Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JAK UKLIDNIT PODRAZDENY DVANACTERNIK

OBSAH

Opruzeniny mají odborný název intertrigo. Jedná se o onemocnění, které vzniká tam, kde se dotýkají nebo třou o sebe dvě plochy pokožky. Na tomto místě se pak zadržuje teplo a vlhko, a pakliže je navíc chráněné těsným oblečením, které brání přísunu vzduchu, dochází k hromadění kožního potu a mazu, což způsobuje podráždění pokožky, která reaguje svěděním, zarudnutím či pálením. Onemocnění může být problémem i celé řady dospělých jedinců, přičemž muži jsou k opruzeninám náchylnější než ženy.

Zdroj: Opruzeniny kolem konečníku

Diskuze

V diskuzi JAK UŽÍVAT KAJENSKÝ PEPŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Dostálová.

Dobrý den,mám vysoký krevní tlak a nechci užívat léky,můžete mi prosím poradit jak dávkovat kajenský pepř a který je nejúčinnější a nezdravější? Spolknout jen tak 1 kl kajenského pepře i když v čaji atp.přece musí hrozně pálit v ústech.Dále bych se ještě chtěla zeptat na směsi bylinek které snižují krevní tlak.Děkuji předem za Vaše rady,s pozdravem a přáním hezkého dne Marie Dostálová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav Tůma.

Je vhodne uzivani kayenskeho pepre pri potizich s dvanacternikem? Dekuji za radu.

Zdroj: diskuze Jak užívat kajenský pepř

Podrážděný žlučník

Většina lidí vůbec neřeší, co jí, a jedí prostě to, co jim chutná. Ať to je sladké, slané nebo dělané na tuku. Přemíra tuku v naší stravě však způsobuje podráždění žlučníku. Podrážděný žlučník je nepříjemnou zdravotní komplikací, která může potkat každého člověka. Jenže mnoho postižených často ani netuší, že jejich problémy souvisí s podrážděným žlučníkem. Často příznaky přiřazují žaludečním obtížím nebo jen tomu, že se přejedli nebo něco špatného snědli. Pokud se však problémy se žlučníkem neodhalí včas, budou se většinou zhoršovat. Podrážděný žlučník se musí zklidnit přísnou dietou s omezením tuků.

Zdroj: Podrážděný žlučník

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomíra.

Dobrý den,
náhodou jsem objevila na palci levé nohy,tmavý pruh. Nejsem si vědoma úrazu a ani dřív jsem si ho nevšimla. Můžete mě, prosím, uklidnit.
Moc děkuji za odpověď, Draha

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nebojte se! Je to jen krev, která vám obarvuje nehet při jeho vzniku. Může to časem přestat a nebo to může být trvalé, ale nebezpečné to není.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Žlučník v těhotenství

Podrážděný žlučník se může v těhotenství objevit. Pokud se jedná pouze o dietní chybu, je dobré tento stav řešit dietou a potíže se žlučníkem samy odezní. Výborný je i žlučníkový a mátový čaj na odeznění nepříjemných problémů se žlučníkem v těhotenství. Tento čaj se pije 2x až 3x denně a neublíží miminku. Samozřejmě je důležitá konzultace s gynekologem.

Zdroj: Podrážděný žlučník

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍČINY NOČNÍHO I DENNIHO SVĚDĚNI PYTLIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Walach.

Zdravím
Mam problem se svěděnom pytlíku přes den i v noci.
Vyzkoušel jsem kde jakou mast.Canesten atd.Nemam to ani zarudle a pořad se drbu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste mast hydrocortison. Ta by měla pomoct uklidnit svědění. Mast je k dostání bez receptu. Používejte ji maximálně 7 dní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění kůže bez vyràžky.

Ovesná kaše

Ovesné vločky jsou dalším domácím lékem užitečným při léčbě kopřivky. Ovesné vločky přinášejí úlevu od kopřivky, protože dovedou uklidnit podrážděnou pokožku. Pokud chcete vyzkoušet tento domácí lék, přidejte naběračku vloček do většího hrnku s vroucí vodou. Nechte vylouhovat po dobu 30 minut, pak vločky sceďte. Pomocí vatového tamponu, nebo jen prsty aplikujte kaši na kůži. Ovesné vločky se mohou přidat i do koupele. Po vyzkoušení takovéto lázně ihned pocítíte úlevu.

Zdroj: Domácí léky na kopřivku

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobry den, toto se mi udelalo ze dne na den se da rict..
muzete mi prosim poradit? Nebo me uklidnit, ze to nic neni?
Nejsem si vedoma nejakeho urazu.
Moooc dekuju!

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte vbočený palec na noze. Ten pak při každém došlapu utlačuje druhý prst a ten způsobil tento otlak, který se zbarvil do tmava. Není to nic nebezpečného, ale je vhodné to řešit. V první řadě lepší obuví, ve které bude dost místa pro palec. Také budete potřebovat ortézu, kterou musíte nosit, kdykoliv to bude možné - v noci, doma, atd. Ortéza na vbočený palec se dá koupit v obchodě se zdravotními pomůckami. Vypadá takto: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Léky na podrážděný žlučník

Léky na žlučník uleví od nepříjemných bolestí v podžebří a pomohou odstranit chronickou zácpu způsobenou nedostatkem žluči ve střevě. Choleretikum také podporuje tvorbu vylučování žluče, čímž napomáhá uvolnění bolestivé křeče hladkého svalstva žlučníku. Pokud však pociťujete výrazné obtíže doprovázené nechutenstvím či brzkým pocitem plnosti, užívání choleretik doporučujeme spojit s vhodnou úpravou stravy (vynechání mastného, smaženého, příliš sladkého) a celkovou očistou organismu, která podrážděný žlučník zklidní. Mezi nabízené produkty patří ESSENTIALE FORTE N 100 tobolky, ROWACHOL CPS 50, ISOCHOL 30X400MG obalené tablety, IBEROGAST TCT 1X20ML, CHOLAGOL 1X10ML kapky, roztok, ROWACHOL GTT 1X10ML.

Zdroj: Čím zklidnit podrážděný žlučník

Diskuze

V diskuzi BILI V KRKU OBRAZEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Prosim vas v krku se mi na leve strane udelala bila takova hrudka. Kdyz se kouknu do krku tak jako by se stahne ze kolikrat jde videt jen bila tecka. Prosim porad te mi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Dobrý večer včera sme byli u doktora málej má horečky a angínu tak nám předepsal antibiotika sou mu 4roky dnes večer málej my říká že mu bolí krku tak sem se podívala má byle tečky.. Lekla sem se jen chci se zeptat není to vážný? Nebo to patří ktomu pořád semi stěžuje že mu to bolí nevím jak mám ho uklidnit děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Bili v krku obrazek

Co nejčastěji žlučník podráždí

  • alkohol
  • dráždivá a pálivá jídla
  • tučná a smažená jídla
  • nadýmavá jídla (například luštěniny)
  • potraviny s malými jadérky (borůvky, ostružiny, maliny a podobně)
  • špatně stravitelná jídla
  • uzeniny
  • káva, kakao
  • pálivé koření
  • stres, nervozita a agresivita
  • obezita
  • vysoký cholesterol

Zdroj: Čím zklidnit podrážděný žlučník

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Mohu použít višnák na zanícenou odřeninu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To spíše ne, višňák se nehodí na otevřené rány. Ve vašem případě doporučuji ránu ošetřit 3% peroxidem vodíku a udržovat ji v suchu, v čistotě a chránit ji před sluncem po dobu 3 měsíců. Kdyby se to nelepšilo, tak s tím zajděte do většího města na ambulanci na chirurgii, tam to vyřeší nejrychleji. Počítejte s tím, že odřenina bolí intenzivně po dobu pěti dní, ačkoliv se hojí normálně. Pro utišení těchto bolestí je vhodné ránu ledovat ledem v igelitovém sáčku a uklidnit se.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Višňák

Jak se projevuje podrážděný jícen

Hlavním příznakem je zvláštní druh bolesti až pálení žáhy neboli pyróza. Tato bolest je charakterizována jako palčivá bolest za dolní částí hrudní kosti. Zpočátku se objevuje jen po určitých jídlech (pečená jídla, smažené pokrmy, sladké, alkohol, černá káva), v pokročilých případech trpí nemocný bolestmi po každém jídle, leckdy nalačno a také v noci, kdy se stav zhoršuje po ulehnutí a při snížené tvorbě slin. Zdrojem bolesti je přímé dráždění sliznice, roztažení jícnu a naopak dočasné stažení jícnu v jiných úrovních.

Dalším příznakem může být pocit uváznutí sousta v krku – obtížné polykání (dysfagie), bolestivé polykání (odynofagie) či pocit cizího tělesa v krku bez prokázané příčiny (takzvaný globus).

Bolesti na hrudi mohou být někdy tak nespecifické, že mohou imitovat jiná onemocnění, například choroby srdce (srdeční infarkt). Řada nemocných si také stěžuje na ztrátu chuti, chrapot, chronický kašel, záněty průdušek i astma, a proto se často nedaří odhalit příčinu nemoci, protože jen polovina nemocných má při gastroskopickém vyšetření (endoskopické vyšetření jícnu a žaludku pomocí kamery zavedené přes ústa) pozitivní nález na jícnové sliznici.

Zdroj: Podrážděný jícen

Diskuze

V diskuzi SLIZNICE JÍCNU OBNOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohacek.

Má někdo zkušenosti s léčbou popálené sliznice jícnu po chemoterapii ? Jak obnovit sliznici - čím ? Děkuji. Pište prosím na meil !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Patockova Lucie.

Dobry den. Jeden lekar, domnivajicse, ze mam astma, mi omylem predepsal aerosol s kortizonem. Po dvou dnech pouziti se mi kasel jeste zhorsil. Jiny lekar mi rekl, ze prudusky mam vporadku a ze kaslu kvuli bolesti v krku, protoze mam laryngitydu. Kortizon v aerosolu mi jiz velmi podrazdeny krk uplne popalil. Laryngityda se uzdravila, ale zustal mi velmi cerveny krk. Je mozne takto popalenou mukozu v krku uzdravit? Bolest nemam ted zadnou. Trva mi to uz 2 mesice a mukoza je porad stejne ruda. Dekuji za odpoved
Lucie Patockova

Zdroj: diskuze Sliznice jícnu obnova

Příznaky nemoci jater

Charakteristickým příznakem onemocnění jater a žlučníku je zabarvení pokožky do žlutého odstínu. Také se může objevit tmavá moč, svědění pokožky a výrazná únava. Mezi nejběžnější onemocnění jater ve spojitosti s onemocněním žlučníku patří záněty žlučníku, kameny ve žlučníku a žlučovodech a dále nádorová onemocnění. Včasná diagnostika těchto nádorů je velmi obtížná a z tohoto důvodu byste nikdy neměli podceňovat bolestivé příznaky v pravém podžebří.

Zdroj: Podrážděný žlučník

Poradna

V naší poradně s názvem REFLUX JÍCNU - DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kolemjdoucí.

Bože to je hloupost.
měli jste tady někdo vůbec tenhle reflux ?? Já ho má už půl roku, skorem nic nepomáhá, zato hromada věcí to dokáže pěkně zhoršit. A tlačenka s octem a cibulí je zrovna jedna z nich.
Čerstvá cibule s octem pro člověka, který má spálené hrdlo, je jako kdyby si zdravý člověk popálil krk brutálně pálivou čili papričkou.Další taková skvělá rada, která putuje po internetu, je lžíce jablečného octa alespoň jednou denně. Nechci zpochybňovat pozitiva pro lidský organizmus, sám jsem ho používal místo normálního octa s tou tlačenkoua cibulí, když jsem byl zdravý, ale pro člověka se spálenými sliznicemi extraezofageálním refluxem opět ne! Už jsem to vyzkoušel a v ten moment jsem si tak poleptal už tak podrážděné hrdlo, že tu nutriční poradkyni, co mě to poradila, bych v ten moment zaškrtil.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pití octa s vodou opravdu pomáhá při léčbě refluxu, a víte proč? Protože ocet zvyšuje kyselost žaludku. Žaludek je uzavřen zvláštním svěračem, který se stahuje a síla sevření je přímo úměrná reakci PH v žaludku. Čím kyselejší je žaludek, tím sevřenější je svěrač.
Ovšem je pravda, že polknutí zředěného octa vyvolá nepříjemný pocit pálení už naleptané sliznice jícnu. V tomto případě by bylo vhodné žaludek uklidnit pomocí blokátorů protonové pumpy - typicky Omeprazolem a až se jícen zahojí (3 až 4 týdny), tak teprve pak zařadit ocet a vysadit Omeprazol a snažit se tak uměle dokyselovat žaludek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Reflux jícnu - dieta

Příznaky podrážděného žlučníku

Žlučník obvykle reaguje tehdy, pokud není zcela v pořádku. Mezi nejčastější zdravotní problémy patří zánět žlučníku, žlučníkové kameny, ucpané žlučovody, rakovina žlučníku nebo žlučovodů.

Příznaky:

  • nadýmání
  • škytání
  • říhání
  • plynatost
  • pocit plnosti
  • nepříjemné pocity v pravém podžebří
  • bolest břicha
  • bolest v pravém podžebří vystřelující do zad
  • bolest může vystřelovat až k pravé lopatce
  • průjem
  • pocit na zvracení nebo přímo zvracení
  • schvácenost
  • horečka

Zdroj: Čím zklidnit podrážděný žlučník

Poradna

V naší poradně s názvem DIETA PO LAPAROSKOPICKÉ OPERACI ŽLUČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel M.Vacek .

dieta po operaci žlučníku, žádám o nějaký recept

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po operaci žlučníku můžete použít dietu, jako na podrážděný žlučník. Recepty, které požadujete, najdete v článku nad touto diskusí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dieta po laparoskopické operaci žlučníku

Jak poznám nemocný žlučník

Příznaky u žlučníku mohou být neurčité, nespecifické trávicí potíže, jako jsou nevolnosti, zvracení, hubnutí, nadýmání, říhání, nesnášenlivost tučných a smažených jídel. Charakteristická je bolest pod pravým obloukem žeberním v souvislosti s pohybem kamenů nebo stažením vývodů. Bolesti mají kolikovitý charakter, to znamená náhle vzniklou až nesnesitelnou bolest v pravém podžebří, která se střídavě zesiluje a mírně zeslabuje, vystřeluje pod pravou lopatku a do zad, je doprovázena nevolností až zvracením žlutozelených hořkých šťáv.

Zdroj: Podrážděný žlučník

Diskuze

V diskuzi MONITOR DECHU KOMENTÁŘ -KOŠÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Názory na pořízení tohoto pomocníka se liší. Někteří rodiče jeho pořízením získají větší jistotu, že je o jejich potomka opravdu dobře postaráno. Jiní zase uvádějí, že se bez něj dobře obejdou. Jeho přítomnost v podstatě nejvíce pomáhá rodičům, zejména prvorodičkám, které jsou v nové roli maminky trochu nejisté, a monitor dechu je v tomto ohledu dokáže uklidnit. Mnohé z nich uvádějí, že mohou lépe spát a nemusí se každou chvíli budit, aby zkontrolovaly, jestli se hrudníček jejich drobka zvedá. Stačí se jen podívat na vyhodnocovací jednotku, jestli svítí správná dioda a mohou klidně spát.

více na www.covybrat.cz/nejl…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Monitor dechu komentář -košík

Anatomie žlučníku

Žlučník je vakovitá výchlipka dlouhá 7–10 cm s kapacitou kolem 50 ml. Slouží jako rezervoár žluče a jako tlakový regulátor celého systému žlučových cest. Je umístěn na spodní ploše jater těsně pod pravým obloukem žeberním. Žluč je ze žlučníku vypuzována jeho smrštěním a reaguje tak na různé podněty související s příjmem jídla. Odchází žlučníkovým vývodem, který se spojuje se společným jaterním vývodem ve žlučový vývod. Ten pak ústí společně s vývodem ze slinivky břišní otvorem do části tenkého střeva za žaludkem, a to do dvanácterníku. Žlučník je orgán, který nám pomáhá při trávení jídel s vysokým obsahem tuků.

Zdroj: Podrážděný žlučník

Léky na žlučník

Léky na žlučník uleví od nepříjemných bolestí v podžebří a pomohou odstranit chronickou zácpu způsobenou nedostatkem žluči ve střevě. Choleretikum také podporuje tvorbu vylučování žluče, čímž uvolňuje bolestivé křeče hladkého svalstva žlučníku. Pokud však pociťujete výrazné obtíže doprovázené nechutenstvím či brzkým pocitem plnosti, doporučuje se užívání choleretik spojit s vhodnou úpravou stravy (vynechání mastného, smaženého, příliš sladkého) a celkovou očistou organismu, která podrážděný žlučník zklidní. Kapky jsou jednou z nejoblíbenějších forem léků na žlučník u lidí, kteří neradi polykají tablety. Vyzkoušejte například Cholagol, který povzbuzuje tvorbu a vylučování žluči a zmírňuje křeče hladkého střeva a žlučových cest, má mírně projímavý účinek. Klasické obalené tablety, které rovněž podporují tvorbu žluči, uvolňují křeče a odstraňují chronickou zácpu. Zástupcem těchto tablet je Isochol. Tobolky se užívají o poznání lépe než tablety, výborný je Essentiale Forte pro prevenci tvorby žlučových kamenů.

Zde je seznam léků na žlučník, které lze volně koupit: léky na žlučník cena. Na tlumení bolesti žlučníku se používají analgetika - léky proti bolesti, například Valetol, Atalargin, APO-Ibuprofen Rapid, atd.

Jako doplněk k těmto lékům se doporučuje pití dostatečného množství žlučníkového čaje, především odvaru ze šalvěje či řepíku lékařského. Uvedené bylinky a čaje na žlučník však slouží spíše jako podpůrný prostředek při lehkých žlučníkových obtížích. V případě, že bolesti neustoupí do 5 dnů, je nutné léčbu konzultovat s lékařem, neboť se může jednat o závažný zánět žlučníku.

Zdroj: Podrážděný žlučník

Jak žít zdravě po operaci žlučníku

Po operaci jsou obvyklé dočasné zažívací problémy, které jsou způsobené tím, že trávicí systém najednou není schopen rozpouštět a emulgovat tuky. Nekontrolovaná velká konzumace tuků po odstranění žlučníku pak může způsobovat průjmy. Protože je bez žlučníku trávení obtížné, jsou změny v dietním plánu nevyhnutelné. Bezprostředně po chirurgickém zákroku je běžná tekutá strava, později polotuhá, každopádně ale musí být netučná a s nízkým obsahem sacharidů. Obvykle měsíc po zákroku je možné přejít na normální stravu, samozřejmě opět s nízkým obsahem tuků, a dále se doporučuje vyhýbat se například kořeněným jídlům, celozrnným výrobkům, oříškům, arašídům, brokolici, květáku, zelí a kapustě.

Zdroj: Podrážděný žlučník

Bylinky na podrážděný žlučník

  • Řepík lékařský – příznivě ovlivňuje trávicí procesy zažívacího traktu. Podporuje zažívání, správnou činnost jater, žlučníku a střev. Protože působí protizánětlivě a hojivě, používá se zevně jako obklad nebo koupel při různých vyrážkách, nehojících se ranách, odřeninách a popáleninách. Je užitečný jako kloktadlo při zánětech horních cest dýchacích. Jako hlavní účinné složky v něm působí třísloviny nebo flavonoidy.
  • Jablečník obecný – používá se jeho nať, která se uplatní při povzbuzení chuti k jídlu, ke zlepšení trávení, při nízké tvorbě žluči a při žlučníkových potížích. Navíc se doporučuje při bronchitidách, při průduškovém astmatu a při menstruačních bolestech. Z účinných složek obsahuje silice, flavonoidy a diterpeny.
  • Pampeliška lékařská – podporuje činnost trávicích orgánů a sekreci trávicích šťáv. Používá se rovněž jako močopudný prostředek. Celkově posiluje organismus a je známo, že je oblíbenou součástí jarních bylinných kúr. Obsahuje draslík, fruktózu, inulin, hořčiny a další složky.
  • Máta peprná – k léčbě se používá její nať a list. Mátový čaj je asi jedním z nejužívanějších čajů připravovaných z léčivých rostlin. Pozitivně ovlivňuje zažívání, působí hlavně na vylučování žaludečních šťáv a žluče. Čaj z máty peprné příjemně chutná po své hlavní složce – mentolu. Máta peprná je silně aromatická rostlina, která povzbuzuje tvorbu a vylučování žluče, dále zmírňuje nadýmání a uvolňuje křeče. Je o ní známo, že se přidává do různých čajových směsí za účelem úpravy nepříjemné chuti. Z účinných látek obsahuje samozřejmě silice, dále třísloviny, flavonoidy, triterpeny a organické kyseliny.
  • Kurkuma – používá se její kořen. Kurkuma podporuje tvorbu žluči a tím napomáhá lepšímu trávení tuků. Působí pozitivně na prokrvení. Obsahuje škrob, silice a kurkuminoidy.
  • Šalvěj – používá se při nechutenství, nadýmání, průjmech, omezuje vyměšování potu.

Zdroj: Čím zklidnit podrážděný žlučník

Jak se pozná rakovina jícnu

Rakovina jícnu, přesněji řečeno adenokarcinom, je zhoubný nádor ze žlázových buněk. Příznaky mohou být stále ještě podobné jako u refluxu, ale polykání je pořád obtížnější. Pacient ztrácí na váze a po čase už nemůže polykat ani tekutiny, tedy ani sliny.

Příznaky:

  • slinění,
  • výrazná bolest na hrudi,
  • neúmyslné hubnutí.

Standardní vyšetření je endoskopické. Pokud je potvrzena přítomnost novotvaru v jícnu, provádí se vyšetření CT nebo magnetickou rezonancí k určení pokročilosti a šíření nádoru. Podle toho pak probíhá léčba.

U nejlehčích případů stačí endoskopické ošetření. Pokud je stále možný radikální výkon, pak je provedena operace a doplněna o chemoterapii a ozařování. Pokud již radikální léčba možná není, nabízí se různé výkony ke zpomalení progrese tumoru (a tedy i prodloužení života pacienta) nebo ke zmírnění příznaků.

Zdroj: Podrážděný jícen


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP