Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JAK UDĚLAT DOMÁCÍ UTOPENCE PIKANTNÍ

OBSAH

Utopenci podle Pohlreicha

Ingredience: cca 1,5 kilogramu špekáčků, 2–3 větší cibule, 2–3 nakládané okurky, papričky jalapeňos (příčné řezy), pálivá paprika, ¾ litru octa, 5 bobkových listů, 5 ks nového koření, 15 kuliček barevného pepře, cukr, pokud možno párátka

Postup: Špekáčky musíme nejdříve důkladně oloupat a udělat do nich hluboký podélný řez (zhruba do tří čtvrtin). Okurky podélně nakrájíme na tenké plátky tak, abychom měli tolik plátků, kolik budeme mít utopenců. Okurku vložíme do řezu, pak ještě přidáme po celé délce pikantní papričky jalapeňos (měly by stačit přibližně tři kolečka) a raději špekáčky zpevníme párátkem. Nakrájíme cibuli na půlkolečka, které rozdrobíme. Do sklenice na střídačku vložíme utopence a cibuli (stačí řada uzenin prokládaná kolečky, ne po kuse). Necháme přejít varem ocet smíchaný za studena s litrem vody, cukrem, bobkovými listy, novým kořením a během varu ještě přisypeme pálivou papriku. Nálev na utopence by nyní měl vychladnout, jinak by začal rozpouštět tuk v uzenině, který by přešel do láku. Úplně studený být nemusí, stačí, když klesne na teplotu lidského těla. Sklenici přikryjeme fólií a umístíme do chladu. Pikantní utopenci s cibulí se podle tohoto receptu dají jíst už druhý den, ale když jim necháte takové čtyři až sedm dní, budou mnohem lepší (a pikantnější).

Zdroj: Nejlepší utopenci, co známe

Diskuze

V diskuzi RECEPT UTOPENCI SE ZELÍM A KŘENEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Inka.

V severních Čechách v hospůdce U vodopádu v zimě podávávali utopence s cibulí, zelím a křenem. Bylo to ohromné s chlebem a 2 dcl svařáku. Má někdo na podobné utopence recept?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana.

Dobrý den, naložila jsem špekáčky, asi po týdnu jsme ochutnali a přidali cibuli.
Teď jsou naložené asi čtyři týdny a obsah se trochu zakalil a objevily se bublinky.
Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Recept utopenci se zelím a křenem

Jak dělají utopence Kluci v akci

Ingredience: 8 špekáčků, 4 velké cibule, 4 lžíce plnotučné hořčice, 8 lžic cukru, 1 lžíce soli, 80 ml octa, 240 ml piva, 4 ks bobkového listu, 8 kuliček nového koření, 16 kuliček celého pepře, 8 drobných chilli papriček, mletý pepř

Postup: Začneme přípravou nálevu na utopence, tudíž si přichystáme takzvaný rozvar. Do kastrůlku nalijeme pivo, přidáme divoké koření, a to bobkový list, nové koření a celý pepř. Můžeme použít pepř jak černý, tak bílý. Nesmí chybět sůl, cukr a ocet. Zahřejeme a nálev na utopence promícháme. Během přípravy nálevu si očistíme a oloupeme cibule. Nakrájíme je na plátky. S cibulí nešetříme. Špekáčky před nakládáním do sklenice musíme oloupat, protože když špekáčky neoloupeme, tak je musíme nechat uležet minimálně, aby vůbec dostaly nějakou chuť. Špekáčky nakrojíme. Hořčicí smíchanou s pepřem vymazáváme rozkrojená místa, do nich vkládáme kousky cibule a chilli papričky. Utopenci musí být lehce pikantní, takže chilli papričky nesmí chybět. Utopence nezapomene spíchnout párátky. Do velké zavařovací sklenice, minimálně vypláchnuté horkou vodou, nejprve na dno vhodíme cibuli. Přidáme utopence a prokládáme je cibulí. Každou vrstvu rukou umáčkneme. Zalijeme vlažným nálevem, udusáme a utopence necháme týden uležet v chladné místnosti. Můžeme vytvořit i z vuřtů.

Zdroj: Nejlepší utopenci, co známe

Poradna

V naší poradně s názvem JÍDELNÍČEK PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Piše Milan.

Mám dnu.Mám rád ostrá jídla-mexická.Dále hodně kyselá,více octu.Např.utopence,nebo zavináče.Vadí ocet v jídle?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ocet při dně nevadí a podle některých odborníků je dokonce prospěšný při snižování kyseliny močové, což je původce dny. Problém bude až v tom, co je do octa naloženo. Máte-li dnu, musíte omezit příjem masa a některých potravin. Mexická kuchyně je úžasná, ale je často plná mletého masa a fazolí a to prostě při dně nemůžete jíst ve velkém množství. Máte-li rád ostré, zkuste se orientovat raději na asijskou kuchyni. Ta nabízí mnoho chutných pokrmů založených jen na zelenině a tím i prospěšných pro nemocné dnou.

Při rozhodování o tom, co jíst a co ne, je dobré vědět, že to nesmí být kakao, alkohol a pivo, potom játra, brzlík a mozek, dále pak to nesmí být ani ančovičky, treska, sleď, makrela, mušle, sardinky, pstruh, krab, humr, ústřice a krevety. Z masa pak vyloučit slaninu, krůtí maso, telecí maso a zvěřinu. Ze zeleniny nejíst chřest, fazole, houby, hrášek a špenát. Ostatní můžete jíst podle libosti s tím, že pokrm s malou přítomností masa bude jen jednou za dva dny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jídelníček při dně

Pikantní utopenci

Ingredience: 14 ks nejlepších vuřtů, 7 cibulí, 1 sklenice beraních rohů, 1 malá sklenice Moravanky nebo jiné pikantní zeleniny, 1 lžíce cukru krystal, 10 kuliček černého pepře, ½ lžičky mleté červené papriky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, 300 ml octa, 8 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžička soli

Postup: Vuřty oloupeme ze střívek. Cibuli také oloupeme, nakrájíme ji na plátky a pokládáme do sklenice po vrstvách. Začneme vrstvou cibule, zaplníme jí dno, pak na ni položíme na půlku překrojené buřty, které jsme špičkou nože propíchali, aby se do nich dostal nálev rychleji. Na ně položíme beraní rohy a rozsypeme trochu Moravanky (nebo jiné sterilované pikantní zeleniny, kterou máte rádi). Poté vše opakujeme až do zaplnění sklenice. Až ji zaplníme, dáme nahoru špejle tak, aby zabraňovaly tomu, že by některé ingredience vyplavaly na hladinu. Poté nalijeme nálev z beraních rohů a Moravanky do hrnce, přilijeme 400 ml vody a 300 ml octa, přidáme všechno koření a vaříme na mírném ohni 5 minut. Pak odstavíme, necháme trošku vychladnout a přimícháme kečup a hořčici. Zamícháme a horkým nálevem zalijeme utopence. Pozor, aby sklenice nepraskla, nálev by měl mít tak 70 °C nebo méně. Necháme uležet a poté konzumujeme.

Zdroj: Nejlepší utopenci, co známe

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANY VÝROBA DOMÁCÍ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Chtěla bych si udělat mast z kaštanů na bolavá kolena. Trpím artrozou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jasně, na bolavá kolena to prý dobře zabírá. Tady je recept, jak si vyrobit kaštanovou mast: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Kaštany výroba domácí masti

Utopenci v kečupu

Ingredience nálev: ½ lžičky mletého pepře, 6 kuliček nového koření, 1 dl octa, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 ks bobkového listu, 100 g sladkého kečupu, 2 dl vody, 6 lžic worcesterské omáčky, 3 špetky chilli koření, sůl, 6 lžic oleje

Ingredience utopenci: 10 špekáčků, 4 cibule

Technologický postup: Suroviny na nálev smícháme v kastrůlku. Nálev přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut. Pak jej necháme vychladnout. Studený nálev scedíme a vmícháme kečup. Zatím si můžeme připravit špekáčky a cibuli tak, že obojí oloupeme a pak nakrájíme na kolečka, cibuli na tenká, špekáčky na širší. Kolečka střídavě skládáme do sklenice a postupně zaléváme nálevem. Je lepší dávat nálev postupně, protože se pak méně tvoří vzduchové bubliny. Rychlé pikantní utopence dolijeme nálevem po okraj sklenice, utěsníme a necháme 3–7 dní uležet v chladničce. Podáváme s přílohou podle chuti. Nejlepší je samozřejmě čerstvý chléb.

Zdroj: Utopenci

Diskuze

V diskuzi ŠPEKÁČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý den, naložila jsem špekáčky, asi po týdnu jsme ochutnali a přidali cibuli.
Teď jsou naložené asi čtyři týdny a obsah se trochu zakalil a objevily se bublinky.
Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Fr.persin.

někde jste chybovali. lák se musí převařit a cibule , česnek, křen případně jiné
indegrience zaléváte třeba i teplým lákem pro urychlení a to vše najednou i s proloženou cibulí. Vaš výrobek doporučuji nejíst! a vhodně zlikvidovat! Může vzniknout prudce jedovatý mrtvolný jed.


fanda

Zdroj: diskuze Recept utopenci se zelím a křenem

Vůně do cukrového peelingu

Pro lepší relaxaci a hýčkání při aplikaci cukrového peelingu, přidejte do cukrové pasty pár kapek éterických olejů, jako levandulový, citrusový nebo mandlový. Tyto pohádkové vůně skvěle obohatí váš domácí cukrový peeling a umocní zdravotní účinky této domácí péče.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Diskuze

V diskuzi PŘENOS SVRABU Z ČLOVEKA NA KOČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anděla.

no a co domácí kočky při zasažení domácnosti svrabem? A podle mého názoru jsem ho chytla na pohotovosti největší brněnské nemocnice. To je vrchol, aby se člověk bál dostat infarkt, protože když ho zachrání, tak si odnese brouky v kůži. To je hnus. Takže k mé otázce, co mám proboha udělat ještě k tomu mazání celého těla, mražení a pečení matrací, žehlení všeho a vyvařování, co mám udělat s kočičkami? To je moc pěkná dovolená...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Přenos svrabu z človeka na kočku

Cukrový peeling domácí výroba video

Video, na kterém je vidět několik různých postupů domácí výroby cukrového peelingu, je tady: cukrový peeling video.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Diskuze

V diskuzi JAK UDĚLAT DOMÁCÍ AVIVÁŽ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dandyk.

parada, zkusime, ale pouzivam ted avivaze z nemecka, koupene na shopu www.ze-zahranici.cz koupili jsme v akci, tak musim pockat, az vycerpam :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak udělat domácí aviváž

Cukrová pasta na depilaci

Recept na výrobu domácí cukrové pasty pro oholení nohou je tady: Cukrová pasta návod na její výrobu.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ TRIKY NA JIZVY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helen.

Dobrý den, myslíte, že pomohou tyhle prostředky i na velmi ošklivé a hluboké jizvy po akné. V pubertě se mi dělaly doslova krátery v pokožce a já jsem už od té doby rozhodnuta, že s tím prostě něco chci udělat. Teď už se mi netvoří vůbec, tak si myslím, že je vhodný čas na odstranění jizev. Někdo prosím zkušenosti s touto ar-aesthetics.cz/est… metodou?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí triky na jizvy po akné

Skladování cukrového peelingu

Mějte na paměti, že pokud je domácí cukrový peeling uchováván příliš dlouho, tak často rád žlukne, nebo se zkazí vlivem bakterií a vzdušné vlhkosti. Prodloužit životnost domácího cukrového peelingu lze přidáním vitamínu E (rozříznutím vitamínové kapsle) anebo také mořská sůl dokáže prodloužit trvanlivost peelingu. Nejlepší je si svůj cukrový peeling připravit vždy čerstvý.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Poradna

V naší poradně s názvem JAK UDĚLAT KARAMEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Nnevíte někdo jak udělat karamel? Vím, že se vaří z cukru ale nevím kolik se tam dává másla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept jak doma udělat karamel mě naučila moje baička. Do karamelu se máslo nedává. Jednoduše se vezme rendlík do kterého se nasype 2 deci cukru a přidá se půl deci vody. Tato cukrová směs se přivede k varu a na mírném plameni se za stálého míchání ohřívá. Voda se postupně odpaří a cukr začne hnědnout a roztékat se. Až bude všechen bílej cukr přeměněnej na hnědou kašičku, tak se pomalu začne přidávat voda, aby karamel zůstal i po vychladnutí tekutý. Takovýto domácí karamel je pak výborný jako zálivka k pudingu.

Jelikož se karamel vyrábí z cukru, tak je plný kalorií. Takže dietáři pozor, po karmelu se tloustne!

Zdroj: diskuze Jak udělat karamel

Cukrový peeling pro citlivou pokožku

Lidé s citlivou kůží, by neměli vonné oleje přidávat a raději by je měli nahradit s uklidňujícími protizánětlivými látkami, jako je například odvar z heřmánku, nebo řapíku a nebo použít gel z rostliny aloe vera.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA KOSMETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Začínající blog o vyzkoušených receptech na domácí výrobu kosmetiky! :-)
belnatura.blogspot.com/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výroba kosmetiky

Cukrový peeling cena

Zde je seznam obchodů a také nejlevnější cena, za kterou se dá koupit profesionální cukrový peeling: cukrový peeling cena.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ KOKTEJL NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Koktejly na hubnutí – kdy opravdu pomáhají? A co naopak výrobci nechtějí přiznat? Na tato témata jsem našla článek, který objektivně pojednává o tom, zda-li se dá skutečně po nějakých koktejlech na hubnutí skutečně zhubnout. Zde je adresa článku na téma koktejl na hubnutí www.asistentka.cz/no…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Nevím jak domácí ale mě osobně koktejl na hubnutí funguje, piju ho pravidelně, cvičím. Udělala jsem si z něj každodenní svačinu a ještě má úžasnou chuť.

Zdroj: diskuze Domácí koktejl na hubnutí

Péče po cukrovém peelingu

Domácí cukrový peeling neobsahuje přírodní změkčovadlo a proto je potřeba po jeho spláchnutí na pokožku nanést vysoce kvalitní hydratační krém k obnovení hydratace kůže. Pro mírně suchou pleť postačí i různé pleťové vody. Pro skutečně suchou pokožku je vhodné použít jako krém bamacké máslo, nebo i kakaové máslo. Dobrý hydratační krém by měl zanechat pleť hladkou, ne mastnou, takže to s mazáním nemusíte přehánět.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Jak udělat drdol z dlouhých vlasů

Na drdol z dlouhých vlasů postačí hřeben a gumička – nějaká pevnější. Vlasy si vyčešte, jako když si chcete udělat vysoký culík. Pak vlasy přeložte napůl a začněte je kroutit, až se stočí do sebe. Pak stočené vlasy vezměte a zahněte je ještě kolem dokola, do tvaru drdolu. Poté stačí zagumičkovat.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Cukrový peeling proti vráskám

Pokud jsou hlavním cílem vašeho boje vrásky, tak do cukrové pasty přidejte éterické oleje, které mají vysoký obsah antioxidantů, jako jsou éterický olej z rozmarýnu (rozmarýnový olej) či ze šalvěje.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Video, jak udělat drdol na hlavě

Zde můžete vidět návod, jak si učesat na hlavě krásný drdol.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Proč právě cukr na kůži?

Běžnou součástí exfoliačních peelingů jsou Alfa hydroxy kyseliny, známé také jako AHA. Jednou z nich je také kyselina glykolová nalezená v cukrové třtině. Kyselina glykolová v cukru z cukrové třtiny je přirozeně se vyskytující AHA a díky tomu je cukrový peeling již dlouhou dobu populární a efektivní způsob, jak odstranit odumřelé buňky a dosáhnout tak krásnou a zdravou pokožku.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Cukrové mýdlo

Někdy se mylně uvádí tento název pro kosmetické výrobky založené na cukru. Ve skutečnosti je cukrové mýdlo přípravek na mytí stěn před malováním a s cukrem má společnou jen konzistenci před rozředěním vodou. Tento mycí mýdlový prášek vypadá jako cukr a proto se také prodává pod názvem cukrové mýdlo. Toto cukrové mýdlo je nebezpečná chemikálie a nesmí nikdy přijít do styku s pokožkou!

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP