Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JAKÉ LÉKY NA DNU

OBSAH

Dna se dá korigovat pomocí stravy. Pacient by měl v prvé řadě odbourat potraviny s velkým obsahem purinů. Ale jsou i jiné potraviny, které výrazně zhoršují hladinu kyseliny močové a dnu, přičemž nemusí vůbec puriny obsahovat, například alkohol, potraviny s velkým obsahem fruktózy a jiné. Zásadním faktorem je i překyselení organismu.

Zdroj: Léky na kyselinu močovou

Diskuze

V diskuzi LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Stuchlík.

Jaké léky je možno použít místo warfarinu a proč lékaři neordinují tyto léky ?

J.S.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír Buk.

Dnes jsem to řešil s panem doktorem. WFR užívám krátkou dobu a začínám mít žaludeční a zažívací problémy. Požádal jsem pana doktora o změnu přípravku. Dlouho přemýšlel a pak sdělil, že to bohužel nebude možné.Je to ve vysoké ceně jiných přípravků. Hledám cestu jak tu změnu zajistit.

Zdroj: diskuze Jídelníček při užívání warfarinu

Příčiny dermatographie

Přesná příčina tohoto onemocnění není jasná. Může být vyvoláno například alergickou reakcí, ale žádný konkrétní alergen nebyl identifikován. Příznaky dermatographie se objeví například třením oblečení nebo povlečením. Také může být způsobena teplem, chladem a slunečním zářením. Někdy může být toto onemocnění způsobeno infekcí, emocionálním rozrušením nebo léky, jako je penicilin. Nelze vyloučit ani dědičné faktory.

Dermatographie se může objevit v každém věku. Nejčastěji se vyskytuje u dospívajících nebo mladistvých. Lidé s jiným kožním onemocněním, jako je suchá kůže nebo dermatitida, mohou být k dermatographii náchylnější. Jakékoli kožní onemocnění zvyšuje rizika dermatographie.

Zdroj: Jaké jsou příčiny dermatographie

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA VYSOKÝ TLAK BEZ ŽÁDNÉHO DOPLATKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludvík Mráz.

Jaké léky , bez doplatku, mohu žádat u svého lékaře?
Patří tam i lék Amprilan 10 Děkuji předem Mráz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na lék Amprilan se vždy doplácí. Ale existují alternativy k tomuto léku, které jsou zcela bez doplatku a je jich více, takže je potřeba prokonzultovat s lékařem nejvhodnější náhradu.
Zde je seznam podobných léků jako Amprilan bez doplatku:
- PIRAMIL
- RAMIPRIL ACTAVIS
- TRITACE

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na vysoký tlak bez žádného doplatku

SPC

Zde je odkaz na stažení SPC.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ BÉRCOVÝCH VŘEDŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana.

Citlivost v oblasti vředu je dlouhodobou záležitostí a vy jste vyléčení zvládl perfektně, určitě vám lékař předepsal léky proti bolesti. Končetinu je dobré během dne odlehčovat a to tak, aby byla nad rovinou hrudníku. Pokud dlouhodobě sedíte a nebo máte nevyhnutelné cestování, pokuste se s nohami pohybovat, aby se napomohlo žilnímu návratu krve zpět do srdce. Denně provádějte cévní gymnastiku nejméně třikrát denně po dobu asi 3 minut - kružte nohami v kotnících, přitahujte špičky, krčte a natahujte prsty u nohou. Dobré je pohybovat nohami při každé příležitosti. Pomáhá i masáž v okolí rány. Na ráně během masáže nechte vlhký čtverec – namočený ve vodě. Do okolí rány naneste mastný krém a jemnými pohyby masírujte celé okolí rány, můžete pokračovat cca 5 cm do okolí rány a také celý zbytek končetiny ke kolenu. Vždy postupujte od spodu nahoru k srdci. Tím pomůžete i lymfatickému systému. Masáž by měla trvat alespoň 5 minut. Hlavně nezapomínejte si odpočinout a to nejméně na 2 hodiny po obědě s podloženými končetinami. Toto onemocnění vyžaduje trpělivost a pevné nervy :). Výborný je Ok balsám na masáže, ale je dražší. Držím palce, Světlana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Špor Karel.

Děkuji za rady,které využiji v další léčbě,ještě ale dotaz jaké léky klidní bolest,doktorka mně nic nenapsala a běžně dostupné léky nefungují ibalgin,apd.

Zdroj: diskuze Léčení bércových vředů

Léky bez doplatku

Máme pro seznam léků, u kterých není při výdeji požadován žádný doplatek. Dostanete je v lékárně nebo v nemocnici zdarma. Kompletní seznam léků, které plně hradí zdravotní pojišťovna najdete zde: Léky bez doplatku.

Zdroj: Léky plně hrazené pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý večer, jaké léky od bolesti (páteř) mohu užívat při léčbě warfarinem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léky proti bolesti, které můžete užívat společně s Warfarinem jsou Tramal, Panadol, Paralen, Novalgin a Tralgit.

Při Warfarinu nesmíte užívat Ibalgin, Ibuprofen, Brufen a další nesteroidní antirevmatika. Stejně tak ani Anopirin, Acilpirin, Dextrometorfan, Acylcoffin, Superpyrin, Aspirin, Nurofen, Voltaren, Veral, Dicloreum a Diclofenac.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba warfarinem

Jaké bylinky na dnu

Léčba dny bylinkami se jednoznačně doporučuje. Jak již bylo popsáno, nejen vědci, ale i naše babičky používají na dnu celer, kopřivy, třešně a podobně. Dna a její léčba je v současnosti opravdu hodně diskutované téma, jelikož dochází k nárůstu tohoto onemocnění.

Zdroj: Nemoc dna a její přírodní léčba

Diskuze

V diskuzi LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý večer, jaké léky od bolesti (páteř) mohu užívat při léčbě warfarinem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

jaké léky na klouby mohu použít při používání Warfarinu orion

Zdroj: diskuze Léčba warfarinem

Doplňky stravy na hubnutí

Kromě odborníků vám může pomoci i výběr vhodných doplňků stravy. Pamatujte, že prostředek, který je vhodný pro vašeho známého, nemusí sedět i vám. Doporučujeme poradit se s odborníkem a nedat na reklamu v televizi.

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA KOSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libor.

U mého otce, když mu bylo 84, zjistili mnohočetné metastázy do celé kostry. Vzhledem k věku i stavu, nám řekli, že je to už neléčitelné. Pouze mu odebrali varlata, aby se to zpomalilo. Nenechal jsem to ale jen tak a pídil se po alternativách. Jako nejvhodnější se mi líbila metabolická léčba s vitaminem B17, a dalšími doplňky stravy. Musel jsem sehnat / s velkými komplikacemi/ injekční roztok, s obsahem 3g B17/ Amygdalinu/. Běžné tablety, které na trhu s označením B17 jsou, nemohou svým minimálním obsahem účinné látky nic léčit. Velmi brzo po aplikaci této kůry se mu ulevilo, rychle se zlepšoval, dostal se z toho a za 14 dnů oslaví 90 let! Je bez rakoviny, a stále ještě jezdí i autem !! Mám z toho radost. Pokud někoho zajímají podrobnosti, napište box000,,seznam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renáta.

Můžete prosím napsat více o použití B17 injekčně a léčbě vůbec, jaké další podpůrné léky ještě užíval váš otec

Zdroj: diskuze Metastazy v kostech a rakovina plic

Grapefruity a citrusy

Účinek na snížení krevního cukru

Vitamín C je nutný ke správnému metabolizování a k přeměnám v lidském organismu. Grepy a citrusy mají vysoký obsah tohoto vitamínu, a proto jsou i ony důležité ke snížení krevního tlaku. Zároveň grepy mají i protizánětlivé účinky. Mezi účinky pomerančů patří posilování obranyschopnosti, protirakovinné účinky, snižování hladiny cholesterolu v krvi a další.

Způsob použití

Grepy, pomeranče a jiné citrusy účinkují, když jsou konzumovány v čerstvé podobě, ale i ve formě čerstvě vytlačených šťáv. Pokud dáváte přednost džusům, je dobré si hlídat, jestli se jedná o 100 % džusy, nebo jen o koncentráty, které nemají ovocnou složku tak vysokou.

Na co si dát pozor

Nevýhodou grepů je, že okyselují organismus, a proto je třeba si hlídat množství grepů, které jíme. Vhodný je zhruba 1 grep za 14 dní. U grapefruitů je potřeba si uvědomit, že brání rozkládání některých léků ve střevech a játrech, což může způsobit, že se těmito léky předávkujete. Proto není vhodné jíst grapefruity, pokud berete léky na krevní tlak, rakovinu, snížení hladiny cholesterolu a potlačení imunitního systému po transplantaci orgánů. U pomerančů není nutné tak kontrolovat, kolik jich sníte.

Zdroj: Jaké potraviny snižují cukr v krvi

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÍ ČERVÍCI VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

jsem tři měsíce po porodu,a nyní se mi oběvily roupy?? jaké léky mohu když kojím?? nebo co pomůže?? moc děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tento svůj stav musíte konzultovat se svým gynekologem. Ten prověří o jaké parazity jde a poradí Vám vhodnou léčbu, která neohrozí Vaše děťátko.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílí červíci ve stolici

Příbalový leták

Zde je odkaz na stažení příbalového letáku.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Diskuze

V diskuzi DIETA PŘI POUŽÍVÁNÍ LÉKU WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

nasidili mi WARFARIN ORION a tak tápu co mohu jíst a co né,má někdo skušenosti s potravinami,které mohu,musí být kořenová zelenina vařená? Co třeba maso,párky,salámi,olomoucké tvarůžky adt,jaké léky mohu používat léky na klouby Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Láďa.

Prosím o radu co lze konzumovat včetně ovoce a zeleniny a jiné potravy.Děkuji předem za radu a doporučeni.

Zdroj: diskuze Dieta při používání léku warfarin

Jak se rychle zbavit svrabu

Nejlepší cestou, jak se zbavit svrabu, je navštívit lékaře, který předepíše léky (léky na svrab) dle individuální potřeby.

Účinné látky na svrab používané v naší republice:

  • permethrin 5% se používá po dobu 8–12 hodin;
  • lindan (γ-benzen- hexachlorid) 1% na 8 hodin;
  • síra 2–20% v masti, pastě, tekutém pudru se natírá na kůži po dobu 3 dnů;
  • krotamiton 10%;
  • benzoylbenzoát 10% a 25%;
  • sulfiram 25%;
  • malathion 0,5%.

Zdroj: Volně prodejné léky na svrab

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ HOUBA DO MLÉKA - ZDRAVÁ NÁHRADA ACTIMELU ZA CENU MLÉKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Zašlu na dobírku TIBETSKOU KEFÍROVOU HOUBU-mladé a zdravé houbičky, vč. návodu a receptů z kefíru/ vlastní zkušenost/, kdykoliv poradím a oznámím den odeslání a doručení, zasílám na dobírku, kvalitně zabalené- zůstane v čerstvém stavu, cena 100kč +pošt., email-jasinkocin@seznam.cz, tel:732231707
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Ale nevím jak,nejsou ceny,jaké by bylo doručení aj

Zdroj: diskuze Tibetská houba do mléka - ZDRAVÁ náhrada ACTIMELU za cenu mléka

Léčba dermatographie

Nežli je zahájena léčba, musí dojít k diagnostice tohoto stavu. K diagnostice stačí pouze lehké tření předmětem přes rameno nebo předloktí. Pokud tento povrch kůže zčervená nebo oteče během několika minut, je diagnóza jasná. Dermatographie není škodlivé kožní onemocnění. Ve většině případů není zapotřebí zvláštní léčby. Pokud pacienta trápí svědění nebo podráždění, mohou mu být předepsána antihistaminika. Tyto léky poskytují úlevu, ale nejsou zaručeným lékem. Domácí léčba zahrnuje dostatečnou konzumaci tekutin. Dostatek tekutin totiž vede k dobré kožní hydrataci. Zároveň se doporučují kvalitní hydratační krémy. Nedoporučuje se užívání nekvalitních mýdel a pracích prostředků, protože by mohlo dojít k přecitlivělosti kůže. Velmi vhodná je konzumace přírodních potravin, jelikož neobsahují pesticidy, které by mohly způsobit alergickou reakci. Pro získání úlevy od stresu a úzkosti je velmi vhodná jóga nebo meditace.

Zdroj: Jaké jsou příčiny dermatographie

Poradna

V naší poradně s názvem BRONCHITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa Siváková.

Dobry den , prosim chtela jsem se zeptat jake leky jsou na bronchitide .. dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chronická bronchitida by se neměla léčit jinak, než pod dohledem lékaře. Akutní zánět průdušek se může léčit pomocí jednoduchých opatření, jako je dostatek odpočinku, pít hodně tekutin, omezit kouření a vdechování výparů. U lékaře můžete dostat recept na bronchodilatační inhalace a / nebo sirup proti kašli. V některých případech chronické bronchitidy můžou být nezbytné perorální steroidy pro snížení zánětu a / nebo může být podán doplňkový kyslík. Proti horečce a bolestem se v těchto případech používá acylpyrin v doporučeném dávkování. Pokud si nejste jistá v léčbě své nemoci, tak se obraťte na svého praktického lékaře, kde získáte bezpečnou pomoc a rady vhodné pro váš případ.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bronchitida

Léky na dnu bez předpisu

Mezi volně prodejné léky při onemocnění dnou patří bromelin, omega-3 mastné kyseliny z rybího tuku nebo lněného oleje, které mohou snižovat hladinu zánětlivých leukotrienů, které poškozují tkáň. Zánět zmírňuje také vitamín C a E.

Při onemocnění dnou se dají využít i homeopatické léky:

  • Ammonium benzoicum (Ammoniumbenzoat)– při usazování krystalků kyseliny močové v kloubech.
  • Colchicum (ocún) – při zánětech palců u nohou, tuhých a horečnatých kloubech, při dně paty.

Zdroj: Léky na dnu bez předpisu

Příznaky dermatographie

Příznaky dermatographie zahrnují:

  • zvýraznění zarudlých šrámů;
  • otok;
  • zánět;
  • svědění.

Příznaky se objevují během několika minut a mohou trvat až půl hodiny. Ve vzácných případech může dojít k pomalejšímu vývoji dermatographie, která pak trvá několik hodin až několik dní.

Zdroj: Jaké jsou příčiny dermatographie


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP