Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JAK ZESVĚTLIT MAKE UP

OBSAH

Alverde make-up

Make-up Alverde je hutnější, ale roztírá se příjemně. Je důležité si uvědomit, že přírodní make-up si žádá dobrý podklad. Tím, že je Alverde hutnější, potřebuje mít kvalitní podklad, aby se dobře rozetřel. Jako podklad se hodí většina krémů od Alverde pro suchou pleť, v zimě růžový nebo avokádový – po nich se make-up hezky rozetře do ztracena, aniž by zanechal mastné stopy či jakékoliv jiné nežádoucí projevy.

Zdroj: Alverde

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZESVĚTLIT KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Nevíte někdo, jak se dají zasvětlit pigmenotvé skvrny na kůži po opálení?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zesvětlení kůže je možné dosáhnout pomocí několika různých látek. Například z domácích zásob je možné použít citronovou šťávu. Jak se používá citronová šťáva na zesvětlení kůže a další látky, jako například kyselina kojic, vitamín B3 nebo medvědice lékařská se blíže píše zde: www.ceskenemoci.cz/s…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zesvětlit kůži

Zesvětlení vlasů přírodně

Pokud si chcete zesvětlit vlasy, aniž byste navštívili kadeřnický salon, zkuste použít suroviny ze své kuchyňské skříňky. Běžné produkty z domácnosti, jako je citronová šťáva, med a olivový olej, či heřmánek můžete použít k zesvětlení svých vlasů až o několik odstínů.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi ZELENE VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Kamča, ako si sa nakoniec zbavila zelenej farby ? Mne sa stalo to iste 2 mesiace pred svadbou !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanka.

Taky by me zajimalo ..uz 9 měsíců s tím zapasim ..jedine zkusit zesvetlit melirem ..ale me se zda ze ta zelená se porad objevuje ..a navíc to strasne ničí vlasy ..

Zdroj: diskuze Zelene vlasy

Video - jak správně nanášet make up:

Zdroj: Jak vypadat lépe

Poradna

V naší poradně s názvem MASTNÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,
mám hrozně lesklou a mastnou pleť.
Vystřídala jsem mnoho značek matujících makeupů, ale zatím mi žádný nepomohl..
Neumím si přestavit, že bych bez makeupu někam vyrazila, ale na jaře a v létě je to velký problém..
Šíleně se lesknu a makeup ani moc dloouho nevydrží..
Zkoušela jsem i make up přepudrovat, ale i to nepomohlo..

Existuje nějaký make up který by nebyl moc drahý, vydržel by dlouho a opravdu ZMATŇOVAL?
Jsem z toho nešťastná!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Michaelo, já bych v tvém případě zašla za kosmetičkou do dobrého kosmetického studia, ta určitě bude vědět, kde to sehnat. Například televizní maskéři mají to, co ty potřebuješ, protože je pro ně nezbytné, aby se tvář mluvčího před kamerami neleskla ani, když se ze stresu zpotí. Klidně kontaktuj některou z televizí, Nova, Metropole a podobně a zeptej se jich tam, co používají na lesklé tváře.

Zdroj: diskuze Mastná pleť

Aloe vera

Dalším řešením je Aloe vera. Mnoho lidí používá Aloe vera na popáleniny a podráždění kůže, ale může být také použito na snížení zánětu a zrohovatělou kůži, zároveň však dokáže kůži zesvětlit. Aloe vera bez obav používejte dvakrát denně, má velmi uklidňující účinky a kůži nedráždí.

Zdroj: Přirozené zesvětlení kůže

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Připravte si také oční odličovač make-upu

1 lžička ricinového oleje

1 lžička olivového oleje

2 lžičky čistého za studena lisovaného oleje

Olivový olej, ricinový olej a zastudena lisovaný olej smíchejte dohromady. Aplikujte papírovým ubrouskem či vatovým tamponem v oblasti kolem očí.

Pamatujte, že pokožka kolem očí je velmi citlivá. Nesnáší natahování, pnutí, drsné zacházení. Řasenka a oční make-up se odstraňují jemnými krouživými pohyby.

Zdroj: Domácí odličovač make-upu

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobrý den, od 15ti let se mi po celém těle objevují znamínka, doktoři říkají, že pigmentová kopřivka (urticaria pigmentosa). Mohli byste mi prosím nějak poradit, jak se toho zbavit, nebo to aspoň zesvětlit? :( Už si nevím rady :( Moc děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny

Lavera make up

Lavera make up je určen pro jemnou a citlivou pleť. Obsahuje BIO jojobu a BIO olivu. S pomocí tekutého korektoru řady TREND SENSITIV zakryjete drobná zarudnutí a nerovnosti pokožky. Antiseptickým působením čajovníkového oleje drobné nečistoty rychle vymizí.

Složení (CZ): ricinový olej, oxid titaničitý, slída, včelí vosk*, ester cukru, cetyl ricinoleat, Myristyllactat, vosk candellila, jojobový olej*, lauroyl lysin, Polyglycerinfettsäureester, glycerínový olej, olivový olej*, bambucké máslo, shorea máslo, mangové máslo, měsíčkový olej*, manuka olej, čajovníkový olej*, ceramidy (lipidy podobné lipidům v kůži), triglyceridy, líh, vitamin C, [+/- oxid železitý].

Zdroj: Lavera

Diskuze

V diskuzi KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie Kovářová.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat nekde prodava prirode make up. Dekuji za vysvetleni. Kovarova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kosmetika

BB krém jako bělidlo

Bělící účinek BB krému má za účel zakrývat jizvy, tmavé skvrny nebo nesrovnalosti. Bělidla mohou zesvětlit pokožku a v zásadě to dělají i některé netradiční denní krémy. V asijských zemích je rovnoměrná bledá pokožka považována za ideál krásy. Asijské ženy používají BB krém, aby se jejich pokožka neopálila, díky čemuž je BB krém používán jako každodenní krém. Bělící produkty útočí na kůži, proto by měly být používány jen s opatrností.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Zesvětlení vlasů medem

Med obsahuje přírodní peroxid vodíku, pomocí kterého si můžete zesvětlit své vlasy. Kromě medu budeme potřebovat destilovanou vodu, kterou zředíme s medem v poměru 1 : 6. Ihned po rozředění nanášíme tuto medovou směs na vlhké vlasy a necháme působit po dobu 1 hodiny. Po aplikaci je vlasy třeba důkladně propláchnout a ošetřit výživnou maskou, kterou naneseme po celé délce vlasů a necháme působit alespoň 10 minut, poté opět vlasy důkladně propláchneme.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem TRIK NA ZBELENI KUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Mruz.

Zdravim je mi 12 let.
Uz od narozeni mam tmavou plet.no hodne tmavou plet (skoro jako african) Narodil jsem se v ceske republice a moji rodice taky (nekteri na slovensku) U more jsem nebyl ani jednou ani se nejak neopaluju.Jak ve tride,tak v krouzku obcas posloucham rasisticke urazky. CCHCI S TIM NECO UDELAT !!!

prosim poradte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mýdlo s kyselinou kojicovou by mohlo pomoci zesvětlit pokožku celého těla. Mýdlo s kojicovou kyselinou se dá koupit tady: www.amazon.com/s/ref…
Jinak doporučuji si na tento stav ztmavlé kůže raději zvyknout a najít na něm něco pozitivního - nebvyklého, na co budeš moci být hrdý.

Zdroj: diskuze Trik na zbeleni kuze

Rajčatová šťáva a limetka

Směs ze šťávy z rajčat a limetky může pomoci zesvětlit tmavá místa způsobená častým sluněním. Nejenže tato směs bělí, ale také dodává pleti zářivý vzhled. Směs by se měla nanášet každý den a nechat působit po dobu několika minut, poté důkladně opláchnout. Toto řešení je ve srovnání s prodávanými krémy na bělení kůže přinejmenším stejně účinné, ale určitě levnější. Citronová šťáva funguje stejně dobře jako limetka, může mírně pálit, ale po čase si na to zvyknete.

Zdroj: Přirozené zesvětlení kůže

Diskuze

V diskuzi TRIKY NA SKVRNY KOŽNÍ A TAKÉ NA OBLECENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa Ranglova.

Zdravím potřebuji znát uciny preparát z domácích potravin které odstraní make up z mě nové tyrkysové halenky tak ať. Zachava se její barva..poraďte prosím

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olana.

nejlepší na skvrny je jednoznačně Vanish, mám to odzkoušené, koupíš ho v drogeriích nebo v supermarketu, například i v Penny Market
www.letakomat.cz/pen…

Zdroj: diskuze Triky na skvrny kožní a také na obleceni

Alergie na make-up

  • Make-up obsahuje složky, které působí jako antigeny. Jedná se o konzervační a vonné látky. Tyto antigeny mohou vyvolat alergickou reakci.
  • Kontaktní dermatitida je pro alergii nejtypičtější. Tato dermatitida má dva typy –je buď iritační, nebo alergenová. Iritační nastane při kontaktu kůže s dráždivou látkou. K alergenové dochází při kontaktu s některými složkami obsaženými právě v make-upu.
  • Imunitní systém vyvolává kožní reakci, která je způsobena cizími látkami. Díky tomu dochází k alergické reakci. Nejčastěji k tomuto jevu dochází u make-upů, které obsahují chemikálie a jiné přísady. Tyto přísady poškozují kůži i v případě, že nejsou přítomny alergeny.
  • Alergické reakce jsou časté, ale obvykle nezpůsobují žádné závažnější příznaky. Jen ve vzácných případech mohou způsobit větší poškození kůže nebo jiných částí těla.

Zdroj: Alergie na make-up

Poradna

V naší poradně s názvem MAKE UP NA KOMEDONY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaký make-up bych měla zvolit pro mou pleť. Mám suchou až vysušenou pleť s černými tečky a občas i nějaky pupínek. Vyzkoušela jsem spoustu makeupu (rimmel, max factor, acnerolor),ale žádný mi z těch plně nevyhovoval. Děkuji za odpověď. Zuzana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Zuzano, zkus nějaký kosmetický salon. Když už jsi toho tolik vyzkoušela a nic ti nevyhovovalo, tak neztrácej čas nech si udělat kosmetiku od nějaké odbornice. Určitě pak budeš spokojená. Takhle po internetu se v tomto případě radit dobře nedá.

Zdroj: diskuze Make up na komedony

Příznaky alergie na make-up

  • Příznaky jsou většinou spojené s iritační kontaktní dermatitidou, která je způsobena právě make-upem. Nejčastěji dochází ke svědění nebo šupinatění kůže. Mimo tyto příznaky se objevuje i zarudlá vyrážka, která se nakonec přemění v puchýřky. Může být pozorován výtok z puchýřů při jejich poškrábání nebo při kontaktu se škodlivými látkami.
  • Alergen kontaktní dermatitidy má své vlastní příznaky. Ty zahrnují otok, zarudnutí a svědění. Často se objevují i puchýřky. Tyto příznaky se vyskytují nejen v oblasti, kde se aplikuje make-up, ale téměř na všech oblastech obličeje i jiných částí těla (krk nebo hrudník).
  • Postižení jedinci by měli vzít na vědomí, že příznaky alergické reakce jsou spojené s líčením. Proto se nedoporučuje používání make-upu s obsahem ostrých antigenů. Jakmile se toto poruší, může dojít k tvorbě příznaků během několika hodin.

Zdroj: Alergie na make-up

Léky na tmavé podpaží

Chcete-li vybělit tmavou pokožku v podpaží, použijte domácí směs z mouky, citrónové šťávy, kurkumy a limetkové šťávy. Poté směsí umývejte podpaží po dobu 30 minut. Nebo je účinné použití směsi z okurkové šťávy, citrónu a kurkumy v prášku rozmíchané ve vlažné vodě, lze také přidat bělicí činidla, jako jsou brambory, které pomáhají zesvětlit tmavé podpaží. Použití santalového dřeva v prášku ve směsi s růžovou vodou je také velmi účinné a vede ke světlému podpaží.

Zdroj: Jak na tmavé fleky v podpaží

Jak zacházet s alergickou reakcí na make-up?

  • Při objevení příznaků alergické reakce se vyhněte používání make-upu nebo konkrétního výrobku způsobujícího tuto reakci.
  • Velmi vhodné jsou krémy nebo masti s obsahem kortizonu nebo hydrokortizonu. Tyto přípravky pomáhají při zarudnutí, svědění nebo otoku.
  • V závažných případech mohou být předepsány léky, které potlačují příznaky.
  • Častokrát jsou předepsána antibiotika (konkrétně se předepisují na puchýře).
  • Vždy jsou důležitá preventivní opatření. K dispozici jsou testy, které můžete absolvovat, abyste zjistili, že vám určitý kosmetický výrobek nezpůsobuje alergickou reakci.

Zdroj: Alergie na make-up

Argumenty pro výběr přírodních bělicích produktů

  • Jsou vyrobeny z přírodních látek, které jsou bezpečné pro lidský organismus.
  • Mnoho složek obsahují i potraviny, které jsou konzumovány každý den.
  • Jsou ke kůži citlivé.
  • Přispívají celkovému zdraví vaší pleti.
  • Dokážou dobře zesvětlit tmavé skvrny, pihy, melasma a pigmentaci kůže.
  • Jsou levné.
  • Mohou být vyrobeny a použity i v soukromí vašeho domova.
  • Jsou bezpečné pro děti a nejsou jedovaté.
  • Byly použity tisíci spokojenými zákazníky.
  • Nejsou potřeba žádné drahé dermatologické nebo klinické návštěvy.
  • Mohou být použity kdykoli.

Zdroj: Čím vybělit pihy

Použití BB krému

BB krém je ideální věc pro perfektní pleť. BB krém zpevňuje pleť velmi rychle. Ale asi jako u každého multifunkčního kosmetického produktu, tak i BB krém má svá rizika, protože se mohou navzájem použité léky rušit. BB krém také přináší mnoho jiných dobrých věcí, například pro cestování je ideální, jelikož rychle zpevňuje pokožku a tvoří podobné krytí jako make up.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Jak rozpoznat alergii?

Alergii poznáte tak, že vás postižené místo začne svědit. Pak následují i další příznaky, které zahrnují zarudnutí, zblednutí, puchýřky a kopřivku. Projevy alergie se mohou z postiženého místa rozšířit dál po těle. Další používání make-upu pak způsobuje ekzém. Ten vzniká asi po třech až čtyřech použitích kosmetiky, která obsahuje alergeny. Kůže zarudne, svědí, většinou vznikají menší puchýřky, pokožka mokvá a může i otékat.

Zdroj: Alergie na make-up


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP