Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JAKOU BARVU NA ŘÍDKÉ VLASY

OBSAH

Řídké vlasy – foto

Tady je možné vidět fotografie řídkých vlasů.

Zdroj: Řídké vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM UMÝT BARVU NA VLASY Z KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Každé z nás se určitě stalo, že při barvení svých vlasů jste se ušpinili na pokožce. Po barvě na vlasy vznikají na pokožce takové tmavé skvrny, které nejsou moc pěkné a przrazují úroveň vaší zručnosti při barvení :-) Nejvíce je to k naštvání, když se obarvíte před nějakou důležitou schůzkou nebo před slavnostním večerem. To byste pak raději ani nevylejzala mezi lidi. Moje rada, jak předejít tmavým skvrnám od barvy na vlasy, je nechat si obarvit vlasy u zkušené kadeřnice!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Koubová.

Já mám barvu na kůži vždy od kadeřnice, když přijdu od ní domů, musím si hned umýt vlasy několikrát a blbě to jde. Kadeřnice je šikovná, ale jde vždy jak indián.Prosím o radu čím to?
Děkuji

Zdroj: diskuze Čím umýt barvu na vlasy z kůže

Řídké vlasy

Mnoho z nás zná ten pocit, když si najednou při pohledu do zrcadla najde prosvítající místa ve vlasech. Napadne nás hned několik otázek, dostaví se pocit frustrace a vnitřní neklid nám umí někdy pokazit celý den. V první řadě netřeba zoufat, mnoho případů řídkých vlasů představuje jen dočasné následky některých příčin, které padání vlasů vyvolaly a po jejichž odstranění můžete opět zažít ten skvělý pocit ze zdravých a hustých vlasů. Stačí se jen zamyslet a krok za krokem hledat právě tu vaši příčinu. Je třeba se seznámit se všemi možnými příčinami, které padání vlasů a řídké vlasy způsobují. Je jich mnoho a někdy si ani lékaři nevědí rady, co přesně řídké vlasy způsobuje, je proto důležité dodržet 2 kroky: začněte zkoumat sami sebe a testujte se.

Zamyslete se, jaký životní styl vedete, jak se stravujete, kdy jste poprvé zjistili, že vám vlasy řídnou, jaká je predispozice vaší genetiky ohledně padání vlasů (otec, dědeček, matka, babička), jaké jsou výsledky vašich krevních testů, kdy jste naposledy překonali nemoc, jakou hormonální změnou procházíte a mnoho dalších a dalších dotazů je nezbytné klást si při hledání příčiny řídnutí vlasů. Jakmile přijdete byť jen na náznak určité příčiny, odstraňte ji a pozorujte změny.

Zdroj: Řídké vlasy

Diskuze

V diskuzi FUROLIN - DOTAZ NA BARVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vláďa.

Může mi prosím někdo sdělit, jakou barvu má tableta furolin? Děkuji. Vláďa

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nasta.

žlutou

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Extra TIP:

Pečující kosmetiku pro krásnou barvu vlasů seženete v kadeřnických salonech anebo v internetových prodejnách.

Redken Color Extend - péče o barvené vlasy Kérastase - péče o barvené vlasy

Redken Color Extend - pro péči o barvené vlasy

Kérastase Chroma Riche - pro barvené vlasy, brilantní lesk a ochranu vlasů před poškozením.

Doporučujeme e-shop s nejširší nabídkou na trhu: www.zbozi-vlasy.cz anebo jeho slovenskou verzi www.vlasy.com.

Více se o barvení vlasů můžete dozvědět na Vlasy.cz.

Zdroj: Barvení vlasů - kam pro novou barvu vlasů?

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Základní pravidla pro výběr barvy čoček 

  • Pokud máte teplé tóny pleti (žluté či zlatavé), blonďaté nebo hnědé vlasy, tak pro Vás jsou ideální kontaktní čočky v odstínech hnědé, medové, ořechové a zelené.
  • Jestli naopak máte chladný odstín pleti a barva vlasů je laděna do červena nebo do modro-černa nebo je tmavá, tak i takový typ čoček byste si měli vybrat. Chladné barvy kontaktních čoček, jako je ledově modrá, fialová nebo švestková, mohou být v této kompozici velmi přitažlivé.
     

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM UMÝT BARVU NA VLASY Z KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dorka.

Ale uz se stalo-barvila jsem vlasy doma a na hodne tmavy odstin-co tedy? Jak ,nebo cim ji odstranim z obliceje?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tmavé skvrny na pokožce po barvení vlasů nejlepé odstraní šťáva z citronu anebo také jedlá soda. Každé ale samostatně, nemíchat dohromady!.

Zdroj: diskuze Čím umýt barvu na vlasy z kůže

Barevné kontaktní čočky podle pleti

Správná barva kontaktních čoček záleží také na barvě vlasů a pleti. S barevnými kontaktními čočkami je to podobné, jako u obrouček brýlí, aby vám co nejlépe seděli a ladili s vámi.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Jak zesvětlit vlasy o 2 odstíny

Zde je návod na zesvětlení vlasů z tmavě hnědé na světle hnědou barvu: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, regenerace a voda. Vše smíchejte ve stejném poměru (1 : 1 : 1 : 1 : 1).

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Pestrý výběr barevných kontaktních čoček

Při výběru barevné kontaktní čočky, je velmi důležité posoudit, jak vypadají vaše oči a následně se rozhodnout pro nejpřirozenější vzhled. Barevné kontaktní čočky jsou vyráběny v různých velikostech, zabarveních a s různými vzory a hustotami průhlednosti. Barevné kontaktní čočky můžou být i dioptrické nebo můžou upravovat astigmatizmus.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Diskuze

V diskuzi ŘÍDKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Pro z huštění řídkých vlasů používám přípravek Caboki a je docela spokojenost dělají ho v různých odstínech caboki.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Řídké vlasy

Účesy pro ženy staršího věku

I u žen staršího věku se z vlasů dá vytvářet mnoho účesů, ty by ovšem měly být úměrné věku, jinak by celkový vzhled mohl působit neadekvátně věku, nebo dokonce i směšně. Pár let vám dokáže ubrat například účes, kdy se ponechá pár delších špiček v krátkých vlasech, které jsou nenáročné na údržbu, nebo delší vlasy po stranách obličeje a na temeni. S takto ostříhanými polodlouhými vlasy můžete snadno obměňovat styl – jednou si nechat vlasy padat volně do tváře, jindy je zase sčesat za uši a podtočit. I s barvou se dá čarovat. Stříbrné vlasy, které jsou v tomto období normální, sice mohou být velmi sexy, avšak většina žen staršího věku přirozenou barvu svých vlasů zrovna nevyznává. Chcete-li si vlasy nabarvit, vybírejte ze světlých teplých barev. Působí elegantně a mladistvě. Můžete sáhnout buď po barvě blond, nebo po přírodní hnědé. V žádném případě nezkoušejte černou barvu, budete vypadat přísně a staře.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Barevné kontaktní čočky a přirozený vzhled

Jestli se vám čočky pohybují během mrkání, tak nejsou řádně nasazeny anebo jsou čočky poškozeny. V případě, že se kontaktní čočky pohybují příliš, tak nebudou mít vaše oči přirozený vzhled. To samé vzniká, pokud není barevná část čočky v zákrytu s duhovkou, také to může vytvořit nepřirozený vzhled. Obecně se dá říci, že kontaktní čočky sedí na očích pevně většině lidí.
Neprůhledné barevné kontaktní čočky, které zcela změní barvu očí, na rozdíl od některých barevných čoček, které pouze prohloubí přirozenou barvu očí, mají jasnou zónu v centru čočky, takže světlo není blokováno od vstupu na oko přes zorničku. Není-li tato zóna zhruba stejné velikosti jako zornička nebo není zcela nad zorničkou, nebudou mít neprůhledné barevné kontaktní čočky přirozený vzhled, který chcete.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.

já bych si to takhle nikdy netroufla sama se barvit doma takhle... když jsem byla mladá, tak mě vždycky barvila kamarádka a to tak že jsem si koupila barvu a barvilo se.. ale hrozně to takhle ničí vlasy. Není nad to si prostě zajít do kadeřnictví a tam si nechat hezky nabarvit vlasy. kadeřníci přece ví co a jak se má dělat ;)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Barvení

Péče o řídké vlasy

Krásné husté vlasy potrhují ženskou i mužskou krásu. Nelze se divit, že ve chvíli, kdy naše pýcha začne řídnout, začneme se stresovat. Péče o řídké vlasy spočívá v jejich barvení, použití produktů na zahuštění vlasů, použití šamponů a kondicionérů pro řídké vlasy, hledání možných způsobů úpravy vlasů a podobně.

Barvení vlasů: Pokud jste zdědili sklon k padání vlasů, budete mít pravděpodobně celkově zdravé vlasy. Proto můžete těžit z trvalého nebo polopermanentního barvení, které dodá vlasům vizuální hustotu a objem. Je známé, že některé léky mohou oslabit vaše vlasy, přimět je, aby padaly. V tomto případě je také dobré polopermanentní barvení, protože neobsahuje čpavek nebo peroxid. Nepoškodí vlasy, ale zahustí je. Pokud jsou vaše vlasy jemné, polopermanentní nebo permanentní barva je rovněž v pořádku, a to tak dlouho, dokud je aplikována profesionálně. Barvené vlasy se mohou snadno unavit zejména při drastických změnách odstínů či častějším barvení, to pak vlasy poškozuje a způsobuje jejich další vypadávání a řídnutí.

Produkty na zahuštění vlasů: Při výběru správného zahušťovače vlasů je důležité zaměřit se na obsah látek v nabízených produktech. Mnohé vlasové přípravky určené k zahuštění vlasů totiž obsahují nevhodné chemikálie, například parafín. To není pro vlasy dobré a způsobuje to lámání vlasů a jejich následnou únavu a padání.

Šampon a kondicionér pro řídké vlasy: Pokud chcete chránit své vlasy, je nejlepší použít šampon pouze tehdy, když jsou vlasy špinavé. Protože se jemné vlasy znečistí rychleji, potřebují šampon častěji, ale pravdou je, že se jemné vlasy snadněji zlomí. Z tohoto důvodu je důležité používat pro jemné a řídké vlasy kvalitní šampon a kondicionér. Pozorně si proto v lékárně či u profesionála přečtěte složení a určitě se vyhněte takovým chemikáliím, jako jsou sulfát a parabeny.

Najděte si vhodný způsob úpravy vlasů: Sušení pomocí fénu by neměl být problém, i když máte řídké vlasy, avšak buďte velmi opatrní, jak vysokou teplotu použijete přímo na vlasy. Žehličky a kulmy nedoporučujeme, mohou vlasy poškodit.

Přemýšlejte o trvalé: Trvalá může pomoci řídkým vlasům získat vizuální objem a hustotu, ale vlasy musí být zdravé, ne suché nebo křehké. Doporučuje se pouze mírně zvlnění, protože přehnané kadeře vlasy mohou poškodit. Vzhledem k tomu, že při vytváření trvalé se používají i chemikálie (tužidla), měla by být až ta poslední možnost pro lidi s řídkými vlasy. I zde platí pravidlo: jen profesionální úprava.

Zdroj: Řídké vlasy

Diskuze

V diskuzi SEBOREA A BARVENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava.

Dobrý den,
chtěla bych používat na barvení vlasů HENU. Nevím kterou značku si vybrat, tak aby
byla bez škodlivých přísad. Zkusila bych i barvu, která není agresivní k pokožce.
Můžete mi prosím poradit? Používala jsem barvu značky INSIGHT. Poslední barvení jsem měla v prosinci 2021 a od té doby mi padají vlasy ve velkém objemu. Předpokládám, že mám seboru.
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Seborea a barvení vlasů

Obnovení barvy vlasů

Chcete-li obnovit přirozenou barvu vlasů, potřebujete dodat tělu určité vitamíny. Jedná se o vitamíny, obsažené v kyselině para-aminobenzoové, kyselině listové, pivních kvasnicích a černé melase. Také je dobré užívat řasy, které napomáhají obnově vlasů.

  • Směs kopřivy, šalvěje a rozmarýnu se používá pro tmavé vlasy.
  • Henna je barvivo obsažené v rostlině, která se používá po staletí proto, aby byly vlasy světlejší. Henna funguje nejlépe na jemné vlasy.
  • Heřmánek a citron v kombinaci s hennou prospějí blonďatým vlasům.
  • Rozmarýn a šalvěj pomáhají získat lesk tmavým vlasům.
  • Ocet vyvažuje rovnováhu pH ve vlasech.
  • Chaluha a mořská voda podporují obnovu vlasů.

Zdroj: Šedivé vlasy

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Jak si odbarvit vlasy přírodně

Chcete experimentovat a z brunetky se stát sexy zrzkou nebo blondýnkou, tak hned nemusíte jít do drogerie pro chemickou barvu, která vlasy zatěžuje, raději vyzkoušejte zdravější alternativu. Už v dobách starověku se k odbarvování vlasů užívala hena, která ideálně kryla šediny a dodávala vlasům požadovaný tmavý odstín. Sázkou na jistotu bylo také indigo neboli čerň s modravým nádechem. První syntetická barva na vlasy vznikla teprve v roce 1907, ale dnes se opět moderní ženy vracejí k osvědčeným přírodním postupům. Vyzkoušejte suroviny dostupné z domácích zásob, jako je ocet, skořice, heřmánek nebo med. Určitě tyto ingredience máte doma i vy.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Med na zesvětlení vlasů

Med má v sobě přírodní peroxid vodíku, který dokáže odbarvit barvu ve vlasech. Med se na zesvětlení vlasů používá zředěný destilovanou vodou v poměru 1:6. Použití destilované vody je důležité, protože voda z kohoutku obsahuje různé minerály, které slabý peroxid v medu neutralizují. Po rozředění medu se tato medová pasta okamžitě aplikuje na vlhké čisté vlasy, nejlépe štětečkem nebo kartáčkem a nechá se působit 1 hodinu. Zesvětlovací účinek se může podpořit nasazením koupací igelitové čepice. Během působení medového odbarvovače udržujte vlasy chladné, protože teplo ničí přírodní peroxid v medu. Nejlepší je aplikovat medový odbarvovač v zimě a celou hodinu udržet hlavu na venkovním studeném vzduchu. Po tomto zesvětlení je třeba vlasy dobře opláchnout a aplikovat výživnou masku na vlasy z avokáda.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Volba barvy kontaktní čočky

Potom, co váš oční lékař nebo optik ověří, že barevné čočky správně sedí tak, aby byly bezpečné, pohodlné a zároveň vypadaly přirozeně tak zúží výběr barev na jednu nebo dvě, která se vám nejvíce líbí. Následně s vámi tyto dvě barvy vyzkouší nasazením zkušebních barevných čoček, na každé oko přijde jiná barva. Pak byste měli opustit ordinaci a vyzkoušet si jak vaše oči vypadají v různých světelných podmínkách na slunci. Pomocí malého ručního zrcadla můžete docílit různých světelných podmínek a úhlů dopadu, které vám mohou pomoci s výběrem barvy, pro váš nový dokonalý vzhled.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP