Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JAK ZAMASKOVAT KOUTY

OBSAH

Rady a triky jak zamaskovat kouty

Kouty ve vlasech nejsou žádná hrůza, dají se v pohodě zamaskovat dobrým střihem a vhodným účesem (nenosit culíky a vlasy stažené z čela a podobně). U mužů je vhodný velmi krátký sestřih, v dnešní době je navíc moderní mít holou hlavu. Někteří muži tento problém řeší takzvanou přehazovačkou, kterou si zakrývají pleš. Problém nastává, když zafouká vítr a vlasy se postaví, pak je tento způsob maskování spíše groteskní.

Kouty ve vlasech u žen foto.

Kouty ve vlasech u mužů foto.

Zdroj: Kouty ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem KOLEČKO VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

pěkný den přeji... začalo se mi dělat prvně kolečko ve vlasech a teď i kouty... zkouším různé šampony bylinky a podobné blbosti ale nic nezabírá... co transplantace víte o tom něco?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Transplantace vlastních vlasů je zatím jediná možnost jak se dají vrátit vlasy tam, kde vypadaly. Druhým nejlepším řešením, jak zastavit vypadávání vlasů, je každodenní aplikace přípravku s obsahem Minoxidilu. To vlasy neobnoví, ale zbrzdí jejich vypadávání. Pro silné vlasy je potřeba upravit jídelníček a přijímat více bílkovin, zejména kolagenu, ze kterého vznikají vlasy. Tuto zmenu ve stravování vám pomůže dosáhnout, když budete používat proteinové nápoje pro kulturisty. Stačí jedna až dvě dávky během dne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolečko ve vlasech

Střihy vlasů pro muže s kouty

Najít vhodný účes pro muže s kouty je velmi problematické. Muži se nechtějí vzdát svých vlasů, a tak vymýšlejí různé vlasové kreace, jež vypadají někdy až komicky. Podívejte se například na Donalda Trumpa...

Pokud kouty nejsou příliš výrazné, lze použít sestřih, při němž se vlasy po stranách vystříhají na 5 mm. Nechá se jen takzvaný pruh uprostřed, který se stříháním plynule napojí na vystříhané boky. Stejný postup se pak zopakuje i vzadu na hlavě, kde pruh přechází do špičky.

Slušivý je též velmi krátký sestřih, kdy se uprostřed hlavy ponechá trochu delší sestříhaný pruh (jako na kohouta). Vlasy u koutů jsou trošku delší než ostatní vlasy. Konkrétně se vlasy stříhají strojkem na 3 délky (6 mm, 9 mm a 21 mm) doztracena. Účes vypadá svěže, vlasy se mohou upravit pomocí gelu nebo nechat volně. Vzadu jsou pak vystříhané do špičky.

Pokud má muž vlasů méně a kouty jsou výrazné, je lepší ostříhat vlasy dohola. Lépe totiž vypadá pěkná holá hlava než přehazovačky, jejichž nejlepším přítelem je lak na vlasy a nejhorším vítr. Ty pak nejen ve větrném počasí budí pozornost kolemjdoucích.

Zde můžete vidět účesy pro muže s kouty.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Diskuze

V diskuzi JAK ZAMASKOVAT ČERVENÉ ŽILKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Špilka Ladislav.

Dobrý den, trápí mě červené žilky na nose, nevím jak se teho zbavit, Poradte prosím,

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak zamaskovat červené žilky

Jak zamaskovat červené žilky?

  • Zamaskování červených žilek není velkým problémem. Postačí vám nákup make-upu, který má silnou krycí konzistenci.
  • Další možností „zamaskování“ je pomocí korektoru, který skryje rozšířené žilky na obličeji. Korektor by měl mít vždy světlejší odstín než make-up.
  • Velmi vhodný je i průsvitný pudr na obličej.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPIS Z KATASTRU NEMOVITOSTÍ PODLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Olšrová.

Dobrý den, žádám tímto o výpis z katastru nemovitostí Praha 4 Krč parcela 1052/51 č.p. 1210 LV 1925 . Potřebovala bych to 2x ověřené úhradu provedu převodem děkuji. Mgr. Marta Olšrová 747 21 Kravaře- Kouty ul Záhumenní č.400/58 mobil 722695317 a pevná linka 553671336 Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Výpis z katastru nemovitostí nejde takto objednat. Musíte vyhledat nejbližší Check Point a tam dostanete ověřený výpis. Check Point bývá na poštách a místních úřadech. Když zavoláte na váš místní úřad (městský nebo obecní), tak vám řeknou, kde je nejbližší Check Point.

Zdroj: diskuze List vlastnictví podle jména

Vlasové kouty

Příčin, proč mužům padají vlasy, je mnoho. Může se jednat například o způsob stravování, hormonální vlivy, psychickou (ne)pohodu daného člověka, stresové situace, různá onemocnění kůže, nadměrné slunění, ale také o stárnutí a z velké části o vrozené dispozice. Mezi další důvody vypadávání vlasů patří úrazy, popáleniny, traumata a podobně. Nadměrné padání vlasů (či dokonce pleš) může mnoha mužům způsobit psychické problémy (mimo jiné ztráta sebevědomí) a rovněž může vést ke společenskému ponižování. Problémy s řídnutím nebo vypadáváním vlasů mají jak muži, tak i přibližně pětina žen.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Poradna

V naší poradně s názvem PŘESAZENÍ. ODROST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora Skalická.

Dobry den. Potrebuji poradit. Mam lecive aloe a cas od casu odlupuji list na zpracovani do napoju atd. Ale jak roste a ja ji odlupuju listky tvori se jakoby stonek/kmen. A ja si nejsem jista jestli to nevadi. A pri presarovani... jak to mam zasadit hloubeji po nove listy nebo furt stejne? Nedokazu si predstavit jak bude vypadat treba za rok. Mohla bych vas poprosit o radu? Nejlepe telefonicky? Nemam moc pristup na internet. Bylo by to pro me jednodussi. Ale budu rada prinejhorsim i za psanou odpoved. Nikde na internetu sem k tomu nic nenasla. Dekuju Skalicka
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Aloe normálně tvoří stonek podobně jako třeba yuka. Když ji přesazujete, tak ji zakrývejte zeminou do podobné úrovně, jako před přesazením. Když vás stonek začne otravovat, tak ho můžete zamaskovat dosazením další rostliny, například scindapsus, který jde omotávat kolem okraje květináče. Jak vypadá starší aloe vera je vidět tady: www.google.com/searc…

Zdroj: diskuze Přesazení. odrost

Užívání

Samotné dlouhodobé užívání omeprazolu není příliš rizikové. Omeprazol funguje tak, že snižuje tvorbu kyseliny, čímž účinně odstraňuje příznaky překyselení žaludku. Rizikem však je to, že se tímto potlačením příznaků může zamaskovat vážnější onemocnění, které tak nemusí být včas rozpoznáno.

Omeprazol se užívá ráno nalačno minimálně 30 minut před snídaní.

Zdroj: Rizika při užívání Omeprazolu

Diskuze

V diskuzi TRANSPLANTACE ANO NEBO NE ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniel.

ahoj už asi 2roky mě trápí problém s padáním vlasu na zacatku to byli jen takove kouty ale ted se my zacalo delat dost hrozne kolecko a pritom mi je sotva po 40 let...skousel sem uz sampony masticky bilinky a nic nepomaha a uvazuju nad transplantaci tak bych se chtel zeptat jestli tu ma z vas nekdo zkusenosti predem dekuji za odpověd daniel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil.

Ahoj, taky s tím mám problém. Trápí mě to už asi 3 roky, ale letos jsem se konečně odhodlal. Na nějakém fóru jsem viděl info o www.newhair.cz měli vánoční akci a nabízeli transplantaci se slevou, tak jsem se odhodlal. Taky jsem zkoušel všechny balzámy, mastičky, masky apod ale už jsem to vzdal - nezabralo nic. Takže jsem se rozhodl pro transplantaci, už jsem podstoupil první konzultaci. Všechno bylo v pořádku a v únoru mám termín.

Zdroj: diskuze Transplantace ano nebo ne ?

Žluté zuby – rtěnka

Rtěnka je vhodný trik, jak zamaskovat žluté zuby. Žluté zuby budou s oranžovou rtěnkou nebo se žlutými tóny v červené vypadat ještě hůř. Naopak jako bělejší budou působit v růžových a studeně fialových odstínech. Rtěnek existuje tolik odstínů, že si ke každé barvě zubů můžete pořídit takovou, která je opticky vybělí a rozzáří.

Zdroj: Žluté zuby

Diskuze

V diskuzi AKNÉ A ČERNÉ TEČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Mám velký problém s pletí, trápí mne na čele, nose a bradě černé tečky a pupínky (nejvíce jich mám na čele). Chtěla bych poradit co mám udělat, aby akné a černé tečky zmizely. Nejlépe, pokud by to nebylo moc drahé. A jak akné a černé tečky správně zamaskovat? Vyzkoušela jsem mnoho přípravku od vichy, garnier, loreal a La-roche. Ale žádné pozitivní výsledky nevidím. Děkuji předem, I.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Red..

Dobrý den, Ivano,

Je vidět, že své pleti se snažíte dopřát kvalitní péči, avšak ani výrobky z lékárny nemusí být vždy tou nejlepší volbou. Je důležité vyzkoušet víc typů kosmetiky a najit tu, která vám bude opravdu vyhovovat. Bohužel otázka ceny je vždy až ta poslední, protože pleti zkrátka nevysvětlíte, aby jí stačila i levnější péče z běžných drogerií.
Ve vašem případě se jedná o klasickou T-zonu, kterou je potřeba pravidelně čistit. Čištění pleti je základ a pokud je tento úkon proveden špatně, pleť se během dne uzavře včetně nečistot, které jsou na ní usazené. Proto vznikají černé tečky a pupínky. Zaměřte se tedy na pravidelné čištění – nejlépe pleťovým mlékem smývatelným vodou, poté aplikujte tonikum na uzavření pórů a čistící krém. Osobně máme velmi dobré zkušenosti s přírodní kosmetikou Dr. Hauschka anebo Nouri Fusion. Jak správně pleť čistit, kdy a jak často Vám poradí kosmetická poradkyně Zuzana Hájková, zhajkova@seznam.cz , obraťte se prosím přímo na ní...

Zdroj: diskuze Akné a černé tečky

Výhody silikonu na vlasy

Silikon pomáhá k lesklejšímu vzhledu vlasů a může zamaskovat i některé vady, které jsou viditelné u suchých vlasů. Suché vlasy jsou náchylné k lámání a třepení a silikon se používá k vyplnění jejich prasklin, aby vlasy vypadaly přirozeněji. Výsledkem používání silikonu jsou zdravější vlasy, navzdory jejich původnímu poškození a suchosti.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Diskuze

V diskuzi HOLÁ MÍSTA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den je mi 20let a chtěl jsem se zeptat začali se mi ve vlasech dělat málá holá místěčka kde mi nerostou vlasy takový jsou to mála místa a dělají se mi na přední časti hlavy nevíte čím by to mohlo být vlivem stresu nebo nedostatku vitamínu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Láďa.

Jsem student a nedávno jsem si všiml, že mi taky nadměrně vypadávají vlasy a začínají se tvořit kouty nad čelem. Otec trpí na genetickou alopecii. Já jsem se s tím ale nechtěl smířit! Hledal jsem na internetu všechny dostupné informace a řešení. Nejvíce mě oslovily přírodní produkty značky Marbo. Objednal jsem si celou sadu - Aktivátor, Tonikum i Šampon, a mohu říci, že Marbo na vlasy je skvělé, protože vlasy mi po něm už nevypadávají. Pokračuji v používání těchto produktů dále, protože po čtyřech měsících mi v oblastech nad čelem začaly vyrůstat nové, zatím velmi jemné vlasy. Tak snad ti to pomůže taky.

Zdroj: diskuze Holá místa ve vlasech

Transplantace vlasů

Problém řídnoucí kštice je možné v dnešní moderní době vyřešit transplantací vlasů. Jedná-li se o rekonstrukční zákrok, tedy o transplantaci vlasů po určitých zdravotních problémech nebo úrazech, může zákrok uhradit zdravotní pojišťovna. V případě, že si vlasy necháte transplantovat z estetických důvodů, hradíte zákrok z vlastních finančních zdrojů.

V současné době existuje mnoho metod vlasových transplantací. K nejpoužívanějším metodám se řadí: metoda transplantace vlasů FUT (Follicular Unit Hair Transplantation), metoda transplantace vlasů FUE (Follicular Unit Extraction), metoda nastřelování vlasů, metoda transplantace vlasů GHO.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ NEHTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den na konci roku 2015 mi byl odstraněný celý nehet,,palec u nohy jelikož se mi pod nehtem dělal hnis který jsem pak po zmáčknutí nehtu vymáčkla a vytekl.Nehet odstranili a zjistili že jsem tam měla plísen.Nehet léčím.Doktor mi napsal nějakou vodičku Batrafen a na nehet si to kapu.Je duben 2016 a nepřipadá mi že by mi rost nový nehet kousíček tam mám ale od spodu pod tím nehtem opět něco je.Za chvilku bude léto a budu nosit žabky,pantofle a opravdu se budu stydět za ten nehet.Jak pokračovat v léčbě a nebo čím to v létě zamaskovat.Jedeme k moři tak se budu stydět.Díky za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Batrafen je účinný lék proti plísni. Nehet na palci u nohy roste pomaleji než na ruce, takže budete muset vydržet rok, než se celá ploténka potáhne novým nehtem. Nemaskujte to ničím a nechte prsty co nejvíce větrat, aby se plíseň nevrátila. Nehet na palci je jen malá část vašeho těla, která bude trochu nedokonalá. Zbytek svého těla budete mít v pořádku, takže se soustřeďte, ať zaujmete pozornost jinou částí než je palec na noze a nikdo to pak nepostřehne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění nehtu

Rychlé a hluboké dýchání

To je způsob, kterým můžete ovlivnit dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v krvi. Rychlé a hluboké dýchání je jedna z nejúčinnějších metod, jak snížit obsah alkoholu v dechu. Rychle proudící vzduch totiž plíce od alkoholových výparů mírně vyčistí. Podle odborných testů se tak dá snížit obsah alkoholu v dechu až o 20 procent. Efekt trvá ale jen několik sekund. Je třeba prodýchávat opravdu zhluboka, ale decentně, abyste na sebe při kontrole neupozornili a policistům tak nebylo na první pohled jasné o co se snažíte... :-)

Zdroj: Jak zamaskovat alkohol v dechu

Diskuze

V diskuzi SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dita.

Před několika lety jsem si zlomila ruku a dostala sádru, nejdříve na dva týdny s dlahou, pak na šest neděl. Když mě ji sundali zůstala jsem v šoku - hřbet ruky asi 2 až 3 cm dlouhé chlupy, které jsem nikdy neměla, ale také krásně vybělená ruka bez skvrn.
Snad to bylo i tím, že jsem nebyla moc pečliová a dost často se mě pod sádru dostala voda při sprchování, nevím.
A tak mám dodnes jednu ruku hezky bílou a druhou flekatou.
(Občas je mažu barevným dermacolem na obličej, aby byly stejné, lámat si tu druhou rozhodně nemíním..)

Bílé skvrny - nedostatek pigmentu - má kamarádka a vím,
že je marně léčí , nejde to, ale není to prý přenosné, ani ohrožující, dá se to jen zamaskovat make upem, který je ostatně dobrý i jako prevence hnědých skvrn po opalování.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze skvrny

Muži s kouty

Zvýšené padání vlasů a tvorba pleše trápí velké procento mužů. Ne každý má však hezký tvar hlavy či je ochoten se smířit s kraťoučkým sestřihem, proto se hledají různá řešení tohoto problému. Kouty ve vlasech se vyskytují mnohem více u mužů než u žen.

K nejčastějším příčinám se řadí:

  • genetické dispozice k tvorbě lysin, koutů nebo pleše;
  • genetické předpoklady ke ztrátě vlasů nad čelem a na temeni hlavy (tento problém postihuje převážně velmi mladé muže ve věku kolem 25 let);
  • dědičná choroba alopecia androgenetica (mužská holohlavost);
  • stárnutí (s ním souvisí vypadávání, řídnutí, šedivění a zhoršování kvality vlasů);
  • mužský hormon testosteron (vysoká hladina tohoto hormonu způsobuje oslabení vlasových folikulů, jejich kratší dobu růstu a vypadávání);
  • lupy (lupy na pokožce mohou zapříčinit nadměrné vysušování kůže a porušovat vlasové kořínky, v důsledku čehož začnou vlasy padat);
  • časté nošení pokrývek hlavy (čepic, šátků, klobouků, helem a podobně);
  • znečistěné ovzduší (bary, hospody, emise);
  • nevhodné stravování (nedostatek živin a minerálních látek);
  • stres;
  • vážná onemocnění;
  • dlouhodobé užívání určitých léků.

Zde můžete vidět, jak vypadají kouty ve vlasech.

Jestliže vám denně vypadne 25–60 vlasů, nemusíte se ničeho obávat, neboť je to jev úplně běžný. Pokud je však počet vyšší, jedná se již o nadměrné padání vlasů. Řídnutí vlasů se může projevit už v mládí, ale nebývá to časté. Většinou se první příznaky objevují až po třicátém roce věku, přičemž u každého muže je to velmi individuální. Vyzkoušíte-li všechny možné vlasové tipy a triky, které mají zabránit vypadávání vlasů, a přesto vlasy ztrácíte dál, navštivte dermatologa a poraďte se o dalších možnostech, jak problém řešit.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Diskuze

V diskuzi JAK ZAMASKOVAT ALKOHOL V DECHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milča.

Rychlé a hluboké dýchání. To je způsob, kterým můžete ovlivnit dechovou zkoušku na přítomnost alkohlu v krvi. Rychlé a hluboké dýchání je jedna z nejúčinnějších metod, jak snížit obsah alkoholu v dechu. Rychle proudící vzduch totiž plíce od alkoholových výparů mírně vyčistí. Podle odborných testů se tak dá snížit obsah alkoholu v dechu až o 20 procent. Efekt trvá ale jen několik sekund. Je třeba prodýchávat opravdu zhluboka, ale decentně, abyste na sebe při kontrole neupozornili a policistům tak nebylo na první pohled jasné o co se snažíte...

Podle posledních poznatků je vhodné se vymluvit na právě nedeávné a opakované použití ostřikovače skel. Směs do ostřikovačů obsahuje alkohol a ten se při stírání předního skla dostává větráním do vozu a zvyšuje hladinu alkoholu v dechu. Řidič má v tomto případě právo před dechovou zkouškou se hluboce prodýchat na čerstvém vzduchu, aby jakoby výpary z ostřikovače vydýchal. Tohoto práva je možno využít právě když víte, že jste před jízdou pili a potřebujete snížit hladinu alkoholu v dechu. Takže bezprostředně před dechovou zkouškou a přímo před policisty pětkrát hluboce nadechnout a vydechnout a potom hned se stejnou razancí nafoukat do alkoholového testeru.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak zamaskovat alkohol v dechu

Červené žilky na nose

Viditelné červené žilky na nose jsou často způsobeny špatným krevním oběhem, slabými stěnami cév, špatnou stravou, alkoholem nebo cigaretami. Někteří jedinci mohou mít tuto podmínku genetickou, to znamená vrozenou. Způsoby odstranění jsou různé. Dají se odstranit pomocí léků, krémů nebo přírodních prostředků. Také jsou k dispozici dermatologické postupy, ale ty jsou celkem nákladné, protože léčba je posuzována spíše jako kosmetický zásah. Červené žilky nejsou obvykle závažným onemocněním.

Červené žilky na nose – foto

Zde je několik fotografií, na kterých můžete vidět červené žilky na nose.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Aglaonema čínská

V létě se objevuje něžné květenství v podobě bílých nebo žlutých toulců. Když květy odkvetou, mohou z nich vzniknout červené bobule, které jsou jedovaté. Typický je hustý trs řapíkatých listů s eliptickou čepelí. Barva listů je zelená se světle stříbrnou kresbou. Roste dobře v polostínu a u severního okna. Výška rostliny je do 40 cm.

Aglaonema čínská je rostlina přímo předurčená pro tmavší pokoje, nejasné kouty a pochmurné interiéry. Snáší polostín i severní okno pokoje. Miluje vyšší vzdušnou vlhkost, je tedy třeba ji rosit nebo pěstovat v misce s vlhkými kamínky. Pěstujte v teple, minimální teplota musí být 15 °C. Zalévejte mírně a před další zálivkou nechte substrát proschnout.

Zdroj: Aglaonema

Podpůrná léčba proti vypadávání vlasů

Na kouty ve vlasech a pro podporu růstu zdravých a silných vlasů je nezbytné užívat některé vitamíny. Jsou to rybí tuk, vitamín D (v létě stačí jen slunění), vitamín F, vitamín K, vitamín P, vitamín PP a zinek v doporučených dávkách od výrobce. Všechny tyto látky jsou nezbytné pro optimální růst vlasů a posílení kořínků vlasů. Dále je třeba konzumovat více zdravých bílkovin. Potraviny bohaté na bílkoviny jsou maso, vejce, tvaroh a hlavně hydrolyzovaná syrovátka, která se prodává v prášku. Hydrolyzovaná syrovátka se nejlépe hodí jako koktejl těsně před spaním. Osvědčená hydrolyzovaná syrovátka je od firmy Extrifit s názvem Long 80. Pro růst vlasů je také nezbytný přísun čisté vody, proto pijte 3 až 4 litry vody denně.

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Na drdol s podložkou budete potřebovat podložku do drdolu, která stojí cca 50 Kč, dále minimálně 2 vlásenky, 2 průhledné silikonové gumičky, 2 klasické gumičky. Nejprve vlasy stáhneme do pevného culíku. Poté podložku provlečeme ohonem, který nám vznikl. Vlasy rozprostřeme po obvodu podložky a pevně držíme do dalšího kroku. Navlečeme gumičku. Z drdolu zbyl pramen vlasů, který je nutno zamaskovat. Rozdělíme ho napůl a dva nově vzniklé prameny zkřížíme, pokud bude potřeba, zkřížíme znovu. Pokud máte dlouhé vlasy a prameny zkrátka nejdou skrýt jako u krátkých, můžete z těchto pramenů vytvořit copánky, které udělají aspoň ozdobu. Nakonec copánky či obyčejné prameny sepneme vlásenkami k podložce.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Jak se zbavit žilek na nohách?

Křečové žíly jsou vlastně rozšířené žíly, které mohou být namodralé, červené nebo mohou mít barvu těla. Často vypadají jako dráty objevující se ve zkroucené nebo vypouklé formě. Zároveň mohou být oteklé nebo vyvýšené nad povrch kůže. Tyto žíly se často vyskytují na stehnech.

Faktory zvyšující jejich vznik

  • zvyšující se věk
  • rodinná anamnéza
  • hormonální změny
  • těhotenství
  • obezita
  • nedostatek pohybu
  • vystavování se slunečnímu záření

Odstranění rozšířených metličkových žilek se provádí velmi snadno laserem. Správnou péčí lze žilkám na nohou také předcházet, velmi důležitá je neustálá ochrana proti slunečnímu záření a extrémním výkyvům teplot. Žilky mohou být svou existencí později důvodem vzniku takzvané růžovky a celé řady zánětlivých změn na pokožce.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Červené žilky na tváři

Jedná se o pavoučí nebo také pavučinkové či metličkové žilky. Jde vlastně o nejmírnější projevy žilní nedostatečnosti neboli oslabení cév, které mají podobu křečových žil, ale jsou mnohem menší. Tyto malé, často propletené skupiny drobných cév těsně pod povrchem kůže bývají červené, modré či fialové a jasně viditelné. Popraskané cévy v obličeji odborníci označují názvem kuperóza, ale mohou se vyskytovat i na stehnech, nohou či jiných částech těla s citlivější pokožkou.

Červené žilky se častěji objevují hlavně u suché a namáhané pleti, kde dochází k překrvení a k tvorbě mikrosraženin jakoby modřinek. Toto onemocnění je vrozené, ale rovněž bývá podpořeno životním stylem, působením UV záření a častým opalováním nebo vlivem silných teplotních změn.

Červené žilky na tváři – foto

Zde je několik fotografií, na nichž můžete vidět červené žilky na tváři.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP