučit jeden univerzální " říká homeopatka Ing. Alena Mydlová a pokračuje: "Homeopatie je léčba šitá přímo na jednotlivce, pouze tak je možné očekávat výsledky. Nemáte-li čas navštívit homeopata, nechá se vybrat některý z léků, například Arnika Montana (únava, vyčerpání), China (únava po nemocech), Phosphoric acid (duševní vyčerpání s následní fyzickou slabostí), Kali phosporicum (tělesné a duševní vyčerpání). Jestliže léky nezaberou do 2 - 3 týdnů, nečekejte a obraťte se na odborníka.V homeopatii se totiž nevybírá jen vhodný lék, ale také vhodná potence."

Autor: redakce zdravi-lecba.cz

Zdroj: Snadno a rychle proti jarní únavě

Poradna

V naší poradně s názvem STŘÍHÁNÍ ŠVESTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Kovar.

Dobry den , velice me zajima, kdy je spravna doba na rez/zastrihnuti svestky. Po precteni Vaseho clanku , jsem bohuzel nejak zmaten. V odstavci jak prorezat svestku pisete:Řez švestek doporučujeme provádět hned zjara po vykouknutí prvních pupenů.
A hned pote v nasledujicim odstavci:Stříhání švestek na jaře pisete-Peckovinám nesvědčí časný jarní řez. Měly by se stříhat jen v období, kdy už mají listy. Případně po sklizni.

Je mozne to nejak objasnit , nekolikrat v clanku pisete opakovane, ze se ma strihat/rezat na jare a pak obratem dodavate , ze nejlepsi doba je po sklizni zacatkem zari ..


diky za vysvetleni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Nejlepší doba na řez švestek je druhá polovina června nebo hned po sklizni. Jarní řez se doporučuje jen začátečníkům, aby jim v orientaci v koruně nebránily listy. U jarního řezu je nebezpečí zanesení infekcí do řezných ran.

Zdroj: diskuze Stříhání švestek

Proč jsme unavení?

Existuje mnoho teorií, proč se právě na jaře objevuje neovladatelná únava. Odborníci se shodují v tom, že hlavní příčinou je složení stravy, nedostatek vitaminů, málo pobytu na čerstvém vzduchu, nedostatek slunce a koneckonců i pohodlný moderní styl života.

Zdroj: Snadno a rychle proti jarní únavě

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA DO MLÉKA NA JARNÍ ÚNAVU A IMUNITU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Šolarová.

Prosím o zaslání kefírové houbičky: Věra Šolarová Ke Klejnarce 351,Starý Kolín 281 23 Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

P. Šolarová, zaslala jsem Vám Tibetskou houbu, děkuji .

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba do mléka na jarní únavu a imunitu

Výběr barvy na vlasy podle fota

Zde je k dispozici webová služba, která umožňuje nahrát svoji vlastní fotografii, na které si pak odzkoušíte různé odstíny barev. Díky tomu můžete bezvadně vybrat správnou barvu a pak najisto si ji koupit v drogérii. Takže vzhůru do experimentování bez následků, zde je odkaz: výběr barvy na vlasy podle fota.

Zdroj: Barvení vlasů

Diskuze

V diskuzi VYVOJ SLIMÁKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva nováková.

marně se snažim najit jak vypadá a kde je nejvic kladeno vajičko slimáka a jak vypadá když se z vajička vylihne.Je to štihli hbity červík?Ty totiž mivám pod špaliky dřeva kde slimáky sbirám.Vajička také nevím jak vypadaji,nikdy jsem žádne nenašla.Jsem z nich na mrtvici.Děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra.

Vajíčka slimáka jsou jako malé perličky,bílé barvy.Bývají v zemi pod květináči atd.

Zdroj: diskuze Vyvoj slimáka

Rada proti aftům

Při tvorbě aftů v ústech, je zapotřebí zjistit zda dotyčná osoba nemá plíseň nebo plísňové výtoky. Proti aftům se doporučují kapičky s výtažkem z grepových jadýrek. Afty jsou nejčastěji příznakem nedostatku vitamínů řady B anebo jeho předávkováním. Proti aftům se také doporučuje šalvěj, jako desinfekční prvek na kloktání, vyplachování úst i na pití.
 

Zdroj: Jarní očistná kůra

Diskuze

V diskuzi ODVODNENI ORGANISMU DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucasice.

Probírám se těmito diskuzemi a já osobně jsem brala na odvodnění přesně tohle www.odvodneni-organi…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Denča Pilchová.

já dělám pravidelně jarní detoxy. Letos zkouším reduxil, má přírodní složení a podoruje hubnutí. Což mi teď vůbec nevadí dát dolů nějaké to kilčo. Fakt by mi to prospělo, tak doufám, že mi to pomůže

Zdroj: diskuze Odvodneni organismu diskuze

Barevná typologie osobnosti

Barevná typologie osobnosti patří k novějším vědním oborům. Zabývá se vytvářením celkového dojmu sladěním barev našeho oblečení s barvou vlasů, ale hlavně s tónem naší pleti. Každý z nás má jedinečný tón pleti, který nás provází od narození po celý náš život a nikdy se nemění. Barvy v našem životě hrají větší úlohu, než si dovedeme představit. Není důležité upoutat vyzývavým oblečením, ale působit přirozeně, upraveně, zdravě a elegantně. Z tohoto důvodu je vhodné navštívit odborníka na barevnost vizáže a nechat si poradit nejen v oblasti barev, ale i typu oblečení. Existují barvy, které dají vyniknout vaší osobnosti, nebo ji naopak zcela potlačí. Postačí jednoduchý test: Pokud vás na jedinci upoutá jeho oblečení a nikoliv jeho obličej, došlo v tomto případě k potlačení osobnosti. U správně použitých barev si naopak zapamatujete, že jedinec měl výrazné oči, husté vlasy a působil velmi příjemně.

Zdroj: Barevná typologie

Čaje na detoxikaci

Čisticí detoxikační bylinkové čaje jsou vhodné pro ty, kteří mají následující problémy: páchnoucí dech, bolesti za očima, nadváhu, podváhu, bolesti zad, časté bolesti hlavy, bolestivou menstruaci a podobně. Stejně tak jako si čistíme zuby, měli bychom dbát i o svoje tělo. Dopřejte si tedy očistu alespoň jedenkrát do roka. Kúra by měla trvat 10–12 dnů. Detoxikace organismu přispívá k jeho mládnutí.

Čaj k detoxikaci se připraví jako výluh. Do 750 ml studené vody dáme večer tři polévkové lžíce směsi bylin, ráno výluh scedíme, necháme přejít varem, šálek vypijeme na lačno a zbytek v průběhu dne. Kúra by měla trvat 10–12 dnů. V průběhu kúry je potřeba dbát na pravidelné vyprazdňování. Během kúry se doporučuje užívat i bylinkový čaj na zácpu nebo chronickou zácpu, abychom zároveň vyčistili střeva.

Zde můžete vidět čaje na detoxikaci organismu.

Zdroj: Jarní detox

Šalvěj

Šalvěj patří mezi nejstarší barviva používaná na černé a tmavě hnědé vlasy, dokáže překrýt i šediny. Listy šalvěje vařte po dobu 30 minut, aby vznikl silný extrakt, pro dosažení sytějších barev se šalvěj vaří ještě déle. Jakmile extrakt z šalvěje zchladne, můžete ho aplikovat na vlasy. Pro dosažení bezvadného výsledku by se tento proces měl opakovat jednou týdně, pro zachování barvy jednou měsíčně.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Aplikační techniky

Barvy na vlasy se používají kvůli změně vzhledu. Jedná se o moderní trend používající několik barev k tvorbě melírů nebo barevných přechodů. Aplikační techniky mají za úkol zvýrazňovat, zesvětlovat, vytvářet nové metody, jako je například ombre. Veškeré aplikační techniky mohou být použity s jakýmkoliv typem barvy. U světlých vlasů dochází pouze k zesvětlení.

Zdroj: Barvení vlasů

Detoxikace a kopřiva dvoudomá

Kopřivový čaj je při jarní detoxikaci velice prospěšný, ale nesmí se to s ním „přehánět“. Kopřivový čaj se může pít nejdéle 5 až 7 dnů, protože jinak by mohlo dojít k odvápnění organizmu a vzniku osteoporózy. Tak silné má kopřivový čaj účinky!

Dále kopřiva v sobě přináší mnoho dalších užitečných vlastností i když se konzumuje její zelená část. Kopřivový špenát totiž pomáhá snižovat vysoký krevní tlak, dále zastavuje krvácení, podporuje látkovou výměnu a trávení a také snižuje hladinu cukru v krvi. Kojící maminky mohou využít vlivu kopřivy na tvorbu mléka. Kopřiva se také používá proti chudokrevnosti. Při zevním použití (obklady) je kopřiva prospěšná díky vysokému obsahu chlorofilu. Právě díky vysokému obsahu chlorofilu kopřiva působí protizánětlivě, urychluje regeneraci pokožky a hojení ran a účinná je takto i proti vypadávání vlasů.

Zdroj: Jarní očistná kůra

Hena

Keř heny se používal v Egyptě po více než 5000 let jako zdroj barvy kaštanového odstínu na vlasy i vousy. Hena představuje bezpečné barvivo, neboť na vlasech vytváří jen slabou vrstvu. Dnes je k dispozici v práškové formě nebo jako pasta, která se aplikuje na vlasy. Tmavým vlasům dodává hena červenozlaté odstíny, na světlých vlasech mohou být odstíny červenooranžové. Hena by měla být ve směsích s jinými bylinami.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP